Panny Młode 2010 - cz. VI - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-16, 10:28   #691
obca7
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
u mnie zawsze było tak, że częśc ludzi jż czekała w kosciele a mała garstka najbliższej rodziny była w domu podczas błogosławieństwa i para młoda jechała z przodu a reszta aut za nimi. U mnie tez tak będzie, nie będe wszystkich targac najpierw do mnie do domu, bo by ulicę zablokowali
.
U nas powoli przyjeżdżanie do domu na błogosławieństwo zanika. U siostry było może z 5 osób, u kuzynki wiem, że tez niewiele. W ogóle teraz na zaproszeniach się nie pisze gdzie jest dom weselny. Kiedyś to cała rodzina do domu się zjeżdżała, życzenia były w domu Teraz na szczęście tego nie ma. Prawie wszyscy jadą do kościoła i czekają na młodych. I z domu młodzi wyjeżdżają ostatni chyba dlatego żeby wszyscy dotarli do kościoła i czekali na młodą parę
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 10:32   #692
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
u mnie zawsze było tak, że częśc ludzi jż czekała w kosciele a mała garstka najbliższej rodziny była w domu podczas błogosławieństwa i para młoda jechała z przodu a reszta aut za nimi. U mnie tez tak będzie, nie będe wszystkich targac najpierw do mnie do domu, bo by ulicę zablokowali

wszystkie banki teraz maja kiszkowe oprocentowanie, my trzymamy na koncie oszczędnościowym gdzie mamy 4,55%, niewiele, ale jak mam zamrażać kase na lokacie za procent więcej to bez sensu.
Widziałam jakis miesiąc temu,nie wiem czy jeszcze jest, lokate w Open Finance na 10% taką, że przez interent sie zakłada, ale jak aż tyle pcent to pewnie krótko trwało. Z reszta z lokatami to ja czekam jak tz zacznie nowa prace to cos założę jako pierwszy klientI o ile nie rozpieprzymy wszystkiego w Paryżu i będzie z czego lokate zrobić
Ty lepiej sprzedwaj szybciutko euro, ponoc ma się utrzymywać w granicy 4-4,2 zł, ja sie cieszę ale dla Was to kiszka

a u nas jest tak, ze para młoda zawsze jedzie pierwsza, wysiada z fury, reszta dojeżdża, wyładowuja sie z aut i sie zaczyna witanie chlebem i solą, tłuczenie kieliszków i wszyscy wchodzą. Jak Wy macie dorożkę to faktycznie głupio jakby nikt nie widział jak zajeżdżacie pod salę.

A u mnie u ortodonty wiecie co wymyslil, że jak płace kartą to doliczaja mi aż 3%, jak płaciłam 200 zł kiedys to zapłaciłm 206, jak robia takie cuda, bo ich nie stac na opłaty trnasakcji z terminala to niech w ogóle z niego zrezygnują. A myslałam, że to porządna klinika, jest pełno obcokrajowców a tu taka wiocha, tylko, że obcokrajowcom to wisi czy zapłacą te 3% więcej. W przyszłym tyg będe płacić im 1500 zł i będę musiała z gotówką iść, bo inaczej 45 zł mnie płacenie kartą będzie kosztowało. Chamówa. Strach chodzić z taką kasą torebce a ide w takich godzinach, że tz jest w pracy, bankomat jest daleko to będe musiała przez pół miasta popieprzać

Obca u nas tez chlebem i solą wita kierownik/właściciel sali.

jestem u tz i myślałam, że cos zjem, patrzę - bagietka...ale okazało się, ze tak sucha, że bardziej się nadaje do samoobrony niz jedzenia I dupa, nic nie zjemBędę do obiadu o jednym bananie...
No tak tyle, że jeśli ktoś przyjedzie swoim autem na msze to nie czeka aż wszyscy skończą składać życzenia, tylko jedzie pod salę
A wiadomo, że autokar jedzie za parą młodą i to rodzice witają młodych
a codo ortodonty.. no wiesz.. nie iwem czy u nas w tym czasie gdy ja chodizlam byl terminal.. ale bez przesady takie kwoty jak 20 zł lepiej mieczawsze przy sobie.. bo i po co sie denerwowac, a co do 1500 hmmm
no coz biedna jestes i tyle.. najlpeiej nie mysl o tym, ze masz 1500 zł w portfelu tylko 150 od razu cisnienie CI spadnie i zadne jzlodziej nie bedize na twojej twarzy widzial ile masz ze soba pieniedzy

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2009-04-16 o 10:46
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 10:38   #693
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
No tak tyle, że jeśli ktoś przyjedzie swoim autem na msze to nie czeka aż wszyscy skończą składać życzenia, tylko jedzie pod salę
A wiadomo, że autokar jedzie za parą młodą
U nas wszyscy jadą grzecznie pod salę za młodymi, bo nie ma życzeń pod kościołem I po drodze jeszcze wstępujemy zdjęcia grupowe zrobić więc nikt mi na salę nie ucieknie (niestety z tymi zdjęciami badziewiato bo nie mamy żadnych schodów ani podestu obok kościoła czy sali, ale w drodze na salę jest więc to nie kłopot, tylko czasu szkoda, ale co zrobić)I z tych zdjęć młodzi jadą pierwsi goście za nimi, a autokaru nie mamy więc nie wiem jak on jedzieAle jak to mówią co kraj to obyczaj U nas np. w piątek tłucze się szkło pod domem panny młodej, w innych regionach o tym nie słyszeli Tak samo jak na Śląsku bodajże wykupuje się panne młodą w Wielkpolsce tego nie ma
Stary 2009-04-16, 10:41   #694
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
U nas powoli przyjeżdżanie do domu na błogosławieństwo zanika. U siostry było może z 5 osób, u kuzynki wiem, że tez niewiele. W ogóle teraz na zaproszeniach się nie pisze gdzie jest dom weselny. Kiedyś to cała rodzina do domu się zjeżdżała, życzenia były w domu Teraz na szczęście tego nie ma. Prawie wszyscy jadą do kościoła i czekają na młodych. I z domu młodzi wyjeżdżają ostatni chyba dlatego żeby wszyscy dotarli do kościoła i czekali na młodą parę
u mnie chyba nie miało to formy zwyczaju, tak mi się wydaje. Po prostu najbliższa rodzina przyjeżdżała. Chyba też dlatego, ze fajnie jak para mloda jedzie przodem a a nimi sznur autDo mnie na pewno przyjedzie najbliższa rodzina, bo to chyba tak jest, ze wszyscy chcą poparzteć jak spadam ze schodów w sukni
U mnie tylko pod kościołem są życzenia. Żadnych zwyczajów poza bramami nie ma.

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-04-16 o 10:43
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 10:52   #695
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie chyba nie miało to formy zwyczaju, tak mi się wydaje. Po prostu najbliższa rodzina przyjeżdżała. Chyba też dlatego, ze fajnie jak para mloda jedzie przodem a a nimi sznur autDo mnie na pewno przyjedzie najbliższa rodzina, bo to chyba tak jest, ze wszyscy chcą poparzteć jak spadam ze schodów w sukni
U mnie tylko pod kościołem są życzenia. Żadnych zwyczajów poza bramami nie ma.
HEHEHE Mi się marzy efektywne zejście po schodach, ale mam nadzieję, że aż tak efektywne nie będzie, ze spadne ze schodów Chociaż ja taka sierotka wszytsko mogę wykombinować
U nas bramy też są, w piatek jest tzw. purtelam(różnie to piszą), czyli tłuczenie szkła, picie wódki pod domem i częstowanie plackiem, ewentualnie jakieś zakąski, typu kiełbaska, ogórek. Aczklolwiek nie podoba mi się to, ale co zrobić jak takie sieroty przyjdą i będą domagały się wódkiA najgorzej ajk te pijaczki ze wsi sie zbiorą. Dostaną wódkę w łapę i niech spadają, bo później nie wiadomo co z takimi zrobić. Wiem jak u siostry było, a te same pijaczki pewnie do mnie też się zjawią. Chociaż my tergo nie chcemy to i tak przyjdą. Zazdroszczę teraz tym co w mieście mieszkają i nikt im nie przychodzi
Stary 2009-04-16, 10:53   #696
kaska87
Zakorzenienie

cześć

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 10:55   #697
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć
cześć
Stary 2009-04-16, 11:09   #698
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

ja w życiu byłam na niewielu weselach, więc nie wiem jak to u nas jest I nigdy nie interesowałam się kto pierwszy jedzie, po prostu jechało się jak chce i wszyscy spotykali się na miejscu u mojego brata nie było błogosławieństwa wcześniej, goście przyjeżdżali pod kościół (na środku Rynku w Krk więc nie da się nie trafić) a potem na salę we własnym zakresie. Ja jechałam autobusem, dziadkowie itp pewnie mieli jakiś transport. A takich zwyczajów, że wcześniej się przyjeżdża i tłucze szkło nie znałam, za to w Rzeszowie jest takie coś że Pan Młody przyjeżdża po Pannę z orkiestrą i grają dopóki ona nie wyjdzie, strasznie nie podoba mi się coś takiego I bramy też są, za to jak powiedziałam mojemu TŻ o bramie to zrobił wielkie oczy, u nich nie ma Nasze wesele będzie u niego (w Bielsku), mam nadzieję, że rodzina nie wymyśli niczego dziwnego bo ja chyba "nietradycyjna" jestem
Stary 2009-04-16, 11:23   #699
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
w Rzeszowie jest takie coś że Pan Młody przyjeżdża po Pannę z orkiestrą i grają dopóki ona nie wyjdzie, strasznie nie podoba mi się coś takiego I bramy też są, za to jak powiedziałam mojemu TŻ o bramie to zrobił wielkie oczy, u nich nie ma
u nas się tez zdarza umarłabym jakby mi ktoś taką wioseczkę zrobił

Stary 2009-04-16, 11:33   #700
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
u nas się tez zdarza umarłabym jakby mi ktoś taką wioseczkę zrobił
moja orkiestra by padła trupem chyba jakbyśmy im kazali przyjechać pod dom. U koleżanki na ślubie też grali pod domem Ale u nas na pewno tego nie będzie Też to zanika
Stary 2009-04-16, 12:15   #701
natj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Na szczęście to samochód znajomego i by nam za free pożyczył
Trochę cały czas się o miejsce obawiam, bo w sukni może być ciasno, ale jest możliwość wyjęcia przedniego siedzenia, więc tragedii nie będzie

PS. Długo Ciebie nie było. Co tam u Ciebie?
Zmobilizowałaś mnie do ujawnienia bo moim marzeniem jest garbusik (albo trabant ) nie mamy jednak żadnego znajomego z takim autem. A z wypożyczalni to są już takie "odpicowane ślubnie" a ja chcę takiego gruchota.
A tak to bez zmiaaan. Sala jest, foto też.

Ostatnio mama mnie osłabiła bo powiedziała że po co mi biała sukienka jak nie biorę kościelnego. No kurczak w końcu to się nazywa "suknia ślubna" a nie "suknia kościelna".
Pod prąd idę w zaparte :P

Cytat:

wszystkie banki teraz maja kiszkowe oprocentowanie, my trzymamy na koncie oszczędnościowym gdzie mamy 4,55%, niewiele, ale jak mam zamrażać kase na lokacie za procent więcej to bez sensu.
Widziałam jakis miesiąc temu,nie wiem czy jeszcze jest, lokate w Open Finance na 10% taką, że przez interent sie zakłada, ale jak aż tyle pcent to pewnie krótko trwało. Z reszta z lokatami to ja czekam jak tz zacznie nowa prace to cos założę jako pierwszy klientI o ile nie rozpieprzymy wszystkiego w Paryżu i będzie z czego lokate zrobić
Ty lepiej sprzedwaj szybciutko euro, ponoc ma się utrzymywać w granicy 4-4,2 zł, ja sie cieszę ale dla Was to kiszka

a u nas jest tak, ze para młoda zawsze jedzie pierwsza, wysiada z fury, reszta dojeżdża, wyładowuja sie z aut i sie zaczyna witanie chlebem i solą, tłuczenie kieliszków i wszyscy wchodzą. Jak Wy macie dorożkę to faktycznie głupio jakby nikt nie widział jak zajeżdżacie pod salę.

A u mnie u ortodonty wiecie co wymyslil, że jak płace kartą to doliczaja mi aż 3%, jak płaciłam 200 zł kiedys to zapłaciłm 206, jak robia takie cuda, bo ich nie stac na opłaty trnasakcji z terminala to niech w ogóle z niego zrezygnują. A myslałam, że to porządna klinika, jest pełno obcokrajowców a tu taka wiocha, tylko, że obcokrajowcom to wisi czy zapłacą te 3% więcej. W przyszłym tyg będe płacić im 1500 zł i będę musiała z gotówką iść, bo inaczej 45 zł mnie płacenie kartą będzie kosztowało. Chamówa. Strach chodzić z taką kasą torebce a ide w takich godzinach, że tz jest w pracy, bankomat jest daleko to będe musiała przez pół miasta popieprzać
Do jakiego orto chodzisz? Bo w Krakowie, nie?
I po czo?
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 12:27   #702
lain
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jest tak, że młodzi jadą pierwsi, podjeżdzają pod salę i czekaja na wszystkich gości Potem jest witanie chlebem i solą. Następnie młodzi wchodzą pierwsi, pan młody przenosi pannę młoda przxez próg a za nimi w parach kroczą goście Wszyscy wchodzą i póżniej są życzenia(przed kościołem się u nas nie praktykuje) i toast. Później juemy obiad i pierwszy taniec i zabawa do samego ranaaaa i zapomniałąm dopisać, że chlebem i solą u nas częstuje obsługa z sali nie ma takiego zwyczaju, ze rodzice i że sie spiewa (ale nie pamiętam jak ta pieśń się zwie )
to u mnie jest tak, ze zyczenia sa zaraz pod kosciolem po zebraniu grosikow, a potem goscie jada pod sale (u mnie bedzie jechal autobus, wiec jak ktos bedzie samochodem to pojedzie poprostu za autobusem - z reszta dojazd jest banalny). para mloda pod sale przyjezdza ostatnia (zastanawiam sie jak my to zrobimy, bedziemy chyba musieli gdzies w aucie odczekac zeby wszyscy zdazyli dojechac przed nami), rodzice dostaja od obslugi chleb i sol - z tym wiadomo co robimy, a potem wszyscy dostajemy szampana, my dostajemy w specjalnych kieliszkach polacznych wstazka (lub tez nie - jak wolimy), ktore rzucamy za siebie
to czesc chyba zrobimy przed sala, bo sa takie male schodki - bedziemy dobrze widoczni wsrod gosci i fajnie zdjecia moga wyjsc
z reszta pod kosciolem tez mam fajne duze schody - zeby tylko wszyscy goscie sie zmiescili na zdjecie grupowe...
i mam nadzieje, ze mi sie nie zaczna mieszac z nastepnymi goscmi, z tymi ze slubu o 17...

Cytat:

u mnie blogoslawienstwa nie ebdzie, wiec wszyscy juz maja czekac na nas pod kosciolem... tylko tak sie zastanawiam - przeciez my musimy i tak wczesniej pojechac zeby podpisac papiery itp... hmmm... to jak my zrobimy efektowny wjazd jakims slubnym powozem chyba ze papiery podpiszemy po slubie. akurat wykorzystamy czas, w ktorym goscie jako pierwsi beda musieli dojechac pod sale

kurcze lato w pelni jak jechalam tramwajem kolo parku to widzialam na trawce pania w bikini opalajaca sie na lezaku
w sloncu w sumie nawet cieplo jest, ale jakiegos szalu temperaturowego to nie ma

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-04-16 o 12:32
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 12:45   #703
kaska87
Zakorzenienie

a ja nie mogę spać w nocy, martwię się chcę żeby już było po weekendzie, pisze pracę ale nie mogę się skupić masakra

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-04-16 o 12:51
Stary 2009-04-16, 12:51   #704
gosica502
Wtajemniczenie

Kasia to co się dzieje że sie tego weekendu tak strasznie boisz?
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 12:52   #705
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Kasia to co się dzieje że sie tego weekendu tak strasznie boisz?
bo wtedy się okaże czy nadal będę PM10

Stary 2009-04-16, 13:04   #706
gosica502
Wtajemniczenie

Ale o co Kasia chodzi? Coś nie tak z TŻtem czy o pieniążki czy o co?
Stary 2009-04-16, 13:05   #707
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ale o co Kasia chodzi? Coś nie tak z TŻtem czy o pieniążki czy o co?
nie będe pisać takich rzeczy na forum ale na prawdę od wtorku już się z tym męczę TZ mówi, że damy radę...

Stary 2009-04-16, 13:09   #708
gosica502
Wtajemniczenie

Dobra Kasia rozumiem.. Ale cokolwiek by to nie było to skoro TŻ mówi że dacie radę to dacie... Ja w to wierzę I trzymam kciuki żeby wszystko było ok
Stary 2009-04-16, 13:10   #709
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra Kasia rozumiem.. Ale cokolwiek by to nie było to skoro TŻ mówi że dacie radę to dacie... Ja w to wierzę I trzymam kciuki żeby wszystko było ok
dzięki bardzo

Stary 2009-04-16, 13:13   #710
gosica502
Wtajemniczenie

Nie ma za co.. Od tego się tu mamy
A masz Kasia jakieś rocznicowe plany z TŻtem?
Stary 2009-04-16, 13:14   #711
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za co.. Od tego się tu mamy
A masz Kasia jakieś rocznicowe plany z TŻtem?
idziemy do restauracji coś zjeść a później TZ na drinka a ja na koktajl do pubu, ale jakoś nie mam nastroju do świętowania miała to być nasza ostatnia rocznica a nie wiadomo jak będzie

Stary 2009-04-16, 13:20   #712
gosica502
Wtajemniczenie

Kasia jak chcesz się wygadać to możesz napisać na gmail albo na priva do mnie jakby coś... Na pewno to Wasza ostatnia rocznica jako para.. Zobaczysz że się poukłada
A my właśnie też idziemy w sobotę gdzieś do restauracji a wieczorem mamy imprezę ze znajomymi.. A w przyszłym tygodniu jedziemy na weekend razem w góry...
Stary 2009-04-16, 13:25   #713
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia jak chcesz się wygadać to możesz napisać na gmail albo na priva do mnie jakby coś... Na pewno to Wasza ostatnia rocznica jako para.. Zobaczysz że się poukłada
A my właśnie też idziemy w sobotę gdzieś do restauracji a wieczorem mamy imprezę ze znajomymi.. A w przyszłym tygodniu jedziemy na weekend razem w góry...
ale zazdroszczę też bym chciała tak bez problemów i łez przeżyć tą rocznicę i odliczać dni do ślubu, a nie wiem czy to nastąpi dlaczego ja mam takie problemy z tym ślubem

po weekendzie się wszystko wyjaśni

ale TZ wczoraj wymyślił grawer na ewentualną obrączkę
ja: " α"
on: "
Ω"
początek i koniec wszystkiego

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-04-16 o 13:31
Stary 2009-04-16, 13:49   #714
lain
Zakorzenienie

Kasia nie ma pojecia a co chodzi, ale mam przeczucie, ze wszystko dobrze sie skonczy
pomysl na obraczki fajny choc ja wole bardziej spresonalizowany napis tak zeby bylo wiadomo, ze moja obraczka jest moja a nie panny mlodej ktora bierze slub tego samego dnia... imie TZ? hmmm prosto i tradycyjnie

a ja sie wlasnie obzarlam ale dietetycznie
zgrillowalam sobie kawalek kurczaka i cala cukinie... a teraz sie ruszyc nie moge... moze czerwona herbatka pomoze

ja ostatnio rozmyslalam o oprawie slubu i tak sobie mysle, ze juz chyba wole jakas pania od spiewania nizby organista mial zaczac spiewac... jakos glos kobiecy bardziej mi pasuje... a pan organista skupilby sie tylko na swoich organach. musze tylko znalezc jakas pania ktora nie ma placzliwego glosu, bo TZ nie przeboleje...
tylko co oprocz Ave Maria spiewa sie na slubach

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-04-16 o 13:51
Stary 2009-04-16, 13:56   #715
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
Kasia nie ma pojecia a co chodzi, ale mam przeczucie, ze wszystko dobrze sie skonczy
pomysl na obraczki fajny choc ja wole bardziej spresonalizowany napis tak zeby bylo wiadomo, ze moja obraczka jest moja a nie panny mlodej ktora bierze slub tego samego dnia... imie TZ? hmmm prosto i tradycyjnie
mam nadzieję, że Twoje przeczucia się spełnią na grawerze jeszcze data będzie

a ja się tak stresuję, że cały czas coś jem a i tak chudnę...teraz jem budyń śmietankowy

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-04-16 o 13:57
Stary 2009-04-16, 13:59   #716
obca7
Wtajemniczenie

Kasia na pewno wszystko dobrze sie ułoży zobaczysz Trzymam kciuki
A my mamy rocznicę w poniedziałek Ale ze względu na pracę Tzta obchodzimy w niedzielę Najpierw idziemy na lody, potem na żużel i na kolację A w weekend majowy jako prezent rocznicowy jedziemy do Karpacza

My na obrączkach chcemy imię i datę ślubu

A my z żadną śpiewacczką czy chórem nie będziemy wymyślać, bo nasz organista pieknie śpiewa. Lepiej od księdzaAle jakby fałszował to też bym pomyślała o kimś innym
Stary 2009-04-16, 13:59   #717
lain
Zakorzenienie

ja tam nawet nie wiem czy chudne, bo sie nie waze nie wiem ile bylo, nie wiem do jakiej wagi daze. grunt to dobrze wygladac TZ twierdzi, ze schudlam

hmmm stwierdzam, ze te ave maria to wszystkie do siebie baaaaardzo podobne choc w roznym wykonaniu...
http://www.muzykanaslub.pl/mp3/schuber.mp3 to chyba nie jest zbyt placzliwe

Obca ja nawet nie wiem jak nasz organista spiewa, ale jakos tak mam w glowie ze mi bardziej pasuje spiewajaca pani niz pan - zwlaszcza solo jakby byla organistka to nie byloby problemu

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-04-16 o 14:10
Stary 2009-04-16, 14:34   #718
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello!
Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
To gdzie teraz najkorzystniej założyć lokate?
Mam konto w PKO, ale tam % takie średnie chyba jest na tle np mbanku z tego co pamietam
Polecam jednak konto oszczędnościowe. Po pierwsze bardzo podobne oprocentowanie do lokaty, po drugie w każdej chwili można wpłacić lub wypłacić kasiorkę. Pełna dowolność Ja akurat mam w Eurobanku i na razie sobie chwalę. Aktualne oprocentowanie: 6,06%
Cytat:
U nas bramy też są, w piatek jest tzw. purtelam(różnie to piszą), czyli tłuczenie szkła, picie wódki pod domem i częstowanie plackiem, ewentualnie jakieś zakąski, typu kiełbaska, ogórek. Aczklolwiek nie podoba mi się to, ale co zrobić jak takie sieroty przyjdą i będą domagały się wódkiA najgorzej ajk te pijaczki ze wsi sie zbiorą. Dostaną wódkę w łapę i niech spadają, bo później nie wiadomo co z takimi zrobić. Wiem jak u siostry było, a te same pijaczki pewnie do mnie też się zjawią. Chociaż my tergo nie chcemy to i tak przyjdą. Zazdroszczę teraz tym co w mieście mieszkają i nikt im nie przychodzi
U nas też to jest. Już nawet o tym gadałyśmy Mi nawet podoba się ten pomysł, bo wielu znajomych lub dalszej rodziny, którzy nie są zaproszeni na wesele może wpaść, pogadać, popić sobie U mojej siostry na poltrze przewinęło się około... 120 osób Sąsiedzi musieli kieliszki pożyczać Z wioski na szczęście było mało osób

Kasia, 3maj się cieplutko Będzie dobrze

Edytowane przez aniolekKB
Czas edycji: 2009-04-16 o 14:35
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 15:06   #719
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Kasia, 3maj się cieplutko Będzie dobrze
mam nadzieję dziewczyny, że macie rację

ja czekam na TZ-a i idziemy na spacer

Stary 2009-04-16, 16:21   #720
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cześć ja tylko na dwie minutki bo ide sie uczyć. Wiec tak rozmawiałam jak to z tą umowa na stażu jest. Wiec tak ja podpisując zaświadczenie ze od dnia 6.04.2009 do dnia 5.04.2010 zgadzam sie na przystąpienie do stażu. I to jest moją umową. Dzis dostałam pismo że bede dostawać stypendium za wykonywanie stażu 774 zł ale nie wiem czy brutto czy netto. Wiec sie nie ptajcie mnie. Ja lece do ksiązek. Papa
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości