![]() |
#2251 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka?
Cytat:
![]()
![]() |
#2252 |
Szef ds. Wymianek
|
kojarze te sytuacje, wklejalas najpierw zdjecia, ktore dostalas od sprzedajacego - i wygladaly ok, a potem wkleilas takie, na ktorych obiekt odbiegal zdecydowanie od oryginalu, prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() strasznie choruje na ten zapach, ach możne mi się uda upolować coś w rozsądnej cenie ![]()
![]() |
#2254 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() a jesli chodzi o rozsadna cene, to w grudniu nabylam setke za 220 zl (0becnie ten sprzedawca nie mam w ogole perfum w sprzedazy, ale moze warto byloby zagadac, dla mnie kiedys pewne sciagnal na aukcje), zas obecnie jest w sprzedazy setka za niewiele wiecej niz na Twoje aukcji, a u polecanego sprzedawcy: http://www.allegro.pl/item594819056_...a_ptissot.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny pomóżcie - mam mozliwość kupienia na gazetowym YSL Elle zafoliowane, kupione w Anglii. Sprzedająca nie wie czy to jest oryginał, podała tylko kod 8EA8 lub 8EAB lub OEA3.. nie jest pewna poniewaz folia zniekształca....
kalkulator pokazuje błąd - czy któraś z Was może ten kod rozszyfrować? Co do zdjęć -owa Sprzedająca może zrobić zdjęcie zafoliowanej butelki w kartonie.. czy to coś w ogóle da? |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny help
![]() mam zamiar kupic te wode toaletowa http://www.allegro.pl/show_item.php?item=601867952 wiem, wiem jest to wiarygodny sprzedawca polecany na Wizazu niemniej poprosilam o podanie kodu i cos dziwnego w datekalkulatorze wychodzi... oto kod: 0802 nie wiem czy datekalkulator podany na pytaniach do wizazystki obawiazuje rowniez perfumy?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że w Chanel w 2008 roku zresetowali kody (jak podobno co lat kilka, że od nowa lecą, ale tego co lat kilka już nie jestem pewna) i datecalculator głupieje. Także Domwerkowi bym zaufała, to tylko dowodzi że perfumy są nowe ![]() I tak, to ten sam datecalculator - google pages. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
I znowu mam pytanie do Was
![]() wlasnie otrzymalam perfumy ktore zamoiwlam od polecanego na wizazu sprzedawcy z allegro. To Noa Cachael'a chcialabym sprawdzic date produkcji po kodzie, ale nie ma cacharela w detecalkulatorze, czy da sie to sprawdzic w jakis inny sposob?? bede wdzieczna za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Litera oznacza rok produkcji, (X-2002, Y-2003, A-2004, B-2005, C-2006, D-2007, E-2008, F-2009), a trzy cyfry dzien roku, w ktorym wyprodukowano kosmetyk.(od 001 do 366) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Przyczajenie
|
Davidoff zmienia wzór?
Witam bardzo serdecznie
![]() Nie jestem w 100% pewien czy jest to tylko forum dla kobiet, ale jeśli tak jest czy nie jest to na pewno mi drogie panie pomożecie ![]() Wygląd: Zawsze było tak, że napis na kartoniku znajdował się w białym prostokącie. Napis Cool Water zarówno na butelce jak i kartoniku był falowany a dodatkowo napis na butelce wpadał w złocisty kolor. Natomiast perum który otrzymałem znacznie się rózni. Napisy są białe, na kartoniku nie ma białego prostokąta tylko jest Davidoff Cool Water (napis cool water nie jest lekko falowany ale nie tak mocno jak zawsze) i napis na butelce podobnie. Natomiast naklejka na dnie butelki jak i reszta informacji jest bardzo podobna, kody sa takie same i info podane jak w oryginale. Dlatego nie wiem czy wierzyć sprzedającemu czy nie. Co do zapachu nie jestem w stanie jeszcze do końca powiedzieć jak długo jest w stanie się utrzymać. Oczywiście bez wahania skontaktowałem się ze sprzedawcą, który poinformował mnie, że Davidoff zmieni wzór, ze względu na dużą ilość podrób, aby fałszerze nie nadążali naciągać ludzi. Czy wiecie może coś na temat tych zmian? Oczywiście dużym ułatwieniem jest to, że mogę zwrócić perfum i dostać zpowrotem pieniądze ale jeśli wszystko jest ok to co wariować. Bybym wdzięczny za wszelkią pomoc Pozdrawiam halpert |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Davidoff zmienia wzór?
Witaj,
Tu jest wątek odnośnie weryfikacji podróbek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67014 Może moderator podłączy ![]() Najlepiej jakbyś załączył zdjęcie i powiedział za ile kupiłeś. Nie znam się na Davidoffie, ale coś ten sprzedawca kręci.
#2265 |
Rozeznanie
|
Dot.: Davidoff zmienia wzór?
http://perfumeria.pl/img/70/7019670_1.jpg
skoro pedet ma takie samo foto to nie widze powodu dla ktorego to mialaby byc podrobka ![]() no chyba ze naprawde slabo trzyma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
BAN stały
|
Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc w sprawie Jadore
Wkleiłam zdjecia , na nich opis / flakon o który pytam niestety bardzo kiepsko widoczny ale pomimo moich próśb Wizażanka nie dołączyła dokładniejszej fotki / Kod z tej butelki to 6H02 - niby ok - ja mam jednak wątpliwosci Powiększyłam fotkę , którą dostałam i porównałam ze swoimi flakonami Jadore i Jadore l'Absolu no i porównanie wyszło raczej na niekorzyść Wizażanki . Pomóżcie mi , bardzo proszę bo zanim nasmaruję w jej wątku , że oferuje podróbkę jako pełnowartościowy zapach to chcę mieć stuprocentową pewnosć. Po cichu mam jednak nadzieję ,ze się mylę i szukam dziury w całym ![]() p.s Ostatnia fotka to ta , którą dołączyła wizażanka do opisu . Opisy na fotkach - w formie do wysłania wizażance / o rany , a moze to ja snuje jakąś teorię spiskową i wszystko będzie ok / Edytowane przez Idiaminka Czas edycji: 2009-04-22 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
Jednak ta sprezynka wyglada podejrzanie. Szkoda, ze na "oficjalnych" fotkach Diora zawsze retuszuja takie detale, bo moznaby sie upewnic. Niestety J'Adore to jeden z niewielu zapachow Diora, ktory mi nie podszedl i nie mam wlasnego flakonu, wiec Ci nie pomoge, ale moze inne dziewczyny opisza, badz nawet sfotografuja swoje buteleczki? A sprawdzalas juz moze testery w perfumerii? Jesli chodzi o wymianke- jesli nie dostalabym wyrazniejszej fotki, na Twoim miejscu w ogole zrezygnowalabym z tych perfum. Wstrzymalabym sie tez z "nasmarowaniem w jej wątku , że oferuje podróbkę jako pełnowartościowy zapach", bo jak sama slusznie zauwazylas- musisz miec 100% pewnosc, ze masz racje. Imho, predzej czy pozniej uda Ci sie zweryfikowac prawdomownosc tej Wizazanki i nie bedziesz musiala zalowac, ze pochopnie wydalas opinie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
Właściwie to chyba tutaj powinnam była umieścić swoj post.
Dziewczyny, czy możliwe, że dno flakonika Mademoiselle Coco, 50ml, tak wygląda? |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
euphoria - oryginał?
witam dziewczyny. kupiłam dziś w drogerii setkę euphorii ale zastanawiam się, czy na prawdę jest oryginalna.
przez kartonik przebiega załamanie od lewego górnego rogu do dolnego prawego. na dole opakowania na folli, w którą zostało owinięte był wytłoczony napis "MADE IN USA 8127, napis na korku, jest tak jakby wytłoczony, czy wyryty, niepokoi mnie jednak fakt, że perfumy nie mają koloru różowo fioletowego tylko taki jakby niebieskawy. dodałabym zdjęcia z kolorem perfum w środku, ale niestety nie mogę go uchwycić apratem. możecie mi powiedzieć czy to może być podróbka, czy właśnie taki kolor mają te perfumy?
#2272 |
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: euphoria - oryginał?
little, przejrzalas choc pierwsza strone tego dzialu zanim spontanicznie zalozylas nowy watek?
![]() tutaj mamy stosowny - na Twe pytanie - watek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67014 |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Raczkowanie
|
Soso, co prawda ja tam znawcą flakonów Chanel nie jestem, natomiast służę zdjęciami podróbek (są w załącznikach, niestety takiej sobie jakości).
Na pierwszym zdjęciu widać podróbę Chanel no.5 a na drugim Allure Homme. Pierwsze, co się rzuca w oczy - to grubość ścianek i 'zakola' w kątach flakonu -> w 5-tce widać, że są one mocno zaokrąglone. W Allure wykonanie (fatalne) widać od razu. Mogę ci takie zdjęcia pokazać, bo na nieszczęście moja mama kupiła te perfumy, mnie przy tym niestety nie było i masz babo placek - mamy dwie podróbki w domu (i niestety tanie nie były ![]() Nevermind. Po porównaniu z tym, co mam w domu, a wykonaniem denka na zdjęciu od ciebie - mówię, że to oryginał, bo denko jest wykonane b.dobrze, symetrycznie, a ścianki są smukłe i wyglądają ok. PS. ofkors pozostaje ostatnia kwestia: miejmy nadzieję, że to zdjęcia tej osoby, która oferuje perfumy. Pozdrawiam! ![]() Edytowane przez groza Czas edycji: 2009-04-22 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do wymianki to juz podziękowałam , bo niestety nie lubie być "olewana " . Zresztą nie tylko mnie tak owa Wizażanka potraktowała ![]() Nic to , nie będę płakać z tego powodu . A dopóki nie będę miała pewności to oczywiscie nic nie nasmaruję w Jej wątku . Tylko szkoda byłoby aby któraś z nas się nacięła - zainteresowanie wodą było dość spore. Ale może jeszcze odezwą się dziewczyny , które mogą pomóc w temacie tego flakonu |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Dziewczyny czy możecie mi powiedzieć, czy posiadane przeze mnie Hypnose Lancome jest oryginalne? Dostałam jakis rok temu w prezencie z Francji,a nie moge ich znieść na sobie. Chciałabym sie ich pozbyc, ale nie puszczę ich dalej nie mając pewności co do ich oryginalności prosze o pomoc ![]()
![]() |
#2278 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Falubaz
![]()
#2280 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.