|
|
#4021 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
ale ja mam napisane od niego co mam zrobic.i sie zastanawiam czy to wystarcza
znaczy mam co on stwierdza:jakie wady itp i co powinnam miec i na ile czasu. czy we wro gdzies cos taniej? moze sie z ciekawosci przejde... ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
a to nie mam pytan :O |
|
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie ze dzis mija miesiac z aparatem?
I kiel juz prawie wszedl na swoje miejsce ![]()
|
|
#4023 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Orto powiedział, że nic mi nie będzie teraz ruszał bo zęby cały czas zmieniają swoje ułożenie i za chwilę okazaloby się, że znów jest nierówno! Później wierciłam dziurę w brzuchu mojej stom o to samo ale powiedziała, że na razie się boi ruszyć i że ją orto ochrzani! ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- [/COLOR] Cytat:
szybko ten czas leci
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-04-17 o 16:48 |
||
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
mcilu, no
![]() Zobaczcie jaka szwed ma brzydke szczeke, mimo ze nosila aparat.... http://www.pudelek.pl/artykul/16696/..._ja_do_matury/
|
|
#4025 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wytłumaczyłam najlepiej jak potrafiłam, ale nie wiem czy zrozumiesz cokolwiek ![]() I myślę, że jak pójdziesz z tym wszystkim do innego orto to nie będzie problemu. Tylko niektórzy wolą po swojemu i może od nowa wyciski Ci robić. Bo ja też zmieniałam orto. Poszłam ze zdjęciami z wyciskiem, ale i tak robiła swoje wyciski. Ale na następnej wizycie od razu miałam zakładanego hyraxa. Więc myślę, że nie powinno być problemu, jak nie masz skomplikowanej wady. Bo mojej wady niestety dużo orto nie chciało się podjąć leczenia Ale znalazłam w końcu kobiete, która mnie uratowała ![]() Cytat:
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi, jakie miękkie rzeczy do jedzenia proponujecie, żeby były pożywne? Bo ja od wczoraj mam separację i niezbyt fajnie się z tym gryzie (chociaż jestem z siebie dumna, bo mimo tego, że trochę bolało, to zjadłam już 4 kanapki
)...Acha, no i jeszcze jedno. Czy pierścienie też tak wkurzają jak separacja? Bo ja mam ochotę to gówno wywalić w cholerę, wioęc mam nadzieję żę pierścieni tak nie czuć...
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Edziek, pierscieni tak nie czuc
Bynajmniej MI nie przeszkadzaja ![]() A co do takieg opozywnego, to kisiel jest sycacy Mi mama kiedys zrobila jeszcze pomidorowke z ryzem, tyle ze tego ryzu bylo pelno wiec tez bylo pozywne![]() A, i jeszcze banany sa sycace
|
|
#4028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie pomyslalam ze w miejscu zlaczen 2zebow jest miejsce miedzy drucikiem a zebami... znaczy to oczywiste ale nie skojarzylam faktu ![]() dziekuje ![]() _________________________ _________________________ ________________ a ja dzisiaj jadlam zapiekanke serowa z makaronem(pomysl na..) i stwierdzilam ze bedzie super do aparatu bo nie trzeba gryzc w zasadzie tego makaronu i raczej nei przebarwi gumeczek jak spagetti
Edytowane przez sQuara Czas edycji: 2009-04-17 o 17:19 |
|
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
A co do nitki, to mimo ze minal miesiac to i tak nie umiem sie nia poslugiwac...
|
|
#4030 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
Nie wiem czy jest możliwosc, ale wiem ze ja jedna jedynke mam z boku bardziej płaską, bo była dwójka leczona i troche miałam oszlifowane. Może tym samym sposobem da się Twoje zmniejszyc? ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#4031 | |
|
dental hygienist
|
ale to był chłopak...
Cytat:
Fajnie tak poszaleć z kolorkami
|
|
|
#4032 |
|
Raczkowanie
|
Aaaaaaaaaaaa fakt! zapomniałam, że jak chłopak to się moze szpecic :P
|
|
#4033 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.Jak na razie jestem na etapie szukania dobrego ortodonty. Znalazłam kilka telefonów i chyba zabieram się do dzwonienia w poniedziałek .
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz próbować. Ja zakładam tak, że zaczepiam, żeby się tylko trzymała, zaciskam zęby i sama wchodzi na miejsce. Ale początkowo też myślałam, że coś chyba jest źle, albo ja jakaś lewa ![]() Ludzie nie spamujcie tak! Ja będę miała teraz kiepski dostęp do kompa, bo oddaję swój sprzęt do serwisu i to potrwa. Tak więc nie szalejcie!!!
|
|
|
#4035 |
|
Raczkowanie
|
Postanowiłam wreszcie dodać zdjątka moich krzywulców
![]() trochę się wstydzę... W ogóle to nie wiem jak mogłam tak długo chodzić z takim uzębieniem... Ale lepiej późno niż wcale ![]() dzień 0 dzień 1 dzień 85 dzień 130
|
|
#4036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo już nie pamiętam jak orto mi tłumaczył, a w drodze do domu mi jeden wyciąg spadł... a drugi był zaczepiony na dolną rurkę...ale nie wiem czy sobie językiem nie "przesunęłam" chociaż to trochę chyba niemożliwe... Help
|
|
|
#4037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzwoń do orto.ale jak nie grzebałaś tam za bardzo językiem, to nie powinno się tam nic zmienić. a jak by wyciąg spadł z jakiegoś zamka to raczej byś to poczuła ![]() ale żeby przesunąć wyciąg z trójki na rurkę to na pewno nie jest możliwe Edytowane przez ania86ka Czas edycji: 2009-04-17 o 20:06 |
|
|
|
|
|
#4038 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4039 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Do orto jednak nie zadzwonie,bo od dziś ma urlop ale z drugiej strony orto pokazywał mi "że zaczepiam o ten haczyk" i przypominam sobie trójkę,ale chyba pokazywał na trójce, żeby było widać,a jednak na rurce to trochę dalej i nie widać... za nic nie mogę sobie przypomnieć, no... jedynie to, że jeden był zaczepiony o tą rurkę... dzisiaj cały dzień tak chodzę.
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przekonam się już za 6 dni Ooo, na pomysł żarcia kisielków nie wpadłam Muszę zacząć robić sobie zapasy
|
|
|
#4041 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4042 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Widać efekty, widać! Pierwszy raz widzę tak założoną gumkę na połowę zamka! Ale faktycznie w tym przypadku to logiczne, nie wpadłam na to że drucik może nie przechodzić równo przez "szynę" zameczka! ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
papryka85 Jak w pracy zaczełaś już???
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-04-17 o 20:43 |
||
|
|
|
|
#4043 |
|
Rozeznanie
|
paple!!!
nie chcę mi się tego wszystkiego czytać. jak jakieś pytania były to sorry ale mam dzisiaj fantastyczny humor ![]() pomimo tego,ze byłam dzisiaj na spotkaniu z kilkoma 'kumpelkami' ![]() i jedna z nich wypaliła :Ej,bo ty to zawsze miałaś takie królicze zęby. podziękowałam serdecznie za szczerość i powiedziałam,że niedługo to się zmieni ![]() boo będę miała aparat. i wtedy wszystkie : łaaaa,ale masz fajnie itd. ![]() O mam fajnie!!! ![]() wogóle,to kolesia dzis poznałam fajowskiego dlatego mam taki humorek ![]() wiem wiem młoda i głupia,ale idzie się zakochać.! ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- skorpio84 widać już znaczną poprawę naprawdę.---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- skorpio84 widać już znaczną poprawę naprawdę.
|
|
#4044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A z tą miłością to Ty uwazaj, bo pozniej tylko klopot
|
|
|
#4045 |
|
Zadomowienie
|
mi już leci pół roku z aparatem , i troche sie naprostowały zęby, ale ząb który był najbardziej krzywy, tzn był do tyłu dalej tam jest( przednia dwójka) i jakoś nie zanosi się żeby w najbliższym czasie zmienił miejsce ;/
zęby mam żółte od tego całego aparatu, nie moge się uśmiechać , jakoś są osoby co miały większe wady i widac jakieś postępy w prostowaniu tylko u mnie jakieś problemy żeby jednego zęba naprostowac, Bożee chce już to dziadostwo zdejmować
|
|
|
#4046 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym może orto ma w planie najpierw naprostowanie i przesunięcie innych zębów aby móc skutecznie zmienić pozycję dwójki. Tu trzeba cierpliwości i sorry ale nie lubię strasznie takich ludzi w gorącej wodzie kąpanych ![]() kmee - gdzieś ty zniknęła? wszyscy jesteśmy ciekawi twojego wyboru gumasów przestań się miziać i alkoholizować i wracaj do nas
|
|
|
|
|
|
#4047 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() :roll eyes:U mnie dzika wariacja, kły mnie nap... Wszystkie 4
|
|
|
#4048 | ||
|
Zadomowienie
|
no a jak
Cytat:
czytam że niektórzy już po miesiącu-dwóch widzą efekty, więc chyba nic dziwnego że też bym chciała widzieć Cytat:
w sumie to miałam 3zęby krzywe, ale najgorsza była dwójka te dwa pozostałe tylko lekko w góre były i nawet nie było tego widać.
Edytowane przez Costynuuna Czas edycji: 2009-04-17 o 23:36 |
||
|
|
|
|
#4049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla szybkich efektów polecam kombinerki czyli tzw domowy zestaw małego ortodonty
|
|
|
|
|
|
#4050 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

i inne wypadki losowe 

) bo ja uwielbiam ją i musze uzywac bo szybko mi sie żółte(prawie
Ale znalazłam w końcu kobiete, która mnie uratowała 

bo już nie pamiętam jak orto mi tłumaczył, a w drodze do domu mi jeden wyciąg spadł... a drugi był zaczepiony na dolną rurkę...ale nie wiem czy sobie językiem nie "przesunęłam" chociaż to trochę chyba niemożliwe...