|
|
#631 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI
Mi też, ale do wyboru obrączek to jeszcze kupa czasu. Narazie to są pilniejsze sprawy do załatwiania
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
hmm Aga jeśli chodzio pierwsze to ja bym się zastanawiała nad takim otworkiem z brylancikami bo bym się bała że mi sie bedzie tam brud zbierał... a reszta też nie w moim stylu bo są po prostu za grube i za masywne... na moich palcach lepiej wyglądają cieńsze obrączki i nie takie grube=ciężkie tylko cieniutkie i lekkie i wąskie więc ja ci chyba nie pomogę w wyborze
![]() aczkolwiek wczoraj mi się bardzo podobały jakieś i z połączeniem białego złota ale jednak rozum mi mówi że klasyczne będą lepsze szczególnie że pasują mi do pierścionka zaręczynowego.. zmierzymy z tżtem jeszcze takie całkiem płaskie bez ścięcia i zobaczymy co to wyjdzie z tego.. może jak będziemy razem w lublinie podczas weekendu to uda mi się namówić tżta na małe przymiarki
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwsze się świecą jak nie powiem co, drugie zbyt wydziwione i będą się tam krem, ciasto i jakies brudy zbierały. |
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całe szczęście my się pierwsi zdecydowaliśmy na slub więc nasza część jest całkiem z boku domu i na parterze więc naprawdę będziemy oddzieleni od wszystkiego nasza część na 40m kwadratowych czyli tyle co nasza 2 pokojowa stancja i spokojnie tam mamy dużo miejsca więc na poczatek w sam raz a potem budujemy dom a teraz kolejna nowość- tżta rodzice mają duuuzo ziemi i powiedzieli że jak będzie trzeba to oni nam ją zapiszą i będziemy mogli sobie ją nawet sprzedać i budować się oczywiście to ostateczność ale miło wiedzieć że pozwalają nam to zrobić w razie potrzeby.. bo wiecie jak to pokolenia starsze są przywiązane do ziemi i "ojcowizny"a co do obrączek to nie mierzyłam dwukolorowych ale na pewno się skuszę chociażby zeby zaspokoić własną ciekawość.. wkurza mnie tylko ze obrączki w aparcie nie są do przymierzenia parami=zebym i ja i tż założyli tą samą tylko są poukładane parami ale jednak obie obrączki są tylko podobnymi modelami a nie takimi samymi.. no i te co ja mierzyłam to były już mojego rozmiaru czyli 11 i nie wiem co mają zrobić dziewczyny z większym rozmiarem palca...
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-04-15 o 13:49 |
|
|
|
|
#635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby nie było to i tak fajnie, że macie gdzie zamieszkać po ślubie, ale ja od razu miałam katastroficzną wizję, zwłaszcza, że ludzie mieszkają pod jednym dachem często potrafią się kłócić.Na 40 metrach niektórzy i z dziećmi mieszkają i sie da, więc dla Was dwojga na pewno wystarczy i bez stresu moglibyście tam nawet siedzieć z małym bejbikiem. A mnie naszły takie myśli, że za to ile kasy pójdzie na wesele moglibyśmy pojechac na dwie wyprawy na dwa kontynenty... Jestem świeżo po programie na Discovery o Wyspie Wielkanocnej, stąd moje rozważania![]() Ciekawe czy się do mnie odezwą z tej firmy...pewnie zginę w morzu aplikacji, bo wiem ile tego przychodzi. Jak pracowałam to dostawaliśmy kilka cv w tygodniu, pociesza mnie jedynie to, że niewiele z nich to były cv osób z doświadczeniem a ja mam spore, ale jestem młoda to może źle...nie powinnam tak rozkminiac, bo nic to nie da, ale mam takie czarne myśli, że jak tu mnie nie zechcą to w innych miejscach też nie. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
my mierzyliśmy w Aparcie w piątek i normalnie mierzyliśmy takie same modele. Tylko damskie były za mnie deczko za małe a męskie na tz dużo za duże, to było wkurzające, bo jak tu zmierzyć za dużą obrączkę
|
||
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moze w lublinie mają lepszy wybór i są obie od pary![]() ja też myślę ze na 40 metrach to nawet jak będzie bejbik to spokojnie się z nim zmieścimy szczególnie że jak się ma takie małe dziecko to ono zazwyczaj i tak śpi w pokoju z rodzicami bo trzeba do niego wstawac w nocy i w ogóle a jak patrzyliśmy sobie na wymiary i rozrysowywaliśmy sobie plan urządzenia mieszkanka to spokojnie i łóżeczko tam wejdzie ale póki co to spokojnie się tam we dwoje zmieścimy i nie będziemy musieli wciągać brzuchów jak sie będziemy mijać..![]() już mam ochotę sobie coś kupować do tego domu- ostatnio widziałam śliczne ciemnofioletowe kubki i jeden kosztował 10zł- czyli komplet 6sztuk 60zł- to drogo czy tanio jak na kubki?? no ale były też zielone i też mi się podobały a ze jeszcze kolorystka kuchni nie jest wybrana to nie wiem które bym miała kupic??? a moze 3 takie i 3 takie?? czy to już beznadziejnie będzie??
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam zamiar unikac nadmiaru, bo umnie w domu mamy trzy szafki pełne szklanek, kubków i kieliszków i to zdecydowana przesada. |
|
|
|
|
#638 |
|
Wtajemniczenie
|
a chyba jakaś dziwna jestem, bo w ogólne nie oglądam sukni, obrączek
Nie mówiąc już o przymierzaniu Ale powoli mam świra na pukncie oglądania różnych rzeczy do domku
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2009-04-15 o 14:12 |
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja kocham fiolet
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PAtrzcie co fajowego znalazłaam, super oferty, bo nie trzeba sie tłuc z marudami ![]() http://www.rainbowtours.pl/search.as...FQOeFQodHkzaRw |
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a powiedzcie mi czy dekoracja na samochód z żywych kwiatów w upał ma szansę przetrwac? bo ja bardzo bym chciała wszędzie żywe kwiaty do dekoracji wszystkiego- sali, samochodu itp ale czy na samochodzie one nie klapną zupełnie jak je odbierzemy z kwiaciarni rano a ślub na 17???? bo moja mama mi tu mówi że ona to by sama zrobiła dekorację ze sztucznych kwiatów już ze 2 dni wcześniej i potem tylko tż by to u siebie w domu ładnie poprzyczepiał...
bo mi się ostatnio spodobała taka dekoracja ale jej sobie cholerka nie zapisałam na dysku i nie wiem gdzie jej teraz szukac.. otóż na przodzie samochodu na masce z boku jedna wiązaneczka jakaś z kwiatów przyczepiona a cały samochód potem nie za gęsto ozdobiony przyssawkami z małymi kwiatuszkami w dwóch kolorach z opowieści to brzmi moze wieśniacko ale na zdjęciu mi się bardzo podobało.. no ale te żywe kwiatki na całym samochodzie to mi nie dożyją zawiązane do tych przyssawek... może sztuczne to rzeczywiscie pewniejszy i wygodniejszy pomysł.. jakby wybrać takie ładne gdzies a nie byle jakie kwiatki za 20gr sztuka...a co do kubków to wlasnie mi siostra przypomniała kolory tych kubków jakie sa jeszcze dostępne w sklepie i są fioletowe, zielone, kremowe, czerwone i brązowe. chcę kupić albo 2 fioletowe 2 zielone i 2 kremowe albo 2 fioletowe 2 czerwone i 2 kremowe... i nie wiem które by były ładniejsze... oba zestawy są fajne kolorystycznie.. 10 kubków nie będę kupować przecież bo nie mam stówki na zbyciu ale te 6 bym mogł kupic... hmmmm.. tżta nawet nie będę pytać bo się chłopak załamie jak mu powiem że chcę kubki już kupić
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym z żywych kwiatów, bo sztuczne wioską powiewają Zaraz poszukam i wkleje co mi się podoba, bo się nad ty jeszcz enie zastanawiałam. Na tą chwilę jedziemy terenówką to nie mogę jej az tak zniewieścić![]() to jest ładne i to są o dziwo sztuczne kwiaty! Bez tego bukietu mi sie podoba takie cos na masce ![]() http://www.allegro.pl/item588390955_...chod_slub.html Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-04-15 o 14:36 |
|
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my na dzień dzisiejszy jedziemy swoim własnym osobistym accordeonikiem chyba ze tżta kuzyn dostanie z salonu w którym jest szefem jakieś nowiutkie wypasione Volvo... ale póki co to mają małego bejbika więc kuzyn dostaje same kombi a kombi do ślubu nie będę jechała wklej jak coś ładnego znajdziesz
|
|
#644 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedys widziałam jak pan młody i kierowca szukali dekoracji w rowie bo im uciekła
![]() ![]() ![]() ![]() Ja myślę, że zywe kwiaty nie wytrzymają podróży. A sztuczne też ładnie wyglądają U nas za dekoracje płaci się 100 a jak się odda ją to zwracają 50 zł Więc jeszcze nie jest źle
|
#645 |
|
Rozeznanie
|
Witam, witam i o zdrowie pytam
![]() ![]() ![]() Ja własnie też wstrzyamam się co do obraczek, bo ostanio mówiłam że nawno nie zmienie zdania i zstane przy pierwszych wybranych aaa tu klops jednak spodoabły mi sie inne i to już chyba trzecie z kloei także jeszcze poczekamy bo może znów mi sie coś zmieni![]() A jesli chodzi o auto to chce skromnie przybrane, coś delikatnego na masce i przy klamkach malutkie kawiatki i tyle
|
|
|
|
#646 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIe sądziłam, że sztuczne moga być takie ładne![]() Cytat:
Ile biorą w kwiaciarni za auto?Jeszcze się okaże, że mój pesymistyczny kosztorys okaże sie super pomysłem, bo mi połowa kosztów odpadnie![]() Cytat:
Ta co wkleiłam to ewidentny max.JA się nie napalam na modele obrączek oglądane w necie, bo sie przekonałam, że podczas mierzenia wychodzi jak to na prawdę wyglada. edit na allegro najdroższa dekoracja kosztuje 125 zł A skoro kwiaty wyglądaja jak prawdziwe to nie będzie zachodu z jeżdżeniem do kwiaciarni i ostrożną jazdą autem później A tak to zamówie na allegro i przykleimy jak juz będziemy mieli wyjeżdżac i po problemie![]() patrzcie jakie fajne - tren się nie ubrudzi ![]() http://www.allegro.pl/item563641698_...acje_slub.html Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-04-15 o 15:17 |
|||
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
tak Samoa na samochód robimy dekorację ze sztucznych kwiatków i kłopot z głowy, nikt nie będzie sie zatrzymywał żeby zbierać dekorację z jezdni itp ani tez nikt nie będzie oglądał klapniętych żywcem kwiatków ledwo co dyszących na masce w 30 stopniowym upale... moja mama to sama będzie próbowała stworzyć taką dekorację na samochód a ja mam aby zdjęcie jakieś jej dać żeby miała się na czym wzorować.. sztuczny kwiatek kosztuje ok 50gr czy nawet złotówkę to i tak tanio wyjdzie w sumie. sprawdzałam na allegro i jedna przyssawka też kosztuje 50gr więc taniocha. nie wiem czy cały samochód ustroić gdzieniegdzie małymi kwiatuszkami czy tylko przy klamkach coś strzelić ale mam czas
![]() za to do Kościoła i na salę tylko żywe kwiatuszki wchodzą w grę
|
#648 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Tancerko to super, że remont coraz bliżej! Może suwaczek ustawisz to będzie Ci szybciej lecieć czas? macie już rozplanowane swoje gniazdko? meble itd?![]() Samoa ma rację, nie można przesadzić z ilością naczyń, kubków itd bo później mogą być problemy u mnie też pełno szklanek, a i tak ma się swoje ulubione i inne tylko stoją sobie. Także trzeba się pilnować![]() Madzia możesz kupić kubki
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
a wkleję wam jeszcze jakieś fotki bo mi sie nudzi
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak przyjedzie siostra czy mama z tatą to w czym im herbatkę zrobię? oczywiście w moich pięknych przyszłych kubkach a ze mi się żadne z nadrukami nie podobają bo się szybko nudzą to takie gładkie w pięknych kolorach będą super- wnętrze kubka jest również w kolorze a nie że białe w środku oj coś czuję że jak tylko zrobią tam promocję to pobiegnę po kubeczki a może nawet nie doczekam promocji hehehea co do remonciku itp to wstepnie już sobie rozrysowaliśmy nasz kącik i meble i mniej więcej wiemy co mamy dokupić a co już posiadamy i teraz będziemy małymi kroczkami zbliżać się do wymarzonego celu
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to jakbym miała siedzieć sama i to robić to już wolę tą stówę zapłacić. Najwyżej sprzedam na allegro za 50 zł jak się nie zniszczy![]() Jestem przekonana do tych sztucznych kwiatków, bo są naprawdę bardzo ładne. Nie chce mi się wklejać, ale są tez storczyki i różne inne ładne kompozycje, które można dowolnie układać na aucie
|
|
|
|
|
#652 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!!
Ufff...pierwszy dzień zajęć już za... Myślałam, że nie wysiedzę:P Hehe, i tak nie poszłam na wszystkie - leniuch wziął nade mną górę Ale i tak jestem z siebie dumna![]() Tancerko, zazdroszczę urządzania wspólnego gniazdka!!!!!!! Kurcze, super radocha! W prawdzie to maaaasa kasiory i czasu, ale satysfakcja gwarantowana Ja wszystkie drobniejsze rzeczy do domu kupowałam w Ikei. Oczywiście część naczyń, zastawy i garnków dostałam od rodziców i siostry, ale sporo kupiliśmy samodzielnie Jakość mebli w Ikei jest średnia, ale jeżeli chodzi o pomysły urządzenia i wyposażenia mieszkania to jest super!! Mają bardzo dużo małych skarbów, także gorąco polecam Nam jeszcze sporo rzeczy brakuje, np. wyciskacza do czosnku i skrobaczki do płyty grzewczej, ale już mamy prawie wsio! Pozdrawiam i życzę powodzenia z remontem i urządzaniem domku
Edytowane przez Formichiere Czas edycji: 2009-04-15 o 16:00 |
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sama bym sie za to nie zabierała ale jak mama i siostra się deklarują ze to zrobią to czemu nie..
![]() ja to się muszę już pozegnać bo siostra jedzie już na studia i zabiera mi kompa a ja tu będę siedzieć sama jak sierota do piątku bez kontaktu ze światem... a w piątek jadę razem z tżtem do lublina więc też nie wiem czy mnie na wizaz puści ![]() no to papapa
|
#654 |
|
Raczkowanie
|
Acham, co do dekoracji to też radziłabym samochód udekorować sztuczydełkami (chyba prościej i bezpieczniej
, ale salę i Kościół to zdecydowanie żywymi!! Na samochodzie raczej nikt się nie będzie uważnie przyglądał i myślę, że dużej różnicy nie będzie, ale w Kościele i na sali to już co innego....
|
|
#655 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
prysznic to tylko prysznic, a przy wannie mozna zainstalowac parawanik i mozna wziac i prysznic i romantyczna kapiel z TZem przy swiecach ![]() ja mam wanne, ale moja mama np woli prysznic wiec sobie bierze prysznic w tej wannie za parawanikiem, ma wypasiona raczke prysznicowa z regulacja itp. ![]() Cytat:
![]() ostatnio TZa kolega zaoferowal ze mozemy jechac do slubu nowym mercedesem klasy S z jego wypozyczalni (bo jest kierownikiem wypozyczalni samochodow )ale ja nie lubie mercedesow ![]() ja kiedys mialam na dysku ladna dekoracja na samochod... a potem lapik trafil do serwisu i straciam moje zbiory ![]() Cytat:
![]() jak dla mnie straszne ![]() okropnie nie podobaja mi sie wszelkie takie chodniczki, luki z kwiatow itp. - jak na amerykanskim slubie ![]() w kosciele myja posadzke, wiec o tren sie nie martwie ![]() a jak bedzie lalo to goscie tak czy siak jak beda isc przez srodek to chodniczek tez upieprza ![]() jeszcze w takim nowym kosciele to moze by to jako tako wygladalo, ale w starym, zabytkowym? nie Samciu, nie rob tego
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-04-15 o 17:57 |
||||
|
|
|
#656 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tyle, że z wanny za często nie korzystam, bo za dużo zachodu z napełnianiem. Ciekawe jak będzie u mnie w mieszkanku, najwyżej będziemy przychodzić sie kapać w bąbelkach do rodziców, bo ja nie zamierzam wydawac kasiory na hydromasaż.Cytat:
Oby nie![]() ![]() Jak da Wam promocyjna cenę to czemu nie Chociaż Mercedesy sa dziadkowe Mój tata się śmieje, ze zaczyna rozważać, więc się chyba starzeje Ale skoro ma wypożyczalnię to może ma jakies inne eleganckie marki, np. Volvo.Cytat:
Uważam, że jest za wąskie, żeby dobrze spełniło swoją funkcję a do tego na śliskiej posadzce średniowiecznego kościoła może być ciężko po tym iść, mimo, ze przyklejone by było.NIe sądzę, żeby goscie po tym przeszli, niezłe burole musiałby z nich byc ![]() A te łuki z kwiatów tez mi się nie podobają. Mam nadzieję, że jakas parka przede mna nie zrobi jakiejś wioskowej dekoracji a jak zrobi to ciekawe czy ksiądz pozwoli mi zdjąć. NIe wiem jak się to załatwia. Jeśli juz ma cos byc to to będzie jakis kwiatek przy ławce i nic więcej. Na prawdę myja posadzkę? Jak będzie padał deszcz to mi umyja zanim przejdę????Czy mam sobie swojego mopa przygotować?
|
|||||
|
|
|
#657 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesto jezdzimy tym kawalkiem, bo tam zaraz za zjazdem do Tynca mamy zjazd ktorym jezdzimy do naszego domu na wsi i na szczescie korkow sie na tym odcinku nie spotyka
byly jak remontowali obwodnice i zwezyli do jednego pasa w kazda strone, ale remonty juz wszystkie skonczyli wiec ok mysle, ze predko nastepnych nie bedzie![]() Cytat:
![]() mi sie najbardziej z tych nowych to te BMWice z nowymi swiatlami podobaja i Lexusy ale takich chyba nie maja w wypozyczalni choc moze do 2010 sie dorobia![]() a TZ to by tego Cadillaca chcial.. ![]() Cytat:
a goscie wcale nie musza walic do kosciola przez sam srodek ja tam sie nie przejmuje - suknia i tak predzej czy pozniej sie upaprze od spodu... a na zdjeciach takie rzeczy sie retuszuje![]() mi na szczescie kiczowata dekoracja nie grozi, bo w Tyncu pilnuja zeby bylo skromnie, znaczy sie klasztornie ![]() haha nawet znalazlam zdjecia dekoracji jaka bede miala w kosciele... ktos moze dostrzegl 3 biale bukiety? ![]() to wlasnie cala dekoracja
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-04-15 o 18:17 |
||
|
|
|
#658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatni raz jechaliśmy tamtędy jak wracaliśmy z Pragi, ale padał potworny śnieg i i tak sie wkleliśmy, więc nie zwróciłam uwagi czy juz te odwieczne remonty skończone A następnym razem będę tam jechać na lotnisko za już prawie tydzień![]() Cytat:
No ładne sa BMW, ale troche mi juz spowszedniały, rzucały mnie na kolana pare lat temu jak sie dopiero co pojawiły. Super autko do slubu, chociaz ja bym wolała Volvo gdybym miała wybór![]() A myślisz, że Land Rover będzie ok? Mam jeszcze Accorda rodziców tż, ale chyba wole Landka, bo będą dwa - jednym my z tz jedziemy, drugim świadkowie a reszta ludu za nami. Cytat:
![]() Ja dostrzegłam - bardzo wyzywaja i ekstrawagancka dekoracja Mam nadzieję, że w moim kosciółku z racji tego, że jest mały też dekoracja będzie ograniczona do bukietów na ołtarzu![]() Zaraz poszukam focziszek mojego ołtarza, może jakieś sa w necie. znalazłam takie zdjęcie i panoramę we flashu http://panoramy.zbooy.pl/360/show.ht...um&lang=p&t=16 ta lepsza http://panoramy.zbooy.pl/360/show.ht...ek&lang=p&t=16 Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-04-15 o 18:41 |
|||
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
ja jakos nie wyobrazam sobie sztucznych kwiatów nawet na samochodzie, a koscioła nie bedziemy dekorowac ![]() piekny kosciół Edytowane przez metkaa Czas edycji: 2009-04-15 o 18:43 |
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Działa Wam ta panorama mojego kościoła? Z perspektywy tego drugiego linka będę oglądać ten kościół podczas ślubu ![]() Tylko te ławki bez oparć mnie martwią, bo rodzice będa musieli sie nich męczyć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

ale moze w lublinie mają lepszy wybór i są obie od pary

u mnie też pełno szklanek, a i tak ma się swoje ulubione i inne tylko stoją sobie. Także trzeba się pilnować