|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
|
|
|
|
#2252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też bym chciała na wsi mieszkać, a najlepiej gdzieś przy lesie, żeby nie słuchać tych samochodów i ludzi... No, ale do pracy w gospodarstwie to się raczej nie nadaję
|
|
|
|
|
#2253 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- a ja dzis troszke popracowalam na ogrodzie i wiecei co-w pewnej chwili przelecial mi nad glowa bocian-a potem drugi nad moim mezem kurcze aby cosik przyniosl w tym cyklu ja mieszkam na wsi i nie zamienilabym sie za zadne skarby na wyprowadzke do miasta-mam ogrod,podworko,pieski,kot ki-po prostu super-swieze powietrze dobranoc dziewczynki-ide bo mezus juz na mnie czeka w lozku
|
||
|
|
|
#2254 |
|
Rozeznanie
|
Maria2008 i MartaN23 gratuluję Wam z całego serca!!! A wszystkim staraczkom i sobie również życzę tak samo miłych info ....
|
|
|
|
#2255 |
|
Wtajemniczenie
|
no to jestem dziś pierwsza
![]() jadę dziś do lekarza jakoś przed 11, potem się odezwę oczywiście
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
allisanka jak tylko wrócisz dawaj znać co i jak,ja odczytam jak wróce z kursu dopiero i trzymam kciuki,aby wszytsko było ok ![]() miłego dzionka
|
#2257 |
|
Wtajemniczenie
|
Darusiu, Ty biedna musiałaś wstać na kurs, a ja wstałam do spać nie mogę
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki jadę do miasta, teściowa zostawia wnusie u szwagierki
więc się juz dziś nie zamierzam denerwować![]() Pyziulka będziesz naszą skarbnicą wiedzy bo nie wiedziałam ze macica nie może boleć, mnie napewno bolały jajniki ,promieniowały do środka i dlatego może miałam takie uczucie dziś u mnie 32dc temp 37.1 , ale nie łudzę się . jutro napewno spadnie Allisanko trzymam kciuki za wizytę ![]() lecę... miłego dnia kochane |
|
|
|
#2259 |
|
Wtajemniczenie
|
Ulciu! jaka ta temperatura podejrzana
nie nakręcam Cię broń Boże ale mocnoooo trzymam kciuki ![]() ![]()
|
|
|
#2260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Postaram się pomóc i odpowiedzieć na pytania jesli tylko bede umiała Powiem szczerze że zajęcia z embriologii oraz histologii na prawdę mi parę rzeczy wyjaśniły A ja dziś do pracy na 12... a potem siedzenie do 20... W sumie te godziny nie sa takie najgorsze, ale mam tyle na głowie ze potrzebuję urlopu... Na niedzielę musze zrobić 5 prac semestralnych bo mnie do egzaminu nei dopuszczą... a sobotę mam już w zasadzie zajętą... Eh masakra... Nie mam kiedy dokończyć czapeczki dla kolezanki... a miałam wysyłać jutro... Nie wiecie jak dobę wydłuzyć ?? |
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś też spac nie mogłam wczoraj wieczorem strasznie mnie brzuch bolał trzymam za oczekujące nie nadejścia@A ty Aliisanka jak wrócisz to tam szybciutko napisz co u lekarza |
|
|
|
|
#2262 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczynki. Ja jakos nie moge sie z łóżka wygramolić.
Nie za dobrze sie czuje Jak tylko sie obudziłam farba z nosa poleciała ![]() Znowu mnie cos nabiera ![]() Dzisiaj czuje ze mnie brzuszek zaczyna bolec. Tak jak na @ oj chyba nic z tego nie bedzie.Jedynie to mnie pociesza, ze bede mogła za tydzien cos pomóc mężusiowi w naszych remontach. Wzielismy sie od tego tygodnia za wykanczanie domku. Narazie poki jestem nie pewna co mi w brzuszku siedzi to sie boje cos ciezkiego dzwigac i póki co marny pomocnik ze mnie.
|
#2263 |
|
Zadomowienie
|
[quote=gooha3;11919567]Dzien dobry dziewczynki. Ja jakos nie moge sie z łóżka wygramolić.
Nie za dobrze sie czuje Jak tylko sie obudziłam farba z nosa poleciała ![]() Znowu mnie cos nabiera ![]() Dzisiaj czuje ze mnie brzuszek zaczyna bolec. Tak jak na @ oj chyba nic z tego nie bedzie.Jedynie to mnie pociesza, ze bede mogła za tydzien cos pomóc mężusiowi w naszych remontach. Wzielismy sie od tego tygodnia za wykanczanie domku. Narazie poki jestem nie pewna co mi w brzuszku siedzi to sie boje cos ciezkiego dzwigac i póki co marny pomocnik ze mnie.[/quote Trzymam kciuki żeby wredota@ nie przylazła i ślę specjalnie dla ciebie |
|
|
|
#2264 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() W końcu wygramoliłam się z łóżka ... Ostatnio chodzę spać bardzo późno, a potem problemy rano są Czekam na @, duphaston powinien niedługo zadziałać, w końcu to już 5 dni od ostatniej tabletki. Jak tylko się rozpocznie zacznę mierzyć też tempke. Może i owulacja się pojawi tym razem ... Miłego dnia Wam życzę
|
|
|
|
#2265 |
|
Przyczajenie
|
Edytowane przez hanka28 Czas edycji: 2009-04-18 o 16:23 |
|
|
|
#2266 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję zafasolkowanym
a co do bocianów to mnie wczoraj śledził! robiłam za szofera dzieciaków ze szkoły i widziałam jak leci bociek potem skręcam w uliczkę a on za mną - najpierw był z prawej strony potem przeleciał tak niziutko nade mną i poleciał nieśpiesznie w bok.. co się chłopaki cieszyli jak im pokazałam z tak bliska bociana (dobrze że nic z przeciwka nie jechało bo łupiłam lewą stroną i bynajmniej na drogę nieczęsto patrzyłam) tak wogóle to u mnie bocianów mnogo ale dopiero w tym roku pierwszy raz mnie prześladująpozdrawiam i odliczającym do @ życzę by ta franca za rok dopiero przylazła
|
|
#2267 |
|
Wtajemniczenie
|
Hanka, raczej lekarze nie zalecają, zwłaszcza na początku ciąży
|
|
|
#2268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny może Wy wiecie coś więcej na temat takich testów z allegro? Myślę, że dobrze byłoby mieć kilka testów, żeby sprawdzić czy owulacja będzie i kiedy mam mojego męża męczyć |
|
|
|
|
#2269 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przyjmuje wszystkie fluidki zeby mnie chorubsko nie wzieło.Martunia coś Ci to cytowanie nie wychodzi nie mozesz kasować znaczników quote ani ich kwadratowych nawiasików i bedzie wszystko ok ![]() Cytat:
![]() chyba musze wyjsc na zewnatrz a nie siedziec przed kompem. Chyba dlatego baciany nie mogą do mnie trafić bo mnie nie widzą /jeszcze 6 dni do wredoty ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Teraz zakupiłam wiecej i bede sie upewniac co chwile wrazie czego. Odnosnie testów owulacyjnych to jeszcze nie próbowałam. Wiem ze jeden to za mało bo powinno sie je robic, w moim przypadku od 12dc do czasu az bedą 2 wyrazne kreseczki. Czyli moze to potrwac kilka dni. Nie znam sie na tym dobrze, ale tyle wyczytałam z instrukcji.
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
no czasem mi nie wychodzi to cytowanie
ale się poprawię
|
|
|
|
#2271 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje
|
|
|
|
#2272 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Opusciła nas, ale dobrze, że o nas pamięta ![]() Cytat:
pozytywnie oczywiście ![]() Cytat:
![]() _________________________ _____________________ A ja wczoraj odebrałam wyniki. Miałam 2 badania, z tego co się sama zorientowałam to chyba jedno badanie wyszło w normie, natomiast co do drugiego to nie wiem, bo są wypisane antygeny i niestety nie wiem co oznaczają. Na necie nie mogę tego znaleźć, więc muszę poczekać do wizyty we wtorek. Proszę dziewczyny módlcie się razem ze mną by już było wszystko ok i żebyśmy mogli już się starać.
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Laseczki!!
Wpadłam się przywitać i gratuluje nowym Mamuśką!! Cieszę się bardzo, że tak dużo dziewczyn zafasolkowało To chyba będą grudniaczkiAlisanko trzymam kciuki za wizytę. Trzymajcie się
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś mówiono, że nie wolno farbować włosów przez całą ciążę. Teraz sa już inne farby, ale należy o ciąży powiedzieć fryzjerce. W pomieszczeniu, w którym wykonuje się farbowanie, musi być wietrzone. Na początku ciąży farbowanie może być uciążliwe dla kobiety, która mocniej reaguje na zapachy. Ostatnio czytałam, że w drugiej połowie ciąży włosy mogą różnie reagować na farbę, dlatego pewne zabiegi moga się nie udać.
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
Marta, Maria to teraz oficjalne gratulacje!!!
aliisanka czekamy na wieści ![]() A ja dla odmiany pozdrawiam z mojego ukochanego Krakowa Dziś dzień lenistwa, siedzimy u moich rodziców, a jutro idziemy na ślub i wesele Tylko pogoda się coś skiepściła... dra proszę o zmianę na liście - ostatnia @ 16.04 |
|
|
|
#2276 |
|
Raczkowanie
|
gooha3 może to być, że Cię boćki zza tego kompa zobaczyć nie mogą i błądzą.. sobie tłumaczę że mnie znaleźć nie mogą bo pod innym adresem jestem zameldowana a gdzie indziej mieszkam i bidaki pewnie zgłupiały..
ale jak jakiegoś zobaczę to go do Ciebie poślę a co do @ to do mojej jeszcze 2tygodnie.. organizm mi się przestawił i owu jest później PatkaM84 3mam ![]() i tak sobie myślę, jak ja wytrzymam bez farbowania włosów na początku ciąży (zakładając że się uda) skoro ja mam "alergię" na odrosty a włosy rosną mi pieruńsko szybko.. się coś może wymyśli
|
|
#2277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez juz mnie tak kusi zeby z aparacikiem sie gdzies wybrac. Z mężusiem po slubie zrobilismy sobie prezent i taki wypasiony aparacik zakupilismy. Ostatnio cos brakuje czasu na niego.
|
|
#2278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gooha na szczęście dla Ciebie
Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-17 o 13:37 |
|
|
|
|
#2279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pooglądałam sobie bocka w kamerce, niby to nie to samo co na żywo, ale w mieście ciężko o bociana...
|
|
|
|
|
#2280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziekuje. Ciekawe czy patrzenie na bociany poskutkuje. Jak tak to trzeba bedzie opatentować nową metode wspomagającą
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

klask i:

przybliżony termin 18.12

więc się juz dziś nie zamierzam denerwować
ale mocnoooo trzymam kciuki
trzymam za oczekujące nie nadejścia@