|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI
Cytat:
![]() Pewnie bym ignora strzelila, modlac sie, ze mnie nie zauwazy. w Lublinie to tylko raz dzik (potrafi sie taki w pogon za czlowiekiem udac- mojego brata raz na drzewo pogonil w lesie ) latal samopas i jelen, a takiej atrakcji na szczescie nie bylo..
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w sumie stwarza ona niebezpieczenstwo dla ludzi.. Ja bym naprawde chyba teraz z domu nie wyszla gdybym sie dowiedziala ze po mojej lące (a mieszkam przy lace) chodzi/chodzila sobie puma
|
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
eee .. taka ładna, słodka pumka
.. ja bym ją do domu wzięła! ![]() dobrze, że na ludzi nie poluje... no, ale mogliby ją w końcu złapać .. ludzie byliby spokojniejsi.
|
#1684 |
|
Zadomowienie
|
właśnie obejrzałam film 21 grams..
trudny film Ale polecam dobranoc
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam
![]() Bylam na Ukrainie z TŻ i jego znajomymi. Strasznie zmeczona jestem i niewyspana. Ale bylo baaaaaaaaaaaaaardzo fajnie
|
#1686 |
|
po prostu Em :)
|
pretty, Ty też super wyglądasz.
Ja za to utwierdziłam się w tym, że jednak dobrze się czuję z długimi włosami i nie zamierzam tego zmieniać.
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Pretty - proszę o pokazanie się przez PW. Też chcę cię zobaczyć!
Wen - powodzenia w pracy ![]() Ja się biorę za siebie. Zacznę biegać z siostrą. Nawet nie chodzi mi o zrzucenie wagi, ale o poprawienie kondycji, bo boję się, że w wieku 30 lat nie wejdę na trzecie piętro z zakupami albo coś takiego. Miałam się wczoraj uczyć kolażu, ale wylądowałam u koleżanki i zaczęłam dziś rano w drodze do CK. Dostałam 4+ i doszłam do wniosku, że czasem głupi ma szczęście. Jutro wolny dzień!
|
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też spowrotem zaczęłam ćwiczyć, bo moja kondycja jest na takim etapie, że jak biegnę do autobusu (co prawda przez autostradę i na czerwonym świetle
), to już w środku mam odczucie, że wszystko zwrócę.bo na pilatesie to wiadomo, bardziej zwraca się uwagę na rozciąganie. Jutro jest dodatkowy wykład u mnie - o homoseksualistach średnio mnie ten temat interesuje, ale mam w tym czasie okienko, więc może się przejdę
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() nie bylo mnie tyle, bo jak wrocilam do domu mama mnie ciagala po lekarzach badaniach, wymiotowalam po antybiotykach a w poniedzialek poszlam d szpitala:/ dzis wyszlam... narobili mi badan krwi, mialam ob 110, norma jest 10 po 4 razy dziennie brali krew, normalnie mam rece jak cpun teraz. badali skad mi sie wziely teplamy na nogach, jak sie okazalo rumien guzowaty. i wiecie co? dalej nie wiedza skad to... jutro wracam do szkoly. jak znajde chwile nadrobie spam![]() wogole tata wyczytal na necie, ze ten rumien moze byc od tabletek anty, wiec rodzice juz wiedza, ze biore i tata mi kazal przestac, ale lekarz powiedzial, ze jesli nie zmienilam i biore dluzszy czas to to nie od tego. i juz sama nie wiem czy brac dalej. wogole mam pytanie, dzis powinnam wziac tabletke po 7dniowej przerwie, ale jestem w domu i nie mam tabletek, moglabym wziac pierwsza dopiero jutro wieczorem czy to jakas roznica?? spoznione zyczenia dla Wen i Shiruvii ![]() wszystkiego naj
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2009-04-20 o 15:39 |
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
No i na 99% nie będę miała stażu, właśnie ryczę od godziny
Nie wiem co mam robić, chyba tylko skoczyć z mostu Tak liczyłam na te pieniądze, chciałam sobie kupić jakieś ubrania na studia no i w ogóle mieć coś na początek... Mama z wielką łaską dała mi na 3h jazd, umówiłam się z instruktorem ale pewnie i tak nie zdam tego głupiego egzaminu ![]() Może pożyczę od kogoś i wyjadę jako au-pair na wakacje Wiem, że to nie wyjazd zarobkowy, ale chyba zwariuję siedząc całe lato w domu. Nigdzie nie pojadę na wakacje bo 1. nie mam pieniędzy, 2. nie mam z kim.Jutro się okaże, czy mam w ogóle szansę na ten staż, ale po dzisiejszym telefonie babki i jej tonie, to w ogóle nie mam już ochoty u niej pracować. Nie w takiej atmosferze. Więc i tak jej podziękuję. Chyba pojadę jako au-pair, nic innego mi nie zostało. Tylko musiałabym skontaktować się z jakąś agencją, bo sama się boję ![]()
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zrob tak, tylko przez jakis czas uwazaj, bo zabezpieczenie nie bedzie az tak dobre jak przy normalnym braniu.. przynajmniej tak mi sie wydaje ![]() ejj nudzi mi sie.. a w ogole swiat i zycie mnie tak zaskakuje ze jaaaa [czasami] a wlasciwie dla mnie wiekszosc rzeczy jest cholernie prostych, a niektorzy sobie je na sile utrudniaja
|
|
#1693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No troche zaluje ze scielam no ale teraz przynajmniej beda zdrowe Cytat:
![]() I juz wyslalam Mariolcia dobrze ze juz wyszlas ze szpitala ![]() Nija a w Katowicach nie masz jak poszukac jakiejs pracy na wakacje? Napewno cos by sie znalazlo
|
||
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie nic nie wiem, nie wiem kompletnie co robić...
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Czego mialam sie bac? Pojechalismy pozwiedzac, polazic, poimprezowac...
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mozliwosci troche jest tylko nie mozesz sie zalamac tym stazem, poszukac ogloszen o prace w lokalnej gazecie lub internecie A do pracy jako au-pair nie trzeba znac biegle jezyka?
|
|
|
|
|
#1697 |
|
po prostu Em :)
|
Nija, poszukaj na razie pracy w swojej okolicy, na pewno zostało bardzo dużo miejsc, w których jeszcze nie próbowałaś.
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nija brak stazu to nie koniec swiata! teraz zamiast ryczec wypiesc swoje CV i jutro obejdz wszystkie potencjalne miejsca bracy w Twojej okolicy. jak sie zbierzesz to na bank cos znajdziesz, chociazby sprzedawanie lodow, rpzeciez teraz robi sie cieplo i coraz wiecej takich stanowisk sie bedzie pojawiac, a ktos musi je obslugiwac, prawda? |
|
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
przespalam sie troszke i chyba mam dzisiaj nienajlepszy humor ;|
w ogole mamy juz wyniki z mikro, z laboratoriow mam 89% (4+), z cwiczen 58 (3) tylko i tak liczy sie srednia, wiec moja srednia z laborkow to 3+ supeeeer, no naprawde spadlam z 4+ i 4.. wrrr nie lubie czesci z cwiczen.. mamy analizowac tekst ekonomicznie, a ja czasem nie rozumiem w ogole o co mu chodzi.. 14 osob na 27 nie zaliczylo cwiczen, 9 na 27 laborkow... moze powinnam sie cieszyc ze ja zaliczylam ![]() i ze to mnie zbliza do egzaminu w pierwszym terminie, a nie jak polowa grupy wyladuje dopiero na poprawce ; ] [chociaz jeszcze jedno kolo, wszystko moze sie zdarzyc] ogolnie dzien wrr.. poszlabym gdzies i nie ma gdzie i z kim
|
#1700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A w ogłoszeniach ciągle murarz i operator wózka widłowego... Może w większym mieście są jakieś lepsze perspektywy pracy, chociaż w tym kryzysie to nie wiem ![]() W sumie to nie ma u nas takich miejsc do pracy sezonowej, przychodzi mi na myśl jedynie ten sklep w którym pracowałam 3 dni rok temu w wakacje i za 3dni harówy po 8h dziennie dostałam 70zł z wielką łaską Ta babka prowadzi całą sieć sklepów i absolutnie nie mam zamiaru tam wracać, zresztą raczej nie miałabym po co ![]() ![]() Żadne miejsce u nas nie przychodzi mi do głowy (może zgłoszę się do złapania pumy na ochotnika albo będę szukać jej śladów po okolicznych łąkach i lasach ). A tak żebym dojeżdżała to wysyłałam wcześniej cv i żadnych odpowiedzi... Multikino, Pizza Hut, Cinema City, H&M, ... - czyli takie miejsca, gdzie wydawało mi się, że jest ciągła rotacja pracowników i będą kogoś potrzebować. Lody? Mamy jedną cukiernię, rodzinny biznes w sąsiedniej miejscowości... Coś wymyślę, tylko nie mam zielonego pojęcia co
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Nija ale inaczej mailem inaczej osobiscie. u nas jak sie zmieniala pracownica to nawet nigdzie nie dawalismy ogloszenia..
|
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
ufff już jestem w domku
spałam dzisiaj u TŻ, później byłam poprawiać koło z fizyki (10/10 punktów dostałąm ), a później jeszcze zajęcia i jeszcze na koniec lody z koleżanką i czuję się teraz zmęczona!
|
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Hula gratuluje!
|
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Hula gratuluje
![]() Nija ja tez mysle ze lepiej pochodzic osobiscie (nawet do tego kina) bo to zawsze inaczej niz wyslac zgloszenie internetowe ![]() W wielu sklepach wlasnie nie ma zadnej informacji na stronie a kogos szukaja A ja tymczasem ide do nauki
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nija, przyjezdzaj nad morze na wakacje, wiekszosc restauracji czy pensjonatów zapewnia wyzywienie i zakwaterowanie.. na 2 miechy mozesz pojechac a jak nie az tak daleko, to chociaz gdzies u ciebie w miescinie, czy gdzies w poblizu.. chociaz wiem ze to jets ogromny problem, bo sama w na takim zadupiu mieszkałam. zasnanów sie czy nie warto podojezdzac ale miec chociaz sobie na ciuchy zarobisz.. i lepiej procowac niz cale latow domu siedziec, bo ja bym zwariowała ![]() tak wiec badz dobrej myśli, coś się znajdzie ![]()
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Już się trochę uspokoiłam. Jutro na spokojnie się zastanowię co zrobić z tą pracą, gdzie szukać i czy zagranica czy Polska...
Najgorsze jest to, że nie mam kompletnie żadnych znajomych, którzy by mieli jakichś znajomych za granicą, wiecie o co chodzi. Żeby nie jechać w ciemno, nie wiadomo gdzie... Macie na kompie jakieś prace zaliczeniowe? Bo muszę napisać 2 do szkoły (tzn. nie muszę, ale chcę, bo jestem ambitna dziewczynka, a im lepsze oceny tym większe zniżki w czesnym w WSB ). I nie wiem jak się do tego zabrać. 10-15 stron to taka typowa praca zaliczeniowa, hm Znalazłam jakieś info w necie, ale trudno mi napisać wstęp, bo nie wiem co w nim zawrzeć. Znajdzie się jakaś dobra dusza, która prześle mi przykładową pracę na maila Najlepiej żeby ta praca nie była np. z fizyki, bo ja będę pisać na bardziej przyziemne tematy
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiecie czy wejdzie ta ustawa, że będzie się płacić za drugi kierunek studiów i od kiedy? Mam kolejną koleżankę mamę
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
My bylismy w swietnym hostelu, bardzo blisku rynku. Zajmowala sie nami taka mloda dziewczyna, bardzo sympatyczna. Pol nocy chodzilismy po miescie i nic sie nie stalo. Tam w ogole mozna pic alkohol w miejscach publicznych. Wszystko grzecznie, ladnie, pieknie... Naprawde nie wiem czego sie bac
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słyszałam, że od 2010 roku więc musiałabym zacząc drugi kierunek już teraz od 2 roku i nawet przewiduję taką opcję. Poszłabym do mnie na agh na budownictwo, dużo przedmiotów mi się powtarza więc by mi przepisali. Na 1 semestrze zostałoby mi tylko 4 przedmiotu i na drugim też 4. |
|
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

) latal samopas i jelen, a takiej atrakcji na szczescie nie bylo..

bo w sumie stwarza ona niebezpieczenstwo dla ludzi.. Ja bym naprawde chyba teraz z domu nie wyszla gdybym sie dowiedziala ze po mojej lące (a mieszkam przy lace) chodzi/chodzila sobie puma 

), to już w środku mam odczucie, że wszystko zwrócę.
Wiem, że to nie wyjazd zarobkowy, ale chyba zwariuję siedząc całe lato w domu. Nigdzie nie pojadę na wakacje bo 1. nie mam pieniędzy, 2. nie mam z kim.