|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)
Cytat:
Ponieważ w Polsce, JA biorę ślub kościelny a TŻet na doczepkę hehe można tak to ująć, ponieważ ja składam przysięgę, TŻet będzie miał totalnie zmienioną, jako iż nie jest katolikiem, nie będzie przysięgi składał i tak samo będzie w Indiach ... On bierze ślub w swojej religii a ja na doczepkę, wszystko co będę musiała powiedzieć będzie totalnie zmienione, tak by nie przyrzekać ich wiarze... (btw. musimy pisać podanie do Biskupa, o pozwolenie na taki ślub ... ale z tego co wiem to tylko formalność i wydają bez problemu , ale to się robi po załatwieniu wszelkich formalności kościelnych)
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4323 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Zaproszenia rozdaliśmy już wszystkie. Na chwilę obecną odmówił nam kuzyn tż, który mieszka za granicą i nie da rady przyjechać. Nie dostałam jeszcze odpowiedzi od mojej koleżanki. Poza tym kilka osób, które zapraszaliśmy z osobami towarzyszącymi przyjdzie solo. Generalnie liczba gosci nie zmniejszyła się drastycznie, bo w trakcie zapraszania doszliśmy do wniosku, że możemy pozwolić sobie na jeszcze kilka osób. No tak, różnica czasu. Ale Ty przynajmniej będziesz mieć jeszcze pół niedzieli przed sobą, jak my będziemy się kładły spać ![]() Cytat:
Włosy faktycznie mam dosyć długie (do połowy pleców) i do tego są strasznie gęste, także jest co czesać ![]() Kurcze chyba tego księdza delikatnie mówiąc pogieło U mnie ponoć jest "co łaska", ale z tego co wiem ludzie zazwyczaj dają 300 zł i my też tyle zamierzamy zapłacić.Cytat:
Obawiam się, że żaden ksiądz nie zgodzi się na udzielanie ślubu w okresie postu. No chyba, że nie będziecie robić wesela. Cytat:
Dzisiaj przygotowań ciąg dalszy. Po obiedzie jedziemy z tz do makro po cukierki na prezenciki dla gości. Musimy też kupić wino i wodę mineralną. Wczoraj też zaczęliśmy robić zawieszki na wódkę. Muszę jeszcze pomęczyć trochę tż i poćwiczyć kroki do tańca, bo od ostatniej lekcji miesiąc temu nic nie zrobiliśmy, a w czwartek następna i będzie kiszka jak tż nie będzie umiał powtórzyć tego co było. Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2009-04-19 o 09:46 |
|||
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie slucham najnowszego hemp gru z ryskiem Riedlem i sie nakrecam
ale bym potanczyla
|
|
#4325 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze sie tak zastanawiam na co Ksiedzu az tyle pieniedzy bo przeciez On nie ma rodziny A z kazdego Slubu pogrzebu chrzcin a i teraz dochodzi Komunia bierze duzo kasy Hmmm... dla mnie to za duzo ale coz trzeba dac bo poznej beda problemy
|
#4326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie o to mi chodzilo bo slyszlaam ze tak trzeba a niebylam pewna![]() Cytat:
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
nie mowie o kosciele ateistycznym tylko poprostu msza i przysiega jest tak zmieniona by twoj tz uczesticzy w iej jako ateista czyli nieprzyjegal, i ty u niego tak samo,
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4331 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas za ślub sie płaci 800 lub 900 zł ( w tym kościelny 150 zł i organista 200). Jak dla mnie to troszki dużo, jeszcze o kwiaty do kościoła sama będe musiała zadbac. |
|
|
|
|
#4332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zobaczcie co znalazlam
![]() Prognoza sezonowa od kwietnia do września Prognoza sezonowa powstaje na podstawie skomplikowanych korelacji w obserwacjach odchyleń od normy temperatury wód Atlantyku, wpływie anomalii El Nińo i La Nińa na ziemski klimat, tendencji rozwoju sytuacji atmosferycznej względem miesięcy minionych, charakterystyki oraz porównań stanu pogody względem południowej półkuli naszej planety, a także anomalii pogodowych mających miejsce na całej Ziemi. Pamiętajmy, że prognozy mają charakter orientacyjny i nie są szczegółowe. Kwiecień bardzo ciepły i suchy Najnowsze, szczegółowe prognozy na kwiecień dla poszczególnych regionów Polski znaleźć można w naszej prognozie 16-dniowej pod adresem: www.twojapogoda.pl/16dni.htm Maj bardzo ciepły i suchy W tym roku będziemy mogli liczyć na pogodę w maju, która przyniesie nam wiele bardzo ciepłych, suchych i słonecznych dni. Niestety nie wszyscy będą tak zadowoleni, ponieważ w północnej połowie Polski niedobór opadów może opóźnić wegetację roślin na polach uprawnych. Temperatura wszędzie będzie nieco wyższa niż zwykle w tym miesiącu, szczególnie na wschodzie kraju, gdzie odstępstwo od normy temperaturowej będzie największe. Przeważnie możemy liczyć na 20-25 stopni, ale miejscami temperatura może sięgnąć 30 stopni. Czerwiec, lipiec i sierpień gorące, ale burzowe Tegoroczne lato przyniesie nam bardzo wysokie temperatury, ale będzie również niespokojne. W niektórych regionach naszego kraju pojawi się susza, która może powodować podobne spustoszenia do ubiegłorocznych na zachodzie Polski. Tym razem jednak największy niedobór opadów może się pojawić w dzielnicach wschodnich. Okres letni będzie obfitować w burze, które miejscami mogą być gwałtowne i powodować spustoszenia, głównie w dzielnicach zachodnich i południowych Polski. W krajach śródziemnomorskich, które są latem celem wyjazdu wielu Polaków, często będzie padać deszcz i grzmieć, niebo będzie zasnute szarymi chmurami, a temperatura może się utrzymywać na poziomie niższym niż w ostatnich latach. Wrzesień chłodny i deszczowy Letnia pogoda szybko dobiegnie końca, dlatego też we wrześniu nie będzie mogli delektować się wieloma gorącymi dniami. Pierwsze wyraźniejsze fale chłodów pojawią się już w pierwszej połowie miesiąca i będą im towarzyszyć częste, obfite opady deszczu, mogące podnosić poziom rzek i powodować podtopienia. ![]() Będzie ciepło, czy zimno? Kolorowe mapki Polski prezentują spodziewane procentowe prawdopodobieństwo odchylenia temperatury od normy wieloletniej. Czerwone pola oznaczają temperaturę na poziomie powyżej normy (cieplej niż zwykle), zaś niebieskie poniżej normy (zimniej niż zwykle). Im większy procent, tym większe prawdopodobieństwo. ![]() Będzie mokro, czy sucho? Kolorowe mapki Polski prezentują spodziewane procentowe prawdopodobieństwo odchylenia sumy opadów od normy wieloletniej. Zielone pola oznaczają sumy opadów powyżej normy (bardziej mokro niż zwykle), zaś brązowe poniżej normy (bardziej sucho niż zwykle). Im większy procent, tym większe prawdopodobieństwo. ![]() |
|
|
|
#4336 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() dziękuje Cytat:
z resztą, wiele osób w ogóle nie zna się na trenach i nie domyśli się, że mogło to lepiej wyglądać. Tak jak napisałaś na różnych osobach to inaczej się układaCytat:
dzięki za radęsuper piękna ta sukienka, szkoda tylko, że nie możemy podziwiać jej na TobieCytat:
![]() Cytat:
obrączki rónież![]() edit madzialenko nie sugerowałabym się tą prognozą, oczywiste jest to, że latem będzie gorąco a jak będzie gorąco to w zetknięciu z zimnym frontem powstaną gwałtowne burze, nic nowego nie napisali. Jak będzie dowiemy się w tym dniu i nic nie da się już zrobić No chyba, że modlitwy o utrzymanie dobrej pogody, bo przecież słońce mamy już zamówione od dawna
Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2009-04-19 o 12:02 |
||||
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
tak sambe
chcielismy rumbe ale kawalek mamy z istnej samby wiec bedzie samba ![]() madzialenka [/B]niestety musze cie zmartwic ale dlugterminowa na twojej pogodzie sie nie sprawdza owszem ta kilkudniowa jest rewelacyjna wiem bo od ponad roku to moj protal z pogoda wiec wiem ze za troche zmeinia ta dlugo terminowa i ja udoskonala wiec sie nienapalaj ze bedzie tak jak napisali
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2009-04-19 o 12:07 |
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tam nie wierze w prognozy pogody
od kilku lat zapowiadaja upalne lata i jakos srednio im sie to sprawdza ja tam wiem, ze w kazdy weekend tego roku bedzie super pogoda i tego sie bede trzymac
|
|
|
|
#4339 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
no widzisz... masakra jakas, ale coz takie zycie
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
rzeczywiście kosmiczna ta cena za ślub, my planuejmy dać 300-400 zł, nie więcej, bo tyle się u nas daje.
Samba szukałaś bolerek, wklejam dwa linki bolerek zrobionych chyba z dobrego materiału i w dobrej cenie http://allegro.pl/item607711101_bole...cent_sile.html http://allegro.pl/item612324328_bole...m_rekawem.html |
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez sie tyle daje, i tylko tyle bo siostra zakonna albo organista gra w darze dla mlodych i kwiaty sa tez od siostr jako prezent...
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
to bardzo fajnie macie, bo my musimy sami zadbać o dekoracje i zapłacić organiście
|
|
|
|
#4344 |
|
Raczkowanie
|
MisQa To placisz jeszcze wiecej niz ja Hmmm.. coz trzeba jakos przezyc... Dochodzi mi rowniez ubranie Kosciola Ja place za kwiaty swieczniki te takie duze itpd ok 800 zl Kwiatow nie ma teraz tak za duzo wiec wszystkie sa drogie
|
#4345 |
|
Raczkowanie
|
Mysmy dali 500zl na kosciol.
Wczora kupilismy garnitur w "Bytomiu" wreszcie .
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
bajaaa my slubujemy tego samego dnia to czemu ty w suwaczku masz 3 miechy i 19 dni a ja 20dni i jak licze to jest 20.. cy to wina suwaczkow czy czego?
|
|
#4347 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mamy podobny wierszyk super Cytat:
Cytat:
Cytat:
obraczki boskie Cytat:
wklejam link dla lasek do posluchania..tez mi sie podoba a ja zapomniałam się pochwalić, że przyjęli mnie do pracy... i jestem zatrudniona od 8 kwietnia.. jak na razie super mi się pracuje choć męcząco...bo 8 godzin na nogach.. i to zero siedzenia...chodzenie,,,b ieganie,,,stanie... i tak 8 godz... dojezdzam tez 2 tyg do innego miasta wiec godzine w busie jeszcze siedze w jedna strone.. wychodzi ze 12 godz nie ma mnie w domku na szczescie jeszcze ten tydzien i juz bedziemy na naszym sklepie u mnie w miescie na dodatek 10 min od mojego domu spacerkiem ![]() hehe ja wlansie szukam dekoracji na samochod...w sumie juz znalazlam teraz zamierzam kupic
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() oo to super, ze ci sie praca podoba. a jak bedziesz jeszcze pracowała w swoim miescie to juz w ogóle super a co tam dokładnie robisz??ps. wiem, ze te długoterminowe sie cienko sprawdzają, ale skoro piszą, ze bedzie łądnie to miło tak sobie poczytac hehe
|
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
strippi - gratuluje pracy
|
#4350 |
|
Raczkowanie
|
strippi dziękuje za opinie na temat mojej sukni i fajnie ze ci sie podoba
Oczywiście gratuluje znalezienia pracy. Ten tydzień szybciutko ci napewno zleci i już nie bedziesz musiała sie tak męczyc z tymi dojazdami i tracic tyle czasu. Najważniejsze, że jestes z tej pracy zadowolona |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

a wogole mam pytanie czy jak wezniesz slub w jego religi czy to czasem niejest juz pzreszkoda zeby wziasc w naszej?
, ale to się robi po załatwieniu wszelkich formalności kościelnych)

Nie robilismy rezerwowej listy tylko inne osoby sa zaproszone na poprawiny 

czemy piątek ? ah ... bo ślub braliśmy w Danii (tylko cywilny), a tu dzień nie ma znaczenia, i celowałam tak, żeby za rok 27.03 był sobotą i moglibyśmy wziąć ślub kościelny w Polsce, ale co ? Nie pomyślałam, ze w tym czasie jest post przed Wielkanocą, i