|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
A ja już po depilacji
narazie tylko fredkę ogoliłam nogi w nastepnej kolejności. Dziewczyny ja nie wiem jak to będzie pozniej z tą depilacją. Ile sie dzisiaj musiałam nagimnastykować... lusterko jakieś takie małe, brzuch wszystko przysłania Z każdej strony podchodziłam, wykręcałam nogi...ale w koncu sie udało ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Np. te body http://www.ciuszkinamaluszki.pl/prod...R45-biale.html 18,30 zł to troszkę drogo...
|
|
|
#4112 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
![]() Resztę mam z głowy-chodze na wosk. Chyba nie miałabym siły golic się jeszcze na nogach
|
|
#4113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() Cytat:
.Niektóre są drogie Cytat:
|
|
|
#4114 |
|
Zadomowienie
|
Wy to wiecie jak poprawić humor
|
|
#4115 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, tak podświadomie mi lepiej.U siebie jeszcze rozstępów nie zauważyłam, a moja mama ma ich sporo. No nic może nie dostanę ich w spadku. Mam tylko problem z pękającymi naczynkami. Wszędzie ![]() Słodziaki Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
uhmmmm
![]() -ooo jesz ogórki kiszone? - to znak ze będzie chłopak! a jak ja się tez opycham słodkim??? to co??? ![]() - zgagę masz? to znaczyże ma dłuuugie włosy, bo cię po zołądku drażnią ! uhmmm ![]() -ale fajne body ![]() itd itp ![]() Cytat:
- Jedz mniejsze porcje, ale często - Pij dużo płynów - ok 2,5 - 3l na dobę. Najlepiej niegazowaną wodę, mleko, soki owocowe i warzywne. - Jedz dużo białka - chude mięso i wędliny, ryby, jaja, mleko oraz wszystkie jego przetwory. - Jedz warzywa i owoce - pomidory, marchew, dynie, fasolkę szparagową, selery i buraki. Z owoców najlepsze są borówki, jeżyny, maliny, brzoskwinie, nektarynki, winogrona, śliwki oraz jabłka. - Pieczywo pełnoziarniste, kasze i płatki - Tłuszcze roślinne - Poprawiające trawienie zioła - koperek, tmianek, bazylia, natka pietruszki, cynamon i sok z cytryny. Pani doktor mówiła też że aby karmić piersią nie trzeba wogóle pić mleka - krowa daje mleko a pije wodę ... i mamy zeby mieć mleko też mogą pic wodę - fajnie to porównała ![]() Mówila tez, żeby na początku unikać wszystkich nowych warzywek - nowa kapustka, ziemniaczki, marchewka ... itp /ale chyba chgodziłoi jej o te niewiadomego pochodzenia ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4117 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka brzusie
Trzymam kciukasy za wszystkie wizyty i usg ![]() ![]() i czekam na same dobre wieści Miramej super, że z maluszkiem wszystko ok WrednaAfrodyta kolejna mamuśka laska i jak tu człowiek ma nie mieć kompleksów ![]() A tu jeszcze smaka robicie na placki ziemniaczane ![]() A ja jutro idę na wesele nie szykuję się jakoś szczególnie bo idziemy tylko do kościoła i na obiad. Ostatnio strasznie dokucza mi ból kręgosłupa i miednicy więc nie wysiedziała bym tam tyle godzin.
|
#4118 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Nie ma to jak upierdliwa i wszystko wiedząca "doświadczona" mamusia ![]() Mam nadzieję, że mnie tak nie postrzegacie ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Patrzcie jak ślicznie wygląda ta pościel na real foto ![]() http://www.amy.com.pl/galeria.html
|
|
#4119 | |||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czolem mamuski
![]() ale jestem piekna i ladna i mam sliczne dlugie wloski ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tylko zabek mnie boli ale jakos daje rade jeszczeCytat:
najedz sie slodyczy przed wizyta co by maly skakal dzieki ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za wizyte ![]() to sciagnij sobie z neta ja wieczorem bede ogladac juz poniedzialkowy odcinek Cytat:
![]() ja mam usg co wizyte i jeszcze oprocz tego mialam genetyczne i polowkowe - tylko na ostatniej wizycie nie mialam z tego wzgledu wlasnie, ze mialam dopiero co polowkowe wiec nei bylo takiej potrzeby Cytat:
i najwazniejsze, ze dzidzia zdrowa ![]() Cytat:
tylko przez pierwszy miesiac nie jadlam cytrusow i owocow pestkowych i nie pilam gazowanego oraz nie jadlam mocno tlustych smazonych rzeczy, a po miesiacu probowalam np cos po kawaleczku i sprawdzalam czy maly zle nie reaguje, jak nie reagowal to zjadalam na drugi dzien wiecej i tak stopniowo az zaczelam normalnie jesc na poczatku najbardziej obzeralam sie jogurtami i bananami bo to mozna Cytat:
piekny stroj ![]() Cytat:
a po winogronach to praktycznie kazdej mojej kolezanki dziecko mialo kolki
|
|
|
#4120 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No i w końcu doczytałam do końca nie bez problemów bo mój lapcio wymyślił sobie akurat teraz jakąś aktualizację i ciągle mi coś wyskakuje i przerywa w czytaniu i nawet uśmieszków nie mam. Więc napiszę w wielkim skrócie bo w końcu mi się sam wyłączy
Frida no to szczęście w nieszczęściu, będziesz miała małżą w domu, bo na L4 ale za wiele Ci chyba nie pomoże z tą nogą, chociaż Twoja siostra to miała chyba gorzej Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miodzio, no i oczywiście żyrafki ; ) Cytat:
Cytat:
(niestety nie mogę wstawić uśmieszku, bo mam strajk komputerowy) Cytat:
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje wszystkim mamom za trzymanie kciukow!!!!!ja juz po wizycie i chyba te wasze kciuki zadzialaly!!! Najwazniejesze ze dzidzia zdrowa i rosnie fajnie......chociaz wedlug usg ma 23t3d a wedlug OM skonczony 25tc, ale lekarz powiedzial ze widocznie moje malenstwo bedzie mniejsze..... i UWAGA : dzidziol obrocil sie dzieki temu poznalam kto we mnie mieszka ![]() otóż moj brzuszek zamieszkuje mała Weronika ![]() nareszcie moge mowic do brzuszka po imieniu!!
|
|
#4122 |
|
Raczkowanie
|
Witam cieplutko po długiej przerwie
Ostatniego marca miałam wizytę kontrolną i ... przekazuję gorące pozdrowienia wszystkim mamusiom i ich dzidziusiom od mojego SYNUSIA Maluch rośnie w najlepsze, wszystko tj. serduszko, nerki, brzucho i inne ok Co do mnie to z szyjką nie jest źle, a to już dobrze Dostałam tabletki, bo lekarz stwierdził, że widzimy się tylko raz na 4 tyg i na wszelki wypadek trzeba działać. Do pracy już do końca ciąży nie wrócę i o dziwo jest mi z tym faktem bardzo dobrze Szwagier oddał mi autko i teraz nadrabiam zaległości (rzecz jasna z umiarem) wożę się po rodzince i sklepach i właśnie dlatego jak wracam to padam i do kompka nie mam siły zasiąść.Ściskam Was mocno i Wasze brzuszki |
|
|
|
#4123 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja nie dokarmialam - maly na poczatku jadl co pol godziny, widocznie tak potrzebowal wiec mu dawalam, nie byl nienajedzony, po prostu potrzebowal sie przytulic do cycusia czym byl starszy tym mniej jadla jakos w 4 miesiacu zaczelam dawac mu rowniez rozrzedzone kaszki i soczek np marchewkowy od 5 miesiaca maly jadl przecierki z owocow a pozniej zupki kazde dziecko jest inne i kazde je indywidualnie ja tam jestem zwolenniczka wprowadzania w miare szybko nowych pokarmow jesli dziecku nie szkodza i jest po nich zadowolone i cycek oczywiscie "na zadanie" ide dzis do kina z TZ ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
gratuluje ![]() Cytat:
rowniez gratuluje
|
|
|
#4124 |
|
Raczkowanie
|
WITAM WSZYSTKIE MAMUSIE
Ale mnie dawno u Was nie było Mam jednak nadzieję że brzuszki rosną i macie się dobrzeu mnie 29tc czuje się dobrze, chodze dalej do pracy zajmuję się domem i moją starszą córką i często brakuje mi czasu żeby włączyć laptopa, a najczęściej to wieczorem jak sobie wszystko porobię to nie mam już siły bo do pracy wstaję o 4.30 i padam ze zmęczeniamam pytanie odnośnie krzywej cukrzycowej bo dziś odebrałam wynik piłam 50g glukozy przed miałam 66 mg a po 1 godzinie 130 mg czy może któraś się orientuje czy to w normie? a i proszę napiszcie czy macie ruchliwe dzieci bo ja czasem sostaje do głowy z moim leniem czasem przez długie godziny nie daje znaku życia a brzuszki wam czasem twardnieją? a czy podczas mojej nieobecności były jakieś zmiany płci dzieci na kolejnych usg? nie wiem czemu ale łudzę się jeszcze czasem że mojej Weronisi coś tam wyrośnie między nogami. Może dlatego że w przypadku pierwszej córki w 8 miesiącu jej odpadł
|
#4125 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
gratulacje, ale super ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
także wielkie gratulacje |
||
|
|
|
#4126 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ainka11111 z tego co wiem to na naszym wątku żadnej dzidzi nic nie wyrosło i nic nie odpadło Mi brzuchol twardnieje codziennie, dostałam leki i magnez plus nakaz leżenia jak najwięcej.
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez sie ciesze ![]() a zaraz jedziemy z tż na pizze!! zadzwonila moja przyjaciolka czy jedziemy z nimi na pizze, bo ja maż wyciaga.....
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję córci Odczekałaś swoje żeby poznać płeć ![]() Svinecko -przedłużałaś sobie włoski? farbka?czy co robiłaś? Ulki nie ściagnę, muli mi okropnie a jak na blueconect zacznę ściagać filmy to mi się transfer skończy i pożegnam się z wizażem bo cierpliwości mi nie starczy no i Mąż mnie udusi bo on dużo też buszuje po necie.Przezyję to, z bólem serca.A nie ma takiej powtórki w sobote jak Na wspolnej, że wszystkie odcinki lecą z całego tygodnia? wie któraś czy w telegazece będę musiała grzebac? spadam i już dzis nie zaglądne, bo Mąż w domku to wiecie...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4129 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja lubię czytać takie dobre wiadomości Cytat:
![]() tym razem zdrowego synka ![]() Cytat:
![]() Daj znać czy film dobry Cytat:
![]() co do twardnienia to mi twardnieje, łykam Asmag i mam się oszczędzać i dużo leżeć. Co do ruchliwości dzidzia to mój ostatnio zapadł chyba w jakiś letarg aż zaczęłam się martwić, ale po słodkościach szybko się przebudził. Także różnie jest. Na razie lecę, odezwę się później, pa.
|
|
|
#4130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję dziękuję bardzo I jeszcze raz dziękuję I eleeri dziękuję bardzo!!! Edytowane przez ulika Czas edycji: 2009-04-17 o 20:26 |
|
|
|
|
#4131 |
|
Raczkowanie
|
ainka11111 oj ktoś tu mnie straszy, ja na USG to mialam takie parno i duszno ze szok ptaszyne było swietnie widac, chociaz ja widziałam plamki to moj TŻ wykrzyknął że to chyba chłopak na to mu lekarz z usmiechem ze dziewczynki napewno tego nie maja
. Juz się nastawilam więc lepiej niech nie odpada hehe.brzuszek miewam twardy, ale nie sprawdzalam kiedy lub poczym (zastanawiam sie czy nie wtedy jak mam pecherz pełny), z ruchliwoscią to róznie bywa jak pisalam wczesniej to po słodkosciach oraz po Harrym czytanym przez TŻ dzidziuś fika że hej. A glupia sprawa że jak zabardzo się pochylam do przodu w pozycji siedzacej czytaj gniote brzusia to tez wyczuwam ze dzidzi sie rusza - pewnie mu niewygodnie, bo gdzie tu podziac te długie nogi.HEHE ![]() Na fredke to ciekawy sposób a ja sie zastanawiam czy nie wrobic to TŻ-ta , a tak na serio to w kazdym szpitalu róznie teraz bywa. O rozstepach to jak sie ma je miec to i tak sie je bedzie miało ja mam w genach po mamusi na piersiach cholerstwo wyskoczyło i ani rusz a najlepsze specyfiki stosuje ehhh.
|
|
|
|
#4132 |
|
BAN stały
|
ok brzuchatki ja się powoli zbieram do łóżeczka. niedawno zjadłam zupkę pieczarkową - pychotka. dopiero teraz zrobiłam bo koleżanka na spacer mnie wyciągnęła, fajnie było cieplutko ale kilometrów to żeśmy zrobiły. plecki traz bolą, ale zaraz robię kanapki na jutro dla męża idę pod prysznic i spać. także do jutra
|
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Małż poszedł z psiurem, potem ma zapodać jakiś filmik z płytki, także ja też się pożegnam ![]() do jutra brzuchatki, pa.
|
|
|
#4134 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ona na moim miejscu to by cesarkę chciała! No ile razy można tłumaczyć, że cesarka tylko jak będzie konieczność! Pościel cudna - a ta żyrafka mnie normalnie oczarowała! Chyba muszę ją mieć ![]() Cytat:
... wiem, wiem nie wszystko się zgadza z tym co mówiła pani doktor Ale owoce pestkowe to np wiśnie, czereśnie ... a brzoskwinie można Cytat:
A co do ubierania dzidzi na spacer to najlepiej nie wychodzić z domu Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się że wszystko ok!!! Cytat:
![]() norma glukozy jest chyba do 140 Co do twardnienia brzucha - to mi twardnieje jak dzidz sie przekręca
|
||||||
|
|
|
#4135 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie ten wynik na pewno nie jest spowodowany objedzeniem, nie mam tego w zwyczaju Cieszę się, że Ci się Kubusiowe ubranka podobają, pokaż Wasze Cytat:
, najbardziej podoba mi się o zgadze i włosach ![]() Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
, dzięki Cytat:
Żyrafki obowiązkowo
|
|
|
#4136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Gratuluję córeczki Cytat:
Cytat:
Co do ruchliwości - raz bryka jak mały źrebak , innym razem - leniuszek na maxa . Odkąd biorę magnez brzuch mi nie twardnieje (odpukać ), no chyba, że Mały się wypnie ![]() A tak w ogóle, to czekam na wieści od Cass i UnholyOne ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- U nas dziś ładnie świeciło słoneczko i pojechaliśmy z Małżem nad morze, ale tam tak wiało, że chyba z 5 minut wytrzymaliśmy, a oprócz nas nawet jednego ludzika nie było , a to nie jest normalne
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-04-17 o 21:58 |
|||
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie mogę się doczekać ![]() i jeszcze adaikaka miała miec wizytę rano ... chyba nic nie pisała albo ja przeoczyłam ![]() jak zawsze zazdroszczę wypadu nad morze nawet jak tak wiało
|
|
|
|
|
#4138 |
|
Ola-Unhola
|
Jestem Kochane, już wróciłam i jestem najszczęśliwszą Mamusią na świecie.
Antoś jest przecudny, brykał sobie w brzuszku jak mały kucyk. A to poziewał trochę, a to główką kręcił i oczywiście nogi na główce co chwilkę miał, aż w pewnym momencie ze stópek utworzyła się nad czółkiem kokardka. No taki słodziuchny jest, a przede wszystkim zdrowy jak rybka Ma piękne długie nóżki, a jego fujarka ma już 1 cm ![]() Stópka 4 cm. Waży 770 g Poza tym jest większy/starszy o 2,5 tygodnia. Pani dr zastanawiała się nawet czy we wcześniejszym cyklu nie zaszłam w ciążę i na moim miejscu brałaby pod uwagę trochę szybszy poród lub mega dużego kawalera ![]() Jutro wkleję scany i screeny, na których (my to wiemy i widzimy) jest podobny do Bartusia jak dwie krople wody. Identyczne maja buzieńki, nosek taki "przyklejony" i usteczka ![]() Niezapomniane uczucie zobaczyc swoje dziecko na 4d, podglądac jak się rusza, wierci, układa, zeby było mu wygodnie. Po prostu rewelacja ![]() Antoś ma położenia dowolne, tzn teraz jest główką w dół, ale ma jeszcze troszkę miejsca i moze się przekręcic. Ok 30 tc powinien juz przyjąc stałą pozycję ![]() Czekoladko, gratuluję zdrowej córeczki ) I cieszę się, że się przekręciła.Ulika, super wieści, gratuluję zdrowego kawalera Ps. zdążyłam jeszcze przed zasiedzeniem Tż-ta zescanowac buzieńkę ![]() Jutro reszta ![]() Dobranoc Kochane
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Antoś jest boski Jak czytałam co napisałaś to samo mi się uśmiechało ... oby jak najwięcej takich wieści ... i te rozmiary - imponujące
|
|
|
|
|
#4140 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny Wieczornie
![]() W końcu dotarłyśmy z Małą do domu...i co? pierwszy wizaż Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakie słodziaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ekstra wyglądasz Mamusiu![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

narazie tylko fredkę ogoliłam
nogi w nastepnej kolejności. 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

a tyle trąbią ze zrezygnować trzeba z :..., ...,...,..., i lista nie ma końca.

nie szykuję się jakoś szczególnie bo idziemy tylko do kościoła i na obiad. Ostatnio strasznie dokucza mi ból kręgosłupa i miednicy więc nie wysiedziała bym tam tyle godzin.

Mam jednak nadzieję że brzuszki rosną i macie się dobrze![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)