|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
tak to sosna, materac do tego jest piankowo - kokosowy (kolorowy) i jest dość sztywny więc wydaje mi się ok. boki na łóżeczko są na całość, a nie tylko od połowy do połowy, a szczebelki fajnie zaokrąglone.
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
![]() Na szczeście mam jeszcze trochę czasu, żeby pomyśleć nad tą sprawą ![]() A najgorsze, że nie potrafię zapanować nad moją skłonnością do słodyczy Ciekawa jestem jaka mi glukoza wyjdzie jak przyjdzie czas na badania
|
|
|
|
|
#3963 |
|
BAN stały
|
właśnie rozłożyłam te boczki żeby je zobaczyć - są mięciutkie i myślę że jak bobo nawet główką dość mocno stuknie (oby nie) to ędzie dobrze chroniło. jest mięciutkie, a po rozłożeniu ma 3,5 metra
super jak dla mnie
|
|
|
|
#3964 |
|
BAN stały
|
tak i zdjęcia zrobiłam, w zagłówku to jest takie zaokrąglone
Zdjęcia-0034.jpg Zdjęcia-0035.jpg o, kukułki chyba kupię bo zaraz się na spacerek wybieram Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-04-16 o 13:45 |
|
|
|
#3965 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A ja juz wróciłam od fryzjera. Chyba będę częściej chodziła, ten masaż głowy podczas mycia jest rewelacyjny
o maly włos nie usnełam ![]() Fryzurka mi sie podoba tylko niestety trzeba umalować bo mam kilka odcieni na głowie... troszke dziwnie to wygląda Cytat:
![]() O jejku jak Ci zazdroszczę....ja już 80 kg przekroczyłam Cytat:
Gdzies wyczytałam, że nie zawsze maluszki są aktywne. Poprostu maja leniwy dzien i ciągle śpią. Albo ruszają sie bardzo słabiutko. Mój mały w wielki piatek chyba tylko rano raz puknął a tak cały dzien cisza tak mysle, że poprostu tego dnia mało jadłam (post) i nie miał duzo energii Cytat:
Niestety nie każda ciąża przebiega idealnie...a szkoda bo po co dodatkowe zmartwienia. ![]() Ja to juz czuje w kosciach, że jutro dostane skierowanie do szpitala. [quote=Svinecka;11906286dz iekuje Wam za kciuki pomogly ![]() nastraszylyscie mnie z ta glukoza jak nie wiem co a to nic strasznego jest - wiadomo, ze ze smakiem sie tego nie pije ale jest to normalnie do wypicia, nawet te 75g - wypilam wszystko w minute ale babka w laboratorium mowila, ze kobity potrafia wymiotowac, mdlec i rozne takie no ale ja bylam dzielna hehe i przezylam[/quote] A mówiłam, że glukoza nie jest taka zła mi bardzo smakowała Cytat:
Ograniczam juz sól, jem więcj białka, biorę Aspargin (magnez+potas), piję duzo wody gazowanej i raz dziennie herbatke ze skrzypu polnego. Wyczytałam, że to wszystko ma zmniejszyć obrzeki. Oprócz tego smaruje sie kremami. Wczoraj TŻ kupił mi w aptece maść którą polecała Mariola, LATAN. I faktycznie przynosi ulgę.
|
|
|
#3966 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiem, że się martwisz, ale dziewczyny napewno mają rację, że to jeszcze nic strasznego dobrze, że jutro idziesz do lekarza ...trzymam mocno kciuki - będzie dobrze Cytat:
Cytat:
ja mam narazie tylko jeden termin na 26.07, ale tak sobie pomyślałam, że może powinnyśmy się umówić na jakiś wspólny termin ...we dwie będzie nam raźniej
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Skierko wszystkie zakupki super
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie! Nie wyszlo mi multicytowanie
, wiec napisze tylko ogolnie: piekne brzuszki widze i nowe ubranka dla bobasow.![]() Wczoraj spedzilam dzien z moja psiapsiolka, troche chodzilysmy po sklepach i przesiadywalysmy w ulicznych kawiarenkach , milo bylo. Troche chyba jednak sie przeforsowalam i dzis spedzam czas na kanapie i chlone atmosfere rodzinna ![]() Sciskam was serdecznie!
|
#3969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3970 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rusza się codziennie, ale raz to odprawia wariacje, a raz to kopnie raz na jakiś czas chyba, żebym już go nie prosiła o to żeby dał znak życia. Tak na odczep się... To też chyba zależy od charakterku Mój to raczej aktywniak.Cytat:
![]() I weź przestań proszę Cię z tym szpitalem!! Może nie jest, aż tak źle... |
|||
|
|
|
#3971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Mnie też boli udo, jak za długo śpię na jednym boku, ale miałam też tak przed ciążą. Cytat:
, już się uspokoiłam.Cytat:
, odpoczywaj sobie i delektuj się wszystkim, co lubisz
|
|
|
#3972 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
|
|
#3973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wizyta pewnie rozwieje twoje watpliwosci i trzymam kciuki moim zdaniem to nic strasznego.......pewnie gin cie uspokoi i lekka dietka bedzie.......ale nie mozesz sie tak przejmowac!!! Cytat:
buziaczki w zwiazku z naszym remontem, musimy poprowadzic rurki z woda i odplyw i kurcze musimy teraz jechac kupic kompakt wc zeby podlaczyc....a chcemy lazienke dopiero w przyszlym roku robic, ale trudno ......najbardziej mnie wkurza ze tyle wydatkow mamy , a tu jeszcze te rurki-no ale trzeba to zrobic przed polozeniem paneli..... a tż jest juz umowiony z zakladem ze auto w przyszlym tygodniu wezma-powymieniac filtry i oleje.......kurde skad tu tyle kasy wyczasnac i wychodzi na to ze moja kasa ktora zbieram na wydatki dla dzidzi pojdzie na te rurki i kibel!!!
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co jest??
W momencie fatalnie się poczułam... Cała drżę, duszno mi, czuję, że mam wypieki na twarzy i serce mi szaleje... Strasznie osłabłam ![]() ![]() Ostatnio miałam tak po wypiciu kawy a dzisiaj ni stąd ni z owąd |
|
|
|
#3975 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej mamie (niedawno)przelozyli operacje, własnie z powodu cukru...niby się nie denerwowala, choc podswiadomie spedzalo jej to sen z powiek, i na chwile przed odwołali operacje. Ach ten stres... Cytat:
wiem wtedy ze za duzo urzędowałam w senie stałam, chodziłam Cytat:
ze dobrze ze jest skąd wziąć na te rurki, gdyby nie bylo to bylby wiekszy problem. Zaciagnelam Meza do sklepu z meblami ogrodowymi, rzucił meskim okiem i ma racje.Komplet jest malo stabilny czyli odpada musze szukac dalej.Mam apetyt na ryz na mleku+cukier+cynamon+mus jablkowy własnej robotki co jakis czas robilam ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Kołatania serca sa ponoc normalnym objawem, poniewaz serce musi przepompowac zdecydowanie wiecej krwi, dusznosci moga miec z tym zwiazek. Powinnas myslec o sobie i dziecku,zamiast kolezankach i sie tak poswiecac.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wyszlam w samej bluzce wtedy jeszcze na mroz!! ale pooddychalam swiezym powietrzem i mi przeszlo.....tyle za ja mam problemy z krazeniem![]() ale ze tobie sie takie cos zrobilo.......moze poprostu jestes przemeczona no w sumie masz racje.......
|
|
#3977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i dobrze, bo byście sie przestraszyły. Mam naprawdę strasznie spuchniete te nogi i to nie wygląda normalnie.Duzo wody zatrzymuje mi sie w organizmie a to nie jest dobre i dla mnie i dziecka. A jak jeszcze białko w moczu sie pokaże to szpital murowany.
|
|
|
#3978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ja w pracy za bardzo nie mam się czym przeciążyć... no chyba, że siedzeniem... Nawet ludzie powychodzili i siedzę sobie sama i nic nie robię... Oj... chyba mój organizm naprawdę zaczyna się buntować... Tylko mógłby to robić mniej gwałtownie
|
||
|
|
|
#3979 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Bo obrzeki to pierwszy sygnał zbliżającego sie zatrucia. Potem pojawi sie białko, zwiększy cisnienie. A ja mam gigantyczne obrzeki. I mama mnie obejrzała i stwierdziła od razu ze z taką opuchlzną ląduje sie w szpitalu. No ale zobaczymy co na to lekarz. Może narazie każe mi wyeliminować sól z pokarmów i kontrolować cisnienie.
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cały czas mam nadzieje, że nie wylądujesz w szpitalu I, że wszystko będzie dobrze |
|
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
jeszcze byście zawału dostały Teraz opuchlizna jest mniejsza bo dzisiaj sie dużo nie nachodziłam ale pod wieczór to katarstofa W sumie tak sie nie bronie juz przed tym szpitalem. Dla dziecka wszystko. A tam wiadomo, lepsza opieka i dokładnie zbadają.
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, dwa duże i dwa maciupkie .Też mam jednak nadzieję, że to może nie to, o czym myślisz
|
|
|
#3985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nie bardzo
teraz mam dreszcze, mocne zawroty głowy... usiadłam na fotelu i normalnie zasnęłam od kopa... obudził mnie gość :/Dobrze, że jutro lekarz przyjmuje od 8... myślę, że do 9 bede już załatwiona i bede wiedzieć chociaż mniej więcej co jest... Poza tym strasznie ciekawa jestem moich wyników krwi i moczu... Ehhh... ![]() Mam nadzieję, że chociaż Wy czujecie się dobrze |
|
|
|
#3987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bedziemy trzymały kciuki, a wy za mnie rano trzymajcie, bo ide na glukoze 50 g. cale szczescie ze maż bedzie ze mną, bo wynudzilabym sie tam godzine!
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-04-16 o 17:01 |
||
|
|
|
#3988 |
|
Ola-Unhola
|
Wróciłam i padam, także przepraszam, że nie poodpisuje na wasze posty
![]() Muszę jeszcze coś zrobic do jedzenie dla małego, może naleśniki. Jeszcze Mały ma dzisiaj jakiś uparty humorek i powoli mnie wyprowadza z równowagi ![]() Także idę chwilkę poleżec i do roboty.
|
#3989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, ja miałam gazetę
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
mamusie
![]() Ja już spadam z wizażu... Zresztą jeszcze trochę i pojadę do domku. Jakoś dam Wam znać jutro co i jak z nami... Życzę Wam dużo zdrówka i siły. I trzymam kciuki za same dobre wieści jutro ![]() pa pa całusy 102 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

pomogly
...we dwie będzie nam raźniej 

, wiec napisze tylko ogolnie: piekne brzuszki widze i nowe ubranka dla bobasow.
.
, już się uspokoiłam.
, odpoczywaj sobie i delektuj się wszystkim, co lubisz 

. Z tego, co wymieniłaś to stres mi pasuje, było go trochę w tamtym czasie 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)