Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-20, 15:01   #2401
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Dziewczynki, ja za wszystkie trzymam kciuki oby @ nie przyszła!

tymczasem wysyłam wiosenne fluidki od mojej Kruszynki:
:mag ia:: magia::magi a::m agia::magia :

Gooha, stres normalny przed @ , wiadomo, że jak się czegoś tak bardzo pragnie to żadne logiczne wytłumaczenia nie pomogą. myśl pozytywnie

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 15:02   #2402
dra
Zakorzenienie

witajcie
ja dziś cos humoru nie mam...
Cytat:
Napisane przez pacierp Pokaż wiadomość

Dra czy te przypadłości z pęcherzem nie są przypadkiem związane z przytulankami? To częste u kobiet, które mają krótką odległość między cewka a pęcherzem. Ja tak mam. Zaraz po przytulankach trzeba iść siusiu, żeby strumień moczu wypłukał wszystkie bakterie. Trzymaj się i zdrowiej szybko
a wiesz,ze tym razem po przytulankach było,wcześniej nie,ale teraz akurat tak,no ja chyba posżłam siusiu po 30min dopiero i moze dlatego
ale już ok jest dużo piłam nasiadówke robiłam i już dziś dobrze

Cytat:
Napisane przez pomarnczka Pokaż wiadomość

ps.dziewczyny z tym paleniem to trochę jest tak, że ta co nie pali nie rozumie jak to jest z rzucaniem (że tak porównam tak jak nas staraczek nie rozumieją te co bez problemu zaszły)
Wcale nie mówię, że palenie jest dobre (gdyby było paliłabym dalej) ale uwierzcie, stres jest niezły jak się rzuca i lekko nie jest.. chociaż jak widziałam kiedyś na oddziale ginekologicznym dziewczynę na podtrzymaniu co kopciła raz za razem to mimo tego, że jeszcze wtedy paliłam i o dziecko się nie starałam to i tak nie mogłam się nadziwić głupocie ludzkiej
i tu masz rację
ja paliłam dość długo żałuję,ale co zrobić wciągnełam się ,ale postanowiłam rzucić i powiem szczerze,ze 4 razy rzucałam w końcu się udało to nie jest takie łatwe jak jak się niektórym wydaje,trzeba mieć duzo siły w sobie,aby to cholerstwo rzucić,teraz nie palę,ale jak się zdenerwuje mam ochote zapalić,ale nie nie chce,więc jak sie wkurzam to zamiast paleia mam zawsze cókierki i je gryzę taki mój sposób
i mówię wam to nie jest proste
ale co do ciazy to ja slyszlam,zeby stopniowo rzucac,az w któryms momencie do konca rzucic,ale to róznie mówia...

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
cześć Słonka Kochane!
byłam w dolmedzie, czyli tam gdzie kazał lekarz zrobić to badanie hCG i okazało się że tam nie robią, robią tylko betę :/
już sama nie wiedziałam co robić, więc wróciłam do Siebie i poszłam tutaj do przychodni na betę i już, zrobiłam zwykłą betę którą powtórzę w środę, i tak pójdę za tydzień na usg, i wtedy wszystko się wyjaśni, mam nadzieję że będzie ok
odebrałam też badanie cytomegalii, za **** nie wiem, czy mam dobry wynik czy nie
Darusiu, a Ty Kochana idź do lekarza, przepisze Ci furagin, bo on jest najskuteczniejszy, i rób gorące kąpiele, w okolicach dołu brzuszka, i koniecznie termofor na brzuszek!
i dobrze zobaczysz jak ci beta będzie przyrastać
no jak mie pęcherz złapie to musze iśc do lekarza,ale juz na szczęscie przeszło

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczynki
dla mnie dzień nie jest za dobry humorek do d**y , nwet piękna pogoda mi dziś nie pomaga
sama nie wiem dlaczego tak mnie to boli jak wiedziałam ze nie było owulacji , to wszystko jst takie pokićkane

mąż mi dziś wyjeżdza do Belgii ach... przestaje już Wam tu smęcić , bo jeszcze moje pesymistyczne myśli Wam się udzielą
kochana,no ale zawsze nadzieje mamy,a tu jednak @ ja cię doskonale rozumiem
a mąż na długo wyjeżdza??
i nie smęcisz tu warto się wygadać pamiętasz jak ja źle sie czułam wygadałam się ,podniosłyście mnie na duchu i od razu poleprzyło mi sie i dostałam sił,wiec teraz oddaje swoje sily dla ciebie bo mamy tu się wspierać i pogadac o wszytskim
Stary 2009-04-20, 15:21   #2403
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość

Gooha, stres normalny przed @ , wiadomo, że jak się czegoś tak bardzo pragnie to żadne logiczne wytłumaczenia nie pomogą. myśl pozytywnie
Zabieram fluidka
niestety tak jest zgadzam się z Tobą
Ciezki tydzien przedemną, ale kolejny choćby nie wiem co napewno bedzie lepszy

W środe czeka mnie jazda na studia do Krakowa, wiec może się zapomne na chwile.
Z drugiej strony troszke mnie to tez przeraza. Moja siostra jeszcze nie urodziła, ale pewnie lada chwila sie to wydarzy. Na dodatek jej mąż ma pilny wyjazd służbowy i siostra mnie poprosiłą żebym przyjechała do niej na kilka dni (własnie do Krakowa) bo boi sie sama być .

Teraz jak tak mysle to nie wiem czy to dobry pomysł żebym tam była. Chyba poprosze mamę żeby do niej przyjechała, bo czuje że bede ryczec jak bóbr jak to dziecko się pojawi. Ze szczescia i żalu jednocześnie. Nie chce robić przykrości siostrze , ale boje sie ze wszystko wróci na nowo i bede znowu przezywać mojego aniołka.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 16:08   #2404
sarrita
Raczkowanie

Czesc dziewczynki,
moge sie w koncu pochwalic, ze drobnymi kroczkami - po troszeczku - przeczytalam w koncu caly watek. Panuje u Was swietna atmosfera a wiadomo, ze dobra energia sprzyja wszystkiemu co najlepsze Moge sie w koncu oficjalnie przywitac i poprosic o przyjecie

To moze sie przedstawie...
Mam na imie Sara, mam 27 lat i to moj 2 miesiac staranek.
Poki co nie mierze tempki i wierze, ze aniol stroz kazdej z nas pomoze w odpowiednim czasie w zafasolkowaniu
W tym cyklu przytulamy sie z TZ co okolo 2 dni i jestesmy dobrej mysli... szkoda tylko, ze mam cykle okolo 35 dniowe bo tak dlugo trzeba czekac na testowanie:P

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

...przy okazji chycne sobie ta magiczna kulke ...a co mi tam:P
zielen to nadzieja, wiec wszystko sie zgadza
Stary 2009-04-20, 16:11   #2405
gooha3
Zadomowienie

sarrita
witamy w naszym gronie.
Jestem pełna podziwu dla Twojej wytrwałości, bo troche tego naskrobałyśmy

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-04-20, 16:14   #2406
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez sarrita Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki,
moge sie w koncu pochwalic, ze drobnymi kroczkami - po troszeczku - przeczytalam w koncu caly watek. Panuje u Was swietna atmosfera a wiadomo, ze dobra energia sprzyja wszystkiemu co najlepsze Moge sie w koncu oficjalnie przywitac i poprosic o przyjecie

Poki co nie mierze tempki i wierze, ze aniol stroz kazdej z nas pomoze w odpowiednim czasie w zafasolkowaniu
W tym cyklu przytulamy sie z TZ co okolo 2 dni i jestesmy dobrej mysli... szkoda tylko, ze mam cykle okolo 35 dniowe bo tak dlugo trzeba czekac na testowanie:P

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

...przy okazji chycne sobie ta magiczna kulke ...a co mi tam:P
zielen to nadzieja, wiec wszystko sie zgadza
witamy cały wątek podziwiam

Gooha nie wiem co Ci poradzić. Jeżeli czujesz, że możesz nie wytrzymać to powiedz siostrze jak sprawa wygląda i niech poprosi mamę.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 16:15   #2407
magdulec
Zadomowienie

[quote=ula 87;11954323]
dostałam @ ale już się wypłakałam , a raczej razem z mężem płakaliśmy i nam troszeczke lepiej, wiem jak on to też przeżywa
miałam zadzwonić do gina ale chyba dam sobie miesiąc całkowitego luzu , może zaskocze a drugim argumentem jest chwilowy dołek z kasą

tak więc zaczynam 7 cykl staranek i muszę Wam powiedzieć że czym dłużej to trwa tym bardziej boli /quote]

aż ta @ wredna, też sie wczoraj popłakałam ze przyszla, ale cóz na to poradzimy

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
witam , jestem tu nowa, mam 29 lat, 2 cykl starań, spodziewana @ 29-30.04.ale mam nadzieję,że nie przyjdzie, ciężko tak czekać na efekty , gdy wokół nie do końca wszyscy to rozumieją tzn. to wielkie pragnienie dwóch kresek, dlatego dołączam do Was , bo w grupie raźniej , pozdrawiam

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

zapomniałam dodać,że stosowałam test owulacyjny i obserwowałam śluz, jakoś tak dziwnie ,że test wykazał owulację jak już było po śluzie płodnym, ktoś tu tak miał może? oczywiście starania były intensywne tak czy siak, ale dziwne to było z tym testem, dobrej nocy wszystkim
witaj i powodzonka

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
witam staraczki
dawno tu nie byłam, ale w pracy katastrofa

ale wpadłam się pochwalić, że w piatek zdałam pierwszy egzamin doktorski i teraz zabieram się za przygotowania do drugiego

i zostawiam Wam fluidki :mag ia:: magia:
buziaki i jak zawsze 3mam za Was kciuki
zabieram

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Oj widzę,że poważny temat poruszony palenie!!!!!!!!ja mówię stanowcze NIE nikt przymnie nie pali ,bo jak tylko poczuję to od razu mnie naciąga na szczęście palaczką nie jestem ale gonie tych ,którzy palą:ju pi: bo moja fasoleczka nie będzie sie truć
ja równiez nie palę i męzus tez nie, a rodzinki troche sie dotlenia ale wychodza na balkon lub na klatke.

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
witam
przeleniuchowałam cały weekend, a tu trzeba sie wziąść do roboty. Za miesiac obrona a tu kiepsko z pracą.

Wczoraj zrobiliśmy sobie wycieczke na motorku. Super było. Jak ja zawsze byłam przeciwniczką motorków. Bałam się jak mój mężus jezdził to wczoraj naprawde to poczułam. Dalej sie boje , ale jak piekna pogoda to naprawde swietna sprawa.

Naszczescie to tylko pozyczony motorek, bo tak to z kazdym wyjazdem Tż-ta trzesłabym się o niego.

Póżniej jeszcze ognisko z kiełbaskami i ziemniaczkami pieczonymi mniam....

ech.... poczułam już wakacje i to lato i jak tu wrócić do rzeczywistości i wziość sie do roboty
to fajny, rozrywkowy weekend mieliscie, a na motorze raz probowalam jako pasazer i kierowca i mówię nie bo sie boje.

Cytat:

mąż mi dziś wyjeżdza do Belgii ach... przestaje już Wam tu smęcić , bo jeszcze moje pesymistyczne myśli Wam się udzielą
uu wspólczuję, nie wiem co bym zrobila jak by TŻna dluzszy czas wyjechal, wyjezdza na 2-5 dniowe szkolenia i wtedy nie wiem co mam ze soba zrobic a co mówic jak by go dluzej nie było

Cytat:
Goha , Pyziulka trzymam kciuki żeby @ się nie zjawiła

oj ...wiem jak @ bardzo boli , mnie boli bardziej w środku na serduchu niż fizycznie
też sobie obiecuje że nie będę sie zamartwiać i tak bardzo nie przejmować , ale jak już @ przyłazi to człowiek dostaje wielkiego kopniaka od życia i ciężko się jest pozbierać
dołanczam do

Cytat:
Czesc dziewczynki,

Witaj i widze ze duzo nas ma cykle 35 dniowe, myslalam ze tylko ja musze tak długo czekac.

Pyziulka wszysktiego NAJ z okazji urodzinek!!!!!

zmykam na obiadek i do roboty ;(

Edytowane przez magdulec
Czas edycji: 2009-04-20 o 16:17
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 16:27   #2408
sarrita
Raczkowanie

gooha3 lubie wiedziec co i jak

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

popisze tu do Was jeszcze przez 30 min bo pozniej zmykam z pracy do domku... niedobrze mi sie robi jak pomysle o tych korkach, w ktorych trzeba stac w stolicy

pisalyscie o papierosach i wlasnie ja tez gonilam mojego TZ, zeby nie palil bo bedziemy sie starac o dzidzie i dzieku Bogu pali moze raz na 2 tyg jak sie czyms mocno wkurzy (przynajmniej takie sa oficjalne info) a, ze niestety pracuje w policji to wierze mu, ze czasem ma powody.

w ogole umysl ludzi tak smiesznie dziala, ze od momentu kiedy moje serce dalo mi zielone swiatlo na dzidzi - wczesniej nie bylam jeszcze gotowa - to wszedzie widze mamusie z dziecmi, wozeczki, brzuszki, tatusiow na spacerku z pociechami - szoook! wczesniej tego nie zauwazalam a na domiar wszystkiego u mnie w firmie jest wysyp rodzicielstwa - z kim nie rozmawiam to albo sie stara, albo juz mu wyszlo

MY NIE BEDZIEMY GORSZE!
Stary 2009-04-20, 16:42   #2409
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Boże dziewczyny ja sobie zaraz ręce poodgryzam... ;( Tak mnie bolą stawy ze juz nie wytrzymuję. Do tej pory brałam ketonal, ale teraz jak nie mam pewności czy jestem w ciazy czy nie to nie chce brać tak silnego leku... Choruję na RZS juz 11 lat, ale juz jakis czas miałam spokój... Idę po siekiere bo nie wytrzymam normalnie ;( ;( ;( ;(

Edytowane przez Pyziulka
Czas edycji: 2009-04-20 o 16:44
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 16:45   #2410
sarrita
Raczkowanie

Pyziulka...kurde, a kiedy testujesz?
eeeh...wspolczuje
czy dobrze rozumiem, ze od 11 lat co jakis czas jedziesz na ketanolu?
Stary 2009-04-20, 16:56   #2411
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
Pyziulka...kurde, a kiedy testujesz?
eeeh...wspolczuje
czy dobrze rozumiem, ze od 11 lat co jakis czas jedziesz na ketanolu?
testuję po 27...

Na szczęscie nie od 11 Choruję od 11 lat, ale brałam rózne inne leki, które mi niestety organizm troszke zniszczyły - jak np dwuletnia kuracja antybiotykowa bez zadnej przerwy :/ Ketonal stosuje od ok 4 lat i w tym czasie miałam kilka nawrotów choroby, gdzie bez 2 - 3 tabletek dziennie nie mogłabym wstac z łózka... Ostatni raz ketonal wziełam ok 6 miesiecy temu. Od tamet pory bóle stawów były do wytrzymania - w ogóle były zadkie... 28 idę do reumatologa i mam nadzieję że dostanę leki nieszkodzace dziecku... Boje sie jednak że mimo wszystko z powodu takich bóli dostane L4 na większośc ciazy a potem bede miała problemy z pracą :/
Stary 2009-04-20, 17:04   #2412
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Pyziulka Pokaż wiadomość
Boże dziewczyny ja sobie zaraz ręce poodgryzam... ;( Tak mnie bolą stawy ze juz nie wytrzymuję. Do tej pory brałam ketonal, ale teraz jak nie mam pewności czy jestem w ciazy czy nie to nie chce brać tak silnego leku... Choruję na RZS juz 11 lat, ale juz jakis czas miałam spokój... Idę po siekiere bo nie wytrzymam normalnie ;( ;( ;( ;(
Pyziulka a Ty nie musisz przy RZS brać na stałe jakiś leków? Ja teraz też jestem pod opieką reumatologa ale u mnie to dopiero początek drogi, przy czym nie mam żadnych objawów tylko wysokie ANA. Ketonalu nie powinno się w czasie ciąży ani w czasie staranek łykać, więc jak najszybciej do reumatologa i niech coś Ci przepisze.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 17:05   #2413
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
testuję po 27...

Na szczęscie nie od 11 Choruję od 11 lat, ale brałam rózne inne leki, które mi niestety organizm troszke zniszczyły - jak np dwuletnia kuracja antybiotykowa bez zadnej przerwy :/ Ketonal stosuje od ok 4 lat i w tym czasie miałam kilka nawrotów choroby, gdzie bez 2 - 3 tabletek dziennie nie mogłabym wstac z łózka... Ostatni raz ketonal wziełam ok 6 miesiecy temu. Od tamet pory bóle stawów były do wytrzymania - w ogóle były zadkie... 28 idę do reumatologa i mam nadzieję że dostanę leki nieszkodzace dziecku... Boje sie jednak że mimo wszystko z powodu takich bóli dostane L4 na większośc ciazy a potem bede miała problemy z pracą :/
biedactwo

na ketonal lepiej uważać. Nie znam sie na tym bo nigdy go nie musiałam brac. Była juz dyskusja na ten temat tu na forum. Trzeba uważć na ten lek podobno jak się stara o dzidziusia również.

W ciąży bezpieczny jest apap, ale pewnie bedzie za słaby dla Ciebie jak już organizm przyzwyczaił się do ketonalu
Najlepiej rzeczywiscie się doradzic lekarza

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-04-20, 17:13   #2414
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Pyziulka a Ty nie musisz przy RZS brać na stałe jakiś leków? Ja teraz też jestem pod opieką reumatologa ale u mnie to dopiero początek drogi, przy czym nie mam żadnych objawów tylko wysokie ANA. Ketonalu nie powinno się w czasie ciąży ani w czasie staranek łykać, więc jak najszybciej do reumatologa i niech coś Ci przepisze.
Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
biedactwo

na ketonal lepiej uważać. Nie znam sie na tym bo nigdy go nie musiałam brac. Była juz dyskusja na ten temat tu na forum. Trzeba uważć na ten lek podobno jak się stara o dzidziusia również.

W ciąży bezpieczny jest apap, ale pewnie bedzie za słaby dla Ciebie jak już organizm przyzwyczaił się do ketonalu
Najlepiej rzeczywiscie się doradzic lekarza

Nie muszę brac leków na stałe, bo zostałam podleczona na tyle, że mam bardzo rzadko takie napady. mam w domku Nimesil - niesterydowy lek przeciwzapalny, który w takich sytuacjach jak dzis mam brac przez 3-4 dni dwa razy dziennie. Ale po pierwsze nie mam ich przy sobie a po drugie nie był na pewno testowany u kobiet w ciązy czyli nie powinnam brac. Jeśli chodzi o ketonal to mój organizm nie jest przyzwyczajony bo brałam tylko kilka razy w roku - nawet nie całe jedno opakowanie rocznie. Ale apap nie działa na bóle stawów, jak juz to ibuprofen (przeciwzapalny jest) ale ten nie jest tak bezpieczny. Dlatego dziś pocierpię. Mam nadzieję, ze to tylko jednodniowy atak... za 8 dni do reumatologa z badaniami ide więc coś mi poradzi...
Stary 2009-04-20, 17:36   #2415
sarrita
Raczkowanie

trzymam kciuki!
daj znac co Ci lekarz powiedzial.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

...ja juz w domku - nie wiem jakim cudem, ale nie bylo koreczkow
Stary 2009-04-20, 18:00   #2416
kaaamila1
Zakorzenienie

Czesć LAseczki!

Wpadłam się przywitać

Sarrita- Witam nową Staraczkę!

Alisanka- trzymam kciuki za badania

Malin- cieszę się, że z dzidzią wszystko w porządku! Wiesz już jaka płeć bejbika??

Pyziulka- spóżnione, ale szczere życzenia WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZINEK!! Jesteś baranek, jak mój tato

Dra- biedna teraz Ciebie złapał pęcherz..a oststnio to Ty mi doradzałaś co jest dobra na jego wyleczenie.. Mi niestety pomógł jedynie antybiotyk.

Dziewczynki trzymam kciuki za Wasze testy aby pokazały II kreseczki

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 18:18   #2417
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Czesć LAseczki!

Wpadłam się przywitać

Malin- cieszę się, że z dzidzią wszystko w porządku! Wiesz już jaka płeć bejbika??
Nie i nie chcemy tego wiedzieć
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 18:54   #2418
kaaamila1
Zakorzenienie

Moja siostra tak samo jak Ty nie chciała znać płci. Urodziła ślicznego chłopczyka który ma już 12 lat

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 18:58   #2419
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Moja siostra tak samo jak Ty nie chciała znać płci. Urodziła ślicznego chłopczyka który ma już 12 lat
Heh! Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 19:00   #2420
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Podziwiam ze nie chcecie wiedzieć... ja jak sobie teraz myslę to tez mówię "nie bede chciała wiedziec" ale ja znam siebie, nie dałabym rady - bede musiała wiedzieć choc swiadomosć mam ze zdarza sie pomyłki. Moja znajoma w 8 miesiacy maiala USG i lekarz pwiedział ze dziecko sie slicznie ułozyło i to na pewno dziewczynka... 3tyg później urodziła chłopca :P
Stary 2009-04-20, 19:17   #2421
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

czesc
a ja byn chciala wiedziec to wtedy mozna lepiej sie przygowotac pod wzgledeem ciuszkow itd
to tej pory intuicja mi mowi sie bedzie chlopak ale zobaczymy co bedzie jak juz urodze
pozdrawiam was staraczki moja i kto kolejny do testwoania?
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 20:07   #2422
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

ostatnio tu cisza, jak makiem zasiał
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 20:12   #2423
edi25
Raczkowanie

witajcie dziewczyny ja jestem po dwudniowym weselichu było super ubawiliśmy się za wszystkie czasy co do palenia paliłam osiem lat i rzuciłam z dnia na dzień ponieważ stwierdziłam że będe starać się o dzidzię i nie chce palić i już nie palę ponad rok także ja jestem tego zdania jak ktoś jak chce to rzuci a pozatym kochane u mnie już po starankach mam dziś 18dc i znowu to czekanie staram się nie myśleć nie obserwuję śluzu nie mierzę tempki za 10 dni zobaczymy
edi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 20:40   #2424
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

19dc.
Spodziewana małpa 30 kwietnia.
Raczej obstawiam @ niż dzidzie..bo nie czułam się jakoś owulacyjnie..Ale mój małż twierdzi że na bank musiałam mieć owilację w piatek (staranka były) bo miałam taaak duużo śluzu...

Kto by pomyslał że chłop będzie mi mówił kiedy mam owu

Aha..Dzisiaj staranka też były..Chociaż już prędzej dla przyjemności niż z musu!
Zobaczymy...

Edytowane przez Sweet_Jelly
Czas edycji: 2009-04-20 o 20:41
Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 21:17   #2425
achaia
Raczkowanie

Witam

Śledzę wątek już od dłuższego czasu kibicując, trzymając za Was kciuki i czekając aż my też zaczniemy starania o dzidziusia i wreszcie się doczekałam
Tak więc oficjalnie chciałabym do Was dołączyć i proszę o wciągnięcie mnie na listę staraczek.
To nasz pierwszy cykl starań, @ 19.04 tak wiec sam poczateczek.
Niestety tak jak kilka dziewczyn tutaj mam zdiagnozowane PCO i już wiem że nie będzie kolorowo ale na razie nie tracę nadziei. Na start dostałam Bromergon i Duphaston i mam się zgłosić pod koniec 2 cyklu. Po cichu licze i nakręcam się ze wizyta dzieki zafasolkowaniu nastąpi szybciej ale zobaczymy.

Pozdrawiam wszystkie staraczki
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 21:47   #2426
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
witam , jestem tu nowa, mam 29 lat, 2 cykl starań, spodziewana @ 29-30.04.ale mam nadzieję,że nie przyjdzie, ciężko tak czekać na efekty , gdy wokół nie do końca wszyscy to rozumieją tzn. to wielkie pragnienie dwóch kresek, dlatego dołączam do Was , bo w grupie raźniej , pozdrawiam
witam i trzymam kciuki żebyś szybko doczekała się fasolki
Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość

a wezmę sobie fluidka tak na ten cykl, moze się uda
Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
i tu masz rację
kochana,no ale zawsze nadzieje mamy,a tu jednak @ ja cię doskonale rozumiem
a mąż na długo wyjeżdza??
i nie smęcisz tu warto się wygadać pamiętasz jak ja źle sie czułam wygadałam się ,podniosłyście mnie na duchu i od razu poleprzyło mi sie i dostałam sił,wiec teraz oddaje swoje sily dla ciebie bo mamy tu się wspierać i pogadac o wszytskim
dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie jesteście takie kochane
mąż wyjechała na 3 dni w czwartek już powinien być gdyby miał wyjechać na dłużej nie wiem czy bym się zgodziła , taka rozłąka to nie dla mnie
Cytat:
Czesc dziewczynki,

witam
podziwiam cały wątek przeczytać ja czasmi jak mnie nie ma dłuższą chwilę to już mam dużo do nadrabiania a Ty wszystko ogarnełaś
też mam cykle 35dniowe , chociaż ten miał 34dni
trzymam kciuki żeby fasoleczka była
Cytat:
współczuje
odstaw ketonal bo ponoś owulacje blokuje
Cytat:
Napisane przez achaia Pokaż wiadomość
Witam

Śledzę wątek już od dłuższego czasu kibicując, trzymając za Was kciuki i czekając aż my też zaczniemy starania o dzidziusia i wreszcie się doczekałam
Tak więc oficjalnie chciałabym do Was dołączyć i proszę o wciągnięcie mnie na listę staraczek.
To nasz pierwszy cykl starań, @ 19.04 tak wiec sam poczateczek.
Niestety tak jak kilka dziewczyn tutaj mam zdiagnozowane PCO i już wiem że nie będzie kolorowo ale na razie nie tracę nadziei. Na start dostałam Bromergon i Duphaston i mam się zgłosić pod koniec 2 cyklu. Po cichu licze i nakręcam się ze wizyta dzieki zafasolkowaniu nastąpi szybciej ale zobaczymy.

Pozdrawiam wszystkie staraczki
witam i życzę żebyś szybko przeskoczyła na dolną listę

......................... .................
dziewczynki juz mi troszkę lepiej , tak myślę może jutro jednak zadzwonię do ginki i dowiem się co i jak a badania zaczne w maju
myślałam że bez badań się obejdzie oj... zycie jest ciężkie
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 21:54   #2427
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

achaia, fakt mamy tutaj kilka Słoneczek z PCO, ale spokojnie, co niektóre, bardzo bardzo szybko, wręcz od razu zobaczyły 2 kreseczki, tak więc bądź dobrej myśli
jutro odbieram wyniki bety, mam nadzieję że pięknie urosła przez te półtorej tygodnia, trzymajcie kciuki
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 22:47   #2428
achaia
Raczkowanie

Allisanka będzie OKI!!!
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 23:02   #2429
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Witajcie Dziewczynki Nie było mnie kilka dni i najpierw musiałam przebrnąć przez te 5 stronek, które naskrobałyście

Mi udało się troszkę odpocząć, pobyłam z rodzinką, spotkałam sie ze znajomymi no i przede wszystkim zaliczyłam ślub i wesele przyjaciółki Świetnie się bawiliśmy Wprawdzie nie bardzo mi się chce iść jutro do pracy, ale nie mam wyjścia.... Na szczęście byłam cały czas zajęta i nie miałam czasu przejmować się, że @ znowu mnie odwiedziła... A teraz jest nowy cykl i nowa szansa

Witam cieplutko wszystkie nowe staraczki - super, że nam się grono powiększa Życzę Wam jak najszybszego przejścia na dolną listę!!!

Dobrej nocki wszystkim!!!!!
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 23:41   #2430
Koona
Raczkowanie

Witam nowe i nienowe staraczki!
Ja tu pojawim sie i znikam.. próbuje samąsiebie przekonać że ciągle nie myślę o dzieciu:/
Przed świętami bylam u gina i mi powiedział że na 90% za niedrożny jeden jajowód (po operacji) a drugi nie wiadom, muszę zbadać.
jeden jajnik to raczej ogryzek z jajnika (przez ta właśnie operaję) natomiast drugi wygląda dobrze i jajeczował i lekarz pokazał piękne ciałko żółte..!!!!jakie ciałko żółte miało być zapłodnione jajeczko!! normalnie mm doła ja nie wiem czy mi si,ę kiedykolwiek uda
ale nie chcę Was załamywać, poprostu się pożaliłam ;(

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości