|
|
#691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI
Cytat:
Teraz na szczęście tego nie ma. Prawie wszyscy jadą do kościoła i czekają na młodych. I z domu młodzi wyjeżdżają ostatni chyba dlatego żeby wszyscy dotarli do kościoła i czekali na młodą parę
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiadomo, że autokar jedzie za parą młodą i to rodzice witają młodych a codo ortodonty.. no wiesz.. nie iwem czy u nas w tym czasie gdy ja chodizlam byl terminal.. ale bez przesady takie kwoty jak 20 zł lepiej mieczawsze przy sobie.. bo i po co sie denerwowac, a co do 1500 hmmm no coz biedna jestes i tyle.. najlpeiej nie mysl o tym, ze masz 1500 zł w portfelu tylko 150 od razu cisnienie CI spadnie i zadne jzlodziej nie bedize na twojej twarzy widzial ile masz ze soba pieniedzy
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-04-16 o 10:46 |
|
|
|
|
#693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I po drodze jeszcze wstępujemy zdjęcia grupowe zrobić więc nikt mi na salę nie ucieknie (niestety z tymi zdjęciami badziewiato bo nie mamy żadnych schodów ani podestu obok kościoła czy sali, ale w drodze na salę jest więc to nie kłopot, tylko czasu szkoda, ale co zrobić)I z tych zdjęć młodzi jadą pierwsi goście za nimi, a autokaru nie mamy więc nie wiem jak on jedzie Ale jak to mówią co kraj to obyczaj U nas np. w piątek tłucze się szkło pod domem panny młodej, w innych regionach o tym nie słyszeli Tak samo jak na Śląsku bodajże wykupuje się panne młodą w Wielkpolsce tego nie ma
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mnie na pewno przyjedzie najbliższa rodzina, bo to chyba tak jest, ze wszyscy chcą poparzteć jak spadam ze schodów w sukni![]() U mnie tylko pod kościołem są życzenia. Żadnych zwyczajów poza bramami nie ma. Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-04-16 o 10:43 |
|
|
|
|
#695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż ja taka sierotka wszytsko mogę wykombinować![]() U nas bramy też są, w piatek jest tzw. purtelam(różnie to piszą), czyli tłuczenie szkła, picie wódki pod domem i częstowanie plackiem, ewentualnie jakieś zakąski, typu kiełbaska, ogórek. Aczklolwiek nie podoba mi się to, ale co zrobić jak takie sieroty przyjdą i będą domagały się wódki A najgorzej ajk te pijaczki ze wsi sie zbiorą. Dostaną wódkę w łapę i niech spadają, bo później nie wiadomo co z takimi zrobić. Wiem jak u siostry było, a te same pijaczki pewnie do mnie też się zjawią. Chociaż my tergo nie chcemy to i tak przyjdą. Zazdroszczę teraz tym co w mieście mieszkają i nikt im nie przychodzi
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
#697 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#698 |
|
Zadomowienie
|
ja w życiu byłam na niewielu weselach, więc nie wiem jak to u nas jest
I nigdy nie interesowałam się kto pierwszy jedzie, po prostu jechało się jak chce i wszyscy spotykali się na miejscu u mojego brata nie było błogosławieństwa wcześniej, goście przyjeżdżali pod kościół (na środku Rynku w Krk więc nie da się nie trafić) a potem na salę we własnym zakresie. Ja jechałam autobusem, dziadkowie itp pewnie mieli jakiś transport. A takich zwyczajów, że wcześniej się przyjeżdża i tłucze szkło nie znałam, za to w Rzeszowie jest takie coś że Pan Młody przyjeżdża po Pannę z orkiestrą i grają dopóki ona nie wyjdzie, strasznie nie podoba mi się coś takiego I bramy też są, za to jak powiedziałam mojemu TŻ o bramie to zrobił wielkie oczy, u nich nie ma Nasze wesele będzie u niego (w Bielsku), mam nadzieję, że rodzina nie wymyśli niczego dziwnego bo ja chyba "nietradycyjna" jestem
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#700 |
|
Wtajemniczenie
|
moja orkiestra by padła trupem chyba jakbyśmy im kazali przyjechać pod dom.
![]() U koleżanki na ślubie też grali pod domem Ale u nas na pewno tego nie będzie Też to zanika
|
#701 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) nie mamy jednak żadnego znajomego z takim autem. A z wypożyczalni to są już takie "odpicowane ślubnie" a ja chcę takiego gruchota.A tak to bez zmiaaan. Sala jest, foto też. Ostatnio mama mnie osłabiła bo powiedziała że po co mi biała sukienka jak nie biorę kościelnego. No kurczak w końcu to się nazywa "suknia ślubna" a nie "suknia kościelna". Pod prąd idę w zaparte :P Cytat:
I po czo? |
||
|
|
|
#702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), rodzice dostaja od obslugi chleb i sol - z tym wiadomo co robimy, a potem wszyscy dostajemy szampana, my dostajemy w specjalnych kieliszkach polacznych wstazka (lub tez nie - jak wolimy ), ktore rzucamy za siebie![]() to czesc chyba zrobimy przed sala, bo sa takie male schodki - bedziemy dobrze widoczni wsrod gosci i fajnie zdjecia moga wyjsc ![]() z reszta pod kosciolem tez mam fajne duze schody - zeby tylko wszyscy goscie sie zmiescili na zdjecie grupowe... ![]() i mam nadzieje, ze mi sie nie zaczna mieszac z nastepnymi goscmi, z tymi ze slubu o 17... Cytat:
u mnie blogoslawienstwa nie ebdzie, wiec wszyscy juz maja czekac na nas pod kosciolem... tylko tak sie zastanawiam - przeciez my musimy i tak wczesniej pojechac zeby podpisac papiery itp... hmmm... to jak my zrobimy efektowny wjazd jakims slubnym powozem chyba ze papiery podpiszemy po slubie. akurat wykorzystamy czas, w ktorym goscie jako pierwsi beda musieli dojechac pod sale![]() kurcze lato w pelni jak jechalam tramwajem kolo parku to widzialam na trawce pania w bikini opalajaca sie na lezaku w sloncu w sumie nawet cieplo jest, ale jakiegos szalu temperaturowego to nie ma
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-04-16 o 12:32 |
||
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mogę spać w nocy, martwię się chcę żeby już było po weekendzie, pisze pracę ale nie mogę się skupić masakra
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-04-16 o 12:51 |
|
|
|
#704 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia to co się dzieje że sie tego weekendu tak strasznie boisz?
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
bo wtedy się okaże czy nadal będę PM10
|
#706 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale o co Kasia chodzi? Coś nie tak z TŻtem czy o pieniążki czy o co?
|
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na prawdę od wtorku już się z tym męczę TZ mówi, że damy radę...
|
|
#708 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra Kasia rozumiem.. Ale cokolwiek by to nie było to skoro TŻ mówi że dacie radę to dacie... Ja w to wierzę
I trzymam kciuki żeby wszystko było ok
|
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#710 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma za co.. Od tego się tu mamy
A masz Kasia jakieś rocznicowe plany z TŻtem? |
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miała to być nasza ostatnia rocznica a nie wiadomo jak będzie
|
|
#712 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia jak chcesz się wygadać to możesz napisać na gmail albo na priva do mnie jakby coś... Na pewno to Wasza ostatnia rocznica jako para.. Zobaczysz że się poukłada
![]() A my właśnie też idziemy w sobotę gdzieś do restauracji a wieczorem mamy imprezę ze znajomymi.. A w przyszłym tygodniu jedziemy na weekend razem w góry... |
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym chciała tak bez problemów i łez przeżyć tą rocznicę i odliczać dni do ślubu, a nie wiem czy to nastąpi dlaczego ja mam takie problemy z tym ślubem po weekendzie się wszystko wyjaśni ale TZ wczoraj wymyślił grawer na ewentualną obrączkę ja: " α" on: " Ω" początek i koniec wszystkiego
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-04-16 o 13:31 |
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia nie ma pojecia a co chodzi, ale mam przeczucie, ze wszystko dobrze sie skonczy
![]() pomysl na obraczki fajny choc ja wole bardziej spresonalizowany napis tak zeby bylo wiadomo, ze moja obraczka jest moja a nie panny mlodej ktora bierze slub tego samego dnia... imie TZ? hmmm prosto i tradycyjnie![]() a ja sie wlasnie obzarlam ale dietetycznie ![]() zgrillowalam sobie kawalek kurczaka i cala cukinie... a teraz sie ruszyc nie moge... moze czerwona herbatka pomoze ![]() ja ostatnio rozmyslalam o oprawie slubu i tak sobie mysle, ze juz chyba wole jakas pania od spiewania nizby organista mial zaczac spiewac... jakos glos kobiecy bardziej mi pasuje... a pan organista skupilby sie tylko na swoich organach. musze tylko znalezc jakas pania ktora nie ma placzliwego glosu, bo TZ nie przeboleje...tylko co oprocz Ave Maria spiewa sie na slubach
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-04-16 o 13:51 |
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się tak stresuję, że cały czas coś jem a i tak chudnę...teraz jem budyń śmietankowy
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-04-16 o 13:57 |
|
|
|
|
#716 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia na pewno wszystko dobrze sie ułoży zobaczysz
![]() ![]() Trzymam kciuki![]() ![]() ![]() A my mamy rocznicę w poniedziałek Ale ze względu na pracę Tzta obchodzimy w niedzielę Najpierw idziemy na lody, potem na żużel i na kolację A w weekend majowy jako prezent rocznicowy jedziemy do Karpacza![]() My na obrączkach chcemy imię i datę ślubu A my z żadną śpiewacczką czy chórem nie będziemy wymyślać, bo nasz organista pieknie śpiewa. Lepiej od księdza Ale jakby fałszował to też bym pomyślała o kimś innym
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam nawet nie wiem czy chudne, bo sie nie waze
nie wiem ile bylo, nie wiem do jakiej wagi daze. grunt to dobrze wygladac TZ twierdzi, ze schudlam ![]() hmmm stwierdzam, ze te ave maria to wszystkie do siebie baaaaardzo podobne choc w roznym wykonaniu... http://www.muzykanaslub.pl/mp3/schuber.mp3 to chyba nie jest zbyt placzliwe ![]() Obca ja nawet nie wiem jak nasz organista spiewa, ale jakos tak mam w glowie ze mi bardziej pasuje spiewajaca pani niz pan - zwlaszcza solo jakby byla organistka to nie byloby problemu
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-04-16 o 14:10 |
|
|
|
#718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hello!
Cytat:
Ja akurat mam w Eurobanku i na razie sobie chwalę. Aktualne oprocentowanie: 6,06% ![]() Cytat:
Mi nawet podoba się ten pomysł, bo wielu znajomych lub dalszej rodziny, którzy nie są zaproszeni na wesele może wpaść, pogadać, popić sobie U mojej siostry na poltrze przewinęło się około... 120 osób Sąsiedzi musieli kieliszki pożyczać Z wioski na szczęście było mało osób ![]() Kasia, 3maj się cieplutko Będzie dobrze
Edytowane przez aniolekKB Czas edycji: 2009-04-16 o 14:35 |
||
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja czekam na TZ-a i idziemy na spacer
|
#720 |
|
Zadomowienie
|
Cześć ja tylko na dwie minutki bo ide sie uczyć. Wiec tak rozmawiałam jak to z tą umowa na stażu jest. Wiec tak ja podpisując zaświadczenie ze od dnia 6.04.2009 do dnia 5.04.2010 zgadzam sie na przystąpienie do stażu. I to jest moją umową. Dzis dostałam pismo że bede dostawać stypendium za wykonywanie stażu 774 zł ale nie wiem czy brutto czy netto. Wiec sie nie ptajcie mnie. Ja lece do ksiązek. Papa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.

Teraz na szczęście tego nie ma.

I o ile nie rozpieprzymy wszystkiego w Paryżu i będzie z czego lokate zrobić

Będę do obiadu o jednym bananie...
A najgorzej ajk te pijaczki ze wsi sie zbiorą. Dostaną wódkę w łapę i niech spadają, bo później nie wiadomo co z takimi zrobić. Wiem jak u siostry było, a te same pijaczki pewnie do mnie też się zjawią. Chociaż my tergo nie chcemy to i tak przyjdą. Zazdroszczę teraz tym co w mieście mieszkają i nikt im nie przychodzi

chyba ze papiery podpiszemy po slubie. akurat wykorzystamy czas, w ktorym goscie jako pierwsi beda musieli dojechac pod sale
I trzymam kciuki żeby wszystko było ok
też bym chciała tak bez problemów i łez przeżyć tą rocznicę i odliczać dni do ślubu, a nie wiem czy to nastąpi
Sąsiedzi musieli kieliszki pożyczać