|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VIII
Betty - a ten kwas mlekowy to ze sklepów "mazidłowych" takich? Z czymś go rozrabiasz, rozrzedasz? Jeżeli tak, to pięknie proszę o przepis na miksturę
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiony do wyrównania ph peellingu i toniku migdałowego. Ale już spory czas temu zauważyłam, że mi bardziej służy AHA i reinoidy (z diacnealu). Daję ok 30-40 % i jest ok. |
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz może jakie kwasy byłby najlepsze do cery mieszanej? Tzn. chodzi mi o złuszczenie i wygładzenie cery. Nie mam trądziku,blizn, więc nie chciałabym, żeby to było coś mocnego i niepotrzebnie drażniącego. Wiem, że kwasów jest kilka rodzajów, ale nie mam pojęcia, które do jakiej cery
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis nie baluje...
na dodatek zaraz ide spac. Bylam u fryzjera. Na moje nie wyszlo. Tzn grzywke mam obcieta ok ale chcialam mocno skrocic wlosy... Nie obcial mi. Walczylam ale sie poddalam. Dalej jestem emosem. Ale skoczylam w koncu na solare - full wypasior. 6 minut, cos mnie owialo, cos spryskalo. Pan wciskal kity, ze teraz takie lozeczko to nawet dla zdrowia, ze juz nie grozi raz skory... Mowie 'panie, ja nie mam ambicji byc brazowa, ale mnie za 4 tygodnie na plazy slonce poparzy jak sie nie 'przygotuje' wczesniej' No ale jak mi pod wieczor opalenizna wyszla to sie teraz drapie, jestem czerwona. A... Cieplo bylo to wskoczulam w jeansowa miniowke, plaskie tenisowki, bluze z kapturem. Z Simonem postanowilismy skoczyc do sklepu, czekam na przystanku, przytulona do niego ... Zatrzymuje sie samochow, chlopaki zaczynaja trabic, drzec ryja do niego 'Ale masz zgrabna dziewczyne!' Ja zwariowalam... Mowie - Ty niewidzialny jestes? NIGDY! nie mialam takiej sytuacji z zadnym moim poprzednim facetem. A z Si juz kolejny raz. Kiedys, w podobnej sytuacji, Jak jakies palanty zaczely mnie obgwizdywac kiedy ich mijalismy, mi mozg stanal w poprzek z ciezkiego szoku, on tylko stwierdzial wzruszajac ramionami 'Pewnie uwazaja, ze jestes dla mnie za seksowna.' Mojemu bylemu opowiedzialam wtedy o tym na co on stwierdzial 'he he HE - ma racje' (Tak z serii za co Si nie lubi M.) Edytowane przez hecate Czas edycji: 2009-04-19 o 00:44 |
|
|
|
#2075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już zaprawioną skórę z kwasami mam i wiem, że mogę sobie pozwolić na wyższe stężenia. Przyznam się, że parę razy użyłam nierozcieńczonego mlekowego na zwilżony wacik i takie coś miejscowo na bardzo zatwardzaiałego pryszcza. Wyciągnęło, wypaliło i nie zostawiło śladu... ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że nie dali Ci świeżo wymienionych lamp.... Ja tak się w zeszłym roku załatwiłam w sierpniu, jak już po słoneczku poszłam. 7 minut i poparzenie 2 stopnia.... |
||
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli ogólnie można to rozrobić z wodą bądź hydrolatem?
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie nie umieram. Tylko czuje sie jak po... plazowaniu. Raz tak wyskoczylam na nowe lampy, na 10 minut. Chcialam na 15 ale dziewczyna mi odmowila. Masakra byla.... Ale to byl czas mojego uzaleznienia od solary. Kilka lat temu. Teraz ciezko mi sie wybrac. Takie male, do opalania gebuli nawet mam w domu ale nie korzystam wcale. Jestem zwolenniczka balsamow brazujacych/samoopalaczy |
|
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Zacznij lepiej od delikatnych stężeń. Mam nadzieję, że Ci będzie dobrze służył.
Ja to hardcore'owiec jestem.... -------------- Tak mnie naszło na ustosunkowanie do ostatniej Waszej dyskusji z podłożem psychologicznym. Ja od pewnego czasu na jazdy ze swoimi blokadami i filozofiami życiowymi (Madzik-asekuranckimi ) dostaję równo po uszach.A co do mnie dociera (tak skrótowo): 1. Życia Ci szkoda? Bo może się okazać że się uda i co wtedy.... A jak się nie uda, to co tak na prawdę stracisz...? na ile to będzie realna strata.... 2. (to już bardzo mocne) Tak siebie żałujesz...? / Tak ci siebie żal....? I świadomość, że kiedy inni ciebie też pożałują, to tak jakby nie wierzyli w twoje siły/potencjał.... To taka motywacja, która bardzo wzmacnia pewność siebie... Polecam do przemyślenia. |
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byliśmy zrobić zdjęcie czy aby nie ma złamania, ale na ostrym dyżurze była mega kolejka, więc jutro pójdzie do przychodni, bo masz rację - niby to pierdółka, poboli i przestanie, ale lepiej się upewnic Nowego Allena obejrzymy więc z dysku
|
|
|
|
|
#2082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam też, że BHA są łagodniejsze? od AHA, ale nie pamiętam dokładnie.Cytat:
||
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Kawa wypita, wybieram się niedługo dokupić rośliny na balkon. Ciekawe co Gryxowi wyszło z chleba, bo się coś nie chwalił
|
|
#2084 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2085 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to zeszłoroczne porwanie na Krym polecam każdemu Obawiam się, że Rosja nie przebije pod względem urody Ukrainy ![]() Cytat:
Ładnie zwężają pory i wygładzają, nawilżają skórę ( coś jak delikatne rozświetlenie ), no i łagodne są Cytat:
http://www.zrobsobiekrem.pl/index.ph...)-by-lorri,129 Cytat:
Kwasy BHA sę łagodniejsze niż AHA, poza tym są bezpieczne dla naczynkowców. A najlepszy na lato jest podobno kwas migdałowy ( nazywany kwasem letnim), niestety mi jakoś nie podpasował ![]() Cytat:
http://www.allegro.pl/item611565067_..._koty_wwa.html Nie jestem pewna, czy to dokładnie to, ale bardzo podobne i działające na tej samej zasadzie. Pozbył się swoich jaskółek, większości ptaków w promieniu jakiś 200 metrów, a moje biedne koty bały się z domu wyjść , że co pies podwórkowy przeżywał nie wspomnę Został kulturalnie poproszony o usunięcie tego użądzenia
Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2009-04-19 o 13:48 |
|||||
|
|
|
#2086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żytni spróbuj na zakwasie, ostatnio chciałam sprawdzić czy w piekarniku faktycznie się nie da i okazało się,że jednak się da Jak chcesz mogę dać przepis.Cytat:
|
|
#2087 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te ultradżwięki można wyłączyć jak się okazało ( albo wyłączyć światła, a zostawić ultradźwięki ), przynajmniej tak było w tym sąsiadowym ( szkoda tylko, że trochę późno doszedł do tego )
|
|
|
|
|
#2089 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Witam wszystkich
Co Wy tak ciągle o jedzeniu? Chyba też się pokuszę o zrobienie takiego chlebka
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2091 | ||
|
Zakorzenienie
|
wrzuciłam na bloga,żeby tu nie pisać takiego tasiemca
. Najwięcej zabawy jest z zakwasem. Trzeba go obwąchiwać i oglądać co jakiś czas, czy nie zapleśniał ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2092 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Wszystkich wymietło
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wskakuję, co chwilę
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam do umycia dwa balkony, ale mi się nie chce
|
#2095 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Tak wogóle przez dyżur nie poczułam,że był weekend Jutro idę na 15,chociaż się wyśpię ![]() Mój osobisty Małzonek ma jutro urodziny i muszę mu coś dokupić,bo na razie mam tylko parę miniaturek zapachów-wciągam Go w mój nałóg
|
|
|
#2096 |
|
grozi wypollizowaniem
|
vesenko!
ja właśnie sobie przypomniałam o właściwie jedynym skutecznym sposobie na gołębie-a jest to suszące się pranie
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mam wolne ale soboty jak zwykle na popołudnie. Intensywnie buszuję w ofertach i cały czas czekam na odpowiedź z jednego miejsca ( sama za siebie trzymam kciuki ), żeby się wyrwać jak najszybciej
|
|
|
|
#2098 | ||
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2099 |
|
BAN stały
|
halo! dawno mnie tu nie było, witam Was kochani!
Nie mam czasu zaległości nadrobić z Baru, bo musze spisać nuty zapachowe sześćdziesięciu zapachów na jutro... na wystawe. chętnie bym Wam o niej opowiedziała ale to jak będzie po wszystkim ażeby nie zapeszyć ![]() więc wybaczcie że tak z Co do mojej nietypowej randki... wtejemniczeni wiedza o co chodzi to musze Wam napisać że było cudownie, romantycznie i dowiedziałam się że byłam obiektem porządania ów osoby całe gimnazjum i liceum... ale... to nie jest materiał na zwiazek... wierności to ta osóbka mi na pewno nie dochowa...
|
|
|
|
#2100 |
|
BAN stały
|
Jak mi się nic nie chce...
Nienawidzę niedziel. I poniedziałków, wtorków, śród, czwartków. Piątki są fajne tak od osiemnastej Poza tym nie wierzę w "ładowanie akumulatorów" w wolne dni - mnie to rozleniwia i jeszcze bardziej nie mam ochoty brać się za obowiązki ![]() Pomarudziłem sobie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

) dostaję równo po uszach.
A wtedy zasmarowałam to maścią arnikową i chodziłam tydzień z wielkim krwiakiem