|
|
#91 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VIII ::..
Cytat:
Na szczęście fast foodów ani drożdżówek tym bardziej się nie tykam, nawet jak z głodu umieram tylko myślę o tym co zjem jak do domu przyjdę Jeszcze się tak wytłumaczę nieśmiało, że zajęć miałam tylko 3 godziny lekcyjne (czyli 2 godziny zegarowe), bo to taki wyjątkowy zjazd był to i zabierać na niego jedzonka sensu nie było. A makreli w ogóle w końcu nie zjadłam, przeszła mi na dziś Cytat:
Wprawdzie przyjaciółka stwierdziła, że chyba zgłupiałam, żeby sobie taki prezent wymyślić, ale byłam nieugięta![]() I potwierdzam, że w Realu są bardzo tanie makarony pełnoziarniste Wyspowiadam się teraz i mam nadzieję, że już będzie lepiej i solennie obiecuję planować!planować! i jeszcze raz planować!: Ś: wieśniak, szynka, jajko, pomidor, ogórek, zielona cebulka P: dwa zawijasy z lodowej i szynki plus pomidor O: filet z kurczaka z grilla plus sałatka plus kapka żurawiny P: połówka makreli K: sałatka z tuńczyka, jajka, sałaty lodowej, pomidora, ogórka, kilka oliwek do smaku Dobrze jest ![]() A z ruchu dziś wypad do zoo TZ się krzywi, że na nogach to możemy wracać a nie iść (bo tam daleko i cały czas pod górę), ale go przekonam
|
||
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
Zostawić Was na chwilę to od razu nową część otworzą, gaduły
![]() Idę czytać te strony, co naprodukowałyście:rolleye s: Ja jestem ostatnio daleko od SB z różnych przyczyn |
|
|
|
#93 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję zrzuconych już kg.Cytat:
Dziękuję feline za rady |
||
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, no i wróciłam...
Cóż, moja faza pierwszo-druga, którą zaczęłam SB poszła się bujać w skutek wielkiego obżarstwa węglowodanowo-cukrowego na wyjeździe. Teraz zjem omlet z 2 jaj z oliwkami, pomidorem i 1/2 puszki tuńczyka. Wstałam dopiero teraz bo wczorajszy dzień był dłuuugi i męczący, cały w podróży. Mam mało pomysłów na śniadanie, sycące i białkowe :/ zwłaszcza jak muszę je zjeść koło 4/5 rano. Właściwie na tym etapie przejściowym przed dzisiejszym zaczęciem Fazy I, jadłam omlety z różnymi dodatkami. Co oprócz jajecznic czy omletów byłoby dobre? ![]() Pozdrawiam !
instagram: @uttterly Edytowane przez karton Czas edycji: 2009-04-19 o 12:34 |
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki mam pytanko co do przekąsek pistacje można jeść to wiem, a co z pestkami dyni, dozwolone są? bo słonecznik to chyba nie? pomózcie
|
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny witam was
z góry przepraszam, że nie przeczytałam tego, co napisałyście, ale czuję się fatalnie boli mnie głowa, jestem słaba i trochę mi niedobrze wydaje mi się, że po prostu organizm się buntuje, bo zawsze jadłam bardzo dużo cukru, a teraz totalnie zero.teraz popijam sobie ciepły rosołek (bez makaronu i warzyw) w ramach obiadu i nie wiem, czy zjem jeszcze coś oprócz surówki z kapusty pekińskiej, ogórków, rzodkiewek, pomidorów i cebuli, bo naprawdę nie mam apetytu i na myśl o jedzeniu robi mi się słabo na śniadanie zjadłam wczorajszą sałatkę (tuńczyk, jajka, ser żółty, cebula), potem 2 zawijaski warzywne, na kolację planuję jajka na miękko, więc chyba wszystko w porządku ![]() miłej niedzieli jak się lepiej poczuję to do was zajrzę i poczytam co tu naskrobałyście
|
#97 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jadlam go w pierwszym tygodniu I fazy, a i tak zeszlam z wagi Teraz juz bede uwazala ![]() Tak rozmyslam, gdzie bym sie mogla teraz zwazyc, zeby sie przekonac,czy waga dalej poszla w dol. Wydaje mi sie po ubraniach,ze schudlam, ale chcialabym zobaczyc, jak to wyglada wagowo... ![]() Cytat:
![]() Witamy na kocyku ![]() Cytat:
czekam, az warzywa troche stanieja dobrze, ze TZ mi pomaga,ale jak wyjedzie i zostane sama,to nie wiem, jak moj portfel przetrzyma ta diete ![]() -moje sniadanie dzisiaj: jajecznica z dwoch jaj z papryka i serkiem zoltym + gora salatki (lodowa,pomidor,ogorek zielony,papryka i sos jogurtowy) -przekaska: ptasie mleczko kokosowe !!! )))))- obiad: i tu mam problem,bo pewnie bede musiala go zjesc na miescie, wiec pewnie jakas piers z kurczaka/ryba z grila plus salatka przekaska II: zwijance z lodowej, szyneczki z indyka i pomidorka i ogorka kiszonego kolacja: sałatko-pasta z tunczyka,wiesniaka chudego,ogorkow koszonych,pomidorka i rzodkiewki prosze o poprawki
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Orzechy: - masło orzechowe - 2 łyżki - migdały - 15 sztuk - orzechy arachidowe - 20 - orzechy brazylijskie - 8 - orzechy laskowe - 15 - orzechy makadamia - 8 - orzechy nerkowca - 15 - orzeszki piniowe - 30 - orzeszki pistacjowe - 30 - polówki orzechów pekan lub włoskich - 15 - słonecznik - 2 łyżki - pestki dyni - 2 łyżki
|
|
#99 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o dzięki
|
|
|
|
|
#100 |
|
Przyczajenie
|
Witam plażowiczki
Pozwoliłem sobie na pokazanie mojego śniadanka tj. 2 jajka smażone na odrobinie oliwy z oliwek z dodakiem szczypiorku, posypane kiełkami, do tego sałatka z pomidorków, ogórka kiszonego, oliwek nadziewanych serem i hiszpańska papryczka ramiro. Do tego kromka chleba razowego. Pozdrawiam i czekam na ocenę ekspertów, czy będzie . Oto jest pytanie.
Edytowane przez mountain J Czas edycji: 2009-04-19 o 13:28 |
|
|
|
#101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I już się boję:Pmountain J, ja ekspertką nie jestem, ale powiem jedno : wygląda PYSZNIE !!
Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-04-19 o 13:30 |
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie plażowiczki
![]() Mam do Was wszystkich pytanie a propos przejścia na dietę. Planuję rozpocząć I fazę SB, tylko że... Za dwa tygodnie czeka mnie matura, więc chcąc nie chcąc będę się w tym czasie dużo uczyć ![]() Czy myślicie, że to głupi pomysł teraz zaczynać? Po maturze czeka mnie parę wyjazdów, na których trudno będzie mi znaleźć czas i miejsce na przygotowywanie dziwacznych posiłków z I fazy (mam pod ręką książkę South Beach turbo, więc będę miała wiele inspiracji)... Tak więc ja, zupełnie zielona - nie wiem co robić. Czy pierwsza faza będzie jakoś znacząco przeszkadzała w nauce, w koncentracji, w fizycznym samopoczuciu? |
|
|
|
#103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie jestem ekspertką w tej dziedzinie, ale od jakiegoś czasu jestem na SB i trochę już czytania o tej diecie mam za sobą. Mogę Ci powiedziec, że niekoniecznie musisz się źle czuc na I fazie. To wszystko zależy od organizmu. Ja np. czułam się normalnie wtedy. Nic mnie nie bolało, nie czułam się słaba. Może jakoś "dziwnie" było przez pierwsze 2 dni. Ale nie było źle. Ale jednak częśc dziewczyn pisze tutaj, że jest im słabo, że kręci im się w głowie. Także nie ma tutaj jakiejś reguły. To zależy też od tego, jak się odżywiałaś do tej pory. Ja na jakiś miesiąc przed zaczęciem diety ograniczyłam cukry, słodycze. Ogólnie trochę lepiej się odżywiałam. Może dlatego gwałtowne ograniczenie cukrów do zera nie spowodowało u mnie wielkiego bum. I może dlatego czułam się dobrze. Możesz spróbowac, ale nikt chyba Ci nie zagwarantuje, że akurat Ty będziesz czuła się świetnie. A masz też drugie wyjście. Poczekac aż skończą Ci się te wszystkie wyjazdy. Decyzja zależy od Ciebie ![]() Zajrzyj też do wątku przepisowego, pośledź nasze jadłospisy. Bo w książce masz wiele przepisów, ale jeszcze więcej znajdziesz na internecie. |
|
|
|
|
#104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie ostatnio znowu tak sobie jeśli chodzi o SB, coś za mocno poszalałam z węglami chyba i zaczął mi się znowu ciąg węglowo-słodyczowy ...postano wiłam więc od ostatniego czwartku zrobić przynajmniej kilka dni 1-fazowych, a przynajmniej ze znacznym ograniczeniem węgli. I póki co trzymam się planu....prawie, bo wczoraj wpadła mi w ręce domowa czekolada (...ale zrobiłam ją z fruktozą, więc trochę mniejszy grzeszek |
|
|
|
|
#105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kilka dziewczyn narzekało trochę na samopoczucie na jedynce, w przypadku przygotowań do matury chyba bym nie ryzykowała
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki ALUSIA 1989
|
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Ja przez pierwsze 3-4 dni na "jedynce" nie czułam się najlepiej, ale później było już ok.
Ja na Twoim miejscu poczekałabym do momentu, gdy bedziesz już po maturze... Ja ostatnio też zastanawiam się nad przejściem na tydzien na 1sza fazę, pomimo odradzań... Ale ostatnio tak cięzko mi jest oprzeć się węglom... A wczoraj miałam kryzys alkoholowy, ale przezwyciężyłam go, bo musiałam (kierowca... ) Ale wyobraźcie sobie jak ciężko jest być jedyną niepijącą osobą...
|
|
#108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i niestety mózg potrzebuje cukru szczególnie przy intensywnej nauce więc matury to chyba nie najlepszy okres na I fazę SB.Decyzję podejmij sama, ja życzę Ci powodzenia na egzaminach ![]() Jak Wam minął dzień kobietki? Ja wprawdzie do zoo nie pojechałam, ale za to zaliczyłam prawie trzygodzinny spacer wzdłuż Wisły i po Kazimierzu Niestety poskutkowało to odnowieniem kontuzji stopy co mnie skutecznie przynajmniej do jutra unieruchomiło i plan biegania wieczorem nie zostanie dziś zrealizowany Za to korzystając z okazji zrobiłam sobie trzy zawijaski z lodowej, odtłuszczonego sera żółtego (HIT z Ryk-polecam ), chudziutkiego schabiku z majerankiem i paseczków czerwonej papryki-na jutrzejszą przekąskę. Z rozpędu zrobiłam też sałatkę z lodowej, pomidora, uparowanej kury, mozarelli, papryki i cebuli, a całość zalałam dwoma łyżkami oliwy z ziołami do sałate i skropiłam kilkoma kroplami octu ryżowego. W sam raz na drugą przekąskę jutro będzie![]() Acha, jeszcze pytanie: kupiłam sobie otręby i w paczce w postaci "gratisu" znalazłam zarodki pszenne. Ma któraś wiedzę czy to dozwolone i co z tym mogę zrobić
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
znam ten ból heh ale pomyśl sobie ile zdrowia oszczędziłas
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Chyba gdzieś to przeoczyłam lub nie doczytałam... ale czy na pierwszej fazie dozwolone jest siemię lniane?
Aha! I moje najnowsze odkrycie south-beachowe to Rolada Ustrzycka, która ma 14% tłuszczu. Kupiłam dzisiaj 300g za ok. 5 zł w Biedronce ![]() A gdzie się podziały ekspertki z VII cz.? Mam na myśli Ilonę, Telika, effę, Agee... ?
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Kiedyś już byłam na diecie SB i dzięki niej udało mi się zrzucić większość moich zbędnych kilogramów. Teraz kiedy jest wiosna (bo to dla mnie najlepszy czas) postanowiłam zacząć od początku, bo zostało mi jeszcze troszkę do stracenia Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do siebie Od jutra zaczynam i mam nadzieję, że bez żadnego naciągania uda mi się wytrwać całe 2 tygodnie
|
|
#112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie tak sobie tłumaczę:P Ale ostatnio coraz słabiej to do mnie dociera:P
|
|
|
#113 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjazdy się skończą pod koniec czerwca, wtedy to już chcę być o dobrych parę kg szczuplejsza... ![]() Cytat:
![]() Wtedy, gdy zaczynam 2 fazę - zaczynają mi się egzaminy, więc chyba nieźle mi się powinno je zdawać z taką dodatkową porcją energii? ![]() Na wyjeździe o wiele trudniej byłoby mi komponować posiłki z 1 fazy, gdy będę musiała wybierać coś odpowiedniego dla siebie z jedzenia, które będą spożywali wszyscy inni Możliwość jedzenia owoców i produktów z pełnego ziarna będzie bardzo ważna.Muszę się jeszcze nad tym zastanowić Cytat:
![]() Cytat:
![]() NIE dziękuję za życzenia...
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsze menu:
* omlet: 2 jaja, oliwa z oliwek, oliwki, pomidor, 1/2 puszki tuńczyka + zagryzione ogórkiem małosolnym * mix orzechowy: kilka orzechów laskowych, włoskich i migdałów * panga pieczona z brokułami, pomidorami, cukinią i ziołami * trochę serka wiejskiego light z papryką i ogórkiem (zjadłam mało bo wyszedł niedobry, te niemieckie białe twarożki są ble...) wyszło tak a nie inaczej, ale nie chcę upychać na siłę posiłków bo dziś późno wstałam (śniadanie było po 12) a muszę iść spać wcześnie bo jutro start około 4 rano ![]() jadłam ten niedobry wieśniak i miałam dłuższą chwilę zwątpienia czy to wszystko ma sens... ale to forum daje dużo dobrej energii i wsparcia dlatego popróbuję, każda nawet najmniejsza zmiana jest lepsza niż ich brak. buźka, miłego wieczoru i dobranoc
instagram: @uttterly Edytowane przez karton Czas edycji: 2009-04-19 o 20:11 |
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj niestety na obiad byly grzeszki bo bylam u babci na obiedzie i nistety musialam zjesc rosol z makaronem(ale malo makaronu) a potem jeszzcze mielonego z mizeria
Ś: 2plasteki sera bialego,sałatka(salata pekinska,zielony ogorek,szczypiorek,sol,pi eprz,ocet) K;chude miesko z kurczaka,pol papryki,plasterek poledwicy sopockiej Ale musze sie pochwalic ze wazylam sie po obiedzie i mialam -1kg ![]() tylko szkoda ze tego po mnie nie widac bo ja jakos roznicy nie widze
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, ale jestem padnięta, ciężki dzień w pracy. Mimo to udało mi się zmobilizować do godzinnego pedałowania na moim koniu mechanicznym
![]() Potem 100 brzuszków i dawka aktywności fizycznej zaliczona. Dietka też bez grzeszków, oby tak dalej, czego i Wam życzę drogie Bikiniary ![]() Domi22 pewnie, że nam się uda, nie może być inaczej. Trzeba brać przykład z naszej Marzenki, która krocząc po zdrowej ścieżce życia, zachwyca urodą i olśniewa blaskiem (tak tak Marzeniatko, Twoje fotki z nk są tego dowodem) Buziaki
|
#117 |
|
Wiele hałasu o nic.
|
Witam Was,
Od razu przepraszam że sie tak długo nie odzywałam, juz nadrabiam...(czytam te tony postów które tu stworzyłyście) Chciałam sie pochawalic ze jest mnie juz 6 kg mniej ![]() Więc jestem na drugie fazie od prawie trzech tygodni i dotad sie trzymałam. Jednak ten weekend toszke mnie zgubił. Sobota: I: serek wiejski, papryka, sler naciowy, pomidor, rzepka, szczypiorek, 1 ktomka pełnozirnistego pieczywa z sałata, poledwica sopocka i jajkiem na twardo II: 2 zawijańce: sałata, poledwica sopocka (wiem ze monotonnie z tą Spocka, ale ja nie ,lubie wedlin i to jest jedyna którą toleruje), 1/2 plastra fit (na zawijaniec), jajko na twardo pomidor, majone light III: piers z kurczka z pieczarkami, sałatka z selera surowego z sokiem z cytryny i łyżka jogurtu naturalnego IV: seler naciowy z serkiem topionym Na imprezie: V: sałatka grecka (na pewno nie było niej fety light i sos z torebki więc pewnie z cukrem) Pózniej nastapiła popijawa, piłam whyski z cola light i zmuszona przez TŻ zjadłam dwa miniaturowe kawałki śledzia w sosie salasa Dzisiaj KAC !!!!!!!!!!!!!!!!! I: jajecznica z max 2,5 jaja, z pora, cebulka pieczarkami i jakas wedlinka która mój TŻ dodał Grill u taty: II: mała porcja sałatki : makaron orkiszowy, tuńczyk, paryka (czerwona, zółta) rzodkiewka, pomidor posypana odrobina sera plezniowego (Lazur) III: 2 pieczone kiełbaski (swojskiej roboty, bardzo chude - ja nie lubie tłustego mięsiwa i moj tata specjalnie dla mnie je bierze bo nikt tego nie je bo za suche :P), warzywa surowe: rzodkiewki, papryka, ogórek IV: druga porcja wymienionej wczesniej sałatki V: mniejsza kolacja w postaci kilku łyzek sosu do sphagetti z chudego mielonego bez makaronu A teraz wskakuje na rowerek, jak wróce prosze nie bic, te dwa dni było moim intucyjnym menu imprezowym, przy korzystaniu z dostępnych środków, prosze o jego ocene. Pozdrawiam bede za jakieś 1,5 godziny.
|
|
#118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja chyba znowu TZta wysle, bo kasa mi sie konczy, a do pierwszego daleko...
))Cytat:
Ja tam bym sie teraz nie decydowala. Nie wiadomo, jak zareaguje Twoj organizm. Ja niby wczesniej tez duzo wegli nie jadlam, ale przez ostatni tydzien caly czas doswiadczam lekkich zawrotow glowy i ogolnego oslabienia. (u mnie dzisiaj ostatni dzien I fazy) Poza tym ta dieta, wedlug mnie, jest tez bardzo czasochlonna - planowanie i przygotowywanie posilkow, zakupy specyficznych produktow w sklepach ze zdrowa zywnoscia... Widaje sie,ze takie nic...a pozniej sama nie wiesz, kiedy minal ten czas, jak Ty bylas w kuchni ![]() Radzilabym Tobie do matury jesc regularnie 3 pelnowartosciowe posilki i 2 male zdrowe przekaski, a pozniej, jak juz bedziesz miala luz, zajac sie dietka Ja mam dylemat. W piatek czeka mnie wyjazd do Chorwacji na tydzien... I tak sie zastanawiam,czy nie wyslac swojej diety na wakacje przez ten czas Nie wyobrazam sobie bowiem nie jesc kalamarow smazonych, czy makaronow z owocami morza... Nie wyobrazam sobie rowniez nie napic sie ich pysznego piwka i nie zjesc ich przepysznych lodow. Co tu robic?Jadlam dzisiaj przepysznego lososia z grilla w sosie kaparowym (na oliwie z oliwek) z brokulami i kalafiorem. MNIAM ! Wsystkim Poznaniarom,lub nie Poznaniarom, ale przebywajacym tu przez jakis czas (jak ja ) polecam w Starym Browarze w restauracji Marynarka. Niebo w gebie !
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

Na szczęście fast foodów ani drożdżówek tym bardziej się nie tykam, nawet jak z głodu umieram
tylko myślę o tym co zjem jak do domu przyjdę
Jeszcze się tak wytłumaczę nieśmiało, że zajęć miałam tylko 3 godziny lekcyjne (czyli 2 godziny zegarowe), bo to taki wyjątkowy zjazd był
to i zabierać na niego jedzonka sensu nie było. A makreli w ogóle w końcu nie zjadłam, przeszła mi na dziś
, a jutro bedzie ostatni dzien I fazy i chcialabym zobaczyc, jaki wynik osiagnelam 

TZ się krzywi, że na nogach to możemy wracać a nie iść (bo tam daleko i cały czas pod górę), ale go przekonam
z góry przepraszam, że nie przeczytałam tego, co napisałyście, ale czuję się fatalnie
na śniadanie zjadłam wczorajszą sałatkę (tuńczyk, jajka, ser żółty, cebula), potem 2 zawijaski warzywne, na kolację planuję jajka na miękko, więc chyba wszystko w porządku

...postano wiłam więc od ostatniego czwartku zrobić przynajmniej kilka dni 1-fazowych, a przynajmniej ze znacznym ograniczeniem węgli. I póki co trzymam się planu....prawie, bo wczoraj wpadła mi w ręce domowa czekolada
(...ale zrobiłam ją z fruktozą, więc trochę mniejszy grzeszek
Niestety poskutkowało to odnowieniem kontuzji stopy co mnie skutecznie przynajmniej do jutra unieruchomiło i plan biegania wieczorem nie zostanie dziś zrealizowany