Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-06, 20:39   #571
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

dla jednego x-ladner jest idealnym wózkiem a dla innego będzie beznadziejny. Trzeba właśnie zobaczyć na żywo, przetestować i podjąć decyzję.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 20:43   #572
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dla jednego x-ladner jest idealnym wózkiem a dla innego będzie beznadziejny. Trzeba właśnie zobaczyć na żywo, przetestować i podjąć decyzję.
Mi się podobały, ale zwątpiłam, gdy poczytałam dużo opinii o wielkości gondoli i spacerówki. Rodzę w październiku, więc do kwietnia na pewno będę używać gondoli. Jej wielkość jest jednak znacząca.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 23:34   #573
memi
Rozeznanie

Mi sie dobrze uzywa wozka firmy jedo, model vedi. przednie kolka ma skretne, wiec sie swietnie manewruje, spokojnie prowadze jedna reka. krakowskie chodniki rozne bywaja, ale dobrze mi sie jezdzi. W terenie tez juz byl sprawdzony i pod gorke zdal egzamin. musze tylko uwazac na podjazdach dwutorowych, bo przednie kolka maja wezszy rozstaw i ledwo sie mieszcza.gondole mozna obrocic w przod i w tyl, raczka tez jest przekladana.
Minus jest taki, ze wozek swoje wazy (prawie 15kg), ja mam winde, wiec luz , ale codziennie na 4. pietro napewno by mi sie nie chcialo wnosic.
w dodatku polska firma, wiec niedrogo. uzywam 2,5 tygodnia, wydaje sie byc solidny. Rozmiorwo i designowo tez ok. Polecam.

Edytowane przez memi
Czas edycji: 2009-04-09 o 23:47
memi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 20:43   #574
xandra78
Zakorzenienie

Memi, ja równiez mam Jedo Vedi.Używam już 3 m-ce i nie mogę narzekać. Fakt,leciutki on nie jest,ale codziennie wnoszę go na 3 pietro (a jestem chudzinka) i nie jest źle.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 07:38   #575
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
To macie szczęście. Ja w swoim mieście często widzę kobiety z trójkołowcami i jak chyboczą się te wózki na wysokich krawężnikach. O wygodnych podjazdach w wielu miejscach też można jeszcze pomarzyć. Dlatego ja na pewno nie zdecyduję się na taki wózek.
nikt nie kaze ci takiego kupować.. ja jestem szczesliwa posiadaczka quinny speedi jest lekki a wnosze na 3 pietro( jak na wozek z pompowanymi kolami), skalada sie jedna reką gondola spora bo moje dziecko do 9 kg w nim jezdzilo (w godoli).. x-lander mamuski z naszego watku narzekaja na gondolke..wiekszosc w wieku ok 4 miesiecy musiala sie pzeniesc na spacerowke

a jeszcze co do zjazdow.. to dla mnie zdecydowanie wiekszym problemem jest ich brak w niektórych miejscach jak juz taki jest to nie mam problemów z pokonaniem.. to samo dotyczy krawezników

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
My mamy Boldera czterokołowego. Wielkim plusem jest duża gondola, synek się mieścił spokojnie przez pół roku. No i chyba na tym bym zakończyła Nazywałam ten wózek czołgiem, po każdym spacerze wracałam wymęczona, więc głównie był używany na balkonie. Tak, tak - tam się doskonale sprawdzał Te niby skrętne koła to jakaś ściema była. Na dziurawych chodnikach ledwo się dało go tak prowadzić, więc je zablokowałam. Teraz tylko czekam na wieści z komisu, czy mogę go tam wstawić i w końcu zapomnieć

Teraz jeździmy Chicco for me, ale to już całkiem inna historia... też mogłabym trochę ponarzekać z bólem stwierdzam, że chyba nie ma dla mnie wózka idealnego

Skorpioniec miło Cię widzieć Mówisz masz trójkołowca? Chyba muszę się porozglądać za wami na spacerze bo my chyba z tego samego osiedla jesteśmy
bede oglądać sie za kazdym chicco więc jak spotkaja sie dwie mamy z wyzej wymienionymi wozkami pozerajace sie wzrokiem to napewno my
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 20:57   #576
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość

bede oglądać sie za kazdym chicco więc jak spotkaja sie dwie mamy z wyzej wymienionymi wozkami pozerajace sie wzrokiem to napewno my
żebyś wiedziała, że teraz zwracam szczególną uwagę na trójkołowce Piotrek wypatruje Igi na spacerkach
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 13:57   #577
Photer
Przyczajenie

Ja mam ed-re-ma Quest i odradzam kontakt z tym producentem. Wózek już 2 razy był w naprawie gwarancyjnej i szybko sie zużywa ( mam go pół roku) - ściaga na jedna stronę, skrzypi, trzeszczy, zaczepy do przekładania raczki "ledwo zipia". Tandeta. Obsługa jest nieuprzejma i niesłowna. Żałuję, że nie kupilem czegos innego.
Photer jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-14, 18:33   #578
esti1984
Wtajemniczenie

Witam
Czy ktoś z Was używa wózek MUTSY TRANSPORTER ? Interesują mnie wady i zalety.... jutro planuję zakup

I jeszcze jedno czy ktoś orientuje się czy w Warszawie można gdzieś kupić BREVI OVO? Na stronie piszą że te wózki są dostępne w wielu sklepach, jednak praktycznie wszędzie na zamówienie i nigdzie nie można ich obejrzeć

pierwsza fotka mutsy
drugi wózek Brevi ovo

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2009-09-29 o 10:44
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 22:09   #579
doda22
Raczkowanie

GG do doda22 Send a message via Skype™ to doda22

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
Witam
Czy ktoś z Was używa wózek MUTSY TRANSPORTER ? Interesują mnie wady i zalety.... jutro planuję zakup

I jeszcze jedno czy ktoś orientuje się czy w Warszawie można gdzieś kupić BREVI OVO? Na stronie piszą że te wózki są dostępne w wielu sklepach, jednak praktycznie wszędzie na zamówienie i nigdzie nie można ich obejrzeć

pierwsza fotka mutsy
drugi wózek Brevi ovo
czesc kochana.z tego co wiem to Mutsy jest bardzo drogi wiec duzo osob go niekupuje.a o tamtym drugim nieslyszalam wiec musze ogladnac.
doda22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 22:29   #580
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doda22 Pokaż wiadomość
czesc kochana.z tego co wiem to Mutsy jest bardzo drogi wiec duzo osob go niekupuje.a o tamtym drugim nieslyszalam wiec musze ogladnac.
wiem że Mutsy ogólnie są bardzo drogie ale ten zestaw mnie zdziwił kosztuje 2000 zł więc jak na Mutsy to nie dużo wcześniej nie interesowałam się tą firmą więc wiele nie wiem ale podobno to nowy model i nie ma wielu opinii w necie :/

aha tyle że cena bez fotelika.... ale fotelik montowany w stelaż kupię chyba Maxi Cosi Cabrio Fix
Stary 2009-04-15, 07:38   #581
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
żebyś wiedziała, że teraz zwracam szczególną uwagę na trójkołowce Piotrek wypatruje Igi na spacerkach
to moze sie po prostu umowimy na wspolny spacerek? bedzie zdecydowanie łatwiej jakby co to pisz na pw zeby tu więcej off topu nie uprawiac

Cytat:
wiem że Mutsy ogólnie są bardzo drogie ale ten zestaw mnie zdziwił kosztuje 2000 zł więc jak na Mutsy to nie dużo wcześniej nie interesowałam się tą firmą więc wiele nie wiem ale podobno to nowy model i nie ma wielu opinii w necie :/

aha tyle że cena bez fotelika.... ale fotelik montowany w stelaż kupię chyba Maxi Cosi Cabrio Fix
to najbezpieczniejszy fotelik bardzo polecam i pasuje do wielu wozków nawet do x-landera za pośrednictwem przestawek i jest o 13 kg a nie do 9 jak spora czesc fotelikow
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-15, 08:48   #582
szamanka82
Raczkowanie

Cytat:
Witam

pierwsza fotka mutsy
drugi wózek Brevi ovo
witaj

ja jestem posiadaczką mutsy transporter Więc tak: jest bardzo leciutki, zwrotny i świetnie się prowadzi, dość duzy kosz i gondola. Wszystko łatwo się montuje i demontuje (też mamy fotelik maxi cosi cabrio - do fotelika mutsy brakło nam pasa w samochodzie )

Ale niestety jesteśmy juz po wymianie stelaża, który się złamał Jak były te zaspy śnieżne przy podjeździe na chodnik. Wydaje mi się, że wózek musiał mieć jakąś ukrytą wadę konstrukcyjną, bo teraz juz jest spoko. No i firma na szczęście szybko i bez problemu uporała się z reklamacją, a również dostaliśmy wózek zastępczy.

Od dzisiaj zaczniemy jeździć spacerówką, ale jak ją zamontowaliśmy to zrobiła na mnie dobre wrażenie, tyle,że nie można jej odwrócić "do Mamy", więc zobaczymy

Ja płaciłam 1400 za wózek razem z torbą, transporter to taki "mutsy" dla ubogich, jak ja to mówię Faktem jest ze jeździ ich mało, do tej pory widziałam w użycieu tylko dwa orócz mojego.
szamanka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 09:01   #583
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szamanka82 Pokaż wiadomość
witaj

ja jestem posiadaczką mutsy transporter Więc tak: jest bardzo leciutki, zwrotny i świetnie się prowadzi, dość duzy kosz i gondola. Wszystko łatwo się montuje i demontuje (też mamy fotelik maxi cosi cabrio - do fotelika mutsy brakło nam pasa w samochodzie )

Ale niestety jesteśmy juz po wymianie stelaża, który się złamał Jak były te zaspy śnieżne przy podjeździe na chodnik. Wydaje mi się, że wózek musiał mieć jakąś ukrytą wadę konstrukcyjną, bo teraz juz jest spoko. No i firma na szczęście szybko i bez problemu uporała się z reklamacją, a również dostaliśmy wózek zastępczy.

Od dzisiaj zaczniemy jeździć spacerówką, ale jak ją zamontowaliśmy to zrobiła na mnie dobre wrażenie, tyle,że nie można jej odwrócić "do Mamy", więc zobaczymy

Ja płaciłam 1400 za wózek razem z torbą, transporter to taki "mutsy" dla ubogich, jak ja to mówię Faktem jest ze jeździ ich mało, do tej pory widziałam w użycieu tylko dwa orócz mojego.

dziękuję bardzo za opinię
może faktycznie jakaś ukryta wada była w stelażu
najważniejsze że firma dobrze potraktowała klienta i szybko zareagowali no i wózek dali zastępczy .... super

właśnie wiem że nie można odwrócić spacerówki i sprzedawca powiedział że dlatego jest tańszy od innych modeli
ale dla mnie to nie problem bo przy pierwszym dziecku też nie odwracałam spacerówki i córcia była bardzo zadowolona że ogląda cały świat a nie znowu mamę

co do ceny i innych modeli mutsy to powiem szczerze że ten spodobał mi się od razu a inne mutsy nie za bardzo:/ a cena nawet jakby była trochę wyższa to bym się skusiła bo zakochałam się w nim

ale taniutko go kupiłaś i to razem z torbą
ja za samą torbę płacę 200 zł a 2000 zł spacerówka z gondolą no i jeszcze fotelik do tego
Stary 2009-04-15, 09:20   #584
szamanka82
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję bardzo za opinię
może faktycznie jakaś ukryta wada była w stelażu
najważniejsze że firma dobrze potraktowała klienta i szybko zareagowali no i wózek dali zastępczy .... super

właśnie wiem że nie można odwrócić spacerówki i sprzedawca powiedział że dlatego jest tańszy od innych modeli
ale dla mnie to nie problem bo przy pierwszym dziecku też nie odwracałam spacerówki i córcia była bardzo zadowolona że ogląda cały świat a nie znowu mamę

co do ceny i innych modeli mutsy to powiem szczerze że ten spodobał mi się od razu a inne mutsy nie za bardzo:/ a cena nawet jakby była trochę wyższa to bym się skusiła bo zakochałam się w nim

ale taniutko go kupiłaś i to razem z torbą
ja za samą torbę płacę 200 zł a 2000 zł spacerówka z gondolą no i jeszcze fotelik do tego
Wiesz, to może kwestia tego,że ja kupowałam pod koniec zeszłego roku (Młoda urodziła się w grudniu), za samą torbę płaciłam 140 zł, ale ja baaaaaaaaaardzo polecam, jest porządna i dużo pomieści, z tego co widziałam to jest to jedna z największych na rynku

Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z zakupu
Stary 2009-04-15, 09:24   #585
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz, to może kwestia tego,że ja kupowałam pod koniec zeszłego roku (Młoda urodziła się w grudniu), za samą torbę płaciłam 140 zł, ale ja baaaaaaaaaardzo polecam, jest porządna i dużo pomieści, z tego co widziałam to jest to jedna z największych na rynku

Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z zakupu
aaa bardzo możliwe...teraz podrożały wozie a torbę wezmę na pewno, tylko zastanawiam się czy w kolorze wózka czyli różową? czy lepiej czarną?

ja też mam nadzieję że będę zadowolona
Stary 2009-04-15, 09:27   #586
szamanka82
Raczkowanie

Cytat:
aaa bardzo możliwe...teraz podrożały wozie a torbę wezmę na pewno, tylko zastanawiam się czy w kolorze wózka czyli różową? czy lepiej czarną?

ja też mam nadzieję że będę zadowolona
ja mam torbę w kolorze wózka (ocean) i jeśli marwtisz się, że bedzie się brudzić to nie ma stresu - pierze sie bez problemu, wszystkie brudy schodzą (a u mnie po zimie to był niezły syf). Tak sobie myślę że w czarnej jak na przykład włożysz herbatkę czy jedzonko w słoiczku to w słoneczne dni może się za bardzo tam grzać...ale to tylko moje luźne przemyślenia
Stary 2009-04-15, 09:33   #587
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam torbę w kolorze wózka (ocean) i jeśli marwtisz się, że bedzie się brudzić to nie ma stresu - pierze sie bez problemu, wszystkie brudy schodzą (a u mnie po zimie to był niezły syf). Tak sobie myślę że w czarnej jak na przykład włożysz herbatkę czy jedzonko w słoiczku to w słoneczne dni może się za bardzo tam grzać...ale to tylko moje luźne przemyślenia
masz rację....powiem tylko że na wystawie w sklepie był właśnie ten piękny turkus i bardzo mi się podobał, dla chłopca na pewno bym taki wzięła ale dla dziewczynki chorowałam na różowy
mam nadzieję że tapicerka ze spacerówki też się ściąga do prania?
Stary 2009-04-15, 09:43   #588
szamanka82
Raczkowanie

Cytat:
masz rację....powiem tylko że na wystawie w sklepie był właśnie ten piękny turkus i bardzo mi się podobał, dla chłopca na pewno bym taki wzięła ale dla dziewczynki chorowałam na różowy
mam nadzieję że tapicerka ze spacerówki też się ściąga do prania?
spacerówkę można spokojnie prać także się nie przejmuj (tak mi się wydaje, bo dopiero zaczynam użytkowanie hehe)

a ja mam turkus dla dziewczynki tak dla zmylenia przeciwnika
Stary 2009-04-15, 15:39   #589
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
spacerówkę można spokojnie prać także się nie przejmuj (tak mi się wydaje, bo dopiero zaczynam użytkowanie hehe)

a ja mam turkus dla dziewczynki tak dla zmylenia przeciwnika

no i jestem już szczęśliwą posiadaczką musty transportera

pytałam w sklepie .... wszystko można ściągać i prać

ale turkus dla dziewczynki też jest bardzo ładny tylko że ja od początku chorowałam na róż i dlatego tak zostało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-15, 15:55   #590
szamanka82
Raczkowanie

Cytat:
no i jestem już szczęśliwą posiadaczką musty transportera

pytałam w sklepie .... wszystko można ściągać i prać

ale turkus dla dziewczynki też jest bardzo ładny tylko że ja od początku chorowałam na róż i dlatego tak zostało
No to gratuluję!!

A jaką torbę w końcu kupiłaś.

Ja po dzisiejszym spacerze w spacerówce jestem bardzo zadowolona. Młoda chyba też bo wyjątkowo mało jak na nią kwękała. Na razie jeździ na płasko, więc jets ładnie osłonięta od wiatru, no i leciutko się to prowadzi że aż miło
Stary 2009-04-15, 18:40   #591
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
No to gratuluję!!

A jaką torbę w końcu kupiłaś.

Ja po dzisiejszym spacerze w spacerówce jestem bardzo zadowolona. Młoda chyba też bo wyjątkowo mało jak na nią kwękała. Na razie jeździ na płasko, więc jets ładnie osłonięta od wiatru, no i leciutko się to prowadzi że aż miło
zamówiłam różową pod kolor wózka tylko będzie za kilka dni bo nie mieli

fajnie że córci się podoba

zaproszę Cię do znajomych i w prywatnym albumie możesz zobaczyć jak super w spacerówce mieści się moja córcia (ma 2 latka i 2 miesiące)
a prowadzenie wózka super pojeździłam po ogródku
Stary 2009-04-15, 19:02   #592
rodzynka86
Przyczajenie

Ja kupiłam wózek Verso, może nazwa wydaje się trochę nieznana, ale jest to dokładnie tan sam wózek co jumper x firmy Tako. Jest produkowany na tym samym stelażu, gondola, spacerówka, fotelik również takie same. To co odróżnia go od jumpera x to większy wybór kolorów, (nie ma tego czarnego materiału), szycia są troszkę inne no i cena jest niższa o prawie 350 zł (ja za verso dałam 1050zł wraz ze wszystkimi dodatkami, a jak chciałam zamówić jumpera x to bez zniżki kosztował 1390zł), z tego względu, że firma która go produkuje nie jest jeszcze dobrze znana. I na wózek czekałam tylko jeden dzień Polecam, naprawdę fajnie i lekko się go prowadzi
rodzynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 21:13   #593
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
witaj

mmm ja tez zakochalam sie w transporterze

tylko mam trzy obawy na ktore licze ze cos napiszecie jako uzytkowniczki:
*brak podnoszonego podnozka w spacerowce (jak dzidzia chce spac to nozki zwisaja...)
* mala gondola... dzidzia ma sie urodzic w sierpniu wiec przez zime chcialabym ja w gondoli i boje sie ze szybko bedzie za mala...
* spacerowka na paskach... jakos takos mi sie malo wytrzymale wydaja

patrzalam tez slidera... tez prowadzi sie super...

u mnie centa transportera (podwozie, gondola, spacerowka,fotelik, pokrowce przeciwdeszczowe, torba) ponad 2600...
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 21:22   #594
Spoora
Zakorzenienie

Ja ostatnio kupiłam spacerówkę Coneco Flash i jak na razie jestem bardzo zadowolona. Lekki, wygodny i przyjemny ( no tylko kolory tych wózków mi się nie podobały, ale w końcu wybrałam najładniejszy z najbrzydszych ), a i jeszcze niedrogi - niedrogi i bardzo dobry Oglądałam dużo wózków na allegro - tych tańszych jak i trochę droższych, wybrałam kilka z nich, a później Pan w sklepie doardził ten. Ogólnie założenie miałam kupić wózek niedrogi (wcześniej kupiłam wcale nietani wózek głęboki i okazał się prawie beznadziejny ;/) i udało mi się to i jest ok Nie wszystkie co drogie to dobre i na odwrót
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 21:43   #595
doda22
Raczkowanie

GG do doda22 Send a message via Skype™ to doda22

a co powiecie n atemat wozka Leviroo albo ABC Condor ??? czy ma z was ktos te wozki ???
doda22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 06:16   #596
szamanka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość

*brak podnoszonego podnozka w spacerowce (jak dzidzia chce spac to nozki zwisaja...)
* mala gondola... dzidzia ma sie urodzic w sierpniu wiec przez zime chcialabym ja w gondoli i boje sie ze szybko bedzie za mala...

u mnie centa transportera (podwozie, gondola, spacerowka,fotelik, pokrowce przeciwdeszczowe, torba) ponad 2600...
Hej

Co do twoich obaw:
- podnóżek - mnie się wydaje, że to żadna tragedia jak dziecku zwisają nóżki, są w naturalnej pozycji, podparte od tyłu - w każdym bądź razie mnie się tak wydaje
- gondola wcale nie jest taka mała, mnie się wręcz wydaje, że większa niż np. w x-landerze, długość ma standardową - dłuższe są chyba tylko boldery (przynajmniej jak ja kupowałam to tak było)
- z tymi paskami ja tez miałam obawy, ale o dziwo to jest bardzo fajne rozwiązanie, olparcie możesz ustawć w najlepszej dla dziecka pozycji cicho i delikatnie

Jak byś kupowała to koniecznie przymierz do swojego samochodu fotelik mutsy, bo nam np. brakło na niego pasa w samochodzie - te foteliki są dość duże. No i nie kupuj oryginalnych folii czy parasolek bo szkoda kasy - za 20-30 złotych masz takie uniwersalne też dobre. No chyba, że Ci zależy żeby wszystko było jednakowe
Stary 2009-04-16, 07:23   #597
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
- gondola wcale nie jest taka mała, mnie się wręcz wydaje, że większa niż np. w x-landerze, długość ma standardową - dłuższe są chyba tylko boldery (przynajmniej jak ja kupowałam to tak było)
A do którego miesiąca Twoja córcia jeździła w gondoli?
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 08:19   #598
szamanka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
A do którego miesiąca Twoja córcia jeździła w gondoli?
do skończenia 4 miesiąca, czyli do przedwczoraj , ale u nas to jest bardziej kwestia tego, że Ona nie chciała za nic mi wysiedzieć już w tej gondoli (spokojnie się w niej mieściła i jeszcze miała luuuuzy) i jak nie spała to był wrzask, a wczoraj w spacerówce było jakby lepiej
Stary 2009-04-16, 09:01   #599
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość

witaj

szamanka pomogła mi podjąć decyzję więc odwdzięczam się innym

- mam córcię która ma 2 latka z kawałkiem i z doświadczenia wiem że podnoszony podnóżek nie jest konieczny i dwóch spacerówkach Julki podnóżek się podnosi ale nie używam tego bo sięga do połowy łydki więc i tak kawałek nóg zwisa sobie w powietrzu....przez co nogi drętwieją od początku jak zasypiała to z opuszczonymi nóżkami poza tym spokojnie mieści się do spacerówki transportera i z rok jeszcze mogłaby w niej jeździć (tyle że to wózek dla siostry która niebawem się pojawi )

-gondola nie jest mała....przed chwilką mierzyłam dł 76/ szer 33 więc ok spokojnie przez zimę powozisz....myślę że jak moja córcia która urodzi się w maju nie będzie uparta i nie będzie chciała szybko siedzieć to ja też spokojnie powożę przez zimę w gondoli

-spacerówkę super się montuje oparcie obniża się na paskach ale podobnie jak szamanka uważam że to plus bo ustawisz po cichutku (jak dziecko śpi) tak jak dziecku wygodnie wcale nie zajmuje to dużo czasu

obejrzałam dokładnie torbę w sklepie i też szczerze polecam tą torbę
ale folie i moskitiery tak jak szamanka kupuję uniwersalne za około 10 zł myślę że nie używa ich się tak często żeby musiały być super grube i drogie

powiem Ci że ja wybierając wózek kierowałam się zupełnie innymi kryteriami....chciałam malutkie kółka, jak najmniejszą gondolę itppp
ale jak zobaczyłam i POPROWADZIŁAM transportera to byłam pewna że go kupię porządny stelaż, fajnie się składa...nawet jak potrzeba to kółka ściąga się jedną ręką

co prawda mam go od wczoraj i jeździłam nim tylko po ogródku ale już wiem że będzie super wklejam fotki z wczoraj

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2009-09-29 o 10:44
Stary 2009-04-16, 10:32   #600
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
witaj

szamanka pomogła mi podjąć decyzję więc odwdzięczam się innym

- mam córcię która ma 2 latka z kawałkiem i z doświadczenia wiem że podnoszony podnóżek nie jest konieczny i dwóch spacerówkach Julki podnóżek się podnosi ale nie używam tego bo sięga do połowy łydki więc i tak kawałek nóg zwisa sobie w powietrzu....przez co nogi drętwieją od początku jak zasypiała to z opuszczonymi nóżkami poza tym spokojnie mieści się do spacerówki transportera i z rok jeszcze mogłaby w niej jeździć (tyle że to wózek dla siostry która niebawem się pojawi )

-gondola nie jest mała....przed chwilką mierzyłam dł 76/ szer 33 więc ok spokojnie przez zimę powozisz....myślę że jak moja córcia która urodzi się w maju nie będzie uparta i nie będzie chciała szybko siedzieć to ja też spokojnie powożę przez zimę w gondoli

-spacerówkę super się montuje oparcie obniża się na paskach ale podobnie jak szamanka uważam że to plus bo ustawisz po cichutku (jak dziecko śpi) tak jak dziecku wygodnie wcale nie zajmuje to dużo czasu

obejrzałam dokładnie torbę w sklepie i też szczerze polecam tą torbę
ale folie i moskitiery tak jak szamanka kupuję uniwersalne za około 10 zł myślę że nie używa ich się tak często żeby musiały być super grube i drogie

powiem Ci że ja wybierając wózek kierowałam się zupełnie innymi kryteriami....chciałam malutkie kółka, jak najmniejszą gondolę itppp
ale jak zobaczyłam i POPROWADZIŁAM transportera to byłam pewna że go kupię porządny stelaż, fajnie się składa...nawet jak potrzeba to kółka ściąga się jedną ręką

co prawda mam go od wczoraj i jeździłam nim tylko po ogródku ale już wiem że będzie super wklejam fotki z wczoraj
jezdzilam tym wozkiem po sklepie... oboje z mezem sie zakochalismy... to nasza pierwsza dzidzia i nigdy wczesniej nie mielismy doczynienia z wozkami. Kiedys byly tylko wielkie toporne i ciezkie wozki a prowadzenie tego jest na najwyzszym poziomie... no i do tego kolor i waga... mi sie strasznie podoba fiolecik... taki uniwersalny chociaz juz wiemy ze to bedzie dziewczynka marzy mi sie ten wozek...

balam sie tego podnoszonego podnozka, jak dzidzia jest mala a koniecznie juz chce spacerowke to nozki zwisaja... w koncu wozki nie sa do spania tylko na spacerki

gondole patrzalam w sklepie bo akurat byla zamontowana i wydawala mi sie nie tyle mala co bardzo waska w porownaniu z innymi... moze akurat poszewka byla tak lipnie przyczepiona

a z tymi pokrowacami dzieki za podpowiedz kupie uniwersalne

ps. jak mozecie to wklejcie foteczke gondoli w srodku bedzie dźwięczna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg product-806-l-3.jpg (14,3 KB, 57 załadowań)

Edytowane przez Agata R
Czas edycji: 2009-04-16 o 10:36
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości