|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śniadanie-9.00 II śniadanie-12.00 Obiad-15.00 Podwieczorek-18.00 Kolacja-21.00
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Zadomowienie
|
Proszę o sprawdzenie.
![]() R śn: owsianka z 3 łyżek, szklanka mleka, wieśniak light, łyżka rodzynek, otrębów i 2 łyżki płatków bran flakes II śn: omlet z 2 jaj, plasterek serka topionego fit, plasterek szynki, zioła prowansalskie, łyżka chrzanu ob: mięso z indyka duszone w pomidorach z oliwkami podw: jogurt naturalny 200g, garść orzechów, łyżka płatków bran flakes kol: wieśniak light z warzywami |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja R : śniadanie: 3 kromki pieczywa chrupkiego żytniego Wasa; na jednej plaster ( 30 g) chudego twarogu, pół pomidora, sałata ; na drugiej : 2 plasterki pieczonego schabu, kawałek papryki ; na trzeciej : 2 plasterki polędwicy sopockiej, 3 rzodkiewki; kostka gorzkiej czekolady z orzechami II śniadanie: 150 g jogurtu naturalnego, małe jabłko obiad: sałatka z wędzonej makreli : 150 gr makreli, pomidor, szczypiorek, 1/4 czerwonej papryki, sałata, łyżka sosu sojowego; grahamka ( ok. 70 g ) podwieczorek: kawałek ( 200 gr) sernika dietetycznego, garść nerkowców kolacja: zapiekanka ze szpinaku : ok. 100 g szpinaku, 1/3 szklanki cieciorki, mozarella ( ok. 50 g ), łyżka orzechów włoskich, łyżeczka oliwy z oliwek
![]() |
#3335 |
Zadomowienie
|
hmm a jak będę jeść Ś: 9.00 IIŚ: 11.30 O: 14.00 P: 16.30 K:19.00 ? nie za często?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Rozeznanie
|
Bardzo proszę o ocenę.
Moje dzisiejsze menu na RRRRR: Na czczo godz.8.30: 1 szklanka niegazowanej wody mineralnej I śniadanie godz.9.00: serek homogenizowany naturalny 3 % tłuszczu 150 g,do tego 3 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,2 rzodkiewki i kawałek surowej czerwonej papryki pokrojone w małą kosteczkę II śniadanie 12.00: sałatka owocowa z:1 jabłko,1/2 pomarańczy,1/2 grapefruita,1 jogurt naturalny 2,5 % tłuszczu z Łowicza (180 g) Obiad godz. 15.00: pół mrożonego fileta z mintaja (ok.20 dag)posolonego ,popieprzonego pieprzem cytrynowym i koperkiem,posypanego mąką i usmażonego na patelni na oleju słonecznikowym+surówka z kapustki kiszonej z sosem koperkowo-ziołowym Knorra w proszku rozrobionym z wodą i z oliwą z oliwek Podwieczorek 19.00: 1 kromka pumpernikla posmarowana cieniutko serkiem Almette i z kawałkami śledzia matjasa z oliwką z oliwek,troszkę surówki z kapustki kiszonej,która została z obiadu Kolacja będzie o 22.00 :1/3 kostki chudego twarogu 0 % tłuszczu z Łowicza,tj. ok.70 g Napoje codziennie te same: po śniadaniu szklanka pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbata czerwona w kosteczce 3 razy zalewana, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbata zielona sypana 3 razy zalewana,czyli też 3 szklanki,w międzyczasie popijałam też wodę mineralną niegazowaną . |
![]() ![]() |
![]() |
#3338 |
Zadomowienie
|
Kolezanka przewaznie nie jada sniadan, ani II sniadan, no i szczerze Wam powiem, ze ja tez przewaznie IIsniadan nie jadam, ewentualnie jablko lub banan...
#3339 |
Zakorzenienie
|
mój Rrrrr, proszę o ocenę:
U mnie dziś: Ś: wieśniak + pł. owsiane + jabłko z cynamonem + 3 suszone wkrojone śliwki + kawa rozp. z cykorią i mlekiem 2Ś: kefir + pół mango + plaster ananasa O: warzywa na patelnię na oliwie z kurczakiem (pół opakowania) P: sałatka jarzynowa + łosoś taki w puszce w sosie pesto K: będzie za chwilę sałatka z lodowej, rukoli, pomidorów, papryki, fety W ciągu dnia jeszcze jedna kawa, którą żłopałam na raty ![]()
#3340 |
Zakorzenienie
|
dzisiejsze U:
śn: dwa jajka na twardo z majonezem, kromka grahama z szynką, serem i pomidorem. kubek mleka 2śn: kawałek kopca kreta i filiżanka kawy rozpuszczalnej z mlekiem obiad: duży kawał schabowego, kilka łyżek ziemniaków (sporo tego wyszło^), kilka łyżek surówki z majonezem; czerwona herbata po treningu: koktajl białkowy (jedno białko, trochę mleka, jeden banan, 1/3 kostki twarogu chudego) kolacja: półtora schabowego- na to kilka plasterków serka topionego (podgrzane) i na to kilka plasterków pomidora i ketchup. PS wiem, że drugie śniadanie nietęgie, ale byłam w gościach. nie mogłam poprosić: 'poproszę więcej białka'XD
![]() |
#3341 |
Zakorzenienie
|
Moja dzisiejsza R, bardzo proszę o ocenkę...
Ś - owsianka z mlekiem + rodzynki II Ś - 3 kromeczki chleba żytniego z wędlinką O - gotowane udko z kurczaka + twaróg z cebulką, pomidorkiem i ogórkiem K - serek homo naturalny Wiem,że brakuje podwieczorka, ale nie dałam już rady... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Zadomowienie
|
BARDZO PROSZE O OCENE MOJEGO RRRR
![]() sniadanie: miseczka otrebow z mlekiem II sniadanie: jajecznica z 2 jaj z plasterkiem salami, polowa malutkiej buleczki obiad: grillowana piers z kurczaka, fasolka szparagowa podwieczorek: jogurt naturalny z orzechami wloskimi i zarodkami kolacja: maly kawalek twarogu
![]() |
#3343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Zadomowienie
|
warzywa dodam jeszcze do kolacji, do tego w miedzy czasie garsc slonecznika i lod smietankowy
![]()
![]() |
#3345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ś: wieśniak lekki + 3 łyżki płatków ows. + skrojona kiwi i troszkę rodzynek + kawa rozp. z cykorią i mlekiem godzina roweru 2Ś: 2 duże łychy sałatki jarzynowej + jedna kromka razowca żytniego, mango, 3 plastry ananasa - nie za dużo? (do tej pory 3 duże kubełki zielonej) O:druga połowa z wczoraj: warzywa na patelnię na oliwie z kurczakiem - oczywiście chodzi mi o pierś P: wieśniak lekki z mieszanką studencką K: tak jak wczoraj, czyli: sałatka z lodowej, rukoli, 2 pomidorów, 1 papryki, fet, 2 jaj na twardo (to skład na całość, co starczy mi na pewno na 2 K, a może nawet na 3?) Z góry dziękuję ekspertkom za ocenę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy na R można tzw. SUCHARY BIESZCZADZKIE skład w 100 g to :
białko 8.1g węglowodany 78.8g w tym cukry 11.4 g tłuszcz 5.3g błonnik 4.5g sod 0.41 g w opakowaniu jest 6 sucharow ok masa netto 90g. Proszę o odpowiedź czy można czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |||
Zadomowienie
|
na U jesz co chcesz
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3349 |
Rozeznanie
|
U z nastawieniem na P
![]() wczoraj: sniadanie: 2 kromki chleba zytniego razowego posmarowane pasta z masla, musztardy, ketchupu, majonezu jedna z szynka druga z lososiem wedzonym + jajko na twardo, rzodkiewka 2 sniadanie (tak na szybko): 4 czekoladowe jajka obiad (na miescie): nalesnik (40cm! ![]() przekaska: kawalek sernika, 3 chipsy (wloskie hehe) czekoladowe (z pomarancza) kolacja: kubek barszczu, 1,5 pasztecika (jeden z grzybami, drugi -gryz od TZ z kasza i gryz z kapusta) dzis: sniadanie: 2 kanapki z chleba zytniego razowego posmarowane majonezem z lososiem wedzonym, pomidorem ogorkiem i musztarda, kawa z mlekiem 2 sniadanie: lod w kubku Koral, jajko czekoladowe ;] obiad: 6 pierogow ruskich usmazonych na masle, szkanka maslanki podwieczorek: nie wiem... ale chyba kasa manna z sokiem wisniowym kolacja: omlet z 3 bialek (zostaly) z warzywami na patelnie prosze o ocene... czy to nie za malo jak na u? |
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Zadomowienie
|
W :
Ś: jogurt danon naturalny z musli + duże jabłko + wafel ryżowy cynamonowy IIŚ: danio papryka&pomidor + 4 rzodkiewki + pomidor + 40g oliwek zielonych nadziewanych czosnkiem O: 150g piersi z kurczaka gotowanej + 200g warzyw gotowanych na parze + 200g sosu do spaghetti z serem pudliszki P: 0,5l soku warzywnego K: rukola+ sałata lodowa+ pomidor + 180g łososia z warzywami (taki z puszki) hmm i jak oceniacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Rozeznanie
|
Moje R, proszę o ocenę
![]() I. Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, ze dwie duże łychy serka wiejskiego, pomarańcza, kostka gorzkiej czekolady. II. Pół grahamki z białym serem, sałatą i rzodkiewką, kawa z mlekiem. III. Jogurt naturalny + parę migdałów. IV. Kawałek rybki gotowanej na parze, dwie łyżki ryżu brązowego, dużo brukselki. Trening ---> 30 minut biegania. V. Sałatka z pomidorów, sałaty i papryki oraz dwóch łyżek serka wiejskiego, dwóch łyżek jogo naturalnego. |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 3,2%, 1/4 szklanki wody, 1 pomarańcza, 50g chudego twarogu, łyżeczka cynamonu) II śniadanie: duża kromka pełnoziarnistego chleba z 30g chudego twarogu i ogórkiem konserwowym, pomarańcza Obiad: garść (odmierzonego na sucho) makaronu pełnoziarnistego z sosem (3 łyżki wody, 3 łyżki sosu do spagetti ze słoiczka, 60g tuńczyka w sosie własnym, dużo ziół prowensalskich i bazylii) 20 minut hula-hop Podwieczorek: garść orzeszków ziemnych 8 minute Abs Kolacja: 2 jajka gotowane na twardo
![]() |
#3354 |
Zakorzenienie
|
R.
I: owsianka(200ml mleka1,5%,4lyzki platkow owsianych,serek wiejski200g,cynamon) II:dwa wafle ryzowe(28kcal jeden),2lyzeczki serka homo nat,dwa plasterki wedliny z kurczaka,male jablko III:duszone warzywa(papryka,cebula,pi eczarki,100g groszku zielonego),piers z kurczaka gotowana na wodzie z przyprawami(chili,oregano ) IV:duzy pomidor,100g serka homo nat,posypane oregano V:jajko na twardo,pol ogorka
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-04-15 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Rozeznanie
|
Redukcjaaa....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy za mało na U, na P na pewno.. widzę, że jesz masę słodyczy, a mało białka, owoców, warzyw, w/w złożonych. trochę mało wartościowe są te twoje posiłki- co zresztą pisałam :P ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
śniadanie nawet w miarę. szkoda tylko, że na drugie jesz to samo, co na pierwsze, ale to kwestia kustu^ ten trzeci posiłek chyba też ładnie, choć nie wiem czy zraz nie jest tłusty^ nie znam się, musisz się poradzić innych dziewszyn. ten ostatni posiłek to jakaś kicha ;| jak nie lubisz serka homo, to weź serek wiejski (wg mnie ma delikatniejszy smak).
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o kompozycje posiłków - jestem jak najbardziej na tak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Możesz mi powiedzieć jak dokładnie gotujesz tę pierś z kurczaka ? Warzywa dusisz na patelni bez tłuszczu, na teflonie ?
![]() |
#3358 |
Wtajemniczenie
|
1. mniejsze pół grahamki+ duża kromka razowego z masłem (wiem, że to złe połączenie, ale kupiłam wcześniej i muszę skończyć ;/)
plaster twarogu chudego, 2 plasterki sopockiej, ogórek kiszony, rzodkiewka, jabłko, kawa czarna 2. duża kromka grahama z twarogiem chudym, rzodkiewką i masłem (jw.) 3. grahamka z plasterkiem sopockiej ogórkiem i masłem (jw. ;/) 4. duża ryba (chyba dorsz) z jajkiem robiona na teflonie, warzywa na patelnie (kukurydza w nich była, to wiem, że źle), kawa czarna 5. marchewka tarta+ serek wiejski zwykły Sama ze swojej oceny widzę, że brak NNKT, więc może dorzucę łyżkę orzechów do kolacji? 2 i 3 posiłek w szkole, dlatego tyle chleba ;/ Edytowane przez Annie1441 Czas edycji: 2009-04-15 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Raczkowanie
|
to ja może mój dzisiejszy jadłospis...
W ze wskazaniem na "poświąteczny detoks". Śniadanie - na czczo szklanka wody z cytryną, potem owsianka z 5 łyżek płatków górskich, łychy otrębów pszennych, 200ml mleka i połowy (75g) serka homo naturalnego, do tego wsypana łyżka dużych rodzynek królewskich i pół grejpfruta II Śniadanie - cukierek czekoladowy ;p, grahamka z sezamem, kminkiem i słonecznikiem z 2 plastrami szynki drobiowej, plastrem sera żółtego FIT i połową zielonego ogórka Przekąska - wafel ryżowy z jabłkiem, kilka orzechów włoskich i łyżka słonecznika - Wiem, nie bardzo posiłek, ale miałam akurat chęć na wafla z jabłkiem ![]() Obiad - grubszy plaster schabu nadziewanego suszonymi śliwkami (bez sosu mi się trafił !), makaron razowy (ok 100g), pół ogórka zielonego, 2 łyżki wiórek z buraczków; czerwona herbata Trening - 30 min biegania, 20 min hula-hop i dużo skrętoskłonów i ćwiczeń rozciągających. Kolacja - ok 150g białego chudego sera z marchewką i papryką czerwoną ok 1,5l wody oceni ktoś ?
![]() |
#3360 |
Gang Iren
|
Poświąteczne U:
IS: 2 jajka na twardo z majonezem,2 frankfurterki,dwie kromki razowca z masłem,sałatą i pomidorem,pomarańcza,herb ata earl-grey Przekąska: kawa z mlekiem,dwa nadziewane jajeczka czekoladowe,kawałek babki z czekoladą,banan IIS: sałatka z makaronu,brokułów i kukurydzy,grahamka z masłem,szynką drobiową i serem żółtym,z pięć rzodkiewek,sok pomidorowy O: zupa jarzynowa,4 ziemniaki duże,dwa de volaille,200 gr surówki koperkowej,kompot wiśniowy P: jogurt naturalny z muesli,ok70 gr orzechów włoskich maczanych w miodzie,kakao K: ryba po grecku(dorsz)-wielka ilość,sałatka jarzynowa,gotowana nóżka kurczaka,kromka razowca z masłem,zielona herbata Po tych Świętach tak się rozbestwiłam,że wyszło mi P zamiast U,ale co tam,raz się żyje.Ktoś oceni?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.