Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2009-04-17, 13:47   #1651
trojka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 247
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III

dro¿d¿e w tabletkach nie s± wcale sztuczne to s± naturalne dro¿d¿e piwne wiêc nie trzeba ich wcale piæ,
poza tym dro¿d¿e ¿ywe to dro¿d¿e piekarskie i to nie s± dobre dro¿d¿e z tych jedynie mo¿na robiæ maseczki na w³osy które s± naprawdê rewelacyjne

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na si³ê problemów!
S³odka niewiedza i szacunek to spokój w zwi±zku.
trojka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-17, 14:03   #1652
lalaith
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 831

Cytat:
Napisane przez ooodeta Poka¿ wiadomo¶æ
ooooo kurde . w zyciu bym nie wypila zadnych drozdzy !! za zadna cene nawet 5cm wlosow miesiecznie wiecej!! przeciez to grzyby .. a co z ryzykiem drozdzycy grzybicy itede ?skad wiecie ze sa calkiem bezpieczne ? a poza tym fuuuuujj ohyda , a swoja droga kiedys obilo mi sie o uszy ze maja jakies ujemne dzialanie na pecherz
S± ca³e w±tki na wiza¿u o piciu dro¿d¿y

A te dro¿d¿e które siê ³yka to w³a¶nie dro¿d¿e piwne i s± ca³kowicie bezpieczne dla organizmu
lalaith jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-17, 14:28   #1653
ImmortalLover
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 384

Dro¿dze s± okropne. Która¶ pyta³a o herbatê z bratka- mnie nie pomog³a ale smaczna nawet by³a ;D
a ta kawa co¶ daje?

Zawarto¶æ torebki dzieli siê na czê¶ci: "powinnam" , "mam" i "a sk±d siê to wziê³o?".

ImmortalLover jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-17, 17:38   #1654
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 814

Dziêkujê za odpowied¼ my¶lê powa¿nie nad zakupem
HUMAVIT-u. stosuje kto¶?? czyta³am du¿o o nim, jest tani i wydajny a poza tym ma jeszcze w sk³adzie bodaj¿e pokrzywê ale czy jest skuteczny? Obi³o mi siê równie¿ o uszy co¶ takiego jak tabletki "dro¿d¿e bratkiem" czyli dro¿d¿e+bratek(który oczyszcza organizm z toksyn,chocia¿ na pocz±tku powoduje wysyp wykwitów na twarzy ale to podobno jest naturalne i przej¶ciowe) a co najleprze poprawia kondycjê w³osów i tak w³a¶nie my¶lê nad zast±pienie MERZ SPEZIAL-u w³a¶nie tym HUMAVIT-em. Co o tym my¶licie?
Aniaaa PlayMate jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-17, 18:43   #1655
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Wiadomo¶ci: 3 784

mialam kiedys humavit ale niestety nie pamietam ¿adnych cudow, bo wtedy jeszcze nie dbalam o wlosy tak jak teraz i nie przygladalam sie poczynaniom tabletek

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-17, 20:20   #1656
Aggie125
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 348
GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez trojka Poka¿ wiadomo¶æ
dro¿d¿e w tabletkach nie s± wcale sztuczne to s± naturalne dro¿d¿e piwne wiêc nie trzeba ich wcale piæ,
poza tym dro¿d¿e ¿ywe to dro¿d¿e piekarskie i to nie s± dobre dro¿d¿e z tych jedynie mo¿na robiæ maseczki na w³osy które s± naprawdê rewelacyjne
Ja pi³am w³a¶nie dro¿d¿e piekarskie i ¶wietnie na mnie dzia³a³y.

A co do wypowiedzi, ¿e komus obi³o sie o uszy - warto by najpierw sprawdziæ ¼ród³o informacji, bo ju¿ tu parê osób pisalo, ¿e boi siê dostaæ od dro¿d¿y grzybicy pochwy....

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-17, 20:29   #1657
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

obi³o mi siê o uszy tzn. S³ysza³am taka opiniê i dlatego pytam czy to faktycznie co¶ daje! To jednak wstrzymam siê z tymi dro¿d¿ami bo ju¿ sama nie wiem jakie najbardziej siê nadaj± czy te do picia czy do ³ykania.
Stary 2009-04-17, 22:45   #1658
ooodeta
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 898
GG do ooodeta

zawsze sie trzeba czegos uczepic nie
ooodeta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-17, 23:29   #1659
dontknow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 302
GG do dontknow

ja siê tylko zastanawiam czy jak bd bra³a tabletki z dro¿d¿y, to czy dostanê wysypu pryszczy ^ bo wiem, ¿e niektórzy na pocz±tku przy piciu zaobserwowali takie co¶ :P
Stary 2009-04-18, 00:27   #1660
ooodeta
BAN sta³y

GG do ooodeta

dontknow ja mam masc do twarzy na bazie drozdzy i jest super, uzywam jej juz od dlugiego czasu i wlasnie dzieki niej udalo mi sie pozbyc pryszczy i mniej wiecej kontrolowac sytuacje na buzi ale nie wiem jak zadzialaja drozdze w tabletach .. a ja zaczelam wlasnie buszowac po stronie mazidel i zastanawiam sie nad keratyna i panthenolem .. PlayMate jak u ciebie sie sprawdzila keratynka ?? ja mam cienkie wlosy i boje sie kurcze ze bede wygladac jak zmokly klusek .. dzis np mialam bardzo przyklaple wlosy bo wczoraj nasmarowalam je olejkiem migdalowym i nafta .. juz sama nie wiem co mam robic zeby jakos je odbudowac ,chodzi mi o efekt dlugotrwale odbudowujacy a nie taki jednorazowy , a z jedwabiu biosilku w ogole nie jestem zadowolona
Stary 2009-04-18, 00:29   #1661
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

a mogê prosiæ o nazwê tej ma¶ci? mo¿e i ja j± kupiê- bo ostatnio mam problem z w±grami w okolicach ust ;/
ale tak poza tematem- maseczki dro¿d¿owe dobrze dzia³aj± na twarz
Stary 2009-04-18, 10:31   #1662
belluci2
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Cytat:
Napisane przez ooodeta Poka¿ wiadomo¶æ
dontknow ja mam masc do twarzy na bazie drozdzy i jest super, uzywam jej juz od dlugiego czasu i wlasnie dzieki niej udalo mi sie pozbyc pryszczy i mniej wiecej kontrolowac sytuacje na buzi ale nie wiem jak zadzialaja drozdze w tabletach .. a ja zaczelam wlasnie buszowac po stronie mazidel i zastanawiam sie nad keratyna i panthenolem .. PlayMate jak u ciebie sie sprawdzila keratynka ?? ja mam cienkie wlosy i boje sie kurcze ze bede wygladac jak zmokly klusek .. dzis np mialam bardzo przyklaple wlosy bo wczoraj nasmarowalam je olejkiem migdalowym i nafta .. juz sama nie wiem co mam robic zeby jakos je odbudowac ,chodzi mi o efekt dlugotrwale odbudowujacy a nie taki jednorazowy , a z jedwabiu biosilku w ogole nie jestem zadowolona
jedwab nie odbudowuje w³osów a tym bardziej nie przyspiesza porostu-pyta³am dermatologa

zosta³o 80 ...70...60 dni intensywnej pracy

belluci2 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-18, 10:40   #1663
LadyMakbet18
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 696

Cytat:
Napisane przez belluci2 Poka¿ wiadomo¶æ
jedwab nie odbudowuje w³osów a tym bardziej nie przyspiesza porostu-pyta³am dermatologa

Jak na moje oko to jedwab ma tylko dzia³anie nab³yszczaj±ce.
No i dopóki go stosowa³am "skleja³" rozdwojone koncówki.
Ale to by³o tylko chwilowe. Dziwna rzecz

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Poka¿ wiadomo¶æ
Dro¿dze s± okropne. Która¶ pyta³a o herbatê z bratka- mnie nie pomog³a ale smaczna nawet by³a ;D
a ta kawa co¶ daje?

a ja tam pije na³ogowo z mleczkiem i miodem.. i naprawde poprawiaja stan w³osów

Je t'adore mon cheri

Czy tkwisz w toksycznym zwi±zku?!

https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=3295
LadyMakbet18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-18, 11:06   #1664
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

ja myslalam, ze jestem uczulona na drozdze bo wlasnie ilekroc wypilam czy zjadlam drozdze tyle razy wyskakiwalo mi na twarzy tysiace pryszczy, jeszcze takie fatalnie wielkie i czerwone gule. Dzis sie zastanawiam czy to byl 'efekt oczyszczania' czy na mnie drozdze dziwnie dzialaja. Pilam bratka, pilam pokrzywe, pilam skrzyp widzialam efekt oczyszczania w postaci jednego max 2 syfkow...

Stary 2009-04-18, 11:29   #1665
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dontknow Poka¿ wiadomo¶æ
ja siê tylko zastanawiam czy jak bd bra³a tabletki z dro¿d¿y, to czy dostanê wysypu pryszczy ^ bo wiem, ¿e niektórzy na pocz±tku przy piciu zaobserwowali takie co¶ :P
Wrêcz przeciwnie, chyba ¿e masz na nie alergiê pokarmow±.
Stary 2009-04-18, 11:56   #1666
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Oodeto ja stosuje kreatyne ju¿ prawie tydzieñ i mi nie skleja ani nie przyklepuje w³osów. narazie sobie ja chwa³ê. psikam sobie w³osy po umyciu na takie mokrawe w³osy i susze ch³odnym nawiewiem lub nak³adam jak wracam ze szko³y na suche w³osy trochê nie fajnie pachnie no i pamiêtaj ¿e trzeba ja rozcieñczyæ gdzie jest mowa wcze¶niej.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Oodeto ja stosuje kreatyne ju¿ prawie tydzieñ i mi nie skleja ani nie przyklepuje w³osów. narazie sobie ja chwa³ê. psikam sobie w³osy po umyciu na takie mokrawe w³osy i susze ch³odnym nawiewiem lub nak³adam jak wracam ze szko³y na suche w³osy trochê nie fajnie pachnie no i pamiêtaj ¿e trzeba ja rozcieñczyæ gdzie jest mowa 2 strony wcze¶niej
Stary 2009-04-18, 12:09   #1667
ooodeta
BAN sta³y

GG do ooodeta

dontknow ta masc przepisal mi dermatolog, nie ma nazwy , zanioslam recepte z przepisem i babka w aptece sama musiala mi ja robic .. plecilam 6 zl a efekt naprawde dobry..wiem jedynie ze jest na bazie drozdzy,wyglada jak bloto :P Bellucci2 wiem ze jedwab nie przyspiesza porostu alee moglby chociaz wygladzac czy cos , a tu zero jakiegokolwiek pozytywnego efektu !!
PlayMate czyli warto kupowac? widac jakies pozytywne zmiany ?? wiem ze nie powinnam jeczec tylko zamowc bo to grosze , ale nie chce kolejnego rozczarowania , bo musze sie najpierw nauzerac ze sprzedawca ktory mi to przysle to wloch, potem czekac z niecierpliwieniem na dostawe a potem sie okazuje ze wszystko do d.... bo to jakis byle jaki niewarty zachodu bubel
Stary 2009-04-18, 12:25   #1668
April007
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 790
GG do April007

Cytat:
Napisane przez DagmaraRose2000 Poka¿ wiadomo¶æ
ja myslalam, ze jestem uczulona na drozdze bo wlasnie ilekroc wypilam czy zjadlam drozdze tyle razy wyskakiwalo mi na twarzy tysiace pryszczy, jeszcze takie fatalnie wielkie i czerwone gule.
Ja tak reagujê na wszystkie tabletki z pokrzyw± w sk³adzie i na Vitapil... nie wiem czy to alergia, ale moja cera nie znosi tego dobrze. I nie mam pojêcia co mi w vitapilu szkodzi - jod? Bo reszta sk³adu kompletnie nie budzi moich podejrzeñ...
April007 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-18, 12:42   #1669
Maria221
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 981
Wink Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III

Ja bra³am kiedy¶ Dromin - jedyne tabletki, które mi pomog³y na wypadanie w³osów. Ja mam jak±¶ chorobê skóry g³owy, dlatego lecia³y, a Dromin widocznie, no bo to spora dawka dro¿d¿y, to wybi³ i naprawdê zatrzyma³ wypadanie w 100%. Niestety jelita odmówi³y wpsó³pracy: md³o¶ci, bóle brzucha, po pewnym czasie potrafi³y mnie tak boleæ, ¿e a¿ mdla³am. Pomóg³ Lakcid. Zatem dro¿dze rzeczywi¶cie mog± powodowaæ sensacje tu i ówdzie. Podobny problem mia³a moja fryzjerka - tak ¿le siê czu³a, ¿e odstawi³a tabletki. Zatem, jak zdecydujecie sie na dro¿dze, to ³ykajcie lakcid, lacidofil lub co¶ podobnego:

http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p2968-Lakcid
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-18, 15:46   #1670
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Ooodeto po tygodniu stosowania nie mogê wiele wywnioskowaæ. Na pewno mi siê lepiej uk³adaj± w³osy- w delikatne fale, b³yszcz± bardzo i s± bardzo miêkkie. Poczytaj na stronie mazide³ o tej kreatynie hydrolizowanej. A wiem co czujesz...
Stary 2009-04-18, 15:56   #1671
ImmortalLover
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 384

Hm... po jakim czasie picia dro¿d¿y widaæ jaka¶ ró¿nicê? Bo je¶li mo¿e pomóc to mojej buzi i w³osom to jestem sk³onna wypiæ to ohydztwo ^^'

Zawarto¶æ torebki dzieli siê na czê¶ci: "powinnam" , "mam" i "a sk±d siê to wziê³o?".

ImmortalLover jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-18, 17:03   #1672
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

w takim razie lecê po tabletki z dro¿d¿ami. bo na picie tego ohydztwa siê nie zdobêdê raczej (;
Stary 2009-04-18, 17:21   #1673
Magdzia94
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 143

dontknow gdzie¶ ty siê podziewa³a?

Magdzia94 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-18, 20:09   #1674
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez April007 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja tak reagujê na wszystkie tabletki z pokrzyw± w sk³adzie i na Vitapil... nie wiem czy to alergia, ale moja cera nie znosi tego dobrze. I nie mam pojêcia co mi w vitapilu szkodzi - jod? Bo reszta sk³adu kompletnie nie budzi moich podejrzeñ...
To¶ mnie wystraszy³a, bo na dniach zaczynam go ³ykaæ..
Stary 2009-04-18, 21:50   #1675
LadyMakbet18
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 696

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Poka¿ wiadomo¶æ
Hm... po jakim czasie picia dro¿d¿y widaæ jaka¶ ró¿nicê? Bo je¶li mo¿e pomóc to mojej buzi i w³osom to jestem sk³onna wypiæ to ohydztwo ^^'
ja zauwaz³y³am przyspieszony porost po jakis 2 miesi±cach

Je t'adore mon cheri

Czy tkwisz w toksycznym zwi±zku?!

https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=3295
LadyMakbet18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-18, 22:02   #1676
jachcewlosy
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6
Preparaty na szybki porost wlosów

Witam.

Jestem kompletnie za³amany... Mialem w³osy do koñca ucha i zachcia³o mi sie pój¶æ do fryzjera na lekk± stylizacjê. Da³em nawet ZDJÊCIE fryzury której chcia³em mieæ i oczywi¶cie fryzjerka mia³a wzie³a maszynke i sruuuuuuuuuuuuuuuu ¶ciê³a mnie na delikatnego irokza -.-' Nie wiem dlaczego nie powiedzialem jej zeby nie tykala maszynki, nie wiem dlaczego nie zareagowa³em, ale wiem, ¿e teraz wygl±dam jak kompletny idiota. Koniec z gadaniem, przejd¼my do rzeczy. Wygl±dam idiocztynie i chcê jakie¶ preparaty na porost w³osów. Czyta³em o nafcie kosmetycznej. Czy to jest dobre? Proszê podaæ co Wy u¿ywali¶cie i co da³o efekty. Wiem, ¿e w³osy mi nie odrosn± w tydzieñ, ale chcê przy¶pieszyæ odrastanie MAXYMALNIE. Proszê o raddddyyy
jachcewlosy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-18, 22:23   #1677
19agusia91
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 385
Dot.: Preparaty na szybki porost wlosów

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=297789

Tyle w tym temacie.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-18, 23:21   #1678
April007
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 790
GG do April007

Cytat:
Napisane przez lalaith Poka¿ wiadomo¶æ
To¶ mnie wystraszy³a, bo na dniach zaczynam go ³ykaæ..
To zale¿y jak± masz cerê Z tego co wiem, gdzie¶ na tym forum kto¶ pisa³, ¿e Vitapil mo¿e szkodziæ cerom tr±dzikowym, a ja niestety mam sk³onno¶ci do wypryszczania... Zaryzykowa³am i mia³am za swoje. Teraz biorê Salfazin i buzia cud miód ;-)
Je¶li bêdzie Ci s³u¿y³ Vitapil - daj znaæ, zosta³o mi z 40-45 tabletek - szkoda wyrzucaæ
April007 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-18, 23:49   #1679
torrent
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

Dziewczyny odkrylam rewelacyjny sposob na piekne i zdrowe wlosy. Od ok 3 miesiecy zazywam kolagen w proszku firmy Olimp ( mozna kupic w sklepach z odzywkami np siecie Vitamin shop,albo zamowic przez internet). Kolagen do picia rewelacyjnie dziala na skore,paznokcie no i oczywiscie wlosy.Moje kolezanki z pracy pytaly sie co robie,ze moje wlosy sa tak blyszczace i szybko rosna. Godne polecenia!!!Aha nie zapominajcie tez o zdrowym odzywianiu w koncu wlosy tez tego potrzebuja.
torrent jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-19, 00:14   #1680
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

kolagen w proszku... musze sie zaglebic w tym temacie, ciekawe

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.