Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :) - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-16, 18:29   #4021
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
oo powiedz
choc nie wiem czy zdazymy zrobic, bo tamtych prawie nie ruzszylismy a za 5 tyg wracamy do Polski hehe

MYjesz dokładnie zimniaka (nie obierasz), nacinasz nożem kilka szramek , smarujesz olejem dokładnie, posypujesz przyprawami (sół, pieprz, papryka i inne wg uznania) i na 15 minut do kuchenki mikrofalowej ( sredniej wielkosci ziemniaki)

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 18:33   #4022
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Agnes a u was tez wszytskie produkty sa wręcz wypchane konserwantami?? masakra. jak przeczytałam sam skład ich chleba to sie zdziwiłam
U nas tez jest Polski sklep, ale mu sie uzaleznilismy od tych bułek pieczonych
O tak tu wszedzie jest pełno chemiii pełno półproduktow np ryz ugotowany do mikrofalowki czy puree z ziemniakow wsio gotowe bo irlandczycy to lenie i oni sie tylko tym zywia i w fast foodach jak by im te ostanie pozamykali to by podejrzewam wygineli śmiercia głodowa. Najlepsze jest to ze wiekszosc polakow z ktorymi gadam po przyjzedzie tutaj przytyło do czasu az sie organizmy nie przyzwyczaiły i nie zaczely znowu normalnie pracowac
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 18:36   #4023
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
serio?

dziewczyny jak sie spisuje protokol z ksiedzem to trzeba dac jakas kase?czy pozniej?
Od nas ksiądz nic nie chciał

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 19:00   #4024
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość
złoto, z tego co się orientuję że nauki są ważne 6 miesięcy. Ja idę w ten weekend na ul. DObrego PAsterza, w sobotę od 8-19 a w niedzielę od 9-15, może jakoś przeżyję

nasz ślub 01.08.2009 r.

my idziemy na rynek podgorski poczatkiem maja i tak: w sobote 8:30-19.00, a w niedziele 9-15. placicie cos? my 150 zl od pary. tez mam nadzieje, ze jakos wytrwamy, idziemy z zaprzyjazniona para, bo tez musza odbyc katechezy, takze moze bedzie latwiej przetrzymac . zeby nie bylo, bo wierzaca jestem, ale tyyyyle siedzenia to masakra, ale w sumie bedzie zalatwione w 2 dni
a o co chodzi z ta poradnia? pytam, bo mam to dopiero przed soba. to jeszcze trzeba gdzies isc i siedziec

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 19:07   #4025
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
MYjesz dokładnie zimniaka (nie obierasz), nacinasz nożem kilka szramek , smarujesz olejem dokładnie, posypujesz przyprawami (sół, pieprz, papryka i inne wg uznania) i na 15 minut do kuchenki mikrofalowej ( sredniej wielkosci ziemniaki)
dzieki
napewno zrobie, mysle, ze w ten sam sposób mozna z piekarnika zrobic

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
O tak tu wszedzie jest pełno chemiii pełno półproduktow np ryz ugotowany do mikrofalowki czy puree z ziemniakow wsio gotowe bo irlandczycy to lenie i oni sie tylko tym zywia i w fast foodach jak by im te ostanie pozamykali to by podejrzewam wygineli śmiercia głodowa. Najlepsze jest to ze wiekszosc polakow z ktorymi gadam po przyjzedzie tutaj przytyło do czasu az sie organizmy nie przyzwyczaiły i nie zaczely znowu normalnie pracowac
to dlatego przez 10 miesiecy przytyłam 3 kilo..
zartuje, to napewno przez tę ilosc słodyczy jaką wcinam

ps. rozmawiałam własnie z mamą przez skypa oczywiscie o slubie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 19:35   #4026
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
a to w irlandii tez niektore sa takie ale sa tez inne ja juz sie przyzwyczailam do takich jakie sa bo nie było innego wyjscia do głowy by mi nawet nie przyszło zeby je sobie przywozic z polski no ewentualnie kupowac w polskim sklepie ale to tez na dwa razy babka siała bo nie zawsze sa one rzeczywiscie z polski
O Ty tez jestes w Irlandiinie wiedzialamJa w ogole tutaj nie jem ziemniakow,bo mi nie smakuja.A ja jakos nie mialam problemow z tyciem-choc wszyscy mnie tym straszyli,wrecz na odwrot bo na poczatku nic nie jadlam.Wszystko chemia zalatywalo....A teraz to kupujemy glownie polskie jedzenie.Dobrze ze mamy takie sklepy

Madzialenka i tak malo przytylas jak na holenderskie warunkiMoja kumpela byla tam rok i wrocila o 10 kg wieksza-a nie jadla jakos specjalnie wiecejZreszta jadlam jakies tam ichniejsze specjaly i wcale mnie to nie dziwi,wszystko tonie w kilogramach cukru i oni jedza frytki z majonezem

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-04-16 o 19:38 Powód: dopisek
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 19:40   #4027
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
O Ty tez jestes w Irlandiinie wiedzialamJa w ogole tutaj nie jem ziemniakow,bo mi nie smakuja.

Madzialenka i tak malo przytylas jak na holenderskie warunkiMoja kumpela byla tam rok i wrocila o 10 kg wieksza-a nie jadla jakos specjalnie wiecejZreszta jadlam jakies tam ichniejsze specjaly i wcale mnie to nie dziwi,wszystko tonie w kilogramach cukru i oni jedza frytki z majonezem
powiem ci, ze jak patrze ile ja jem (szczególnie słodyczy) to powinnam wazyc naprwde wiecej. waze teraz 52 kg (mam 170cm) 10 miesiecy temu wazyłam 49. ale teraz czuje sie o niebo lepiej i tyle chce wazyc. jakis czas temu wkleiłam nowe fotki na nk i tam widac moją poprawe bo są tez stare zdjęcia sprzed wyjadu do Holandii.

ps. oni wszystko tu gotowe kupuje, kurde nawet nalesniki juz usmazone tylko trzeba podgrzac (ja tam robie sama) itp. jak dla mnie bez sensu.

a teraz naszła mnie ochota na ziemniaki i pokroiłam je w talarki, przyprwiłam i smaze na patelni 10 miesiecy nie jadłam ziemniaków i juz nie wyrabiam jak czuje ten swietny zapach

edit:
najadłam sie. były pyszne z sosem czosnkowym.\zjadłam a tu TZ mi napisał, ze wraca i teraz dla niego musze robic obiad wrrrrr...
hm.. dla niego zrobie omleta )z piekarnika) z łososiem z puszki a co

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2009-04-16 o 20:05
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 21:16   #4028
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
To fajnie a masz je na zdjeciu?
jasne, zdjecie jest ze strony jubilera, jeszcze ich nie zamówiliśmy, ale wybraliśmy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Przechwytywanie.JPG (12,7 KB, 12 załadowań)

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 21:38   #4029
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Widze ze Martucha zrobila szczegółowy rekonesans kto sie udziela a kto nie Ja faktycznie przez ta moja durna prace mam bardzo malo czasu i czesto gesto nie mam go zeby tu zajrzec i cos napisac, ale mimo wszystko staram sie przynajmniej przegladac zeby byc w miare na biezaco...

Wczoraj zalapalam schiza bo do naszego slubu nieco ponad 4 miechy a my jeszcze ani zaproszen ani nic przy moim grafiku to boje sie ze nie zdazymy W ogole nie wiem jak mi uloza ten grafik na maj bo ja mam tyle potrzeb ze to jest prawie nierealne tyle mi jeszcze zostalo zalatwiania ze szok, najgorsze jest to ze slub jest obok mojego rodzinnego miasta i tam to wszystko trzeba zalatwiac, a ja nie mam czasu tam jezdzic a juz zeby z tztem pojechac to w ogole chyba powoli ogarnia mnie panika przedslubna hehehe

A w ogole ostatnio moja ciotka mnie zalamala.... to moja chrzestna jest tak w ogole... bylismy u niej w swieta i ona w pewnym momencie wola mnie do kuchni i mi mowi... ze tak sobie pomyslala ze da mi jako czesc prezentu slubnego swojego robota kuchennego.... co prawda troche go uzywala ale to jest zelmera wiec pozadna firma i na pewno mi sie przyda i co ja na to.... Normalnie myslalam ze wyskocze z kapci...., robot absolutnie mi sie nie spodobal, psuje mi moja przyszla wizje kuchni i jestem pewna ze wyladowalby na dnie szafy nigdy nie uzyty... nie wiem ile on mial lat bo glupio bylo mi sie zapytac, ale nie wygladal na sprzet najnowszej techniki tylko taki 10 letni (nie byl zniszczony, tylko poprostu jakis taki dziwny). No i mowie ciotce, ze wlasciwie to na razie nie mamy swojego mieszkania, wiec ja nie mam tego gdzie trzymac, a poza tym dostalam na urodziny cos podobnego wiec 2 mi nie sa potrzebne i zeby lepiej sobie zostawila (dostalam blender ale to co )) Robot kuchenny na pewno by sie przydal ale ja bym chciala jakis wybajerowany, a nie kurde ze beda mi wciskac jako prezenty jakies badziewie co im zawadza... Normalnie zdenerwowalam sie jak to uslyszalam, bo uwazam ze tu juz szczyt szczytow.... I teraz nie wiem co dostane od tej ciotki bo nie wiem czy do niej dotarlo... moze da mi swoje zelazko....

ja mam fryzurke slubna o 9 i zaraz potem w tym samym miejscu makijaz
zrobilam a co
a ciotke masz rewelacyjna

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
kurcze cos sie mi kielbasi chyba z kompem po dwa razy to samo
te paznokcie to takie troche szponki

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Tez tak podejrzewałam Jutro, jak juz będą wyniki, będę mądrzejsza Swoja drogą, teściowa pytała się TŻa, czy czasem w ciąży nie jestem
wiesz ze tez o tym pomyslalam

Cytat:
aaa własnie. dzis Martucha jest na przymiarce sukni. ciekawe jak tam u niej?? mam nadzieje, ze jest cała w skowronkach
hahah cala w nerwach ale wszytsko opisze na dole

Cytat:
Napisane przez agis04 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mam pytanie a jak ubrac taki http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1410...z_londynu.html samochod na slub??
Jakos moja wena tworcza sie zablokowala?
ja bym wogole go niedekorowala, jak juz to zywe kwiaty

wiec tak.. pojechalam na przymiarke cala w nerwach ze cos niepojdzie - bo ja nie chce halek na kolch ani nic chce sama spodnice taka zwiewna i balam sie ze cos niepojdzie... jak zobaczylam sukienke na wieszaku kolor mnie powalil - ciemne ecru o tym wlasnie marzylam.. ubralam sie nia i oniemialam jest przecudna fotki nie oddaja jej uroku jak to zwykle bywa ale jest czaderska ciemne ecru do tego blyszczaca koronka, dodam ze sukienka byla idealna nietrzeba robic poprawek, zamowilam tam tez buty okragly czubek 5 cm obcas kolor capucino bez zadnych wzorow tylko mala skorkowa kokardka z boku, wiec wyjde w nich tez po slube, jak przyjda buty to moge jechac i mierzyc jeszcze raz pani w salonie byly boskie zachwalaly ze cudownie dobralam suknie do typu urody i byly w szoku ze to jedyna sukienka ktora mierzylam, wogole powiedzialay ze sukienka wisi w salonie i gdy bede miala ochote mam przyjechac i mierzyc na chandre to podobno najlepsze, tyle ze po 18 bo maja mniej klientek, jeszcze jedna taka typowa przymiarka w lipcu wrazie jakbym schudla, sukienka zostaje w salonie do slubu moge odebrac nawet dzien wczesniej ale mysle o tygodniu odrazu dobralam branzoletke i kolczyki z krysztalkami stavorkiskiego, aa i kupilam dzis biustonosz bezszwowy bardotke z silikonem od srodka zeby sie niezsuwal, wiec hmm zostalo mi kupic tylko ponczochy i ja mam komplenty stroj.. nawet niewiecie jaka jestem uradowana a fotki to tylko polowiczny jej urok no i zwiazywalam sie na tasiemne z tylu co 2 oczka wiec z przdu troche mnie pogrubila ale jest idealna
ogolnie to mama sie przyznala ze jak widziala ja na wieszaku to byla przerazona co to kupilam a est zachwycona ze naprawde idealna dla mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4164437.jpg (108,9 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4164438.jpg (114,2 KB, 95 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4164444.jpg (111,7 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4164449.jpg (108,0 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4164450.jpg (98,9 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4164451.jpg (60,8 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4164452.jpg (70,4 KB, 67 załadowań)
Stary 2009-04-16, 21:51   #4030
azzis
Zakorzenienie

martucha84 jakoś dziwnie mi leży Twoja suknia w pasie... jakby pogrubiał Cię ten szew w tym miejscu. Bokiem leży ładnie, ale przodem jakoś tak grubo Ale rozumiem, że to przed dopasowaniem i po przymiarkach będzie o niebo lepiej

Stary 2009-04-16, 21:55   #4031
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
martucha84 jakoś dziwnie mi leży Twoja suknia w pasie... jakby pogrubiał Cię ten szew w tym miejscu. Bokiem leży ładnie, ale przodem jakoś tak grubo Ale rozumiem, że to przed dopasowaniem i po przymiarkach będzie o niebo lepiej
datego napisalam ze niebyla dowiazana do konca i ze wyglada przez to jakby mnie pogrubia wiec to tak orientacyjnie

edit ale dwa to tez ze paski w bok pogrubiaja ale to i moze dobrze bo jak sie dowiaze to bedzie jak na normalna dziewczyna a nie jak na chudzine z drugiej strony ciagle tez pracuje nad brzuszkiem wiec caly efekt kolo lipca;D troske na hlahopie musze popracowac... ale mi sie i tak podoba ja jestem zachwycona bynajmniej rozmiar juz moj

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2009-04-16 o 21:58
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 21:58   #4032
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
my idziemy na rynek podgorski poczatkiem maja i tak: w sobote 8:30-19.00, a w niedziele 9-15. placicie cos? my 150 zl od pary. tez mam nadzieje, ze jakos wytrwamy, idziemy z zaprzyjazniona para, bo tez musza odbyc katechezy, takze moze bedzie latwiej przetrzymac . zeby nie bylo, bo wierzaca jestem, ale tyyyyle siedzenia to masakra, ale w sumie bedzie zalatwione w 2 dni
a o co chodzi z ta poradnia? pytam, bo mam to dopiero przed soba. to jeszcze trzeba gdzies isc i siedziec
poradnię załatwia się po naukach. Teoretycznie trzeba być 3 razy, aby dostać 3 "magiczne" pieczątki, które wbijają do zaświadczenia o odbytym kursie przedmałżeńskim. Już w sobotę idę na nauki a w poniedziałek do poradni, to opowiem jak to wygląda. Podobno zdarza się, że można dostać 2 pieczątki od razu. Jak będzie to zobaczymy. W każdym bądź razie podobno zawsze jest dużo chętnych, zapisów nie robią, a wiele par odchodzi z kwitkiem. Idziemy do Parafii Św. Mikołaja, podobno kobieta która to prowadzi jest ok i wcale nie uskutecznia moralizatorskich gadek.

nasz dzień 01.08.2009 r. godz. 18.00
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 22:00   #4033
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
datego napisalam ze niebyla dowiazana do konca i ze wyglada przez to jakby mnie pogrubia wiec to tak orientacyjnie

edit ale dwa to tez ze paski w bok pogrubiaja ale to i moze dobrze bo jak sie dowiaze to bedzie jak na normalna dziewczyna a nie jak na chudzine z drugiej strony ciagle tez pracuje nad brzuszkiem wiec caly efekt kolo lipca;D troske na hlahopie musze popracowac... ale mi sie i tak podoba ja jestem zachwycona bynajmniej rozmiar juz moj
To mogłaś dopiąć się porządnie, a nie tak na OdPe :P hehehe
Nie no... Efekt jest super. Idealnie dobrana do Twojego typu urody

Stary 2009-04-16, 22:03   #4034
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
To mogłaś dopiąć się porządnie, a nie tak na OdPe :P hehehe
Nie no... Efekt jest super. Idealnie dobrana do Twojego typu urody
ale kiedy ja juz chcialam w niej wyjsc dlatego z tylu jak jest wiazanie to co 2 oczko zakladalaysmy a nie co każde to pewnie dlatego;D ale mowie jak beda buty ju to pojade jeszcze az i sie dowiaze specjalnie dla Ciebie
Stary 2009-04-16, 22:05   #4035
groszek80
Raczkowanie

myślę, że kolor sukienki masz idealnie dobrany do karnacji i włosów, trochę dziwnie się układa w pasie, ale pewnie efekt końcowy będzie jak najbardziej powalający. A jak zamierzasz uczesać włosy??
Stary 2009-04-16, 22:05   #4036
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
ale kiedy ja juz chcialam w niej wyjsc dlatego z tylu jak jest wiazanie to co 2 oczko zakladalaysmy a nie co każde to pewnie dlatego;D ale mowie jak beda buty ju to pojade jeszcze az i sie dowiaze specjalnie dla Ciebie
Hhehehe, Dzięki będę zobowiązana chętnie zobaczę Cię w idealnie dopasowanej sukienusi

Stary 2009-04-16, 22:07   #4037
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 22:08   #4038
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:
zrobilam a co
a ciotke masz rewelacyjna

te paznokcie to takie troche szponki

wiesz ze tez o tym pomyslalam

hahah cala w nerwach ale wszytsko opisze na dole

ja bym wogole go niedekorowala, jak juz to zywe kwiaty

wiec tak.. pojechalam na przymiarke cala w nerwach ze cos niepojdzie - bo ja nie chce halek na kolch ani nic chce sama spodnice taka zwiewna i balam sie ze cos niepojdzie... jak zobaczylam sukienke na wieszaku kolor mnie powalil - ciemne ecru o tym wlasnie marzylam.. ubralam sie nia i oniemialam jest przecudna fotki nie oddaja jej uroku jak to zwykle bywa ale jest czaderska ciemne ecru do tego blyszczaca koronka, dodam ze sukienka byla idealna nietrzeba robic poprawek, zamowilam tam tez buty okragly czubek 5 cm obcas kolor capucino bez zadnych wzorow tylko mala skorkowa kokardka z boku, wiec wyjde w nich tez po slube, jak przyjda buty to moge jechac i mierzyc jeszcze raz pani w salonie byly boskie zachwalaly ze cudownie dobralam suknie do typu urody i byly w szoku ze to jedyna sukienka ktora mierzylam, wogole powiedzialay ze sukienka wisi w salonie i gdy bede miala ochote mam przyjechac i mierzyc na chandre to podobno najlepsze, tyle ze po 18 bo maja mniej klientek, jeszcze jedna taka typowa przymiarka w lipcu wrazie jakbym schudla, sukienka zostaje w salonie do slubu moge odebrac nawet dzien wczesniej ale mysle o tygodniu odrazu dobralam branzoletke i kolczyki z krysztalkami stavorkiskiego, aa i kupilam dzis biustonosz bezszwowy bardotke z silikonem od srodka zeby sie niezsuwal, wiec hmm zostalo mi kupic tylko ponczochy i ja mam komplenty stroj.. nawet niewiecie jaka jestem uradowana a fotki to tylko polowiczny jej urok no i zwiazywalam sie na tasiemne z tylu co 2 oczka wiec z przdu troche mnie pogrubila ale jest idealna
ogolnie to mama sie przyznala ze jak widziala ja na wieszaku to byla przerazona co to kupilam a est zachwycona ze naprawde idealna dla mnie
Witam ile w sumie kosztowal cie ten komplecik Swavorskiego?mi pani krzyknela 580zł
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 22:13   #4039
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość
myślę, że kolor sukienki masz idealnie dobrany do karnacji i włosów, trochę dziwnie się układa w pasie, ale pewnie efekt końcowy będzie jak najbardziej powalający. A jak zamierzasz uczesać włosy??
jasne ze bedzie ehsss moglam sie zwiazac do konca a nie.. jestem nerwus i niecierpliwus nastepnym razem juz z butami sie dopne
a wlosy - ch ce miec pokrecone i rozpuscone, jakis kwiatek we wlosach i tyle moze lekko podpiete ale to tylko moze..

Cytat:
Hhehehe, Dzięki będę zobowiązana chętnie zobaczę Cię w idealnie dopasowanej sukienusi
a prosze przsla buty to odrazu zrobie

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Witam ile w sumie kosztowal cie ten komplecik Swavorskiego?mi pani krzyknela 580zł
95 branzoletka, i 92 kolczyki wiec 187 calosc... ale panie mi mowili ze to tanio.. dla mnie drogo i im do konca nieufalam ze to jakas naprawde okazja.. ale moja mama placi za caly moj stroj i powiedzila ze wsyztko musi byc idealne wiec wzielysmy
Stary 2009-04-16, 22:18   #4040
azzis
Zakorzenienie

Rosette kurcze Ty już lada dzień ślubujesz... Trzymam kciukasy

martucha84 drogo za ten komplet Cię skasowały

Stary 2009-04-16, 22:19   #4041
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Czesc wszystkim .ZYJE!!-BYLAM DZIS NA 1 naukach.Ksiadz prawil z sensem 45 minutek ale babka prawie 2 godziny nawiedzona z dziecmi przyszla skarpete zawiesila i gadala o roznicach miedzy facetem a kobieta.BEZSENS nietrzymalo sie to kupyAha i placi sie 60zl

Co do pazurkow ja lubie dlugie i styl szpica ale na slub beda krotkie,dosc juz kwadraciakow sie nanosilam i frenchu

Oficjalnie moge wam sie pochwalic suknia dzis zamowilam http://www.wingsbridal.com/targi2009/index.html,piate zdjecie tennessee-front-full.jpg,do tego rekawiczki i taki zestawic swavorskiego jak ktoras z was miala na zdjeciu tylko pani mi powiedziala 580 i chyba poszukam moze gdzies taniej.Jeszcze moge sie pochwalic ze zeszczuplalam z 44 na 38,co stres i nerwy daja.A wasi TZ maja juz garniturki? Moj tz bedzie mial chyba braz i koszulke ecri,drozka zlota suknie,kwiatki chyba roze herbaciane albo cos ze storczyka mysle ze na okragło taki bukiecik jak sadzicie?
Stary 2009-04-16, 22:20   #4042
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Rosette kurcze Ty już lada dzień ślubujesz... Trzymam kciukasy

martucha84 drogo za ten komplet Cię skasowały
hmm tak mi sie wydawalo, ale mama mowila ze jest idealny i ze musi mi go kupic to ie klocic niebede le hmm skoro gdzies chca za niego ponad 500 zl to ja sie nieznam
Stary 2009-04-16, 22:21   #4043
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:
jasne ze bedzie ehsss moglam sie zwiazac do konca a nie.. jestem nerwus i niecierpliwus nastepnym razem juz z butami sie dopne
a wlosy - ch ce miec pokrecone i rozpuscone, jakis kwiatek we wlosach i tyle moze lekko podpiete ale to tylko moze..

a prosze przsla buty to odrazu zrobie

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

95 branzoletka, i 92 kolczyki wiec 187 calosc... ale panie mi mowili ze to tanio.. dla mnie drogo i im do konca nieufalam ze to jakas naprawde okazja.. ale moja mama placi za caly moj stroj i powiedzila ze wsyztko musi byc idealne wiec wzielysmy
Moge wiedziec gdzie kupilas ten zestawik mi pani w BOSTONIE krzyknela ponad 300 za kolczyki a 197 za bransoletke a twoj zestawik jest srebrny?
Stary 2009-04-16, 22:21   #4044
AgatkaL
Wtajemniczenie

Dziewczyny...znów mam zmartwienie...same zmartwienia ostatnio mam ...
Byłam u pani ginekolog z wynikami cytologii, gdzie był wpisany nasilony stan zapalny. Pani powiedziała, ze to przez nadżerkę i muszę zrobić kolposkopię (badanie pod mikroskopem) i wtedy ona zadecyduje co dalej, ale zaleca wymrażanie.
Macie może jakieś doświadczenia z nadżerką??? Czytałam różne opinie usuwac, nie usuwać, bo samo zgnie, jak nie usuniesz to moze grozić czymś powazniejszym....echhhhhh

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 22:21   #4045
jupik
Rozeznanie

Martucha, suknia śliczna, ale mi brakuje jednak halki na fiszbinie...
A możesz podesłać link do tej sukienki na modelce, bo mama chcialaby zobaczyć i porównać?

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 22:22   #4046
eseska
Zakorzenienie

Cześć! ja sie melduje ze jestem! ostatnio wprawdzie jakos rzadziej.
U nas postęp taki, że zaproszenia sie powoli rozdaja, mamy protokół w kościele i urząd załatwiony. I z nowosci tyle.

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 22:29   #4047
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Moge wiedziec gdzie kupilas ten zestawik mi pani w BOSTONIE krzyknela ponad 300 za kolczyki a 197 za bransoletke a twoj zestawik jest srebrny?
w salonie slubnym evita, tam moj jest strebny plus te kryztaltki..

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
Martucha, suknia śliczna, ale mi brakuje jednak halki na fiszbinie...
A możesz podesłać link do tej sukienki na modelce, bo mama chcialaby zobaczyć i porównać?
al wlansie w halce wygladam jak widelec wbity w gaaretke nielubie czegos takiego dla mnie to jest sztucznie sztywne.. aczkolwiek jak bede brac buty to poprosze o jakas zeby sie upewnic a co a noz mnie mniejsza halka przekona
a na modelcce juz wklejam fotki ale ona stoi bokiem i sukienka jest rozlozona wiec tez nieporownasz dodaje jeszcze link do allegro gdzie jest taka do sprzedania na kole i sredno mi pasuje... tak jak mowie zobaze jak beda buty.. moze jednak ale hmm srednio
http://allegro.pl/item605268185_papi...smine_816.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (26,6 KB, 63 załadowań)
Stary 2009-04-16, 22:30   #4048
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Czesc wszystkim .ZYJE!!-BYLAM DZIS NA 1 naukach.Ksiadz prawil z sensem 45 minutek ale babka prawie 2 godziny nawiedzona z dziecmi przyszla skarpete zawiesila i gadala o roznicach miedzy facetem a kobieta.BEZSENS nietrzymalo sie to kupyAha i placi sie 60zl

Co do pazurkow ja lubie dlugie i styl szpica ale na slub beda krotkie,dosc juz kwadraciakow sie nanosilam i frenchu

Oficjalnie moge wam sie pochwalic suknia dzis zamowilam http://www.wingsbridal.com/targi2009/index.html,piate zdjecie Załącznik 2193718,do tego rekawiczki i taki zestawic swavorskiego jak ktoras z was miala na zdjeciu tylko pani mi powiedziala 580 i chyba poszukam moze gdzies taniej.Jeszcze moge sie pochwalic ze zeszczuplalam z 44 na 38,co stres i nerwy daja.A wasi TZ maja juz garniturki? Moj tz bedzie mial chyba braz i koszulke ecri,drozka zlota suknie,kwiatki chyba roze herbaciane albo cos ze storczyka mysle ze na okragło taki bukiecik jak sadzicie?
śliczna suknia Riana!!!! A gdzie zamawiałaś i ile cię kosztowała jeśli mogę zapytać? JA swojej jeszcze nie mam, wczoraj byłam "się zmierzyć" i dać wzór. Lekko ryzykuje, ale lubię trochę emocji Co do TZ to mój idzie w surducie angielskim. WYpożycza w New Manie, szkoda kupować. Nauki czekają mnie w weekend. Chyba relanium zażyję, aby to przeżyć w miarę bezstresowo

nasz dzień 02.08.2009 r. godz. 18.00
Stary 2009-04-16, 22:34   #4049
jupik
Rozeznanie

Martucha, ja też byłam wrogiem halek, ale jak mi krawcowa na poprawkach zaproponowała, żeby jednak ją przymierzyć, to nawet chwili się nie zastanawiałam i ją wzięlam! i też jest taka umiarkowana, nie jak wielki stóg siana, ale dzięki niej widać cały haft na sukni i w ogóle materiał się tak pięknie układa, tren też... więc warto spróbować

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 22:34   #4050
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Dziewczyny...znów mam zmartwienie...same zmartwienia ostatnio mam ...
Byłam u pani ginekolog z wynikami cytologii, gdzie był wpisany nasilony stan zapalny. Pani powiedziała, ze to przez nadżerkę i muszę zrobić kolposkopię (badanie pod mikroskopem) i wtedy ona zadecyduje co dalej, ale zaleca wymrażanie.
Macie może jakieś doświadczenia z nadżerką??? Czytałam różne opinie usuwac, nie usuwać, bo samo zgnie, jak nie usuniesz to moze grozić czymś powazniejszym....echhhhhh
Przykro mi Ale może po badaniu mikroskopowym okaże się, że to nic takiego Ja znawczynią nie jestem. Nadżerkę miałam bardzo dawno temu i usunęłam. Też miałam wymrażaną. Trochę nieprzyjemny zabieg, ale troszkę się pomęczysz, a będziesz spokojniejsza. Ja bym nie mogła żyć ze świadomością, że coś tam w środku mam nie tak

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości