|
|
#5161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
dzień dobry
![]() a ja mam dobrze - nikogo nie muszę namawiać i przekonywać do warzywek i SB, mój mąż plażuje razem ze mną ![]() zresztą nigdy nie miałam problemu z karmieniem go, bo zawsze był otwarty na propozycje i nie ma rzeczy, której by nie spróbował ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- ale ja jestem gapa ![]() witam wszystkie nowe "stare" plażowiczki - Beatky, Domi, Nedda i nowe "nowe również
|
|
|
|
#5162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mowiac, jak jej jakies kielki gdzies powiewalyMoj tata jest antywarzwniak, ale zje, co zrobie. Moja mama sie zakochala w SB, ale tylko jak ja gotuje Siostra dzis dzwoni, ze w koncu wyszedl jej baklazan... A ja coz... pol roku temu nie widzialam jak smakuje chociazby soczewica i ze sa jej rozne gatunki...![]() Ja tez mam komfort tego, ze co ugotuje, to zjedza i nawet chetniej niz przygotowane przez moja mame rybe w panierce smazona na oleju... i kto by pomyslal... Moi rodzice teraz nie moga sie doczekac, jak do nich przyjade, bo moja mama twierdzi, ze ona tak owsianki jak ja zrobic nie potrafi...
|
|
|
#5163 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam Was wszystkie!
Cytat:
I dziękuję bardzo za tą pochwałę Cieszę się, że mi coś wychodzi. Staram się. Szukam non stop nowych przepisów. Czasami sama coś próbuję zrobić. Zrobiłam w końcu sobie książkę z przepisami SB I wybieram z niej co mi pasuje każdego dnia. Tylko boję się, że przesadzam z tymi węglami - chodzi o zjadane ilości... Na wadze za tydzień zobaczę, czy robię coś nie tak i ewentualnie wtedy będę korygować błędy.Ryż basmati był (chyba tak to się pisze:P), bo taki akurat mój chłopak kupił, ale z niego został już ostatni woreczek i na przedwczorajszych zakupach kupiłam brązowy. Ale o ile czytałam, to ten basmati też podobno może być, prawda? Cytat:
Cytat:
Ale on zazwyczaj sobie jeszcze coś dodaje do tego:Pedit: a w ogóle, to od jutra zaczynam biegać dzisiaj zrobię sobie jakieś tam swoje ćwiczenia i poskaczę trochę na skakance, żeby się jakoś przygotować do wysiłku większego, bo przestałam widziec, że chudnę i mnie to trochę martwi. jednak jak się było na 1. fazie, to się przynajmniej po ubraniach widziało, a teraz brzuch wywaliło i tyle:P
Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-04-17 o 12:31 |
|||
|
|
|
#5164 |
|
Rozeznanie
|
Alusiu w dokladnie 3 m-ce
![]() 12 stycznia zaczelam ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- ino i tenk ju |
|
|
|
#5165 |
|
Zadomowienie
|
O jaaa.... Agee79, gratuluję z całego serca i zazdroszczę... też bym chciała tą dyszkę już mieć za sobą... Na razie boję się zważyć, ale bede musiała, bo zobaczę przynajmniej czy trzeba coś poprawiać czy nie... A bardzo restrykcyjna byłaś?
A chcesz zrzucić jeszcze czy już jest ok?
Edytowane przez feline2 Czas edycji: 2009-04-17 o 12:39 |
|
|
|
#5166 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje feline2
powiem Wam szczerze ze ani razu nie poczulam sie jakbym byla na diecie ![]() moze w jadlospisach tego tak nie widac ale ja nie objadam sie... ja sie obzeram ![]() a co by bylo gdyby mniej jadla? pewnie zwolnilby metabolizm ![]() ale z drugiej strony jak przed SB jadalam 1 gora 2 razy dziennie to nic dziwnego ze traz przy 4-5 posilkach czuje sie obzarta ![]() teraz kolejne wyzwanie... kolejne 10 kg.... mam nadzieje ze do konca wakacji mi sie to uda
|
|
|
|
#5167 |
|
Raczkowanie
|
moj dzisiejszy jadlospis:
Ś: wiesniak ogórek zielony pomidor ser zolty pokrojony w kostke, zielona herbata, jajko na miekko 2ś: serek homo naturalny z chyba 10 orzechami ziemnymi O: dosc duza miska sałatki(jajka, czerwona fasolka,ser feta,ogorek,pomiodor,sała ta pekinska,sol,pieprz,pare kropelek octu) woda niegazowana a na kolacje pewie bedzie to samo co na obiad...chyba ze cos jeszcze wymysle... Mam pytanie czy w serku naturalnym 3% tluszczu to duzo?
|
#5168 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje effa za pamiec!
Jesli masz na mysli chorobe, to czuje sie bardzo dobrze. Oko chyba wrocilo do stanu przed atakiem, a jesli nie, to roznica jest niewielka. Nie wiem na 100% bo nie moge zrobic sobie terminu u okulisty, bo tak maja napchane.Do zastrzykow juz bardzo sie przyzwyczailam, nie mam zadnych problemow. Oprocz tego, ze juz po takim czasie (to juz ponad 2 miesiace) dziennych ukluc mam czasem siniaki lub zgrubiale miejsca. Ale wlasnie dlatego mam az tyle miejsc do wyboru i jak narazie jeszcze z zadnego nie zrezygnowalam, choc mam swoje ulubione i te ktorych nie lubie. ![]() Zazdroszcze takie zapalu do gotowania, mnie ostatnio kompletnie odrzucilo od tego.
|
#5169 |
|
Raczkowanie
|
i czy mozna jesc sledzie w occie?
|
#5170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do obiadu dodalabym zamiast jajek jakies miecho a na kolacje cos z jajkami moze twistera? uwielbiam go ale troche inaczej go robie niz w przepisie i nazywm go kebabem SB ![]() dzisiaj jak zrobi to wkleje fotke ![]() ale tak na szybko ![]() smazysz omlet jajeczny (rozbeltane 2 jajka wlewasz na bardzo rozgrzana patelnie - jak nalesnik; jak sie zetnie to przewracasz na druga strone swoimi sposobami) usmazony omlet (juz na talerzu) smaruje musztarda lub koncentratem pomidorowym i na 1/2 ukladam poszatkowana salate lodowa lub pekinke. na salate/kapuste klade plasterki pomidora, ogorka, cebulki, sera zoltego lub fit i w zaleznosci od tego co mam albo jakas wedline drobiowa albo upieczona piers z kury w kawaleczkach (zazwyczaj potrzeba mi ok 1/4 piersi). przykrywam druga polowa omleta i zajadam jak kebaba ![]()
Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-04-17 o 13:24 |
|
|
|
|
#5171 |
|
Raczkowanie
|
ok bede pamietac;D
Ooo brzmi smakowicie chyba spróbuje tego twistera ![]() A co z tymi sledziami mozna je jesc?
|
#5172 |
|
Rozeznanie
|
mozna ale pamietaj aby w zalewie nie bylo cukru
|
|
|
|
#5173 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za kolejną dychę Cytat:
|
|||
|
|
|
#5174 |
|
Rozeznanie
|
dla mnie mega pyszne jest z podkladem z majonezu i ogorkami kiszonymi
![]() ale rzadko kiedy robie z majonezem
|
|
|
|
#5175 |
|
Rozeznanie
|
Ja majonezu nie lubię za bardzo, także to u mnie odpada, ale zastanawiam się nad tą musztardą. Ostatnio szukałam jakiejś bez cukru, ale średnio mi to szło. A później to już mi się nie chciało
Jaką wy kupujecie? Ketchup kupiłam, ale może bym się jeszcze zaopatrzyła w musztardę...
|
|
|
|
#5176 |
|
Rozeznanie
|
musztarde djon czy jak tam sie pisze
|
|
|
|
#5177 |
|
Rozeznanie
|
O rany, rzeczywiście czytałam sobie o niej w "DSB Turbo" - była w przepisach wymieniana. Ale ze mnie gapa! Dziękuję Agee
W takim razie może bym sobie takie coś jutro na śniadanko zrobiła... Zamiast jajecznicy, czy omleta.A powiedzcie mi taką rzecz. Na kolację trzeba uważać na tłuszcze - to rozumiem. Tylko, czy któraś może mi powiedzieć w jakim stopniu trzeba to robić? Bo zastanawiam się np. nad tym, jakbym chciała sobie omleta zrobić na kolację, albo pieczarki podsmażyć, to przecież na oliwie. I tak się zastanawiam, czy robić bez wyrzutów sumienia, czy lepiej jednak zrobić wtedy coś innego - jest wiele możliwości, więc nie będzie z tym problemu oczywiście. Tylko jakoś mnie to nurtuje:P |
|
|
|
#5178 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich plażowiczów, ja również pragne dołączyć do zacnego grona. Dziś mój pierwszy dzień na SB, licze na wsparcie i pomc doświadczonych i tych mniej doswiadczonych plażowiczek
.Mój dzisiejszy jadłospis wygląda tak: Ś: jajecznica z 2 jaj z szynką i szczypiorem do tego pomidor P: garśc orzechów IIŚ: sałatka z tuńczyka, ogórka kwaszonego, jajka, cebulki i troszkę mojonezu odłuszczonego P: serek wiejski i jak wróce do domku planuje O/K: pierś z kurczaka w przyprawkach z patelni z suróweczką z pekinki, ogóra, rzodkiewki, pomidorka z jakimś winegretem. Myśle, że chyba dobrze będzie
|
|
|
|
#5179 | |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe Plażowiczki i weteranki sb
![]() Cytat:
Zmiana pracy, codzienne dojazdy i moje lenistwo zniweczyły efekt (zgubiłam 7kg) Hihi, no wreszcie się zmobilizowalam i oto jestem Fruity cieszę się, że miłość kwitnie. 3mam kciuki za poukładanie spraw z exem. Domi fajnie, że jesteś
|
|
#5180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też bym tak chciała. Tylko bez ich powrotu:P
|
|
|
|
|
#5181 |
|
Zakorzenienie
|
Wątek zostaje zamknięty
Przekroczył ilość 5000 postów, zapraszam do VIII już części: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...9#post11926189 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

po połowie wiesniaka

Jesli masz na mysli chorobe, to czuje sie bardzo dobrze. Oko chyba wrocilo do stanu przed atakiem, a jesli nie, to roznica jest niewielka. Nie wiem na 100% bo nie moge zrobic sobie terminu u okulisty, bo tak maja napchane.

wystarczy Marzena