Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-17, 12:02   #4111
azzis
Zakorzenienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)

domi7ks gratuluję A nie lepiej jest przełożyć na wcześniej? przed październikiem?

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:05   #4112
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

domi7ks i ja przyłaczam sie do gratulacji !!!!!!!!!
Cóz za szczescie
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:08   #4113
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam ważne pytanie - świadkowie to sprawa oczywista. Ale mam tez dwie osoby, którym chciałabym nadać ważne role w tym dniu? Może wystąpiliby wówczas jako druhna i drużba - tylko co mieliby wówczas robić?
Witam,ja rowniez mam swiadkow(oni podpisuja w kosciele papierki)-moga to byc kawaler,panna,zamezna,zon aty oraz wdowiec lub wdowa natomiast druzba i druzka sa to osoby wolnego zwiazku czyli kawaler i panna do ich zadania nalezy:jesli ktos ma tzw butonierki oni je przypinaja,odbieraja kwiaty od gosci,biora czynny udzial w zabawach,pomagaja w ubiorze,druzka jedzie razem z TZ po PM chyba tyle
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:09   #4114
AgatkaL
Wtajemniczenie

Domi7ks....GRATULACJE Ale włąsnie nie lepiej przełożyć na wcześniej ślub? no chyba, ze chcecie od razu wesele z chrzcinami zrobić

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:13   #4115
domi7ks
Zakorzenienie

Nie chce przekładać wczesniej wtedy musiałabym inna suknie zamowic, bo ta moja princesska raczej dobtrze z brzuchem by nie wyglądała. poza tym przepadna nam zaliczki, bo na ten rok terminy sa pozajmowane.
Ja chce miec normalny slub w przyszlym roku, wszytsko tak jak mialo byc, tylko data zmieniona

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:14   #4116
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
nie wiem, po wynikach bety sie dowiedzialam, ze to 6ty tydzien, a w tatmtym miesiacu mialam normalnie @
wczoraj obiczylam termin na 17 grudzien, ale to chyba wyjdzie listopad
GRATULACJE JESZCZE RAZ GRATULACJE
Stary 2009-04-17, 12:16   #4117
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
Witam,ja rowniez mam swiadkow(oni podpisuja w kosciele papierki)-moga to byc kawaler,panna,zamezna,zon aty oraz wdowiec lub wdowa natomiast druzba i druzka sa to osoby wolnego zwiazku czyli kawaler i panna do ich zadania nalezy:jesli ktos ma tzw butonierki oni je przypinaja,odbieraja kwiaty od gosci,biora czynny udzial w zabawach,pomagaja w ubiorze,druzka jedzie razem z TZ po PM chyba tyle
u mnie nie ma takiego zwyczaju, ze druzba jedzie z młodym po PM. wrecz jest przesąd, ze nikt nie powinien jechac w jednym samochodzie z parą młodą (oczywiscie poza kierowca). ale moj TZ mieszka 40 km ode mnie i u niego juz własnie jest tak jak piszesz-ze druzb z młodym przyjezdza.
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-17, 12:16   #4118
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

A nam z Tżtem zaginal kotek mieszkamy na 9 pietrze i mamy taki zamykany korytarz z 3 innymi mieszkaniami i tam ten kotek czesto sobie chodzil na spacerki... i wczoraj wrocilismy do domu kolo 23 (tz odbieral mnie z pracy) i tesciu sie pyta czy kota nie ma na korytarzu bo gdzies sie zapodzial... ale pomyslelismy ze pewnie wszedl gdzies do kanapy albo do ktorejs szafy i spi, bo czesto sie tak chowal... A tu rano sie budze a kota jak nie bylo tak nie ma... Raczej nie uciekl bo nigdy z domu nie wychodzil, a korytarz zamykany... i teraz to nie wiem gdzie on moze byc... moze u sasiadow ale nie wiem... tak pusto bez kotka
Wiem jak to jest jak zabraknie pupila
Stary 2009-04-17, 12:18   #4119
gold-fish
Zakorzenienie

Kwiecień jest lepszy niz październik zielono wszędzie i aż chce się żyć

Apropo miesiecy to cos Wam wkleję
,,Styczeń
Małżeństwa styczniowe będą kontynuowały tradycje, jakie panowały w domach rodzinnych, przestrzegały porządku w mieszkaniu i w sprawach życiowych, a od dzieci wymagały posłuszeństwa i szacunku dla starszych. Związki wówczas zawarte są trwałe, a partnerzy czują się odpowiedzialni za siebie i potomstwo. Styczniowi patronuje bogini Junona (Hera).
Luty
Ożenionym w lutym patronuje Neptun (Posejdon). Ich związki noszą na sobie piętno roztargnienia; trudno będzie im wspólnie osiągnąć wyznaczony cel. To wieczni marzyciele i fantaści, ale nie potrafią marzeń przekładać na rzeczywistość. Życie może im zejść na nigdy nie zrealizowanych planach. Powinni wystrzegać się alkoholu, bo wówczas łatwo mogą wspólnie "popłynąć".
Marzec
Pod znakiem energicznego Marsa (Aresa) na ślubnym kobiercu stoją prawdziwi wojownicy, którym słowo kompromis nie przechodzi przez gardło. Jedno drugiemu nie ustąpi i każdy robi swoje. Jeśli przypadkiem zmierzają w jednym kierunku, mogą osiągnąć wielki sukces, ale też częściej niż inni spotykają się na sali sądowej. Namiętni, ale kłótliwi i awanturniczy.
Kwiecień
Bogini Wenus (Afrodyta) zadba, by miłość na długo zagościła w ich sercach. Złączeni zwykle romantyczną miłością, nawet w razie życiowych burz, będą wobec siebie taktowni, życzliwi, lojalni i, co ważne, zawsze gotowi służyć pomocą. Cenić będą sobie wspólne wypady do kina, teatru, życie towarzyskie. Ich dom będzie elegancki i urządzony ze smakiem, ale ze strachu przed ograniczeniem wolności mogą długo nie decydować się na dziecko.

Maj
Amor (Eros) goni przed ołtarz namiętnych kochanków. Radosny seks będzie mocnym spoiwem tego małżeństwa, ale on też może być przyczyną kłopotów, jeśli partnerzy dopuszczą się zdrady, a trzeba powiedzieć, że kochliwi są oboje. W każdym razie nuda im nie grozi - wybuchy namiętności przeplatane kłótniami, rozstania i powroty, decyzje podejmowane szybko i pod nastrojem chwili, ciche dni i pojednania w łóżku.
Czerwiec
Czerwcowemu małżeństwu patronuje Merkury (Hermes). Składając życzenia wiedz, że masz przed sobą partnerów intelektualnych i wspólników w interesach. Nie znaczy to, że się nie kochają; owszem, kochają się, ale bardziej rozumem, niż sercem. W ich domach nie usłyszysz kłótni - zastąpią je dyskusje. Dzieciom zapewniają wszechstronne wykształcenie, sami będą pracować w jednym zawodzie, razem prowadzić firmę lub chociaż zajmować się wspólnym hobby.
Lipiec
Ludzie, stojący na ślubnym kobiercu w lipcu, pod opiekuńczymi skrzydłami Jowisza (Zeusa) założą prawdziwą rodzinę, instytucję, która będzie autentyczną opoką dla ich dzieci i nawet, gdy wyfruną już z gniazda, obowiązkowo wracać będą do niego na każde Boże Narodzenie. Nieufni wobec aktualnych mód pielęgnować będą tradycyjne wartości, wysoko cenić dostatek i płynące stąd poczucie bezpieczeństwa. Zrobią także wszystko, by ich dzieci zdobyły zawody od pokoleń cieszące się społecznym szacunkiem, jak - lekarz, adwokat itp.

Sierpień
Patronować im będzie Demeter (Ceres) - bogini urodzaju, żniw i bogactwa. Należy mieć więc nadzieję, że głód im w oczy nie zajrzy, choć jest niebezpieczeństwo, że w tej pogoni za pieniędzmi sprawy uczuć zejdą na dalszy plan. Sierpniowe pary muszą uważać, by nie stać się typowymi ciułaczami, którzy przez piętnaście lat nie pojadą na wakacje, bo zbierają na samochód lub budują dom. Powinni pamiętać, że pieniądze nie zwrócą im straconej młodości, zdrowia i miłości.
Wrzesień
Gdy do ołtarza prowadzi Wulkan (Hefajstos), bez kłopotów się nie obejdzie. Mówiąc wprost, nie jest to najszczęśliwszy miesiąc na zawieranie związków małżeńskich. Partnerzy często wnoszą w posagu kompleksy, smutne wspomnienia z dzieciństwa, nie zabliźnione rany, a wobec siebie mają nadmierne oczekiwania, które przeważnie nie mogą być spełnione. Zdrady i rozwody nie należą tu do rzadkości.
Październik
Czy na pewno jest to ślub z miłości? Bogini Minerwa (Atena) nad namiętnością przedkłada rozum, opiekuje się zatem małżeństwami z rozsądku, zawartymi dla jakichś celów lub np. przez biuro matrymonialne. Czy to źle? Wcale nie! Jeśli dążyć będą do zgody i otaczać się szacunkiem, okazywać sobie przyjaźń i pomoc w trudnych chwilach, z powodzeniem mogą doczekać złotych godów. A miłość - starsi ludzie mówią, że przychodzi z czasem...
Listopad
Gdy na dworze deszcz i zawierucha, do ołtarza ciągną osoby silne, niezależne, którym niestraszne życiowe przeciwności. Patronuje im Diana (Artemida), bogini Księżyca i płodności. Ale to nie chęć stworzenia przytulnego gniazdka łączy ludzi w listopadzie, lecz jakaś wyższa idea, wspólny cel, a nawet walka o wspólną sprawę. Będą się kochać, ale nie pozostawią sobie dużo swobody. Każde z nich zajęte będzie karierą i niewiele czasu zostanie im na cieszenie się sobą. Ale gdy się w końcu do siebie dorwą, będzie im można tylko pozazdrościć...
Grudzień
Westa (Hestia) to opiekunka domowego ogniska i ona patronuje grudniowemu małżeństwu, które nie lubi zmian i zechce zapewne powielić wzorce, wyniesione z domów rodzinnych, tzn. żona zajmuje się domem i pracą, mąż zaś tylko tym ostatnim. Gdy na świecie pojawią się dzieci, mogą zakopać się w pieluchach i zapomnieć o uczuciu. Powinni unikać zwracania się do siebie per "mamusiu" i "tatusiu" i, przynajmniej raz w miesiącu wychodzić razem, ale bez dzieci. M. W."

Mam pytanie: czy Wasi TŻ będą mieli krawat, musznik czy muszkę?
My kupilismy koszulę ze zwykłym (chyba włoskim ) kołnierzykiem a podobno do muszki lepiej jest mieć kołnierzyk złamany

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:18   #4120
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
u mnie nie ma takiego zwyczaju, ze druzba jedzie z młodym po PM. wrecz jest przesąd, ze nikt nie powinien jechac w jednym samochodzie z parą młodą (oczywiscie poza kierowca). ale moj TZ mieszka 40 km ode mnie i u niego juz własnie jest tak jak piszesz-ze druzb z młodym przyjezdza.
szczerze powiem ze pierwszy raz slysze o takim przesadzie u nas w Kraku zawsze sie jezdzi z TZ ,natomiast niewolno azeby widzial TZ suknie
Stary 2009-04-17, 12:19   #4121
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wiec tak.. pojechalam na przymiarke cala w nerwach ze cos niepojdzie - bo ja nie chce halek na kolch ani nic chce sama spodnice taka zwiewna i balam sie ze cos niepojdzie... jak zobaczylam sukienke na wieszaku kolor mnie powalil - ciemne ecru o tym wlasnie marzylam.. ubralam sie nia i oniemialam jest przecudna fotki nie oddaja jej uroku jak to zwykle bywa ale jest czaderska ciemne ecru do tego blyszczaca koronka, dodam ze sukienka byla idealna nietrzeba robic poprawek, zamowilam tam tez buty okragly czubek 5 cm obcas kolor capucino bez zadnych wzorow tylko mala skorkowa kokardka z boku, wiec wyjde w nich tez po slube, jak przyjda buty to moge jechac i mierzyc jeszcze raz pani w salonie byly boskie zachwalaly ze cudownie dobralam suknie do typu urody i byly w szoku ze to jedyna sukienka ktora mierzylam, wogole powiedzialay ze sukienka wisi w salonie i gdy bede miala ochote mam przyjechac i mierzyc na chandre to podobno najlepsze, tyle ze po 18 bo maja mniej klientek, jeszcze jedna taka typowa przymiarka w lipcu wrazie jakbym schudla, sukienka zostaje w salonie do slubu moge odebrac nawet dzien wczesniej ale mysle o tygodniu odrazu dobralam branzoletke i kolczyki z krysztalkami stavorkiskiego, aa i kupilam dzis biustonosz bezszwowy bardotke z silikonem od srodka zeby sie niezsuwal, wiec hmm zostalo mi kupic tylko ponczochy i ja mam komplenty stroj.. nawet niewiecie jaka jestem uradowana a fotki to tylko polowiczny jej urok no i zwiazywalam sie na tasiemne z tylu co 2 oczka wiec z przdu troche mnie pogrubila ale jest idealna
ogolnie to mama sie przyznala ze jak widziala ja na wieszaku to byla przerazona co to kupilam a est zachwycona ze naprawde idealna dla mnie
Powiem Ci, że idealnie wszystko dobrałaś do swojego typu urody - gratuluje i zazdrosze wyczucia estetyki, którego ja nie posiadam i pewnie będę miała wszystko "z innej paki", ale będę Was męczyła o pomoc
rzeczywiście tylko ten moment w pasie jakoś smiesznie leży, ale tak jak pisałaś - trzeba dobrze zawiązać
gratuluje!

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

Mam pytanie- czy papiery z USC mozna odebrać w dowolnym urzędzie cywilnym?
Bo u mnie jest ich kilka, no i czy w moim mieście mozemy odebrać zaświadczenia także dla TŻ (pochodzi z innego miasta)?
podpinam sie pod pytanie - tym bardziej, że to JA jestem z innego miasta i szczerze powiedziawszy nie zastanawiałam sie nad tym wcześniej .

Cytat:
Dziewczyny, mam ważne pytanie - świadkowie to sprawa oczywista. Ale mam tez dwie osoby, którym chciałabym nadać ważne role w tym dniu? Może wystąpiliby wówczas jako druhna i drużba - tylko co mieliby wówczas robić?
a nie mogą oni być świadkami? bo poza tym to nie wiem co i jak. mogłabyś np. ich poprosić żeby szli przed Tobą w kościele... mój brat jak kilka lat temu brał ślub to miał świadków i 7 par drużbów... oni szli przed nim ... "rozstąpili się" i on szedł między nimi.

IZA!!! Życzę najpiękniejszego (i pierwszego z całego mnóstwa) dnia w życiu.

a tak wogóle to witam

Cytat:

...Wrzesień
Gdy do ołtarza prowadzi Wulkan (Hefajstos), bez kłopotów się nie obejdzie. Mówiąc wprost, nie jest to najszczęśliwszy miesiąc na zawieranie związków małżeńskich. Partnerzy często wnoszą w posagu kompleksy, smutne wspomnienia z dzieciństwa, nie zabliźnione rany, a wobec siebie mają nadmierne oczekiwania, które przeważnie nie mogą być spełnione. Zdrady i rozwody nie należą tu do rzadkości.

skąd Ty to wziełaś?????!!!!!!!!!!!!!
jestem bardzo przesądną osobą i załamałaś mnie szczerze tym

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2009-04-17 o 12:25
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-17, 12:21   #4122
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
domiks cieszę się. gratulacje.
justyna aj się na tym kompletnie nie znam. zabciaaa będzie miała orszak więc muwisz poczekać na nia
samba będe mieć profesjonalną sesję zdjęciową. Głównie akty w prezencie dla Tż

uuuu nooo to super A kiedy mu to dasz?? w dniu slubu?? Kto będzie robil te zdjecia? jakis znajomy fotograf czy obcy??

Kurde ale sie dzis zle czuje... prawie cala noc z Tżtem nie spalismy bo nie moglismy usnac choc bylismy mega zmeczeni, dzis rano mi sie super spalo ale znowu musialam wstac wczesnie bo musialam odwiezc samochod do mechanika bo wczoraj cos sie zepsulo... a dzis mam nocke w pracy i chyba zaraz ide spac bo nie wydole... tez dzisiaj jestescie takie ospale?? to chyba ta pogoda bo cos dzis jest zachmurzone bardzo i zanosi sie na deszcz
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:21   #4123
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
My kupilismy koszulę ze zwykłym (chyba włoskim ) kołnierzykiem a podobno do muszki lepiej jest mieć kołnierzyk złamany
Mój TŻ będzie miał musznik (czy fular, jak to się tam zowie).

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:21   #4124
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
szczerze powiem ze pierwszy raz slysze o takim przesadzie u nas w Kraku zawsze sie jezdzi z TZ ,natomiast niewolno azeby widzial TZ suknie
hi hi co kraj to obyczaj Ja nigdy nie widziałam, zeby TZ jezdzil z druzba a na wielu slubach byłam.... Przesad o sukni za to jest chyba powszechnie znany,,,
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:21   #4125
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:

,,Styczeń
Małżeństwa styczniowe będą kontynuowały tradycje, jakie panowały w domach rodzinnych, przestrzegały porządku w mieszkaniu i w sprawach życiowych, a od dzieci wymagały posłuszeństwa i szacunku dla starszych. Związki wówczas zawarte są trwałe, a partnerzy czują się odpowiedzialni za siebie i potomstwo. Styczniowi patronuje bogini Junona (Hera).
Luty
Ożenionym w lutym patronuje Neptun (Posejdon). Ich związki noszą na sobie piętno roztargnienia; trudno będzie im wspólnie osiągnąć wyznaczony cel. To wieczni marzyciele i fantaści, ale nie potrafią marzeń przekładać na rzeczywistość. Życie może im zejść na nigdy nie zrealizowanych planach. Powinni wystrzegać się alkoholu, bo wówczas łatwo mogą wspólnie "popłynąć".
Marzec
Pod znakiem energicznego Marsa (Aresa) na ślubnym kobiercu stoją prawdziwi wojownicy, którym słowo kompromis nie przechodzi przez gardło. Jedno drugiemu nie ustąpi i każdy robi swoje. Jeśli przypadkiem zmierzają w jednym kierunku, mogą osiągnąć wielki sukces, ale też częściej niż inni spotykają się na sali sądowej. Namiętni, ale kłótliwi i awanturniczy.
Kwiecień
Bogini Wenus (Afrodyta) zadba, by miłość na długo zagościła w ich sercach. Złączeni zwykle romantyczną miłością, nawet w razie życiowych burz, będą wobec siebie taktowni, życzliwi, lojalni i, co ważne, zawsze gotowi służyć pomocą. Cenić będą sobie wspólne wypady do kina, teatru, życie towarzyskie. Ich dom będzie elegancki i urządzony ze smakiem, ale ze strachu przed ograniczeniem wolności mogą długo nie decydować się na dziecko.
Maj
Amor (Eros) goni przed ołtarz namiętnych kochanków. Radosny seks będzie mocnym spoiwem tego małżeństwa, ale on też może być przyczyną kłopotów, jeśli partnerzy dopuszczą się zdrady, a trzeba powiedzieć, że kochliwi są oboje. W każdym razie nuda im nie grozi - wybuchy namiętności przeplatane kłótniami, rozstania i powroty, decyzje podejmowane szybko i pod nastrojem chwili, ciche dni i pojednania w łóżku.
Czerwiec
Czerwcowemu małżeństwu patronuje Merkury (Hermes). Składając życzenia wiedz, że masz przed sobą partnerów intelektualnych i wspólników w interesach. Nie znaczy to, że się nie kochają; owszem, kochają się, ale bardziej rozumem, niż sercem. W ich domach nie usłyszysz kłótni - zastąpią je dyskusje. Dzieciom zapewniają wszechstronne wykształcenie, sami będą pracować w jednym zawodzie, razem prowadzić firmę lub chociaż zajmować się wspólnym hobby.
Lipiec
Ludzie, stojący na ślubnym kobiercu w lipcu, pod opiekuńczymi skrzydłami Jowisza (Zeusa) założą prawdziwą rodzinę, instytucję, która będzie autentyczną opoką dla ich dzieci i nawet, gdy wyfruną już z gniazda, obowiązkowo wracać będą do niego na każde Boże Narodzenie. Nieufni wobec aktualnych mód pielęgnować będą tradycyjne wartości, wysoko cenić dostatek i płynące stąd poczucie bezpieczeństwa. Zrobią także wszystko, by ich dzieci zdobyły zawody od pokoleń cieszące się społecznym szacunkiem, jak - lekarz, adwokat itp.
Sierpień
Patronować im będzie Demeter (Ceres) - bogini urodzaju, żniw i bogactwa. Należy mieć więc nadzieję, że głód im w oczy nie zajrzy, choć jest niebezpieczeństwo, że w tej pogoni za pieniędzmi sprawy uczuć zejdą na dalszy plan. Sierpniowe pary muszą uważać, by nie stać się typowymi ciułaczami, którzy przez piętnaście lat nie pojadą na wakacje, bo zbierają na samochód lub budują dom. Powinni pamiętać, że pieniądze nie zwrócą im straconej młodości, zdrowia i miłości.
Wrzesień
Październik
Czy na pewno jest to ślub z miłości? Bogini Minerwa (Atena) nad namiętnością przedkłada rozum, opiekuje się zatem małżeństwami z rozsądku, zawartymi dla jakichś celów lub np. przez biuro matrymonialne. Czy to źle? Wcale nie! Jeśli dążyć będą do zgody i otaczać się szacunkiem, okazywać sobie przyjaźń i pomoc w trudnych chwilach, z powodzeniem mogą doczekać złotych godów. A miłość - starsi ludzie mówią, że przychodzi z czasem...
Listopad
Gdy na dworze deszcz i zawierucha, do ołtarza ciągną osoby silne, niezależne, którym niestraszne życiowe przeciwności. Patronuje im Diana (Artemida), bogini Księżyca i płodności. Ale to nie chęć stworzenia przytulnego gniazdka łączy ludzi w listopadzie, lecz jakaś wyższa idea, wspólny cel, a nawet walka o wspólną sprawę. Będą się kochać, ale nie pozostawią sobie dużo swobody. Każde z nich zajęte będzie karierą i niewiele czasu zostanie im na cieszenie się sobą. Ale gdy się w końcu do siebie dorwą, będzie im można tylko pozazdrościć...
Grudzień
Westa (Hestia) to opiekunka domowego ogniska i ona patronuje grudniowemu małżeństwu, które nie lubi zmian i zechce zapewne powielić wzorce, wyniesione z domów rodzinnych, tzn. żona zajmuje się domem i pracą, mąż zaś tylko tym ostatnim. Gdy na świecie pojawią się dzieci, mogą zakopać się w pieluchach i zapomnieć o uczuciu. Powinni unikać zwracania się do siebie per "mamusiu" i "tatusiu" i, przynajmniej raz w miesiącu wychodzić razem, ale bez dzieci. M. W."

Fajnie opisane miesiace.Do mojej sukni raczej pasuje TZ musznik ale on pewnie woli krawat
Stary 2009-04-17, 12:23   #4126
domi7ks
Zakorzenienie

Gold-fish to tym bardziej musze zrezygnowac z paździenrika

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:27   #4127
kaska87
Zakorzenienie

do nas kwiecien na 10000% pasuje zwłaszcza z tym dzieckiem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:27   #4128
dekoderka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Czesć

Lustereczko przywołało mnie do porządku, ale miałam to zrobic, tylko czekałam na wyniki

Bedziecie ciociami i dlatego z Tz przekładamy termin slubu z października na prawdopodobnie kwiecien przyszlego roku

dlatego wczoraj pytałam o te obrączki, bo mamy grawer na 24 październik
Moje gratulacje Bardzo się cieszę i pozdrawiam przyszłą mamusię
Stary 2009-04-17, 12:28   #4129
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

martucha84-ile kosztowal cie taki zestawik w salonie.Wlasnie ja tez mialam kupic w salonie ale jak uslyszalam cene za lancuszek i kolczyki swavorskiego 580 zl to zdebialam.Wydaje mi sie ze grubo przesadzily w tym sklepie.Dzis patrzylam i kolczyki srebrne mozna juz kupic za niecale 100 zl tylko ze niemaja ecri a ja takie chce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-17, 12:36   #4130
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

a nie mogą oni być świadkami? bo poza tym to nie wiem co i jak. mogłabyś np. ich poprosić żeby szli przed Tobą w kościele... mój brat jak kilka lat temu brał ślub to miał świadków i 7 par drużbów... oni szli przed nim ... "rozstąpili się" i on szedł między nimi.

[/font]
Właśnie nie... Świadkami będą moja siostra (nie wyobrażam sobie nikogo innego) i przyjaciel Tż. Ale nie chcę, żeby siostrze Tż było przykro, chciałabym ją obsadzić w jakiejś roli. I właśnie nie wiem co mogłaby robić jako druhna...
Stary 2009-04-17, 12:37   #4131
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

skąd Ty to wziełaś?????!!!!!!!!!!!!!
jestem bardzo przesądną osobą i załamałaś mnie szczerze tym
z onetu przecież nie ma małzeństwa bez kłopotów muszą być kłótnie zeby się później godzić

Bardzo chcemy wszystkich prosić,
by nam kwiatów nie przynosić.
zamiast kwiecia weselnego
kup nam totka na lipca jedenastego!

Czy podoba Wam się taki wierszyk ?
czy lepiej wpisać ,,zamiast bukietu okazałego"

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Edytowane przez gold-fish
Czas edycji: 2009-04-17 o 12:41
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:42   #4132
dekoderka
Raczkowanie

Cytat:
Pomóżcie proszę z tymi druzbami...
witaj,
zobacz co znalazłam dla Ciebie
Podczas przygotowań do ślubu i w dniu zaślubin dużą pomocą Państwu Młodym mogą służyć druhny, drużbowie i druhenki.
Jeśli powierzymy te role odpowiedzialnym i bliskim osobom będziemy mogli być pewni, że cała uroczystość będzie przebiegać spokojnie a wszystkie nagłe, niespodziewane problemy usunięte będą bez naszej ingerencji. Druhnami mogą być np. siostry, kuzynki lub przyjaciółki panny młodej, a drużbami bracia, kuzyni lub przyjaciele Pana Młodego.

Wspaniałym pomysłem na podkreślenie roli jaką ma spełnić wybrana przez nas grupa pomocnych osób, jest wyróżnienie jej przez strój lub jednakowe ozdoby. Druhny mogą mieć np. sukienki w takim samym kolorze, drużbowie identyczne przypinki w klapach garniturów. Druhenki mogą ślicznie wyglądać w sukieneczkach zbliżonych kolorem i fasonem do Panny Młodej.

Do wspólnych zadań druhen i drużby należy:
  • prowadzenie listy prezentów ślubnych
  • pomoc narzeczonym na każdym etapie przygotowywania przyjęcia weselnego
  • zorganizowanie wieczoru panieńskiego i kawalerskiego
  • dbanie, aby wszyscy goście dobrze bawili się na weselu
  • po weselu powinni wrócić do sali, by zabrać pozostały alkohol i napoje, sprawdzić czy nikt niczego nie zostawił i czy wzięto wszystkie kwiaty i prezenty
  • rozliczenie wszystkich rachunków, gdy nowożeńcy są już w podróży poślubnej.
Zadania druhen:
  • pomagają pannie młodej w wyborze sukni ślubnej, biżuterii, konsultacjach z fryzjerem i makijażystą
  • dbają o nienaganny wygląd sukni panny młodej
  • układają tren przed wejściem do kościoła i w kościele
  • pilnują aby welon dobrze się układał
  • odpinają welon w trakcie oczepin
  • przejmują opiekę nad kwiatami wręczonymi młodym
  • dbają, aby panna młoda miała w zasięgu ręki zapasową parę pończoch, puder, lusterko itp.
  • czuwają nad druhenkami.
Zadania drużby:
  • czuwają nad terminami dostaw alkoholu i napojów
  • stroją ślubny samochód
  • pilnują, by zdenerwowany pan młody nie zapomniał o obrączkach
  • odbierają kwiaty i prezenty
  • czuwają nad kolejnością wydarzeń, a w razie zmian szybko informują o tym młodych
  • dbają o sprawny transport gości
  • wznoszą uroczysty toast za zdrowie młodej pary podczas wesela
  • mogą wygłosić krótkie przemówienia.
Druhenki
Do zadań druhenek należy przede wszystkim niesienie poduszki z obrączkami za parą młodą podczas ceremonii w kościele. Mogą również sypać kwiatkami, nieść tren lub welon, a także uczestniczyć w sesji fotograficznej Państwa Młodych.
Stary 2009-04-17, 12:50   #4133
kaska87
Zakorzenienie

Domi7ks jest w ciązy gratulacje

dobre, że my z TZ-em nic bo też bym się bała

Stary 2009-04-17, 12:54   #4134
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
witaj,
zobacz co znalazłam dla Ciebie
Podczas przygotowań do ślubu i w dniu zaślubin dużą pomocą Państwu Młodym mogą służyć druhny, drużbowie i druhenki.
Jeśli powierzymy te role odpowiedzialnym i bliskim osobom będziemy mogli być pewni, że cała uroczystość będzie przebiegać spokojnie a wszystkie nagłe, niespodziewane problemy usunięte będą bez naszej ingerencji. Druhnami mogą być np. siostry, kuzynki lub przyjaciółki panny młodej, a drużbami bracia, kuzyni lub przyjaciele Pana Młodego.

Wspaniałym pomysłem na podkreślenie roli jaką ma spełnić wybrana przez nas grupa pomocnych osób, jest wyróżnienie jej przez strój lub jednakowe ozdoby. Druhny mogą mieć np. sukienki w takim samym kolorze, drużbowie identyczne przypinki w klapach garniturów. Druhenki mogą ślicznie wyglądać w sukieneczkach zbliżonych kolorem i fasonem do Panny Młodej.

Do wspólnych zadań druhen i drużby należy:
  • prowadzenie listy prezentów ślubnych
  • pomoc narzeczonym na każdym etapie przygotowywania przyjęcia weselnego
  • zorganizowanie wieczoru panieńskiego i kawalerskiego
  • dbanie, aby wszyscy goście dobrze bawili się na weselu
  • po weselu powinni wrócić do sali, by zabrać pozostały alkohol i napoje, sprawdzić czy nikt niczego nie zostawił i czy wzięto wszystkie kwiaty i prezenty
  • rozliczenie wszystkich rachunków, gdy nowożeńcy są już w podróży poślubnej.
Zadania druhen:
  • pomagają pannie młodej w wyborze sukni ślubnej, biżuterii, konsultacjach z fryzjerem i makijażystą
  • dbają o nienaganny wygląd sukni panny młodej
  • układają tren przed wejściem do kościoła i w kościele
  • pilnują aby welon dobrze się układał
  • odpinają welon w trakcie oczepin
  • przejmują opiekę nad kwiatami wręczonymi młodym
  • dbają, aby panna młoda miała w zasięgu ręki zapasową parę pończoch, puder, lusterko itp.
  • czuwają nad druhenkami.
Zadania drużby:
  • czuwają nad terminami dostaw alkoholu i napojów
  • stroją ślubny samochód
  • pilnują, by zdenerwowany pan młody nie zapomniał o obrączkach
  • odbierają kwiaty i prezenty
  • czuwają nad kolejnością wydarzeń, a w razie zmian szybko informują o tym młodych
  • dbają o sprawny transport gości
  • wznoszą uroczysty toast za zdrowie młodej pary podczas wesela
  • mogą wygłosić krótkie przemówienia.
Druhenki
Do zadań druhenek należy przede wszystkim niesienie poduszki z obrączkami za parą młodą podczas ceremonii w kościele. Mogą również sypać kwiatkami, nieść tren lub welon, a także uczestniczyć w sesji fotograficznej Państwa Młodych.
Super, dzięki! Tylko co wtedy robią świadkowie? Podpisują papierki tylko? A może najlepiej wprowadzić podział wymienionych przez Ciebie obowiązków?
Stary 2009-04-17, 12:58   #4135
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie nie... Świadkami będą moja siostra (nie wyobrażam sobie nikogo innego) i przyjaciel Tż. Ale nie chcę, żeby siostrze Tż było przykro, chciałabym ją obsadzić w jakiejś roli. I właśnie nie wiem co mogłaby robić jako druhna...
Przecież mogą być dwie świadkowe. TŻ nie musi brać przyjaciela.
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:59   #4136
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

myślicie, że takie bolerko:

http://www.allegro.pl/item607802846_...e_bolerka.html

pasuje do takiej sukni:

http://www.we-dwoje.pl/sliczna;sukni...html?foto_id=3

bo szczerze mowiac to myslalam bardziej o jakims takim przezroczystym, ale nie wiem ile mnie skroja w salonie.... a to jest tanie

Umowilam sie na przyszly piatek na przymiarke sukni... maja mi ja skrocic i wlasnie o tym bolerku chcialam pogadac i przymierzyc suknie z butami i z bizuteria zeby zobaczyc jak wyglada calosc... no i jeszcze welonu nie mam

Jeszcze chce sie umowic z moja makijazystka bo ona zawsze robi tak: najpierw konsultacja bezplatna podczas ktorej ustala sie co i jak, ona ma juz jakas wizje jak wyglada osoba i co jej ewentualnie pasuje, moze pomoc dobrac jakies dodatki itd, potem dopiero makijaz i fryzura probna, a potem juz na gotowo Chce sie z nia umowic na ta konsultacje na przyszly piatek bo bede w bielsku a ona nie odbiera wrrrr.... Przyszly weekend bedzie wypelniony przygotowaniami bo musze jeszcze zamowic obraczki i przejsc sie po jakis cukierniach wreszcie bo nadal nie mam ciast

Nastraszylyscie mnie tym opisem miesiecy... wychodzi na to ze wrzesien nam nic dobrego nie wrozy... ale musi byc dobrze bo wszystkie horoskopy nam mowia ze jestesmy idealnie dobrani
Stary 2009-04-17, 13:03   #4137
Strobiluska
Zadomowienie

domi7ks gratulacje!!!!!!!!!!!

a ja sie wkurzyłam. Przyszły nasze zaproszenia...wiem, ze to pierdoła, ale...chciałam takie, jak te pierwsze, a dostałam takie, jak te drugie, w dodatku na żółtym (żółty, nie żadne ecru, żółtyyyyy) a nie na biały papierze!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 593053482_5.jpg (14,7 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 593053482_7.jpg (15,0 KB, 60 załadowań)

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 13:03   #4138
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
myślicie, że takie bolerko:

http://www.allegro.pl/item607802846_...e_bolerka.html

pasuje do takiej sukni:
te bolerka są obleśne nienawidzę bolerek z tego tandetnego materiału
psuja cały efekt stroju PM

Stary 2009-04-17, 13:08   #4139
kliwia
Zakorzenienie

strobli to skontaktuj się ze sprzedawca niech to poprawi bezpłatnie. bo nie za to zapłaciłaś.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 13:18   #4140
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
te bolerka są obleśne nienawidzę bolerek z tego tandetnego materiału
psuja cały efekt stroju PM
mi sie nawet spodobalo.... aczkolwiek fajnie by bylo gdyby byl wiekszy wybor tego na allegro bo pierwotnie chcialam zupelnie inne ale nie moge nigdzie znalezc... zobacze co i za ile zaproponuja mi w salonie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości