|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3842 |
|
Raczkowanie
|
to tak jak ja, wszystko identycznie. balkon i okna otwarte od samego rana do wieczora, a powietrza i tak mi brak. teraz ide na spacerek z psia troche sie dotlenie, a dzis ciepło i ładnie.
|
|
|
|
#3843 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętam jak raz do nas przyjechała kuzynka z Warszawy w moim wieku- miałyśmy wtedy chyba po 10 lat, bawiłyśmy się w ogrodzie i ona najpierw się dziwiła że kura ma dwie nogi a nie cztery, a potem bardzo przezywała, że nie zapytała mojej mamy czy może deptać trawnik... popatrzyłam na nią wtedy jak na kosmitę. Deptać trawnik! W ogrodzie! Czy ona chciałaby fruwać nad tą trawą?
|
|
|
|
|
#3845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3846 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie
wczoraj zamiast mleka wypiłam gorącą czekoladę ale tylko mi skręciło żołądek i nic nie czułam, ale u mnie to pewnie za wcześnie (rozpoczynam 14 tydz.) brzucha nadal u mnie nie widać, ale ja chudzina zawsze byłam, to pewnie dlatego. jeśli chodzi o ciąże w rodzinie. To dziewczyny moich dwóch braci ciotecznych są ciężarne ale oni mieszkają tak daleko i widujemy się tak rzadko, że nie ma to dla mnie większego znaczenia. Bratowa mojego jest w ciąży. Właśnie zaczęła 9 miesiąc, może z nią uda nam się znaleźć wspólny język... we wtorek mam wizytę kontrolną i znów zobaczę swojego maluszka - to mnie pociesza ![]() i zastanawiam się nad pozostaniem w niepewności jeśli chodzi o poznanie płci ... |
|
|
|
#3847 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym chciała znać płeć nawet dzisiaj
ale chyba jeszcze dzidzius za malutki, ja już gotowa jak zwykle godzine przed czasem, coś się u nas pochmurno robi mam nadzieje że padać nie będzie.
|
#3848 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki bierzecie już witaminy z kwasami omega? Kiedyś wyczytałam, że bierze sie je w późniejszych miesiąca, ale teraz przeglądam gazetkę i są witaminy Prenate Elite - z opisu wynika, że można stosować przed zajściem w ciążę, w czasie ciąży i podczas karmienia, czyli można już teraz witaminy z kwasami?
|
|
|
|
#3849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ledwo przygotowałam sobie produkty na obiad i już musiałam się położyć ![]() Cytat:
|
|
#3850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja swoje tablety zaczelam brac za pozno, po trzech misiecach, a moglam je juz brac od poczatku , ale to wina poprzedniego gina![]() Mam pytanie, wczoraj o wypici kawy pojechalam autem do miasta, siedzac guma ze spodni uciskala mi brzuch na wys pepka i zaczelo sie jakies dziwne bulbotanie, ale takie jakiego jeszcze chyba nigdy nie czulam . Dzis rano tez po wypiciu kawy polozylam nogi wyzej i delikatnie ucisnelam brzuch i cos mi sie tam jakby poruszylo, ponowilam ucisk i znowu poczulam i zastanawiam sie czy TO moglo byc TO?![]() My dzisiaj zaczynamy dopiero 15tyg czy to nie za wczesnie moze juz mam jakas manie wsluchiwanie sie w swoj brzuch |
|
|
|
|
#3851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a od 13 tyg. feminatal matefolin + dha 400 czyli są to takie same tabletki ale do tego łyka się kapsułkę z kwasem dokozaheksaenowym. Ten zestaw jest dla kobiet w okresie od 13 tyg. ciąży do końca karmienia piersią. Więc nie wiem jak to wyglądam z innymi tabsami. Lepiej skonsultować to z lekarzem. zartownis To mogło być To widocznie kawka pobudza nie tylko Ciebie ale i Twoja Maleństwo poza tym słyszałam, że doświadczone mamy (te które już rodziły) mogą poczuć ruchy swojego dziecka już w 12 tyg. ciąży. Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-17 o 13:11 |
|
|
|
|
#3852 |
|
Zadomowienie
|
Ja już wróciłam od lekarza
lekarz zrobił mi usg od środka, patrzy w ten monitor i cisza, może tak z minute a ja czuje że ciśnienie mi do góry idzie, łzy mi staneły w oczach że coś jest nie tak skoro nic nie mówi, w pewnym momencie mówi tak się to dziecko rusza że chyba go nie zmierze, a mi jak by kamień z serca spadł miałam dzisiaj to badanie przezierności karkowej i wszystko jest ok, pokazał mi wszystko nosek, stopki, rączki nawet kolanka nam dzidzius pokazał ale już co między nóżkami nie pokazał ale to nic najważniejsze że wszystko jest w normie dzidziuś śliczny kazał mi lekarz kupić witaminy z kwasami omega i kolejna wizyta za miesiąc szkoda tylko że usg dopiero w 20 tygodniu i powiedział żebym jak najwiecej leżała i nieprzesilala się, tak więc jutro na weselu to sobie Ania posiedzi za stołem i bede jadła
|
#3853 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro bierzecie to znaczy, że można, więc chyba teraz kupię już z dodatkiem omega (dopytam jeszcze w aptece).
|
|
|
|
#3854 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za zwykły Feminatal płaciłam coś koło 28 zł, za poprzednią paczkę tego z DHA dałam 45. Dziś mi kurde 57 zł za niego zaśpiewali i się zastanawiam, czy na coś innego się nie przerzucić. Merck już trochę przegina, ale chyba zapomnieli, że nie są monopolistą ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3855 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko strasznie duże są te kapsułki do połknięcia, często mam odruch wymiotny jak je połykam. Wczoraj zrobiłam pierwszy zakup Ja juz czuje wyraźniejsze ruchy dzidziusia, dzisiaj rano pływał mi po całym brzuszku, jakie to miłe było |
||
|
|
|
#3856 |
|
Zadomowienie
|
witam ciężaróweczki !
)))Nie wchodziłam tak ze 3 dni na wątek bo strasznie bolała mnie głowa i patrzeć w monitor nie mogłam , ale dzisiaj jest już lepiej i w końcu mogę nadrobić... Jestem na 127 stronie i chciałam powiedzieć że śliczne macie te brzuszki... u mnie leci 18 tydzień i brzuszek jest już naprawdę spory i mam powoli problem z ubraniem np bluzki podciągają mi się do połowy brzucha, a dawne tuniki są tak akurat... ehhh a co będzie dalej Wczoraj dostałam cały wielki karton ubranek dzieciencych bucików skarpeteczek i zabawek i nawet leżankę z wibracjami ;-) i siedziałam cały wieczór i oglądałam -- ale fajnie no nic lece nadrabiać coście tam naklikały
|
#3857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba nie "ściemniała" bo od tygodnia pytałam o nie w kilku aptekach i nie mieli Dziewczyny, a ile Prenatal z kwasami kosztuje? |
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc pewnie jest duży zapas
|
|
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3862 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jesli TO faktycznie bylo TO , to za jakis tydzien powinno sie nasilic . Moze jutro po kawce tez pomecze kosmite, moze nawiazemy jakis kontakt .Tylko zastanawie mnie, bo to co ja znalazlam w necie to pisze, ze przy pierwszym dziecku czuc dopiero w okolicy 18-20tyg , ale wlasnie nie wiem co czuc, moze juz wyrazne kopniaki? a te bulbotanie i "motyki" wczesniej mozna wyczaic![]() Otym, ze mozna wyczuc w 12tyg t pierwsze slysze? Ps. Kurcze , caly czas od wczoraj mysle o kosmicie , moze to faktycznie ON/ONA
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-04-17 o 16:38 |
|
|
|
|
#3864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() często powtarzany na National Geographic. Swego czasu były serie w niedzielne wieczory trzeba trafić
Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-17 o 17:15 |
|
|
|
|
#3865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Pewnie bede to musiala sama zrobic albo poprosic i zaplacic komusAle juz ktos wklejal linka do tego filmiku i juz ogladalam, o to chodzi? http://www.clipser.com/watch_video/256343 Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-04-17 o 17:55 |
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podobnie jak mój techniczne sprawy są na mojej głowie, on za to wspaniale sprawdza się w kuchni (coś za coś)co do filmu, to właśnie on ![]() chcę też się poprawić - zajrzałam do swoich notatek z tego filmu ( zboczenie po studiach ) i pierwsze ruchy zazwyczaj wyczuwa się w 18 tyg. a niekiedy już w 15 (a nie jak wcześniej pisałam w 12) przyjemnego oglądania
|
|
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Meldujemy się po wizycie u gina. Brzdąc ma prawie 9 cm długości od głowy do kości ogonowej, ruszał wreszcie rączkami i nóżkami, ale nie szalał
Pan doktor zrobił mu zdjęcie portretowe w 4D Ale słodko wygląda...Ciśnienie mam w porządku - 125/80, waga też Ginek zrobił mi cytologię i zbadał szyjkę macicy, bo się skarżyłam na te bóle w podbrzuszu. Wszystko z nią w porządku - jest twarda Następna wizyta za 4 tygodnie, czyli 14 maja. Zaczniemy wtedy 19 tydzień.
|
#3868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)A te pierwsze ruchy to wlasnie te bablowanie , czy tego sie nie uwaza za pierwsze ruchy? Bo juz zgupialam![]() Ps. tu pisze http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...7,2491688.html, ze dopiero od 16 cos mozna poczuc , no nic poczekam do jutra moze cos wiecej poczuje cos bardziej pewnego
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-04-17 o 19:07 |
|
|
|
|
#3869 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam dzisiaj Prenatal Classic 100 tabletek za 36 zł, a za ten Prenatal DHA zapłaciłam tez coś około 30 paru zł
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja już jetem specjalistą w slikonowaniu brodzików, skręcaniu i regulowaniu mebli nawet nauczyłam się lutować ! a za gotowaniem nie przepadam. w kuchni czuję się jak słoń w składzie porcelany. niestety od kiedy siedzę w domu, kuchnia obok łóżka stała się drugim miejscem, w którym najczęściej przebywam a co do ruchów dziecka to wiem jedno: ja tam jeszcze nic nie czuję ...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

.
Kurcze wiem, że mam schizy ale jakoś nie mogę przestać o tym myśleć....

, ale to wina poprzedniego gina
. Dzis rano tez po wypiciu kawy polozylam nogi wyzej i delikatnie ucisnelam brzuch
My dzisiaj zaczynamy dopiero 15tyg
, caly czas od wczoraj mysle o kosmicie
Ale słodko wygląda...