ROZSTĘPY... ;// w wieku 19lat... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-18, 22:56   #1
insanity1990
BAN stały

ROZSTĘPY... ;// w wieku 19lat...

Witam Dziewczyny!
Mam problem, który jest dla mnie krępujący...
mianowicie rozstępy i cellulit... z tym 2 walczę wszelkimi kremami i regularnymi ćwiczeniami jednak z rozstępami jest pewien problem...
są one bardzo rozległe a co najdziwniejsze tylko na prawym pośladku!! cellulit w sumie też głównie na nim mi dokucza... [prawym] nie wiem czym to jest spowodowane... dodam, że na tej nodze również mam popękane naczynka ;/ jak sobie z tym poradzić?
Czy to prawda, że już raczej nie zejdą? ;((
Mam 19 lat, jestem szczupła i jest to dla mnie sprawa bardzo krępująca... jak tak dalej pójdzie to w przyszłym roku już w ogóle stroju nie założę... pomóżcie, proszę!

pozdrawiam i za odp z góry dziękuję
insanity1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-18, 23:27   #2
see
Zadomowienie

Dot.: ROZSTĘPY... ;// w wieku 19lat...

Nie martw się, mi pojawiły się rozstępy, kiedy miałam 15 czy 16 lat...Dodam, że w sumie wtedy sporo przytyłam.
Próbowałam różnych maści, kremów i balsamów, ale w sumie nie było żadnych rezultatów. A miałam w tym całe biodra uda i łydki. Teraz stosuję kosmetyki firmy Mustela (są dość drogie, ale widać różnicę), rozstępy nadal są, ale zrobiły się białe i są mniej widoczne. Chociaż wydaje mi się, że są małe szanse, żeby pozbyć się ich raz na zawsze.
Stary 2009-04-18, 23:41   #3
La Monica
La Moderatoiure

Nie przejmuj się.
Ja żyję z rozstępami od 15 roku życia - za szybko urosłam - i niestety od pasa do połowy ud, mam rozstępy. Próbowałam juz masy balsamów i kremów - nic nie pomaga
Zdążyłam się do nich "przyzwyczaić" Innego wyjścia nie ma.

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 04:08   #4
dzastus23
Przyczajenie

Smile Dot.: ROZSTĘPY... ;// w wieku 19lat...

Mam ten sam problem głównie jednak cellulit. Od jakichs 2 tygodni przeszlam na inne odzywianie poprostu wykluczylam smazone i tluste- jem wiecej owocow, warzyw wszelkiego rodzaju sałatek, koktajli, ryb itd. Ogolnie czuje sie lepiej a co z moja skora hmmmm..... podobno zle odzywianie, palenie papierosów, za ciasna odzież, gorące kąpiele, brak ruchu itd mają wpływ na naszą skórę. Zaczęłam też ćwiczyć i na pewno w mojej skórze czuję się lepiej myśle że musi to coś dać.
Jeśli chodzi o kremy na callulit jest fajna seria nivea: zel plus plastry. Plastry uzywalam kilkakrotnie- jest bardziej napieta skora i jakby gladsza ale chyba nie na dlugo. Co do żelu to taki sobie. Do tej pory najbardziej byłam zadowolona z serii z oriflamu: taka fioletowa zel na rozstepy i zel na cellulit. Czuć różnicę. Używałyście tego?
dzastus23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 09:23   #5
insanity1990
BAN stały

ja oriflame nie używałam jeszcze...
Wczoraj zakupiłam garnier ten z rolką i jakiś żel antycellulitowy. zobaczymy czy skuteczny. Jedna z koleżanek go stosowała <ten z rolką> i mówiła, że jej cellulit zszedł.... ale jak wiemy, każda z nas ma inną skórę.
Stary 2009-04-19, 10:30   #6
Ilena
Zakorzenienie

ja krem na cellulit z oriflame kupilam sobie juz drugi bo jest naprawdę bardzo dobry

jeżeli zrobiły się rozstępy to znaczy że wasza skóra nie wytrzymuję tempa i trzeba jej pomóc .. idźcie do apteki po jakiś complex witamin i smarujcie się jakimś kremem 2 razy dziennie z doświadczenia wiem że w 2 miesiące wyblakną i się spłycą .. ja pamiętam że dobry był dax cosmetic na roztępy ja je dotałam w wieku 13 lat więc wyobraź sobie jaka byłam przerażona
teraz są blade i płytkie ale to z rok intentywnej pielegnacji trzeba .. teraz smaruje się codziennie balsamem żeby skóra była zawsze odżywiona
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 13:16   #7
laura999
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez insanity1990 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny!
Mam problem, który jest dla mnie krępujący...
mianowicie rozstępy i cellulit... z tym 2 walczę wszelkimi kremami i regularnymi ćwiczeniami jednak z rozstępami jest pewien problem...
są one bardzo rozległe a co najdziwniejsze tylko na prawym pośladku!! cellulit w sumie też głównie na nim mi dokucza... [prawym] nie wiem czym to jest spowodowane... dodam, że na tej nodze również mam popękane naczynka ;/ jak sobie z tym poradzić?
Czy to prawda, że już raczej nie zejdą? ;((
Mam 19 lat, jestem szczupła i jest to dla mnie sprawa bardzo krępująca... jak tak dalej pójdzie to w przyszłym roku już w ogóle stroju nie założę... pomóżcie, proszę!

pozdrawiam i za odp z góry dziękuję

Też dostałam ich w wieku ok 17 lat.
Początkowo na jednym udzie, takie jakiby pęknięcie. A potem to już poszło- były też na 2 udzie, z boku pośladków... Początkowo były sine, zbielały pod wpływem kremów- najczęściej kupowałam taki w aptece, nie wiem pamiętam firmy ale jakiś niemiecki. Odkąd zauważyłam te rozstępy zaczęłam się systematycznie smarować takimi preparatami, rozstępów nie zlikwidowały ale stały się one mniej widoczne, no i radzę ci wcierać je nie tylko w miejsca gdzie masz dokładnie te rozstępy ale też w inncyh rejonach- np całe pośladki itd, brzuch- żeby zapobiegać tym, które mogą powstać, albo sprawić, żeby były mniejsze...
Aha, też byłam szczupła, można nawet powiedzieć chuda...przyczynę widzę chyba w hormonach które brałam ;(
laura999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 14:21   #8
insanity1990
BAN stały

No to rzeczywiście muszę się wybrać do apteki po jakiś krem na rozstępy. mam nadzieje że ceny nie są bardzo wysokie...

I może zakupię sobie ten krem oriflame skoro go chwalicie)
dam znać czy ten z garniera pomaga na cellulit
Stary 2009-04-19, 20:52   #9
FRIGA
Przyczajenie

polecam na celulit zakupiony na allegro zel chlodzacy znajde gdzies w domu jego nazwe ale rewelacja w pol roku zniknal celulit prawie do zera!byly tez do tego cwiczenia na silowni ogolny spadek wagi i dodatkowo smarowlala kremami z vichy kiedys to byl lipocure chyba tak sie czytalobede za tydz w domu to spr nazwe. no chyba ze ktos zna albo poszpera i znajdzie.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

mam znalazlam na allego jest-
http://www.allegro.pl/item586455595_...bki_efekt.html
polecam!!
dokladnie tak sie robi z ta folia itp!
na poczatku maly kosmos bo tak mrozilo ze myslama ze pol godz nie wytrzymam a potem robilam w miedzy czasie peelin twarzy i takie kosmetyczne rzeczy kolo siebie zeby odciagnac uwage od tego mrozacego efektu i dalo sie.potem juz sie zupelnie zaklimatyzowlam!!
goroco polecam
moja siostra jak zobaczyla efekty to mowila ze jak by nie widziala u mnie wczsniej celulitu to by nie uwierzyl ze kiedy mialam!!!

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

mam znalazlam na allego jest-
http://www.allegro.pl/item586455595_...bki_efekt.html
polecam!!
dokladnie tak sie robi z ta folia itp!
na poczatku maly kosmos bo tak mrozilo ze myslama ze pol godz nie wytrzymam a potem robilam w miedzy czasie peelin twarzy i takie kosmetyczne rzeczy kolo siebie zeby odciagnac uwage od tego mrozacego efektu i dalo sie.potem juz sie zupelnie zaklimatyzowlam!!
goroco polecam
moja siostra jak zobaczyla efekty to mowila ze jak by nie widziala u mnie wczsniej celulitu to by nie uwierzyl ze kiedy mialam!!!
FRIGA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 20:59   #10
La Monica
La Moderatoiure

Miałam ten krem/balsam z Oriflame'u (fioletowy na rozstępy).
Moja recenzja tego produktu tutaj: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...#review-305795

A porpos, "kulki" z Garniera na cellulit - jest okey, ale trzeba ja długo stosować... Zależy jaki się ma stopień "zaawansowania" cellulitu

A polecam to
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...#review-243188

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 21:20   #11
agusiamyszka
BAN stały

ja mam 21 lat i od kilku lat, moze od 4 mam rozstepy na wewn stronie ud,

celulit zreszta tez, idzie sie przyzwyczaic, nie mam oporow przed kostiumem, mysle sobie - inni gorzej wygladaja
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 23:31   #12
Ilena
Zakorzenienie

ale pamiętaj że niektóre osoby nie mogą stosować masażerów i rozgrzewających kremów pod folią ponieważ naczynka mogą popękać
Stary 2009-04-20, 00:30   #13
Orifanka
BAN stały

GG do Orifanka Send a message via Skype™ to Orifanka

reklama

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2009-04-22 o 10:29
Orifanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-20, 07:15   #14
viza89v
Przyczajenie

Rozmawiałam z moją dermatolog o rozstępach. Powiedziała zdecydowanie,że kremy ,żele itp mogą wybielić rozstępy i ewentualnie zapobiec nowym ale NIGDY ich nie usuną całkowicie,ponieważ rozstępy to nie co innego jak głębokie blizny. Można się ich pozbyć usuwając je za pomocą laserową w salonach kosmetyczno-dermatologicznych. Niestety to kosztuje.
viza89v jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-20, 10:22   #15
dog in the wood
Rozeznanie

Ja mam rozstępy powstałe na skutek dwóch ciąż...ale od 4 m-ca ciąży stosowałam krem na rozstępy gerbera i tych innych firm dla kobiet w ciąży. Na brzuchu nie mam ani jednego natomiast na piersiach , pośladkach i jednym udzie niewielkie. Myślę że można spróbować z tymi kosmetykami... Fakt one nie zniknął ale po stosowaniu kremów robią sie perłowe i podczas opalania mało widoczne. A z tym da się żyć...pomyślcie że niektóre kobiety nie mogą pokazać po porodzie brzucha bo ich skóra jest jednym wielkim rozstępem i w dodatku wiszącą skórą...Ja do tego stosowałąm balsam garniera pomarańczowy. W tamtym roku w wakacje przywiozłam sobie niespozywczą oliwe z oliwek z Włoch... po każdym kąpaniu na mokre ciało smarowałam się nią (fakt że po niej całe ciało jest tłuste i w dodatku jej zapach przypomina frytkę) ale niesamowicie odżywia skórę nadaje zdrowy kolor i przede wszystkim wygładza.
Stary 2009-04-20, 11:09   #16
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Ja też mam rozstępy i nie całe 20 lat.
Rozstępy mam praktycznie od jakiegoś 17 roku życia kiedy schudłam, później przytyłam iz orbiły się następne, teraz znowu schudłam ale chyba nic się nie porobiło, przynajmniej nie zauważam...
Mam rozstępy na tyłku i bo bokach ud.
Szczerze to stosowałam mase kremów na rozstepy, żaden chyba ich nawet nie rozjaśnił Dodam że stosowałam ja razem z masażem (na zmiane gąbką antycellu, takim drewnianym masażerem, pewnien czas nawte TŻ mnie masował bo jest rehabilitantem to wie co nieco o masażach).
Raz zauważyłam jednego rozstępna na piersiach, zaczęłam smatrować serum do biustu eveline i na rozstepy tez eveline...Po miesiącu znikł, ale mozliwe że to nie był rozstęp tylko spanikowałam

Stosowałam też maść Cepan(?), taka śmierdzącą cebula chyba 3 miesiące i też zero efektu. Dodam że niektóre rozstępy miałam jeszcze różowe po porstu zorbiły się białe i tyle. WIdać moim przeznaczeniem jest ciało w rozstępach..
Zresztą ja mam skóre jakaś taką delikatną że byle zadrapanie pozostawia mi blizne, więc może dlatego:/

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-20, 11:45   #17
dog in the wood
Rozeznanie

Z tego co wiem dobry jest colagen na poprawę skóry i wiem ze pomaga na rozstępy....
Stary 2009-04-20, 13:09   #18
Lenkapuma
Zakorzenienie

Kolagen ma bardzo szeroki wachlarz zastosowań. Wszystkiego można dowiedzieć się z internetu. Mogę jedynie dodać swoją opinię dotyczącą wpływu kolagenu na wypadanie włosów. Ponieważ cena jest jak dla mnie zaporowa (200zł za opakowanie) kupiłam kolagen tylko raz i faktycznie znacznie poprawił kondycję moich włosów i zmniejszył wypadanie. Czy jest skuteczny na rozstępy? Tego nie wiem. Mi pomógł na włosy, znajomej na bóle kręgosłupa (robiła kąpiele z dodatkiem kolagenu), więc może coś w tym jest. Myślę, że osoby, dla których wydatek rzędu 200zł nie jest znacznym nadszarpnięciem budżetu mogą spróbować

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-20, 20:48   #19
stinka90
Przyczajenie

Send a message via Skype™ to stinka90

Mam podobny problem. W wieku ok 15-16 lat dostałam rozstępów na biodrach...(byłam i jestem szczupłą osobą, prawdopodobnie zbyt szybko schudlam a pozniej przytyłam). Masowalam te miejsca po prysznicem ale to nic nie dawało.. Po roku lub dwoch w koncu same znikly. Teraz mam 19 lat i mam kolejny problem a mianowicie cellulit. Mam 164 cm wzrostu i waze 51 kg. Smaruje uda balsamem ujedrniajacym z masazerem formy Avon ale nie widze efektu. Moze dlatego ze nie robie tego systematycznie. Sama nie wiem. Dosc duzo chodze. Zastanawiam sie czy jesli zaczelabym stosowac balsam to moglabym sie pozbyc celluitu :/ Swoja droga pocieszajaca jest mysl, ze sa osob, ktore maja podobne problemy jak ja dzieki temu czuje ze mozna z tym normalnie zyc i nie krepowac sie nosic krotszych spodniczek lub rybaczek
stinka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-21, 09:37   #20
Kasiorka11
Raczkowanie

tez mam ten problem w najnowszym glamour sa opisane jakies metody walki z nimi pradami elektr itd ceny sie wachaja od 1500 do 300zl tyklko nie jest napisane czy za cala kuracja czy tylko za jeden zabieg ;/
Kasiorka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-21, 11:21   #21
Lenkapuma
Zakorzenienie

Bardziej bym zaufała opiniom wizażanek na temat różnych zabiegów niż glamour. Czy są jakieś, które mają na swoim koncie lasery, igły bądź inne wynalazki?

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-21, 16:36   #22
lasoa
Zakorzenienie

ja uzywałam balsamow systematycznie i cellulit zmniejszył sie, rozstepy sa mniej widoczne
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 10:15   #23
stinka90
Przyczajenie

Send a message via Skype™ to stinka90

a jak dlugo uzywasz już?
stinka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 10:27   #24
Ilena
Zakorzenienie

oj dziewczyny ja też kiedyś miałam swiże fioletowe rozstępy ale uwierzcie mi :
-balsam
- peeling
- i odpowiednie odżywianie ( witaminy )
naprawdę mi pomogły teraz prawie w ogóle ich nie widać i są na równi ze skórą trochę cierpliwości
Stary 2009-04-22, 12:52   #25
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stinka90 Pokaż wiadomość
a jak dlugo uzywasz już?
2 miesiace +lekkie ćwiczenia
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 13:24   #26
insanity1990
BAN stały

miałam dać znać co do tego antycellulitowego żelu w rolce firmy Garnier...
używam go prawie tydzień rano i wieczorem i już widzę rezulaty!
oby tak dalej!

oczywiście do tego zaczęłam się ruszać- jeżdżę na rolkach, spaceruje z psem

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
oj dziewczyny ja też kiedyś miałam swiże fioletowe rozstępy ale uwierzcie mi :
-balsam
- peeling
- i odpowiednie odżywianie ( witaminy )
naprawdę mi pomogły teraz prawie w ogóle ich nie widać i są na równi ze skórą trochę cierpliwości

a jakie balsamy są najlepsze w tej dziedzinie?
i jakie witaminki Ci pomogły?
Stary 2009-04-22, 13:38   #27
velika
Winter is coming

Ja mam rozstępy na tyłku i na piersiach z czasów dojrzewania(kto w wieku 13-14 lat myślał o smarowaniu się kremami?)i olewam to. Są to są, nic z nimi nie zrobię. Ale gdyby nie daj boże kiedyś w ciąży porobiły mi się na brzuchu, to chyba bym się pocięła. Dbam o swoje ciało, ćwiczę, smaruję się balsamami i zapominam o tym, że moja skóra nie jest idealna. Nie miałam na ich powstanie żadnego wpływu, niestety.
velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 14:25   #28
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insanity1990 Pokaż wiadomość
a jakie balsamy są najlepsze w tej dziedzinie?
i jakie witaminki Ci pomogły?
proponuje iść do supermarketu kupić 5 tubek rożnych firm i się smarować bo taka kuracja to z pół roku najmniej
a witaminki to idziesz do apteki i prosisz o zestaw witamin
Stary 2009-04-22, 14:46   #29
xBlackRosex
Raczkowanie

Moje ciało jest jednym wielkim rozstępem. Jetem raczej szczupłą osobą i mam rozstępy na udach biodrach (głębokie) a ostatnio zauważylam nawet kilka na plecach. Na szczęście moje rozstepy zawsze były jasne i raczej z daleka mało widoczne. Nie stosuje żadnych kremow, to i tak w moim przypadku nic nie pomoże
xBlackRosex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 15:25   #30
Ilena
Zakorzenienie

gdybyś codziennie odżywiała skore to mogły by one nie powstać .. więc jeżeli masz aż taką tendencję to musisz zacząć się smarować wprowadzić zdrową dietę i uzupełnić witaminy bo widać nie dostarczasz wielu skoro skóra taka słaba jest ... Mówisz że nic nie pomoże.. ty mówisz tak jakby one powstawały kiedy chcą i jakbyś ty nie miała na to wpływu

Trzeba więcej dbać o siebie i nie tylko leczyć ale i zapobiegać
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości