|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Tak, wiem, morze jest super, doceniam, że jest tak blisko
![]() Cytat:
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- ahhh no i zapomnialam Wam powiedzieć, że zastalam Panią od Pepco...oczywiście nic się nie zmieniło i paczka nie odnalazła się...więc powiedziałam Pani że w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak zgłosić na policję przywłaszczenie mienia oraz skargę do dyrekcji Pepco, by coś z tym zrobili i by takie sytuacje się nie powtarzały...Pani się chyba nie przejęła za bardzo...stwierdziła, że jest jej bardzo przykro, ale nic nie może zrobić, że rozumie moje zdenerwowanie...bla bla bla...i jeśli bym ją potrzebowała to zawsze jest chętna by pomóc (jakoś nie wierzę)... i tak skończyła się póki co rozmowa z Panią...teraz będę działać w stronę dyrekcji Pepco i kuriera.... ![]() Później wstąpiłam do Rossmanna i nabyłam sobie chłodzący krem na opuchnięte i zmęczone nogi Perfecta Mama...może coś pomoże na te moje opuchnięte łydki...żel do buźki...i jedną z moich ulubionych herbatek...truskawka ze śmietaną ![]() A i będąc u Rodziców zabrałam płytę z koncertami Mozarta...teraz Zuzia będzie słuchać nowych melodii i bajkę księżniczka na ziarnku grochu na CD (to na dni jak nie będę miała siły jej czytać )
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-04-17 o 22:37 |
|
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uciekam, do jutra
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzije, ze skargi do dyrekcji i na kuriera coś dadzą dobranoc ![]() Ja tez spadam! paaa |
|
|
|
|
#4145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Unholy śliczny kawaler Nie zapomnij jutro o zdjęciach. Cytat:
Nie no, to jakieś jaja są normalnie ![]() I co nie ma mocnych na takie złodziejstwo, szok. ciekawe co Ci odpisze dyrekcja i co powiedzą na Policji ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Idę spać i ja, bo już oczka mi się same zamykają po pracowitym dniu ![]() nawet zaczęłam ziewać na widok tej ziewającej buźki ![]() Pa.
|
|
|
#4146 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
...super wyglądaszCytat:
Cytat:
Cytat:
udało mi się w końcu nadrobić zaległości ...a teraz uciekam spać ...miłej nocki wam życzę
|
|
#4147 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczor i jednoczesnie kolorowych snow.
Gratuluje udanych wizyt i zdrowych dzieciaczkow. U mnie najblizsza za 2 tygodnie. I slicznych zakupow tez gratuluje, ja na razie troche zwolnilam tempo. Spokojnej nocy mamusie. ps. Groszek tez was pozdrawia kopniaczkiem.
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, czyżbym była 1
![]() Cosik spać nie mogłam, jestem już wyprysznicowana , nasmarowana różnymi mazidłami i wściekle głodna.Pranie już godzinkę się pierze, bo zapowiada się u mnie piękna pogoda. Lecę coś zjeść, bo padnę.
|
|
#4149 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak robili badania nad rtg też nie wiedzieli, ze są szkodliwe ale co my byśmy dzisiaj zrobiły bez usg - ja umarłabym z ciekawości ![]() Cytat:
też nie wiem o co chodzi z tą tacką? Cytat:
zastanawiałam się nad Mustella, ale wszyscy dookoła mówili, ze kremy nie sa ważne tylko natłuszczanie i geny Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
miałam mieć dzisiaj wolny dzień, ale jakoś nie wyszło i będę musiała pojechać na ok 2 godzinki do pracy
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo tylko na Ziajce pisze, że od 4 m-ca ciąży, a na pozostałych nic o ciąży nie pisze, a mają np. kofeinę. Współczuję Ci, że musisz iść do pracy, ale 2 godz. szybko zlecą, ani się nie obejrzysz
|
|
|
#4151 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój chłopczyk też raz bryka więcej raz mniej a brzuszek też mi twardnieje, a ginka powiedziała, że tak będzie jak dzidziol się przekręca lub pręży Cytat:
Cytat:
My dzisiaj przewozimy mebelki do pokoju Maćka, ale u nas pada deszczysko To do poniedziałku brzuszki, bo przez weekend pewnie nie zajrzę
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
czekoladka gratuluje córy
dziewczyny dzis mamy 100 dni do konca Z jednej strony sie ciesze a z drugiej przeraza mnie ten fakt :|
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4153 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakos nie do konca wierze ze bedzie corka......bo ja caly czas czuje ze syn.....wiec sie nie nastawiam Cytat:
Cytat:
Cytat:
wlasnie .....nie wiedzialam ze to raczki- a boskuje naprawde mocno-bylam pewna ze to kopniaki sa!!! ![]() Cytat:
a Antos cudowny Cytat:
ale jezeli sa 3-4 usg na cala ciaze- ta trwaja dluzej i dokladniej moje usg trwalo dluzej tylko na polowkowym, a tak to zawsze doslownie minutka-dwie!! skoro ginekolog robi na kazdej wizycie usg- to chyba az tak szkodliwe nie jest ![]() a jesli chodzi o krem to kupilam Emolium!! Wrocilismy wczoraj z tej pizzy o 2.00 w nocy!! ![]() a dzisiaj juz od 7.30 na nogach jestem! i nawet czuje sie wyspana.....tylko pewnie wieczorem mnie zetnie ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Gizmo to pijemy!!
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo gorącego mleczka bo tylko to nam wolno UnholyOne nie no super masz te zdjecia z 3d moj mały to rece na buzi trzymał i nie chcial i wziasc z twarzy jak ogladalismy twarz dwa tygodnie pozniej jak jezdizlismy ogladac serduszko to sobie łapki na klatce piersiowej polozyl taki okropiczny jest nie dal sobie ani serca ani twarzy ! ehhhh ale na szczescie okazało ze wsio w normach
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
to ja poproszę.........kakao!!! !
|
#4156 |
|
Rozeznanie
|
czesc mamuski
troszke mnie tu nie bylo ale postaram sie powolutku wracac... raczej nie nadrobie tego co juz napisalyscie... ![]() ale chyba juz we wszystkich brzuszkach wiadomo kto siedzi... u mnie tez wszystko dobrze, mimo zycia na wysokich obrotach i braku lezenia ktore mi zalecano wszystko jest bardzo dobrze. Majeczka rosnie i kopie, brzuch juz prawie wogole nie twardnieje ściskam i zyczem slonecznego i milego weekendu
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(w kuflach oczywiście mleko bądź kako z pianką )
|
|
|
#4158 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
, ukradli paczkę i jest im przykro Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja bardzo bym chciała wiedzieć, jak tam Cass po wizycie ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-04-18 o 09:41 |
||||
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe tylko gdzie ma nozki schowane- skoro mnie nie kopie.....
|
#4160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiadomo, ze co za dużo to nie zdrowo - faktycznie ja miałam trzy usg - jedno na potwierdzenie ciąży, genetyczne i połówkowe - te dwa ostatnie trwały ok pół godziny Cytat:
jeśli chodzi o pracę to rodzinka zapewniła mi pracę na sobotni poranek - tak o mnie dbają
|
|
|
#4161 | ||
|
Zakorzenienie
|
moze byc i kakao
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzidzia ciebie oszczedza ale w naj mniej oczekiwanym momencie jak da tobie z kopa to sie zdziwisz ;p czego ci zycze ;p
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-04-18 o 09:16 |
||
|
|
|
#4162 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
To nie jest normalne - ja już od 8 nie śpie - a przeciez dzisaij sobota! ![]() Małż już na budowie a ja śniadanko dopeiro jem ![]() Cytat:
A co do śliwek to nie wiem ... strasznie mnie zdziwiło że można Cytat:
... ![]() Cytat:
... do 2 imprezować ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
co do srodkow na rozstepy ja polecam zwykła oliwke dla dzieci , najlepsze z rosmana Baby dream, tania i skuteczna poki co nie mam ani jednego rozstepu (wkleilam bym zdjecie brucha ale co sie obnazac bede) i na pewno mozna stosowac w czasie ciazy bo z natrlanych składnikow
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w dalszym ciągu zapominam o smarowaniu się - chociaz dostałam od dziewczyn na urodziny Ziajkę
... no ale odpukać jak narazie rozstępów brak ... zreszta nie szukam ich ![]() Lecę po psiaka na działkę - bo TZ go zabrał a gorąco takie i psina mi się uparzy .... |
|
|
|
#4165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I dzidzia też nie będę oliwkować Cytat:
może 5 razy), ale 3 różnymi balsamami , na łydki i inne depilowane miejsca - Xerial 10, na brzuch i piersi - Ziajkę, a na resztę Nivea wygładzająca .
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry sobotnio
![]() U mnie coś dzisiaj nie zapowiada się na piękne słońce...chmury straszne i chłodno ![]() Cytat:
Jak byłam na 3D to lekarz zapytał mnie jakie witaminki biorę, powiedziałam mu że Prenatal Complex...więc stwierdził że powinnam brać właśnie normalny Prenatal plus Prenatal DHA, ponieważ on wpływa na mózg Maluszka...więc teraz biorę codziennie dwie tabletki ![]() A tu z opakowania DHA: Wpływ na rozwój dziecka - Wspomaga rozwój mózgu oraz psychoruchowy i intelektualny rozwój dziecka - Korzystnie wpływa na rozwój narządu wzroku i ostrość widzenia - Poprawia funkcje poznawcze oraz koncentrację uwagi i zapamiętywanie - Pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu immunologicznego Wpływ na przebieg ciąży - Korzystnie wpływa na poprawę nastroju po porodzie - Jest ważny dla zachowania prawidłowego czasu trwania ciąży - Wpływa na odpowiednią masę urodzeniową dziecka ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- A dzisiaj Tż obiecał mi kino ![]() ![]() ![]() ![]() Może polecicie jakiś film?
|
|
#4167 |
|
BAN stały
|
UnholyOne, śliczności
Gizmiatko, gratulacje z okazji studniówki super normalnie nie mogę się doczekać ![]() karolina, my też zastanawialiśmy się nad kinem na rocznicę, ale ciężko wybrać. ja lubię horrory to z chęcią bym poszła na "nienarodzony", ale mąż z chęcią o tym bokserze co rourke gra. więc chyba odpuścimy Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-04-18 o 10:30 |
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
No i stało się... ![]() Ostra anemia, nadciśnienie (już ta granica 90/140 czy odwrotnie...; jestem na lekach obniżających ciśnienie i z koncentracją u mnie ciężko )Do tego ta cała opuchlizna... na szczęście białka w moczu nie mam... Ale na L4 bedę już do końca. Jeśli chodzi o dzidziusia... Posłuchaliśmy tylko serducha które ładnie biło bo maleństwo jest aktywne i lekarz stwierdził, że skoro tak jest to nie bedziemy go naswietlać... Zresztą we wtorek ide na USG połówkowe więc sobie pooglądam tego mojego słodkiego robaczka ![]() Tak więc teraz odpoczywam i próbuje zbierać siły bo naprawdę jestem BARDZO słabiutka ![]() Pozdrawiam Was gorąco... |
|
|
|
#4169 |
|
Zadomowienie
|
Witam sobotnio i na razie slonecznie, ale u mnie to za pol godziny moze lac.
A w sumie to bez roznicy, bo i tak cala sobota i niedziela w pracy. znowu.Gizmiatko gratulacje z okazji studniowki, moja za 21 dni. Milego dnia Brzuchatki. Pedze do pracy na"jedyne" 9 godzin. Pozdrawiam I gratuluje zdrowych malenstw.
Kubuś (11.08.2009) Piotruś (14.10.2011) 108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72 Edytowane przez Ulcia2512 Czas edycji: 2009-04-18 o 10:46 |
|
|
|
#4170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tym ciśnieniem masz podobnie do mnie...zawsze u gina mam powyżej 140, raz miałam 153/86, ale codziennie w domu mierzę i jest normalne, więc na razie nie mam leków, chyba że na co dzień by podskoczyło...muszę tego bardzo pilnować, bo nadciśnienie jest niebezpieczne zarówno dla mamy jak i maluszka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

nawet jak tak wiało 
i na moim miejscu brałaby pod uwagę trochę szybszy poród lub mega dużego kawalera 

Mam jednak nadzieję że brzuszki rosną i macie się dobrze
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

bo tylko to nam wolno