Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-19, 09:38   #4321
Margotka_
Zadomowienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
t

witaj... a wogole mam pytanie czy jak wezniesz slub w jego religi czy to czasem niejest juz pzreszkoda zeby wziasc w naszej?
Nie Ponieważ w Polsce, JA biorę ślub kościelny a TŻet na doczepkę hehe można tak to ująć, ponieważ ja składam przysięgę, TŻet będzie miał totalnie zmienioną, jako iż nie jest katolikiem, nie będzie przysięgi składał i tak samo będzie w Indiach ... On bierze ślub w swojej religii a ja na doczepkę, wszystko co będę musiała powiedzieć będzie totalnie zmienione, tak by nie przyrzekać ich wiarze... (btw. musimy pisać podanie do Biskupa, o pozwolenie na taki ślub ... ale z tego co wiem to tylko formalność i wydają bez problemu , ale to się robi po załatwieniu wszelkich formalności kościelnych)
Margotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 09:40   #4322
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margotka_ Pokaż wiadomość
Nie Ponieważ w Polsce, JA biorę ślub kościelny a TŻet na doczepkę hehe można tak to ująć, ponieważ ja składam przysięgę, TŻet będzie miał totalnie zmienioną, jako iż nie jest katolikiem, nie będzie przysięgi składał i tak samo będzie w Indiach ... On bierze ślub w swojej religii a ja na doczepkę, wszystko co będę musiała powiedzieć będzie totalnie zmienione, tak by nie przyrzekać ich wiarze... (btw. musimy pisać podanie do Biskupa, o pozwolenie na taki ślub ... ale z tego co wiem to tylko formalność i wydają bez problemu , ale to się robi po załatwieniu wszelkich formalności kościelnych)
nie wiedziałam, że tak mozna

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 09:42   #4323
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
bardzo łądne
Ktosiu a jak tam sytacja z zaproszeniami??
Dziękuję
Zaproszenia rozdaliśmy już wszystkie. Na chwilę obecną odmówił nam kuzyn tż, który mieszka za granicą i nie da rady przyjechać. Nie dostałam jeszcze odpowiedzi od mojej koleżanki. Poza tym kilka osób, które zapraszaliśmy z osobami towarzyszącymi przyjdzie solo. Generalnie liczba gosci nie zmniejszyła się drastycznie, bo w trakcie zapraszania doszliśmy do wniosku, że możemy pozwolić sobie na jeszcze kilka osób.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
a prosze bardzo

nic pora zmykac spac ... u mnie juz 3 rano
No tak, różnica czasu. Ale Ty przynajmniej będziesz mieć jeszcze pół niedzieli przed sobą, jak my będziemy się kładły spać

Cytat:
Napisane przez darenka0707 Pokaż wiadomość
diya1983 Mi odmowilo 10 gosci a TZ 5 Czyli wesele wyjdzie na ok 150 Ja zaczelam prosic w lutym Jakie to zapraszanie meczace Nie robilismy rezerwowej listy tylko inne osoby sa zaproszone na poprawiny

Margotka_ Ksiadz Ksiedzem ale czemu nie ma sie zgodzic na to jak Wam pasuje jak sobie wymarzyliscie Hmmm.. w mojej parafii Ksiadz zażądał chyba rekordowy koszt slubu 800 zl Czy u was tez tak jest?

ktosia86 Sliczna fryzurka chyba musisz miec dosyc dlugie wlosy na takie upiecie A obraczki cudo
Dziękuję
Włosy faktycznie mam dosyć długie (do połowy pleców) i do tego są strasznie gęste, także jest co czesać
Kurcze chyba tego księdza delikatnie mówiąc pogieło U mnie ponoć jest "co łaska", ale z tego co wiem ludzie zazwyczaj dają 300 zł i my też tyle zamierzamy zapłacić.

Cytat:
Eh i własnie, dzisiaj chyba poświęce sobie całą niedzielę na buszowanie po necie i skrzętnie tworzenie e-maili do Proboszczy, a nóż ... może się uda i ten wymarzony 27 marzec 2010, ojj bardzo bym chciała )) ....

Co do kosztów, zanim się dowiedziałam o tym, że takiej jakiej chcemy daty mieć nie możemy to Ksiądz dodał - "co łaska, 500 zł minimum" to był szczyt wszystkiego, ale 800 zł w życiu bym nie dała ... przesadzają!

P.S Będę do Was zaglądać często, bo wątek mi się spodobał ....

ktosia86
śliczna fryzurka .. i obrączki ... oO to i może ja swoje wkleję ) hehe ... tylko my już swoje na palcach nosimy )
Dziękuję Wasze obrączki również są piękne.
Obawiam się, że żaden ksiądz nie zgodzi się na udzielanie ślubu w okresie postu. No chyba, że nie będziecie robić wesela.

Cytat:
(...)
super fryz i fajne obraczki

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

my 300 co łaska
Dziękuję

Dzisiaj przygotowań ciąg dalszy. Po obiedzie jedziemy z tz do makro po cukierki na prezenciki dla gości. Musimy też kupić wino i wodę mineralną. Wczoraj też zaczęliśmy robić zawieszki na wódkę.
Muszę jeszcze pomęczyć trochę tż i poćwiczyć kroki do tańca, bo od ostatniej lekcji miesiąc temu nic nie zrobiliśmy, a w czwartek następna i będzie kiszka jak tż nie będzie umiał powtórzyć tego co było.

Edytowane przez ktosia86
Czas edycji: 2009-04-19 o 09:46
ktosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 09:48   #4324
martucha84
Zakorzenienie

a ja sobie slucham najnowszego hemp gru z ryskiem Riedlem i sie nakrecam ale bym potanczyla
Stary 2009-04-19, 09:48   #4325
darenka0707
Raczkowanie

Zawsze sie tak zastanawiam na co Ksiedzu az tyle pieniedzy bo przeciez On nie ma rodziny A z kazdego Slubu pogrzebu chrzcin a i teraz dochodzi Komunia bierze duzo kasy Hmmm... dla mnie to za duzo ale coz trzeba dac bo poznej beda problemy
darenka0707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 09:51   #4326
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
no wlansie tak myslalam ze trzeba pisac podanie do biskupa i w nieswoim kosciele skladas ateistyczna prysiege wlasnie o to mi chodzilo bo slyszlaam ze tak trzeba a niebylam pewna

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Dzisiaj przygotowań ciąg dalszy. Po obiedzie jedziemy z tz do makro po cukierki na prezenciki dla gości. Musimy też kupić wino i wodę mineralną. Wczoraj też zaczęliśmy robić zawieszki na wódkę.
Muszę jeszcze pomęczyć trochę tż i poćwiczyć kroki do tańca, bo od ostatniej lekcji miesiąc temu nic nie zrobiliśmy, a w czwartek następna i będzie kiszka jak tż nie będzie umiał powtórzyć tego co było.
my od poniedzialku zaczynamy lekcje naszej samby, edziemy jezdzic na ogolny w piatki i na nasza sambe w poniedzialki jeden tydzien jedno drug drugie a kolo lipca tylko juz szlifowac sambe
Stary 2009-04-19, 09:52   #4327
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze sie tak zastanawiam na co Ksiedzu az tyle pieniedzy bo przeciez On nie ma rodziny A z kazdego Slubu pogrzebu chrzcin a i teraz dochodzi Komunia bierze duzo kasy Hmmm... dla mnie to za duzo ale coz trzeba dac bo poznej beda problemy
musi miec na "okazałe" życie

Stary 2009-04-19, 09:53   #4328
Margotka_
Zadomowienie

Cytat:
no wlansie tak myslalam ze trzeba pisac podanie do biskupa i w nieswoim kosciele skladas ateistyczna prysiege wlasnie o to mi chodzilo bo slyszlaam ze tak trzeba a niebylam pewna
e nie nie, normalnie ślub w swoim kościele katolickim, po prostu przysięga jest zmieniona tak, że jedna strona tylko ślubuje ... nic o kościele ateistycznym mi niewiadomo ...
Margotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 10:13   #4329
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
e nie nie, normalnie ślub w swoim kościele katolickim, po prostu przysięga jest zmieniona tak, że jedna strona tylko ślubuje ... nic o kościele ateistycznym mi niewiadomo ...
nie mowie o kosciele ateistycznym tylko poprostu msza i przysiega jest tak zmieniona by twoj tz uczesticzy w iej jako ateista czyli nieprzyjegal, i ty u niego tak samo,
Stary 2009-04-19, 10:31   #4330
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:

my od poniedzialku zaczynamy lekcje naszej samby, edziemy jezdzic na ogolny w piatki i na nasza sambe w poniedzialki jeden tydzien jedno drug drugie a kolo lipca tylko juz szlifowac sambe
Marta będziecie tańczyć sambę jako pierwszy taniec?
Stary 2009-04-19, 10:44   #4331
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Wklejam obiecane fotki fryzury i zdjęcia naszych obrączek, bo wcześniej nie miałam możliwości.
Co do trenu, jedna wartstwa (satynowa) będzie podpięta na wysokości kolan, natomiast organza z koronką na pupie.W ten sposób wzór z koronki idący wzdłuż trenu będzie wyeksponowany również przy podpiętym trenie.
Fryzurka ładniutka i obrączki równiż

U nas za ślub sie płaci 800 lub 900 zł ( w tym kościelny 150 zł i organista 200). Jak dla mnie to troszki dużo, jeszcze o kwiaty do kościoła sama będe musiała zadbac.
Stary 2009-04-19, 11:33   #4332
kupka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
hej Fryzurka super. Ślicznie wyglądasz Co do makijażu to wydaje mi się że powinien być trochę mocniejszy-w sensie oczy bardziej podkreślone. Wydaje mi się że odrobinką czarnej kredki zdziałałaby cuda i ideanie zagrałaby z Twoją urodą Poza tym naprawdę fajnie

Diya1983 Zdania są podzielone. Ja będę miała długi tren i długaśny welon To nasz slub, NAM się musi podobać
Dobrze mówię dziewczynki????
Zgadzam się z tobą to nas ślub i nam ma się podobac.
kupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 11:38   #4333
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
diya1983 Mi odmowilo 10 gosci a TZ 5 Czyli wesele wyjdzie na ok 150 Ja zaczelam prosic w lutym Jakie to zapraszanie meczace Nie robilismy rezerwowej listy tylko inne osoby sa zaproszone na poprawiny

Margotka_ Ksiadz Ksiedzem ale czemu nie ma sie zgodzic na to jak Wam pasuje jak sobie wymarzyliscie Hmmm.. w mojej parafii Ksiadz zażądał chyba rekordowy koszt slubu 800 zl Czy u was tez tak jest?

ktosia86 Sliczna fryzurka chyba musisz miec dosyc dlugie wlosy na takie upiecie A obraczki cudo

u nas powiedziano , ze za sam slub 1000 zl + 100 zl za swiatlo... / to nie wiem co tam bedzie ze przez 40 min tyle swiatla napalimy.../ + na cerkiew + cos tam jeszcze, czyli 1500 szykowac musimy na sam slub

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 11:45   #4334
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
u nas powiedziano , ze za sam slub 1000 zl + 100 zl za swiatlo... / to nie wiem co tam bedzie ze przez 40 min tyle swiatla napalimy.../ + na cerkiew + cos tam jeszcze, czyli 1500 szykowac musimy na sam slub
matko to nam jakieś 300zł wyjdzie za to

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 11:46   #4335
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny zobaczcie co znalazlam

Prognoza sezonowa
od kwietnia do września
Prognoza sezonowa powstaje na podstawie skomplikowanych korelacji w obserwacjach odchyleń od normy temperatury wód Atlantyku, wpływie anomalii El Nińo i La Nińa na ziemski klimat, tendencji rozwoju sytuacji atmosferycznej względem miesięcy minionych, charakterystyki oraz porównań stanu pogody względem południowej półkuli naszej planety, a także anomalii pogodowych mających miejsce na całej Ziemi. Pamiętajmy, że prognozy mają charakter orientacyjny i nie są szczegółowe.
Kwiecień bardzo ciepły i suchy
Najnowsze, szczegółowe prognozy na kwiecień dla poszczególnych regionów Polski znaleźć można w naszej prognozie 16-dniowej pod adresem: www.twojapogoda.pl/16dni.htm
Maj bardzo ciepły i suchy
W tym roku będziemy mogli liczyć na pogodę w maju, która przyniesie nam wiele bardzo ciepłych, suchych i słonecznych dni. Niestety nie wszyscy będą tak zadowoleni, ponieważ w północnej połowie Polski niedobór opadów może opóźnić wegetację roślin na polach uprawnych. Temperatura wszędzie będzie nieco wyższa niż zwykle w tym miesiącu, szczególnie na wschodzie kraju, gdzie odstępstwo od normy temperaturowej będzie największe. Przeważnie możemy liczyć na 20-25 stopni, ale miejscami temperatura może sięgnąć 30 stopni.
Czerwiec, lipiec i sierpień gorące, ale burzowe
Tegoroczne lato przyniesie nam bardzo wysokie temperatury, ale będzie również niespokojne. W niektórych regionach naszego kraju pojawi się susza, która może powodować podobne spustoszenia do ubiegłorocznych na zachodzie Polski. Tym razem jednak największy niedobór opadów może się pojawić w dzielnicach wschodnich. Okres letni będzie obfitować w burze, które miejscami mogą być gwałtowne i powodować spustoszenia, głównie w dzielnicach zachodnich i południowych Polski. W krajach śródziemnomorskich, które są latem celem wyjazdu wielu Polaków, często będzie padać deszcz i grzmieć, niebo będzie zasnute szarymi chmurami, a temperatura może się utrzymywać na poziomie niższym niż w ostatnich latach.
Wrzesień chłodny i deszczowy
Letnia pogoda szybko dobiegnie końca, dlatego też we wrześniu nie będzie mogli delektować się wieloma gorącymi dniami. Pierwsze wyraźniejsze fale chłodów pojawią się już w pierwszej połowie miesiąca i będą im towarzyszyć częste, obfite opady deszczu, mogące podnosić poziom rzek i powodować podtopienia.

Będzie ciepło, czy zimno?
Kolorowe mapki Polski prezentują spodziewane procentowe prawdopodobieństwo odchylenia temperatury
od normy wieloletniej. Czerwone pola oznaczają temperaturę na poziomie powyżej normy (cieplej niż zwykle), zaś niebieskie poniżej normy (zimniej niż zwykle). Im większy procent, tym większe prawdopodobieństwo.

Będzie mokro, czy sucho?
Kolorowe mapki Polski prezentują spodziewane procentowe prawdopodobieństwo odchylenia sumy opadów
od normy wieloletniej. Zielone pola oznaczają sumy opadów powyżej normy (bardziej mokro niż zwykle), zaś brązowe poniżej normy (bardziej sucho niż zwykle). Im większy procent, tym większe prawdopodobieństwo.

Stary 2009-04-19, 11:58   #4336
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
baja super !! sliczny makijazyk i fryzurka
dziękuje

Cytat:
Przymiarka to dla mnie temat, co do którego mam jakieś mieszane uczucia. Generalnie suknia dopasowana świetnie, bolerko też piękne, welon idealnie taki jak chciałam, ale... pojawił się problem jak przyszło do upinania trenu. Pamiętam, że jak zamawiałam suknię, to akurat inna dziewczyna odbierała taką samą. Miała super przemyślane podpięcie trenu. Bo tak się składa, że moja suknia ma bardzo długi tren, dwuwarstwowy, dlatego nie jest to taka prosta historia. Miałam nadzieję, że dla krawcowej nie okaże się problemem odtworzenie tego samego upięcia. Jednak okazało się, że jest problem, bo na każdej osobie to wszystko inaczej się układa. W końcu udało się coś wykombinować. Nie jestem do tego do końca przekonana, ale już nic nie zmienię. Moja mama stwierdziła, że wygląda to dobrze i właściwie mogę jej wierzyć, bo jak coś jest nie tak, to ona wali prosto z mostu.
Może też inaczej będzie to wyglądać jak będzie dobrze doszyte, bo na razie było przypięte szpilkami a wiadomo, że efekt wtedy znika.
No cóż zobaczymy
na pewno po przyszyciu tego upięcia będzie o wiele lepiej to wyglądać, nie martw się, dobrze, że w ogóle udało się coś wymyślić z resztą, wiele osób w ogóle nie zna się na trenach i nie domyśli się, że mogło to lepiej wyglądać. Tak jak napisałaś na różnych osobach to inaczej się układa

Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
hej Fryzurka super. Ślicznie wyglądasz Co do makijażu to wydaje mi się że powinien być trochę mocniejszy-w sensie oczy bardziej podkreślone. Wydaje mi się że odrobinką czarnej kredki zdziałałaby cuda i ideanie zagrałaby z Twoją urodą Poza tym naprawdę fajnie
dziękuje może rzeczywiście te kreski powinny być trochę mocniejsze, przemyślę sprawę dzięki za radę

Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki !!

Jestem dzis zadowolona bo zakupiłam suknie
super piękna ta sukienka, szkoda tylko, że nie możemy podziwiać jej na Tobie

Cytat:
Cześć Dziewczyny,

Można się dołączyć ?

Mój ślub, troszkę nietypowo, bo w piątek 27.03.2009 czemy piątek ? ah ... bo ślub braliśmy w Danii (tylko cywilny), a tu dzień nie ma znaczenia, i celowałam tak, żeby za rok 27.03 był sobotą i moglibyśmy wziąć ślub kościelny w Polsce, ale co ? Nie pomyślałam, ze w tym czasie jest post przed Wielkanocą, i a nie ślub totalnie mnie to załamało, ale cóż, wybierze się inną datę w takim razie i takim sposobem zostałam mężatką hehe ...

Teraz dzielnie i skrzętnie przygotowuję się do ślubu kościelnego, na razie wiele problemów stoi na drodzę, gdyż TŻet pochodzi z Indii, nie jest katolikiem, no ... i księdzu to troszke nie na rękę

Pozdrawiam Wam wszystkie Panny Młode
witam

Cytat:
Wklejam obiecane fotki fryzury i zdjęcia naszych obrączek, bo wcześniej nie miałam możliwości.
Co do trenu, jedna wartstwa (satynowa) będzie podpięta na wysokości kolan, natomiast organza z koronką na pupie.W ten sposób wzór z koronki idący wzdłuż trenu będzie wyeksponowany również przy podpiętym trenie.
śliczna fryzurka obrączki rónież

edit
madzialenko nie sugerowałabym się tą prognozą, oczywiste jest to, że latem będzie gorąco a jak będzie gorąco to w zetknięciu z zimnym frontem powstaną gwałtowne burze, nic nowego nie napisali. Jak będzie dowiemy się w tym dniu i nic nie da się już zrobić No chyba, że modlitwy o utrzymanie dobrej pogody, bo przecież słońce mamy już zamówione od dawna

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2009-04-19 o 12:02
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 12:05   #4337
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Marta będziecie tańczyć sambę jako pierwszy taniec?
tak sambe chcielismy rumbe ale kawalek mamy z istnej samby wiec bedzie samba
madzialenka [/B]niestety musze cie zmartwic ale dlugterminowa na twojej pogodzie sie nie sprawdza owszem ta kilkudniowa jest rewelacyjna wiem bo od ponad roku to moj protal z pogoda wiec wiem ze za troche zmeinia ta dlugo terminowa i ja udoskonala wiec sie nienapalaj ze bedzie tak jak napisali

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2009-04-19 o 12:07
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 12:07   #4338
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a ja tam nie wierze w prognozy pogody od kilku lat zapowiadaja upalne lata i jakos srednio im sie to sprawdza ja tam wiem, ze w kazdy weekend tego roku bedzie super pogoda i tego sie bede trzymac
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 12:10   #4339
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety już nie ... ale nie poddaję się, próbuje kontaktu meilowego z Parafiami i telefonicznego, zobaczymy co uda się załatwić jestem dobrej myśli ... jeżeli nie w tym roku, to w następnym ... co się odwlecze to nie uciecze
Ale ksiądz wymyśla. Mam nadzieję, że znajdziesz inny kościół z "bardziej życiowym" księdzem. Mój TŻ jest za granicą, więc załatwialiśmy rzeczy kościelne ja był. Termin rezerwowaliśmy w lipcu, protokół spisywaliśmy w marcu, a resztę załatwimy dzień przed ślubem. I co da się? Da się! Wiele forumowiczek tak załatwiało. Ja nie ten kościół to inny. Powodzenia

Cytat:
Z tym ślubem w 2 religiach, to w kościele katolickim zawierając małżeństwo z osobą innej wiary ślubujesz wychowywać dzieci w wierze katolickiej. To jest warunek żeby taki ślub dostać. Od małżonka zmiana wiary nie jest wymagana. Czy jak będziesz brała ślub w Indiach, oni w swojej przysiędze nie mają czegoś podobnego? Bo wtedy będziesz miała problem.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 12:11   #4340
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
matko to nam jakieś 300zł wyjdzie za to
no widzisz... masakra jakas, ale coz takie zycie

Stary 2009-04-19, 12:18   #4341
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
no widzisz... masakra jakas, ale coz takie zycie
rzeczywiście kosmiczna ta cena za ślub, my planuejmy dać 300-400 zł, nie więcej, bo tyle się u nas daje.

Samba szukałaś bolerek, wklejam dwa linki bolerek zrobionych chyba z dobrego materiału i w dobrej cenie

http://allegro.pl/item607711101_bole...cent_sile.html

http://allegro.pl/item612324328_bole...m_rekawem.html
Stary 2009-04-19, 12:33   #4342
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
rzeczywiście kosmiczna ta cena za ślub, my planuejmy dać 300-400 zł, nie więcej, bo tyle się u nas daje.
u nas tez sie tyle daje, i tylko tyle bo siostra zakonna albo organista gra w darze dla mlodych i kwiaty sa tez od siostr jako prezent...
Stary 2009-04-19, 13:04   #4343
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tez sie tyle daje, i tylko tyle bo siostra zakonna albo organista gra w darze dla mlodych i kwiaty sa tez od siostr jako prezent...
to bardzo fajnie macie, bo my musimy sami zadbać o dekoracje i zapłacić organiście
Stary 2009-04-19, 13:28   #4344
darenka0707
Raczkowanie

MisQa To placisz jeszcze wiecej niz ja Hmmm.. coz trzeba jakos przezyc... Dochodzi mi rowniez ubranie Kosciola Ja place za kwiaty swieczniki te takie duze itpd ok 800 zl Kwiatow nie ma teraz tak za duzo wiec wszystkie sa drogie
darenka0707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 13:51   #4345
__Madzia__
Raczkowanie

Mysmy dali 500zl na kosciol.
Wczora kupilismy garnitur w "Bytomiu" wreszcie.
Stary 2009-04-19, 13:55   #4346
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
to bardzo fajnie macie, bo my musimy sami zadbać o dekoracje i zapłacić organiście
bajaaa my slubujemy tego samego dnia to czemu ty w suwaczku masz 3 miechy i 19 dni a ja 20dni i jak licze to jest 20.. cy to wina suwaczkow czy czego?
Stary 2009-04-19, 14:23   #4347
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

a ja w koncu zamówiłam zaproszenia slubne 93 sztuki
http://www.allegro.pl/item608549634_...ki_gratis.html

do tego mamy winietki gratis w tym samym stylu i karteczki do srodka z takim tekstem:
Goście Drodzy, Goście Mili.
Radość byście nam sprawili
w szczęście nasze inwestując
kupon totka nam darując,
oszczędzacie kwiatów moc,
co by zwiędły w jedna noc.
Madzia i Kamil

sliczne zaproszenia
tez mamy podobny wierszyk

Cytat:
Witam dziewczynki !!

Jestem dzis zadowolona bo zakupiłam suknie
super

Cytat:
Ja to z dzisiejszego wrażenia chyba jej nie zauważyłam, tylko ja mam ecru. To fajnie że ci sie podoba, szkoda ze zdjecie jest tylko z boku
sliczna jest !

Cytat:
Cześć Dziewczyny,

Można się dołączyć ?

Mój ślub, troszkę nietypowo, bo w piątek 27.03.2009 czemy piątek ? ah ... bo ślub braliśmy w Danii (tylko cywilny), a tu dzień nie ma znaczenia, i celowałam tak, żeby za rok 27.03 był sobotą i moglibyśmy wziąć ślub kościelny w Polsce, ale co ? Nie pomyślałam, ze w tym czasie jest post przed Wielkanocą, i a nie ślub totalnie mnie to załamało, ale cóż, wybierze się inną datę w takim razie i takim sposobem zostałam mężatką hehe ...

Teraz dzielnie i skrzętnie przygotowuję się do ślubu kościelnego, na razie wiele problemów stoi na drodzę, gdyż TŻet pochodzi z Indii, nie jest katolikiem, no ... i księdzu to troszke nie na rękę

Pozdrawiam Wam wszystkie Panny Młode
witaj z nami

Cytat:
sliczna fryzurka
obraczki boskie

Cytat:
a ja sobie slucham najnowszego hemp gru z ryskiem Riedlem i sie nakrecam ale bym potanczyla
http://w216.wrzuta.pl/audio/5DX5Or6c...ryszard_riedel

wklejam link dla lasek do posluchania..tez mi sie podoba

a ja zapomniałam się pochwalić, że przyjęli mnie do pracy... i jestem zatrudniona od 8 kwietnia.. jak na razie super mi się pracuje choć męcząco...bo 8 godzin na nogach.. i to zero siedzenia...chodzenie,,,b ieganie,,,stanie... i tak 8 godz...
dojezdzam tez 2 tyg do innego miasta
wiec godzine w busie jeszcze siedze w jedna strone..
wychodzi ze 12 godz nie ma mnie w domku

na szczescie jeszcze ten tydzien i juz bedziemy na naszym sklepie u mnie w miescie
na dodatek 10 min od mojego domu spacerkiem
hehe

ja wlansie szukam dekoracji na samochod...w sumie juz znalazlam teraz zamierzam kupic
Stary 2009-04-19, 14:32   #4348
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
sliczne zaproszenia
tez mamy podobny wierszyk
dzieki
oo to super, ze ci sie praca podoba. a jak bedziesz jeszcze pracowała w swoim miescie to juz w ogóle super a co tam dokładnie robisz??

ps. wiem, ze te długoterminowe sie cienko sprawdzają, ale skoro piszą, ze bedzie łądnie to miło tak sobie poczytac hehe

Stary 2009-04-19, 14:39   #4349
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

strippi - gratuluje pracy

Stary 2009-04-19, 14:50   #4350
BEAMI
Raczkowanie

strippi dziękuje za opinie na temat mojej sukni i fajnie ze ci sie podoba
Oczywiście gratuluje znalezienia pracy. Ten tydzień szybciutko ci napewno zleci i już nie bedziesz musiała sie tak męczyc z tymi dojazdami i tracic tyle czasu. Najważniejsze, że jestes z tej pracy zadowolona
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości