![]() |
#1471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: dretwienie rak
Cytat:
Witaj ![]() Pamiętaj że wiosna się zaczyna , dla mnie to najgorsza pora roku pod względem fizycznym ,choć mentalnie najlepsza ![]() ![]() Ogólne czuję się rozwalona ,ale próbuję nie dawać się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1472 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez Puntodivista Czas edycji: 2009-04-02 o 20:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1473 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
pomyłka :/
![]() Edytowane przez Puntodivista Czas edycji: 2009-04-02 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1474 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam. Jestem po wizycie u endokrynologa i myślałam że wszystko się wyjaśni, co jest przyczyną moich dolegliwości,ale bardzo się myliłam.Endokrynolog stwierdziła że przyczyną są nerwy ,że jestem osobą nadwrażliwą, oraz ze wyniki są w normie-choć nie były.Mam niski poziom magnezu i problemy z tarczycą-przewlekłe autoimunologiczne zapalenie tarczycy. Nie dostałam żadnych leków, tylko usłyszałam że za pół roku mam ponownie zrobić wszystkie badania i zgłosić się do kontroli.Nie wiem co mam robić ,czuję się fatalnie, szczególnie teraz gdy jest wiosna,ataki łapią mnie niespodziewanie.Ratuję się wtedy magnezem z wit.B6 i Lexotanem-po którym jest jakaś poprawa,ale nie na długo.Leku tego nie można brać przez dłuższy okres,bo uzależnia . Mój rodzinny polecił mi zażywać pyłki kwiatowe-niesmaczne ,ale bardzo wzmacnia organizm. No i pytanie zasadnicze-TĘŻYCZKA- czy nie-?.Wszystkie objawy i wyniki wskazują że tak,tylko jak znależć dobrego lekarza,który będzie wiedzial dostatecznie dużo o tej chorobie,, a nie robił mądre miny ,tak naprawdę nie wiedząc co w człowieku siedzi.
Proszę poradżcie mi co dalej robić .Za każdą podpowiedż będe bardzo wdzięczna. Pozdrawiam
![]() |
#1475 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny dawno się nie odzywałam,bo byłam w trakcie dalszych badań. W między czasie byłam na urlopie w Egipcie i tam ni z tego ni z owego w nocy po wtaniu do toalety zemdlała - utaciłam świadomość
![]() ![]() ![]() Do Lenka: Radzę Ci znajdź sobie innego lekarza, bo tacy lekarze na jakiego Ty trafilas to nie powinni pracować w zawodzie!! Też się spotkałam z taką opinią lekarzy że jest okej ale w sumie jak widać nie jest okej ze mną. I szukałam lekarza dobergo i wkońcu znalazłam ![]() Dziewczyny wiece coś więcej na temat tego litu i kortyzolu?? Będę wdzięczna za Wasze wiadomości. Pozdrawiam Was słonecznie i trzymajcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1476 |
Zadomowienie
|
Nie jestem lekarzem, ale tak się złożyło, ze z racji profesji męża (pianista) miałam okazję spotkac się z różnymi osobami uskarżającymi się na dolegliwości rąk i dłoni - bóle, drętwienie... Dla muzyka to może być koniec kariery, dlatego nasi znajomi najczęściej nie zwlekali z wizytami u lekarza i to przede wszystkim doradzam innym. Diagnoza może być bardzo prosta i wręcz błaha - np. niedobór magnezu czy potasu (wystarczy brać Aspargin), ale może być też poważna - nasz serdeczny przyjaciel poszedł z takim drętwieniem do lekarza i okazało sie, że jest ono spowodowane uciskiem na nerw, ów ucisk zaś jest spowodowany obrzękiem mózgu, zaś obrzek jest spowodowany nowotworem... Nie miał żadnych innych dolegliwości, a teraz jest już po chemii. Oczywiście, to rzadki przypadek i nikomu tego nie życzę - nie trzeba wpadać w panikę, ale nie można też sprawy lekceważyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1477 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Błagam Cię,daj mi namiary na jakiegiś dobrego endokrynologa we Wrocławiu ,bo myślę że tam takiego znalazłaś.Napisz mi też jakie wyniki badań mam zrobić ,oprócz tych typowych ,które się robi przy podejrzeniu o tężyczkę.Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
LENKA LENKA koniecznie zmień lekarza, musisz leczyć tarczycę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1479 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Też radzę zmianę..i to szybko. Ja z moją tężycą miotałam się 3 lata bo lekarze twierdzili, że jestem zdrowa
![]() ![]() Dziewczyny a mam pytanie z innej beczki ![]() Z czym Wam się kojarzy tężyczka? ..z jakim kolorem, przedmiotem czy czymś innym? Tak gwoli odstresowania ![]()
![]() |
![]() |
#1480 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam Dziewczyny.Dziękuję za wsparcie i za dobre rady.Po świętach wypowiadam wojnę tej mojej tężyczce-czy nie tężyczce-? i ostro biorę się za swoje zdrowie .Macie rację -lekarze to konowały, a na dobrego trafić to trzeba mieć wiele szczęścia i kasy-choć nie zawsze-.Może gdybym wcześniej trafiła na to forum ,szybciej dowiedziałabym się co to za choroba i co z nią robić.Wsparcie i zrozumienie ludzi ,którzy mają podobne problemy ,bardzo człowieka wzmacnia i pozwala na swoją chorobę spojrzeć z innej perspektywy-nie tylko ja cierpię ,ale też i inni i jeszcze może bardziej niż ja.I jeszcze coś Wam napiszę ,zauważyłam że na to paskudztwo cierpią tylko kobiety ,żadnego faceta nie ma na tym forum.Czyżby to była typowo babska choroba???
A co do pytania Puntodivista to nie wiem dlaczego ale mi tężyczka kojarzy się z czerwonym kolorem-dziwne prawda?Pozdrawiam i tzymajcie się cieplutko.
![]() |
#1481 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Dosłownie. Dotyczy głównie kobiet pomiędzy wiekiem młodzieńczym (adolescencją) a 30 r. ż
![]() Ja nie wiem czemu ale kojarzę ją z zielenią..
![]() |
![]() |
#1482 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() No też zauważyłam, że kobiety mają tę tężyczkę dziwne. Pozdrawiam was wszystkie i życzę zdrowych wesołych rodzinnych świąt i smacznego jaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 |
Raczkowanie
|
Witam!Cieszę się bardzo,że trafiłam na to forum ponieważ ja również mam objawy tężyczkowe, w kupie raźniej Nesko,napisz w jakiej ilości zażywasz suplementy,bo jak dobrze zrozumiałam trzeba je przeliczać na jony.
pozdrawiam wszystkie chorowitki i życzę zdrowia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Raczkowanie
|
Ale tu cisza,pewnie jesteście zajęte przygotowaniem do świąt
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1485 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie Dziewczyny.Dajmy sobie przez ten okres świąteczny spokój z tą całą tężyczką, pomyślmy o czymś przyjemniejszym ,nie tylko o atakach ,tabletkach i czy coś się będzie niedobrego z nami działo.Tak że wrzucamy na luz,i podajcie jakiś fajny ale mało kłopotliwy przepis na wielkanocne ciasto- a może każda ma swoje ulubione?-no to piszcie .
Ja życzę Wam z okazji Świąt jajek pieknie malowanych Świat wesołych,roześmianych. W poniedziałek kubeł wody, ZDROWIA, szczęścia ,oraz zgody.
![]() |
#1486 |
Raczkowanie
|
.Ja jestem posiadaczką utajnionej tężyczki i utajnionej niedoczynności tarczycy
![]() A jak się diagnozuje tę utajoną niedoczynność? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Utajnioną niedoczynnosć tarczycy zdiagnozował u mnie edokrynolog po objawach,poniewaz moje tsh niewiele odbiegało od normy.Jeżeli chodzi o tężyczkę, to sama doszłam do wniosku,że to postać utajniona,większość to objawy niespecyficzne ,ale niektóre są bardzo typowe.Dużo czytam na ten temat,znalazłam artykuł medyczny gdzie szczeółowo opisano objawy jawne jaki i utajnione.Bardzo mi skaczą mięśnie,a to już jest sygnał,że w organizimie jest zła gospodarka elektrolitami,co przy chorobach tarczycy jest bardzo częste....teraz uzupełniam elektrolity.Mam zamiar udać się do neurologa,ale za jakiś czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1488 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Dawno nie pisłam, ale w skrócie wszystko nadrobię. Brałam mg , cital, xanax sama odstawiłam, ale szok okazało się, że jestem w ciąży, szok bo się zabezpieczaliśmy z mężem, strach bo ja przecież brałam te leki. Od razu je odstawiłam, dwie noce bezsenność. Wizyta u gin, podtwierdza ciąże, bez uwidocznienia zarodka. Opowiedz. o tężyczce lekarzowi, to on stw., że jestem nerwusem i stąd te objawy, przepisał mi coaxil, który jest w ciąży niby bezpieczny. Na szczęśie ani razu nie musiałam go zarzyć, bo lada dzień już mogłabym spać na okrąło, potem doszły inne dolegliwości, a tężyca odeszła w zapomnienie. I wszystko byłoby dobrze ...ale niestety na kolejnych usg, zarodka nadal nie było widać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1489 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Mari26,
![]() Trzymaj się tam jakoś. Dobrze, że chociaż tężyca Cię na razie opuściła ![]() Teoretycznie każdy lekarz myśli, że tajemnica tkwi w nerwusowaniu..
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 |
Raczkowanie
|
witam
![]() Zaczęłam suplementację wapniem ,magnezem i potasem ze szczególnym naciskiem na magnez.Biorę nawet duże dawki, jest jakby troszeczkę lepiej, mięśnie już mi tak strasznie nie skaczą.Muszę zaznaczyć ,że wapń z magnezem brałam już od około roku,jednak przypuszczam ,że to były zbyt małe dawki.....nie przynosiło to pozytywnych skutków.Zresztą nawet nie przypuszczałam ,że to może być tężyczka,myslałam coś mi tam nie gra .Przyznam ,że jakoś szczególnie się tym nie przejmowałam i to jest dziwne! bo ja jestem straszna panikara jeżeli chodzi o zdrowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1491 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie moje drogie TĘŻYCZKI!!Obserwuję Was non stop.Dziękuję za wiele ciekawych rzeczy.Powiem krótko mam problem tak jak Wy tj. tężyczka!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1492 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie wiem po co robią preparaty mieszane wapń z magnezem, przecież wapń utrudnia przyswajanie magnezu, więc bez sensu są takie preparaty. Gdzieś wcześniej ktoś o tym konkretnie pisał, jak brać magnez i wapń, że powinno się w odstępach czasowych, żeby jeden nie wytrącił drugiego. Więc nie dziwne, że Ci te preparaty nic nie pomogły. ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() Kochana biopsja cienkoigłowa, nic mnie nie bolała, nic a nic ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1493 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=dmoc4;11882343]Ja nie wiem po co robią preparaty mieszane wapń z magnezem, przecież wapń utrudnia przyswajanie magnezu, więc bez sensu są takie preparaty. Gdzieś wcześniej ktoś o tym konkretnie pisał, jak brać magnez i wapń, że powinno się w odstępach czasowych, żeby jeden nie wytrącił drugiego. Więc nie dziwne, że Ci te preparaty nic nie pomogły.[COLOR="Silver"]
Co do preparatów wapniowo magnezowych:zastanów się czy w naturze wapń z magnezem wystepuje wyłącznie odzielnie ,otóż nie!Pierwiastki te występują razem jak choćby w kaszach jest i wapń i magn,chyba nie po to żeby organizm nmiał trudności z wchłonięciem. Gdyby tak było wszyscy mieliby niedobory wapnia i magnezu.Natura najlepiej wie co robi. Magnez z wapniem są antagonistami ,ale dopiero na poziomie komórkowym.Jeżel zadbamy o właściwe proporcje obu pierwiastków wchłoną się dobrze. Przy niedoborze magnezu należy krótko suplementować się mgnezem ,ponieważ jeżeli to będzie trwało zbyt długo magnez wypłuka wapń i odwrotnie.Ja biorę wapń z magnezem i są efekty,czuję się lepiej a to chyba najlepszy dowód ,pomimo iż biorę preparat duo ,wchłania się ładnie.Może jeszcze za wcześnie mówić o spektakularnych rezultatach ,ale od kilku dni zaczęłam spać,a zaznaczam że wcześniej musiałam coś brac na sen. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Przyswajanie magnezu z pokarmów jest największe gdy dostarczany jest on w postaci małych dawek, w kilku posiłkach. Magnez jest dobrze przyswajany jeżeli ilość wapnia w pokarmach jest dwa razy większa od ilości magnezu Ziarna zbóż, z których powstają kasze, zawierają cenne składniki. Między innymi witaminę B, PP, E oraz żelazo, selen, wapń i magnez. ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- dotyczy to również wody mineralnej:Zdrowe wody zawierają ich powyżej 1000 mg w litrze w tym magnezu powyżej 50 mg w litrze, wapnia powyżej 150 mg, siarczanów powyżej 250 mg, wodorowęglanów powyżej 600 mg w litrze. Podczas upałów powinniśmy pić wodę z jak największą zawartością minerałów (powyżej 1000-1500 mg w litrze) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1494 |
Raczkowanie
|
Napisałam tylko to co mówią mi na wizytach lekarze, mi na przykład nic nie dawały preparaty mieszane, dopiero jak kazali mi je rozdzielić, zaczęłam czuć różnicę. Pisze to co przerobiłam na własnej skórze.
![]() |
#1495 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1497 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Biopsji jako badania nie obawiam się-ale dziękuję!! ![]() Natomiast stracha mam przed samym jej wynikiem! ![]() Jak moje tężyczki czujecie się w taką pogodę jak ostatnio?tj.słoneczną??Bo ja nie mam siły rano wstać a w ciągu dnia często odczuwam zmęczenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=terecha;
Jak moje tężyczki czujecie się w taką pogodę jak ostatnio?tj.słoneczną??Bo ja nie mam siły rano wstać a w ciągu dnia często odczuwam zmęczenie ![]() Na mnie pogoda chyba wpływu nie ma,właściwie nie zauważyłam,kiedy nie brałam wapnia ,magnezu i potastu na okrągło fatalnie się czułam,ręce bardzo bolały, nadgarstek zrywami,a plecy i kości non stop.Nie powiem ,ze już jest całkiem dobrze ,jednak czuję poprawę.Wszystko jeszcze boli ,ale już nie tak mocno,można wytrzymać.Ja kiedy nie brałam suplementów wogóle nie mogłam spać ,czułam się fatalnie.Byłam pobudzona i jednocześnie bardzo zmęczona. Jeżeli na chwilę zasnęłam to zaraz budziłam sie wystraszona....Strasznie mnie też brzuch bolał,teraz mogę powiedzieć ,że prawie ból brzucha ustapił.Ale czy można wyleczyć się z tej tęzyczki? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1499 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Według mojego lekarza jest wyleczalna
![]() A samopoczucie? Średnio. Ostatnio w ogóle nie mam powera, czuje się taka wypluta. Zawroty głowy i wrażenie, że stoję obok. ![]()
![]() |
![]() |
#1500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak po latach przyzwyczaiłam się do myśli, że mam to cholerstwo, to sie okazało , że nie mam ![]() A ja Kochane Teżyczki czuję się dobrze ![]() ![]() Teraz mam większy problem, mam lecieć do Londynu i tak się panicznie boję lecieć samolotem, że szok!!!!!
Aga ![]() Edytowane przez dmoc4 Czas edycji: 2009-04-20 o 07:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.