|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od kasownika do pełnej szczeny. Jak wytrwać z wyjcem nie tracąc weny :)
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
afro dzięki jeśli moesz to mi jeszcze napisz ile mniej więcej to jest tego masła by stopić tyle ile trzeba i powiedz mi jeszcze jak się to upiecze to już się z tym nic nie robi
Anisia najmniejszy to jest chyba mój Karolek i najlżejszy Dorbar Karolek to ma spanie chyba po mamusi bo ja też jestem śpich i to straszny ale po ojcu chyba też bo też lubi sobie pospać do rannych ptaszków to moja rodzina nie należy no z wyjątkiem mojego najstarszego syna który zawsze pokazuje swe oburzenie gdy mu mówię że zawcześnie wstał i ma się jeszcze troszkę położyć |
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Wtajemniczenie
|
Kristi a ja lubię wcześnie wstawać. Nie przeszkadza mi, ze Ala wstaje wczenie, ale te pobudki w nocy mnie dobijaja. W piątek coś się Młodej stało i obudziła się o 12 i do 2 nie chciała spać. Ale byłam wkurzona. Czasami jej się zdarzają takie odchyłki.
#4805 |
Zakorzenienie
|
a ja bogu dziękuję że mogę sobie pospać że mam takie dzieci co mi dają pospać
tylko przy chorobach różnie bywa ale to wiadomo że to co innego i bardzo współczuję tym co im dzieci nie śpią po nocach |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio Ala dała mi pospać do 8, ale byłam heppi
![]() ![]()
#4807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę w kimonko dobranoc
![]() |
#4808 |
Zakorzenienie
|
Karolek jak się obudzi rano to nie płacze tylko obruci się na boczek podniesie się lekko sparty na jednej ręce drugą ręką odsłoni sobie tą ochronkę co ma na łóżeczku i patrzy na mnie aż ja się obudzę czasem coś tam woła jakieś eeeeeeeeee czasem nawet ma ma jak się zmęczy kładzie się na plecka i po chwili znowu patrzy
Jak to kochanie wygląda ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- dobranoc dziewczyny zmykam bo juz oczy mi się same zamykają |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Wtajemniczenie
|
dobranoc Dziewczyny. Też zmykam
#4810 |
Zakorzenienie
|
hello
moje dziecie juz sie bawi na domowym placu zabaw ![]() Taka sobie moj Miki z reguły przesypia cała noc od 19-20 do 5-6 rano, położenie go później nie skutkuje późniejszym wstawaniem rano, dodam ze Miki cyckowy i na kolacje ssie tylko cyca, ale dawniej juz przeciez wiecie, ze pobudka była co 2 godziny na ssanie, az pewnego razu mu sie odmieniło i sam z siebie zaczął spac do rana, co do kokoszenia sie w łózeczku to on nie wstaje bo przeciez jeszcze sam nie siada, wiec na razie spoko mam pytanie w czym śpią Wasze dzieciaczki obecnie, bo ostatnio chyba Mikiemu za gorąco w bawełnianym pajacyku, bo jak sie budzi to ma wypieki na buzi, przestawic go na body z dł. rękawem, żeby przynajmniej nóżki chłodziły? ps. własnie przechodzi mi całodobowa migrena, popjam kawę, dla lepszego działania tabsa, czy zna ktoś jakies antidotum bez recepty na taka przypadłość w pełnej krasie, dodam że żadne ibuprofeny czy paracetamole nie działają na mnie w takim mega bólowym stanie, jedynie cola lekko łagodzi niektóre objawy ![]() a co do tortów urodzinowych, to pewnie moja mama cos tam Mikiemu upiecze z bitą śmietaną, ja że tak powiem nie mam do tego zacięcia, bo nie lubię słodkości zresztą to pierwsze urodziny i dzieciak nie kuma jeszcze tego świeta, wiec to raczej impezka dla dorosłych, takie moje zdanie a to inspiracja dla tych mam co to chcą zrobić coś super pracochłonnego ![]() http://tortownia.pl/galeria.php |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | ||
Zakorzenienie
|
Hej babiszki
My już na nogach od 6:50... ech ciężkie życie ![]() Aniu Oli to za chłodno w bawełnianym pajacyku ![]() ![]() Idę na śniadanko. Pisać mi tu dużo kochane ![]() ---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymajta kciuki za Jowiszka, dresik musi być jej ![]()
![]() |
#4813 |
Wtajemniczenie
|
Bry babeczki
![]() TakaSobie Nastka od 3 miesiecy nie przespała całej nocy ![]() ![]() ![]() Anka Ja Nastke na noc ubieram w cieńkie body na długi rękaw,skarpetki i kalesony. Pajacyków już jej nie ubieram bo pocila się w nich jak mysz. A co do tej migreny to mi pomaga wlaśnie lekko wygazowana cola i aspiryna.Może Nervosol?Wiem że niektórzy to biorą.
#4814 |
Zakorzenienie
|
hejo
![]() Aniu, Piterek spi w bawelnianym pajacyku, a pod nim ma bodziaka z krotkim rekawkiem.. ja mam chlodno w chalupie, a dziecko mi sie odkopuje non stop, wiec nie raz jak sprawdzam to ma zimne raczki i uszy, a z wypiekami sie potrafi rowniez obudzic ![]() ![]() Moze zacznij Mikiemu zakladac rampersa?? pajac ale bez stopek, czasem sa takie do 3/4 lydki. Zamierzam mlodemu takowe kupic na lato, i bedzie sypial z golymi nozkami ![]() ![]() Jak dobrze, ze dzis piateczek ![]() ![]() Czas na caffe ![]() ja robie roczek, bo kazde urodziny dziecku zamierzam odprawiac ![]() ![]() ![]() aaa no i noc dzisiejsza udana, Mlode spalo bez kwekania, obudzil sie o 1 i walil lapka w deske od lozeczka, bo mam takie ze u wezglowia i nozek jest decha a nie szczebelki, to polozylam dalam smoka, usnal prawie natychmiast, no i next pobudka o 5 rano.. znow walil w deche ![]() ![]()
#4815 |
Zakorzenienie
|
Cześc
Hubert naogól przesypia noce, i chyba nie podnosi sie m pewna, bo my przez sen ale nie jestempewna, bo my śpimy, o której się budxzi to też dokładnie nie wiem, bo czasami nad ranem słyszę że cos tam mruczy i się bawi ale skoro spokojnie siedzi to co mam do niego zaglądac. Marudzic zaczyna tak około 7 i wtedy to juz stoi w łóżeczku i stuka miśkiem o poręcz. Hubert już od bardzo dawna śpi w rampersie i pod spodem ma bodziaka z krótkim rękawem (jak było cieplej przed świętami to spał w bodziaku i spodenkach od piżamki) Czuję się fatalnie ale TŻ dzisiaj w domu wiec jakos przetrwam
#4816 |
Zadomowienie
|
ja tez sie zastanawialam nad tym czy Zuza musi spac w spiochac ale dzisiaj rano jak wstalam to bylo np u nas 18 st w mieszkaniu, a ona sie odkrywa wiec doszlam do wniosku ze lepiej niech tak spi przyjdzie lato to cos sie zmieni
#4817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- z tego samego zalozenia wyszlam
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
u mnie obecnie w nocy jest 20-21 stopni, okna rozszczelnione, normalnie cieplej niz w zimie jak sie piec włączał
![]() w związku ze Miki mało ruchliwy w nocy, śpi pod kołderką po pas zamotany, wiec chyba poszukam czegos bez stópek do spania, nie wiem czy klasyczne piżamki juz sie sprawdzają w użytku dla naszych dzieciaków, czy będzie wszystko fruwać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item613164664_..._miesiecy.html http://www.allegro.pl/item608721149_...roz_68_74.html http://www.allegro.pl/item612798855_...ozm_74_80.html w tej ostatniej aukcji jest z dlugim rekawem edit: albo cos takiego i bodziak pod spod z dlugim rekawkiem np http://www.allegro.pl/item612413530_...74_gratis.html edit2 http://www.allegro.pl/item611231543_...9_m_74_cm.html slodziutki ![]()
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2009-04-17 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 |
Zadomowienie
|
chcialam zapytac bo wiem ze juz byl taki temat jakis czas temu czy ktoras kupila ta parasolke do wozka kees i czy jest z niej zadowolona?? bo nie moge dostac do mojego x-landera w naszym kolorze. Bede wdzieczna za opinie a moze macie inne tansze dobre?
#4821 |
Zakorzenienie
|
dzięki Anisiu
![]() już wiem, potrzebny jest taki rampers dłuższy ![]() ubieranie do spanie musze ograniczac do jednej rzeczy, wiec rampers, długie czy 3/4 rękawy, czy nogawiczki byłby ok ![]() evelin co do parasolki to nic nie wiem o tą co pytasz, kupiłam w markecie dziecięcym za 39 zł , niestety nie wiem co to za producent, grunt ze testowałam kilka i wybralam jedną, która wydała mi sie najlepsza w wyginaniu a jednocześnie małym rozdygotaniu na wietrze Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2009-04-17 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Zakorzenienie
|
Hej Młody wstał o 9
![]() ![]() ![]() No nic buty z pumy przyszły no cud miód orzeszki ![]() ![]() ![]() No nic zmykam nakarmić małego za chwilę a potem pośmigamy po domu i na spaceros ![]() aha Tymek śpi w body krótki rękaw i pajac, ale śpi nieprzykryty (rozkopuje się co 5 minut) więc pewnie całe lato będziie tak spał. chyba że będą upały to się zobaczy.
#4823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a sledze aukcje rampersow, bo co chwile pojawiaja sie ciekawe oferty ![]() ten ostatni jest slodki "I love mummy" i "I love daddy" z nexta ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Przylazłam się tylko przywitać bo zaraz mama przyjeżdża i idziemy na spacer i zakupy. Potem do TŻta do roboty bo dzieckiem się chce pochwalić (eh te baby ciekawskie ![]() ![]() No i tak przy okazji zapraszam na muffiny. Jeszcze cieplutkie dopiero co z piekarnika wyszły się przywitac ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
o Afro tos mi sie wstrzeliła, własnie kawe popijam wiec babeczka czekoladowa do pary bedzie, mimo ze słodkości omijam szerokim łukiem
![]() chyba sobie kupię foremkę i jakis przepis piernikowo-ziołowo-małosłodzony stworzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj przechodzilam kolo cukierni i nie kupilam ciacha chociaz mnie korcilo kolejne stracie wygrane ![]()
![]() |
#4827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sorry że Wam tu o żarciu tyle nawijam ale takie mam niespełnione ambicje z młodości... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
Hej Młody wstał o 9
![]() ![]() ![]() No nic buty z pumy przyszły no cud miód orzeszki ![]() ![]() ![]() No nic zmykam nakarmić małego za chwilę a potem pośmigamy po domu i na spaceros ![]() aha Tymek śpi w body krótki rękaw i pajac, ale śpi nieprzykryty (rozkopuje się co 5 minut) więc pewnie całe lato będziie tak spał. chyba że będą upały to się zobaczy.
#4829 |
Zakorzenienie
|
nie wiecie czy naszym dzieciakom prawie 10 miesiecznym mozna podac budyn???
#4830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale można zrobić: http://www.we-dwoje.pl/budyn;na;mlek...ykul,8332.html w ogóle to dzień dobry. obijam się już przy kompie bo porobiłam co było do zrobienia (czyli zupa, opróżnienie suszarki i nowe pranie ![]() mała właśnie wstała więc nakarmię i idziemy na pocztę i fotografa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.