dretwienie rak - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-31, 11:21   #1471
neska951
Zakorzenienie

Dot.: dretwienie rak

Cytat:
Napisane przez tekila1 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczęta!
Trochę się nie odzywałam bo i nic ciekawego się nie działo, standardowo raz lepiej raz gorzej. Ostatnio jednak przewagę ma "gorzej" niestety. Do moich "draży" neurolog dorzucił mi następne ( to już cięższa artyleria), ponieważ wydaje mi się , że nie działały. Jeśli dobrze zrozumiałam to te mocniejsze mają "uaktywnić" słabsze, ale jak przeczytałam ulotkę to się przestraszyłam i nie brałam. Ostatnio jednak czuję się tak fatalnie, że chyba zaryzykuję. Sama nie wiem co robić. Całą lewą stronę ciała mam słabszą , tego jeszcze nie było. Myślałam, że ta cholera już nie ma mnie czym zaskoczyć a tu proszę niespodzianka.
A i oczywiście stały punkt programu - schiza typu " czy to aby na pewno tężyczka , czy może jednak nie?"

Pozdrawiam.

Witaj
Pamiętaj że wiosna się zaczyna , dla mnie to najgorsza pora roku pod względem fizycznym ,choć mentalnie najlepszaWszysc y kiepso czują sie na wiosnę , a my szczególnie bo przesilenie wiosenne jest dodatkowym obciążeniem dla nas...Ja wspomagam się sokiem grejpfrutowym i sokiem wielowarzywnym który po doprawieniu odpowiednimi przyprawami jest pyszny
Ogólne czuję się rozwalona ,ale próbuję nie dawać się
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 19:22   #1472
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Wszyscy kiepso czują sie na wiosnę , a my szczególnie bo przesilenie wiosenne jest dodatkowym obciążeniem dla nas...
Ja pod względem dolegliwości najbardziej cierpię zimą. Ale zauważyłam ogólne osłabienie organizmu i nawet zawroty głowy - pani dr powiedziała, że to tężyca się odzywa..

Z m i e n i ł a m swoje życie!

Edytowane przez Puntodivista
Czas edycji: 2009-04-02 o 20:29
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 20:25   #1473
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

pomyłka :/

Edytowane przez Puntodivista
Czas edycji: 2009-04-02 o 20:31
Stary 2009-04-05, 21:49   #1474
Lenka
Przyczajenie

Angry Dot.: dretwienie rak

Witam. Jestem po wizycie u endokrynologa i myślałam że wszystko się wyjaśni, co jest przyczyną moich dolegliwości,ale bardzo się myliłam.Endokrynolog stwierdziła że przyczyną są nerwy ,że jestem osobą nadwrażliwą, oraz ze wyniki są w normie-choć nie były.Mam niski poziom magnezu i problemy z tarczycą-przewlekłe autoimunologiczne zapalenie tarczycy. Nie dostałam żadnych leków, tylko usłyszałam że za pół roku mam ponownie zrobić wszystkie badania i zgłosić się do kontroli.Nie wiem co mam robić ,czuję się fatalnie, szczególnie teraz gdy jest wiosna,ataki łapią mnie niespodziewanie.Ratuję się wtedy magnezem z wit.B6 i Lexotanem-po którym jest jakaś poprawa,ale nie na długo.Leku tego nie można brać przez dłuższy okres,bo uzależnia . Mój rodzinny polecił mi zażywać pyłki kwiatowe-niesmaczne ,ale bardzo wzmacnia organizm. No i pytanie zasadnicze-TĘŻYCZKA- czy nie-?.Wszystkie objawy i wyniki wskazują że tak,tylko jak znależć dobrego lekarza,który będzie wiedzial dostatecznie dużo o tej chorobie,, a nie robił mądre miny ,tak naprawdę nie wiedząc co w człowieku siedzi.
Proszę poradżcie mi co dalej robić .Za każdą podpowiedż będe bardzo wdzięczna. Pozdrawiam
Stary 2009-04-06, 11:54   #1475
perelka80
Przyczajenie

GG do perelka80

Cześć dziewczyny dawno się nie odzywałam,bo byłam w trakcie dalszych badań. W między czasie byłam na urlopie w Egipcie i tam ni z tego ni z owego w nocy po wtaniu do toalety zemdlała - utaciłam świadomość jakaś masakra!! Upadając na kafelki padłam jak kłoda no nos i go rozwaliłam (w Polsce okazało się że mam wieloodłamowe złamanie kosci noas) obłęd!! Wystraszyłam się już nie na żarty, bo dwa lata temu ostatnio tak zemdlałam- zalamka. No i po powrocie zrobiłam badanie : eeg - okej ale badanie moczu i krwi dalej źle, magnez i wapń ucieka mi z moczem i dodatkowo zbadałam LIT, bo pisałyście że też warto i wynik wyszedł jakiś masakryczny - poziom litu nie osiąga nawet poziomu minimalnego, aa i badałam też hormony i np.kortyzol rano mam w normie ale po południu ponad normę !!! Jestem w szoku i idę dziś do endo.już się denerwuję co mi powie.

Do Lenka: Radzę Ci znajdź sobie innego lekarza, bo tacy lekarze na jakiego Ty trafilas to nie powinni pracować w zawodzie!! Też się spotkałam z taką opinią lekarzy że jest okej ale w sumie jak widać nie jest okej ze mną. I szukałam lekarza dobergo i wkońcu znalazłam

Dziewczyny wiece coś więcej na temat tego litu i kortyzolu?? Będę wdzięczna za Wasze wiadomości.

Pozdrawiam Was słonecznie i trzymajcie się
perelka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 17:11   #1476
OlaVS
Zadomowienie

Nie jestem lekarzem, ale tak się złożyło, ze z racji profesji męża (pianista) miałam okazję spotkac się z różnymi osobami uskarżającymi się na dolegliwości rąk i dłoni - bóle, drętwienie... Dla muzyka to może być koniec kariery, dlatego nasi znajomi najczęściej nie zwlekali z wizytami u lekarza i to przede wszystkim doradzam innym. Diagnoza może być bardzo prosta i wręcz błaha - np. niedobór magnezu czy potasu (wystarczy brać Aspargin), ale może być też poważna - nasz serdeczny przyjaciel poszedł z takim drętwieniem do lekarza i okazało sie, że jest ono spowodowane uciskiem na nerw, ów ucisk zaś jest spowodowany obrzękiem mózgu, zaś obrzek jest spowodowany nowotworem... Nie miał żadnych innych dolegliwości, a teraz jest już po chemii. Oczywiście, to rzadki przypadek i nikomu tego nie życzę - nie trzeba wpadać w panikę, ale nie można też sprawy lekceważyć.
OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 17:44   #1477
Lenka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez perelka80 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny dawno się nie odzywałam,bo byłam w trakcie dalszych badań. W między czasie byłam na urlopie w Egipcie i tam ni z tego ni z owego w nocy po wtaniu do toalety zemdlała - utaciłam świadomość jakaś masakra!! Upadając na kafelki padłam jak kłoda no nos i go rozwaliłam (w Polsce okazało się że mam wieloodłamowe złamanie kosci noas) obłęd!! Wystraszyłam się już nie na żarty, bo dwa lata temu ostatnio tak zemdlałam- zalamka. No i po powrocie zrobiłam badanie : eeg - okej ale badanie moczu i krwi dalej źle, magnez i wapń ucieka mi z moczem i dodatkowo zbadałam LIT, bo pisałyście że też warto i wynik wyszedł jakiś masakryczny - poziom litu nie osiąga nawet poziomu minimalnego, aa i badałam też hormony i np.kortyzol rano mam w normie ale po południu ponad normę !!! Jestem w szoku i idę dziś do endo.już się denerwuję co mi powie.

Do Lenka: Radzę Ci znajdź sobie innego lekarza, bo tacy lekarze na jakiego Ty trafilas to nie powinni pracować w zawodzie!! Też się spotkałam z taką opinią lekarzy że jest okej ale w sumie jak widać nie jest okej ze mną. I szukałam lekarza dobergo i wkońcu znalazłam

Dziewczyny wiece coś więcej na temat tego litu i kortyzolu?? Będę wdzięczna za Wasze wiadomości.

Pozdrawiam Was słonecznie i trzymajcie się
Do Perełka.
Błagam Cię,daj mi namiary na jakiegiś dobrego endokrynologa we Wrocławiu ,bo myślę że tam
takiego znalazłaś.Napisz mi też jakie wyniki badań mam zrobić ,oprócz tych typowych ,które się
robi przy podejrzeniu o tężyczkę.Pozdrawiam
Stary 2009-04-06, 21:16   #1478
neska951
Zakorzenienie

LENKA LENKA koniecznie zmień lekarza, musisz leczyć tarczycęco za konowały
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 16:50   #1479
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Też radzę zmianę..i to szybko. Ja z moją tężycą miotałam się 3 lata bo lekarze twierdzili, że jestem zdrowa Może teraz już byłoby ze mną lepiej..kto wie

Dziewczyny a mam pytanie z innej beczki
Z czym Wam się kojarzy tężyczka? ..z jakim kolorem, przedmiotem czy czymś innym?
Tak gwoli odstresowania

Stary 2009-04-07, 18:58   #1480
Lenka
Przyczajenie

Witam Dziewczyny.Dziękuję za wsparcie i za dobre rady.Po świętach wypowiadam wojnę tej mojej tężyczce-czy nie tężyczce-? i ostro biorę się za swoje zdrowie .Macie rację -lekarze to konowały, a na dobrego trafić to trzeba mieć wiele szczęścia i kasy-choć nie zawsze-.Może gdybym wcześniej trafiła na to forum ,szybciej dowiedziałabym się co to za choroba i co z nią robić.Wsparcie i zrozumienie ludzi ,którzy mają podobne problemy ,bardzo człowieka wzmacnia i pozwala na swoją chorobę spojrzeć z innej perspektywy-nie tylko ja cierpię ,ale też i inni i jeszcze może bardziej niż ja.I jeszcze coś Wam napiszę ,zauważyłam że na to paskudztwo cierpią tylko kobiety ,żadnego faceta nie ma na tym forum.Czyżby to była typowo babska choroba???
A co do pytania Puntodivista to nie wiem dlaczego ale mi tężyczka kojarzy się z czerwonym kolorem-dziwne prawda?Pozdrawiam i tzymajcie się cieplutko.
Stary 2009-04-07, 20:31   #1481
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Napisane przez Lenka Pokaż wiadomość
Czyżby to była typowo babska choroba???
Dosłownie. Dotyczy głównie kobiet pomiędzy wiekiem młodzieńczym (adolescencją) a 30 r. ż

Ja nie wiem czemu ale kojarzę ją z zielenią..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-08, 09:46   #1482
perelka80
Przyczajenie

GG do perelka80

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość
Dosłownie. Dotyczy głównie kobiet pomiędzy wiekiem młodzieńczym (adolescencją) a 30 r. ż

Ja nie wiem czemu ale kojarzę ją z zielenią..
Hmm a mi kojarzy się z ognistą czerwienią
No też zauważyłam, że kobiety mają tę tężyczkę dziwne.

Pozdrawiam was wszystkie i życzę zdrowych wesołych rodzinnych świąt i smacznego jaja
perelka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 20:22   #1483
olga1781
Raczkowanie

Witam!Cieszę się bardzo,że trafiłam na to forum ponieważ ja również mam objawy tężyczkowe, w kupie raźniej Nesko,napisz w jakiej ilości zażywasz suplementy,bo jak dobrze zrozumiałam trzeba je przeliczać na jony.
pozdrawiam wszystkie chorowitki i życzę zdrowia
olga1781 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-09, 21:00   #1484
olga1781
Raczkowanie

Ale tu cisza,pewnie jesteście zajęte przygotowaniem do świąt Kupiłam dzisiaj w aptece magnez z wapniem gdzie mam zaznaczone mg w jonachkupiłam również kalipoz.Właściwie suplementację zaczęłam jakiś miesiąc temu(nie liczę tego ,że przez rok brałam magnez z wapniem ,ale chyba za małe ilości bo wogóle nie było rezultatów)jednak miałam problemy z doborem suplementów ze względu na żołądek.Czytałam wcześniejsze posty i jedna z wizeżanek napisała, że wit b wzmaga teżyczkę i w moim przypadku tak właśnie było....Ja jestem posiadaczką utajnionej tężyczki i utajnionej niedoczynności tarczycy
Stary 2009-04-09, 21:52   #1485
Lenka
Przyczajenie

Smile Dot.: dretwienie rak

Witajcie Dziewczyny.Dajmy sobie przez ten okres świąteczny spokój z tą całą tężyczką, pomyślmy o czymś przyjemniejszym ,nie tylko o atakach ,tabletkach i czy coś się będzie niedobrego z nami działo.Tak że wrzucamy na luz,i podajcie jakiś fajny ale mało kłopotliwy przepis na wielkanocne ciasto- a może każda ma swoje ulubione?-no to piszcie .
Ja życzę Wam z okazji Świąt
jajek pieknie malowanych
Świat wesołych,roześmianych.
W poniedziałek kubeł wody,
ZDROWIA, szczęścia ,oraz zgody.
Stary 2009-04-10, 19:17   #1486
tekila1
Raczkowanie

.Ja jestem posiadaczką utajnionej tężyczki i utajnionej niedoczynności tarczycy[/quote]

A jak się diagnozuje tę utajoną niedoczynność?
tekila1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-10, 20:56   #1487
olga1781
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tekila1 Pokaż wiadomość
.Ja jestem posiadaczką utajnionej tężyczki i utajnionej niedoczynności tarczycy
A jak się diagnozuje tę utajoną niedoczynność?[/QUOTE]

Utajnioną niedoczynnosć tarczycy zdiagnozował u mnie edokrynolog po objawach,poniewaz moje tsh niewiele odbiegało od normy.Jeżeli chodzi o tężyczkę, to sama doszłam do wniosku,że to postać utajniona,większość to objawy niespecyficzne ,ale niektóre są bardzo typowe.Dużo czytam na ten temat,znalazłam artykuł medyczny gdzie szczeółowo opisano objawy jawne jaki i utajnione.Bardzo mi skaczą mięśnie,a to już jest sygnał,że w organizimie jest zła gospodarka elektrolitami,co przy chorobach tarczycy jest bardzo częste....teraz uzupełniam elektrolity.Mam zamiar udać się do neurologa,ale za jakiś czas.
Stary 2009-04-14, 09:10   #1488
Mari26
Raczkowanie

Hejka
Dawno nie pisłam, ale w skrócie wszystko nadrobię. Brałam mg , cital, xanax sama odstawiłam, ale szok okazało się, że jestem w ciąży, szok bo się zabezpieczaliśmy z mężem, strach bo ja przecież brałam te leki. Od razu je odstawiłam, dwie noce bezsenność. Wizyta u gin, podtwierdza ciąże, bez uwidocznienia zarodka. Opowiedz. o tężyczce lekarzowi, to on stw., że jestem nerwusem i stąd te objawy, przepisał mi coaxil, który jest w ciąży niby bezpieczny. Na szczęśie ani razu nie musiałam go zarzyć, bo lada dzień już mogłabym spać na okrąło, potem doszły inne dolegliwości, a tężyca odeszła w zapomnienie. I wszystko byłoby dobrze ...ale niestety na kolejnych usg, zarodka nadal nie było widać Lekarz nastawił mnie na to ,iż z ciąży nici, teraz czekam na wynik hormonu beta hcg, a potem jak się podtwierdz, że nici , to już oni będą dalej działać... było mi bardzo przykro, bo przyzwyczaiłam się już do myśli, że będę mamaą. Tak czy inaczej byłam dużo spokojniejsza, ale jak już wyjdę na prostą to do leków wrócę, tak myślę
Mari26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 11:47   #1489
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Mari26,
Trzymaj się tam jakoś. Dobrze, że chociaż tężyca Cię na razie opuściła

Teoretycznie każdy lekarz myśli, że tajemnica tkwi w nerwusowaniu..

Stary 2009-04-14, 14:35   #1490
olga1781
Raczkowanie

witam
Zaczęłam suplementację wapniem ,magnezem i potasem ze szczególnym naciskiem na magnez.Biorę nawet duże dawki, jest jakby troszeczkę lepiej, mięśnie już mi tak strasznie nie skaczą.Muszę zaznaczyć ,że wapń z magnezem brałam już od około roku,jednak przypuszczam ,że to były zbyt małe dawki.....nie przynosiło to pozytywnych skutków.Zresztą nawet nie przypuszczałam ,że to może być tężyczka,myslałam coś mi tam nie gra .Przyznam ,że jakoś szczególnie się tym nie przejmowałam i to jest dziwne! bo ja jestem straszna panikara jeżeli chodzi o zdrowie
Stary 2009-04-14, 18:05   #1491
terecha
Przyczajenie

GG do terecha
Cool Dot.: dretwienie rak

Witajcie moje drogie TĘŻYCZKI!!Obserwuję Was non stop.Dziękuję za wiele ciekawych rzeczy.Powiem krótko mam problem tak jak Wy tj. tężyczka! Lekarze wciskają mi nerwicę itp. biorę depagine 300 i jakieś tam suplementy z wapniem i takie tam!Ostatnio zrobiłam na własny koszt USG tarczycy i pokazało się,że mam jakiegoś guza w cieśni!!Nie wiem co i jak ale jedno wiem na pewno,bez biopsji nie obędzie się!!Poza tym mam zespół cieśni nadgarstka no i oczy wiście nerwicę-bo to nasze konowały każdej z nas stwierdzają!!!Polecam gorąco zróbcie usg tarczzycy!!Na własny koszt to rzędu 40-60 zł.a jest bardzo warzne!!!Sama to zrozumiałam jak lekarz mi odmówił skierowania na kasę chorych,i całe szczęście zrobiłam je sama !!!I wie ,że mam kolejną popiepszoną chorobę !! Pozdrawiam!!!
terecha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 18:15   #1492
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Cytat:
Napisane przez olga1781 Pokaż wiadomość
Ale tu cisza,pewnie jesteście zajęte przygotowaniem do świąt Kupiłam dzisiaj w aptece magnez z wapniem gdzie mam zaznaczone mg w jonachkupiłam również kalipoz.Właściwie suplementację zaczęłam jakiś miesiąc temu(nie liczę tego ,że przez rok brałam magnez z wapniem ,ale chyba za małe ilości bo wogóle nie było rezultatów)jednak miałam problemy z doborem suplementów ze względu na żołądek.Czytałam wcześniejsze posty i jedna z wizeżanek napisała, że wit b wzmaga teżyczkę i w moim przypadku tak właśnie było....Ja jestem posiadaczką utajnionej tężyczki i utajnionej niedoczynności tarczycy

Ja nie wiem po co robią preparaty mieszane wapń z magnezem, przecież wapń utrudnia przyswajanie magnezu, więc bez sensu są takie preparaty. Gdzieś wcześniej ktoś o tym konkretnie pisał, jak brać magnez i wapń, że powinno się w odstępach czasowych, żeby jeden nie wytrącił drugiego. Więc nie dziwne, że Ci te preparaty nic nie pomogły.

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez terecha Pokaż wiadomość
Witajcie moje drogie TĘŻYCZKI!!Obserwuję Was non stop.Dziękuję za wiele ciekawych rzeczy.Powiem krótko mam problem tak jak Wy tj. tężyczka! Lekarze wciskają mi nerwicę itp. biorę depagine 300 i jakieś tam suplementy z wapniem i takie tam!Ostatnio zrobiłam na własny koszt USG tarczycy i pokazało się,że mam jakiegoś guza w cieśni!!Nie wiem co i jak ale jedno wiem na pewno,bez biopsji nie obędzie się!!Poza tym mam zespół cieśni nadgarstka no i oczy wiście nerwicę-bo to nasze konowały każdej z nas stwierdzają!!!Polecam gorąco zróbcie usg tarczzycy!!Na własny koszt to rzędu 40-60 zł.a jest bardzo warzne!!!Sama to zrozumiałam jak lekarz mi odmówił skierowania na kasę chorych,i całe szczęście zrobiłam je sama !!!I wie ,że mam kolejną popiepszoną chorobę !! Pozdrawiam!!!
Ja od dziecka leczyłam tarczycę. Przeszłam z nią wszystko, guza, podejrzenia Hashoimoto itp
Kochana biopsja cienkoigłowa, nic mnie nie bolała, nic a nicTrwała, może kilka sekund, wiec spokojnie
Stary 2009-04-15, 09:01   #1493
olga1781
Raczkowanie

[QUOTE=dmoc4;11882343]Ja nie wiem po co robią preparaty mieszane wapń z magnezem, przecież wapń utrudnia przyswajanie magnezu, więc bez sensu są takie preparaty. Gdzieś wcześniej ktoś o tym konkretnie pisał, jak brać magnez i wapń, że powinno się w odstępach czasowych, żeby jeden nie wytrącił drugiego. Więc nie dziwne, że Ci te preparaty nic nie pomogły.[COLOR="Silver"]
Co do preparatów wapniowo magnezowych:zastanów się czy w naturze wapń z magnezem wystepuje wyłącznie odzielnie ,otóż nie!Pierwiastki te występują razem jak choćby w kaszach jest i wapń i magn,chyba nie po to żeby organizm nmiał trudności z wchłonięciem. Gdyby tak było wszyscy mieliby niedobory wapnia i magnezu.Natura najlepiej wie co robi. Magnez z wapniem są antagonistami ,ale dopiero na poziomie komórkowym.Jeżel zadbamy o właściwe proporcje obu pierwiastków wchłoną się dobrze. Przy niedoborze magnezu należy krótko suplementować się mgnezem ,ponieważ jeżeli to będzie trwało zbyt długo magnez wypłuka wapń i odwrotnie.Ja biorę wapń z magnezem i są efekty,czuję się lepiej a to chyba najlepszy dowód ,pomimo iż biorę preparat duo ,wchłania się ładnie.Może jeszcze za wcześnie mówić o spektakularnych rezultatach ,ale od kilku dni zaczęłam spać,a zaznaczam że wcześniej musiałam coś brac na sen.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Przyswajanie magnezu z pokarmów jest największe gdy dostarczany jest on w postaci małych dawek, w kilku posiłkach. Magnez jest dobrze przyswajany jeżeli ilość wapnia w pokarmach jest dwa razy większa od ilości magnezu Ziarna zbóż, z których powstają kasze, zawierają cenne składniki. Między innymi witaminę B, PP, E oraz

żelazo, selen, wapń i magnez.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

dotyczy to również wody mineralnej:Zdrowe wody zawierają ich powyżej 1000 mg w litrze w tym magnezu powyżej 50 mg w litrze, wapnia powyżej 150 mg, siarczanów powyżej 250 mg, wodorowęglanów powyżej 600 mg w litrze. Podczas upałów powinniśmy pić wodę z jak największą zawartością minerałów (powyżej 1000-1500 mg w litrze)
Stary 2009-04-15, 21:25   #1494
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Napisałam tylko to co mówią mi na wizytach lekarze, mi na przykład nic nie dawały preparaty mieszane, dopiero jak kazali mi je rozdzielić, zaczęłam czuć różnicę. Pisze to co przerobiłam na własnej skórze.
Stary 2009-04-15, 22:28   #1495
Lenka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez terecha Pokaż wiadomość
A ja zrobiłam USG tarczycy i wynik był w porządku,a przy badaniach immunochemicznych,okazuje się że mam przewlekłe autoimunologiczne zapalenie tarczycy-wynik a-TPO był nie taki jak powinien -dużo powyżej normy.Więc jak to jest -jedno badanie przeczy drugiemu?
Stary 2009-04-16, 10:43   #1496
olga1781
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
Napisałam tylko to co mówią mi na wizytach lekarze, mi na przykład nic nie dawały preparaty mieszane, dopiero jak kazali mi je rozdzielić, zaczęłam czuć różnicę. Pisze to co przerobiłam na własnej skórze.
No widzisz,a ja biorę wapń z magnezem i zaczęłam normalnie spać(tfu,tfu żeby nie zapeszyć)i muszę przyznać ,że naprawdę mi służy,jak pisałam wcześniej, już tak bardzo nie" podskakuję",krótko mówiąć:jest poprawa,czyli wchłaniam ten preparat!Być może trzeba dobrać odpowiednią dawkę ,bo jak za mała to nie przyniesie efektu.Przy dużym niedoborze ,jak wprzypadku tężyczki dawka suplementu musi być dość znaczna,nie tak jak napisane w ulotce.
pozdrawiam
Stary 2009-04-17, 20:23   #1497
terecha
Przyczajenie

GG do terecha
Red face Dot.: dretwienie rak

Witajcie!!
Biopsji jako badania nie obawiam się-ale dziękuję!!
Natomiast stracha mam przed samym jej wynikiem!I tego obawiam się!
Jak moje tężyczki czujecie się w taką pogodę jak ostatnio?tj.słoneczną??Bo ja nie mam siły rano wstać a w ciągu dnia często odczuwam zmęczenie No i ten ból nadgarstków i palców przyprawia mnie o wściekłość!(to chyba za sprawą cieśni nadgarstka)Pozdrawiam!!
terecha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-18, 09:56   #1498
olga1781
Raczkowanie

[QUOTE=terecha;
Jak moje tężyczki czujecie się w taką pogodę jak ostatnio?tj.słoneczną??Bo ja nie mam siły rano wstać a w ciągu dnia często odczuwam zmęczenie No i ten ból nadgarstków i palców przyprawia mnie o wściekłość!(to chyba za sprawą cieśni nadgarstka)
Na mnie pogoda chyba wpływu nie ma,właściwie nie zauważyłam,kiedy nie brałam wapnia ,magnezu i potastu na okrągło fatalnie się czułam,ręce bardzo bolały, nadgarstek zrywami,a plecy i kości non stop.Nie powiem ,ze już jest całkiem dobrze ,jednak czuję poprawę.Wszystko jeszcze boli ,ale już nie tak mocno,można wytrzymać.Ja kiedy nie brałam suplementów wogóle nie mogłam spać ,czułam się fatalnie.Byłam pobudzona i jednocześnie bardzo zmęczona. Jeżeli na chwilę zasnęłam to zaraz budziłam sie wystraszona....Strasznie mnie też brzuch bolał,teraz mogę powiedzieć ,że prawie ból brzucha ustapił.Ale czy można wyleczyć się z tej tęzyczki?
pozdrawiam
Stary 2009-04-18, 13:01   #1499
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Napisane przez olga1781 Pokaż wiadomość
Ale czy można wyleczyć się z tej tęzyczki?
pozdrawiam
Według mojego lekarza jest wyleczalna

A samopoczucie?
Średnio. Ostatnio w ogóle nie mam powera, czuje się taka wypluta. Zawroty głowy i wrażenie, że stoję obok.

Stary 2009-04-20, 07:56   #1500
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Cytat:
Napisane przez Lenka Pokaż wiadomość
A ja zrobiłam USG tarczycy i wynik był w porządku,a przy badaniach immunochemicznych,okazuje się że mam przewlekłe autoimunologiczne zapalenie tarczycy-wynik a-TPO był nie taki jak powinien -dużo powyżej normy.Więc jak to jest -jedno badanie przeczy drugiemu?
Wiesz u mnie było tak, na usg nic nie wychodziło, było w normie, pojawił się tylko guzek ( to z 15 lat temu było), dopiero po biopsji guzka miałam podejrzenie Hashimoto. A po latach okazało się po wynikach anty TPO , nie mam jednak tego świństwa. USG może nie pokazać dopóki tarczyca jest w dobrym stanie, i jak to mówił mój lekarz, : jeszcze się "nie zżera sama". Ale skoro w wynik masz ponad normę to podejrzewam ,że to Hashimoto masz.

Jak po latach przyzwyczaiłam się do myśli, że mam to cholerstwo, to sie okazało , że nie mam

A ja Kochane Teżyczki czuję się dobrze Czasme jakieś małe schizo mnie łapie,że coś się zaczyna dziać, ale szybko to wyrzucam z głowy i jest ok
Teraz mam większy problem, mam lecieć do Londynu i tak się panicznie boję lecieć samolotem, że szok!!!!!

Edytowane przez dmoc4
Czas edycji: 2009-04-20 o 07:59
dmoc4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości