|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI
Ja muszę przepisać łacinę. Jutro mam coll z pisania, przejrzę tylko jakieś ogólne słówka, idę się wykąpać i do łóżka. Nie mam ani siły, ani nastroju, żeby siedzieć dłużej.
Więc: dobranoc i do jutra. |
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Zetka nie obejrzysz you can dance, bo nie ma dzisiaj... zapewne z powodu 'żałoby narodowej'
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to sobie obejrzałam ;P nie rozumiem w ogóle tej żałoby narodowej (jak i wielu, które były kiedyś)... jak codziennie na drogach ginie więcej ludzi to żałoby narodowej nikt nie robi...
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[oprocz mikro, ale wykladowca z cwiczeniowcem i tak maja troszeczke inne wymagania i do czego innego przykladaja wage ;p] a Ty sie juz uczysz tak typowo na egzamin? ![]() a ja mam robic projekt na gospodarke przestrzenna i 2 prace [mala i duza] na systemy polityczne i tez nawet nie zaczelam ![]() i jeszcze mam do zrobienia duzo zadan z matmy, bo niedlugo bedziemy miec pierwsze kolo z pochodnych i calek ![]() a jeszcze kartkowka z polityki spolecznej ![]() na sczzescie przed wyjazdem pisalam chyba z 5 kolosow wiec teraz bedzie luzniej ![]() ale to chwilowe, bo potem beda zaliczenia mam nadzieje byc z kilku zwolniona![]() ehhh zycie studenckie ![]() dobrze ze nie mam jeszcze finansow i rachunkowosci ![]() a co do oblewania to ja jestem pewna ze polowa mojej grupy nie bedzie dopuszczona do egzaminu z mikro w pierwszym terminie z powodu niezaliczonych cwiczen
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Zetka mam podobne zdanie do Twojego na temat tej całej żałoby... co to da do cholery?! Dla mnie to tylko taka pokazówka od rządu.
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też w ogóle nie rozumiem sensu tej żałoby
![]() Żałoba powinna być ogłaszana jak umrze ktoś, kogo będziemy pamiętać przez wiele lat. Np. w przypadku śmierci Jana Pawła II żałoba była jak najbardziej uzasadniona. A jak teraz jest ciągle ogłaszana, nadużywana to ginie cały jej sens ![]() I nic się nie uczyłam dzisiaj. Mam już tylko jutrzejszy dzień na naukę, bo w piątek mamy się spotkać z dziewczynami z gimnazjum. Chyba postaram się chociaż raz przeczytać dzisiaj ten materiał
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Zetko: Pogoda w miare, nie za ciepło, ale i nie zimno.
Ogólnie to ja dzisiaj nie rozumiem co ludzie do mnie mówią, mam gorączkę, katar i ból gardła, a wszystko to przez święta. Teraz popijam gorące piwo z sokiem na poleczenie i leże w łóżku. |
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja do tego nic nie mam... Też mam do zrobienia projekt.. na stosunki polityczne i wcale mi się nie chce... a tematyka Indie-Chiny o ile dobrze pamiętam ![]()
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja powinnam: zrobić projekt z geodezji na jutro nauczyć się na poprawę koła z fizyki nauczyć się na koło z geodezji ![]() nauczyć się na koło z programowania komputerowego zrobić 3 projekty z grafiki + jeden rysunek i to naljepiej wszystko w ciągu 1,5tygodnia
|
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie sie na przyklad chcialo plakac, jak sie dowiedzialam, zatem nie widze w tej zalobie nic zdroznego. Powinnismy sie laczyc z rodzinami w smutku. Jednak to tylko moje zdanie i na nikogo, bron Boze, nie naskakuje ![]() Dzis bylam 1 raz w pracy Na 2-godzinne szkolenie :P
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no więc w jakimś sensie się tak uczę.z finansów na razie do ćwiczeń tylko, i tak samo z rachunkowości (tylko, że tutaj połowa materiału na egzamin to materiał na zaliczenie ćwiczeń no i np z geo to w ogóle jeszcze nic nie robiłam oprócz 7 stron no a z angielskiego to teraz ok, ale pierwszy semestr to już słabo pamiętam. No tak. Ja wiem, że to straszna tragedia w tym kamieniu pomorskim ale dla mnie taką samą tragedią jest np wypadek samochodowy, w którym ginie cała rodzina. Wypadek, w którym giną jacyś rodzice itd Więcej ludzi ginie na drogach codziennie niż zginęło w tym pożarze. Co nie zmienia faktu, że oczywiście powinniśmy pomagać w zbiórkach, przekazywać pieniądze, współczuć. Ale uważam, że żałoba, tak jak Nija pisała, powinna być w takich sytuacjach gdy umarł Jan Paweł II i tego typu sytuacje. EDIT Wen, ja się zgadzam, tak jak zresztą napisałam wyżej, że jest to ogromna tragedia. Ale nie przemawia do mnie to, bo gdy był wypadek polskiego autokaru, w którym też zginęło chyba ponad 20 osób (teraz nie pamiętam dokładnie) natychmiast została ogłoszona żałoba narodowa. A że tyle osób albo i więcej zginęło tego samego dnia w wielu wypadkach na drogach to już nie kwalifikuje się na żałobę. Lecz gdyby te wszystkie osoby zginęły w jednym wielkim wypadku to myślę, że oczywiście zaraz ogłoszono by żałobę. przeczytałam, że w ciągu 1.5h ![]() I pomyślałam, że szybkaaaa jesteś ![]()
Edytowane przez zetka89 Czas edycji: 2009-04-15 o 20:48 |
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żaden wstyd.
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
no nieźle musiałabym się streszczać ![]() wogóle stwierdziłyśmy z przyjaciółką, że mamy jakieś 100h opóźnienia w nauce ale to przecież tylko trochę ponad 4 doby więc zastosujemy odżywianie dożylne, hektolitry kawey i wsadzimy zapałki w oczy żeby nam się powieki nie zamykały i szybko nadrobimy
|
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja tak samo, myslalam ze pierwszy raz obejrze odcinek z tej serii a tu nici ![]() Jaka tematyke macie teraz na gosp. przestrzennej? co przerabialiscie ogolnie w tym semestrze? ![]() Ehhh i przypomnialo mi sie ze czekam na te nieszczesne wyniki z zaliczenia cwiczen z geodezji Mama mi wlasnie pofarbowala wlosy, niedlugo zmyc i dalej nauka na zerowke na wtorek
|
|
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
tak, tylko że czasami, a może raczej powinnam napisać w większości kierowcy giną z własnej głupoty ... a w szczególności motocykliści..
ale oczywiście nie zawsze... trudno, żeby każda tragedia była nagłaśniana przez media.. w zupełności zgadam się z wypowiedzią Wen w tej sprawie. Tesiaczek - chodzi o pożar hotelu w Kamieniu Pomorskim.
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Zetka, nie widzisz roznicy pomiedzy zwyklym wypadkiem komunikacyjnym w ktorym zazwyczaj ginie nie wiecej niz 5 osob, a tragedia, w ktorej ginie 20 osob naraz, w dodatku plonac?
Bo ja tak. Nie tylko ofiary ucierpialy, ale tez ich rodziny, zatem liczbe poszkodowanych mozna sobie spokojnie pomnozyc przez 4.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że to nie mnie, ale... Przecież jak ginie 5 osób w wypadku, dajmy na to pięcioro nastolatków - to cierpią rodzice tych nastolatków, dziadkowie i babcie, całe rodziny, przyjaciele, znajomi, nauczyciele itd. W przypadku śmierci każdego człowieka liczbę poszkodowanych można mnożyć przez x. Czemu śmierć w płomieniach ma być gorsza/lepsza od śmierci w wypadku samochodowym? Śmierć to śmierć. Jak już napisałam, dla mnie ogłaszanie co chwila żałoby jest bezsensowne. No ale każdy ma prawo do własnego zdania.
|
|
#1519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co miałaś na zliczeniu ?Cytat:
|
||
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Hula, ja wcale tak nie twierdze. Wniosek byl zreszta bezpodstawny. Wo bu przypadkach mozna sobie liczbe poszkodowanych pomnozyc przez 4
![]() Jedyne co mowie, to to, ze wiecej cierpienia powoduja takie katastrofy, a oglaszania zaloby z powodu smierci jednego czlowieka, byloby niedorzeczne. Wy macie zdanie na ten temat, a ja mam swoje i zadna strona raczej go nie zmieni, wiec nie ma sensu sie spierac ![]() no i chyba nic takiego sie nie stanie, jak ktos nie pojdzie na impreze.
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2009-04-15 o 21:14 |
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
tylko że dla mnie to takie troche dzielenie ludzi
"taaak Państwo załugują na żałobę proszę na lewo, a Wy.. hmm... niech sie. przypatrzę..... nie nie wy nie załugujecie prosze na prawo"
|
|
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, po prostu w jednym wypadku ginie jedna osoba, a w drugim 20.
|
|
|
|
|
#1523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmierć w płomieniach na pewno jest tragiczna, ale uważam, że śmierć w wypadku samochodowym jest porównywalna. I nie ma dla mnie różnicy czy te 20 osób zginęło w jednym miejscu, czy np w 4 różnych wypadkach, dla mnie jest to taka sama tragedia. I odczytuję ostatnie zdanie podobnie jak Hula, możliwe, że nie to miałaś na myśli do końca ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Ale to naprawdę taka różnica, że te 20 osób zginęło w jednym miejscu? A np w 7 wypadkach w różnych miastach też 20? To taka sama tragedia i ból dla rodzin. Te osoby z hotelu to nie była przecież jedna wielka rodzina, tylko zwykli sąsiedzi, w większości pewnie nie znający się bardziej niż na dzień dobry i krótką rozmowę. Każde z nich miało swoje życie, swoje rodziny i też czasami z jednej rodziny zginęła jedna osoba. Tutaj akurat bardziej tragiczne jest to, że Ci ludzie stracili wszystko co mieli, ale czasami w wypadku (akurat uczepiłam się wypadków) też ginie np jeden żywiciel rodziny i nie ma wtedy takich wielkich zbiórek, akcji - a to przecież taka sama trudna sytuacja dla rodziny tej osoby. Co nie zmienia faktu, że uważam ten pożar za wielką tragedię. Pretty szalejesz widzę ^^ Ja jak przeczytam zaraz ten pierwszy króciutki rozdział to będę na 19 stronie ;D
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po prostu nie rozumiem tego oburzenia
![]() Czy naprawde koniec swiata nastapi, jak zostana odwolane huczne imprezy? Mniejsza z kwalifikacja tragedii. Co do mojego watpliwego postu, nie napisalam, ze mozna sobie pomnozyc liczbe ofiar TYLKO z jednego wypadku.
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
wen a nie zastanawiałaś sie nad tym co chyba Nija pisała, że po pewnym czasie taka żałoba może stracić swoje znaczenie gdy będzie ogłaszana zbyt często?
w zeszłym roku byłą żałoba bo zgineło ok 20 oficerów w wypadku samolotowym (?) i taką żałobę rozumiem. Byli to ludzie zasłużeni i zrobili dużo dobrego dla kraju i właśnie dla tego ten kraj chce się odwdzięczyć za ich służbę żałobą |
|
|
|
#1526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
ja nie rozumiem załob narodowych ze względu na to ,że mam zdanie, że każdy nosi żałobę w sercu i ma sensu jej uwidaczniać, robić tak żeby wszyscy widzieli że noszę żałobę..
rozmumiem- wspólna modlitwa, minuta, a nawet godzina ciszy, postawienie świeczki, pomoc materialna itp. ale od razu 3dniowa żałoba.. nie wiem po co. tak jak już wcześniej wspomnialam- żałobę się nosi w sercu- i żadne wielkie słowa w telewizji czy noszenie czarnych ciuchów przez ileś tam.. robienie wszytkiego na pokaz w państwie.. i co wspólne współczucie nas zbliża?? nie sądzę.. i bynamniej nie chodzi mi tu o oburzenie z powodu nie pójścia na impreze.. codziennie ginie na świecie setki ludzi, dzieci w Afryce cierpią głód, małe brzdące w szpitalach cierpią w szpitalach czekając na nowe serduszko.. Ale to jest życie! wiecie co, bylam kiedyś na koncercie hip hopowym i jeden raper bodajże Łysol powiedział, że z całym szacunkiem on pier***li tą żałobę narodową.. że on by nigdy nie chciał, gdyby on umarł, a cała Polska nosiła po nim kilkudniową żałobę.. po czym upamiętnilismy to minutą ciszy... *** edit. nie to był Hukos
Edytowane przez tamia Czas edycji: 2009-04-15 o 22:04 |
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym dzieleniu chodziło mi o tych szarych i zwykłych i anonimowych obywateli, tak można zadać pytanie "w czym oficerowie byli lepsi od innych ale tak mi przyszło do głowy pytanie "a w czym taki Jan Paweł II miały być lepszy od szarego Kowalskiego..." odpowiedź jest oczywista chyba żałoba jest jak sama nazwa mówi NARODOWA więc naród oddaje hołd ale jak dla mnie hołd oddaje się za COŚ a nie za sam fakt śmierci Edytowane przez HulaGirl Czas edycji: 2009-04-15 o 22:04 |
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zwykly Kowalski i niezwykly papiez ![]() Nie o hold chodzi, a laczenie sie w smutku i zalobie. Tym samym koncze dyskusje na ten teamt, bo co chcialam powiedziec, to powiedzialam ![]() Nie moge sie doczekac studiow :P Mam tez nadzieje, ze psychologia mi sie spodoba, bo jak nie... to katastrofa.
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2009-04-15 o 22:03 |
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
o matko napisałam hołd przez ch.... <mdleje>
wen ja Cie prosze edytuj swoją wiadomość gdzie mnie cytujesz bo to obciach i wstyd Edytowane przez HulaGirl Czas edycji: 2009-04-15 o 22:07 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

i wcale mi się nie chce... a tematyka Indie-Chiny o ile dobrze pamiętam