|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() ![]() Wbrew pozorom - skromniutko. Kochana, jak Ci się nudzi to wykorzystaj to inaczej przecież jedzenie to normalna czynność ![]()
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2009-04-17 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Rozeznanie
|
a jakoas tak sie nudzilam i wymyslalam co by tu jutro zjesc ;] jak znam zycie to sie cos zmieni ale chcialabym wiedziec czy nie za malo/za duzo i jak pod wzgledem odzywczym itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Rozeznanie
|
Bardzo proszę o ocenę.
Moje dzisiejsze menu na RRRRR: Na czczo godz.9.00: 1 szklanka niegazowanej wody mineralnej I śniadanie godz.9.30: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,do tego 3 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,2 rzodkiewki i kawałek surowej czerwonej papryki pokrojone w małą kosteczkę II śniadanie 12.30: sałatka owocowa z:1 jabłka(20 dag),1/2 pomarańczy(10 dag),1/2 grapefruita(13 dag),pół jogurtu naturalnego 2,5 % tłuszczu z Łowicza (tj. 90 g),pół serka homogenizowanego naturalnego 3 % tłuszczu (tj. 90 g) Obiad godz. 15.30:salaterka zupy z mrożonek warzywnych (kalafior,fasolka zielona,groszek zielony,marchewka,por,szp aragi) ugotowana na udkach z kurczaka bez skóry doprawiona vegetą,małą ilością soli,pieprzem,zielem angielskim i liściem laurowym + 2 nieduże klopsy z szynki pieczeniowej mielonej usmażone na oleju słonecznikowym Podwieczorek 19.00: kilka malutkich świeżutkich płotek (posolone i popieprzone pieprzem cytrynowym i koperkiem,posypane mąką i usmażone na patelni na oleju słonecznikowym ,a następnie zrobione w zalewie octowej z cebulką+ugotowana kapustka kiszona z pieczarkami i cebulką (bez tłuszczu) Kolacja 22.00 :1/3 kostki chudego twarogu 0 % tłuszczu z Łowicza,tj. ok.70 g Napoje codziennie te same: po śniadaniu szklanka pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbata czerwona w kosteczce 3 razy zalewana, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbata zielona sypana 3 razy zalewana,czyli też 3 szklanki,w międzyczasie popijałam też wodę mineralną niegazowaną . |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsze nieco dziwne U (dziwne, bo kompletnie mi się poprzestawiały pory dnia i ćwiczyłam dopiero o 18 XD i w ogóle- taki trochę zbzikowany dzień miałam..)
śn: kawałek wędzonego tuńczyka, dwie kromki razowca: jedna z twarogiem i pomidorem, druga z żółtym serem, pomidorem i ogórkiem; kubek mleka. 2śn: marchewka; kanapka razowca z sałatą, żółtym serem i pomidorem obiad: fasolka szparagowa + ziemniaczki z masełkiem i bułką tartą + maślanka podwieczorek: grejfrut; kilka garści orzeszków ziemnych solonych. po treningu (koło 20 piłam): koktajl bananowo-serowy (pisałam wcześniej o nim, nie chce mi się powtarzać :P) kolacja: serek wiejski z przyprawami; marchewka; zielona herbata
Ale jeszcze tu wrócę ![]() Edytowane przez dontknow Czas edycji: 2009-04-17 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Wtajemniczenie
|
Liczę na to,że jest chociaż ciut lepiej... Kawuś, Iza albo któraś z dziewczyn ocenicie?
![]() Śń; kromka razowego (duża): pol z maslem,salata,poledwica (tata sam wędził ![]() ![]() Niestety redbull bez cukru i pół litra Pepsi max (tylko to mama miała w samochodzie a byłam z nią w pracy dziś) Na szybkości w trakcie pracy byłyśmy w sklepie z mięsem: ogóras kiszony i plasteeeer szynki z indyka Ob; botwinka <ślini się> ![]() Kol: chińszczyzna mojej robotyy z piersi kurczaka,papryki,marchewk i,pora,pędów bambusa ![]() ![]() I po spacerze wpadł jeszcze wieśniak piątnica lekki z kawą i cynamonem aa...i dużo dziś piłam wody,mięty i herbaty- to chyba dlatego,że zaczęłam używać soli i ciągle mnie teraz suszy:P
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze U :
Śn: dwie kromki chleba białego krojonego z pasztetem drobiowym i ogorkiem 2śn: jabłuszkooo O: dwa nalesniki z gratką truskawkową (120g) P: pół kiślu truskawkowego z Winiar (pół zjadła mama ;p) K: jajecznica z 3 jajek na margaryynce i kiełbasce , jabłuszko i pomarancz pooo wpadło okolo 100g solonych paluszków i jak ?? ![]()
#3429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz airwaves nie widac zeby Ci zalezalo na zdrowiu.. mysle ze potrzebujesz mocnego kopa w tyłek zeby sie zmobilizowac,bo w ten sposob niszczysz sama siebie..
![]() |
#3430 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |
Wtajemniczenie
|
Myślałam,ze jest trochę lepiej, nie wyrzucam juz,smaruje masłem jem to co inni w domu... dziś bardziej się postaram, chociaż po wczorajszym dniu i tak miałam wyrzuty...
jeśli chodzi o wagę- 39,7, przez święta schudłam a myślałam,że będzie odwrotnie... No cóż dzięki za ocenę w takim razie i nie będę już pisać żeby się nie ośmieszać. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3434 |
Rozeznanie
|
Moje R/W ( Bo w zasadzie to nie wiem czy już zacząć wychodzić z diety czy nie, wszyscy mi mówią, że powinnam ale ja sama nie jestem do końca przekonana...)
I. Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, gruby plaster sera białego, mały banan. Trening: 30 minut biegania. II. Kromka razowca z twarożkiem, ogórkiem, rzodkiewką i kiełkami. III. Kawałek dorsza pieczonego z brokułami, trzy łyżki ryżu brązowego. IV. Jogurt naturalny + migdały i cynamon. V. Pół serka wiejskiego z pomidorem i szczypiorkiem. Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |||
Zakorzenienie
|
Hellou, ktoś mnie tu jeszcze pamięta?
![]() Cytat:
Ogólnie, bardzo monotonnie, zjadłaś nabiał na 4 z 5 posiłków. To dużo za dużo prosta droga do osteoporozy. Bardzo ładny obiad. Dlaczego nie zjesz na których posiłek 2 jaj, kawałka indyka pieczonego, tuńczyka zamiast tego w kółko sera/jogurtu? Jaja, indyczyzna, ryby są dużo zdrowsze od nabiału, niskokaloryczne a to tez białko. paszka 016: Cytat:
Słabo, poza solidną jajecznicą, i jako takim śniadaniem, zjadłaś bardzo mało i byle co ![]() brakuje jakichś orzechów/nasion słonecznika lub dyni, gotowanych/duszonych warzyw, razowego pieczywa. bekii Cytat:
Tylko raczej nie pij rano zimnej wody, ciepłą pij. Zimne napoje upośledzają trawienie.
![]() |
#3436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie unoś się honorem, ani nie użalaj się nad sobą, tylko zacznij coś zmieniać, skoro widzisz, że waga spada, to nie, nie jest lepiej i sie nie starasz - oszukujesz siebie i stoisz w miejscu. tyle ode mnei i wiecej nie bede pisac nic odnosnie Twoich jadlospisow. moze potrzeba Ci terapii szokowej, nie mam pojecia, anyway Twoje zdrowie, Twoje życie i wez za nie odpowiedzialnosc.
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
jasne ze pamietamy
![]() ![]() R. 25min biegania Sn:bulka pelnoziarnista z pestkami dyni posmarowana serkiem homo nat,3plasterki wedliny z kurczaka,pol pomidora,posypane oregano,zielone male jablko 2Sn: pol wedzonej makreli,marchewka,male zielone jablko O: piers z kurczaka gotowana na wodzie(przyprawy:curry,ch ili,oregano warzywa duszone na wodzie(2male cebule,3pieczarki,1papryk a,kilka fasolek zielonych i 3male rozyczki brokulów),3lyzki ryzu brazowego P:serek wiejski,marchewka k: puszka tunczyka wsw plus 2mietowe herbaty i woda mineralna niegazowana. podbijam pytanieo gumy bez cukru na r, smakowe?czy mozna je zuc miedzy posilkami? czy to nie jest za duzo? oceni ktos?
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-04-18 o 16:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Rozeznanie
|
[quote=cava;11935692]Hellou, ktoś mnie tu jeszcze pamięta?
![]() jak nie jak tak ![]() ![]()
#3439 |
Zadomowienie
|
W:
Ś: szklanka mleka 2% zmiksowanne ze szklanką owoców mrożonych + banan + łyżka otrębów IIŚ: jajecznica z 2 jaj+ trzy pieczarki+ dwie dymki+ pomidor+ trzy plasterki polędwicy sopockiej+ dwa chlebki wasa O: ok 300g paelli z frosty + pół pomidora+ plasterek polędwicy sopockiej P: dwa wafle ryżowe+ trójkącik serka topionego+ pomidor+ dwa plasterki polędwicy sopockiej+ kilka rzodkiewek + duża szklanka soku pomidorowego K: pasta z: tuńczyka+ ok. 125g twarożku + rodzynki i jak oceniacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Wtajemniczenie
|
1. Trzy spore, aczkolwiek cienkie kromki razowca z masłem (została tylko jedna porcja, na dwa kawałki
![]() a) z makrelą wędzoną b) z szynką (duży plaster) c) z twarogiem tłustym (wiem, że lepiej półtłusty, nie mieszkam sama no i czasem muszę się 'dostosować') Każda z pomidorem, ogórkiem świeżym i kiszonym, rzodkiewką i pietruszką KAWKA 2. mały jogurt nat. z 5 suszonymi śliwkami i 3 łyżkami otrębów pszennych 3. sporo buraczków, 4 łodygi selera naciowego, pietruszka, jajo na twardo, kawałki makreli, 1 i 3/4 łyżki orzechów ziemnych bez soli kawka 4. chyba wezmę dwie kromki razowca z ostatnią porcją masła a) z szynką b) z serem tłustym i warzywka 5. marchewki 2 duże i serek wiejski zwykły Hehe no miało to być R.. tego twarogu była duża łyżka więc nie taka tragedia chyba? |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę o ocenę mojego R... :
7:30 Ś -> ciabatta fit + wędlina + ogórek + herbata zielona 10:30 II Ś -> grahamka + ogórek zielony + herbata zielona jabłko ćw.-skakanka 13:30 O -> makaron (pełne ziarno) + brokuł + sos jogurtowy ćw.-steper+rowerek 16:30 P -> śledź w galarecie 19:30 K -> twaróg chudy z mlekiem Mam nadzieję,że tym razem będzie już lepiej nieco... Z góry dziękuję. Edytowane przez Rodzynka1989 Czas edycji: 2009-04-18 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze R:
Śniadanie-kubeczek jogurtu z musli,1 kromka chleba pełnoziarnistego z pastą z łososia,ogórek małosolny,3 rzodkiewki II śniadanie-3 wafle ryżowe(każdy ma po 18 kcal) Obiad-kasza(pęczak)w koncentracie pomidorowym Podwieczorek-jabłko+kiwi(godz.16:00) Kolacja-twarożek wiejski,4 rzodkiewki,pół ogórka surowego BARDZO PROSZĘ O OPINIE ![]()
Wakacje! Egipt! Edytowane przez klaudynka18 Czas edycji: 2009-04-18 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Raczkowanie
|
U:
Śn: dwa kawałki spore rogala jeden z pasztetem drobiowym i ogorkiem drugi z serkiem ,,Mój ulubiony'' i ogorkiem 2śn: banan i pomarancza zalane gratką truskawkową O: talerz żurku z 6 kawałkami białej kiełbaski i 4 ziemniaczkami P: z 50g popcornu , z 7 paluchów K: z 100g choco muszelek z Puchatka z szklanką mleka 2% szklanka napoju trzy cytryny grejfrutowego i jak?? ![]()
#3444 |
Zakorzenienie
|
Co sadzicie o tym
U Sniadanie banan kawa late owsianka z 7 lyzek platkow, slonecznika, na mleku sojwym lekko slodzonym, + rodzynki lunch flapjack (to taki dosc tlusty batom musli ok 400kcal ma) pomelo szklanka smoothie obiad 2 miski zupy kremu z pieczarkami, kalafiorem, ziemniorami (i z kurakiem gotowanym) creme brulee (ok 300kcal) moze byc? Prosze o ocenke
![]() |
#3445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlaczego nikt nie chce ocenić mojego jadłospisu? aż tak fatalnie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Rozeznanie
|
moje U ;
sniadanie : owsianka (szklanka mleka 1,5% , szklanka platkow owsianych , szklanka wody , 2 lyzki otrebow pszennych) + orzechy wloskie ![]() 2 sniadanie : 2 kromki razowca , jedna z poledwica sopocka pomidorem i rzodkiewka , druga z chudym twargiem , ogorkiem i szczypiorkiem , pomarancza obaid : pol woreczka brazowego ryzu , 120g piersi z kurczaka z teflonu , 100g brokul 100g papryki 100g marchewki podwieczorek : 100g pomidorka , 150g rzodkiewki , serek wiejski z piatnicy z przyprawa piernikowo i rodzynkami kolacja : 130g chudeo twarogu , 100g pomidora , 200g rzodkiewki , dosc duzy ogorek szklarniowy bardzo porsze o ocene ![]()
'' Spieszmy się kochać ludzi , tak szybko odchodza...'' bo zycie jest cudem ! w odchlani marzen ;D lecz umarli nie wracaja.... ![]() Edytowane przez Majeczka993xy Czas edycji: 2009-04-19 o 06:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | |||
Zakorzenienie
|
Orzeszek, gorzkakawa
![]() Orzeszek 01 Cytat:
Klaudynka Cytat:
Rodzynka Cytat:
![]() Ogórek jest takim specyficznym warzywem, ze ma bardzo mało wartości odżywczych, to woda i sole mineralne, w dodatku niszczy wit C. Kalina Cytat:
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2009-04-18 o 20:23 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Staram się jak mogę,cieszę się,że moje śniadanko było w porządku. Co do II,to byłam po pracy i tylko to miałam w torebce,dlatego zjadłam 3 te wafle(na codzień zajadam je jako przekąski,kiedy dopadnie mnie głód). Obiad był doprawiony sporą ilością przypraw-zapomniałam dodać ![]() Mogłabyś podać mi jeszcze jakieś inne pomysły na podwieczorki?Bo zazwyczaj jem owoce-nie mam pomysłu na nic innego ![]() Do do wartościowych tłuszczy,to noszę się z zamiarem kupienia oliwy,bo u mnie w lodówce to tylko olej:/ A orzechy jakie są najbardziej godne polecenia?Czy mogę je dodawać do jakiegokolwiek posiłku?
![]() |
#3449 |
Zakorzenienie
|
![]()
R/W (przymierzam się do wyjścia z diety bo prawdopodobnie powinnam,ale przyznaje sie,że strach jest bardzo silny)
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 3,2%, 1/4 szklanki wody, 1 jabłko, łyżeczka cynamonu) II śniadanie: mała bułka z pestkami dyni, batonik zbożowy Corny z orzechami Obiad: pół woreczka brązowego ryżu, 2 łyżki sosu pomidorowego ze słoiczka, 60g tuńczyka w sosie własnym malutki ciepły lód Podwieczorek: 70g chudego twarożka z łyżką kakao 20 minut hula hop 20 minut skakanka 8 minute Abs Kolacja: kromka pełnoziarnistego chleba z 2 jajkami gotowanymi na twardo, pół małego pomidora, 1/4 dużego zielonego ogórka
![]() |
#3450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dla mnie te posiłki i tak są za duże, więc nie upcham tam już do nich nic więcej...i tak chodzę cały czas pełna i najedzona... nie umiem się przyzwyczaić do jedzenia 5 posiłków dziennie ![]() Muszę to jakoś przeboleć i dalej pracować nad tym... Dziękuję bardzo za pomoc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.