|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)
Cytat:
MYjesz dokładnie zimniaka (nie obierasz), nacinasz nożem kilka szramek , smarujesz olejem dokładnie, posypujesz przyprawami (sół, pieprz, papryka i inne wg uznania) i na 15 minut do kuchenki mikrofalowej ( sredniej wielkosci ziemniaki)
|
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
O tak tu wszedzie jest pełno chemiii pełno półproduktow np ryz ugotowany do mikrofalowki czy puree z ziemniakow wsio gotowe bo irlandczycy to lenie i oni sie tylko tym zywia i w fast foodach jak by im te ostanie pozamykali to by podejrzewam wygineli śmiercia głodowa. Najlepsze jest to ze wiekszosc polakow z ktorymi gadam po przyjzedzie tutaj przytyło do czasu az sie organizmy nie przyzwyczaiły i nie zaczely znowu normalnie pracowac
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4024 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my idziemy na rynek podgorski poczatkiem maja i tak: w sobote 8:30-19.00, a w niedziele 9-15. placicie cos? my 150 zl od pary. tez mam nadzieje, ze jakos wytrwamy, idziemy z zaprzyjazniona para, bo tez musza odbyc katechezy, takze moze bedzie latwiej przetrzymac . zeby nie bylo, bo wierzaca jestem, ale tyyyyle siedzenia to masakra, ale w sumie bedzie zalatwione w 2 dni a o co chodzi z ta poradnia? pytam, bo mam to dopiero przed soba. to jeszcze trzeba gdzies isc i siedziec
|
|
|
#4025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napewno zrobie, mysle, ze w ten sam sposób mozna z piekarnika zrobic Cytat:
zartuje, to napewno przez tę ilosc słodyczy jaką wcinam ![]() ps. rozmawiałam własnie z mamą przez skypa oczywiscie o slubie
|
||
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiedzialam Ja w ogole tutaj nie jem ziemniakow,bo mi nie smakuja.A ja jakos nie mialam problemow z tyciem-choc wszyscy mnie tym straszyli,wrecz na odwrot bo na poczatku nic nie jadlam.Wszystko chemia zalatywalo....A teraz to kupujemy glownie polskie jedzenie.Dobrze ze mamy takie sklepy![]() Madzialenka i tak malo przytylas jak na holenderskie warunki Moja kumpela byla tam rok i wrocila o 10 kg wieksza-a nie jadla jakos specjalnie wiecej Zreszta jadlam jakies tam ichniejsze specjaly i wcale mnie to nie dziwi,wszystko tonie w kilogramach cukru i oni jedza frytki z majonezem
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2009-04-16 o 19:38 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tyle chce wazyc. jakis czas temu wkleiłam nowe fotki na nk i tam widac moją poprawe bo są tez stare zdjęcia sprzed wyjadu do Holandii.ps. oni wszystko tu gotowe kupuje, kurde nawet nalesniki juz usmazone tylko trzeba podgrzac (ja tam robie sama) itp. jak dla mnie bez sensu. a teraz naszła mnie ochota na ziemniaki i pokroiłam je w talarki, przyprwiłam i smaze na patelni 10 miesiecy nie jadłam ziemniaków i juz nie wyrabiam jak czuje ten swietny zapach ![]() edit: najadłam sie. były pyszne z sosem czosnkowym.\zjadłam a tu TZ mi napisał, ze wraca i teraz dla niego musze robic obiad wrrrrr...hm.. dla niego zrobie omleta )z piekarnika) z łososiem z puszki a co
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2009-04-16 o 20:05 |
|
|
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
jasne, zdjecie jest ze strony jubilera, jeszcze ich nie zamówiliśmy, ale wybraliśmy
|
#4029 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ciotke masz rewelacyjna ![]() te paznokcie to takie troche szponki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiec tak.. pojechalam na przymiarke cala w nerwach ze cos niepojdzie - bo ja nie chce halek na kolch ani nic chce sama spodnice taka zwiewna i balam sie ze cos niepojdzie... jak zobaczylam sukienke na wieszaku kolor mnie powalil - ciemne ecru o tym wlasnie marzylam.. ubralam sie nia i oniemialam jest przecudna fotki nie oddaja jej uroku jak to zwykle bywa ale jest czaderska ciemne ecru do tego blyszczaca koronka, dodam ze sukienka byla idealna nietrzeba robic poprawek, zamowilam tam tez buty okragly czubek 5 cm obcas kolor capucino bez zadnych wzorow tylko mala skorkowa kokardka z boku, wiec wyjde w nich tez po slube, jak przyjda buty to moge jechac i mierzyc jeszcze raz pani w salonie byly boskie zachwalaly ze cudownie dobralam suknie do typu urody i byly w szoku ze to jedyna sukienka ktora mierzylam, wogole powiedzialay ze sukienka wisi w salonie i gdy bede miala ochote mam przyjechac i mierzyc na chandre to podobno najlepsze, tyle ze po 18 bo maja mniej klientek, jeszcze jedna taka typowa przymiarka w lipcu wrazie jakbym schudla, sukienka zostaje w salonie do slubu moge odebrac nawet dzien wczesniej ale mysle o tygodniu odrazu dobralam branzoletke i kolczyki z krysztalkami stavorkiskiego, aa i kupilam dzis biustonosz bezszwowy bardotke z silikonem od srodka zeby sie niezsuwal, wiec hmm zostalo mi kupic tylko ponczochy i ja mam komplenty stroj.. nawet niewiecie jaka jestem uradowana a fotki to tylko polowiczny jej urok no i zwiazywalam sie na tasiemne z tylu co 2 oczka wiec z przdu troche mnie pogrubila ale jest idealna![]() ogolnie to mama sie przyznala ze jak widziala ja na wieszaku to byla przerazona co to kupilam a est zachwycona ze naprawde idealna dla mnie
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
martucha84 jakoś dziwnie mi leży Twoja suknia w pasie... jakby pogrubiał Cię ten szew w tym miejscu. Bokiem leży ładnie, ale przodem jakoś tak grubo
Ale rozumiem, że to przed dopasowaniem i po przymiarkach będzie o niebo lepiej
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ze wyglada przez to jakby mnie pogrubia wiec to tak orientacyjnie ![]() edit ale dwa to tez ze paski w bok pogrubiaja ale to i moze dobrze bo jak sie dowiaze to bedzie jak na normalna dziewczyna a nie jak na chudzine z drugiej strony ciagle tez pracuje nad brzuszkiem wiec caly efekt kolo lipca;D troske na hlahopie musze popracowac... ale mi sie i tak podoba ja jestem zachwycona bynajmniej rozmiar juz moj
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2009-04-16 o 21:58 |
|
|
|
|
#4032 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no... Efekt jest super. Idealnie dobrana do Twojego typu urody
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
specjalnie dla Ciebie
|
|
|
#4035 |
|
Raczkowanie
|
myślę, że kolor sukienki masz idealnie dobrany do karnacji i włosów, trochę dziwnie się układa w pasie, ale pewnie efekt końcowy będzie jak najbardziej powalający. A jak zamierzasz uczesać włosy??
|
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę zobowiązana chętnie zobaczę Cię w idealnie dopasowanej sukienusi
|
|
#4037 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4039 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehsss moglam sie zwiazac do konca a nie.. jestem nerwus i niecierpliwus nastepnym razem juz z butami sie dopne![]() a wlosy - ch ce miec pokrecone i rozpuscone, jakis kwiatek we wlosach i tyle moze lekko podpiete ale to tylko moze.. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette kurcze Ty już lada dzień ślubujesz... Trzymam kciukasy
martucha84 drogo za ten komplet Cię skasowały
|
#4041 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc wszystkim .ZYJE!!-BYLAM DZIS NA 1 naukach.Ksiadz prawil z sensem 45 minutek ale babka prawie 2 godziny nawiedzona z dziecmi przyszla skarpete zawiesila i gadala o roznicach miedzy facetem a kobieta.BEZSENS nietrzymalo sie to kupy
Aha i placi sie 60zlCo do pazurkow ja lubie dlugie i styl szpica ale na slub beda krotkie,dosc juz kwadraciakow sie nanosilam i frenchu ![]() Oficjalnie moge wam sie pochwalic suknia dzis zamowilam http://www.wingsbridal.com/targi2009/index.html,piate zdjecie tennessee-front-full.jpg,do tego rekawiczki i taki zestawic swavorskiego jak ktoras z was miala na zdjeciu tylko pani mi powiedziala 580 i chyba poszukam moze gdzies taniej.Jeszcze moge sie pochwalic ze zeszczuplalam z 44 na 38 ,co stres i nerwy daja.A wasi TZ maja juz garniturki? Moj tz bedzie mial chyba braz i koszulke ecri ,drozka zlota suknie,kwiatki chyba roze herbaciane albo cos ze storczyka mysle ze na okragło taki bukiecik jak sadzicie?
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
le hmm skoro gdzies chca za niego ponad 500 zl to ja sie nieznam
|
|
|
#4043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4044 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny...znów mam zmartwienie...same zmartwienia ostatnio mam ...
![]() Byłam u pani ginekolog z wynikami cytologii, gdzie był wpisany nasilony stan zapalny. Pani powiedziała, ze to przez nadżerkę i muszę zrobić kolposkopię (badanie pod mikroskopem) i wtedy ona zadecyduje co dalej, ale zaleca wymrażanie. Macie może jakieś doświadczenia z nadżerką??? Czytałam różne opinie usuwac, nie usuwać, bo samo zgnie, jak nie usuniesz to moze grozić czymś powazniejszym....echhhhhh
|
|
#4045 |
|
Rozeznanie
|
Martucha, suknia śliczna, ale mi brakuje jednak halki na fiszbinie...
A możesz podesłać link do tej sukienki na modelce, bo mama chcialaby zobaczyć i porównać?
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć! ja sie melduje ze jestem! ostatnio wprawdzie jakos rzadziej.
U nas postęp taki, że zaproszenia sie powoli rozdaja, mamy protokół w kościele i urząd załatwiony. I z nowosci tyle. |
|
|
|
#4047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a na modelcce juz wklejam fotki ale ona stoi bokiem i sukienka jest rozlozona wiec tez nieporownasz dodaje jeszcze link do allegro gdzie jest taka do sprzedania na kole i sredno mi pasuje... tak jak mowie zobaze jak beda buty.. moze jednak ale hmm srednio ![]() http://allegro.pl/item605268185_papi...smine_816.html
|
|
|
#4048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4049 |
|
Rozeznanie
|
Martucha, ja też byłam wrogiem halek, ale jak mi krawcowa na poprawkach zaproponowała, żeby jednak ją przymierzyć, to nawet chwili się nie zastanawiałam i ją wzięlam! i też jest taka umiarkowana, nie jak wielki stóg siana, ale dzięki niej widać cały haft na sukni i w ogóle materiał się tak pięknie układa, tren też... więc warto spróbować
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale może po badaniu mikroskopowym okaże się, że to nic takiego Ja znawczynią nie jestem. Nadżerkę miałam bardzo dawno temu i usunęłam. Też miałam wymrażaną. Trochę nieprzyjemny zabieg, ale troszkę się pomęczysz, a będziesz spokojniejsza. Ja bym nie mogła żyć ze świadomością, że coś tam w środku mam nie tak
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

, smarujesz olejem dokładnie, posypujesz przyprawami (sół, pieprz, papryka i inne wg uznania) i na 15 minut do kuchenki mikrofalowej ( sredniej wielkosci ziemniaki)

Zreszta jadlam jakies tam ichniejsze specjaly i wcale mnie to nie dziwi,wszystko tonie w kilogramach cukru i oni jedza frytki z majonezem
10 miesiecy nie jadłam ziemniaków i juz nie wyrabiam jak czuje ten swietny zapach