Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-17, 16:33   #4021
sQuara
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

ale ja mam napisane od niego co mam zrobic.i sie zastanawiam czy to wystarcza

znaczy mam co on stwierdza:jakie wady itp i co powinnam miec i na ile czasu.

czy we wro gdzies cos taniej? moze sie z ciekawosci przejde...

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
sQuara - ty się martwisz, że drogo ja płacę we Wro jeszcze więcej i myślę, że u Ciebie nie jest tak źle. No tyle, że ja z góry znam cały koszt leczenia i nie płacę za odklejone zamki i inne wypadki losowe

A wygląda to u mnie tak:

-z góry zapłaciłam 4 tyś za tzw. materiały
- reszta ( 4,5 tys zł) rozłożone na 30 razt po 150 zł ( 30 rat = 30 miesięcy leczenia ) jakiegoś strasznego rygoru w terminach płatności nie ma.

- mój koszt leczenia to 8,5 tyś zł + 260 za 1 wizytę z wyciskami itp + 80 zł za 2 wizytę z planem leczenia

Aaaa i znam we Wro orto u których płaci się jeszcze więcej niż ja

a to nie mam pytan :O
sQuara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 16:39   #4022
klada
Zakorzenienie

Wiecie ze dzis mija miesiac z aparatem?
I kiel juz prawie wszedl na swoje miejsce

Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 16:45   #4023
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marrrta111 Pokaż wiadomość
mclilu aparat potrzebny też, za jednym zamachem bym wyprostowała i zmniejszyła. Da się tak?
Mi założono drutexa i 2,5 mc temu i do dziś nic mi nie wyrównywali - a mam jedną dłuższą jedynkę!
Orto powiedział, że nic mi nie będzie teraz ruszał bo zęby cały czas zmieniają swoje ułożenie i za chwilę okazaloby się, że znów jest nierówno!
Później wierciłam dziurę w brzuchu mojej stom o to samo ale powiedziała, że na razie się boi ruszyć i że ją orto ochrzani!

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Wiecie ze dzis mija miesiac z aparatem?
I kiel juz prawie wszedl na swoje miejsce

Wow
szybko ten czas leci
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2009-04-17 o 16:48
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 16:47   #4024
klada
Zakorzenienie

mcilu, no

Zobaczcie jaka szwed ma brzydke szczeke, mimo ze nosila aparat....
http://www.pudelek.pl/artykul/16696/..._ja_do_matury/
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2009-04-17, 16:51   #4025
kosheen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sQuara Pokaż wiadomość
no to Wyluzuj
czy ma ktos instrukcje obslugi nitki dent. majac aparat??) bo ja uwielbiam ją i musze uzywac bo szybko mi sie żółte(prawie) robi w szczelinkach:O

aaaa i nie wiecie moze czy jak zrobilam plan lezcenia itp u pierwszego orto i jednak proponuje mi drogo to czy moge z tym wszystkim isc do innego orto i powiedziec
-dzien dobry potrzebuje aparat gorny dolny i bihelix, to sa moje zdjecia i wyciski....musze tez miec stripping(nauczylam sie slowa na s..) i lawy na tyle zeby, nie mialam separacji.
zrobilby mi ktos?
bo kurcze doszlam do wniosku ze ten moj orto to strasznie drogi...wizyty 120 i za odpadniety (jest trakie slowo?) zamek tez musze placic(to normalne?)
Sama dojdziesz jak się obsługiwać nitką, jak już będziesz miała aparat. Ja też się zastanawiałam. A to poprostu trzeba nitkę przełożyć przez drucik w tym miejscu w jakim chcesz wyczyścić zęby, potem sobie czyścisz, wyjmujesz i przekładasz znowu przez drucik między kolejnymi zębami
Wytłumaczyłam najlepiej jak potrafiłam, ale nie wiem czy zrozumiesz cokolwiek

I myślę, że jak pójdziesz z tym wszystkim do innego orto to nie będzie problemu. Tylko niektórzy wolą po swojemu i może od nowa wyciski Ci robić. Bo ja też zmieniałam orto. Poszłam ze zdjęciami z wyciskiem, ale i tak robiła swoje wyciski. Ale na następnej wizycie od razu miałam zakładanego hyraxa. Więc myślę, że nie powinno być problemu, jak nie masz skomplikowanej wady. Bo mojej wady niestety dużo orto nie chciało się podjąć leczenia Ale znalazłam w końcu kobiete, która mnie uratowała

Cytat:
marrrta111
mclilu aparat potrzebny też, za jednym zamachem bym wyprostowała i zmniejszyła. Da się tak?
To jeśli potrzebujesz także aparatu to musisz iść do orto- nie widzę innego wyjścia. Orto założy Ci aparat i chyba na końcu leczania ortodontycznego wyrówna Ci zęby(na długość)
kosheen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 17:14   #4026
edziek244
Zakorzenienie

Powiedzcie mi, jakie miękkie rzeczy do jedzenia proponujecie, żeby były pożywne? Bo ja od wczoraj mam separację i niezbyt fajnie się z tym gryzie (chociaż jestem z siebie dumna, bo mimo tego, że trochę bolało, to zjadłam już 4 kanapki )...

Acha, no i jeszcze jedno. Czy pierścienie też tak wkurzają jak separacja? Bo ja mam ochotę to gówno wywalić w cholerę, wioęc mam nadzieję żę pierścieni tak nie czuć...

[ross_i]216904[/ross_i]

edziek244 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 17:16   #4027
klada
Zakorzenienie

Edziek, pierscieni tak nie czuc Bynajmniej MI nie przeszkadzaja

A co do takieg opozywnego, to kisiel jest sycacy Mi mama kiedys zrobila jeszcze pomidorowke z ryzem, tyle ze tego ryzu bylo pelno wiec tez bylo pozywne
A, i jeszcze banany sa sycace
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2009-04-17, 17:16   #4028
sQuara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kosheen Pokaż wiadomość
Sama dojdziesz jak się obsługiwać nitką, jak już będziesz miała aparat. Ja też się zastanawiałam. A to poprostu trzeba nitkę przełożyć przez drucik w tym miejscu w jakim chcesz wyczyścić zęby, potem sobie czyścisz, wyjmujesz i przekładasz znowu przez drucik między kolejnymi zębami
Wytłumaczyłam najlepiej jak potrafiłam, ale nie wiem czy zrozumiesz cokolwiek
rozumiem... faktycznie nie pomyslalam ze w miejscu zlaczen 2zebow jest miejsce miedzy drucikiem a zebami... znaczy to oczywiste ale nie skojarzylam faktu
dziekuje

_________________________ _________________________ ________________
a ja dzisiaj jadlam zapiekanke serowa z makaronem(pomysl na..) i stwierdzilam ze bedzie super do aparatu bo nie trzeba gryzc w zasadzie tego makaronu i raczej nei przebarwi gumeczek jak spagetti

Edytowane przez sQuara
Czas edycji: 2009-04-17 o 17:19
Stary 2009-04-17, 17:18   #4029
klada
Zakorzenienie

A co do nitki, to mimo ze minal miesiac to i tak nie umiem sie nia poslugiwac...
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2009-04-17, 17:44   #4030
bastylianka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wyluzuj Pokaż wiadomość
bastylianka orto twoje jedynki pogodzi.
spoookojnie.

bialutkie ząbki masz kochaaana.
One wbrew pozorom wcale nie są takie białe! tylko na focie tak wyszly, az sie dziwilam :P

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez marrrta111 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny a ja mam takie pytanie, troche dziwne z reszta.. Czy jest możliwość zmniejszenia dwóch jedynek. Bo ja je mam troche większe od reszty, a chciałabym mieć wszystkie zęby równe... Troche lipa sie pytać ortodontki, więc pisze do was.. Pomożecie?
Wcale nie lipa
Nie wiem czy jest możliwosc, ale wiem ze ja jedna jedynke mam z boku bardziej płaską, bo była dwójka leczona i troche miałam oszlifowane.
Może tym samym sposobem da się Twoje zmniejszyc?

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
aaaa i nie wiecie moze czy jak zrobilam plan lezcenia itp u pierwszego orto i jednak proponuje mi drogo to czy moge z tym wszystkim isc do innego orto i powiedziec
-dzien dobry potrzebuje aparat gorny dolny i bihelix, to sa moje zdjecia i wyciski....musze tez miec stripping(nauczylam sie slowa na s..) i lawy na tyle zeby, nie mialam separacji.
zrobilby mi ktos?
bo kurcze doszlam do wniosku ze ten moj orto to strasznie drogi...wizyty 120 i za odpadniety (jest trakie slowo?) zamek tez musze placic(to normalne?)
Moja za pierwszą wizyte z wyciskami wzięła 50zł
13.06.2009
bastylianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 18:51   #4031
vandyck
dental hygienist

Cytat:
Napisane przez bastylianka Pokaż wiadomość
A czy czarne gumki nie szpecą zębów?
ale to był chłopak...
Cytat:
vandyk - nie dodawałam tu swojego zdjęcia w całej okazałości. Zęby jedynie Po za tym blondyna ze mnie

A co do kolorów gumek to w trakcie moego leczenia mam zamiar wypróbowac jak najwięcej kolorów, a co se będę

Zaczęłam od różowych, teraz mam wiosnę w gębie - jasna żywa zieleń i zastanawiam się już nad następnymi. Może fiolet albo turkus albo jeszcze raz zieleń bo cholernie mi się ten kolor na moich zębach podoba
A to przepraszam, coś mi się pokićkało

Fajnie tak poszaleć z kolorkami

YOU DON'T HAVE TO BRUSH ALL OF YOUR TEETH 🦷JUST THE ONES YOU WANT TO KEEP
vandyck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 18:59   #4032
bastylianka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vandyck Pokaż wiadomość
ale to był chłopak...
Aaaaaaaaaaaa fakt! zapomniałam, że jak chłopak to się moze szpecic :P
13.06.2009
Stary 2009-04-17, 19:11   #4033
see
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
Średni czas noszenia to 2 lata - jeżeli u Ciebie jest to kwestia zsunięcia wyłącznie małej przerwy to może 1-1,5 wystarczy!
Ale tak naprawdę nikt tu Ci nie powie dokładnie, czas noszenia jest na maksa indywiduaolna sprawą w każdym przypadku!
A wyrzynająca sie 8 nie powinna być problemem!
Cytat:
mi na zdjeciu wyszlo ze ta 8mam ale nei wychodzi i jej nie ruszam ale pan mowil ze jak tylko zacznie to ją usuniemy. wiec nie wiem czy moga Cie czekac nieprzyjemnosci
Dzięki za odpowiedzi.
Jak na razie jestem na etapie szukania dobrego ortodonty. Znalazłam kilka telefonów i chyba zabieram się do dzwonienia w poniedziałek .
Stary 2009-04-17, 19:41   #4034
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martilla Pokaż wiadomość
Czy jest możliwość, że płytka retencyjna została źle wykonana? Bo juz nie wiem czy to ja mam dwie lewe ręce by ją założyć czy to ona jest dziwna. W środe chyba powędruje do ortodony :/
Wiesz no jak orto jakoś Ci ją założyła, to znaczy, że jest dobrze zrobiona
Musisz próbować. Ja zakładam tak, że zaczepiam, żeby się tylko trzymała, zaciskam zęby i sama wchodzi na miejsce. Ale początkowo też myślałam, że coś chyba jest źle, albo ja jakaś lewa

Ludzie nie spamujcie tak! Ja będę miała teraz kiepski dostęp do kompa, bo oddaję swój sprzęt do serwisu i to potrwa. Tak więc nie szalejcie!!!
Stary 2009-04-17, 19:45   #4035
skorpio84
Raczkowanie

GG do skorpio84

Postanowiłam wreszcie dodać zdjątka moich krzywulców
trochę się wstydzę...
W ogóle to nie wiem jak mogłam tak długo chodzić z takim uzębieniem...

Ale lepiej późno niż wcale

dzień 0
dzień 1
dzień 85
dzień 130
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0.jpg (32,3 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (46,1 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 85.jpg (30,6 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 130.jpg (38,9 KB, 75 załadowań)

PM 7-5-2011

skorpio84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 19:55   #4036
Lady No Nick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Witam po 150 latach nieobecności
A tak serio to nie było mnie raptem dwa tygodnie, a zaległości takie, że o losie! Miałam ambitny plan nadrobić to wszystko, ale na ambicjach się skończyło
Ja jestem świeżo po wizycie, także ząbki bolą, wyciągi noszę dalej i póki co 'seksi' szpara wciąż mi towarzyszy.
Może ktoś mi w pigułce opisze te dwa tygodnie?
Albo coś szczególnego co się wydarzyło, abym nie była do tyłu...?
Pomocy Blondi no i inne aparatki, które noszą wyciągi... Na które zęby je się zaczepia? wiem,wiem beznadziejne pytanie. Wiem, że na górną 3kę i na dół gdzie? na rurkę , czy dolną 3kę? bo już nie pamiętam jak orto mi tłumaczył, a w drodze do domu mi jeden wyciąg spadł... a drugi był zaczepiony na dolną rurkę...ale nie wiem czy sobie językiem nie "przesunęłam" chociaż to trochę chyba niemożliwe... Help

Lady No Nick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 19:59   #4037
ania86ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lady No Nick Pokaż wiadomość
Pomocy Blondi no i inne aparatki, które noszą wyciągi... Na które zęby je się zaczepia? wiem,wiem beznadziejne pytanie. Wiem, że na górną 3kę i na dół gdzie? na rurkę , czy dolną 3kę? bo już nie pamiętam jak orto mi tłumaczył, a w drodze do domu mi jeden wyciąg spadł... a drugi był zaczepiony na dolną rurkę...ale nie wiem czy sobie językiem nie "przesunęłam" chociaż to trochę chyba niemożliwe... Help
musisz zapytać swojego orto bo każdy zaczepia wyciągi inaczej ja już 3 raz mam zmieniany układ wyciągów dzwoń do orto.
ale jak nie grzebałaś tam za bardzo językiem, to nie powinno się tam nic zmienić. a jak by wyciąg spadł z jakiegoś zamka to raczej byś to poczuła
ale żeby przesunąć wyciąg z trójki na rurkę to na pewno nie jest możliwe no chyba że masz wyjątkowo uzdolniony język...

Edytowane przez ania86ka
Czas edycji: 2009-04-17 o 20:06
ania86ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 20:06   #4038
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Układ wyciągów jest zupełnie indywidualną sprawą! Bo u każdego wyciągi mają działać na jakieś konkretne zęby, więc nie można tego tak uogólniać! Najlepiej przejdź się spowrotem do orto, a jeśli to nie możliwe to chociaż zadzwoń

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 20:15   #4039
Lady No Nick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
Układ wyciągów jest zupełnie indywidualną sprawą! Bo u każdego wyciągi mają działać na jakieś konkretne zęby, więc nie można tego tak uogólniać! Najlepiej przejdź się spowrotem do orto, a jeśli to nie możliwe to chociaż zadzwoń
Cytat:
Napisane przez ania86ka Pokaż wiadomość
musisz zapytać swojego orto bo każdy zaczepia wyciągi inaczej ja już 3 raz mam zmieniany układ wyciągów dzwoń do orto.
ale jak nie grzebałaś tam za bardzo językiem, to nie powinno się tam nic zmienić. a jak by wyciąg spadł z jakiegoś zamka to raczej byś to poczuła
ale żeby przesunąć wyciąg z trójki na rurkę to na pewno nie jest możliwe no chyba że masz wyjątkowo uzdolniony język...
Dzięki dziewczyny
Do orto jednak nie zadzwonie,bo od dziś ma urlop Tak jak Aniu powiedziałaś chyba bym poczuła jakby mi coś tam spadło, więc zaczepię te wyciągi o rurkę... Bo zastanawiają mnie dwie sprawy... jakbym miała mieć, że o 3ki to było by zupełnie pionowo (już sprawdzałam) i zupełnie buzi nie mogę otowrzyć, a z tego co pamiętam to wczoraj trochę w tych wyciągach gadałam ale z drugiej strony orto pokazywał mi "że zaczepiam o ten haczyk" i przypominam sobie trójkę,ale chyba pokazywał na trójce, żeby było widać,a jednak na rurce to trochę dalej i nie widać... za nic nie mogę sobie przypomnieć, no... jedynie to, że jeden był zaczepiony o tą rurkę... dzisiaj cały dzień tak chodzę.

Lady No Nick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 20:20   #4040
edziek244
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Edziek, pierscieni tak nie czuc Bynajmniej MI nie przeszkadzaja

A co do takieg opozywnego, to kisiel jest sycacy Mi mama kiedys zrobila jeszcze pomidorowke z ryzem, tyle ze tego ryzu bylo pelno wiec tez bylo pozywne
A, i jeszcze banany sa sycace
Mam nadzieję, że mi też nie będą przeszkadzać Przekonam się już za 6 dni

Ooo, na pomysł żarcia kisielków nie wpadłam Muszę zacząć robić sobie zapasy

[ross_i]216904[/ross_i]

edziek244 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 20:30   #4041
bastylianka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skorpio84 Pokaż wiadomość
trochę się wstydzę...

dzień 0
dzień 1
dzień 85
dzień 130
Widać poprawe
13.06.2009
Stary 2009-04-17, 20:39   #4042
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skorpio84 Pokaż wiadomość
trochę się wstydzę...

klask i:
Widać efekty, widać!

Pierwszy raz widzę tak założoną gumkę na połowę zamka! Ale faktycznie w tym przypadku to logiczne, nie wpadłam na to że drucik może nie przechodzić równo przez "szynę" zameczka!

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Do orto jednak nie zadzwonie,bo od dziś ma urlop Tak jak Aniu powiedziałaś chyba bym poczuła jakby mi coś tam spadło, więc zaczepię te wyciągi o rurkę... Bo zastanawiają mnie dwie sprawy... jakbym miała mieć, że o 3ki to było by zupełnie pionowo (już sprawdzałam) i zupełnie buzi nie mogę otowrzyć, a z tego co pamiętam to wczoraj trochę w tych wyciągach gadałam ale z drugiej strony orto pokazywał mi "że zaczepiam o ten haczyk" i przypominam sobie trójkę,ale chyba pokazywał na trójce, żeby było widać,a jednak na rurce to trochę dalej i nie widać... za nic nie mogę sobie przypomnieć, no... jedynie to, że jeden był zaczepiony o tą rurkę... dzisiaj cały dzień tak chodzę.
To może załóż drugi wyciąg tak samo jak ten co został, bo z jednym nie powinnaś chodzić!

papryka85 Jak w pracy zaczełaś już???
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2009-04-17 o 20:43
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 20:50   #4043
Wyluzuj
Rozeznanie

paple!!!
nie chcę mi się tego wszystkiego czytać.
jak jakieś pytania były to sorry ale nie jestem w stanie tego przestudiować.

ale mam dzisiaj fantastyczny humor

pomimo tego,ze byłam dzisiaj na spotkaniu z kilkoma 'kumpelkami'
i jedna z nich wypaliła

:Ej,bo ty to zawsze miałaś takie królicze zęby.
podziękowałam serdecznie za szczerość i powiedziałam,że niedługo to się zmieni

boo będę miała aparat. i wtedy wszystkie : łaaaa,ale masz fajnie itd.

O mam fajnie!!!

wogóle,to kolesia dzis poznałam fajowskiego dlatego mam taki humorek

wiem wiem młoda i głupia,ale idzie się zakochać.!

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

skorpio84 widać już znaczną poprawę naprawdę.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

skorpio84 widać już znaczną poprawę naprawdę.

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 21:59   #4044
bastylianka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wyluzuj Pokaż wiadomość
paple!!!
nie chcę mi się tego wszystkiego czytać.
jak jakieś pytania były to sorry ale nie jestem w stanie tego przestudiować.

ale mam dzisiaj fantastyczny humor

pomimo tego,ze byłam dzisiaj na spotkaniu z kilkoma 'kumpelkami'
i jedna z nich wypaliła

:Ej,bo ty to zawsze miałaś takie królicze zęby.
podziękowałam serdecznie za szczerość i powiedziałam,że niedługo to się zmieni

boo będę miała aparat. i wtedy wszystkie : łaaaa,ale masz fajnie itd.

O mam fajnie!!!

wogóle,to kolesia dzis poznałam fajowskiego dlatego mam taki humorek

wiem wiem młoda i głupia,ale idzie się zakochać.!
A mi całe szczęscie nigdy nikt nic nieprzyjemnego nie powiedział, a przynajmniej nic nie pamietam ;D

A z tą miłością to Ty uwazaj, bo pozniej tylko klopot
13.06.2009
Stary 2009-04-17, 23:05   #4045
Costynuuna
Zadomowienie

mi już leci pół roku z aparatem , i troche sie naprostowały zęby, ale ząb który był najbardziej krzywy, tzn był do tyłu dalej tam jest( przednia dwójka) i jakoś nie zanosi się żeby w najbliższym czasie zmienił miejsce ;/
zęby mam żółte od tego całego aparatu, nie moge się uśmiechać , jakoś są osoby co miały większe wady i widac jakieś postępy w prostowaniu tylko u mnie jakieś problemy żeby jednego zęba naprostowac, Bożee
chce już to dziadostwo zdejmować
Stary 2009-04-17, 23:13   #4046
susinka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Costynuuna Pokaż wiadomość
mi już leci pół roku z aparatem , i troche sie naprostowały zęby, ale ząb który był najbardziej krzywy, tzn był do tyłu dalej tam jest( przednia dwójka) i jakoś nie zanosi się żeby w najbliższym czasie zmienił miejsce ;/
zęby mam żółte od tego całego aparatu, nie moge się uśmiechać , jakoś są osoby co miały większe wady i widac jakieś postępy w prostowaniu tylko u mnie jakieś problemy żeby jednego zęba naprostowac, Bożee
chce już to dziadostwo zdejmować
Ty myślałaś, że w pół roku sobie zęby idealnie naprostujesz?? Proszę Cie...... Niektóre z nas noszą aparaty lu będą je nosić 3 lata.

Poza tym może orto ma w planie najpierw naprostowanie i przesunięcie innych zębów aby móc skutecznie zmienić pozycję dwójki.

Tu trzeba cierpliwości i sorry ale nie lubię strasznie takich ludzi w gorącej wodzie kąpanych

kmee - gdzieś ty zniknęła? wszyscy jesteśmy ciekawi twojego wyboru gumasów przestań się miziać i alkoholizować i wracaj do nas
susinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 23:17   #4047
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Tu trzeba cierpliwości i sorry ale nie lubię strasznie takich ludzi w gorącej wodzie kąpanych
Ej, to wojna
Cytat:
kmee - gdzieś ty zniknęła? wszyscy jesteśmy ciekawi twojego wyboru gumasów przestań się miziać i alkoholizować i wracaj do nas
A kmee pewno wzięła przezroczyste gumki i wstydzi się przyznać :roll eyes:

U mnie dzika wariacja, kły mnie nap... Wszystkie 4

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 23:33   #4048
Costynuuna
Zadomowienie

Cytat:
Ty myślałaś, że w pół roku sobie zęby idealnie naprostujesz??
no a jak
Cytat:
Proszę Cie...... Niektóre z nas noszą aparaty lu będą je nosić 3 lata.

Poza tym może orto ma w planie najpierw naprostowanie i przesunięcie innych zębów aby móc skutecznie zmienić pozycję dwójki.
no ale ja nie miałam dużej wady, myślałam że bedzie widiec efekty a niie stoi ta dwójka od pół roku tam gdzie stała..
czytam że niektórzy już po miesiącu-dwóch widzą efekty, więc chyba nic dziwnego że też bym chciała widzieć

Cytat:
no racja strasznie sie niecierpliwie co do tych zębów, musze troche się uspokoić i tak nie panikować bo już wszystkich w domu tym wkurzam;p

w sumie to miałam 3zęby krzywe, ale najgorsza była dwójka te dwa pozostałe tylko lekko w góre były i nawet nie było tego widać.

Edytowane przez Costynuuna
Czas edycji: 2009-04-17 o 23:36
Costynuuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 23:47   #4049
susinka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Costynuuna Pokaż wiadomość
no a jak

no ale ja nie miałam dużej wady, myślałam że bedzie widiec efekty a niie stoi ta dwójka od pół roku tam gdzie stała..
czytam że niektórzy już po miesiącu-dwóch widzą efekty, więc chyba nic dziwnego że też bym chciała widzieć

no racja strasznie sie niecierpliwie co do tych zębów, musze troche się uspokoić i tak nie panikować bo już wszystkich w domu tym wkurzam;p

w sumie to miałam 3zęby krzywe, ale najgorsza była dwójka te dwa pozostałe tylko lekko w góre były i nawet nie było tego widać.

hehehe uśmiałam się
dla szybkich efektów polecam kombinerki czyli tzw domowy zestaw małego ortodonty
susinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 23:58   #4050
sQuara
Rozeznanie

Cytat:
hehehe uśmiałam się
dla szybkich efektów polecam kombinerki czyli tzw domowy zestaw małego ortodonty
dobreeee

generalnie to troszke ma racji ze pol roku nic sie nie zmienilo, tez byloby mi przykro:P ale nie mozna marudzic na aparat!!!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości