![]() |
#121 |
BAN stały
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów
nooooo jeszcze jest aloesowy podobno odzywia
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
a który z oleji polecacie do wypadajacych i placzacych sie włosów?pozdrawiam
![]() Edytowane przez belluci2 Czas edycji: 2009-04-20 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Ja również polecam Amla Dabur. Vatiki jeszcze nie próbowałam.
#125 |
Raczkowanie
|
ja kupiłam sobie olejek sesa, użyłam go dopiero raz, napiszę po kilku zastosowaniach, nie wiem jak długo trzeba czekać na rezultaty i nie wiem na ile mojej mamie starczy cierpliwości, bo obiecała, że będzie mi go wcierała z tylu głowy, pewnie tylko 2 razy w tygodniu będę stosować
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
ma zielone pojęcie
|
Widziałam ostatnio olej aloesowy do ciała. O takim mówisz? Czy jest jakiś specjalny do włosów?
![]()
#127 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czytałam ze czarnuszka siewna ( z której olej jest masakrycznie drogi) to czarny kminek. Czy to prawda bo jak przeglądałam zdjęcia roślin wyglądały róznie. Nie wiem czy kupowac zwykły mielony kminek ze sklepu do zrobienia oleju czy szarpnąc się na cos z napisem czarnuszka;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Słyszę jak woła mnie olejek kokosowy, kusi strasznie, ale nie mogę go dostać w swojej mieścinie ;(. Rycyna mi się nie podoba... Zastanawiam się nad olejkiem ze słodkich migdałów, możecie coś więcej o nim napisać? Nie znalazłam za dużo informacji o nim a nie lubię tak całkowicie "w ciemno" kupować...
#129 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Ja chyba zamówię teraz na testy ten Himalaya ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie zamawiasz? U mnie w zielarskim jest parę szamponów ale olejku akurat nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi ;*. Głównie chodzi mi o naprawdę porządne nawilżenie włosów, bo trochę się elektryzują od czasu do czasu co niesamowicie irytuje (a wydaje mi się, że to przez to, że są suche?)...Myślicie, że się nada czy spróbować jakiegoś innego?
#133 |
Rozeznanie
|
A próbowałyście tego? http://www.lara.pl/product.php/1,648...do-wlosow.html
Ja używałam wcześniej takiego serum na końcówki SPA z Avonu. Całkiem fajne było, tylko dość drogie ok.15 zł za 30 ml.
#134 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam Was gorąco!
Jestem po raz pierwszy na forum olejowym,a poniewaz bardzo mnie tematyka zainteresowała ,pozwoliłam sobie kupić olejek Vatiki, szampon Shikakai w pudrze oraz maseczkę do twarzy ze skórki pomarańczowej w pudrze i Skin Life. Wszystko ze strony www.helfy.pl. Wyjaśniam teraz o co chodzi. ![]() Pełna radosnych uniesień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Użyłam olejku sesa około 10 razy i jest bez zmian, włosy nadal wypadają. Czy ktoś go używał, po jakim czasie była poprawa, bo nie wiem czy kupować następny olejek. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jest mnóstwo tych sklepów wysylkowych z olejkami i szczerze mowiąc..nie wiem ktory wybrac? macie taki sprawdzony sklep? i w ktorym wyszlo by najtaniej? widze roznice w cenach ale nie wiem czy dobrze patrze, moze olejek kokosowy od innego kokosowego sie rozni, chcialam sobie zamowic cos na fajny zestaw do wloskow ale boje sie ze cos nie tak przyslą albo wcale. polecilybyscie ktorys ze sklepow? przegladam te co byly "wylinkowane" wczesniej.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do bólu brzucha - to napewno nie od tych kosmetyków, musiałaś zjeść coś co Ci zaszkodziło
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() są sprawdzone przez różne wizażanki, więc raczej nie powinnaś się naciąć na nic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
acha dzieki, nie tylko olej kokosowy ale to przede wszystkim. dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Czy ten puder do włosów Shikakai używany jako szampon nie wysusza troche włosów albo ich nie przyciemnia?? Mam jasne blond włosy i boje się przyciemnienia, a zamówiłam już sobie z helfy.pl oleje kokosowy, migdałowy i jojoba
![]() Czy jakaś blondynka go używała? |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Przyczajenie
|
Viki 1988 bardzo Ci dziękuję za odpowiedż. Rzeczywiście ból brzucha zapewne był z innego powodu bo juz sie nie powtórzył.
![]() ![]() ![]() ![]() A co do sklepów to tez się przymierzam do kupna w www.efavicie.pl olejku kokosowego. Powiadomie jak wypróbuję. ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
Tak ,ja jestem blondynka (chociaż troszkę ciemną) i Shikakai nie przyciemnia moich włosów a wręcz przeciwnie ,mam wrażenie ze są bardziej złociste. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki, przekonałaś mnie do kupna
![]() Mam nadzieje że bedzie fajnie, zdam relacje ![]() Edytowane przez Alex87 Czas edycji: 2009-05-11 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Doszły do mnie produkty. Shikakai i olejek kokosowy parachute. Olejek jest fantastyczny, zwalił mnie z nóg i efektem działania jak i zapachem, konsystencją i całą resztą! Pierwszy raz w życiu po uprzednim nałozeniu olejku i umyciu włosów szamponem nie użyłam odżywki, a moje włosy były ładniejsze niż po jakiejkolwiek użytej masce czy odżywce!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
A co sądzicie o oliwie z oliwek? Z własnego doświadczenia to właśnie oliwa z oliwek bardziej nawilża mi włosy niż olej kokosowy...
#145 |
Przyczajenie
|
Do Alex 87-Shikakai moich włosów ,tak jak wcześniej napisałam ,nie przyciemnił. Poczytaj na ten temat na helfy.pl. Sa tam sposoby olejowania i płukania ,czy mycia włosów ziołami. Nic nie jest wspomniane ,że Shikakai przyciemnia włosy chyba że w płukance znajda się takie zioła jak,amla czy henna. Oczywiście , to nie dowodzi ,że akurat Twoje włosy nie mogły inaczej zareagować. Odłuż Shikakai ,więcej nie myj tym szamponem a sądzę ,że kolor powienien wrócoć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Hmm ja nie mam problemów ze zmyciem olejków.
Po prostu myję normalnym szamponem- najpierw 1 mycie bez mieszania szamponu z wodą, a potem jeszcze raz- z wodą. I wszystko elegancko wychodzi ![]()
![]() |
#148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A która z forumowiczek ma podobne włosy do mnie i ajkiego wtedy olejku używa,aby były idealne? Mam włosy półdługie,ciemne,po trwałej,a więc suche,nawet bardzo,plączące się(bardzo),sztywne,topor ne na układanie z sianowatymi końcówkami... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Dokładnie- właśnie o takiej oliwie piszę
![]()
#150 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.