|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VIII ::..
Dziewczyny jak myślicie w I fazie można jeść ryby tyle ze takie z puszki np. śledzie czy szprotki w pomidorach, czy nie bardzo?
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
o to rzeczywiście masz dylemat.. troszke tak szkoda przerwać ta diete, już po I fazie.. zazdroszcze tez bym juz chciała być chociaz na II :P dużo schudłaś przez te dwa tygodnie? |
|
|
|
|
#122 |
|
Przyczajenie
|
hej jestem już 3 dzień na diecie Sb
i -1,5kg pozdrawiam |
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
ja się nie znam, ale z tego co czytałam to i owszem, o ile w składzie (w tym sosie pomidorowym czy w zalewie) nie ma cukru.
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Zakupilam książeczke TURBO
zaraz sobie poczytam !
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2009-04-19 o 22:08 |
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#126 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 3 dzien i juz tyle schudlas ? niezle ![]() to co Ty jesz ?
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
hej,
ja na SB od wtorku, zrzucam po dzidzi. Czuje sie srednio, raczej zle - slabosc, brak energii, ale mysle, ze to ma zwiazek z tym, ze przez swieta jadlam duzo slodyczy i teraz nagle taki przeskok. Z komponowaniem posilkow nie mam problemow, ale brak wegli zabija u mnie apetyt, moze za malo jem? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 |
|
Wtajemniczenie
|
Climberka, przewertuj watek część VII i przepisy i wtedy zobaczysz, ile mniej wiecej powinno sie jesc. Szczegolnie zwroc uwage na jadlospisy,ktore zamieszcza Effa79, Telik, IlonaP i ... i na razie tylko one przychodza mi do glowy - to weteranki SB, wszystko maja "obcykane"
![]() A jezeli juz o specjalistkach mowa, to ja tez mam pytanie: jutro bedzie moj I-szy dzien II fazy z tego co pamietam, moge w zwiazku z tym zjesc jedna porcje wegli w postaci np chlebka pelnoziarnistego lub owsianki i pozniej 1 owoca, tak ? o ktorej nalepiej zjesc owoca? i jak przyrzadzacie owsianke?
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2009-04-19 o 23:19 |
|
|
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny oslabiacie mnie, wyjechalam na dluzszy weekend i juz piec stron nowego topiku. A ja jeszcze do flash diet nawet nie zdazylam powrocic
W kazdym razie odwiedzilam przyjaciolke i bylo nie plazowo bo ma malutka coreczke wiec i nie ma czasu sie bawic z moimi zachciankami ale i bylam u lekarza, wiec upieklam dwie pieczenie przy jednym ogniu. Pomyslna wiesc to taka zebede musiala rozpoczac solidna rehabilitacje wiec pewnie basen mnie nie minie. Jak ja taki leniuch sie zbiore??? effa narazie za mnie poplywa ![]() dobrej nocy, postaram sie nadrobic co piszecie
|
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
hej hej to ja się przyłączam do Was
I mam takie pytanko, może gdzies się pojawiło, jeśli tak to przepraszam ,ale nei mam siły przekopywać wszystkich wątków o SB ( a tyle tego było...)
|
|
|
|
#131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#132 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do czasu... aż nadszedł czas kolacji. Ja już jak otwieram lodówkę, to odruchowo sięgam po to samo. Później zapiszę jadłospis z dziś, ale stwierdziłam, że non stop jem te same warzywa: pieczarki, papryka, rzodkiewka, ogórek, szczypiorek. I tak w kółko. I stwierdziłam, że jak wpadnę już zupełnie w taką monotonię, to dieta mi nic nie da... No ale nic. Siadam zaraz do książki. Wybiorę wszystkie warzywa, które ewentualnie mogę zjeśc (jestem bardzo wybredna) i kupię wszystko jutro. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Gorzej będzie jak znowu w sklepie kupię to co zwykle.Dobra, dosyc już mojego narzekania. Rozpisałam się zbytnio. Wybaczcie ![]() Cytat:
Cytat:
Jak znajdę coś więcej, to dam znac. Ale one akurat mi się przewinęły przez ręce i też właśnie zamierzam je kupic, bo jutro, albo najpóźniej pojutrze zamierzam zrobic naleśniczki ![]() Cytat:
Po 2. - lecę po roladę! koniecznie! ![]() Po 3. - no właśnie - gdzie dziewczyny się podziały? tak wszystkie na raz zniknęły. no i nie ma mnie kto opierniczac:P a czuję, że zbaczam na złą drogę:/ Gratuluję Cytat:
![]() Ja już 2 razy ją czytałam:P I zamierzam to zrobic raz jeszcze:P Cytat:
Co do rzodkiewki - wystarczy spojrzec na pierwszą stronę tego wątku. Tam są zasady diety i wszystko jest wymienione co można spożywac, a czego należy unikac. edit: muszę dodac jeszcze, że po mojej chwilowej załamce stwierdziłam, że muszę się czymś zając - siadłam na rowerek i pedałowałam ... 2 h 50 min.! to mój rekord ale to chyba ze złości na samą siebie..Dobranoc wszystkim ![]() edit 2: I z tego wszystkiego zapomniałam wkleic swojego jadłospisu:P Śniadanie: omlet z pieczarkami, plasterkiem szynki i sera żółtego odtłuszczonego, z serkiem wiejskim, rzodkiewkami, ogórkiem świeżym i szczypiorkiem + pół (ok. 90 g) jogurtu naturalnego I przekąska: 6 suszonych moreli i 10 orzeszków ziemnych Obiad: pierś z kurczaka (pierwszy raz zamiast soli użyłam kostki z Knorra "Smażona cebula" i powiem szczerze, że smakowała mi wyśmienicie! chyba lepiej nawet niż takie z panierką, jakie jadłam przed dietą! a właśnie: można te kostki? chyba nie zaszkodzi jak raz na jakiś czas użyję, prawda? bo zamierzam jutro zaopatrzyc się w ich większą ilośc:P) z kaszą gryczaną, pieczarkami i czerwoną papryką + mizeria II przekąska: łyżka serka homogenizowanego naturalnego (fuj! już nigdy więcej:P) z odrobiną cynamonu + 2 suszone morele Kolacja: pół wędzonej makreli, serek wiejski z rzodkiewkami, ogórkiem świeżym i szczypiorkiem + 2 jajka na miękko Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-04-20 o 00:22 |
||||||
|
|
|
#133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a tak w ogóle to witam następne nowe avatarki mountainJ - skopiuję dziś Twoje śniadanko tylko tego chlebka to powinny być 2 kromki ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
wtedy ser biały zostaje Ci np na kolację w postaci twarogu z kiełkami czy rzodkiewkami - masz dwa zróżnicowane posiłki, a nie ciagły misz-masz wtedy po śniadaniu przestaniesz mieć dylemat - co mam teraz zjeść bo zjadłam już wszystko |
|||
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
O rany no niezle, kilka dni mnie nie bylo, nie dosyc ze juz VIII watek to jeszcze 5 ston do nadrobienia
Z tego co zdazylam przeczytac w tamtym - Ilonko gratuluje ogromnej spadku wagi, na prawde jestem pod wrazeniem i wielce Cie podziwiam!! Teliku - a kiedy Ty masz to swoje wielkie świeto ? Ja walcze z dieta - wczoraj zgrzeszylam galka lodow i polowa puszki redsa na balkonie, ale juz mialam taka ochote wielka.... Mam ostatnio bardzo malo czasu na gotowanie. Zrezygnowalam po ostatnich rewelacjach z zakwasem z chleba homemade. Ale kupuje zawsze jakis odpowiedni. Nie mam za bardzo kurcze czasu na siedzenie w kuchni. Odbija sie to troche na mojej diecie, no ale staram sie , na prawde sie staram. Teraz jak jest cieplo nie mam ochoty na jedzenie i rezygnuje z ktorejs przekaski bo po prostu juz w sibie nie moge zmiescic. Albo jem ja symbolicznie. Mam nadzieje ze to nie jest jakis wielki grzech. Na wage nie wchodze bo sie boje Ale chyba nie jest zle, bo widze po ubraniach. Matko tyle mam teraz na glowie. Oprocz dwoch prac Caly miesiac rupalismy sie za przeproszeniem z zaproszeniami, ale w koncu udalo sie wybrac - dlaczego notabene zadna firma nie produkuje prostych zaproszen... wszystko takie kolorowe, wycinane, wytlaczane... masakra. No ale udalo sie, bylismy juz na pierwszym czytaniu - hahahaha- tak to sie nazywa podobno - a chodzi o probny wydruk. W kazdym razie wszystko juz gotowe i do odbioru we wtorek. ufff.... Teraz w ciagu 2 tygodni musze rozdac ponad 170 zaproszen... tragedia.. Kazdy weekend do lipca mam juz zaplanowany na zalatwienia slubne, to mnie przeraza tak okropnie, ze normalnie walcze ze soba zeby prowadzic ta diete tak jak trzeba, zeby nie jesc w pospiechu byle czego.... Oj ciezko.... ![]() Zapracowany Dżonksik Pozdrawia !
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
Ilonko, dziękuję Ci za podpowiedzi
Boję się wprowadzic węgle dodatkowe, bo chcę poczekac aż zważę się w piątek w domu i jak już zjem na śniadanie je, to nie mam problem z wymyśleniem co na obiad - przepisów mnóstwo, a ja nie wiem co zjeśc..:/ A jak znowu chcę na obiad węgle, to na śniadanie wychodzi co wychodzi. I tak w kółko. A tak w ogóle, to witam Was wszystkie. Chyba szykuje się nam kolejny cudny dzień. Ja dzisiaj mam wolne od uczelni, ale zaraz jadę po mojego chłopaka na dworzec I musiałam wstac już. A zasnęłam ok. 3...:/
|
|
|
|
#136 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jest serek pełnotłusty, rzeczy light i fit i slim itd czesto są pułapką a pozatym prosze pamietac o limicie serka zótego (6gr tłuszcu/30gr serka) Cytat:
zozdroszcze gosiu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale na Twoim miejscu nie wchodziłabym na I faze moze warto zaczac II faze, aby przyswoic reguły dietki Cytat:
czekamy na wiecej zdjec Cytat:
mysle ze jak zaczniesz to juz pójdzie Cytat:
a Ty kochana? boshe jeszcze nie mam zaproszen ehhh u telika dosc grzeszny weekend ale tak bardzo sie nie przejmuje nie umiem sie jakos pozbierac troche silnej woli mi brak mam nadzieje ze dzis
|
|
#137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i tez się nie potrafię pozbierać i nikt mi nie dał kopa jak prosiłam dobra - moje śniadanko: omlet w stylu tamago z plastrem żółtego sera, na łóżeczku z kiełków fasolki mung i lucerny skropionych olejem dyniowym + kromka chlebka orkiszowo-żytniego home made |
||
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, od dzisiaj biorę się za siebie
![]() Ilona, napisz coś więcej o tym omlecie, chyba że jest na blogu? ![]() A dla wszytkich błądzących (ze mną włącznie) - ![]() |
|
|
|
#139 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Dziś mam wolne, super tak poleniuchować troszkę ![]() Za mna omlecik z papryczka czerwoną i oliwkami,teraz robie zieloną herbatke. Trzeba dzis pouzupełniać zapasy w lodówce, jakieś warzywka, piersi z kurczaka, chudy twarozek, serki wiejskie i soczewice. Cytat:
Hałas wielkie gratki, oj też już chce mieć za sobą 6 kg. Teliczku kochany dziś na pewno się uda Dzonksik życzę Ci niewyczerpanych pokładów energii
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#141 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to po powrocie grzecznie na kocyk i zero grzeszkow!Cytat:
![]() Cytat:
wyszlo mi !!! ![]() tylko zmartwilam sie teraz tymi wiorkami kokosowymi... Przepis wzielam z watku VII i myslalam, ze w takim razie sa dozwolone ![]() Dziewczynki, z racji tego, ze na jutro mam bardzo duzo nauki i nijak nie moge wyjsc z domu, wyslalam TZta po zakupy na sniadanko. Kupil mi taki chlebek, w ktorym w skladzie jest : maka zytnia razowa (70%), maka żytnia (20%) i pszenna (10%), woda, sol, esktrakt słodowy ciemny, drozdze. Moge go jesc ? I jezeli zjem kromke chlebka na sniadanie, kiedy najlepiej zjesc owoca?
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2009-04-20 o 10:55 |
|||
|
|
|
#142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czas go chyba reanimowaća omlet zrobiłam tak: ubiłam dwa jajka z solą i pieprzem ale tak, żeby nie było piany rozgrzałam średnio małą patelnię [ oryginał robi się na kwadratowej] posmarowałam arachidowym wylałam cieniutką warstwę masy, rozprowadziłam [jak naleśnika] i czekałam aż spód się zetnie łopatką zrolowałam omlecik do brzegu patelni i wylałam następną warstwę, znowu czekałam aż spód się zetnie, zrolowałam i tak w kółku aż do wyczerpania ciasta robi to się szybciutko - wychodzą takie fajne warstwy można dodać nadzienie pomiędzy poszczególne warstewki ale cienko filmik poglądowy: KLIK part 1 KLIK part 2 Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
na drugi raz unikaj extraktu słodowego - ale tutaj będą znikome ilości, jako barwnik owoc możesz zjeść na przekąskę z dodatkiem białka żeby zapobiec szybkiemu skokowi cukru |
|||
|
|
|
#143 |
|
Rozeznanie
|
heja!!!
![]() tak sie zastanawialam kiedy sie nastepny watek zacznei i jak to bedzie wygladalo bo pierwszy raz przechodze na nowy lewel hihi i juz natrzaskalyscie 5 stron!!!! ja w ten weekend pol na pol plazowo bo mielismy wypad do poznania do znajomych jej jak sie stesknilam za tym miastem ![]() a jak wypad i to w gosci to wiadomo... ciezko z plazowaniem ale jakos dalam rade ![]() w sobote jedzonko na miescie ale w "wok to walk" zjadlam makaron pp z warzywami i kurczakiem wiec jeszcze w miare, ale wniedziele to pojechalam... nalesnik z pieczarkami, cebulka, kurakiem i serem zoltym i do tego sos czosnkowy... ale co tam! po zgubieniu 10 kg moglam sobie zrobic jednorazowy prezent nie? tym bardziej ze nie co dzien mam takie wycieczki ![]() nie wiem cyz juz pisalam... ale teraz mam kolejny cel: zgubic kolejne 10kg do konca wakacji... myslicie ze sie to uda? z jadlospisu chwalic sie nie bede bo nie ma czym... ![]() ale jak cos to juz jestem na wlasciwych torach ![]() no to milego ![]() w miedzyczasie nadrobei zaleglosci
|
|
|
|
#144 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
)Nastepnym razem kupie bez tego ekstraktu - juz nawet upatrzylam sklep. Nie moge sie doczekac tego grejfruta. Juz lezy sobie w miseczce i sie do mnie usmiecha ![]() Cytat:
brzmi zachecajaco smaczne bylo? ten wok to walk chyba tylko w Malcie jest, prawda?
|
|
#145 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry.Powariowaly!!! Coz mi zadne baty, krzyki nie sa potrzebne. Przez jakies 24 godziny bylam daleko od SB i... do teraz boli mnie zoladek. MASAKRA. Wczoraj marzylam, zeby juz wrocic na plaze ![]() Nawet o flasha dzis zadbalam... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ninaad trzymam kciuki za opanowanie ciagu Cytat:
![]() Cytat:
Jak chcesz, to dzis za ciebie poplywamCytat:
![]() Telik trza sie zebrac do kupy w koncu. U mnie tez weekendy leza ostatnio, nastepny tez nie szykuje sie idealnie... ![]() No a biegamy razem??? Pytalam, ale chyba jeszcze w tamtym watku... a ty udajesz, ze nie widzialas :hahah a:Ale wiecie co na sama mysl, co zjadlam wczoraj i przedwczoraj wieczorem jest mi niedobrze... Oj dlugo nie tkne tych "pysznosci" Aaaa no witam NOWE BIKINIARY. powodzenia Kobiety i radze czytac poprzedni watek i rzeczy umieszczone przez Marzenke na samym poczatku
|
|
|
#146 | ||||||
|
Wiele hałasu o nic.
|
Cytat:
O co chodzi z ta Twoją rehabilitacją? A i mam prośbe rzuc okiem na mój weekendowy jadłospis z poprzedniej strony Cytat:
Nos do góry kilogramy w dół --> piękne hasło wizażanek Cytat:
Ja dzisiaj również mam wolne na uczelni , zycze miłego dnia w objęciach ukochanego![]() Cytat:
Cytat:
[/QUOTE] Cytat:
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
boshe dopiero teraz doczytalam dzieki cytatowi Effa79 ze Feline uznaje mnie za ekspertke... nic mniej zludnego!!!
ja caly czas sie ucze i douczam i z pokora przyjmuje rady a na tyle co wiem to moge pomoc, doradzic ale ekspertka to absolutnie bym sie nie nazwala ![]() Effcia nic mi nie mow! moj organizm tez pokutuje w brzuchu jezdzi i dziwnie bulgocze... juz nei mowie ile razy bylam na kibelku ![]() ja tez nie wiem jak mozna wrocic po SB na zle tory na dluzsza mete ![]() wiecie ostatnio moja mama jak sobie zrobilam obiad (jakies warzywa z cyckiem w curry) to wyszla... ja sie pytam "dlaczego idziesz" a ona "ahhhh bo to tak pieknie zdrowo pachnie ze az mnie skreca" oczywiscie zaproponowalam ze ja poczestuje ale nie chciala ![]() Majka tez za mna chodzi i nadstawia ryjek i mama tez mowi ze sie nie dziwi bo toz to samo zdrowie co jem i dzieki temu Majka je wszystkie ziarna, kasze, warzywa bez najmniejszych problemow z Emilka nieco gorzej bo ona na "normlanym" jedzeniu wychowana ale popracuje i nad nia ![]() pearpearl no tak wok to walk w Galerii Malta ale czy tylko tam to nie mam pojecia ![]() wlasnie mi sie musli nasacza jogurtem naturalnym i juz sie doczekac nie moge
|
|
|
|
#148 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
owoce osobiscie staram sie jesc do 16(co jak co mają cukier) do owoca dorzucic jakies białko (kawałek twarogu, troche wiesniaka albo plaster sera light) na pierwsze dni własnie chlebek albo owsianke to chyba najlepszy wybór na owsianke znam 2 przepisy wesrja ekspresowa zalewam 5-6łyzek płatków owsianych wrzatkiem tak zeby nie załkiem byly przykryte, nakrywam spodek w tym czasie parze herbate można w tm czasie pomalowac oczy itp potem dodałe troche jogurtu/serka homo/twarogu i dodatki wg upodobania(cynamon, orzechy suszone owoce etc etc) wersja troche mniej ekspresowa te namoczone płatki gotuje (ok5-8min)z 100-150ml mleka potem dodatki Cytat:
![]() ano nie widziałam no myslałam zeby pobiegac tak interwałowo nie wiem czy mi to wyjdzie ale to na pewno oszczednosc czasu a pozatym ostatnio cwicze rano (20-25min)a do tego dojdzie znów aero 2/3 w tygodniu wieczorami, to chyba nie za duzo...jak myslicie??
|
|
#149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tez mialam zaczac cwiczyc i jakos sie tak zabrac nie moge ![]() ale zaraz i ok 5 bedzie widnawo wiec moze lepiej bedzie wstac ![]() a co rankiem cwiczysz? pijesz kawusie przed, czy jakiegos wegla pochlaniasz?
Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-04-20 o 12:44 |
|
|
|
|
#150 | |
|
Wtajemniczenie
|
rok bez dnia po mnie
(widze ze wszycy jakos teraz z duuuzym wyprzedzeniem planuja )przygotowania dobrze, staram sie na luzie do tego podchodzic choc i tak stresuja mnie pewne rzeczy a u Ciebie? Cytat:
![]() tyle sie naczytałam sie o wszystkich za i przeciw ze zgyupiałam rano cwicze bardziej siłowo przede wszystkim ramiona, plecy i brzuch no i na przemian co drugi dzien przydałoby sie bieganie interwałowe ale wtedy juz to chyba nie wyskocze na czczo a co do Poznania to tez mi sie straaasznie teskni ![]() o ile pamietam Ty tam równiez studiowałas?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

))

i -1,5kg
zębole
, bo nie mialam sie gdzie zwazyc

. Oto jest pytanie.