![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VIII ::..
ehh to ci zazdroszcze tez bym chciala miec chociaz przez 1 dzien tyle energii co ty i zeby mi sie tak wszystki chcialo
#32 |
Raczkowanie
|
Marzeniatko wow gratuluje 11kg! a jak to zrobilas? mozna gdzies przeczytac Twoja historie? w ogole jestes slawna (more, more wazelina
![]() jestem na SB I fazie od wtorku, w tej chwili czuje sie fatalnie, moze to przez okres, ze tez akurat przytrafil sie teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja przed chwila skonczylam robic kurczaka na ostro z przepisow. Nie probowalam, chociaz strasznie korci - taki piekny zapach sie roznosi po mieszkanku. Niby troche pozno na gotowanie, ale przez pisanie pracy i siedzenie po nocach wszystko mi sie rozregulowalo. Za to wstane pewnie ok 13 ![]() Caly czas mi slabo. Odliczam juz godziny do poniedzialku. Chlebek, chlebek, chlebek, chlebek...jabluszko, chlebek... ![]() Effa, a mozesz dokladnie napisac, jak przyrzadzasz ta swoja najlepsza na swiecie owsianke? ![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Tez bym sie chetnie przylaczyla
![]() Moze jakos mnie dziewczyny zmotywujecie. Schudlam co prawda 10kg w zeszlym roku przez ograniczenie cukrow i jedzenie salaty w duzych ilosciach, ale caly czas malo ![]() U mnie najwiekszym problemem jest rodzina (3 zartych chudzielcow w postaci meza i dwojki dzieci), chroniczny brak czasu i wiek (taka zaawansowana 30stka ze mnie). Ale mam nadzieje ze podpatrze cos u Was, jakies przepisy ktore sie uda przemycic do mojej kuchni. Moj cel 10kg .... moze byc za rok nawet, byle bylo tyle mnie mniej ![]() Wiec koncze swoje ostatnie piwo i zaczynam etap pierwszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
no ładnie, tylko się człowiek wypuści gdzieś na chwilkę a one już następny watek otwierają
![]() witam wszystkich, to mój trzeci wczoraj poszliśmy z mężem do żydowskiej restauracji i zjadłam czulent - danie w sam raz na SB: zapiekanka z pęczaku, białej fasolki i wołowiny, piekielnie ostra ale smaczna; do tego mate z lukrecją zamieszana patyczkiem z kryształkami cukru - mniam ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
![]() tylko jak czytam o tej sałacie to aż się boję ![]() wklej jadłospis to poszukamy przyczyny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!
![]() Myślałam, że wstanie 0 7.30 sprawi mi jakiś kłopot, ale stało się wręcz przeciwnie:P A w tygodniu, jak mam wstać na uczelnię, to samo "jeszcze 5 minut" trwa ponad pół godziny:P A tu proszę, jestem już po śniadanku, dopijam właśnie herbatkę czerwoną i idę biegać. A właśnie, nie chwaliłam się, wypiłam wczoraj po raz pierwszy (nie wiem, co mnie napadło) 3 litry wody niegazowanej i jeszcze do tego 3 herbaty czerwone:P A do łazienki ganiałam co 5 minut ![]() A w ogóle, to jak widzę to przepięknie świecące słoneczko, to aż się żyć chce!:P Miłego dnia wszystkim! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Nedda jest piekna modelka
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a co do tłuszczu na kolacje to jesli jesz min 3 godniy przed pojsciem spac mozesz pozwolic sobie na mala ilosc tłuszcu do jajek ale odkryłam ze moja patelnia swietnie smazy bez tłuszczu ![]() Cytat:
witamy na plazy ![]() no a teraz witam was w nowym watku ![]() ![]() Moim juz siódmym ![]() obudziłąm sie dzis z wielkim trudem o 6 zeby pobiegac w parku i ![]() ![]() dzis wyprawiam małe urodziny we włoskiej knajpce i nie wiem jak to bedzie z dietka ![]() miłego weekendu bikiniary ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
[quote=alusia1989;11933165]Cześć dziewczynki!
![]() A w ogóle, to jak widzę to przepięknie świecące słoneczko, to aż się żyć chce!:P A u mnie leje deszcz ![]() ![]() Pozdrowionka ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- O widze, że coś mi nie wyszło z cytatem ![]()
#39 |
Wtajemniczenie
|
witam dziewczyny
![]() ja już jestem po śniadaniu, zjadłam twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką + jajko + kawa bez cukru. ciężko jest mi się przestawić na gorzką kawę, bo zawsze slodziłam 2 łyżeczki, ale jakoś dam radę ![]() zastanawiam się, jak jest ze śmietaną i majonezem, bo nigdzie nic o tym nie pisze ![]() btw, jak na razie to taka dieta mi się podoba, bo mogę jeść to co chcę i czuję się najedzona. myślałam, że bez chleba, ziemniaków, makaronu i ryżu będę cały czas chodzić głodna, ale po takim śniadaniu nie odczuwam żadnego niedosytu, a wręcz przeciwnie ![]() miłego weekendu ![]()
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do sniadania to ile bylo tych rzodkiewek?Jesli jedna to zdecydowanie za malo warzyw. Moje sniadanie: pomidor i 4 rzodkiewki zalane jogurtem nat, 3 jajka (mogly byc 2 ![]() Co do kawy - na pewno sie za jakis czas przestawisz. Moze dolewaj sobie do niej mleka to zlagodzisz smak i nie bedzie taka gorzka ![]() Alusia - super, ze masz tyle sily ![]() ![]() ![]() Dzis u znajomych mala imprezka, ale mam nadzieje, ze bedzie dobrze - bez grzeszkow. Teliku - udanego swietowania wieczorem ![]() Satania - zastoj wagi jest nieunikniony - kazda przez to przechodzi... Moze wiecej ruchu... Aha, a to ograniczenie cukrow i jedzenie salaty...hmm...moze jakies szczegoly ![]() ![]() Mamaoli - zdecydowanie III faza dla Ciebie ![]() Zamowilam sobie book'a nowego o SB Turbo...ciekawa jestem, co tam jest nowego ![]() Wracm do nauki, bo jutro kolos...a w glowie pustka ![]() Milego weekendu Bikiniary ![]()
![]() |
#41 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poszukam w Poznaniu zydowskiej restauracji stara wyjadaczka z Telika ![]() Cytat:
![]() a ja myslalam, ze tylko light mozemy jesc i tak tez robilam... :/ To moj jadlospis na dzisiaj. Prosze o poprawki: sniadanie: omlet z 2 jaj z tunczykiem, serkiem wiejskim, pomidorkiem i ogorkiem kiszonym przekaska: orzechy wloskie obiad: kurczak na ostro z przepisow + sałatka grecka druga przekaska: pol miseczki ptasiego mleczka kokosowego ![]() kolacja: nie mam pomyslu, doradzi ktos cos dobrego bialkowego? ![]() Milego dnia, Plazowiczki ![]() Obyscie mialy dzisiaj wiecej sloneczka niz ja tutaj.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
No kolacje jem zazwyczaj ok. 3 h przed snem, więc może czasami pozwolę sobie na kapkę oliwy, bo jak bym bez zrobiła, to później bym musiała zdrapywać tego omleta z patelni:P Siódmym!? Podziwiam ![]() Cytat:
A jesteś pewna, że chcesz przedłużać I fazę? Przejdź sobie spokojnie na II, tylko tam zaciśnij pasa, albo zacznij ćwiczyć ![]() Cytat:
![]() A w ogóle, to pobiegałam sobie dzisiaj 30 min. Miałam 50 biegać, ale niestety znowu odezwała się moja łydka:/ I musiałam dać sobie z tym spokój, ale wróciłam do domu na ... nogach! Zajęło mi to jedynie 1,5 h ![]() A teraz to się idę kąpac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#43 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A Cykada.. no właśnie, trzeba ją jakoś odnaleźć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś w planach jedzeniowych:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś w planach jedzeniowych:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogole jakis dziwny ten omletm jak to smakuje???. Ja bym zjadla omleta z dwoch jaj z pieczarka, cebulka, szynka, serkiem, szczypiorkiem - czym tam sie da tunczyka przerzucila na kolacje, mozna zrobic z salata pekinska i sezamem i jajkiem. Wiesniaka zjadlabym ewentualnie do tych nieszczesnych orzechow, choc lepiej do zawijancow warzywnych, wtedy masz usprawiedliwiona druga przekaske... Patrzcie calosciowo na dzien, na jadlospis, a nie pojedynczymi posilkami. Cytat:
PLANUJCIE co zjecie i przygotowujcie to, bo inaczej to bez sensu zupelnie. Jak to makrela???? Sama makrela i co tam ma byc, przekaska, II sniadanie, obiad??? Ja wiem, ze zaraz bedzie - jestem na uczelni, mam zajecia, nie mam czasu. Mi juz rece opadaja na takie tlumaczenia. Bo wystarczy rano zrobic sobie twistera by Agee79 zawinac w folie, salatke w pojemnik, wziac wiesniaka i kawal ogorka z pomidorem do torby. Trzeba byl sobie zrobic z tej makreli dobra paste z soczewica, jajkiem, ogorkiem, wiesniaka wziac na uczelnie z warzywkami czy orzechami i miec obiad gotowy w domu. Eh zla sie od razu robie, jak czytam takie wywody... Sory.
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Również witam w moim 2
![]() Zgrzeszyłam wczoraj... Zjadłam pół kiełbaski z grilla... Ale znowu ani kropli alkoholu (kierowcą byłam ![]()
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
witam teliku ziarna i winogrona dodalam sama, a jogurt byl naturalny
![]() co mozna zrobic z bialego chudego sera bo mam go za duzo a musze wykorzystac bo sie bedzie psul(sernik odpada dopiero skonczylam poprzedni,i twarog z warzywami tez bo juz mi sie przejadl)? mam pytanie bo u mnie mozna dostac takie placki do tortilli, czy ktos sie orientuje w ich skladzie i czy mozna je jesc na 2? i mialam jeszcze o cos zapytac ale mi wylecialo ![]() juz wiem czy mozna makaron sojowy? bo mam ochote na salatke z paluszkow krabowych ogorka koperku jogurtu naturalnego z odrobina majonezu ligh i wlasnie z tym makaronem Edytowane przez AgataAgataka Czas edycji: 2009-04-18 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do Twoich pytań, to na wszystkie nie znam niestety odpowiedzi, ale może chociaż trochę Ci pomogę. Z białego chudego sera możesz zrobić: placuszki serowe (z przepisowego), możesz do niego dodać jakieś ziarna, orzechy, co tylko lubisz. Możesz dodać cynamonu i będzie na słodko. Jak robisz naleśniki, to możesz go wykorzystać jako składnik nadzienia. Bo jesteś na II fazie, prawda? Co do tych placków, to nie lepiej zrobić samemu? Na przepisowym chyba było napisane jak to zrobić. A co do gotowych, to niestety musisz sama sobie iść sprawdzić skład. Co do makaronu, to nie wiem, ale nie używaj majonezu light, tylko zwykły. No i nie za dużo. I to by chyba było na tyle, jeśli o mnie chodzi ![]() A ja już po obiadku (dzisiaj wyjątkowo wcześnie) i zabieram się zaraz za naukę:/ Tylko idę jeszcze jedną herbatkę zrobić, bo obiecałam sobie, że będę pic minimum 5 czerwonych dziennie:P Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-04-18 o 14:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- mam do was również pyatnko.. ja chodze jeszcze do szkoły i słyszałam że na tej diecie trzeba spożywać regularne posiłki, i nie mam pojecia co mogłabym sobie wziąść do szkoły na drugie śniadanie, no bo przeciez pomidora czy ogórka to na przerwie chrupac nie będe ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a z majonezem to tak sie przyzwyczailam do tego ligt ze teraz ten normalny wydaje mi sie za tlusty poza tym i tak zawsze rozrabiam go z jogurtem naturalnym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
8 seria plazowania... ale sie porobiło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do majonezu, cóż. Ten light ma ponoć więcej węglowodanów. Ale rób jak uważasz. Ja tylko zwróciłam na to uwagę. A sama majonezu nie jadam, więc piszę tylko to, czego się tutaj dowiedziałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jestem chora, jak sobie pomysle, ze mam zrobic swoj kolejny dzien brzuszkow... Jedyne na co bym sie skusila to basen, ale niestety gardlo mnie boli, wiec wole nie ryzykowac :/ szary jakis ten dzien i ponury nic mi sie nie chce do tego nie zjem dzisiaj ptasiego mleczka ;(
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
HMM..? To jakie przekąski można chrupać na SB?
takie przenośne ;P |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny zazdroszczę Wam tej energii, to dopiero mój pierwszy dzień, a ja i tak mam MEGA ochotę na cukier
![]() ![]() mój dzisiejszy jadłospis wygląda tak: ŚNIADANIE: chudy twaróg ze szczypiorkiem, rzodkiewkami i jogurtem naturalnym + gorzka ![]() I PRZEKĄSKA: 2 plastry sera żółtego i 2 plastry chudej szynki drobiowej OBIAD: pierś z kurczaka + sałata z jogurtem naturalnym, rzodkiewką i szczypiorkiem II PRZEKĄSKA: dwa zawijaski z rzodkiewki i szynki KOLACJA (jeszcze przede mną ![]() na razie wydaje mi się poprawnie, dużo rzodkiewek jem, ale je uwielbiam ![]() zastanawia mnie jeszcze, czy w I fazie można jeść korniszony? ![]() pearlpearl, dasz radę zrobić te brzuszki! ![]() *edit* kto pyta nie błądzi ![]() ![]()
♥ Edytowane przez rare bird Czas edycji: 2009-04-18 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
moj jadlospisik
Ś omlet z pieczarkami i szczypiorkiem+ kawa P wieśniak+ winogrona O miesko z serem w srodku + miska salatki z pomidorow ogrka papryki cebulki P2 zawijasy(salata lodowa wedlina ser ogorek kiszony drugi z pomidorem) K bedzie kebab SB wg przepisu Agee A jutro jajecznica ze szczypiorkiem i pomidorem placuszki serowe(dzieki Alusia) albo wspomniana salatka zpaluszkami krabowymi piers z kuraka z pieczarkami trzeba wykonczyci jakas salatka moze pekinska ziarna, jablko i cos tam jeszcze naturalny z orzechami jajka faszerowane lososiem Edytowane przez AgataAgataka Czas edycji: 2009-04-18 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napewno Ci sie uda przezewyciężyć ![]() Wydaje mi sie, że można korniszony. A co do jogurtu naturalnego to nie jest on zakazany w I fazie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
A w ogole to ostatnio jestem zachwycona zawijaskami z lososia wedzonego robie je z camembertem fit i kiszonym ogorem pyyyyyyyychota tyle ze strasznie syte i duzo sie nie zje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.