tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-16, 10:05   #1351
_nietoperek_
Raczkowanie

GG do _nietoperek_
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Ja zawsze miałam problemy z cerą a po tych tabletkach następuje raz poprawa a raz pogorszenie. Nie zauważyłam jakiejś długotrwałej i spektakularnej poprawy. Niespodzianki jak były tak są nadal.
_nietoperek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 11:13   #1352
masaba333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 7martina Pokaż wiadomość
Jestem pewna że to migrena, swego czasu naczytałam się o tym bo byłam przerażona pierwszym atakiem - moja aura wygląda tak, że mam martwe pola widzenia i gubię słowa, potem jest mi słabo i wreszcie boli cholernie, do tego światłowstręt. Przechodzi zwykle po godzinie, dwóch. Na szczęście nie ma żadnych wymiotów itp.
Tym udarem trochę mnie zmartwiłaś... A co do nasilonych ataków zobaczymy jak będzie.
Nigdy nie byłam z tym w sumie u lekarza, tylko konsultowałam się telefonicznie. Myślicie że warto zrobić np. tomografię? Ostatnio robiłam tylko badania krwii i wyszło wszystko w normie.
Pozdrawiam

Ja mam migrenę od 12 lat co miesiąc i trwa minimum 3 dni zaczyna się z jednej strony głowy i się z dnia na dzień przesuwa na druga stronę głowy i kładę się i wstaje z bólem głowy i mdłościami, zdarzają się wymioty.
Jak już się przeniesie na druga stronę to wiem ze jutro wstanę bez bólu aczkolwiek to jest delikatna wersja. Czasem mam paraliż twarzy przez cale 3 dni
Biorę Yaz 2 miesiące w czasie pierwszego miesiąca nie miałam żadnego ataku za to w drugim miesiacu co najmniej raz na kilka dni
Dziś dostałam okres po 3 białej tabletce.
Jutro zaczynam 3 opakowanie i musze sie przyznac ze mam obawy.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez FaberCastell Pokaż wiadomość
oby było to chwilowe bo u mnie też niestety takowe się pojawiły a wcześniej nie było z tym żadnych problemów
U mnie się tez pojawiły w drugim miesięcy brania jaz takie okropnie bolące wulkany ale po 10 dniach +/- zeszły i jak na razie koniec.
Stary 2009-04-16, 11:28   #1353
anka83krk
Raczkowanie

Ja dziś powinnam rozpocząć 4 opakowanie, ale krwawienie nie wystąpiło
Lekarz nie stwierdził żadnej nie prawidłowości, test wyszedł negatywny...
Chyba to koniec Yaz-u, a szkoda bo czułam się po nim dobrze. Żadnych skutków ubocznych.
Pozdrawiam użytkowniczki, miłego stosowania
anka83krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 12:12   #1354
olunia969
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie bo nie daje i to spokoju biore juz 2 opakowanie yazu dzisiaj biore 7 tabletke. Po 2 placebo z pierwszego dostalam okres i moge smialo powiedziec ze byl to okres a nie plamienie trwal okolo 4 dni. Na pierwszym opakowaniu przy 14 podajrze tabletce zaczelam kochac sie do konca. I teraz pytanie czy mimo tego ze wystapil okres moe byc w ciazy?
olunia969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 12:50   #1355
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olunia969 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie bo nie daje i to spokoju biore juz 2 opakowanie yazu dzisiaj biore 7 tabletke. Po 2 placebo z pierwszego dostalam okres i moge smialo powiedziec ze byl to okres a nie plamienie trwal okolo 4 dni. Na pierwszym opakowaniu przy 14 podajrze tabletce zaczelam kochac sie do konca. I teraz pytanie czy mimo tego ze wystapil okres moe byc w ciazy?
Boszeeeeeeeeeee, już mnie zaczynają denerwować takie laski Przeczytaj dziewczyno ulotkę, a dowiesz się, że jeśli nie wystąpiła ostra biegunka i wymioty do 4 godzin od wzięcia tabletki, a same tabletki brałaś zgodnie z opisem, to prawdopodobieństwo ciąży jest niewielkie! Poza tym miałaś okres, więc o co chodzi?!
Najlepsza rada dla takich panikar - kupić sobie wibrator, bo tych nonsensów już się czytać nie da! Masz tabletki, jeśli im nie ufasz to po co je bierzesz i po co rozkładasz nogi, brzydko mówiąc. Przecież wszystko jest napisane w ulotce, a i tu na wątku o Yaz ten temat przewija się prawie na każdej stronie, ile razy można.

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Edytowane przez Tereskaa
Czas edycji: 2009-04-16 o 12:51
Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 13:05   #1356
olunia969
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Boszeeeeeeeeeee, już mnie zaczynają denerwować takie laski Przeczytaj dziewczyno ulotkę, a dowiesz się, że jeśli nie wystąpiła ostra biegunka i wymioty do 4 godzin od wzięcia tabletki, a same tabletki brałaś zgodnie z opisem, to prawdopodobieństwo ciąży jest niewielkie! Poza tym miałaś okres, więc o co chodzi?!
Najlepsza rada dla takich panikar - kupić sobie wibrator, bo tych nonsensów już się czytać nie da! Masz tabletki, jeśli im nie ufasz to po co je bierzesz i po co rozkładasz nogi, brzydko mówiąc. Przecież wszystko jest napisane w ulotce, a i tu na wątku o Yaz ten temat przewija się prawie na każdej stronie, ile razy można.
Boże pisze sie przez Ż z kropka. i Nie trzeba bylo mnie tak zjechac. Po pierwsze nie rozkladam nog i nie mam ochoty wysluchiwac takich opini od osoby ktora mnie wogole nie zna. I przeczytalam caly watek i ulotke nie raz wiem ze jesli bierze sie tabletki regularnie i nie wystapi biegunka i wymioty oraz jak wystapi krwawienie z odstawienia to jest male prawdopodobienstwo ciaazy! ale przeciez zdarzaja sie przypadki przy naturalnym okresie ze moga wystapic krwawienia w czasie ciazy. wiec pytalam czy tu tez tak moze byc.! i nie wydaje mi sie aby juz ktos o o bylam w tym watku. Tylko wszyscy panikuja czy nie sa w ciazy.!I wiesz co jesli ma sie wieloletniego partnera, jest sie w udanym zwiazku i czuje sie na tyle odpowiedzialnym za to abywrazie gdy wystapily takie okolicznosci byc w stanie poswiecic sie dla nowego zycia, by być z tego szcześliwym. to dziecko jest najwiekszym szczesciem. Wiec dziecko nie bylo by dla mnie tragedia.
A jesli masz takie upodobania to sama kup sobie wibrator i go uzywaj. ;]

Edytowane przez olunia969
Czas edycji: 2009-04-16 o 13:07
olunia969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 13:17   #1357
masaba333
Raczkowanie

Cytat:
Powiem krotko, ja od pierwszej tabletki z 1szego opakowania idę na całość bez dodatkowych zabezpieczenie i nie jestem w ciąży.
Jeśli się stosuje w/g wskazań i nie ma jakiś wypadków to jest się zabezpieczonym.
Dodam ze tabletki biorę o 21szej z dwugodzinnym poślizgiem i śpię spokojnie
Stary 2009-04-16, 13:17   #1358
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Boże pisze sie przez Ż z kropka. i Nie trzeba bylo mnie tak zjechac. Po pierwsze nie rozkladam nog i nie mam ochoty wysluchiwac takich opini od osoby ktora mnie wogole nie zna. I przeczytalam caly watek i ulotke nie raz wiem ze jesli bierze sie tabletki regularnie i nie wystapi biegunka i wymioty oraz jak wystapi krwawienie z odstawienia to jest male prawdopodobienstwo ciaazy! ale przeciez zdarzaja sie przypadki przy naturalnym okresie ze moga wystapic krwawienia w czasie ciazy. wiec pytalam czy tu tez tak moze byc.! i nie wydaje mi sie aby juz ktos o o bylam w tym watku. Tylko wszyscy panikuja czy nie sa w ciazy.!I wiesz co jesli ma sie wieloletniego partnera, jest sie w udanym zwiazku i czuje sie na tyle odpowiedzialnym za to abywrazie gdy wystapily takie okolicznosci byc w stanie poswiecic sie dla nowego zycia, by być z tego szcześliwym. Wiec dziecko nie bylo by dla mnie tragedia.
Napisałam Boszeeeee jako pewnego rodzaju przenośnie...

Co do samych tabletek i tonu mojej wypowiedzi, to wybacz, ale jak się czyta po raz enty pytanie o ciążę podczas brania tabletek, to nóż się w kieszeni otwiera. Teoretycznie w ciąży możesz być, bo rzeczywiście można dostać okres jak się jest w ciąży, bo organizm to nie maszyna... zresztą chcesz być pewna, że nie zaszłaś w ciążę to idź do lekarza, bo my tu nie jesteśmy w stanie stwierdzić czy jesteś w ciąży czy nie. Dostałaś okres, więc to zmniejsza i tak już małe prawdopodobieństwo ciąży. Jednak 100% pewności nie masz, zresztą tak jak żadna z nas. Moim zdaniem możesz spać spokojnie, jesli proces przyjmowania różowych tabletek przebiegł prawidłowo i do tego dostałaś okres, to powinno byc ok.

Dziewczyny, trochę więcej wiary w te tabletki. Prawda jest taka , że tabletki dwuskładnikowe mają wysoką skuteczność, bo działają na 3 płaszczyznach: wstrzymują owulację, zagęszczają śluz szyjkowy uniemożliwiając poruszanie się plemnikom oraz uniemożliwiają zagnieżdżenie się zapłodnionego jajeczka, jakby już jakimś cudem doszło do tego zapłodnienia. Więc naprawdę, spokojnie.

Stary 2009-04-16, 13:24   #1359
FaberCastell
Raczkowanie

kurcze ja już też czasem nie mam sił do czytania tych postów, bo pisze w ulotce i tu z 1000 razy czarno na białym że Zabezpieczają od początku poprawnego brania, a tu co chwilę takie pytania czy panika - dla mnie szczerze mówiąc - nie chcę tu oczywiście nikogo urazić ) - ale to jest stwarzanie sobie SZTUCZNYCH PROBLEMÓW
- bo jeśli cały czas ktoś panikuje mimo brania tabletek że na pewno będzie w ciąży to niech wróci do gumek albo zrezygnuje z tej przyjemności - chodzi o współżycie
a żeby zajść w ciążę podczas brania tabletek to chyba bardzo mini minimalna szansa ( no chyba że sie je bierze jak się chce i co parę dni i oprócz tego przeczyszcza sie dzień w dzień) a jeśli ktoś uważa że ma takie szczęście że przy tabletkach i tak zajdzie to chyba lepiej zacząć grać w totka ( to jest moja osobista opinia która nasunęła mi się w tym momencie do głowy i zaznaczam że nie chce nikogo urazić, zeby potem nie było.... )

Edytowane przez FaberCastell
Czas edycji: 2009-04-16 o 13:26
FaberCastell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 13:53   #1360
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FaberCastell Pokaż wiadomość
kurcze ja już też czasem nie mam sił do czytania tych postów, bo pisze w ulotce i tu z 1000 razy czarno na białym że Zabezpieczają od początku poprawnego brania, a tu co chwilę takie pytania czy panika - dla mnie szczerze mówiąc - nie chcę tu oczywiście nikogo urazić ) - ale to jest stwarzanie sobie SZTUCZNYCH PROBLEMÓW
- bo jeśli cały czas ktoś panikuje mimo brania tabletek że na pewno będzie w ciąży to niech wróci do gumek albo zrezygnuje z tej przyjemności - chodzi o współżycie
a żeby zajść w ciążę podczas brania tabletek to chyba bardzo mini minimalna szansa ( no chyba że sie je bierze jak się chce i co parę dni i oprócz tego przeczyszcza sie dzień w dzień) a jeśli ktoś uważa że ma takie szczęście że przy tabletkach i tak zajdzie to chyba lepiej zacząć grać w totka ( to jest moja osobista opinia która nasunęła mi się w tym momencie do głowy i zaznaczam że nie chce nikogo urazić, zeby potem nie było.... )
Ech, no dokładnie aż sie już nie chce pisać tego po raz enty

Stary 2009-04-16, 14:06   #1361
Duckowa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasiaso Pokaż wiadomość
u mnie roznica czasowa dochodzi do 8-9 godzin , a tabletki biore od ok 15 lat z przerwami

wlasnie tego mi bylo trzeba zeby ktos mi powiedzial konkretnie ze tez bierze z opznieniem i jets ok Dzieki
Duckowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 15:00   #1362
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Boże pisze sie przez Ż z kropka. i Nie trzeba bylo mnie tak zjechac. Po pierwsze nie rozkladam nog i nie mam ochoty wysluchiwac takich opini od osoby ktora mnie wogole nie zna. I przeczytalam caly watek i ulotke nie raz wiem ze jesli bierze sie tabletki regularnie i nie wystapi biegunka i wymioty oraz jak wystapi krwawienie z odstawienia to jest male prawdopodobienstwo ciaazy! ale przeciez zdarzaja sie przypadki przy naturalnym okresie ze moga wystapic krwawienia w czasie ciazy. wiec pytalam czy tu tez tak moze byc.! i nie wydaje mi sie aby juz ktos o o bylam w tym watku. Tylko wszyscy panikuja czy nie sa w ciazy.!I wiesz co jesli ma sie wieloletniego partnera, jest sie w udanym zwiazku i czuje sie na tyle odpowiedzialnym za to abywrazie gdy wystapily takie okolicznosci byc w stanie poswiecic sie dla nowego zycia, by być z tego szcześliwym. to dziecko jest najwiekszym szczesciem. Wiec dziecko nie bylo by dla mnie tragedia.
a ja popieram Tereskę i FaberCastell i resztę co się z nami zgadza tez!
skąd mamy wiedzieć, czy faktycznie okazałaś się ewenementem na skale światową i mimo stosowania antykoncepcji i wystąpienia okresu ZASZŁAŚ W CIĄŻE???!!!

kabarety...
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 15:27   #1363
coquelicot
Przyczajenie

GG do coquelicot

Cytat:

nie panikuj, nikt tego nie wie i popieram przedmówczynie

a jak chcesz poprawiać czyjąś pisownię, to zacznij do siebie i sięgnij do słownika - na klawiaturze istnieją też inne znaki przystankowe, a nie tylko "!" już nie wspomnę o polskich znakach
coquelicot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 15:39   #1364
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coquelicot Pokaż wiadomość
nie panikuj, nikt tego nie wie i popieram przedmówczynie

a jak chcesz poprawiać czyjąś pisownię, to zacznij do siebie i sięgnij do słownika - na klawiaturze istnieją też inne znaki przystankowe, a nie tylko "!" już nie wspomnę o polskich znakach

Stary 2009-04-16, 16:20   #1365
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

Cytat:
Napisane przez Duckowa Pokaż wiadomość
wlasnie tego mi bylo trzeba zeby ktos mi powiedzial konkretnie ze tez bierze z opznieniem i jets ok Dzieki
skoro problem jest powyzej 12 godzin spoznienia to ja tez nie widze problemu, ale punktualnosc jak najbardziej popieram

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
fakt, jak chcesz poprawiac innych to sama pisz poprawnie, "aby w razie" piszze się osobno
Stary 2009-04-16, 16:52   #1366
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:

fakt, jak chcesz poprawiac innych to sama pisz poprawnie, "aby w razie" piszze się osobno
Dokładnie Tylko różnica między moim Boszeeeeeeeeeee a błędem koleżanki jest taka, że mój był na zasadzie umyślnej, powiedzmy by "nie wzywać imienia pana Boga na daremno", a koleżanka zrobiła swój błędzik całkiem nieświadomie
Już nie mówię o braku polskich znaków... a później wychodzi zamiast "z kropką" to "z kropka"... to prawie jak przygarnij kropka

Ale spoko, nie czepiajmy się błędów, tylko nonsensu pytania, na które była wielokrotnie tu odpowiedź

Stary 2009-04-16, 17:03   #1367
MissMiss
Rozeznanie

Hehe wariactwo z takimi schizami ciążowymi podczas brania tabletek anty
Popieram Was dziewczyny

Pisałam zresztą już o tym strone wcześniej. Co to za przyjemnosc z seksu skoro zaraz pojawiają się myśli o ciąży i jakaś panika a może jednak zaszłam
Ja w ogóle o tym nie myśle. Chyba każda z nas ma ważniejsze problemy niż schiza ciążowa. Chyba z nadmiaru czasu i braku pomysłów się takie pojawiają...

Pozdrawiam wszystkie Yazowiczki
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 17:17   #1368
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

Cytat:
Napisane przez MissMiss Pokaż wiadomość
Popieram Was dziewczyny

Pisałam zresztą już o tym strone wcześniej. Co to za przyjemnosc z seksu skoro zaraz pojawiają się myśli o ciąży i jakaś panika a może jednak zaszłam
Ja w ogóle o tym nie myśle. Chyba każda z nas ma ważniejsze problemy niż schiza ciążowa. Chyba z nadmiaru czasu i braku pomysłów się takie pojawiają...

miałam raz "schizę ciążowa" gdy po 1 opakowaniu i 4 placebo nie miałam okresu, a muszę dodac ze moje dzieci maja juz 15 i 16 lat , a ja raczęj więcej nie planuję
Stary 2009-04-16, 17:32   #1369
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissMiss Pokaż wiadomość
Popieram Was dziewczyny

Hehehe, to tak jak pisałam, już lepiej sobie sprawić wibrator jak facet jest takim "zagrożeniem" mimo tabletek Jak ma się schizy mimo tabletek to po co w ogóle brać się za seks
Pewnie każda z nas ma pewne obawy "a może nie działają", ale robić z tego schizę, to już lekka przesada.

Ja to mam schizy ale nieco innego rodzaju a mianowicie na punkcie tego by nie dostać rozwolnienia do 4 godzin po wzięciu tablety

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
miałam raz "schizę ciążowa" gdy po 1 opakowaniu i 4 placebo nie miałam okresu, a muszę dodac ze moje dzieci maja juz 15 i 16 lat , a ja raczęj więcej nie planuję
To nie życzę Ci więcej pociech Ale co, w końcu dostałaś okres czy dopiero po drugim opakowaniu?

Stary 2009-04-16, 17:38   #1370
banszi
Przyczajenie

Ponawiam moje pytanie..ponieważ udzieliła odpowiedzi na nie tylko 1 osoba
Czy kochacie sie 'spokojnie' także podczas brania tabletek placebo? chodzi mi by ktoś napisał na swoim konkretnym przykładzie.. Tak bez zabezpieczeń lub tak z dodatkowym zabezpieczeniem dziękuję z góry za odpowiedź.
banszi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 17:49   #1371
klaudynka18
Rozeznanie

Kobietki a powiedzcie mi jeszcze taką rzecz..
Otóż,czy te z Was,które zażywają YAZ mają mniejsze bóle miesiączkowe? I czy przed zażywaniem tabletek w ogóle cierpiały na tego typu dolegliwość?
Bo w tym celu przede wszystkim dostałam te tabletki i przyznam,że na tym najbardziej mi zależy...Bóle mam straszne,żaden dostępny środek przeciwbólowy nie pomaga,jedynie ketonal forte,ale on z kolei niszczy strasznie wątrobę i żołądek
EDIT:Cały czas jestem w trakcie czytania wątku(obecnie 23 strona)i troszkę się zmartwiłam coraz liczniejszymi opiniami o pogorszeniu cery. Ja problemów z cerą nigdy nie miałam, jak się coś pojawiło przed okresem,to naprawdę bardzo rzadko. Wiem,że to kwestia indywidualna,dlatego będę musiała obserwować mój organizm

Edytowane przez klaudynka18
Czas edycji: 2009-04-16 o 18:42
klaudynka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 18:23   #1372
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

To nie życzę Ci więcej pociech Ale co, w końcu dostałaś okres czy dopiero po drugim opakowaniu?[/quote]
dostałam okres na 1 rozowej z drugiego opakowania, po drugim opakowaniu było tak samo , teraz jestem w połowie 3 opakowania

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez banszi Pokaż wiadomość
Czy kochacie sie 'spokojnie' także podczas brania tabletek placebo? chodzi mi by ktoś napisał na swoim konkretnym przykładzie.. Tak bez zabezpieczeń lub tak z dodatkowym zabezpieczeniem dziękuję z góry za odpowiedź.
jezeli prawidłowo przyjmujesz tabletki to czym sie martwisz??? jestes zabezpieczona takze przy placebo, lub w czasie 7 dniowej przerwy, jak juz pisałam od ok 15 lat z małymi przerwami na wkładki stosuje tabletki i dodatkowe zabezpieczenie stosuje tylko wtedy gdy zapomne zazyz tabletkę
Stary 2009-04-16, 20:43   #1373
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaudynka18 Pokaż wiadomość
Otóż,czy te z Was,które zażywają YAZ mają mniejsze bóle miesiączkowe? I czy przed zażywaniem tabletek w ogóle cierpiały na tego typu dolegliwość?
Bo w tym celu przede wszystkim dostałam te tabletki i przyznam,że na tym najbardziej mi zależy...Bóle mam straszne,żaden dostępny środek przeciwbólowy nie pomaga,jedynie ketonal forte,ale on z kolei niszczy strasznie wątrobę i żołądek
EDIT:Cały czas jestem w trakcie czytania wątku(obecnie 23 strona)i troszkę się zmartwiłam coraz liczniejszymi opiniami o pogorszeniu cery. Ja problemów z cerą nigdy nie miałam, jak się coś pojawiło przed okresem,to naprawdę bardzo rzadko. Wiem,że to kwestia indywidualna,dlatego będę musiała obserwować mój organizm
Tak, YAZ zmniejsza (jak każde anty ) bóle miesiączkowe, przynajmniej w moim przypadku
do tej pory naprawdę dokuczliwe były moje okresy, masakrycznie bolał mnie brzuch, czasem wymiotowałam, pojawiała się tez biegunka a nawet omdlenia!
co prawda miałam dopiero 1 okres na YAZie ale już całkowicie bezbolesny

Co do cery, nigdy nie miałam z nią problemów i nie mam również podczas stosowanie YAZu

btw. cały czas nieszczęsne plamienia od połowy cyklu

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez banszi Pokaż wiadomość
''Tak bez zabezpieczeń'' od 3. tabletki 1. opakowania, nawet na placebo, całkiem ''spokojnie''

Edytowane przez littleblackwitch
Czas edycji: 2009-04-16 o 20:51
Stary 2009-04-16, 21:07   #1374
Sharllote
Raczkowanie

Hej Dziewczyny !

Mam do was jedno pytanie , biore te tabletki dopiero od 10 dni. Chciałabym współżyć z chłopakiem, lecz najpierw chciałabym się dowiedzieć czy tabletki odrazu działają czy lepiej odczekać miesiąc by zapobiec ciaży. ...

Wiem, w ulotce jest napisane, że gdy zażyło je się w czasie pierwszego dnia menstruacji 'jest się odrazy chronionym',lecz chciałabym od was usłyszeć opinię ,jest to dla mnie bardzo ważne.

.....
Sharllote jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 21:14   #1375
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klaudynka18 Pokaż wiadomość
Pocieszę Cię, że Yaz działa bardzo dobrze na bolesne miesiączki. Ja również takie miałam plus migrena menstruacyjna, więc dni w okolicy miesiączki to były dla mnie dni wyjete z życia. Zazwyczaj brałam tak dużo środkow przeciwbólowych plus no spe, że czasem aż miałam problemy żoładkowe przez takie dawki i nie wiedziałam już co jest gorsze

Jak rozpoczęłam 1.opakowanie to tylko rano bolał tradycyjnie brzuch, a jak o 18 wziełam 1.tabletkę to od razu ból ustał I okres się skrócił. Krwawienie z odstawienia było zupelnie bezbolesne

Hej Dziewczyny !

Mam do was jedno pytanie , biore te tabletki dopiero od 10 dni. Chciałabym współżyć z chłopakiem, lecz najpierw chciałabym się dowiedzieć czy tabletki odrazu działają czy lepiej odczekać miesiąc by zapobiec ciaży. ...

Wiem, w ulotce jest napisane, że gdy zażyło je się w czasie pierwszego dnia menstruacji 'jest się odrazy chronionym',lecz chciałabym od was usłyszeć opinię ,jest to dla mnie bardzo ważne.

Poczytaj wątek. Już bardzo wiele razy było powtarzane, że tabletki chronią od pierwszego opakowania, jeśli zaczęłaś w pierwszym dniu miesiączki brac.

Edytowane przez MissMiss
Czas edycji: 2009-04-16 o 21:20
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 21:21   #1376
klaudynka18
Rozeznanie

[quote=littleblackwitch;11 914210]Tak, YAZ zmniejsza (jak każde anty ) bóle miesiączkowe, przynajmniej w moim przypadku
do tej pory naprawdę dokuczliwe były moje okresy, masakrycznie bolał mnie brzuch, czasem wymiotowałam, pojawiała się tez biegunka a nawet omdlenia!
co prawda miałam dopiero 1 okres na YAZie ale już całkowicie bezbolesny

Co do cery, nigdy nie miałam z nią problemów i nie mam również podczas stosowanie YAZu

btw. cały czas nieszczęsne plamienia od połowy cyklu

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------
Pocieszę Cię, że Yaz działa bardzo dobrze na bolesne miesiączki. Ja również takie miałam plus migrena menstruacyjna, więc dni w okolicy miesiączki to były dla mnie dni wyjete z życia. Zazwyczaj brałam tak dużo środkow przeciwbólowych plus no spe, że czasem aż miałam problemy żoładkowe przez takie dawki i nie wiedziałam już co jest gorsze

Jak rozpoczęłam 1.opakowanie to tylko rano bolał tradycyjnie brzuch, a jak o 18 wziełam 1.tabletkę to od razu ból ustał I okres się skrócił. Krwawienie z odstawienia było zupelnie bezbolesne

Nawet nie wiecie jak mnie ucieszyłyście tym postem Ja też strasznie cierpię podczas okresu,też zdarzały mi się omdlenia,wymioty i oby w moim przypadku było tak jak w Waszym z ustąpieniem bólu

Edytowane przez klaudynka18
Czas edycji: 2009-04-16 o 21:23
klaudynka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 21:25   #1377
Sharllote
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedź , już mam nie co mniej wątpliwości;*.
Czas zaufać tabletką .
Sharllote jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 22:02   #1378
FaberCastell
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sharllote Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny !

.....

no kobiety litośśśśśśśśśśśśścccccccc cciiiiiiiiiiiiiii : pliz:
przecież ledwo parę postów wcześniej była już mała awantura na ten temat

błagam najpierw czytajcie - potem pytajcie !!!!

bo jak my będziemy każdą dziewczynę z osobna zapewniać że nie ma się czego bać i że bez problemu może współżyć to pobijemy chyba rekordy w ilości stron w tematach a potem jak już ktoś sie będzie chciał czegoś konkretnego dowiedzieć to będzie chyba nad tym siedział ponad miesiąc, albo po porstu wszystkie będą miały już tego serdecznie dość i przestaną się tu wypowiadać - bo w końcu po co jak tego i tak nikomu się nie chce czytać ....

i żeby nie było że się czepiam
FaberCastell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 22:28   #1379
aiwilo1109
Przyczajenie

Question Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cześć wszystkim...
mam taki problem ze jakis czas temu bylam po raz drugi w swoim zyniu u ginekologa... Mam 16 lat i od stycznia zaczelam wspolzycie ale nie robie tego czesto (dopeiro kilka razy). pani doktor dala mi recepte na yaz i teraz "zdecydowalam" sie je wykupic ale... troche sie boje to jedno, drugie moja mama powiedziala ze jest to na moja wlasna odpowiedzialnosc ale ze ogolnie jest to troche za wczesnie. ja sama troche sie wacham...
nie udalo mi sie przeczytac calego tego watku bo troche tego jest ale czy moglybyscie mi cos doradzic? czy warto w tym wieku zaczynac brac te tabletki? prosze pomozcie
aiwilo1109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 22:33   #1380
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

Cytat:
Napisane przez aiwilo1109 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim...
mam taki problem ze jakis czas temu bylam po raz drugi w swoim zyniu u ginekologa... Mam 16 lat i od stycznia zaczelam wspolzycie ale nie robie tego czesto (dopeiro kilka razy). pani doktor dala mi recepte na yaz i teraz "zdecydowalam" sie je wykupic ale... troche sie boje to jedno, drugie moja mama powiedziala ze jest to na moja wlasna odpowiedzialnosc ale ze ogolnie jest to troche za wczesnie. ja sama troche sie wacham...
nie udalo mi sie przeczytac calego tego watku bo troche tego jest ale czy moglybyscie mi cos doradzic? czy warto w tym wieku zaczynac brac te tabletki? prosze pomozcie
mam corke w Twoim wieku i raczej nie chciałabym zeby tak młodo zaczęła truc sie hormonami, o ile mi wiadomo dolna granica to 20 lat, moze jednak narazie pozostaniecie przy prezerwatywach + srodek plemnikobójczy w masci lub globulkach??? w koncu jak sama piszesz nie robisz tego czesto

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości