|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 247
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III
dro¿d¿e w tabletkach nie s± wcale sztuczne to s± naturalne dro¿d¿e piwne wiêc nie trzeba ich wcale piæ,
poza tym dro¿d¿e ¿ywe to dro¿d¿e piekarskie i to nie s± dobre dro¿d¿e z tych jedynie mo¿na robiæ maseczki na w³osy które s± naprawdê rewelacyjne
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 831
|
Cytat:
![]() A te dro¿d¿e które siê ³yka to w³a¶nie dro¿d¿e piwne i s± ca³kowicie bezpieczne dla organizmu
|
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 384
|
Dro¿dze s± okropne. Która¶ pyta³a o herbatê z bratka- mnie nie pomog³a
ale smaczna nawet by³a ;D a ta kawa co¶ daje?
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 814
|
Dziêkujê za odpowied¼
HUMAVIT-u. stosuje kto¶?? czyta³am du¿o o nim, jest tani i wydajny a poza tym ma jeszcze w sk³adzie bodaj¿e pokrzywê ale czy jest skuteczny? Obi³o mi siê równie¿ o uszy co¶ takiego jak tabletki "dro¿d¿e bratkiem" czyli dro¿d¿e+bratek(który oczyszcza organizm z toksyn,chocia¿ na pocz±tku powoduje wysyp wykwitów na twarzy ale to podobno jest naturalne i przej¶ciowe) a co najleprze poprawia kondycjê w³osów![]() i tak w³a¶nie my¶lê nad zast±pienie MERZ SPEZIAL-u w³a¶nie tym HUMAVIT-em. Co o tym my¶licie?
|
|
|
|
#1655 |
|
Perfumoholik z wyboru
Wiadomo¶ci: 3 784
|
mialam kiedys humavit ale niestety nie pamietam ¿adnych cudow, bo wtedy jeszcze nie dbalam o wlosy tak jak teraz i nie przygladalam sie poczynaniom tabletek
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wypowiedzi, ¿e komus obi³o sie o uszy - warto by najpierw sprawdziæ ¼ród³o informacji, bo ju¿ tu parê osób pisalo, ¿e boi siê dostaæ od dro¿d¿y grzybicy pochwy....
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
obi³o mi siê o uszy tzn. S³ysza³am taka opiniê i dlatego pytam czy to faktycznie co¶ daje! To jednak wstrzymam siê z tymi dro¿d¿ami bo ju¿ sama nie wiem jakie najbardziej siê nadaj± czy te do picia czy do ³ykania.
|
|
|
|
#1658 |
|
BAN sta³y
|
zawsze sie trzeba czegos uczepic nie
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
ja siê tylko zastanawiam czy jak bd bra³a tabletki z dro¿d¿y, to czy dostanê wysypu pryszczy ^ bo wiem, ¿e niektórzy na pocz±tku przy piciu zaobserwowali takie co¶ :P
|
|
#1660 |
|
BAN sta³y
|
dontknow ja mam masc do twarzy na bazie drozdzy i jest super, uzywam jej juz od dlugiego czasu i wlasnie dzieki niej udalo mi sie pozbyc pryszczy i mniej wiecej kontrolowac sytuacje na buzi
ale nie wiem jak zadzialaja drozdze w tabletach .. a ja zaczelam wlasnie buszowac po stronie mazidel i zastanawiam sie nad keratyna i panthenolem .. PlayMate jak u ciebie sie sprawdzila keratynka ?? ja mam cienkie wlosy i boje sie kurcze ze bede wygladac jak zmokly klusek .. dzis np mialam bardzo przyklaple wlosy bo wczoraj nasmarowalam je olejkiem migdalowym i nafta .. juz sama nie wiem co mam robic zeby jakos je odbudowac ,chodzi mi o efekt dlugotrwale odbudowujacy a nie taki jednorazowy , a z jedwabiu biosilku w ogole nie jestem zadowolona
|
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
a mogê prosiæ o nazwê tej ma¶ci? mo¿e i ja j± kupiê- bo ostatnio mam problem z w±grami w okolicach ust ;/
ale tak poza tematem- maseczki dro¿d¿owe dobrze dzia³aj± na twarz
|
|
#1662 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1663 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 696
|
Cytat:
Jak na moje oko to jedwab ma tylko dzia³anie nab³yszczaj±ce. No i dopóki go stosowa³am "skleja³" rozdwojone koncówki. Ale to by³o tylko chwilowe. Dziwna rzecz ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
a ja tam pije na³ogowo z mleczkiem i miodem.. i naprawde poprawiaja stan w³osów
|
|
#1664 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
ja myslalam, ze jestem uczulona na drozdze bo wlasnie ilekroc wypilam czy zjadlam drozdze tyle razy wyskakiwalo mi na twarzy tysiace pryszczy, jeszcze takie fatalnie wielkie i czerwone gule. Dzis sie zastanawiam czy to byl 'efekt oczyszczania' czy na mnie drozdze dziwnie dzialaja. Pilam bratka, pilam pokrzywe, pilam skrzyp widzialam efekt oczyszczania w postaci jednego max 2 syfkow...
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Oodeto ja stosuje kreatyne ju¿ prawie tydzieñ i mi nie skleja ani nie przyklepuje w³osów.
narazie sobie ja chwa³ê. psikam sobie w³osy po umyciu na takie mokrawe w³osy i susze ch³odnym nawiewiem lub nak³adam jak wracam ze szko³y na suche w³osy trochê nie fajnie pachnie no i pamiêtaj ¿e trzeba ja rozcieñczyæ gdzie jest mowa wcze¶niej.---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Oodeto ja stosuje kreatyne ju¿ prawie tydzieñ i mi nie skleja ani nie przyklepuje w³osów. narazie sobie ja chwa³ê. psikam sobie w³osy po umyciu na takie mokrawe w³osy i susze ch³odnym nawiewiem lub nak³adam jak wracam ze szko³y na suche w³osy trochê nie fajnie pachnie no i pamiêtaj ¿e trzeba ja rozcieñczyæ gdzie jest mowa 2 strony wcze¶niej
|
|
|
|
#1667 |
|
BAN sta³y
|
dontknow ta masc przepisal mi dermatolog, nie ma nazwy , zanioslam recepte z przepisem i babka w aptece sama musiala mi ja robic .. plecilam 6 zl a efekt naprawde dobry..wiem jedynie ze jest na bazie drozdzy,wyglada jak bloto :P Bellucci2 wiem ze jedwab nie przyspiesza porostu alee moglby chociaz wygladzac czy cos , a tu zero jakiegokolwiek pozytywnego efektu !!
PlayMate czyli warto kupowac? widac jakies pozytywne zmiany ?? wiem ze nie powinnam jeczec tylko zamowc bo to grosze , ale nie chce kolejnego rozczarowania , bo musze sie najpierw nauzerac ze sprzedawca ktory mi to przysle to wloch, potem czekac z niecierpliwieniem na dostawe a potem sie okazuje ze wszystko do d.... bo to jakis byle jaki niewarty zachodu bubel |
|
|
|
#1668 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak reagujê na wszystkie tabletki z pokrzyw± w sk³adzie i na Vitapil... nie wiem czy to alergia, ale moja cera nie znosi tego dobrze. I nie mam pojêcia co mi w vitapilu szkodzi - jod? Bo reszta sk³adu kompletnie nie budzi moich podejrzeñ...
|
|
|
|
#1669 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 981
|
Ja bra³am kiedy¶ Dromin - jedyne tabletki, które mi pomog³y na wypadanie w³osów. Ja mam jak±¶ chorobê skóry g³owy, dlatego lecia³y, a Dromin widocznie, no bo to spora dawka dro¿d¿y, to wybi³ i naprawdê zatrzyma³ wypadanie w 100%. Niestety jelita odmówi³y wpsó³pracy: md³o¶ci, bóle brzucha, po pewnym czasie potrafi³y mnie tak boleæ, ¿e a¿ mdla³am. Pomóg³ Lakcid. Zatem dro¿dze rzeczywi¶cie mog± powodowaæ sensacje tu i ówdzie. Podobny problem mia³a moja fryzjerka - tak ¿le siê czu³a, ¿e odstawi³a tabletki. Zatem, jak zdecydujecie sie na dro¿dze, to ³ykajcie lakcid, lacidofil lub co¶ podobnego:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p2968-Lakcid
Wewnêtrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnêtrznie: szampon/¿el do mycia cia³a glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost w³osów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Ooodeto po tygodniu stosowania nie mogê wiele wywnioskowaæ. Na pewno mi siê lepiej uk³adaj± w³osy- w delikatne fale, b³yszcz± bardzo i s± bardzo miêkkie. Poczytaj na stronie mazide³ o tej kreatynie hydrolizowanej. A wiem co czujesz...
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 384
|
Hm... po jakim czasie picia dro¿d¿y widaæ jaka¶ ró¿nicê? Bo je¶li mo¿e pomóc to mojej buzi i w³osom to jestem sk³onna wypiæ to ohydztwo ^^'
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie lecê po tabletki z dro¿d¿ami. bo na picie tego ohydztwa siê nie zdobêdê raczej (;
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 143
|
dontknow gdzie¶ ty siê podziewa³a?
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
To¶ mnie wystraszy³a, bo na dniach zaczynam go ³ykaæ..
|
|
|
|
#1675 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 696
|
Cytat:
|
|
#1676 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Preparaty na szybki porost wlosów
Witam.
Jestem kompletnie za³amany... Mialem w³osy do koñca ucha i zachcia³o mi sie pój¶æ do fryzjera na lekk± stylizacjê. Da³em nawet ZDJÊCIE fryzury której chcia³em mieæ i oczywi¶cie fryzjerka mia³a wzie³a maszynke i sruuuuuuuuuuuuuuuu ¶ciê³a mnie na delikatnego irokza -.-' Nie wiem dlaczego nie powiedzialem jej zeby nie tykala maszynki, nie wiem dlaczego nie zareagowa³em, ale wiem, ¿e teraz wygl±dam jak kompletny idiota. Koniec z gadaniem, przejd¼my do rzeczy. Wygl±dam idiocztynie i chcê jakie¶ preparaty na porost w³osów. Czyta³em o nafcie kosmetycznej. Czy to jest dobre? Proszê podaæ co Wy u¿ywali¶cie i co da³o efekty. Wiem, ¿e w³osy mi nie odrosn± w tydzieñ, ale chcê przy¶pieszyæ odrastanie MAXYMALNIE. Proszê o raddddyyy |
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 385
|
Dot.: Preparaty na szybki porost wlosów
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=297789
Tyle w tym temacie.
|
|
|
|
#1678 |
|
Zadomowienie
|
To zale¿y jak± masz cerê
Z tego co wiem, gdzie¶ na tym forum kto¶ pisa³, ¿e Vitapil mo¿e szkodziæ cerom tr±dzikowym, a ja niestety mam sk³onno¶ci do wypryszczania... Zaryzykowa³am i mia³am za swoje. Teraz biorê Salfazin i buzia cud miód ;-) Je¶li bêdzie Ci s³u¿y³ Vitapil - daj znaæ, zosta³o mi z 40-45 tabletek - szkoda wyrzucaæ
|
|
|
|
#1679 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Dziewczyny odkrylam rewelacyjny sposob na piekne i zdrowe wlosy. Od ok 3 miesiecy zazywam kolagen w proszku firmy Olimp ( mozna kupic w sklepach z odzywkami np siecie Vitamin shop,albo zamowic przez internet). Kolagen do picia rewelacyjnie dziala na skore,paznokcie no i oczywiscie wlosy.Moje kolezanki z pracy pytaly sie co robie,ze moje wlosy sa tak blyszczace i szybko rosna. Godne polecenia!!!Aha nie zapominajcie tez o zdrowym odzywianiu w koncu wlosy tez tego potrzebuja.
|
|
|
|
#1680 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
kolagen w proszku... musze sie zaglebic w tym temacie, ciekawe
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

które s± naprawdê rewelacyjne 

czyli dro¿d¿e+bratek(który oczyszcza organizm z toksyn,chocia¿ na pocz±tku powoduje wysyp wykwitów na twarzy ale to podobno jest naturalne i przej¶ciowe) a co najleprze poprawia kondycjê w³osów

i naprawde poprawiaja stan w³osów