|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zadomowienie
|
Dot.: 10 kg w dół - od poniedziałku 06.04 - silna determinacja - znajda sie chetne? :
Rodzynka1989, zjedz najlepiej cos dietetycznego. Zapchasz się i zmniejszysz ochotę na grzeszki.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 10 kg w dół - od poniedziałku 06.04 - silna determinacja - znajda sie chetne? :
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
ua zjadlam nalesnika z serem i policzylam sobie od razu za niego 500 kcal :|
swoją drogą na czym polega dieta z liczeniem punktów? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ekhm, jesli tak, to skromnie wtrącę że nie najlepszy to pomysł ;>
![]() ![]() Edytowane przez oOLadyAOo Czas edycji: 2009-04-19 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
carolinko chyba można gotować, ja tak robie dla mojego kota
![]() ![]() dziś doszłam do wniosku że najlepiej dla mojej diety jest gdy śpię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
taaak, ja tez to stwierdziłam z tym spaniem ;D
Tylko w drugą stronee, wieczorem wczesniej sie kłade spac ;P Mam świadomosc że jak sie obudze bedzie ranek, j bede wazyc mniej i bede mogła w końcu cos zjesc xD __ Wieemm, jak trudno jest wytrwac bez słodkiego a szczególnie czekolady (mniamm) ale znalazłam jakby dietetyczna czekolade ![]() Pooolecam, bo ta jest pysznaa ^^
![]() |
#488 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a dzisiaj jak narazie nie jest źle ale zaczynam z nową motywacją, żadnego podjadania niedozwolonych rzeczy bo muszę kiedyś być chudsza tym bardziej, że za tydzień mam takie rodzinne święta i kupiłam jakiś czas temu specjalnie ubranie i wstyd się przyznać bo w spodnie ledwo co się mieszcze ehh tak więc do tej pory : Activia + 2 jabłka + mała miseczka groszku z marchewką gotowaną, kawa i czerwona herbatka
![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
ja dokladam grochowke;d
ja wieczorem mam najwieksze napady glodu i w pracy. wiec staram sie obiad i sniadanie jesc skromniejsze;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Póki co dziś zjadłam: 8:00 Ś.->jajecznica (1 jajko, 1 pomidor, 1 cebulka) na teflonie, więc bez tłuszczu ![]() 10:00 II Ś.-> 90g jogurtu naturalnego 12:00 O.-> surówka-marchewka starta z jabłkiem(mniam!) i ugotowany kawałek udka z kurczaka W planach mam jeszcze: 15:00 -> pomarańcza 18:00 -> makrela w sosie pomidorowym Wydaje mi się, że nie jest tak najgorzej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Raczkowanie
|
A w zwykłym markecie myśle ze dostaniesz, ja akurat kupiłam w realu ;P
Co do twojego jadłospisu to wyglada dobrze ![]() Mozee dodam swój: śniadanie 1 2x wasa - 60 kcal 1xchleb ż.- 50 kcal szynka, ser, dżem, masło, ryba - razem ok. 110 kcal (w odpowiednich ilosciach) jajko - 90 kcal śniadanie 2 jabłko - ok. 70 kcal 4 kostki czeko. - ok 90 kcal obiad kasza 1/2 porcji - 50 kcal kukurydza - 75 kcal kurczak - 100 kcal podwieczorek riso malinowe - ok. 120 kcal RAZEM: wychodzi ok 800 kcal wiec sie nie załamuje póki co ![]()
![]() ![]() Edytowane przez oOLadyAOo Czas edycji: 2009-04-19 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
oOLadyAOo -> dzięki, poszukam. Jak do tej pory to starałam się omijać szerokim łukiem stoiska z czekoladą, ale następnym razem poszperam
![]() A Ty kolacji nie jadasz? 800kcal to jak na mój gust troszku mało, ale może ja się nie znam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam gorąco
![]() Odniosłam chyba największy sukces w mojej diecie ![]() Najbardziej właśnie bałam się weekendu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#494 |
Zadomowienie
|
oOLadyAOo, Rodzynka1989 - co fajnego jest w głodzeniu się?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Zadomowienie
|
Całkowicie się zgadzam.
Szczególnie te 800kcal przeciez to organizm można wyniszczyc i efekt jojo niemal murowany. Rodzynka myśle, ze jak podliczysz swój jadłospis wcale więcej nie będzie. Powinnyście dziewczyny zjeść ok 1200-1400 kcal. Do tego pomarańcza np. można dorzucić serek homo, makrela z pomidorach to pewnie tez ta najmniejsza puszeczka? 90g jogurtu? Co to jest to już zjedz chociaż 150 - 200. A surówka z marchewki mam nadzieję, że zajęla chociaż troche miejsca... Wredna jestem, opieprzyłam, ale przy takim odchudzaniu to się wszystkich mikroelementów pozbawicie.
![]() |
#497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha, i wcale wredna nie jesteś, lubię jak ktoś szczerze wyraża swoje zdanie. Więc dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Raczkowanie
|
generalnie kolacji nie mam w planach ale zazwyczaj i tak cos zjem, jakis owoc czy koktajl z truskawek..
O efekt jojo sie tak nie martwie, po tym jak przezyłam świeta. Przeciez jak sie kończy zwykła diete to tak jakos łagodnie, a w swiąteczne śniadanie to tak nagle sie tego jedzenia namnożyło i ciast i wiadomo ze nie jadłam 800 kcal wtedy, a w sumie przytyłam tylko 500 g. Ten obiad co sobie zrobiłam teraz zajął całkowicie cały talerz i sie najadłam, także nie można powiedziec ze sie głodze ;d No, ale cóż, opinie zawsze sa podzielone ![]()
![]() |
#499 |
BAN stały
|
Ja dzisiaj:
Śniadanie: nic, bo do kościoła z samego rana poszłam, zjadłam po drodze trochę cheetosów koleżanki, może ze 100-150kcal to było. Obiad: Zupa pomidorowa z ryzem z naprawdę odrobinką śmietany, Kawałki kurczaka z ryżem i kukurydzą. Podwieczorek: Sałatka owocowa ze szklanki winogron, połowy średniego banana, 1 pomarańcza i 1kiwi Nie wiem ile to kcal, bo liczyć mi się nie chce, ale zapewne dużo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrobisz oczywiście jak uważasz, ale z doświadczenia wiem, że za niedługo odczujesz skutki swojej diety. Cytat:
Dziewczyny, co z Wami jest? Jedzcie chociaż te 1300 kcal, diety poniżej 1000 kcal nie mają sensu, bo w rzeczywistości nie odchudzają. Spalacie mięśnie, spowalniacie metabolizm - po co? Tak bardzo zależy Wam na jojo? KONIECZNIE przeczytajcie: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668 Dla uzupełnienia informacji także to: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 Bez znajomości tych dwóch wątków nie wyobrażam sobie zdrowego, skutecznego odchudzania. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
ja właśnie wszystko podliczyłam za pomocą kalkulatora z internetu i wyszło mi, że zjadłam ok. 1300kcal
jestem z siebie dumna bo zachowywałam odstępy już między posiłkami i praktycznie oprócz jogurcika owocowego nic słodkiego nie zjadłam może wreszcie mi się uda ![]() a co do dziewczyn powyżej... ja Wam ze swojego doświadczenia odradzam takie diety bo ja tak wcześniej robiłam.. schudłam na tych "niby cudownych" dietach dużo i krótkim czasie ale też w niedługim czasie przytyłam drugie tyle jedząc praktycznie normalnie i dużo mniej niż przed zaczęciem całego odchudzania
23.09.2012 ![]() 08.08.2015 ![]() ![]() Edytowane przez m4dziia Czas edycji: 2009-04-19 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
BAN stały
|
Cholera, nie wiedziałam, że aż tak mało kalorii zjadłam -.-, nie chcę głodować, po prostu chcę chudnąć ok. 1-1,5kg tygodniowo, chcę się pozbyc boczków. Będę musiała naprawdę sobie komponować posiłki. Nie chcę efektu jo-jo. A może dziewczyny macie jakąs dietę , na której można sobie pojeść,ale nie przemeczać sie z gotowaniem i robieniem posiłków, bo szkoła i nauka wzywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
ja zjadlam gyros z ziemniaczkami farmerskimi sosami i sorowka i popilam cola:P ale bylam 3 godzinnym spacerze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny trochę mnie nie było bo burzliwy tydzień miałam same imprezy więc kalorie liczyłam mniej więcej a raczej mniej...
Ale już od dziś wracam do skrupulatnego ważenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj niestety na obiad byly grzeszki bo bylam u babci na obiedzie i nistety musialam zjesc rosol z makaronem(ale malo makaronu) a potem jeszzcze mielonego z mizeria
![]() ![]() Ś: 2plasteki sera bialego,sałatka(salata pekinska,zielony ogorek,szczypiorek,sol,pi eprz,ocet) K;chude miesko z kurczaka,pol papryki,plasterek poledwicy sopockiej Ale musze sie pochwalic ze wazylam sie po obiedzie i mialam -1kg ![]() tylko szkoda ze tego po mnie nie widac bo ja jakos roznicy nie widze
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
uh ja dzisiaj dzien zamykam z okolo 2600 kcal. Tragedii nie ma ale dieta to na pewno nie była
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
no ja wole liiczyc bo potem bede juz kojarzyla ile co ma kalorii. musi mi sie chciec, bo bardzo chce zrzucic te duzo kilogramow :|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Zadomowienie
|
Ja nie liczę a kilogramy spadają, jakbym wczorajszy dzień podliczyła i dzisiejszy to pewnie bym sie załamała...
![]()
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
no ja nawet nie wiem czy spadaja. ale zawzielam sie wiec i kalorie licze i staram sie 1800 nie przekraczac (jak przekrocze tragedii nie ma ale wole nie)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.