Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-17, 21:06   #3421
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Moje jutrzejsze U

Śniadanie - placek owsiany (2 jajka, 3 lyzki platkow owsianych, chlust mleka 2%), sos (duza garsc truskawek, lycha smietany, 2 kostki brazowego cukru, 1/4 kostki twarogu poltlustego) podoba mi się, mi się rozwala placek ha ha

2 śniadanie - 2 kromki chleba zytniego posmarowane serkiem z ziolami z szynka, zoltym serem z pomidorem masełko? owocek ?

Obiad (na miescie-maraton sklepowy hehe) - kebab w ciescie z sosem mieszanym (z duza iloscia surowki) takie takie takie no. wiadomo jakie, sałatkę może jeszcze Proszę Pani? ;>

Podwieczorek - Lod Oskar jagodowy w bialej czekoladzie jablko to bardziej jako deser co ;>

Kolacja - sałatka z tunczyka wsw, salaty, rzodkiewek, sosu musztardowo-jogurtowego, kromka chleba zytniego posmarowana maslem o ile sałatki sporo, a co do chlebka może dwie kromki ;>

bardzo prosze o ocene
Sherrie na U nie planuj z jednodniowym wyprzedzeniem Spontan, bejbe spontan
Wbrew pozorom - skromniutko.
Kochana, jak Ci się nudzi to wykorzystaj to inaczej przecież jedzenie to normalna czynność

Edytowane przez moniczkaaSnk
Czas edycji: 2009-04-17 o 21:14
moniczkaaSnk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 21:09   #3422
Sherrie
Rozeznanie

a jakoas tak sie nudzilam i wymyslalam co by tu jutro zjesc ;] jak znam zycie to sie cos zmieni ale chcialabym wiedziec czy nie za malo/za duzo i jak pod wzgledem odzywczym itp
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 21:24   #3423
bekii
Rozeznanie

Bardzo proszę o ocenę.
Moje dzisiejsze menu na RRRRR:

Na czczo godz.9.00: 1 szklanka niegazowanej wody mineralnej
I śniadanie godz.9.30: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,do tego 3 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,2 rzodkiewki i kawałek surowej czerwonej papryki pokrojone w małą kosteczkę
II śniadanie 12.30: sałatka owocowa z:1 jabłka(20 dag),1/2 pomarańczy(10 dag),1/2 grapefruita(13 dag),pół jogurtu naturalnego 2,5 % tłuszczu z Łowicza (tj. 90 g),pół serka homogenizowanego naturalnego 3 % tłuszczu (tj. 90 g)
Obiad godz. 15.30:salaterka zupy z mrożonek warzywnych (kalafior,fasolka zielona,groszek zielony,marchewka,por,szp aragi) ugotowana na udkach z kurczaka bez skóry doprawiona vegetą,małą ilością soli,pieprzem,zielem angielskim i liściem laurowym + 2 nieduże klopsy z szynki pieczeniowej mielonej usmażone na oleju słonecznikowym
Podwieczorek 19.00: kilka malutkich świeżutkich płotek (posolone i popieprzone pieprzem cytrynowym i koperkiem,posypane mąką i usmażone na patelni na oleju słonecznikowym ,a następnie zrobione w zalewie octowej z cebulką+ugotowana kapustka kiszona z pieczarkami i cebulką (bez tłuszczu)
Kolacja 22.00 :1/3 kostki chudego twarogu 0 % tłuszczu z Łowicza,tj. ok.70 g
Napoje codziennie te same: po śniadaniu szklanka pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbata czerwona w kosteczce 3 razy zalewana, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbata zielona sypana 3 razy zalewana,czyli też 3 szklanki,w międzyczasie popijałam też wodę mineralną niegazowaną .

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

bekii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 22:27   #3424
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

moje dzisiejsze nieco dziwne U (dziwne, bo kompletnie mi się poprzestawiały pory dnia i ćwiczyłam dopiero o 18 XD i w ogóle- taki trochę zbzikowany dzień miałam..)
śn: kawałek wędzonego tuńczyka, dwie kromki razowca: jedna z twarogiem i pomidorem, druga z żółtym serem, pomidorem i ogórkiem; kubek mleka.
2śn: marchewka; kanapka razowca z sałatą, żółtym serem i pomidorem
obiad: fasolka szparagowa + ziemniaczki z masełkiem i bułką tartą + maślanka
podwieczorek: grejfrut; kilka garści orzeszków ziemnych solonych.
po treningu (koło 20 piłam): koktajl bananowo-serowy (pisałam wcześniej o nim, nie chce mi się powtarzać :P)
kolacja: serek wiejski z przyprawami; marchewka; zielona herbata

Edytowane przez dontknow
Czas edycji: 2009-04-17 o 22:56
dontknow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 22:51   #3425
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Liczę na to,że jest chociaż ciut lepiej... Kawuś, Iza albo któraś z dziewczyn ocenicie?

Śń; kromka razowego (duża): pol z maslem,salata,poledwica (tata sam wędził ), pomidorem i ogórasem małosolnym, druga połowa z serkiem naturalnym z linessy z lidla (lubie go ) pomidorem i szczyypiorem

Niestety redbull bez cukru i pół litra Pepsi max (tylko to mama miała w samochodzie a byłam z nią w pracy dziś)

Na szybkości w trakcie pracy byłyśmy w sklepie z mięsem: ogóras kiszony i plasteeeer szynki z indyka

Ob; botwinka <ślini się> z ziemniaczkami, piersią z indyka, marchewa gotowana zabielana jogurtem i mąką

Kol: chińszczyzna mojej robotyy z piersi kurczaka,papryki,marchewk i,pora,pędów bambusa , kiełków mung, kukurydzek takich maluuutkich, chili, sosu sojowego i takich takich (tata stwierdził,że umiem gotować:P )

I po spacerze wpadł jeszcze wieśniak piątnica lekki z kawą i cynamonem

aa...i dużo dziś piłam wody,mięty i herbaty- to chyba dlatego,że zaczęłam używać soli i ciągle mnie teraz suszy:P
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 07:30   #3426
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
Liczę na to,że jest chociaż ciut lepiej... Kawuś, Iza albo któraś z dziewczyn ocenicie?

Śń; kromka razowego (duża): pol z maslem,salata,poledwica (tata sam wędził ), pomidorem i ogórasem małosolnym, druga połowa z serkiem naturalnym z linessy z lidla (lubie go ) pomidorem i szczyypiorem

Niestety redbull bez cukru i pół litra Pepsi max (tylko to mama miała w samochodzie a byłam z nią w pracy dziś)

Na szybkości w trakcie pracy byłyśmy w sklepie z mięsem: ogóras kiszony i plasteeeer szynki z indyka

Ob; botwinka <ślini się> z ziemniaczkami, piersią z indyka, marchewa gotowana zabielana jogurtem i mąką

Kol: chińszczyzna mojej robotyy z piersi kurczaka,papryki,marchewk i,pora,pędów bambusa , kiełków mung, kukurydzek takich maluuutkich, chili, sosu sojowego i takich takich (tata stwierdził,że umiem gotować:P )

aa...i dużo dziś piłam wody,mięty i herbaty- to chyba dlatego,że zaczęłam używać soli i ciągle mnie teraz suszy:P
airvawes, to jest kiepskie U, a tobie potrzeba P z mocnym kopem kalorycznym, czy ty kiedyś to zrozumiesz. ja juz ci napisalam co ja sadze o twoim sniadaniu na wątu śniadaniowym, nie nie i jeszze raz nie, co to jest jedna kromka razowcA? kobieto, masz straszna niedpowage, nie widze praktycznie tłuszczy : masła, oleju, choćby oleju czy orzechów, zero. i czemu wieśniak lekki? miałaś jakieś wyrzuty? mogłaś mieć, okej, ale powinnaś walczyć, walczyć , walczyć, przecież dużo razy na KZ u zywałaś tego słowa, ale nie wiem, czy naprawdę chcesz zrealizować plan posiadania dobrego zdrowia.

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 07:45   #3427
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

a co z Twoją wagą, Airwaves? niby jest lepiej, ale niewiele lepiej

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-18, 08:44   #3428
paszka016
Raczkowanie

Moje wczorajsze U :

Śn: dwie kromki chleba białego krojonego z pasztetem drobiowym i ogorkiem

2śn: jabłuszkooo

O: dwa nalesniki z gratką truskawkową (120g)

P: pół kiślu truskawkowego z Winiar (pół zjadła mama ;p)

K: jajecznica z 3 jajek na margaryynce i kiełbasce , jabłuszko i pomarancz

pooo wpadło okolo 100g solonych paluszków

i jak ??

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 09:14   #3429
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:

wiesz airwaves nie widac zeby Ci zalezalo na zdrowiu.. mysle ze potrzebujesz mocnego kopa w tyłek zeby sie zmobilizowac,bo w ten sposob niszczysz sama siebie..
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 09:38   #3430
Kalina:D
Raczkowanie

GG do Kalina:D

Cytat:
Napisane przez Kalina:D Pokaż wiadomość
Moje W rzadko jadam "normalne" obiady typu surówka, ziemniaki + mięsko lub rybka z racji tego ze nie ma mnie wtedy w domu, więc staram się dostarczać wszystkie potrzebne rzeczy w trakcie całego dnia z drobnymi grzeszkami dzisiaj pierwszy raz 1300kcal!

śniadanko: 200ml jogurtu pitnego brzoskwiniowego + wkrojone jabłko + 3 łychy czystego, niesłodzonego błonnika + łycha siemienia lnianego. Zielona herbatka z łyżeczką miodu.

II śniadanko: bułka z 2 plastrami szynki i serkiem topionym do smarowania + ogórek zielony.

Obiad: drożdżówka z serem

Podwieczorek: Koktajl ze 100g sera białego półtłustego, 50ml mleka z łyżeczką miodu i połową banana.

Kolacja: kromka chleba żytniego z szynką + ogórek zielony + rzodkiewka + jajecznica na łyżeczce oliwy z cebulką.

Proszę o ocenke;*
up...
Stary 2009-04-18, 10:10   #3431
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Myślałam,ze jest trochę lepiej, nie wyrzucam juz,smaruje masłem jem to co inni w domu... dziś bardziej się postaram, chociaż po wczorajszym dniu i tak miałam wyrzuty...
jeśli chodzi o wagę- 39,7, przez święta schudłam a myślałam,że będzie odwrotnie... No cóż dzięki za ocenę w takim razie i nie będę już pisać żeby się nie ośmieszać.
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-18, 10:19   #3432
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam,ze jest trochę lepiej, nie wyrzucam juz,smaruje masłem jem to co inni w domu... dziś bardziej się postaram, chociaż po wczorajszym dniu i tak miałam wyrzuty...
jeśli chodzi o wagę- 39,7, przez święta schudłam a myślałam,że będzie odwrotnie... No cóż dzięki za ocenę w takim razie i nie będę już pisać żeby się nie ośmieszać.
wez sie w garsc dziewczyno ! czy Tobie nie zalezy zeby zyc?

Stary 2009-04-18, 10:26   #3433
Agg77
Zadomowienie

Cytat:
Kochanie... Jak dla mnie jest dużo lepiej, ale mam nadzieje, że wiesz, że to jeszcze nie jest ten prawidłowy jadłospis. Ja dzięki Tobie dużo zrozumiałam, więc wierze w to, że Ci się uda Po takich opiniach na pewno nie możesz się załamywać, tylko walczyć dalej ! Mam nadzieje, już niedługo zobaczymy tu Twój piękny jadłospis na przytycie

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Agg77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 11:08   #3434
Jorelia
Rozeznanie

Moje R/W ( Bo w zasadzie to nie wiem czy już zacząć wychodzić z diety czy nie, wszyscy mi mówią, że powinnam ale ja sama nie jestem do końca przekonana...)

I. Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, gruby plaster sera białego, mały banan.
Trening: 30 minut biegania.
II. Kromka razowca z twarożkiem, ogórkiem, rzodkiewką i kiełkami.
III. Kawałek dorsza pieczonego z brokułami, trzy łyżki ryżu brązowego.
IV. Jogurt naturalny + migdały i cynamon.
V. Pół serka wiejskiego z pomidorem i szczypiorkiem.

Proszę o ocenę
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 11:37   #3435
cava
Zakorzenienie

Hellou, ktoś mnie tu jeszcze pamięta?

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Moje R/W ( Bo w zasadzie to nie wiem czy już zacząć wychodzić z diety czy nie, wszyscy mi mówią, że powinnam ale ja sama nie jestem do końca przekonana...)

I. Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, gruby plaster sera białego, mały banan. Ok, ale dodaj do tego cynamon jak lubisz
Trening: 30 minut biegania.
II. Kromka razowca z twarożkiem, ogórkiem, rzodkiewką i kiełkami. Trochę mało
III. Kawałek dorsza pieczonego z brokułami, trzy łyżki ryżu brązowego.
IV. Jogurt naturalny + migdały i cynamon.ok
V. Pół serka wiejskiego z pomidorem i szczypiorkiem. Już za duzo tego nabiału, moz ejaja na miękko zamiast tylko ser i ser?

Proszę o ocenę
Słuchaj ludzi, sama nie ocenisz się obiektywnie. Jak bliscy mówią ze już dośc diety to odpuść, skup się na utrzymaniu.
Ogólnie, bardzo monotonnie, zjadłaś nabiał na 4 z 5 posiłków. To dużo za dużo prosta droga do osteoporozy. Bardzo ładny obiad.
Dlaczego nie zjesz na których posiłek 2 jaj, kawałka indyka pieczonego, tuńczyka zamiast tego w kółko sera/jogurtu? Jaja, indyczyzna, ryby są dużo zdrowsze od nabiału, niskokaloryczne a to tez białko.

paszka 016:
Cytat:
Moje wczorajsze U :

Śn: dwie kromki chleba białego krojonego z pasztetem drobiowym i ogorkiem OK

2śn: jabłuszkooo mało, owoc to nie posiłek

O: dwa nalesniki z gratką truskawkową (120g) nie wiem co to gratka, ser jakiś? Ale jako tako o ule nalesniki były na jajku

P: pół kiślu truskawkowego z Winiar (pół zjadła mama ;p) Beznadzieja- brak posiłku po prostu.

K: jajecznica z 3 jajek na margaryynce i kiełbasce , jabłuszko i pomarancz Bardzo dobrze

pooo wpadło okolo 100g solonych paluszków

i jak ??

Słabo, poza solidną jajecznicą, i jako takim śniadaniem, zjadłaś bardzo mało i byle co
brakuje jakichś orzechów/nasion słonecznika lub dyni, gotowanych/duszonych warzyw, razowego pieczywa.

bekii

Cytat:
Bardzo proszę o ocenę.
Moje dzisiejsze menu na RRRRR:

Na czczo godz.9.00: 1 szklanka niegazowanej wody mineralnej
I śniadanie godz.9.30: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,do tego 3 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,2 rzodkiewki i kawałek surowej czerwonej papryki pokrojone w małą kosteczkę Ok
II śniadanie 12.30: sałatka owocowa z:1 jabłka(20 dag),1/2 pomarańczy(10 dag),1/2 grapefruita(13 dag),pół jogurtu naturalnego 2,5 % tłuszczu z Łowicza (tj. 90 g),pół serka homogenizowanego naturalnego 3 % tłuszczu (tj. 90 g)
OK, ale zamiast jogurtu, wrzuć do sałatki trochę orzechów i sporo cynamonu, imbiru, kardamonu
Obiad godz. 15.30:salaterka zupy z mrożonek warzywnych (kalafior,fasolka zielona,groszek zielony,marchewka,por,szp aragi) ugotowana na udkach z kurczaka bez skóry doprawiona vegetą,małą ilością soli,pieprzem,zielem angielskim i liściem laurowym + 2 nieduże klopsy z szynki pieczeniowej mielonej usmażone na oleju słonecznikowym OK, bardzo ładnie.
Podwieczorek 19.00: kilka malutkich świeżutkich płotek (posolone i popieprzone pieprzem cytrynowym i koperkiem,posypane mąką i usmażone na patelni na oleju słonecznikowym ,a następnie zrobione w zalewie octowej z cebulką+ugotowana kapustka kiszona z pieczarkami i cebulką (bez tłuszczu) OK
Kolacja 22.00 :1/3 kostki chudego twarogu 0 % tłuszczu z Łowicza,tj. ok.70 g Już jadłaś ser, zjedz zamiast niego 2 jaja np na twardo z np koperkiem i pieprzem
Napoje codziennie te same: po śniadaniu szklanka pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbata czerwona w kosteczce 3 razy zalewana, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbata zielona sypana 3 razy zalewana,czyli też 3 szklanki,w międzyczasie popijałam też wodę mineralną niegazowaną .
Ogólnie, BARDZO mi się podoba.
Tylko raczej nie pij rano zimnej wody, ciepłą pij. Zimne napoje upośledzają trawienie.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 12:06   #3436
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
wiesz, mam wrażenie, że obcym dziewczynom, które wlasciwie powinny miec Twoj stan...nie powiem gdzie, bardziej zalezy na Twoim zdrowiu niż Tobie samej.

i nie unoś się honorem, ani nie użalaj się nad sobą, tylko zacznij coś zmieniać, skoro widzisz, że waga spada, to nie, nie jest lepiej i sie nie starasz - oszukujesz siebie i stoisz w miejscu. tyle ode mnei i wiecej nie bede pisac nic odnosnie Twoich jadlospisow. moze potrzeba Ci terapii szokowej, nie mam pojecia, anyway Twoje zdrowie, Twoje życie i wez za nie odpowiedzialnosc.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 12:07   #3437
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Hellou, ktoś mnie tu jeszcze pamięta?

.
jasne ze pamietamy i o oceny prosimy

R.

25min biegania
Sn:bulka pelnoziarnista z pestkami dyni posmarowana serkiem homo nat,3plasterki wedliny z kurczaka,pol pomidora,posypane oregano,zielone male jablko
2Sn: pol wedzonej makreli,marchewka,male zielone jablko
O: piers z kurczaka gotowana na wodzie(przyprawy:curry,ch ili,oregano
warzywa duszone na wodzie(2male cebule,3pieczarki,1papryk a,kilka fasolek zielonych i 3male rozyczki brokulów),3lyzki ryzu brazowego
P:serek wiejski,marchewka
k: puszka tunczyka wsw

plus 2mietowe herbaty i woda mineralna niegazowana.
podbijam pytanieo gumy bez cukru na r, smakowe?czy mozna je zuc miedzy posilkami?
czy to nie jest za duzo? oceni ktos?

Edytowane przez orzeszek01
Czas edycji: 2009-04-18 o 16:08
Stary 2009-04-18, 12:24   #3438
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

[quote=cava;11935692]Hellou, ktoś mnie tu jeszcze pamięta?

jak nie jak tak miałam już ostatnio pisać do ciebie na pw, gdzież ty się podziewasz

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 13:26   #3439
beaufyf00l
Zadomowienie

W:
Ś: szklanka mleka 2% zmiksowanne ze szklanką owoców mrożonych + banan + łyżka otrębów
IIŚ: jajecznica z 2 jaj+ trzy pieczarki+ dwie dymki+ pomidor+ trzy plasterki polędwicy sopockiej+ dwa chlebki wasa
O: ok 300g paelli z frosty + pół pomidora+ plasterek polędwicy sopockiej
P: dwa wafle ryżowe+ trójkącik serka topionego+ pomidor+ dwa plasterki polędwicy sopockiej+ kilka rzodkiewek + duża szklanka soku pomidorowego
K: pasta z: tuńczyka+ ok. 125g twarożku + rodzynki

i jak oceniacie?
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-18, 13:54   #3440
Annie1441
Wtajemniczenie

1. Trzy spore, aczkolwiek cienkie kromki razowca z masłem (została tylko jedna porcja, na dwa kawałki )
a) z makrelą wędzoną
b) z szynką (duży plaster)
c) z twarogiem tłustym (wiem, że lepiej półtłusty, nie mieszkam sama no i czasem muszę się 'dostosować')
Każda z pomidorem, ogórkiem świeżym i kiszonym, rzodkiewką i pietruszką
KAWKA

2. mały jogurt nat. z 5 suszonymi śliwkami i 3 łyżkami otrębów pszennych

3. sporo buraczków, 4 łodygi selera naciowego, pietruszka, jajo na twardo, kawałki makreli, 1 i 3/4 łyżki orzechów ziemnych bez soli
kawka

4. chyba wezmę dwie kromki razowca z ostatnią porcją masła
a) z szynką
b) z serem tłustym
i warzywka

5. marchewki 2 duże i serek wiejski zwykły

Hehe no miało to być R..
tego twarogu była duża łyżka więc nie taka tragedia chyba?
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 14:31   #3441
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Bardzo proszę o ocenę mojego R... :
7:30 Ś -> ciabatta fit + wędlina + ogórek + herbata zielona
10:30 II Ś -> grahamka + ogórek zielony + herbata zielona
jabłko
ćw.-skakanka
13:30 O -> makaron (pełne ziarno) + brokuł + sos jogurtowy
ćw.-steper+rowerek
16:30 P -> śledź w galarecie
19:30 K -> twaróg chudy z mlekiem

Mam nadzieję,że tym razem będzie już lepiej nieco...
Z góry dziękuję.

Edytowane przez Rodzynka1989
Czas edycji: 2009-04-18 o 14:34
Rodzynka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 19:03   #3442
klaudynka18
Rozeznanie

Moje dzisiejsze R:
Śniadanie-kubeczek jogurtu z musli,1 kromka chleba pełnoziarnistego z pastą z łososia,ogórek małosolny,3 rzodkiewki
II śniadanie-3 wafle ryżowe(każdy ma po 18 kcal)
Obiad-kasza(pęczak)w koncentracie pomidorowym
Podwieczorek-jabłko+kiwi(godz.16:00)
Kolacja-twarożek wiejski,4 rzodkiewki,pół ogórka surowego
BARDZO PROSZĘ O OPINIE

Edytowane przez klaudynka18
Czas edycji: 2009-04-18 o 19:12
klaudynka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 19:04   #3443
paszka016
Raczkowanie

U:

Śn: dwa kawałki spore rogala jeden z pasztetem drobiowym i ogorkiem drugi z serkiem ,,Mój ulubiony'' i ogorkiem

2śn: banan i pomarancza zalane gratką truskawkową

O: talerz żurku z 6 kawałkami białej kiełbaski i 4 ziemniaczkami

P: z 50g popcornu , z 7 paluchów

K: z 100g choco muszelek z Puchatka z szklanką mleka 2%

szklanka napoju trzy cytryny grejfrutowego

i jak??

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 19:20   #3444
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Co sadzicie o tym

U

Sniadanie
banan
kawa late
owsianka z 7 lyzek platkow, slonecznika, na mleku sojwym lekko slodzonym, + rodzynki

lunch
flapjack (to taki dosc tlusty batom musli ok 400kcal ma)
pomelo
szklanka smoothie

obiad

2 miski zupy kremu z pieczarkami, kalafiorem, ziemniorami (i z kurakiem gotowanym)

creme brulee (ok 300kcal)

moze byc? Prosze o ocenke

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 19:58   #3445
Kalina:D
Raczkowanie

GG do Kalina:D

Cytat:
Napisane przez Kalina:D Pokaż wiadomość
Moje W rzadko jadam "normalne" obiady typu surówka, ziemniaki + mięsko lub rybka z racji tego ze nie ma mnie wtedy w domu, więc staram się dostarczać wszystkie potrzebne rzeczy w trakcie całego dnia z drobnymi grzeszkami dzisiaj pierwszy raz 1300kcal!

śniadanko: 200ml jogurtu pitnego brzoskwiniowego + wkrojone jabłko + 3 łychy czystego, niesłodzonego błonnika + łycha siemienia lnianego. Zielona herbatka z łyżeczką miodu.

II śniadanko: bułka z 2 plastrami szynki i serkiem topionym do smarowania + ogórek zielony.

Obiad: drożdżówka z serem

Podwieczorek: Koktajl ze 100g sera białego półtłustego, 50ml mleka z łyżeczką miodu i połową banana.

Kolacja: kromka chleba żytniego z szynką + ogórek zielony + rzodkiewka + jajecznica na łyżeczce oliwy z cebulką.

Proszę o ocenke;*

Dlaczego nikt nie chce ocenić mojego jadłospisu? aż tak fatalnie?
Stary 2009-04-18, 20:03   #3446
Majeczka993xy
Rozeznanie

moje U ;

sniadanie
: owsianka (szklanka mleka 1,5% , szklanka platkow owsianych , szklanka wody , 2 lyzki otrebow pszennych) + orzechy wloskie

2 sniadanie
: 2 kromki razowca , jedna z poledwica sopocka pomidorem i rzodkiewka , druga z chudym twargiem , ogorkiem i szczypiorkiem , pomarancza

obaid : pol woreczka brazowego ryzu , 120g piersi z kurczaka z teflonu , 100g brokul 100g papryki 100g marchewki

podwieczorek : 100g pomidorka , 150g rzodkiewki , serek wiejski z piatnicy z przyprawa piernikowo i rodzynkami

kolacja : 130g chudeo twarogu , 100g pomidora , 200g rzodkiewki , dosc duzy ogorek szklarniowy
bardzo porsze o ocene
lecz umarli nie wracaja....

Edytowane przez Majeczka993xy
Czas edycji: 2009-04-19 o 06:43
Majeczka993xy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 20:07   #3447
cava
Zakorzenienie

Orzeszek, gorzkakawa

Orzeszek 01
Cytat:
jasne ze pamietamy i o oceny prosimy

R.

25min biegania

Biegasz przed jedzeniem? Bardzo mi się nie podoba. Nie masz mdłosci, zawrotó głowy?
Moz ejednak dasz radę zjeść choć garstkę rodzynek z orzechami przed bieganiem?

Sn:bulka pelnoziarnista z pestkami dyni posmarowana serkiem homo nat,3plasterki wedliny z kurczaka,pol pomidora,posypane oregano,zielone male jablko Ok
2Sn: pol wedzonej makreli,marchewka,male zielone jablko ok, bardzo ładnie
O: piers z kurczaka gotowana na wodzie(przyprawy:curry,ch ili,oregano
warzywa duszone na wodzie(2male cebule,3pieczarki,1papryk a,kilka fasolek zielonych i 3male rozyczki brokulów),3lyzki ryzu brazowego Bardzo mi się podoba obiad, a jeszcze bardziej by mi sie podobało jakbyć zamiast kurczaka jadła indyka Super zestaw przypraw, a jakby się dało tam jeszcze dodać imbiru i czosnku o ile lubisz, to juz szał za
P:serek wiejski,marchewka Ok, a jakbymiast marchewki do serka nasiekać pora?
k: puszka tunczyka wsw ( OK ale dobry taki sam tuńczyk? Moze pół tuńczyka, jajo na twardo, natka?)

plus 2mietowe herbaty i woda mineralna niegazowana.
podbijam pytanieo gumy bez cukru na r, smakowe?czy mozna je zuc miedzy posilkami?
czy to nie jest za duzo? oceni ktos?
Gumy bym się nie bała, ale trzeba wziąć pod uwagę że, jak się ją żuje to cały czas się slini i przełyka ślinę z powietrzem- to pobudza apetyt , u niektórych powoduje wzdęcia, zwłaszcza u tych gadatliwych- połukają wtedy jeszcze więcej powietrza niż zwykle

Klaudynka
Cytat:
Moje dzisiejsze R:
Śniadanie-kubeczek jogurtu z musli,1 kromka chleba pełnoziarnistego z pastą z łososia,ogórek małosolny,3 rzodkiewki OK
II śniadanie-3 wafle ryżowe(każdy ma po 18 kcal) ee, nędznowato
Obiad-kasza(pęczak)w koncentracie pomidorowym Kasza super!, koncentrat pomidorowy to za mało do kaszy na obiad, powinny mu towarzyszyć jakies miesko lub strączkowe, warzywa w sporej ilosci z dodatkiem cebuli i czosnku, ostre przyprawy - sos musi być pełnowartościowy a nie oszustwo , ze czerwony i już. To wystarczy posypać natką, koperkiem i obiad jak ta lala
Podwieczorek-jabłko+kiwi(godz.16:00) owoce to nie posiłek, trzeba było dodać garstkę orzechów, albo upiec ze 3 jabłka napełnione kilkoma migdalami i skrawkiem masła
Kolacja-twarożek wiejski,4 rzodkiewki,pół ogórka surowego - OK, zamiast ogórka szczypior i dużo pieprzu
BARDZO PROSZĘ O OPINIE
Brakuje mi wartościowych tłuszczy, są niezbędne w procesie szczuplenia, bez nich tyje się z powietrza, musisz właczyć do diety: oliwę i olej lniany, orzechy, migdały, ziarna słonecznika, sezamu, dyni, mango suszone, avocado, tłuste ryby morskie

Rodzynka
Cytat:
Bardzo proszę o ocenę mojego R... :
7:30 Ś -> ciabatta fit + wędlina + ogórek + herbata zielona - jako tako, ziloną herbatę proponuję jaśminową, a nie wolałabyś owsianki z orzechami zjeśc na śniadanie? Bo taka ta kanapka... nijaka.
10:30 II Ś -> grahamka + ogórek zielony + herbata zielona
jabłko Nie no, co to za posiłek grachamka z ogórkiem? Jakby do tego wpadło jajo na miękko lub twardo i szczypior zamiast ogórka to ok
ćw.-skakanka
13:30 O -> makaron (pełne ziarno) + brokuł + sos jogurtowy OK, do sosu jogurtowego sporo czosnku proszę dawać
ćw.-steper+rowerek
16:30 P -> śledź w galarecie OK
19:30 K -> twaróg chudy z mlekiem Twaróg ok, a mleko jesli już to rano, zamiast mleka do serka szczypior, koper, kminek

Mam nadzieję,że tym razem będzie już lepiej nieco...
Z góry dziękuję.
Ogólnie nie widzę: jaj, oliwy, orzechów, cebuli, czosnku, bardzo mało gotowanych warzyw, tylko te brokuły.
Ogórek jest takim specyficznym warzywem, ze ma bardzo mało wartości odżywczych, to woda i sole mineralne, w dodatku niszczy wit C.

Kalina
Cytat:
Napisane przez Kalina

Herbatkę proponuję zieloną jaśminową. Mnie się ten bonnik nie podoba. Uważam ze to bardzo niezrównowazony dodatek , który powinien być traktowany jak parafarmaceutyk- zamiast niego, dawaj do jogurtu płatki owsiane- sa dużo zdrowsze, mają masę błonnika w zrównoważonych ilosciach, oraz olbrzymie wartości odżywcze. Natomiast błonnik niepotrzebnie wyjaławia i tak ubogą Rową dietę, to duży błąd.
Żaden nadmiar nie jest dobry.
Proponowałabym tez dodawać do jogurtu cynamon i w ogóle nie pchac w siebie jogurtów owocowych, lepiej dosłodzić naturalny miodem i dac jakichś przypraw, wiórek kokosowych, migdałó, orzechów.

II śniadanko: bułka z 2 plastrami szynki i serkiem topionym do smarowania + ogórek zielony. OK, choć masło dużo zdrowsze od serka topionego. Zamiast ogórka, albo oprócz , posmaruj szynkę chrzanem, albo musztardą.

Obiad: drożdżówka z serem Chyba żartujesz, nie mam nic przeciwko drożdzówce jako takiej od czasu do czasu, ale nie nazywajmy tego obiadem, to przekaska, deser, ale nie konkretny posiłek

Podwieczorek: Koktajl ze 100g sera białego półtłustego, 50ml mleka z łyżeczką miodu i połową banana. Nie podoba mi się, jadłas już jogurt rano, zjedz więc teraz 2 jajka lub kawałek ryby + sałatkę z gotowanych warzyw z migdałami, czosnkiem i oliwą

Kolacja: kromka chleba żytniego z szynką + ogórek zielony + rzodkiewka + jajecznica na łyżeczce oliwy z cebulką. Bardzo ładnie!!! ,pierwszy ładnie zrównoważony , pełny posiłek
Proszę o ocenke;*

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams

Edytowane przez cava
Czas edycji: 2009-04-18 o 20:23
cava jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-18, 20:28   #3448
klaudynka18
Rozeznanie

Cytat:
Orzeszek, gorzkakawa

Orzeszek 01 Gumy bym się nie bała, ale trzeba wziąć pod uwagę że, jak się ją żuje to cały czas się slini i przełyka ślinę z powietrzem- to pobudza apetyt , u niektórych powoduje wzdęcia, zwłaszcza u tych gadatliwych- połukają wtedy jeszcze więcej powietrza niż zwykle

Klaudynka Brakuje mi wartościowych tłuszczy, są niezbędne w procesie szczuplenia, bez nich tyje się z powietrza, musisz właczyć do diety: oliwę i olej lniany, orzechy, migdały, ziarna słonecznika, sezamu, dyni, mango suszone, avocado, tłuste ryby morskie

Rodzynka Ogólnie nie widzę: jaj, oliwy, orzechów, cebuli, czosnku, bardzo mało gotowanych warzyw, tylko te brokuły.
Ogórek jest takim specyficznym warzywem, ze ma bardzo mało wartości odżywczych, to woda i sole mineralne, w dodatku niszczy wit C.

Kalina
Cava dziękuję za odpowiedź
Staram się jak mogę,cieszę się,że moje śniadanko było w porządku.
Co do II,to byłam po pracy i tylko to miałam w torebce,dlatego zjadłam 3 te wafle(na codzień zajadam je jako przekąski,kiedy dopadnie mnie głód).
Obiad był doprawiony sporą ilością przypraw-zapomniałam dodać
Mogłabyś podać mi jeszcze jakieś inne pomysły na podwieczorki?Bo zazwyczaj jem owoce-nie mam pomysłu na nic innego
Do do wartościowych tłuszczy,to noszę się z zamiarem kupienia oliwy,bo u mnie w lodówce to tylko olej:/ A orzechy jakie są najbardziej godne polecenia?Czy mogę je dodawać do jakiegokolwiek posiłku?

klaudynka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 20:54   #3449
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe
Red face Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

R/W (przymierzam się do wyjścia z diety bo prawdopodobnie powinnam,ale przyznaje sie,że strach jest bardzo silny)

Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 3,2%, 1/4 szklanki wody, 1 jabłko, łyżeczka cynamonu)
II śniadanie: mała bułka z pestkami dyni, batonik zbożowy Corny z orzechami
Obiad: pół woreczka brązowego ryżu, 2 łyżki sosu pomidorowego ze słoiczka, 60g tuńczyka w sosie własnym
malutki ciepły lód
Podwieczorek: 70g chudego twarożka z łyżką kakao
20 minut hula hop
20 minut skakanka
8 minute Abs
Kolacja: kromka pełnoziarnistego chleba z 2 jajkami gotowanymi na twardo, pół małego pomidora, 1/4 dużego zielonego ogórka

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 21:09   #3450
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Rodzynka Ogólnie nie widzę: jaj, oliwy, orzechów, cebuli, czosnku, bardzo mało gotowanych warzyw, tylko te brokuły.
No więc pragnę się usprawiedliwić - jajka miałam wczoraj i będzie jutro, za orzechami nie przepadam, ale obiecuję włączyć, ogórek jem, bo...po prostu przepadam za nim... ale jutro dorzucę pomidorka i cebulkę A twaróg jednak sam zjadłam, bez mleka
Dla mnie te posiłki i tak są za duże, więc nie upcham tam już do nich nic więcej...i tak chodzę cały czas pełna i najedzona... nie umiem się przyzwyczaić do jedzenia 5 posiłków dziennie
Muszę to jakoś przeboleć i dalej pracować nad tym...

Dziękuję bardzo za pomoc Jestem wdzięczna
Rodzynka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości