|
|
#1351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Ja zawsze miałam problemy z cerą a po tych tabletkach następuje raz poprawa a raz pogorszenie. Nie zauważyłam jakiejś długotrwałej i spektakularnej poprawy. Niespodzianki jak były tak są nadal.
|
|
|
|
#1352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam migrenę od 12 lat co miesiąc i trwa minimum 3 dni zaczyna się z jednej strony głowy i się z dnia na dzień przesuwa na druga stronę głowy i kładę się i wstaje z bólem głowy i mdłościami, zdarzają się wymioty .Jak już się przeniesie na druga stronę to wiem ze jutro wstanę bez bólu aczkolwiek to jest delikatna wersja. Czasem mam paraliż twarzy przez cale 3 dni ![]() Biorę Yaz 2 miesiące w czasie pierwszego miesiąca nie miałam żadnego ataku za to w drugim miesiacu co najmniej raz na kilka dni ![]() Dziś dostałam okres po 3 białej tabletce. Jutro zaczynam 3 opakowanie i musze sie przyznac ze mam obawy. ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- U mnie się tez pojawiły w drugim miesięcy brania jaz takie okropnie bolące wulkany ale po 10 dniach +/- zeszły i jak na razie koniec.
|
|
|
#1353 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś powinnam rozpocząć 4 opakowanie, ale krwawienie nie wystąpiło
![]() Lekarz nie stwierdził żadnej nie prawidłowości, test wyszedł negatywny... Chyba to koniec Yaz-u, a szkoda bo czułam się po nim dobrze. Żadnych skutków ubocznych. Pozdrawiam użytkowniczki, miłego stosowania |
|
|
|
#1354 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie bo nie daje i to spokoju biore juz 2 opakowanie yazu dzisiaj biore 7 tabletke. Po 2 placebo z pierwszego dostalam okres i moge smialo powiedziec ze byl to okres a nie plamienie trwal okolo 4 dni. Na pierwszym opakowaniu przy 14 podajrze tabletce zaczelam kochac sie do konca. I teraz pytanie czy mimo tego ze wystapil okres moe byc w ciazy?
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytaj dziewczyno ulotkę, a dowiesz się, że jeśli nie wystąpiła ostra biegunka i wymioty do 4 godzin od wzięcia tabletki, a same tabletki brałaś zgodnie z opisem, to prawdopodobieństwo ciąży jest niewielkie! Poza tym miałaś okres, więc o co chodzi?! Najlepsza rada dla takich panikar - kupić sobie wibrator, bo tych nonsensów już się czytać nie da! Masz tabletki, jeśli im nie ufasz to po co je bierzesz i po co rozkładasz nogi, brzydko mówiąc. Przecież wszystko jest napisane w ulotce, a i tu na wątku o Yaz ten temat przewija się prawie na każdej stronie, ile razy można.
Jem mniej, bramy raju są wąskie ![]() Edytowane przez Tereskaa Czas edycji: 2009-04-16 o 12:51 |
|
|
|
|
#1356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jesli masz takie upodobania to sama kup sobie wibrator i go uzywaj. ;] Edytowane przez olunia969 Czas edycji: 2009-04-16 o 13:07 |
|
|
|
|
#1357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli się stosuje w/g wskazań i nie ma jakiś wypadków to jest się zabezpieczonym. Dodam ze tabletki biorę o 21szej z dwugodzinnym poślizgiem i śpię spokojnie
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do samych tabletek i tonu mojej wypowiedzi, to wybacz, ale jak się czyta po raz enty pytanie o ciążę podczas brania tabletek, to nóż się w kieszeni otwiera. Teoretycznie w ciąży możesz być, bo rzeczywiście można dostać okres jak się jest w ciąży, bo organizm to nie maszyna... zresztą chcesz być pewna, że nie zaszłaś w ciążę to idź do lekarza, bo my tu nie jesteśmy w stanie stwierdzić czy jesteś w ciąży czy nie. Dostałaś okres, więc to zmniejsza i tak już małe prawdopodobieństwo ciąży. Jednak 100% pewności nie masz, zresztą tak jak żadna z nas. Moim zdaniem możesz spać spokojnie, jesli proces przyjmowania różowych tabletek przebiegł prawidłowo i do tego dostałaś okres, to powinno byc ok. Dziewczyny, trochę więcej wiary w te tabletki. Prawda jest taka , że tabletki dwuskładnikowe mają wysoką skuteczność, bo działają na 3 płaszczyznach: wstrzymują owulację, zagęszczają śluz szyjkowy uniemożliwiając poruszanie się plemnikom oraz uniemożliwiają zagnieżdżenie się zapłodnionego jajeczka, jakby już jakimś cudem doszło do tego zapłodnienia. Więc naprawdę, spokojnie.
|
|
#1359 |
|
Raczkowanie
|
kurcze ja już też czasem nie mam sił do czytania tych postów, bo pisze w ulotce i tu z 1000 razy czarno na białym że Zabezpieczają od początku poprawnego brania, a tu co chwilę takie pytania czy panika - dla mnie szczerze mówiąc - nie chcę tu oczywiście nikogo urazić ) - ale to jest stwarzanie sobie SZTUCZNYCH PROBLEMÓW
- bo jeśli cały czas ktoś panikuje mimo brania tabletek że na pewno będzie w ciąży to niech wróci do gumek albo zrezygnuje z tej przyjemności - chodzi o współżycie a żeby zajść w ciążę podczas brania tabletek to chyba bardzo mini minimalna szansa ( no chyba że sie je bierze jak się chce i co parę dni i oprócz tego przeczyszcza sie dzień w dzień) a jeśli ktoś uważa że ma takie szczęście że przy tabletkach i tak zajdzie to chyba lepiej zacząć grać w totka )
Edytowane przez FaberCastell Czas edycji: 2009-04-16 o 13:26 |
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1361 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() skąd mamy wiedzieć, czy faktycznie okazałaś się ewenementem na skale światową i mimo stosowania antykoncepcji i wystąpienia okresu ZASZŁAŚ W CIĄŻE???!!! kabarety... |
|
|
|
|
#1363 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nie panikuj, nikt tego nie wie i popieram przedmówczynie a jak chcesz poprawiać czyjąś pisownię, to zacznij do siebie i sięgnij do słownika - na klawiaturze istnieją też inne znaki przystankowe, a nie tylko "!" |
|
|
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1365 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już nie mówię o braku polskich znaków... a później wychodzi zamiast "z kropką" to "z kropka"... to prawie jak przygarnij kropka Ale spoko, nie czepiajmy się błędów, tylko nonsensu pytania, na które była wielokrotnie tu odpowiedź
|
|
#1367 |
|
Rozeznanie
|
Hehe wariactwo z takimi schizami ciążowymi podczas brania tabletek anty
Popieram Was dziewczyny Pisałam zresztą już o tym strone wcześniej. Co to za przyjemnosc z seksu skoro zaraz pojawiają się myśli o ciąży i jakaś panika a może jednak zaszłam ![]() Ja w ogóle o tym nie myśle. Chyba każda z nas ma ważniejsze problemy niż schiza ciążowa. Chyba z nadmiaru czasu i braku pomysłów się takie pojawiają... Pozdrawiam wszystkie Yazowiczki
|
|
|
|
#1368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ma się schizy mimo tabletek to po co w ogóle brać się za seks ![]() Pewnie każda z nas ma pewne obawy "a może nie działają", ale robić z tego schizę, to już lekka przesada. Ja to mam schizy ale nieco innego rodzaju a mianowicie na punkcie tego by nie dostać rozwolnienia do 4 godzin po wzięciu tablety ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
Ale co, w końcu dostałaś okres czy dopiero po drugim opakowaniu?
|
|
#1370 |
|
Przyczajenie
|
Ponawiam moje pytanie..ponieważ udzieliła odpowiedzi na nie tylko 1 osoba
![]() Czy kochacie sie 'spokojnie' także podczas brania tabletek placebo? chodzi mi by ktoś napisał na swoim konkretnym przykładzie.. Tak bez zabezpieczeń lub tak z dodatkowym zabezpieczeniem dziękuję z góry za odpowiedź.
|
|
|
|
#1371 |
|
Rozeznanie
|
Kobietki a powiedzcie mi jeszcze taką rzecz..
Otóż,czy te z Was,które zażywają YAZ mają mniejsze bóle miesiączkowe? I czy przed zażywaniem tabletek w ogóle cierpiały na tego typu dolegliwość? Bo w tym celu przede wszystkim dostałam te tabletki i przyznam,że na tym najbardziej mi zależy...Bóle mam straszne,żaden dostępny środek przeciwbólowy nie pomaga,jedynie ketonal forte,ale on z kolei niszczy strasznie wątrobę i żołądek ![]() EDIT:Cały czas jestem w trakcie czytania wątku(obecnie 23 strona)i troszkę się zmartwiłam coraz liczniejszymi opiniami o pogorszeniu cery. Ja problemów z cerą nigdy nie miałam, jak się coś pojawiło przed okresem,to naprawdę bardzo rzadko. Wiem,że to kwestia indywidualna,dlatego będę musiała obserwować mój organizm
Wakacje! Egipt! Edytowane przez klaudynka18 Czas edycji: 2009-04-16 o 18:42 |
|
|
|
#1372 | |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- To nie życzę Ci więcej pociech Ale co, w końcu dostałaś okres czy dopiero po drugim opakowaniu?[/quote]dostałam okres na 1 rozowej z drugiego opakowania, po drugim opakowaniu było tak samo , teraz jestem w połowie 3 opakowania ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#1373 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) bóle miesiączkowe, przynajmniej w moim przypadku ![]() do tej pory naprawdę dokuczliwe były moje okresy, masakrycznie bolał mnie brzuch, czasem wymiotowałam, pojawiała się tez biegunka a nawet omdlenia! co prawda miałam dopiero 1 okres na YAZie ale już całkowicie bezbolesny ![]() Co do cery, nigdy nie miałam z nią problemów i nie mam również podczas stosowanie YAZu btw. cały czas nieszczęsne plamienia od połowy cyklu ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
Edytowane przez littleblackwitch Czas edycji: 2009-04-16 o 20:51 |
||
|
|
|
#1374 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny !
Mam do was jedno pytanie , biore te tabletki dopiero od 10 dni. Chciałabym współżyć z chłopakiem, lecz najpierw chciałabym się dowiedzieć czy tabletki odrazu działają czy lepiej odczekać miesiąc by zapobiec ciaży. ... ![]() Wiem, w ulotce jest napisane, że gdy zażyło je się w czasie pierwszego dnia menstruacji 'jest się odrazy chronionym',lecz chciałabym od was usłyszeć opinię ,jest to dla mnie bardzo ważne. ![]() ![]() ..... |
|
|
|
#1375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak rozpoczęłam 1.opakowanie to tylko rano bolał tradycyjnie brzuch, a jak o 18 wziełam 1.tabletkę to od razu ból ustał I okres się skrócił. Krwawienie z odstawienia było zupelnie bezbolesneHej Dziewczyny ! Mam do was jedno pytanie , biore te tabletki dopiero od 10 dni. Chciałabym współżyć z chłopakiem, lecz najpierw chciałabym się dowiedzieć czy tabletki odrazu działają czy lepiej odczekać miesiąc by zapobiec ciaży. ... ![]() Wiem, w ulotce jest napisane, że gdy zażyło je się w czasie pierwszego dnia menstruacji 'jest się odrazy chronionym',lecz chciałabym od was usłyszeć opinię ,jest to dla mnie bardzo ważne. ![]() ![]() Poczytaj wątek. Już bardzo wiele razy było powtarzane, że tabletki chronią od pierwszego opakowania, jeśli zaczęłaś w pierwszym dniu miesiączki brac. Edytowane przez MissMiss Czas edycji: 2009-04-16 o 21:20 |
|
|
|
|
#1376 |
|
Rozeznanie
|
[quote=littleblackwitch;11 914210]Tak, YAZ zmniejsza (jak każde anty
) bóle miesiączkowe, przynajmniej w moim przypadku ![]() do tej pory naprawdę dokuczliwe były moje okresy, masakrycznie bolał mnie brzuch, czasem wymiotowałam, pojawiała się tez biegunka a nawet omdlenia! co prawda miałam dopiero 1 okres na YAZie ale już całkowicie bezbolesny ![]() Co do cery, nigdy nie miałam z nią problemów i nie mam również podczas stosowanie YAZu btw. cały czas nieszczęsne plamienia od połowy cyklu ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Pocieszę Cię, że Yaz działa bardzo dobrze na bolesne miesiączki. Ja również takie miałam plus migrena menstruacyjna, więc dni w okolicy miesiączki to były dla mnie dni wyjete z życia. Zazwyczaj brałam tak dużo środkow przeciwbólowych plus no spe, że czasem aż miałam problemy żoładkowe przez takie dawki i nie wiedziałam już co jest gorsze ![]() Jak rozpoczęłam 1.opakowanie to tylko rano bolał tradycyjnie brzuch, a jak o 18 wziełam 1.tabletkę to od razu ból ustał I okres się skrócił. Krwawienie z odstawienia było zupelnie bezbolesneNawet nie wiecie jak mnie ucieszyłyście tym postem Ja też strasznie cierpię podczas okresu,też zdarzały mi się omdlenia,wymioty i oby w moim przypadku było tak jak w Waszym z ustąpieniem bólu
Wakacje! Egipt! Edytowane przez klaudynka18 Czas edycji: 2009-04-16 o 21:23 |
|
|
|
#1377 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź , już mam nie co mniej wątpliwości;*.
Czas zaufać tabletką . |
|
|
|
#1378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no kobiety litośśśśśśśśśśśśścccccccc cciiiiiiiiiiiiiii przecież ledwo parę postów wcześniej była już mała awantura na ten temat błagam najpierw czytajcie - potem pytajcie !!!! bo jak my będziemy każdą dziewczynę z osobna zapewniać że nie ma się czego bać i że bez problemu może współżyć to pobijemy chyba rekordy w ilości stron w tematach a potem jak już ktoś sie będzie chciał czegoś konkretnego dowiedzieć to będzie chyba nad tym siedział ponad miesiąc, albo po porstu wszystkie będą miały już tego serdecznie dość i przestaną się tu wypowiadać - bo w końcu po co jak tego i tak nikomu się nie chce czytać .... i żeby nie było że się czepiam |
|
|
|
|
#1379 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim...
mam taki problem ze jakis czas temu bylam po raz drugi w swoim zyniu u ginekologa... Mam 16 lat i od stycznia zaczelam wspolzycie ale nie robie tego czesto (dopeiro kilka razy). pani doktor dala mi recepte na yaz i teraz "zdecydowalam" sie je wykupic ale... troche sie boje to jedno, drugie moja mama powiedziala ze jest to na moja wlasna odpowiedzialnosc ale ze ogolnie jest to troche za wczesnie. ja sama troche sie wacham... nie udalo mi sie przeczytac calego tego watku bo troche tego jest ale czy moglybyscie mi cos doradzic? czy warto w tym wieku zaczynac brac te tabletki? prosze pomozcie
|
|
|
|
#1380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

.
Przeczytaj dziewczyno ulotkę, a dowiesz się, że jeśli nie wystąpiła ostra biegunka i wymioty do 4 godzin od wzięcia tabletki, a same tabletki brałaś zgodnie z opisem, to prawdopodobieństwo ciąży jest niewielkie! Poza tym miałaś okres, więc o co chodzi?! 

Dzieki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)