Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-15, 15:26   #2161
nina_k
Raczkowanie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Hej dziewczynki,
piękna pogoda za oknem, ja też nie mogłam w pracy wysiedzieć, dobrze, że już dotarłam do domu.
Od tego miesiąca mam nadzieję zacząć intensywniejsze starania, za tydzień mam kolonoskopię i musiałam się wstrzymać do badania. Ogólnie jestem niby optymistką, ale jakoś tym razem boję się, że będzie trzeba długo czekać, żeby się udało... Jej, coś to odpowiednie nastawienie szwankuje.
A co do snów to mi dwa razy śniło się, że trzymam na rękach własne dziecko, malutkie i takie urocze... najgorzej, że te sny są takie realistyczne, bo jak sie człowiek obudzi to mu przykro, że dzidzia zniknęła...

gooha3 trzymam kciuki za siostrę, żeby się nie męczyła, no i za Ciebie, żebyś szybko poszła w jej ślady

ula 87 tak jak pisze Róża, nie myśl, że na pewno coś jest nie tak. A badania nie są takie złe, zawsze można się dowiedzieć samych pozytywnych rzeczy

PatkaM84 ja też męczę się dziś z bólem. Na razie silnie trzymam się nospy, ale jakaś ona słaaaba...

DAnia czekanie jest okropne, zawsze chciałoby się wtedy przyspieszyć czas, ale z drugiej strony przyjemnie jest mieć tę ndzieję, która znika pierwszego dnia @

A tak w ogóle to miłego dnia dziewczynki!!
nina_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 15:26   #2162
magdulec
Zadomowienie

Dziewczyny cos sie opuszczacie, juz po 15 a tu nawet 1 strony postów nie ma.
Już w domciu jestem i obiadek zjadlam, @ dalej nie widać, tylko zaczeły mnie piersi bolec, moze bardziej sutki ze nie mozna dotknac no i brzuszek czasami, ale śluz jest, wiec nie wiem, nadal czekac bede i nie bede testowac. tzrymajcie
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 15:33   #2163
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edi25 Pokaż wiadomość
działaj to napewno na owulke mnie też coś zaczyna pokłuwać
no właśnie nie jestem pewna czy to na owu..Bo mnie chwilkę tylko pokuło i nic...A dziś jakoś "nie-owulacyjnie" się czuję
Myślę sobie że mogę mieć nie owulacyjny cykl tym razem.
Ale starania wczoraj wieczorem były!

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 16:08   #2164
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość

oj... pracowałam kiedyś w sklepie i wiem jak ludzie mogą zdenerwować człowieka , czasami miałam ochotę im dowalić , bo zachowywali się jak wyższa partia a ja że jestem za ladą mam im usługiwać brrrrrrrr...dobrze że zrezygnowałam po 2 miesiącach (kręgosłup nie dawał rady) bo bym chyba kogoś tam pobiła

trzymam kciuki za zielone światełko w starankach
Oj ja tak mam często i też mnie strasznie denerwuje jak przychodzi jakieś panisko i myśli, że ja to będę jeszcze po stopach całować, że jakiś księciunio raczył do mnie przyjść i coś zapytać... Tylko kopa w dupę takich hehehe, ale ja już to zlewam jak ktoś do mnie takim tonem to jestem jak najbardziej obojętna i złośliwa wtedy se se se se

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
u mojej siostry chyba sie zaczyna
37tyd ciąży. Wczoraj była ze skurczami w szpitalu, dzisiaj do niej dzwoniłam to mówi ze co 5 min dosłownie ma.

Na szczescie lekarze mówią że juz moze sie urodzic, ze to wcale nie za wczesnie.

Trzymam za nią

Troche to takie dziwne uczucie. Nie mieszkamy blisko siebe i rzadko ją widuje. W podobnym czasie zaszłysmy w ciąże niestety po mojej stracie ja czesto zapominałam o tym ze siostra jest w ciazy. Jakoś chyba miałam taką blokade i nie chciałam o tym myslec.

Jak ostatnio ktos mi mowiła ze siostra sie juz nie za dobrze czuja, ja ze zdziwieniem pytałam dlaczego. Dopiero po chwili mi przychodziło do głowy ze przeciez to zaawansowana ciąza.

Troche sie boje ze jak zobacze dzidziusia to sie poplacze. Juz jak usłyszałam ze to juz nie długo to...... ciesze sie z nią , ale jednak to ukłucie w serduszku ze ja moglabym byc na jej miejscu ..... na pewno rozumiecie mnie.

Tego chyba sie nigdy nie zapomnij i w takich chwilach bedzie wracac
Doskonale Cię rozumiem... JA mam ostatnio coraz częściej takie smutki... nie mam dziecka, nie jestem w ciąży a byłam już w niej 2 razy... Ja ostatnio widziałam dziudziusia koleżanki, która urodziła wtedy co ja miałam termin - 14 lutego... Serce zakłuło, ale nie chciałam się smucić...

Cytat:
Napisane przez nina_k Pokaż wiadomość
PatkaM84 ja też męczę się dziś z bólem. Na razie silnie trzymam się nospy, ale jakaś ona słaaaba...
Na mnie nospa nic nie działa... Paracetamol jakoś narazie jest ok, wytrzymuję, także nie narzekam

Ale tak u mnie w pracy jest gorąco, że szok... A muszę być ubrana w koszulę z długim rękawem a na to marynarka... Przesada... W zimę ok, ale na wiosnę i lato powinni zmienić ciuchy... Teraz mi wiatraczek chodzi a co będzie jak w lato będzie upał?? Mam nadzieję, że do tego czasu to już zajdę w ciążę i będę na zwolnieniu lekarskim

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 16:28   #2165
dra
Zakorzenienie

Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam dra

Niech wiosenny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek

Na liście mamy 32 staraczek:

PatkaM84 - (Patrycja, 24 lata, Szczecin) staranka zawieszone
KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone
Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone
kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone
basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone

brzoskwinia82 - (Ewa, 27 lat, ?) cykl 1, last @ 13.02
malami82 - (Agnieszka,27 lat, Lubuskie) cykl 4, last @ 13.02
dominikaaK - (Dominika, 21 lat, Łódź) cykl 7, last @ 14.02
kees26 - (Karolina, 28 lat, Poznań) cykl 4, last @ 22.02
ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) cykl 4, last @ 24.02
fleurdelacour - (Pola, 29 lat, UK) cykl 8, last @ 27.02
celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) cykl 5, last @ 6.03
magdulec - (Magda, 27 lat, Lubelskie) cykl 3, last @ 6.03
martaN23 - (Marta, 23 lata, Świdnica) cykl 2, last @ 11.03
memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK)cykl 4, last @ 13.03
edzia - (Edyta, 31 lat, Roma) cykl 6, last @ 15.03
ula 87 - (Ula, 22 lata, Śląskie) cykl 6, last @ 17.03
Justine1988 - (Justyna, 21 lat,Koszalin) cykl 2, last @ 18.03
DAnia - (Ania, 32 lata, Dolnośląskie) cykl 8, last @ 18.03
solarka - (...31 lat,Łuków ) cykl 2, last @ 21.03
ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 2, last @ 27.03
Lenka100 - (Lena,31 lat) cykl 1, last @ 27.03
karolcia228 - (Karolina, 23 lata, Świnoujście) cykl 3, last @ 28.03
gooha3 - (Gosia, 24 lata, Podkarpackie) cykl 4, last @ 28.03
Pyziulka - (Martyna, 25 lat, Toruń) cykl 8 ,last @ 30.03
pomarnczka - (Gosia, 27 lat, Lubelskie) cykl 4, last @ 2.04
pacierb - (Marta, 25 lat, Wrocław) cykl 2, last @ 3.04.02
Sweet_Jelly - (Malwina, 22 lata, Kujawsko-pomorskie) cykl 5, last @ 3.04
edi25 - (Edyta, 25 lat, Częstochowa) cykl 4, last @ 3.03
roza26 - (Hania, 25 lat, Poznań) cykl 12, last @ 4.04
yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 8, last @ 4.04
Koona - (Kinga, 27 lat, Warszawa) cykl 5, last @ 5.03
paulinaizabela - (Paulina,25 lat, Irlandia) cykl 1, last @ 8.04
dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 12, last @ 9.04
Lisica1 - (Marta, 25 lat, Lubuskie) cykl 10, last @ 9.04
kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 4, last @ 11.04
nina_k - ( Maria ,30 lat, Centrum) cykl 3, last @ 15.04

Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki)

Mamy 33 zafasolkowane:

maugoszatka gratulujemy! dwie kreseczki po 6 cyklach (termin – 8 maja 2009)
Karola_82gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 14 maja 2009)
gosiaczekdmgratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 25 maja 2009)
*kaalinaa*gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 29 czerwca 2009)
Cassandra 23 gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 3 lipca 2009)
Ania0104gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 19 lipca 2009)
erysipelothrixgratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 15 lipca 2009)
Gizmiatko gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 lipca 2009)
adaikakagratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 sierpnia 2009)
BASIA3333gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 7 września 2009)
czekoladka21gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 1 sierpnia 2009)
DDosiekgratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 12 września 2009)
Foka29gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 15 września 2009)
Ainka11111gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach
aassssiiiikkkkgratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu
magdzia50gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu
IwonkaAnna83gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach
precious_81 gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach
katarzinka – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach(termin – 15 września 2009)
Milibiligratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach
Nika1980gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 10 października 2009)
sweetpinkygratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach
malin30gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 7 października 2009)
dramaturgia prostactwa gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 października 2009)
miss.hot gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 22 października 2009)
sorejna gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 23 października 2009)
Agusia_a9 gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach
flowerspower gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin –11 listopada 2009)
gusiec gratulujemy! dwie kreseczki po 19 cyklach
smerfeta01 gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 19 listopada 2009)
olka@@@
gratulujemy!dwie kreseczki po 1 cyklu
zuzanna12 gratulujemy!dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 20 listopada 2009)
aliisanka gratulujemy!dwie kreseczki po 8 cyklach

Na liście występuje kolor biały:

dra - Aniołek[*]
PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*]
Nika1980 - Aniołek [*]
agagmm23 - Aniołek [*]
gooha3 - Aniołek [*]
Malga19 - Aniołki dwa [*] [*]

Edytowane przez dra
Czas edycji: 2009-04-15 o 21:31
dra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 16:47   #2166
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Hej,

to i ja postanowiłam dołączyć Przyjmiecie mnie? W zasadzie dziecko planuje od dawna ale z powodu PCO musiałam poczekać na efekty leczenia. Od września starałam się bez wspomagania ale nie było efektów, choc raz była nadzieja i brak @.

Wczoraj byłam u lekarza i starania ruszyły juz na całego na USG widziałam takie sliczne ciałko żółtkowe (zaraz po owulacji), a lekarz stwierdził, ze lepszej pory i okoliczności już nie bedzie Dostałam leki na wspomaganie (duphaston) i jestem pełna nadziei

Pozdrawiam serdecznie wszystkie staraczki Postaram sie poczytać choc kilka ostatnich stron zeby sie zorientować co u was
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 17:06   #2167
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pyziulka Pokaż wiadomość
Hej,

to i ja postanowiłam dołączyć Przyjmiecie mnie? W zasadzie dziecko planuje od dawna ale z powodu PCO musiałam poczekać na efekty leczenia. Od września starałam się bez wspomagania ale nie było efektów, choc raz była nadzieja i brak @.

Wczoraj byłam u lekarza i starania ruszyły juz na całego na USG widziałam takie sliczne ciałko żółtkowe (zaraz po owulacji), a lekarz stwierdził, ze lepszej pory i okoliczności już nie bedzie Dostałam leki na wspomaganie (duphaston) i jestem pełna nadziei

Pozdrawiam serdecznie wszystkie staraczki Postaram sie poczytać choc kilka ostatnich stron zeby sie zorientować co u was
Witamy w naszym gronie, choć mam nadzieje że nie na długo tu zagoscisz i zaraz trafisz na watek mamusie
życze powodzenia w starankach

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 17:27   #2168
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,

no co za pytanie,pewnie ,że przyjmiemy
i zaciskamy kciuki,aby sie udało
Stary 2009-04-15, 17:41   #2169
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

dziekuję za Ciepłe przyjęcie

Jestem pełna nadziei... jak rano łykam tabletke to wierzę, że to pomoże. Poczytałam troszkę i nie mogę wyjśc ze zdumienia,jak niektórzy ludzie bywają okrutni i głupi... Ta znajoma dra to juz przegięła mówiąc ze nie ma nic prostszego niż zajść w ciążę... Studiowałam biologie i na zajęciach z embriologi to była pierwsza poruszana kwestia. nie jest łatwo zajśc w ciąże! musza być spełnione WSZYSTKIE wymagania, jesli zabraknie choc jednego, to mimo iz jajeczko jest zapłodnione i postała zygota to nie jest ona wstanie zaimplantować sie w macicy! Takze dziewczyny głowy do góry! W końcu i nam się uda

Edytowane przez Pyziulka
Czas edycji: 2009-04-15 o 17:59 Powód: przejęzyczenie :P
Stary 2009-04-15, 17:53   #2170
martaN23
Zadomowienie

takie słoneczko a mi się tak spać chceale nie kładę się bo czekam na serialikjuż się nie mogę doczekać jutra jak tylko wrócę to dam tu wam znać co i jakna razie nic mi nie jest lekko czasem mnie mdli ale to tylko cycuszki bolą jak diabli
A dla was kochane dużo szczęścia życzę i jak zwykle przesyłam:m agia::magia ::ma gia: :mag ia:: magia:dużo dużo żeby nie zabrakło a wy trzymajcie za mnie żeby wszystko było dobrze bo to dopiero pierwsza wizyta
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 18:00   #2171
dra
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuję za Ciepłe przyjęcie

Jestem pełna nadziei... jak rano łykam tabletke to wierzę, że to pomoże. Poczytałam troszkę i nie mogę wyjśc ze zdumienia,jak niektórzy ludzie bywają okrutni i głupi... Ta znajoma dra to juz przegieła mówiąc ze nie ma nic prostszego niż zajść w ciążę... Studiowałam biologie i na zajeciach z embriologi to była pierwsza poruszana kwestia. nie jest łatwo zajśc w ciąże! musza być spełnione WSZYSTKIE wymagania, jesli zabraknie choc jednego, to mimo iz jajeczko jest zapłodnione i postała zygota to nie jest ona wstanie zaimplementowac sie w macicy! Takrze dziewczyny głowy do góry! Wkońcu i nam się uda
i prosimy o pisanie ,bo inne pojawiaja sie i nagle znikaja i nie wiadomo co z tamtymi osobami...
ah ta znajoma a szkoda słów,nikomu źle nie życzę,ale dopóki to dana osoba nie doświadczy nigdy nie zrozumie,ja też kiedyś kiedyś myślałam,że tak raz i jest,ale później dużo o poronieniach słysząłam i o problemach,że zdanie zmieniłam,a pózniej tego doświadczyłam...
znajoma póki co się nie stara to nie wie jak to będzie,ale nie życzę jej,aby przechodziła to co ja...(ale ona i tak dziwna,bo raz musialam sie wyplakac i powiedzialam,ze poronilam to boli nadal,to ona nagle też ona tez poroniła to samo miała,no i ja zaczełam sprawdzać,moze za dużo kąłmst nawymyslałam,ale sprawdzałam ją tylko no i to co ja opowiadałąm,"niewinne kłamstewka" ona to samo miała,no nikt tak samo nie ma do...
ah nie będe sie wkurzać,bo już na nerwach mi gra...
do końca kursu wytrzymam i na oczy jej nie chce widzieć...

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
takie słoneczko a mi się tak spać chceale nie kładę się bo czekam na serialikjuż się nie mogę doczekać jutra jak tylko wrócę to dam tu wam znać co i jakna razie nic mi nie jest lekko czasem mnie mdli ale to tylko cycuszki bolą jak diabli
A dla was kochane dużo szczęścia życzę i jak zwykle przesyłamdużo dużo żeby nie zabrakło a wy trzymajcie za mnie żeby wszystko było dobrze bo to dopiero pierwsza wizyta
witaj no to trzymamy kciuki i dawaj znać jak tylko wrócisz
i zabieram jednego
Stary 2009-04-15, 18:10   #2172
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Postaram sie pisać jak najczęściej

Duzo kobiet nie wie tak naprawdę jak zajśc w ciąże. Moze to zbyt dosadnie powiedziane, ale sam seks nie wystarczy!. Rozmawiałam z kolezanką w moim wieku no i oczywiście wyszedł temat ciąży. Powiedziała, że ona planuje zajśc w wakacje coby brzucha na goracu nei nosić, wiec tabletki na poczatku czerwca odstawi... Pytałam sie o badania, usg itp... a ona nie wiedziała o co biega. Wytłumaczyłąm cierpliwie i wrecz nakazałam badania zrobić. I teraz biedna płacze bo ma PCO jak ja a leczenie trwa min 6 miesięcy do momentu myslenia o staraniu... Kobiety jednak nieuświadomione są :/ ja najbardziej boje sie poronienia, co przy PCO nie jest rzadkością niestety...

Ale my walczymy i uda nam się!!
Stary 2009-04-15, 18:52   #2173
Lenka1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość

aha gadałam z tż,ale co nico
gadałam o paleniu jego,ale on nałogu chyba nie chce zwalczyć,no w sumie chce,ale go ciągnie i bedzie palił i oo,o badaniu teraz stanowczo powiedział,że nie pójdzie,nie wejdzie wogóle tak,może zrobić tylko i wyłącznie jak ja doniosę,mogę iśc na to,ale musze się dowiedzieć w czym przewieść i gdzie mam to schować,zeby nie zmarzło
Faceci to jednak są dziwni ...

A ja od dwóch dni mam stresa... odliczam do max. 23 kwietnia. I się okaże czy będzie dzidziuś. Jeśli nie to Tż będzie miał doła.
Lenka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 18:57   #2174
pacierp
Rozeznanie

Cytat:
Postaram sie pisać jak najczęściej

Duzo kobiet nie wie tak naprawdę jak zajśc w ciąże. Moze to zbyt dosadnie powiedziane, ale sam seks nie wystarczy!. Rozmawiałam z kolezanką w moim wieku no i oczywiście wyszedł temat ciąży. Powiedziała, że ona planuje zajśc w wakacje coby brzucha na goracu nei nosić, wiec tabletki na poczatku czerwca odstawi... Pytałam sie o badania, usg itp... a ona nie wiedziała o co biega. Wytłumaczyłąm cierpliwie i wrecz nakazałam badania zrobić. I teraz biedna płacze bo ma PCO jak ja a leczenie trwa min 6 miesięcy do momentu myslenia o staraniu... Kobiety jednak nieuświadomione są :/ ja najbardziej boje sie poronienia, co przy PCO nie jest rzadkością niestety...

Witaj w gronie staraczek
Kurcze coraz więcej kobitek ujawnia się z PCO. Ja też mam, niestety. Niebawem mam mieć operacje usunięcia niechcianych pęcherzyków z obu jajników.
No i właśnie dzisiaj miałam iść do gina po skierowanie do szpitala i co okazało się, że lekarz wraca 22. Nie wiem co teraz, bo chciałabym jak najszybciej mieć to za sobą. Tym bardziej, że w maju tak jak pisałam mamy co robić a nie wiem na ile położa mnie w szpitalu i jak długo będę do siebie dochodzić.

Mam pytanie jak Ty byłaś leczona? Miałaś operację czy tylko farmakologicznie. U mnie leki niestety nie działają
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 19:06   #2175
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Z tym PCO to też jest nieciekawie... Ja tego nie mam, ale za to inne gó*wno się przyplątało do mnie...

Jutro odbieram te wyniki i cholernie się boję... Przeczytam je dopiero w samochodzie, a jak będę złe to się rozbeczę i tyle z tego będzie... A mam przeczucie, że będą złe...

Ale nie kraczę...

kra, kra, kra...

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-04-15, 19:13   #2176
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
Napisane przez pacierp Pokaż wiadomość
Witaj w gronie staraczek
Kurcze coraz więcej kobitek ujawnia się z PCO. Ja też mam, niestety. Niebawem mam mieć operacje usunięcia niechcianych pęcherzyków z obu jajników.
No i właśnie dzisiaj miałam iść do gina po skierowanie do szpitala i co okazało się, że lekarz wraca 22. Nie wiem co teraz, bo chciałabym jak najszybciej mieć to za sobą. Tym bardziej, że w maju tak jak pisałam mamy co robić a nie wiem na ile położa mnie w szpitalu i jak długo będę do siebie dochodzić.

Mam pytanie jak Ty byłaś leczona? Miałaś operację czy tylko farmakologicznie. U mnie leki niestety nie działają
Tylko farmakologicznie - Siofor i yasminelle. na szczęście pomogło Dwa ostatnie cykle na pewno pełne z owulacja (byłam na USG ) Pomogło tez to zę schudłam 8kg, choc jeszcze ok 25 przede mną. Niestety ale mam poczatki insulinoopornosci i tak się zaniedbałam :/ No ale odchudzam sie zdrowo u dietetyka, który jest świadomy, że staram sie o dziecko i nie bedzie szkody Ginekolog tez popiera taką forme odchudzania Byłam nastawiona na laparoskopie, po tym co czytałam na innych forach, ale na szczęscie na razie nie ma takiej potrzeby

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Z tym PCO to też jest nieciekawie... Ja tego nie mam, ale za to inne gó*wno się przyplątało do mnie...

Jutro odbieram te wyniki i cholernie się boję... Przeczytam je dopiero w samochodzie, a jak będę złe to się rozbeczę i tyle z tego będzie... A mam przeczucie, że będą złe...

Ale nie kraczę...

kra, kra, kra...
Będzie dobrze, tylko nie płacz A czy mozna zapytac co się przyplatało?

Czasem sie zastanawiam czemu w poczekalniach u ginekologa nie ma jakiś książeczek czy tablic z najczęstszymi problemami, bo kobiety są takie nieświadome a co za tym idzie nie moga sie szybko leczyc...
Stary 2009-04-15, 19:19   #2177
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka dziewczyny poświątecznie jak to szybko zleciało tyle przygotowań i już po...
u mnie święta minęły dość fajnie
w pierwszy dzień świąt aktywnie - byliśmy ze znajomymi i ich 4 miesięcznym synkiem na wycieczce po Irlandii - w parku natury i na zamku w Cahir fajnie tylko średnia pogoda była postaram się później fotki wkleić w domku bo tu nie mam a wieczorkiem z mężusiem przy winku, kominku i tv
a drugi dzień siedziałam w domku prawie cały dzień sama bo mąż musiał iść do pracy ale szybko to zleciało i wieczorek spędziliśmy znowu razem

dziś jakaś zamułka pogoda się u nas popsuła i szaro i pada co chwilę a jeszcze prawie 2 godz pracy

Cytat:
Hej,

witaj

a ja w niedziele idę do gina na cytologie
skończyłam to leczenie i mam nadzieję że już lepszy wynik będzie (w styczniu miałam III ) no i że spokojnie możemy się starać o maluszka

miłego wieczorku i za nas wszystkie
Stary 2009-04-15, 19:23   #2178
pacierp
Rozeznanie

to całe szczęście, że u ciebie "trybiki zaskoczyły". będę trzymać za Ciebie kciuki i wiem, że nam się wszystkim musi udać kiedyś. U mnie leki spowodowały, że powstał pęcherzyk, ale nie pękł, bo ścianki jajników są za grube przez narastające przez lata cysty.

Ogolnie dzień mam z d.u.py
1. Mąż dostał 200 zł mandatu, że nas pies był bez smyczy (18 kg przeraźony kundelek ze schroniska faktycznie nie gryzie, tylko pożera w całości)
2. Opieprzył mnie jakiś typ przez tel w pracy zupełnie nie z mojej winy, ale mniejsza o to i jeszcze mówi o jakiś konsekwencjach mojego zachowania
3. Gina nie ma operacji -nie ma dziecka -nie ma
4. Dziś się dowiedziala, że mąż w moje urodziny będzie poza domem i jeszcze wspaniałomyślnie zobowiązał się tego właśnie dnia pomóc koledze z pracy co będzie się wiązało z przejechaniem sporej ilości km a zawsze się o niego b.martwie
Jednym słowem GICIO
Stary 2009-04-15, 19:29   #2179
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
to całe szczęście, że u ciebie "trybiki zaskoczyły". będę trzymać za Ciebie kciuki i wiem, że nam się wszystkim musi udać kiedyś. U mnie leki spowodowały, że powstał pęcherzyk, ale nie pękł, bo ścianki jajników są za grube przez narastające przez lata cysty.
jak ja sie ucieszyłam widzac pekniety pęcherzyk na USG - normalnie prawie porównywalnie do tego jakbym rzeczywiście juz w ciązy była kamień z serca...

Cytat:
1. Mąż dostał 200 zł mandatu, że nas pies był bez smyczy (18 kg przeraźony kundelek ze schroniska faktycznie nie gryzie, tylko pożera w całości)
2. Opieprzył mnie jakiś typ przez tel w pracy zupełnie nie z mojej winy, ale mniejsza o to i jeszcze mówi o jakiś konsekwencjach mojego zachowania
4. Dziś się dowiedziala, że mąż w moje urodziny będzie poza domem i jeszcze wspaniałomyślnie zobowiązał się tego właśnie dnia pomóc koledze z pracy co będzie się wiązało z przejechaniem sporej ilości km a zawsze się o niego b.martwie
Jednym słowem GICIO
Pomyśl że bedzie lepiej. Mojego jeszcze-nie-męża tez najprawdopodobniej nie bedzie w moje urodziny w domku... Spedze je sama przed TV :/
Stary 2009-04-15, 19:37   #2180
pacierp
Rozeznanie

To może w urodziny i Twoje i moje posiedzimy na wizazu przynajmniej będzie do kogo "gębę otworzyć"
No chyba, że będę wszpitalu z czego najbardziej bym się cieszyła.
Wiem jakie tro uczucie zobaczyć na monitorze pęcherzyk. Jak zastrzyk pozytywnej energii. Wtedy nie wiedziałam, że nie pęknie

No dobra nie smęcę już Wam kochane miłego wieczorku
Stary 2009-04-15, 19:45   #2181
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Będzie dobrze, tylko nie płacz A czy mozna zapytac co się przyplatało?

Czasem sie zastanawiam czemu w poczekalniach u ginekologa nie ma jakiś książeczek czy tablic z najczęstszymi problemami, bo kobiety są takie nieświadome a co za tym idzie nie moga sie szybko leczyc...
Narazie wyszły mi bardzo wysokie przeciwciała antyjądrowe, jutro odbieram uzupełnienie tych wyników o bardziej szczegółowe - jeszcze sama nie wiem czego mam się po nich spodziewać...

Jutro z samego rańca jadę po te wyniki, więc od razu dam znać...

Ale boję się jak cholera... i tak niczego już teraz się nie zmieni, ale nie chciałabym żeby to było coś okropnego...

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-04-15, 19:51   #2182
nina_k
Raczkowanie

Cytat:
To może w urodziny i Twoje i moje posiedzimy na wizazu przynajmniej będzie do kogo "gębę otworzyć"
a kiedy macie te urodziny dziewczynki? Jakieś party online trzeba urządzić

Patka za lepsze wyniki!!!
nina_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 20:00   #2183
ula 87
Zadomowienie

napisałam długiego posta i mi go zjazdło więc w skrócie

DRA kochana z tymi chłopami to tak jest...mój tez nie chce na badania , bo nie wejdzie do tego pokoju, nie mam jak nasienia dostarczyć bo trzeba nasienie dostarczyć w ciagu 30 min od wytrysku a temp. powinna być chyba coś 34 stopnie ale tego nie jestem pewna

PYZIULKA witam i życzę szybkiego zafasolkowania
widzę ze jestes więcej obeznana odemnie, ja to mam nadzieję że u mnie ok. jak chodziłam do poprzedniego gina to nic u mnie nie wykryto , w styczniu zmieniłam na ginke co mojej mamie pomogła zajść w ciąże, tylko ze ona nie robiła mi USG bo u siebie w gabinecie nie ma , robi je u siebie w szpitalu, do tego szpitala chce mnie położyć i przemaglować

ach... mam troszkę doła , kiedy się doczekam dziecka, to jest takie nie sprawiedliwe te co nie chcą to akurat mają a my tutaj musimy tyle wycierpieć
dziś mi moja bliska ciocia powiedziąła "jesteście młodzi jeszcze będziecie mieć dzidziusia, po co sie tak śpieszyć" a ja od razu w płacz , dobrze wie ze sie staramy , miałam ochotę ją udusić , już wiecej jej nic nie powiem
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 20:01   #2184
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Pacierpq! wszystko będzie dobrze Kochanie! uśmiechnij się!
ja dziś w pracy byłam..masakra..mam nadzieję że w piątek dostanę od lekarza L4...
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 20:18   #2185
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
kochana a czemu cię wypisać?? czemu już nie zaglądasz,co się dzieje??
Te starania idą bokiem, wszyscy wokół bez jakiś specjalnych przygotowań zachodzą w ciążę, a my im bardziej się staraliśmy, tym mniejszy efekt. Nie mam siły tego przeżywać na forum, raczej wcale staram się teraz o tym nie myśleć, nie liczyć, nie planować. Będzie, co będzie.

Powodzenia .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 20:23   #2186
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Te starania idą bokiem, wszyscy wokół bez jakiś specjalnych przygotowań zachodzą w ciążę, a my im bardziej się staraliśmy, tym mniejszy efekt. Nie mam siły tego przeżywać na forum, raczej wcale staram się teraz o tym nie myśleć, nie liczyć, nie planować. Będzie, co będzie.

Powodzenia .
Może to jest sposób. Blokada psychiczna jest jedną z wielu przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Życzę Ci jednak szybkiego zafasolkowania, ale musisz się pochwalić potem na forum
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 20:32   #2187
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
Napisane przez nina_k Pokaż wiadomość
a kiedy macie te urodziny dziewczynki? Jakieś party online trzeba urządzić
Ja mam 19 kwietnia, czyli w tą niedzielę

Cytat:
Czemu nie Pomysł mi sie podoba
Stary 2009-04-15, 21:43   #2188
edi25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
no właśnie nie jestem pewna czy to na owu..Bo mnie chwilkę tylko pokuło i nic...A dziś jakoś "nie-owulacyjnie" się czuję
Myślę sobie że mogę mieć nie owulacyjny cykl tym razem.
Ale starania wczoraj wieczorem były!
idziemy łeb w łeb Jellka jak jechałam ze wsi widziałam dwa bociany może coś mi wreszcie przyniosą

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
A dla was kochane dużo szczęścia życzę i jak zwykle przesyłam:m agia::magia ::ma gia: :mag ia:: magia:dużo dużo żeby nie zabrakło a wy trzymajcie za mnie żeby wszystko było dobrze bo to dopiero pierwsza wizyta
o pojawiają się pierwsze widoczne objawy ciąży moja siostra jak była zasypiała na siedząco podczas rozmowy buziaki fluidki zabieram
edi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 21:49   #2189
dra
Zakorzenienie

Cytat:

ano zbyt dużo kobiet nie wie niestety...
ale my tak silne babki jesteśmy będziemy walczyć

Cytat:
Napisane przez Lenka1000 Pokaż wiadomość
Faceci to jednak są dziwni ...

A ja od dwóch dni mam stresa... odliczam do max. 23 kwietnia. I się okaże czy będzie dzidziuś. Jeśli nie to Tż będzie miał doła.
ah dziwni to mało powiedziane
o to jeszcze trochę i się dowiemy

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

a ja w niedziele idę do gina na cytologie
skończyłam to leczenie i mam nadzieję że już lepszy wynik będzie (w styczniu miałam III ) no i że spokojnie możemy się starać o maluszka
o to trzymam kciuki,aby wynik teraz był dobry

Cytat:

Jednym słowem GICIO
o to nie zaciekawie,ale głowa do góry jutro będzie lepiej
a w dniu urodzin mozemy se popijawke forumkową zrobić,aby ci się nie nudziło i fajną imprezkę urzadzimy,lepsze to niż nic
Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość

DRA kochana z tymi chłopami to tak jest...mój tez nie chce na badania , bo nie wejdzie do tego pokoju, nie mam jak nasienia dostarczyć bo trzeba nasienie dostarczyć w ciagu 30 min od wytrysku a temp. powinna być chyba coś 34 stopnie ale tego nie jestem pewna

ach... mam troszkę doła , kiedy się doczekam dziecka, to jest takie nie sprawiedliwe te co nie chcą to akurat mają a my tutaj musimy tyle wycierpieć
dziś mi moja bliska ciocia powiedziąła "jesteście młodzi jeszcze będziecie mieć dzidziusia, po co sie tak śpieszyć" a ja od razu w płacz , dobrze wie ze sie staramy , miałam ochotę ją udusić , już wiecej jej nic nie powiem
a to 30min na dostarczenie to dało by rade,ale gdzie to trzymać,aby mialo 34 stopnie ,ale popytam się moze coś się dowiem

kochanie nie smutać sie i my sie doczekamy zobaczysz
ano prawda te co nie chcą maja,np większość koleżanek z liceum ma już dzieciaczki,i te co mają to wpadka... z 3 mam taki kontakt,ze wiem,ze jak zobaczyły na teście 2 krechy to ryczały ,bo co one zrobią one nie chcą teraz dziecka,strasznie histeryzowały ,ale mają dzieci a ja chce i nie mam,a jakbym płakała,że widzę 2 kreseczki i ciąża potwierdzona to tylko to łzy szczęscia by były,nie goryczy i smutko,dla mnie to radośc by była ogromna...
ah mi tez mówią,a młoda jesteś doczekasz sie dzieci i nienawidzę tych słów nie nawidzę i jak ktoś tak mówi to strasznie złą się robię i nieraz zaczynam krzyczeć,kiedyś reagowałam płaczem teraz krzykiem niestety...

Cytat:

.
ano to tak jest inny hop siu i już,a my wciąż czekamy,ale odpocznij sobie od forum dużo to daje ale o tobie nie zapomnimy i jak tylko lepiej się poczujesz to wejdz i pisz kochana

Edytowane przez dra
Czas edycji: 2009-04-15 o 21:51
dra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 22:00   #2190
edi25
Raczkowanie

Cytat:

Jednym słowem GICIO
nie zamartwiaj się mąz ci napewno to wynagrodzi nie dołuj się głowa do góry a co do psa mam labradora i też lata bez smyczy muszę zacząć uważać

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Pacierpq! wszystko będzie dobrze Kochanie! uśmiechnij się!
ja dziś w pracy byłam..masakra..mam nadzieję że w piątek dostanę od lekarza L4...
mam nadzieję że uważałaś na siebie przecież pracujesz po 12 godz buziaki

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:

Powodzenia .
rozumiem cię ja w tym cyklu też nic nie liczę nie mierzę nie wyliczam na wizaż zaglądam ostatnio żadko ale to z braku czasu wybaczcie ale z postami jestem na bieżąco czytam je tylko czasami brakuje mi weny na pisanie ale i tak nie da się o tym nie myśleć przynajmniej u mnie nawet nie świadomie ale myśle powodzenia anciaahk
edi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości