Panny Młode 2010 - cz. VI - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-19, 13:54   #871
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI

a my doszliśmy do wniosku, że klasyczne zawsze będę modne i się nie zetrą jak takie bicolor oczywiście moją z diamencikiem 150zł się dopłaca więc wyszłyby nas 650zł to u mnie na wichurze u złotników no name komplet ok 1100-1200 a mówią, że sieciówki są drogie

to te były:
http://www.yes.pl/obraczki_slubne/ob...O-Z-000-OBR-70

a drugie to te, ale od razu mówię, że tutaj to są okropne, ale na żywo...
http://www.yes.pl/obraczki_slubne/ob...-Z-R02-OBR-277

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-04-19 o 14:00
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 13:56   #872
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
TZ gadał z tatą-"wszystko jest na dobrej drodze...." jeszcze z mamą ma gadać....
to dobrze

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ja mam teraz wlasnie obrazek poweselnej depresji u tzta w rodzinie... mowilam wam ze rodzina się zapożyczyla żeby wesele było na pełnym wypasie.. i teraz młodzi pojechali sobie w podróz poślubną a rodzice siedzą i płaczą jak spłacą wesele więc ja się zarzekłam że absolutnie na wesele wydam najmniej jak się da tym bardziej że mi nie zależy na tym...
mam 10 tysięcy do obcięcia w kosztach więc mam nad czym pracować i nad czym myśleć..
w zasadzie to na wszystkim da się zaoszczędzić- głupie zaproszenia wziąć złotówkę tansze i przy 100 sztukach już stówa w kieszeni..
jak z mamą siadłam wtedy to troszkę się zdenerwowalam że aż tyle nam wyszły te koszty... wiadomo ze rodzice mi dadzą kase jak ędzie trzeba ale kurde w jedną noc ludzie będą jeść więcej i pić a na drugi dzien zapomną co było na weselu a ja nie będę miała za co potem kupić sobie nowych mebli... która się przyłącza do oszczędzania??
też chcę jak najmniej przy zachowaniu przyzwoitego poziomu. Ale nie mam za bardzo jak coś zaoszczędzić. yszo mi w ostatnim kosztorysie 37 tys, ale to jest absolutne minimum i na pewno jakies nieprzewidziane wydatki dobiją do 40. NIe wiem ile rodzice będa chcieli wziąc noclegów dla naszych gości, nie wiem ile cistao i takie tam. Mam po prostu cel nieprzekroczyć 40 i jestem pewna, że nam się to uda i to mi wystarczy.
Aha - i nie będe szaleć z suknia ślubną jak mam perspektywie kosmiczną podróż poślubną, bo wiem, że czego nie wydam to mi rodzice dadzą.
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 13:57   #873
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
bo my uznalismy, że klasyczne zawsze są modne, a takie mieszane to nie dość, że z czasem się zetrą to jeszcze nie będą modne
mam takie same przemyślenia co do obrączek- ściera się to białe złoto i może nawet za kilka lat nie być modne takie połączenie różnokolorowego złota i wtedy będzie lipa..
ostatnio nasz wykładowca tak ręce na ławce ułożył jak do nas przemawiał że oglądałam sobie jego obrączkę i właśnie była taka starta że nie wiadomo z jakiego złota było robione.. białe to to czy już żółte bo takie starte beznadziejnie i dlatego na zawsze odwidzialo mi się białe złoto na obrączce... żółte klasyczne płaskie obrączki na zawsze będą idealne
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 13:57   #874
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Ale zaczynam się zastanawiac nad złotymi klasycznymi właśnie, bo w mieszanych jest białe złoto, a z białego ściera sie ta powłoka rodu a obrączki w końcu a całe zycie sa to jak się zetrze to nie będzie takie ładne.
zareczynowy mam z bialego zlota i nic mi sie nie sciera
ostatnio widzialam u jakiejs pani w tramwaju zlota (zolta) obraczke i stwierdzilam, ze nasze a pewno musza byc z bialego zlota

ja gdybym nie miala kasy na wesele to albo zrobilabym skromny obiad dla NAJBLISZEJ rodziny (bez cioci, wujkow itp.) albo wzielabym slub, a z kosciola pojechala na lotnisko i pojechala w podroz poslubna

ja tam zawsze mowilam, ze klasyczne obraczki sa zawsze modne dlatego my z TZem nie wydziwiamy. z reszta zadne udziwnione nam do gustu nie przypadly.

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-04-19 o 14:01
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 14:02   #875
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Samoa, danke
bitte

Cytat:
nooo widzisz wszystko będzie dobrze- rodzice nie zniszczą wam tego wymarzonego dnia więc luzik trąbka

ostatnio znalazłam w garażu u szwagra zaproszenie czyjeś na wesele- najlepszy dowód na to że nie warto w to inwestować za dużo bo potem i tak wszyscy to wywalają do śmieci albo gdzieś kładą że sami nie wiedzą gdzie
wiadomo, ze sie wyrzuca a ty co myslałaś, ze ktos w ramce nad kominkiem powiesi?

Cytat:
a my doszliśmy do wniosku, że klasyczne zawsze będę modne i się nie zetrą jak takie bicolor oczywiście moją z diamencikiem 150zł się dopłaca więc wyszłyby nas 650zł to u mnie na wichurze u złotników no name komplet ok 1100-1200 a mówią, że sieciówki są drogie
no to doszliście do takich samych jak ja

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
zareczynowy mam z bialego zlota i nic mi sie nie sciera
ostatnio widzialam u jakiejs pani w tramwaju zlota (zolta) obraczke i stwierdzilam, ze nasze a pewno musza byc z bialego zlota

ja gdybym nie miala kasy na wesele to albo zrobilabym skromny obiad dla NAJBLISZEJ rodziny (bez cioci, wujkow itp.) albo wzielabym slub, a z kosciola pojechala na lotnisko i pojechala w podroz poslubna
pewnie się nie ściera, bo go nie nosiszMój tez jest jeszcze w porządku a noszę go non stop.
Rozmawiałam z kilkoma jubilerami i mówili, że sie ściera od użytkowania i trzeba drugi raz pokryć rodem.

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-04-19 o 14:04
Stary 2009-04-19, 14:02   #876
metkaa
Zakorzenienie

hej
dla mnie i tz koszty wesela to tez kosmos chociaz wychodzi znacznie mniej niz niejednej z was, tez zawsze marzyłam o weselu ale jakbym nie miała kasy to by go nie było bo rodzicow niestety nie stac na to zeby nam je wyprawic
kaska87 mam nadzieje ze wam sie wszystko dobrze ułozy,

a co do mojej dekoracji sali to po rozmowie z mama i tz stwierdzilismy ze nie ma co sie w to bawic bo naprade duzo tego wszystkiego potrzeba i tak jak pisała chyba lain potem to wszystko zostanie i co z tym bedziemy robic?
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 14:03   #877
kaska87
Zakorzenienie

a ja muszę mieć z żółtego złota bo z białego to mi się kojarzą ze związkiami w gimnazjum gdzie dzieciaki sobie po 2 miesiącach dają srebrne obrączki
ładne są, ale mam uraz

mój pierścionek, przeżywa istne katusze ze mną myję w nim podłogę, naczynia, kąpię się i po 2 latach żyje i ma sie dobrze nie jest starty

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-04-19 o 14:05
Stary 2009-04-19, 14:03   #878
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

też chcę jak najmniej przy zachowaniu przyzwoitego poziomu. Ale nie mam za bardzo jak coś zaoszczędzić. yszo mi w ostatnim kosztorysie 37 tys, ale to jest absolutne minimum i na pewno jakies nieprzewidziane wydatki dobiją do 40. NIe wiem ile rodzice będa chcieli wziąc noclegów dla naszych gości, nie wiem ile cistao i takie tam. Mam po prostu cel nieprzekroczyć 40 i jestem pewna, że nam się to uda i to mi wystarczy.
Aha - i nie będe szaleć z suknia ślubną jak mam perspektywie kosmiczną podróż poślubną, bo wiem, że czego nie wydam to mi rodzice dadzą.
no oczywiście zgadzam się z tym pogrubionym bo jakiś poziom trzeba utrzymać bo inaczej byśmy jedli na papierowych talerzykach na zielonej trawce kanapki i koreczki na pikniku a nie robili wesele hehehe
moi rodzice mają 2 córeczki- mnie i siostrę i wszystką kasę jaką gromadzą to gromadzą z myślą o nas i zawsze gromadzą równo na połowę wiec im więcej wydam na pierdoły weselne tym więcej mi zostanie na budowę domu- a to jest dla mnie milion razy ważniejsze niż jakieś tam ślubne bzdety typu super extra mieniące się zaproszenia i bukiety na stoły tak wielkie i wypasione że nie widać zza nich drugiej połowy stołu- wszystko ma być prosto i elegancko!

Cytat:
albo wzielabym slub, a z kosciola pojechala na lotnisko i pojechala w podroz poslubna
widzę że więcej panien młodych ma takie myśli hehehe zaraz jak się rozszalejemy to połowa wesel odpadnie heh nie no chyba teściowa by zasłabła jakby usłyszała że nie chcemy wesela tylko spod Kościoła wyjeżdżamy
Stary 2009-04-19, 14:05   #879
lain
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie się nie ściera, go nie nosiszMój tez jest jeszcze w porządku a noszę go non stop.
Rozmawiałam z kilkoma jubilerami i mówili, że sie ściera od użytkowania i trzeba drugi raz pokryć rodem.
a wlasnie, ze teraz go codziennie nosze
a nawet go co jakis czas poleruje specjalna szmatka. i dalej jest nowka sztuka. choc to juz przeciez 3 lata minelo w styczniu jak go dostalam.
Stary 2009-04-19, 14:06   #880
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a wlasnie, ze teraz go codziennie nosze
uuu zakozaczyłaś

Stary 2009-04-19, 14:07   #881
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
hej
dla mnie i tz koszty wesela to tez kosmos chociaz wychodzi znacznie mniej niz niejednej z was, tez zawsze marzyłam o weselu ale jakbym nie miała kasy to by go nie było bo rodzicow niestety nie stac na to zeby nam je wyprawic
tez bym nie robiła jakby nasi rodzice nie mieli na to kasy.

Cytat:
widzę że więcej panien młodych ma takie myśli hehehe zaraz jak się rozszalejemy to połowa wesel odpadnie heh nie no chyba teściowa by zasłabła jakby usłyszała że nie chcemy wesela tylko spod Kościoła wyjeżdżamy
ja bym chętnie tak zrobiła, ale już wszystko za daleko zaszło i się wszyscy napalili na wesele...
Stary 2009-04-19, 14:07   #882
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomo, ze sie wyrzuca a ty co myslałaś, ze ktos w ramce nad kominkiem powiesi?
.
wczesniej nie myslalam o zaproszeniach a teraz jak sama je musze skombinowac i w ogóle zorganizowac wszystko to zwracam uwagę na każdy szczegół gdzie mi tylko jakaś para młoda mignie to zaraz muszę rzucić okiem co to i tak wlasnie znalazłam zaproszenie w garażu gdzies na podłodze a zaproszenia na których drukuje się imiona i nazwiska zaproszonych są droższe od takich do samodzielnego wypełnienia??? bo ja mam łądne pismo i sama mogę je wypisywać elegancko bez żadnego kłopotu jakbym miała na tym zaoszczędzic- mam w domu masę długopisów
Stary 2009-04-19, 14:07   #883
lain
Zakorzenienie

Cytat:
a ja muszę mieć z żółtego złota bo z białego to mi się kojarzą ze związkiami w gimnazjum gdzie dzieciaki sobie po 2 miesiącach dają srebrne obrączki
ładne są, ale mam uraz
ja tam nie mam urazu. o czyms takim jak obraczki na 'chodzenie ze soba' dowiedzialam sie calkiem niedawno na Wizazu. i prawde mowiac mnie to rybka... zoltego zlota nie lubie i juz
i zadni gimnazjaliscie tego nie zmienia z reszta zrebro a biale zloto to jednak jest roznica, zwlaszcza w wygladzie wraz z uplywem czasu...
Stary 2009-04-19, 14:08   #884
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
tez bym nie robiła jakby nasi rodzice nie mieli na to kasy.
no własnie chodzi o to, że mają....macie na GM

Lain ja wiem, że są ładne te z białego i jest różnica między srebrem a białym złotem, ale mi jakos ślubne obrączki kojarzą się z żółtym złotem, którego tez nie lubię, ale obrączka musi być z żółtego, albo z jego przewagą

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-04-19 o 14:10
Stary 2009-04-19, 14:10   #885
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
uuu zakozaczyłaś
haha no ostro pojechałaTa co nie lubi biżuterii nono

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
no własnie chodzi o to, że mają....macie na GM
ale ja nie o Tobie, bo u Ciebie to jakies zawiłosci i jedni mają
ależ ja tępa jestem, napisałas wcześniej a janiewiedziałam co to gm, już rozkminiałam czy to jakis skrót brzydkich słów po angielsku czy co
Stary 2009-04-19, 14:10   #886
lain
Zakorzenienie

Cytat:

no mi wesele nie odpadnie, bo to glownie moim rodzicom na nim najbardziej zalezy...
siostra zrobila wesele po kosztach to teraz chca zrobic typowo polskie wypasione wesele... juz wiecej corek nie maja, a brat dziewczyny nie ma wiec sie na nic nie zapowiada...
Stary 2009-04-19, 14:11   #887
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ależ ja tępa jestem, napisałas wcześniej a janiewiedziałam co to gm, już rozkminiałam czy to jakis skrót brzydkich słów po angielsku czy co
pojechałaś

Stary 2009-04-19, 14:13   #888
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
no mi wesele nie odpadnie, bo to glownie moim rodzicom na nim najbardziej zalezy...
siostra zrobila wesele po kosztach to teraz chca zrobic typowo polskie wypasione wesele... juz wiecej corek nie maja, a brat dziewczyny nie ma wiec sie na nic nie zapowiada...
kochana szwagier też dziewczyny nie miała a po pół roku już wesele planują więc wiesz.... nigdy nie mów nigdy

no u mnie wesele też musi być bo rodzina nie wyobraża sobie tego inaczej.. a mi to tam rybka- chcą wesela, chca za nie zapłacić więc niech będzie wesele przyjdę na pewno
Stary 2009-04-19, 14:15   #889
lain
Zakorzenienie

Cytat:

Lain ja wiem, że są ładne te z białego i jest różnica między srebrem a białym złotem, ale mi jakos ślubne obrączki kojarzą się z żółtym złotem, którego tez nie lubię, ale obrączka musi być z żółtego, albo z jego przewagą
Kasia, nie ma czegos takiego ze musi byc... co to jest na pokaz czy cos? obraczka to symbol... grunt, ze ty wiesz co oznacza... i bedziesz nosic obraczke z zoltego zlota ktorego nie lubisz? tylko dlatego zeby przypadkiem ktos nie pomyslal, ze to nie slubna?

moja siostra chcac byc rock'n'rollowa kupila z TZem obraczki ze srebra

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
haha no ostro pojechałaTa co nie lubi biżuterii nono
no trzeba sie wdrazac w koncu niedlugo trzeba bedzie obraczke nosic, wiec niech sie paluszek przyzwyczaja
Stary 2009-04-19, 14:15   #890
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia, nie ma czegos takiego ze musi byc... co to jest na pokaz czy cos? obraczka to symbol... grunt, ze ty wiesz co oznacza... i bedziesz nosic obraczke z zoltego zlota ktorego nie lubisz? tylko dlatego zeby przypadkiem ktos nie pomyslal, ze to nie slubna?
hmm na pokaz nie, ale nie wiem jakoś nie umiem sobie wyobrazić obrączki z białego złota dla nas zreszta jak przyjdzie co do czego to na pewno przymierzymy też te z białego złota a nóż widelec

Stary 2009-04-19, 14:16   #891
lain
Zakorzenienie

Cytat:
kochana szwagier też dziewczyny nie miała a po pół roku już wesele planują więc wiesz.... nigdy nie mów nigdy
powiem tak - brat ma 19 lat i jedyna miloscia jego zycia jest poki co komputer wiec na jakies rewolucyjne zmiany sie na razie nie zapowiada
Stary 2009-04-19, 14:18   #892
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
powiem tak - brat ma 19 lat i jedyna miloscia jego zycia jest poki co komputer wiec na jakies rewolucyjne zmiany sie na razie nie zapowiada
mój też ma 19 lat, dziewczynę ma, ale to jeszcze z 8 lat zanim będzie ślub brał

Stary 2009-04-19, 14:21   #893
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
a nóż widelec coś go strzała amora strzeli

ja sama do złotych pierścionków nie byłam przekonana, ale od zaręczyn się zakochałam

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 14:21   #894
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
no trzeba sie wdrazac w koncu niedlugo trzeba bedzie obraczke nosic, wiec niech sie paluszek przyzwyczaja
takie poświęcenie...

Cytat:
hmm na pokaz nie, ale nie wiem jakoś nie umiem sobie wyobrazić obrączki z białego złota dla nas zreszta jak przyjdzie co do czego to na pewno przymierzymy też te z białego złota a nóż widelec
dla mnie też jak obrączka to żółte złoto, ale przymierzaliśmy białe wyglądają superAle ja chcę albo żółte całe albo mix nad którym się zastanawiam czy jest sens.
pokaże Wam nasze Yesowe typy
http://www.yes.pl/obraczki_slubne/ob...-Z-R01-OBR-408
http://www.yes.pl/obraczki_slubne/ob...-Z-000-OBR-252

a to sa te z przewaga białego, ktre wyglądały super
http://www.yes.pl/obraczki_slubne/ob...-Z-R0Z-OBR-275

a to sa te klasyczne z białym złotem
http://www.yes.pl/obraczki_slubne/ob...-Z-R02-OBR-257

w ogóle Yes ma ładniejsze obrączki niż Apart i dają 10% rabatu od tej ceny, ktora jest podana, więc KAsia te Wasze będą o 50 zł tańsze
http://www.yes.pl/obraczki_slubne/ob...O-Z-000-OBR-70

mój brat ma 23 lata, jest przystojny, laski za nim lataja, ale na ślub się nie zanosi

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-04-19 o 14:23
Stary 2009-04-19, 14:22   #895
lain
Zakorzenienie

Cytat:
moj nie ma czasu na dziewczyne czas znajduje tylko czasem na kolegow i wyskoczenie na piwko. ja sama wspolczulabym dziewczynie, ktora musialaby sie z nim uzerac
ciekawe kiedy mu sie zmieni
Stary 2009-04-19, 14:25   #896
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Samoa te co wkleiłaś to są ładne, ale u mnie na łapie brzydko te kanciate wyglądają

Stary 2009-04-19, 14:25   #897
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
moj nie ma czasu na dziewczyne czas znajduje tylko czasem na kolegow i wyskoczenie na piwko. ja sama wspolczulabym dziewczynie, ktora musialaby sie z nim uzerac
ciekawe kiedy mu sie zmieni
powiem Ci, że mój braciszek to nic tylko rower i komputer..
ale od poznania pewnej 'panny' się cholera trochę ucywilizował
więc jednak poznanie obiektu zainteresowań zmienia coś w człowieku..

btw ja dziś ciągle jem i jem co ze mną

Stary 2009-04-19, 14:27   #898
kaska87
Zakorzenienie

a ja zaraz zniosę jajko, troszkę się uspokoiłam po sms-ie TZ-a, ale nie będę się podniecać póki co...

Stary 2009-04-19, 14:29   #899
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
hahahaha dziewczyny jakbym słyszała rodzinę tżta pół roku temu nabijającą się ze szwagra- a tu buch wesele będzie i to szybciej niż nasze a my jestesmy ze sobą już 7 lat także powtarzam- nogdy nie mówcie nigdy

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
ja sama do złotych pierścionków nie byłam przekonana, ale od zaręczyn się zakochałam
ja tak samo

a teraz uwaga uwaga!!!!!!!!!!
mój szanowny tż wlasnie mi oznajmił że on by chciał robić sam zaproszenia
jeśli któraś zna koszty takiego przedsięwzięcia to niech mi powie bo nie wiem czy mam się zgodzić czy mu z głowy wybijać??? my tu o zaproszeniach a on jakoś telepatycznie (a może czyta nasze forum) poszedł pooglądać zaproszenia jakie rodzina zgromadzila i stwierdzil ze on bez problemu zrobi takie same ja nie mówię nie ale chciałabym wiedziec od bardziej znających się na tym dziewczyn jak to wygląda kosztowo???

no i moje poprzednie pytanie- czy jak się zamawia zaproszenia to takie bez personalizacji są tansze niż z nią???
Stary 2009-04-19, 14:32   #900
BlackAngel
Adwokat diabła

Tancerka sądzę że zaproszenie już wcześniej wypisane będą droższe od tych co sama musiałabyś wypisać..
Jeżeli się mylę proszę poprawić..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości