mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-17, 11:11   #3841
19martusia86
Zadomowienie

Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja też miło wspominam swoje dzieciństwo - wspólnie spędzane wakacje u babci - nie ma to jak dobre towarzystwo
A teraz magiczny rok 2009, prawie powtórka sprzed 27 lat

A ja ostatnio mam problem z zaczerpnięciem powietrza - w kościele to już standard - więc najbliższe miesiące czekają mnie msze na dworze
Wczoraj byłam z mamą w markecie i praktycznie od wejścia słabo mi się robiło
A w domu muszę mieć ciągle okna pootwierane
No cóż ja nawet na święconce nie wytrzymałam i musiałam wyjść. Zrobiło mi się gorąco i czułam, że zaraz padnę...
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 11:14   #3842
aaaaniusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
A ja ostatnio mam problem z zaczerpnięciem powietrza - w kościele to już standard - więc najbliższe miesiące czekają mnie msze na dworze
Wczoraj byłam z mamą w markecie i praktycznie od wejścia słabo mi się robiło
A w domu muszę mieć ciągle okna pootwierane
to tak jak ja, wszystko identycznie. balkon i okna otwarte od samego rana do wieczora, a powietrza i tak mi brak. teraz ide na spacerek z psia troche sie dotlenie, a dzis ciepło i ładnie.
aaaaniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 11:25   #3843
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Ja też testowałam i też mi bąblowało ale to chyba w jelitach przynajmniej w moim mniemaniu tak było.... podobno ruchów dziecka nie da się pomylić z niczym innym więc zakładam że to nie dzidzia

No ale Was wystawił do wiatru. No nieżle.Też byłabym wkurzona i to mocno.....

Dobrze że z Maluszkiem wszystko dobrze i brawa za udaną prezentację.

A ja dziś czuję się już super, podbrzusze od wczoraj już mnie nie boli i jest już normalne. Ale zastanawia mnie to czemu przez 3 dni miałam takie twarde i czy to przypadkiem nie zaszkodziło dzidzi? Kurcze wiem, że mam schizy ale jakoś nie mogę przestać o tym myśleć.... W poniedziałek mam wizytę jak usłyszę bijące serduszko to się uspokoję... A tu jeszcze 3 dni....

Zjem śniadanko i ide na spacerek żeby myśli zająć czymś innym.....
Kurcze, nie wiem szczerze powiedziawszy w czym bąblowało. Tyle tylko, że ja dość często się mlekiem faszeruje i nigdy nie zauważyłam, żeby coś się po nim działo. Trzeba spróbować za jakiś tydzień-bobas będzie większy to i ewentualne efekty powinny być bardziej spektakularne

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Miałam prasowac a tu coś mnie głowa boli :/ narazie leże sobie i myśle o maluszku. U nas wyszło tak fajnie że moja teściowa była w ciąży i jej szwagierka też między dziećmi było 4 tygodnie różnicy ( mój mąż jest młodszy od brata ciotecznego ) teraz ja jestem w ciąży i szwagierka też i oczywiście jest 4 tygodnie różnicy( w tym moje dziecko młodsze będzie ) szwagierka już wie że będzie syn jeśli u nas też syn to historia się powtórzy w rodzinie męża każdy zaskoczony
Między mną a szwagierką 6 tygodni różnicy. Ja wrześniowa a ona październikowa mama.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Ja też testowałam i też mi bąblowało ale to chyba w jelitach przynajmniej w moim mniemaniu tak było.... podobno ruchów dziecka nie da się pomylić z niczym innym więc zakładam że to nie dzidzia

No ale Was wystawił do wiatru. No nieżle.Też byłabym wkurzona i to mocno.....

Dobrze że z Maluszkiem wszystko dobrze i brawa za udaną prezentację.

A ja dziś czuję się już super, podbrzusze od wczoraj już mnie nie boli i jest już normalne. Ale zastanawia mnie to czemu przez 3 dni miałam takie twarde i czy to przypadkiem nie zaszkodziło dzidzi? Kurcze wiem, że mam schizy ale jakoś nie mogę przestać o tym myśleć.... W poniedziałek mam wizytę jak usłyszę bijące serduszko to się uspokoję... A tu jeszcze 3 dni....

Zjem śniadanko i ide na spacerek żeby myśli zająć czymś innym.....
U mnie to twardnienie na pewno z nerwów. Na szczęście mama odebrała badania i nie są najgorsze, więc mogę swobodnie odsapnąć. No i wczoraj stwardniało mi jak po schodach szybko wlazłam, ale położyłam się i przeszło.
Stary 2009-04-17, 11:28   #3844
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Kurcze to tak jak ja na wsi byłam raz będąc dzieckiem. Drugi raz odwiedzałam koleżankę z liceum i była to dla mnie wielka sensacja. Strasznie zdziwiło mnie, że kura w górę potrafi podfrunąć... no i na młode kozy (dzięki Bogu, że to z daleka było) powiedziałam-patrzcie jakie ładne pieski...

Pamiętam jak raz do nas przyjechała kuzynka z Warszawy w moim wieku- miałyśmy wtedy chyba po 10 lat, bawiłyśmy się w ogrodzie i ona najpierw się dziwiła że kura ma dwie nogi a nie cztery, a potem bardzo przezywała, że nie zapytała mojej mamy czy może deptać trawnik... popatrzyłam na nią wtedy jak na kosmitę. Deptać trawnik! W ogrodzie! Czy ona chciałaby fruwać nad tą trawą?
Stary 2009-04-17, 11:36   #3845
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

Pamiętam jak raz do nas przyjechała kuzynka z Warszawy w moim wieku- miałyśmy wtedy chyba po 10 lat, bawiłyśmy się w ogrodzie i ona najpierw się dziwiła że kura ma dwie nogi a nie cztery, a potem bardzo przezywała, że nie zapytała mojej mamy czy może deptać trawnik... popatrzyłam na nią wtedy jak na kosmitę. Deptać trawnik! W ogrodzie! Czy ona chciałaby fruwać nad tą trawą?
Mój dziadek (sołtys) by się załamał...
Stary 2009-04-17, 11:37   #3846
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Dziękuję dziewczyny za wsparcie dziś jest troszkę lepiej. Postaram się dziś szybciej zwlec z łóżka i czymś się zająć bo za dużo myślę i pewnie stąd te doły...

wczoraj zamiast mleka wypiłam gorącą czekoladę ale tylko mi skręciło żołądek i nic nie czułam, ale u mnie to pewnie za wcześnie (rozpoczynam 14 tydz.) brzucha nadal u mnie nie widać, ale ja chudzina zawsze byłam, to pewnie dlatego.

jeśli chodzi o ciąże w rodzinie. To dziewczyny moich dwóch braci ciotecznych są ciężarne ale oni mieszkają tak daleko i widujemy się tak rzadko, że nie ma to dla mnie większego znaczenia.
Bratowa mojego jest w ciąży. Właśnie zaczęła 9 miesiąc, może z nią uda nam się znaleźć wspólny język...

we wtorek mam wizytę kontrolną i znów zobaczę swojego maluszka - to mnie pociesza

i zastanawiam się nad pozostaniem w niepewności jeśli chodzi o poznanie płci ...
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:04   #3847
aniago25
Zadomowienie

Ja bym chciała znać płeć nawet dzisiaj ale chyba jeszcze dzidzius za malutki, ja już gotowa jak zwykle godzine przed czasem, coś się u nas pochmurno robi mam nadzieje że padać nie będzie.
Stary 2009-04-17, 12:45   #3848
precious_81
Wtajemniczenie

Dziewczynki bierzecie już witaminy z kwasami omega? Kiedyś wyczytałam, że bierze sie je w późniejszych miesiąca, ale teraz przeglądam gazetkę i są witaminy Prenate Elite - z opisu wynika, że można stosować przed zajściem w ciążę, w czasie ciąży i podczas karmienia, czyli można już teraz witaminy z kwasami?
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 13:01   #3849
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Ja bym chciała znać płeć nawet dzisiaj ale chyba jeszcze dzidzius za malutki, ja już gotowa jak zwykle godzine przed czasem, coś się u nas pochmurno robi mam nadzieje że padać nie będzie.
No właśnie chyba będzie padać - nawet tak zapowiadali, ale ja czuję już, że ciśnienie spada - jestem strasznie osłabiona
Ledwo przygotowałam sobie produkty na obiad i już musiałam się położyć

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Dziewczynki bierzecie już witaminy z kwasami omega? Kiedyś wyczytałam, że bierze sie je w późniejszych miesiąca, ale teraz przeglądam gazetkę i są witaminy Prenate Elite - z opisu wynika, że można stosować przed zajściem w ciążę, w czasie ciąży i podczas karmienia, czyli można już teraz witaminy z kwasami?
Ja biorę teraz 1*1 foli, 2*2 Magne B6, 2*1 Nospa forte

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 13:02   #3850
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Bierzecie ja biore Omnibionta prontal (wit i mineraly)z metafolin (latwej przyswajalny kwas foliowy) + DHA(omega 3)
Ja swoje tablety zaczelam brac za pozno, po trzech misiecach, a moglam je juz brac od poczatku, ale to wina poprzedniego gina

Mam pytanie, wczoraj o wypici kawy pojechalam autem do miasta, siedzac guma ze spodni uciskala mi brzuch na wys pepka i zaczelo sie jakies dziwne bulbotanie, ale takie jakiego jeszcze chyba nigdy nie czulam. Dzis rano tez po wypiciu kawy polozylam nogi wyzej i delikatnie ucisnelam brzuch i cos mi sie tam jakby poruszylo, ponowilam ucisk i znowu poczulam i zastanawiam sie czy TO moglo byc TO? My dzisiaj zaczynamy dopiero 15tyg czy to nie za wczesnie moze juz mam jakas manie wsluchiwanie sie w swoj brzuch
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 13:07   #3851
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Od początku ciąży łykam feminatal metafolin 800 do 12 tyg. (zawiera kwas foliowy, witaminy oraz jod )
a od 13 tyg. feminatal matefolin + dha 400 czyli są to takie same tabletki ale do tego łyka się kapsułkę z kwasem dokozaheksaenowym. Ten zestaw jest dla kobiet w okresie od 13 tyg. ciąży do końca karmienia piersią.
Więc nie wiem jak to wyglądam z innymi tabsami. Lepiej skonsultować to z lekarzem.

zartownis To mogło być To widocznie kawka pobudza nie tylko Ciebie ale i Twoja Maleństwo
poza tym słyszałam, że doświadczone mamy (te które już rodziły) mogą poczuć ruchy swojego dziecka już w 12 tyg. ciąży.

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-04-17 o 13:11
Stary 2009-04-17, 14:26   #3852
aniago25
Zadomowienie

Ja już wróciłam od lekarza lekarz zrobił mi usg od środka, patrzy w ten monitor i cisza, może tak z minute a ja czuje że ciśnienie mi do góry idzie, łzy mi staneły w oczach że coś jest nie tak skoro nic nie mówi, w pewnym momencie mówi tak się to dziecko rusza że chyba go nie zmierze, a mi jak by kamień z serca spadł miałam dzisiaj to badanie przezierności karkowej i wszystko jest ok, pokazał mi wszystko nosek, stopki, rączki nawet kolanka nam dzidzius pokazał ale już co między nóżkami nie pokazał ale to nic najważniejsze że wszystko jest w normie dzidziuś śliczny kazał mi lekarz kupić witaminy z kwasami omega i kolejna wizyta za miesiąc szkoda tylko że usg dopiero w 20 tygodniu i powiedział żebym jak najwiecej leżała i nieprzesilala się, tak więc jutro na weselu to sobie Ania posiedzi za stołem i bede jadła
Stary 2009-04-17, 14:48   #3853
precious_81
Wtajemniczenie

Skoro bierzecie to znaczy, że można, więc chyba teraz kupię już z dodatkiem omega (dopytam jeszcze w aptece).
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 15:32   #3854
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
Od początku ciąży łykam feminatal metafolin 800 do 12 tyg. (zawiera kwas foliowy, witaminy oraz jod )
a od 13 tyg. feminatal matefolin + dha 400 czyli są to takie same tabletki ale do tego łyka się kapsułkę z kwasem dokozaheksaenowym. Ten zestaw jest dla kobiet w okresie od 13 tyg. ciąży do końca karmienia piersią.
Więc nie wiem jak to wyglądam z innymi tabsami. Lepiej skonsultować to z lekarzem.

zartownis To mogło być To widocznie kawka pobudza nie tylko Ciebie ale i Twoja Maleństwo
poza tym słyszałam, że doświadczone mamy (te które już rodziły) mogą poczuć ruchy swojego dziecka już w 12 tyg. ciąży.
Tak samo Feminatal z DHA, tylko z miesiąca na miesiąc droższy się robi.
Za zwykły Feminatal płaciłam coś koło 28 zł, za poprzednią paczkę tego z DHA dałam 45. Dziś mi kurde 57 zł za niego zaśpiewali i się zastanawiam, czy na coś innego się nie przerzucić. Merck już trochę przegina, ale chyba zapomnieli, że nie są monopolistą

Cytat:
Ja już wróciłam od lekarza lekarz zrobił mi usg od środka, patrzy w ten monitor i cisza, może tak z minute a ja czuje że ciśnienie mi do góry idzie, łzy mi staneły w oczach że coś jest nie tak skoro nic nie mówi, w pewnym momencie mówi tak się to dziecko rusza że chyba go nie zmierze, a mi jak by kamień z serca spadł miałam dzisiaj to badanie przezierności karkowej i wszystko jest ok, pokazał mi wszystko nosek, stopki, rączki nawet kolanka nam dzidzius pokazał ale już co między nóżkami nie pokazał ale to nic najważniejsze że wszystko jest w normie dzidziuś śliczny kazał mi lekarz kupić witaminy z kwasami omega i kolejna wizyta za miesiąc szkoda tylko że usg dopiero w 20 tygodniu i powiedział żebym jak najwiecej leżała i nieprzesilala się, tak więc jutro na weselu to sobie Ania posiedzi za stołem i bede jadła
Super, że wszystko w normie!
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 15:40   #3855
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
Napisane przez aaaaniusia Pokaż wiadomość
no jeszcze pare miesiecy i przejdzie oczywiscie mam nadzieje ze wczesniej tak samo u ciebie jak i u mnie i u innych mamus z tym problemem. Jak urodze to jak najszybciej bede musiała isc do dentystki na kontrole, przed ciaza miałam wszystko poleczone, ale przy tak niedokładnym myciu jak teraz to pewnie wszystkie dalsze zeby beda popsute, bo przednie mi sie myje ok
ja właśnie w przyszłym tygodniu sie wybieram na kontrol do dentysty

Cytat:
Ja biore prenatal DHA , ale to są tylko same te kwasy bez witamin, musze jeszcze dokupic do tego praenatal Classic
Tylko strasznie duże są te kapsułki do połknięcia, często mam odruch wymiotny jak je połykam.

Wczoraj zrobiłam pierwszy zakup kupiłam body z napisem "Kocham swoja mame i swojego tate" i śpioszki z kaftanikiem z napisem" Jestem skarbem mamy"

Ja juz czuje wyraźniejsze ruchy dzidziusia, dzisiaj rano pływał mi po całym brzuszku, jakie to miłe było
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 15:40   #3856
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

witam ciężaróweczki ! )))

Nie wchodziłam tak ze 3 dni na wątek bo strasznie bolała mnie głowa i patrzeć w monitor nie mogłam , ale dzisiaj jest już lepiej i w końcu mogę nadrobić...
Jestem na 127 stronie i chciałam powiedzieć że śliczne macie te brzuszki...
u mnie leci 18 tydzień i brzuszek jest już naprawdę spory i mam powoli problem z ubraniem np bluzki podciągają mi się do połowy brzucha, a dawne tuniki są tak akurat... ehhh a co będzie dalej
Wczoraj dostałam cały wielki karton ubranek dzieciencych bucików skarpeteczek i zabawek i nawet leżankę z wibracjami ;-) i siedziałam cały wieczór i oglądałam -- ale fajnie

no nic lece nadrabiać coście tam naklikały
Stary 2009-04-17, 15:43   #3857
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Za zwykły Feminatal płaciłam coś koło 28 zł, za poprzednią paczkę tego z DHA dałam 45. Dziś mi kurde 57 zł za niego zaśpiewali i się zastanawiam, czy na coś innego się nie przerzucić. Merck już trochę przegina, ale chyba zapomnieli, że nie są monopolistą

jak masz możliwość to spróbuj poszukać w innej aptece, ceny bywają różne.
Stary 2009-04-17, 15:43   #3858
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:

Stary 2009-04-17, 15:47   #3859
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Byłam dziś w aptece, która jest najtańsza w okolicy. Pani powiedziała, że długo tych witamin w hurtowni nie było, a jak już się pojawiły to dużo droższe.

Chyba nie "ściemniała" bo od tygodnia pytałam o nie w kilku aptekach i nie mieli

Dziewczyny, a ile Prenatal z kwasami kosztuje?
Stary 2009-04-17, 15:52   #3860
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Byłam dziś w aptece, która jest najtańsza w okolicy. Pani powiedziała, że długo tych witamin w hurtowni nie było, a jak już się pojawiły to dużo droższe.

Chyba nie "ściemniała" bo od tygodnia pytałam o nie w kilku aptekach i nie mieli
u mnie do apteki to chadzają same starowinki więc pewnie jest duży zapas
Stary 2009-04-17, 15:58   #3861
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
u mnie do apteki to chadzają same starowinki więc pewnie jest duży zapas
U mnie z kolei epidemia brzuchatek w okolicy
Stary 2009-04-17, 16:04   #3862
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
U mnie z kolei epidemia brzuchatek w okolicy
czyli wszystko jasne
Stary 2009-04-17, 16:29   #3863
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Pobudza na pewno malucha, bo jednak kaza ograniczac sie do jednego napoju z kofeina dziennie. Jesli TO faktycznie bylo TO, to za jakis tydzien powinno sie nasilic. Moze jutro po kawce tez pomecze kosmite, moze nawiazemy jakis kontakt.
Tylko zastanawie mnie, bo to co ja znalazlam w necie to pisze, ze przy pierwszym dziecku czuc dopiero w okolicy 18-20tyg, ale wlasnie nie wiem co czuc, moze juz wyrazne kopniaki? a te bulbotanie i "motyki" wczesniej mozna wyczaic
Otym, ze mozna wyczuc w 12tyg t pierwsze slysze?
Ps. Kurcze, caly czas od wczoraj mysle o kosmicie, moze to faktycznie ON/ONA

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-04-17 o 16:38
Stary 2009-04-17, 17:10   #3864
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
O tym, ze mozna wyczuc w 12tyg t pierwsze slysze?
Ps. Kurcze, caly czas od wczoraj mysle o kosmicie, moze to faktycznie ON/ONA
info z filmu dokumentalnego "W łonie matki" polecam
często powtarzany na National Geographic.
Swego czasu były serie w niedzielne wieczory trzeba trafić

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-04-17 o 17:15
Stary 2009-04-17, 17:53   #3865
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
info z filmu dokumentalnego "W łonie matki" polecam
często powtarzany na National Geographic.
Swego czasu były serie w niedzielne wieczory trzeba trafić
Nie mam narazie National G po polsku, bo moj TZ z kumplem, zawiesili mi antene satelitarna nie z tej strony domu, (TZ gdzies slyszal, ze antena musi byc wykierowana w poludnie na slonce) i jeszcze jej nie przewiesili. Pewnie bede to musiala sama zrobic albo poprosic i zaplacic komus.
Ale juz ktos wklejal linka do tego filmiku i juz ogladalam, o to chodzi? http://www.clipser.com/watch_video/256343

Czas edycji: 2009-04-17 o 17:55
Stary 2009-04-17, 18:10   #3866
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Nie mam narazie National G po polsku, bo moj TZ z kumplem, zawiesili mi antene satelitarna nie z tej strony domu, (TZ gdzies slyszal, ze antena musi byc wykierowana w poludnie na slonce) i jeszcze jej nie przewiesili. Pewnie bede to musiala sama zrobic albo poprosic i zaplacic komus.
Ale juz ktos wklejal linka do tego filmiku i juz ogladalam, o to chodzi? http://www.clipser.com/watch_video/256343
masz genialnego montera podobnie jak mój techniczne sprawy są na mojej głowie, on za to wspaniale sprawdza się w kuchni (coś za coś)

co do filmu, to właśnie on
chcę też się poprawić - zajrzałam do swoich notatek z tego filmu ( zboczenie po studiach ) i pierwsze ruchy zazwyczaj wyczuwa się w 18 tyg. a niekiedy już w 15 (a nie jak wcześniej pisałam w 12)

przyjemnego oglądania
Stary 2009-04-17, 18:40   #3867
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Meldujemy się po wizycie u gina. Brzdąc ma prawie 9 cm długości od głowy do kości ogonowej, ruszał wreszcie rączkami i nóżkami, ale nie szalał Pan doktor zrobił mu zdjęcie portretowe w 4D Ale słodko wygląda...
Ciśnienie mam w porządku - 125/80, waga też Ginek zrobił mi cytologię i zbadał szyjkę macicy, bo się skarżyłam na te bóle w podbrzuszu. Wszystko z nią w porządku - jest twarda Następna wizyta za 4 tygodnie, czyli 14 maja. Zaczniemy wtedy 19 tydzień.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 18:50   #3868
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
masz genialnego montera podobnie jak mój techniczne sprawy są na mojej głowie, on za to wspaniale sprawdza się w kuchni (coś za coś)

co do filmu, to właśnie on
chcę też się poprawić - zajrzałam do swoich notatek z tego filmu ( zboczenie po studiach ) i pierwsze ruchy zazwyczaj wyczuwa się w 18 tyg. a niekiedy już w 15 (a nie jak wcześniej pisałam w 12)

przyjemnego oglądania
Moj TZ zadnej srubki w domu nie przykreci, ani gwozdzia nie wbije, ale ma inne atuty, podobnie jak Twoj ugotowac potrafi, tak ze w weekendy ja do kuchni nawet nie zagladam(od sniadania w lozku po kolacje - on sie zawsze tym zajmuje)
A te pierwsze ruchy to wlasnie te bablowanie, czy tego sie nie uwaza za pierwsze ruchy? Bo juz zgupialam

Ps. tu pisze http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...7,2491688.html, ze dopiero od 16 cos mozna poczuc, no nic poczekam do jutra moze cos wiecej poczuje cos bardziej pewnego

Czas edycji: 2009-04-17 o 19:07
Stary 2009-04-17, 19:00   #3869
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
Dziewczyny, a ile Prenatal z kwasami kosztuje?
Kupiłam dzisiaj Prenatal Classic 100 tabletek za 36 zł, a za ten Prenatal DHA zapłaciłam tez coś około 30 paru zł
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 19:23   #3870
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Moj TZ zadnej srubki w domu nie przykreci, ani gwozdzia nie wbije, ale ma inne atuty, podobnie jak Twoj ugotowac potrafi, tak ze w weekendy ja do kuchni nawet nie zagladam(od sniadania w lozku po kolacje - on sie zawsze tym zajmuje)
A te pierwsze ruchy to wlasnie te bablowanie, czy tego sie nie uwaza za pierwsze ruchy? Bo juz zgupialam

Ps. tu pisze http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...7,2491688.html, ze dopiero od 16 cos mozna poczuc, no nic poczekam do jutra moze cos wiecej poczuje cos bardziej pewnego
ten sam typ
ja już jetem specjalistą w slikonowaniu brodzików, skręcaniu i regulowaniu mebli nawet nauczyłam się lutować !
a za gotowaniem nie przepadam. w kuchni czuję się jak słoń w składzie porcelany. niestety od kiedy siedzę w domu, kuchnia obok łóżka stała się drugim miejscem, w którym najczęściej przebywam

a co do ruchów dziecka to wiem jedno: ja tam jeszcze nic nie czuję ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości