|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D
Cytat:
![]() ![]() mam pantene, bo przysłali mi za darmo- szampon i odżywkę, szampon dałam mamie, odżywkę zatrzymałam ''jakby co'' a gliss kur ma być w biedronce- szampon+ odżywka za 9.99 Narek czy ten garnier ma silikony ? |
|
|
|
|
#2462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lubię Biedronkę, serio Mam z niej szampon do włosów, przeciwłupieżowy, bardzo przyjemny. ![]() A co do szamponów z Pantene, to dla mnie to jest żenada. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() Lubię Biedronkę, serio Mam z niej szampon do włosów, przeciwłupieżowy, bardzo przyjemny. ![]() A co do szamponów z Pantene, to dla mnie to jest żenada.
|||
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
a jaka jest Twoja historia?
bo ja dwa lata chyba farbowałam na hebanową czerń, ale włosy zaczęły mi leciec i już nie farbuję w ogóle parę miechów, więc odrost pokaźny, byłam tez na dekoloryzacji na długości gdzie była farba, ale elgonem [dość lagodny] i włosy znów ściemniały niestety, więc mam szatynkowate odrosty, potem ciemny brąz a końcówki czarne piknie, po prostu piknie
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
|
|
|
#2464 |
|
Rozeznanie
|
To tez mialas przeboje z włosami. Moje biedne włosy tez musialy troche pocierpiec... naturalnie mam brazowe wlosy, dosyc ciemne ale z jasnymi refleksami, wiec chcialam ujednolicic kolor na ciut ciemniejszy.
Uzylam garniera, kolor był cudowny, wymarzony ale przez TYDZIEN. Pozniej włosy były coraz jasniejsze. Myslalam ze wypłucze sie wszystko i wroce do naturalnych ale niestety mialam włosy sporo jasniejsze. Znajomi zaczeli sie mie pytac czemu rozjasniełam włosy skoro swoje miaalm takie ładne. )jak juz mialam spory odrost przełamałam sie i uzylam szamponu palette, ciemna czekolada - wyszedł jakTwoja hebanowa czern najgorsze było to ze ten szampon znowu wypłukał sie z tych wczesniej farbowyanych i były dalej jasne a odrost chwycił mocno i był mega czarny- to juz 2 kolory, Ostatecznie stwierdziałam ze koniec z zabawami i wracam do naturalnych, wiec w koncu mialam swój brąz-kruczo czarne- jasne konce. W tamym okresie codziennie prostowałm włosy, niby uzywlam duzo roznych odzywek ale i tak te włosy były straszne. Nigdy wiecej takich zabaw, o nie!![]() oh ale sie rozpisałam... edit: aha latem w zeszłym roku udało mi sie obciac wszystko co farbowane
# Per aspera ad astra # Edytowane przez carlo_rossi Czas edycji: 2009-04-19 o 09:46 Powód: dopiska |
|
|
|
#2465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Długość włosów obecnie: 65-67cm ![]() Upragniona: 75-80cm. ![]() Posiadam na wymianę: zestaw khadi szampon i odzywke wax zagraniczny odzywke fitomed i aussie, tigi melko i miód, i zestaw doliva z oliwa z oliwek Cece-med maska Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie Edytowane przez Klaudiczka997 Czas edycji: 2009-04-19 o 10:52 Powód: błąd |
|
|
|
|
#2466 |
|
Rozeznanie
|
Tak wygładały moje włosy po wyprostowaniu jak miałam balejage mimo ze wyprostowane to i tak siano sie robiło..i jakie krótkie były..
Długość włosów obecnie: 65-67cm ![]() Upragniona: 75-80cm. ![]() Posiadam na wymianę: zestaw khadi szampon i odzywke wax zagraniczny odzywke fitomed i aussie, tigi melko i miód, i zestaw doliva z oliwa z oliwek Cece-med maska Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie |
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Ma jedynie amodimethicone gdzieś w środku składu
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego?
![]() Ja nie mam cierpliwości do moich włosów, jak wróciłam z kościoła i zobaczyłam te nieszczęsne kolonie to... Po odżywkach są klapnięte, bez odżywki nie dają się rozczesać, elektryzują się, a do tego wypadają ostatnio
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mam imieniny, toteż mężuś zabiera mnie po południu do Achan, mam sobie cos wybrac, a on zapłaci
![]() Wlasnie robię sobie listę - ze 2 szampony, jakaś odzywka (Mrs. Potter's może?) - wybor naprawde ciężki... A może w końcu słynna Glorię sobie zafunduję? Kurczę, mam 2 maski, a nie mam przeciez zniszcznych włosów...
|
#2470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i nie wiem jaki rodzaj gliss kura wziąć ![]() dziękuję moje włosy chyba lubią silikony, wczoraj jak umyłam nałożyłam pantene na chwilę...włosy takie miękkie , ładne i w ogóle takie jakbym chciała ( oprócz końcówek, ale to do ścięcia) |
|
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
He he, ja też planuję coś silikonowego
Na mnie i tak nic nie działa, te całe Glorie i inne Kallosy, a dzięki silikonom przynajmniej będę miała gładkie, błyszczące włosy (O, rymuje się )
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem, te duże słoje
![]() Nie zrobiłam jeszcze listy... nie wiem co mam sobie wybrać...
|
#2474 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Lorys nie testuje na zwierzętach więc sama jak tylko wpadnę do Auchan to spróbuję jakąś odżyweczkę kupić ![]() Ja też mam zdrowe włosy, a często kupuję balsamy i inne do włosów np. zniszczonych i/lub suchych. Po prostu moje kłaczki za nimi przepadają. Sama wiesz, że często to, co jest na opakowaniu danego produktu nie ma z tym specyfikiem wiele wspólnego (;
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Aggie, ale masz fajnego małża
![]() . Wiesz, zawsze możesz podciągnąć Glorię pod kategorię "odżywki". Ja już od dawna mam ochotę ją wypróbować, ale niestety nie mogę jej nigdzie dostać.Dziewczyny, Wam też wyskakuje taki błąd jak w załączniku? U mnie co chwilę się pojawia, a po naciśnięciu OK wychodzi mi "nie można wyświetlić strony". Uprzyksza mi to wizażowanie chyba od piątku. |
|
|
|
#2476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Długość włosów obecnie: 65-67cm ![]() Upragniona: 75-80cm. ![]() Posiadam na wymianę: zestaw khadi szampon i odzywke wax zagraniczny odzywke fitomed i aussie, tigi melko i miód, i zestaw doliva z oliwa z oliwek Cece-med maska Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie |
|
|
|
|
#2478 |
|
Rozeznanie
|
Słuchajcie a może któraś z was ma ochote sie zamienić ze mną??Oddam glorie za MRS Potters z aloesem...bo nie wiem czy znajde tu u mnie te balsamy...
|
|
|
#2479 |
|
ma zielone pojęcie
|
A Ty czego używasz?
![]() I my nie schodzimy z tematu- cały czas o zapuszczaniu włosów rozmawiamy. Brak explorera=mniej nerwów mniej nerwów=lepszy porost włosów
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
mi wyskakuje a mam firefoxa
|
|
|
|
#2481 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja mam Operę, i to pod Linuksem, i nic mi nie wyskakuje
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam Operę i nic mi takiego nie wyskakuje
Jestem zła, byłam na zakupach chciałam kupić sobie jakiś płaszczyk oczywiście nic fajnego nie ma wróciłam z niczym, bluzki drogie a do kitu
|
|
|
|
#2483 |
|
Rozeznanie
|
Potrzebuję porady bądź ratunku (przed ścięciem)
![]() Zapuszczam włosy chyba od roku...dziwnym sposobem caly czas byly krotsze dlatego ze wychodzilam z mocnego cieniowania. No i teraz jest prawie tak jak być powinno, żeby zacząć 'właściwe' zapuszczanie no i... nachodzą mnie wątpliwości. Mam cienkie włosy, i wydaje mi się że nieładnie będą wyglądały jako długie... Wstawię do osobnego wątku zdjęcia ('przed i po' - wrzucę obecne jako 'przed' ) pomóżcie mi ocenić czy warto się 'męczyć' i zapuszczać... ? Dodam też zdjęcie w warkoczu żeby pokazać ich grubość a raczej cienkość Obecnie mi dość mocno wypadają (winowajca: izotek na trądzik) i używam do mycia dermeny, a jako odżywki Waxa polskiego i Aussie (cudo, mam od niedawna i jestem bardzo zadowolona). Stan włosów jest teoretycznie ok, są dość zdrowe, nie męczę ich suszarką ani prostownicą...no ale ciągle mam wrażenie że mam ich za mało aby ładnie wyglądały jako dłuuuugie .. (planowana długość tak za zapięcie od stanika). Pozdrawiam Magda
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Od początku go używałam i nie było problemów, ale może zdecyduję się na zmianę.
Cytat:
mdz, moim zdaniem możesz śmiało zapuszczać. Ja też mam dosyć cienkie i niezbyt gęste włosy (https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1232806516) i też zapuszczam. Edytowane przez aanika Czas edycji: 2009-04-19 o 16:38 |
|
|
|
|
#2485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w cale nie wygladaja na takie cienkie i rzadkie. skoro Ty masz takie wątpliwości to ja powinnam juz dawno schowac sie gdzies z moimi włosami
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Mdz, mam podobną gęstość i zapuszczam, więc nie widzę żadnych przeciwwskazań co do Twoich włosów
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Mdz ładne, zdrowe włoski
ja też mam chyba podobną gęstość i zapuszczam
|
#2488 |
|
ma zielone pojęcie
|
Mdz, zapuszczaj!
A ja kupiłam sobie spodnie w H&Mie. No i balsam do ciała Hello Kitty <3
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Uyłam tej maski rozgrzewajacej, rzeczywiscie poczułam ciepełko. Bardzo dziwna konsystencja tak sie pieni. Zobaczymy jakie będa jutro włosy po niej
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- mdz ładne włoski ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- mdz ładne włoski
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
No, już po śpiewie. Miałyśmy dziś sesję zdjęciowa małą.Ale zdjęć to ja nie lubię, jestem niefotogeniczna. Ecch, scena to mój drugi dom.
Od razu naładowana jestem pozytywnie. Miałam tonę lakieru we włosach, tak było mi ich szkoda, że od razu po powrocie nałożyłam im glorię,a na noc potraktuje kokosem. ![]() http://www.allegro.pl/item611429374_...2.html#gallery Co myślicie o tych butach ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

Wydaje mi się, że mniej obciąża.
Kiedyś moi dziadkowie mieli Maję, która była bernardynem. Kochana była, jak byłam mała, wchodziłam jej na grzbiet, wkładałam jej głowę do pyska
Świętą cierpliwość miał ten pies do mnie. Szkoda, że już nie żyje 

piknie, po prostu piknie
)jak juz mialam spory odrost przełamałam sie i uzylam szamponu palette, ciemna czekolada - wyszedł jakTwoja hebanowa czern

Na mnie i tak nic nie działa, te całe Glorie i inne Kallosy, a dzięki silikonom przynajmniej będę miała gładkie, błyszczące włosy