|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
xandra, ja tez nigdy go nie kupowalam, a dzis tak jakos pod wplywem chwili, mysle sobie, sprobuje. namoczylam w 40 stopniach z mysla ze pewnie nic to nie da, a tu sie mile zaskoczylam, bo chcialam te ubranka w tej wodzie trzec w rekach by pomoc
![]() ![]() ![]()
#3932 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Anisia, ale namaczałaś całe ubranka, czy tylko napaćkałaś na plamy? Kupka i marchewka mówisz...?To mnie przekonuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Zakorzenienie
|
Ja tez zakupie to cudo jak bede w Polsce.
![]() Lisey gratuluje sprawnosci Gabrysiowi! Alez on wysportowany. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3934 |
Raczkowanie
|
Lisey kochana nareszcie jesteś!!! No i nareszcie jakieś nowe zdjęcia na picassie, strasznie się już stęskniłam za zdjęciami waszego Akrobaty, no i oczywiście uśmiałam się z niego znowu do łez
![]() Anisia dzięki za radę z praniem, muszę wypróbować. A ja od rana sama z Małą, Tatuś pojechał na motorze do Częstochowy na mszę, dobrze że moja ciocia nas odwiedzi bo mam serdecznie dość siedzenia samej ![]() Zapomniałabym - Lisey świetna fryzurka!
Zuzanna Helena ![]() Edytowane przez szamanka82 Czas edycji: 2009-04-19 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3935 |
Zakorzenienie
|
Szamanka, mój TŻ tez by właśnie pojechał do Częstochowy, gdyby nie wypadek-cieszę się,że to było przed,a nie po
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3936 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
trzeba lecieć po vanish w takiej sytuacji
![]() ![]() aaliyah zainspirowalaś mnie tym LPC w mleku... poczytalam troszke i w polsce jest ENFAMIL (czy jakoś tak - mleko z apteki) oraz NAN active i NAN H.A z nestle..te trzy maja to w skladzie.... jak zaczne podawac malej sztuczne mleko to wlaśnie ktoreś z tych dwuch... jeśli chodzi o jedzonka to mala tez lubi bio - hipp ![]() u nas dzis 6 stopni i wichura... ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-04-19 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3937 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do alkoholu: na chrzcinach mam zamiar podać tylko lekkie winko do obiadu(dla rodziny, a potem dla znajomych popijawa w knajpie (chyba juz pisałam ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lisey rzeczywiście fryzurka świetna, myslę nad taka samą ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i problemem jest tez, ze moje dziecko pije teraz juz mniej mleka (chyba ze wzgledu na inne jedzonko w diecie) no i martwie sie, ze tych potrzebnych mikroelementow bedzie miala za malo jesli zostane przy mleku poczatkowym. A zelaza to ciezko dostarczyc tak malemu dziecku z innego zrodla niz mleko no bo ile ono moze zjesc tego mieska... ![]() ![]() EDIT: No widze, ze te mleka sa nawet po 9-tym miesiacu. Nasze pierwsze jest do roku... I teraz juz zupelnie nie wiem co robic. Dylematy, dylematy... ![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-04-19 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3939 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny, trochę was podczytuję i chciałam wam poradzić w sprawie plam marchewkowych. Nie zawsze działa idealnie, ale na pewno warto spróbować, w końcu nie ma nic do stracenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie o wódę mi chodzi-zaraz będą śpiewy, czy tańce-to nie jest moim zdaniem odpowiednia okazja,żeby się schlać.Jednak chyba będzie to trudne do przeforsowania... U nas dzis słonecznie,ale dość zimno-zmarzłam na spacerze. A moja Emila od kilku dni jest straaaasznie nieznośna-ciągle chce ,żeby ja nosić,nawet czasem na rękach grymasi.Nie zachowuje się,jakby cos ją bolało-juz sama nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3942 |
Zakorzenienie
|
aliyah to sa mleka nastepne tzn z 2 i 3.. dokladnie to na stronie nestle trzeba by poczytać
![]() co do chrztu to u nas dla chetnych byla lampka wina... i to wszystko.. a co do chrapanie to moj tz jest masakryczny w tej dziedzinie...ale co fakt to fakt bo bro jest jeszcze gorzej.. przed narodzinami malej spalam ze stoperami..teraz padam ze zmeczenia...ale bywa ze mnie w nocy obudzi.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3943 |
Zadomowienie
|
A ja nie wiem czy mój tż zawsze chrapie. Na pewno jak coś wiecej wypije, ale na codzien to nie mam pojęcia. Ja jestem STRASZNYM ŚPIOCHEM. Kiedyś na jakimś obozie wyła mi syrena pod oknem a ja spałam jak zabita. Wogóle jestem w szoku,że Martusia potrafi mnie obudzic i to podobno po pierwszym pojękiwaniu wstaję.
Natomiast dowiedziałam się że pod koniec ciaży chrapałam i to podobno strasznie, ciekawe czy juz mi przeszło ![]() Dzisiaj Martusia dostała pierwszy raz jabłuszko. Na razie ze słoiczka, ale..... się zastanawiam, czy podaje sie jabłuszko surowe czy gotowane/peczone, to samo pytanie dotyczy marchewki? Xandra - wydaje mi się że winko będzie wystarczające. Moim zdaniem na Komunię czy chrzciny wóda nie bardzo pasuje. No i znowu zapomniałam co miałam napisac, ach ta skleroza....... |
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3945 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez rozwazalam brak alkolu ale wiem ze ja sama lampka wina uczcilabym chrzest dziecka ale nie woda itp,winklo i tyle Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie martw sie,ja sama bede do konca maja,bo maz w uk pracuje ciezko na moje zakupy ![]() dzieki za komplement,cos tam mi zrobila fryzjerka z wlosami bo juz dosc mialam,i wyszlo,ze porudzialam troszke,dziwne bo i kolor oczu mi sie troszke zmienil po ciazy,mialam szaro zielone teraz zielone ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#3946 |
Zadomowienie
|
Lisley bardzo ładnie wyglądasz
![]() jak zobaczyłam zdjęcie Gabrysia to musiałam aż męża zawołać myślałam że tylko moje dziecko takie akrobacje kręci ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny dzięki za rady jak spierać marchewki itp napewno się nieługo przyda ![]() ![]() co do chrapania mój mąż tez po alkoholu tak ma ![]() xandra78 ja myślę że winko w zupełności wystarczy przy takiej okazji ![]()
#3947 |
Zakorzenienie
|
jutro namaczam plamy sprzed paru miechow, jak zejda to ozloce producenta
![]() mam nadzieje, ze to nie byl jednorazowy wybryk ![]() ubranka mialam w delikatnych pastelowych kolorkach, kolory sa takie jak byly, pisze na opakowaniu by moczyc maks godzine, ja moczylam 3h, wczesniej nie sprawdzalam czy zeszlo bo sprzatalam, jakosc ubranka na tym nie ucierpiala, ale sadze, ze nie mozna tego praktykowac zbyt czesto, chloru moze nie ma, ale za to sa inne srodki zrace wiec lepiej uwazac. jutro wam powiem, czy te staaare plamy tez zeszly ![]()
#3948 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A w ogóle, to Emilka bardzo lubi się podnosić do siadu-tzn.jak tylko w dwie raczki złapie moje palce,to juz sie podciąga i to od razu do pozycji 90 st.Robi to bez żadnego wysiłku,ale nie pozwalam jej zbyt często tak robić-czy to nie za szybko??? No ale w końcu ona sama tak robi,to chyba nic jej nie będzie? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3949 |
Rozeznanie
|
Witajcie Mamusie!!!
Odkąd zrobiło się ciepło ciężko mi w domu usiedzieć, cały czas gdzies biegam, dzien za krótki i tak czasu mało jakoś na wizaż ![]() Chorym maluszkom i mamusiom dużo zdrówka. Ja ostatnio też miałam taką chrypę, że mówić nie mogłam. Dzisiaj jest już o niebo lepiej chociaż czasem pokasłuję. Na szczęście Małego jeszcze nic nie wzięło więc mam nadzieję, że już będzie ok ![]() Lisey fajnie, że jesteś!!! A Gabryś to mały cudaczek. Wyobrażam sobie ile śmiechu musicie mieć patrzac na jego poczynania ![]() Paula a jaką kaszkę dajesz? Bo ja się zastanawiam czy mojemu tez juz nie podać?? Co do chrapania to widzę, że nie jestem osamotniona w tym temacie :P uwielbiam - szczególnie kiedy zasypiam ![]() ![]() ![]() scorpionec kupiłaś już to krzesełko?? Bo my chyba z niego zrezygnujemy. W sobotę byliśmy w Smyku i obejrzałam je dokładnie. Nie podoba mi sie, że nie ma regulacji podnóżka i siedzisko się nie rozkłada. Ogólnie szczerze mówiąc to wykonanie mi się nie podoba. Tż jest tego samego zdania. Dlatego pojechaliśmy do innego sklepu i tam spodobało nam się bardzo krzesełko Chicco Polly. Droższe ale dużo fajniejsze. Ma fajną nakłdkę dla mniejszych dzieciaczków. Stwierdziliśmy, że Mały dostał kaskę na chrzciny więc mu kupimy. Podoba nam się taki wzór: http://allegro.pl/item606019797_krze..._kol_2009.html Może któraś z Was słyszała coś na temat tego krzesełka. będę wdzięczna za info ![]()
![]() |
#3950 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja czytalam, ze na poczatku gotowane. Z owocow to surowego podawac mozna jedynie banana. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3951 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o siad. Ortopeda zabronił mi wykonywac takich sztuczek do ukończenia 5 miesiaca. Kazał ignorowac próby podnoszenia sie młodej przy pomocy moich palców bo to jeszcze za wcześnie. To samo dotyczy chodzenia, dopiero w 9 miesiącu, wcześniej nie można bo cos tam sie z kregosłupem potem będzie działo. Cytat:
Lisey - aż sie popłakałam ze smiechu jak przeczytałam o wędrówkach Gabrysia. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wojtusiowi lepiej. Jutro ostatni zastrzyk ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3953 |
Zakorzenienie
|
moja wariatka tez lubi akrobacje..tzn leżąć na brzuszku i podpierająć sie na wyprostowanych rączkach unosi reszte ciala podpierając sie tylko na paluszkach od stóp.. po czym zagląda sobie pod brzuszek i śmeje sie na glos... tez bym sie ucieszyla jakbym umiala robić pompki
![]() raz udalo jej sie uśiąśc bo zlapala sie za koc... ale na boki nadal sie nie nie tarza ![]() aaliyah u nas dla glodnych dzieci to sa mleka z symbolem R np 2R (sa z dodatkiem kleiku ryżowego), i jeszcze sa H.A czyli hipoalergiczne, no i widziałam ze NAN jest jeszcze w wersji active.. dla aktywnych - co kolwiek to znaczy ![]() Gosiaczek1211 nie bylam jeszcze w smyku... nie mam jak sie wybrac..bo tz dlugo pracuje i ani z nim nie moge...ani samochodu mi nie zostawi... a z mala nie bede autobusami sie tluc..w dodatku moja mam chora.. i tez nie moze przyjechac i z mala zostac..(wtedy ona z mala a ja jej samochodem na miasto ![]() o tym polly czytalam na forum gazety.pl (sporo tam o krzeselkach) i srednio laski zadowolone...głowne zastrzeżenia to ze za duże i cięzkie...no i drogie... zaczyna sie jak z wózkiem... a my dodatkowo lozeczko turystyczne chcemy kupić.. i tez nie wiem jakie? któraś z was ma co polecacie?? i na co zwracac uwage kupując? |
![]() ![]() |
![]() |
#3954 |
Zadomowienie
|
skylie trzymam bardzo mocno kciuki za Wojtusia! daj znać koniecznie po wizycie u lekarza!
scorpioniec masz rację że teraz z tymi krzesełkami jak z wózkami hehehe dobrze że już mam i krzesełko i wózek parasolke ![]() gosiaczek kupiłam kaszkę bobovita smaczny sen bardzo małemu smakowała chciał sobie nawet sam łyżeczkę do buziaka wkładać ![]() a mam do Was pytanko bo mojemu dziecku nie wystarcza już mata do zabawy i znajduje go często daleko od niej co używacie dla swoich dzieciaczków albo co planujecie jakiś duży koc czy można kupić jakieś duże maty takie bez zabawek u góry żeby dziecko mogło się na niej bawić ( ale zakręciłam ale mam nadzieję że wiecie o co chodzi) Musze się Wam pochwalić że mam w domu małego akrobatę ![]() ![]() ![]() ![]()
#3955 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3956 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
xandra racja moj tez juz dluzej sam sie soba zajmuje odkad sie katula po lozku,u ciebie bedzie podobnie Cytat:
co do siadow itp,to ja nie mam oporu,mlody sam sie podciaga,za palce,i dobrze,jakos sie musi nauczyc siadania,a krotka chiwlka takich gimnastyk nie zaszkodzi bo i miesnie raczek tez sobie tak pocwiczy,takie jest moje zdanie a kazda z nas robi jak chce Cytat:
Cytat:
![]() u nas akrobacji ciag dalszy,mlodzian szaleje
![]() |
#3957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez bede musiala lozeczko turystyczne kupic wiec dolaczam sie do pytania. Co polecacie? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3958 |
Zakorzenienie
|
Planujemy kupić spacerówkę i mam ogromny problem. Mam nadzieję, że pomożecie. Może posiadacie takie albo słyszałyście o nich
http://artykulydzieciece.monde.com.p...oducts_id=1732 przeraża mnie waga http://artykulydzieciece.monde.com.p...roducts_id=685 http://www.smyk.bydgoszcz.pl/sklep-i...print__05.html A tak z wieści parafialnych to odkąd przesunęłam Bartusiowi kąpiel na 19:30 to już 3 dni przesypia od około 20 do 7-8 rano z karmieniem o 23 na śpiocha
#3959 |
Raczkowanie
|
Hej!
A ja wczoraj kupiłam sobie rolki i się uczyłam jeździć. Dziś poszłam na spacer i wzięłam rolki i jeździłam z wózkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lisey - ja mam taką samą mate jak Ty i tylko czasami Marta się na niej bawi i zrywa motylki ![]() Joanna - jeśli mogę spytac - A ty masz tylko gondolę bez spacerówki?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.