Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-20, 23:11   #4381
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Wszystkie brzuszki poszły już spać ?

Ja się jeszcze pokręcę w necie

Dobrej nocy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 23:32   #4382
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

no wlasnie nawet sam sobie zbytnio nie radzi - mowi, ze nie ma sily po prostu jest zmeczony
klamac mnie nie ma powodow bo zawsze rozmawiamy na ten temat i jak cos to mi mowi bez przeszkod

tylko, ze ja po porodzie, z dwojka dzieci, w tym jednym malym, do ktorego trzeba bedzie wstawac w nocy i domem na glowie raczej nie bede miec sily ani ochoty na seks

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

a dla mnie jest za maly wybor tych wozkow i wiekszosc mi sie nie podoba i kazdy ma cos nie tak
i w tym cały jest ambaras, żeby dwoje chciało na raz
będzie dobrze - nie martw się

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

A to kciuki za jutrzejsze wizyty

A My właśnie wróciłyśmy do domu...byłyśmy w urzędzie skarbowym, na działeczce u Rodziców...a później jeszcze w domu u Rodziców...oj odpoczęłam sobie dzisiaj...i Moja Mama skończyła kolejny komplet dla Zuzi na drutach...i się w nim zakochałam...już powiedziałam Mamie że zamawiam taki komplet aż Mała nie skończy 18 lat...co wyrośnie z jednego to już zamawiam większy Niestety nie wzięłam aparatu (na tel zrobiłam zdjecie ale nie wygląda tak fajnie), więc zdjęć nie zrobię...następnym razem pokaze Wam bo jest naprawdę ekstra
dzięki
czekamy na fotki

dobranoc Mamusie

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 00:19   #4383
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Dobry wieczor wszystkim Brzuchatkom i Brzuszkom. Wlasnie wrocilam z pracy i zmykam odpoczac bo jutro znow startuja na 9.
Gratuluje udanych wizyt i pozytywnych wynikow.
Spokojnej nocy,
Pozdrawiam.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 06:59   #4384
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry Pijemy z Agatką kakao, ktoś się dołącza?
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 08:02   #4385
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja przyznaję się szczerzę że używam ile mogę, i będę do czasu aż lekarz nie wspomni, że czas zawiesić te zabawy.Sprawia mi to wiele przyjemności

jeszcze chciałam dodać czekoladce, o ile nie pomyliłam, że jurnego ma dziadka

hmmmm......tez mnie korci.....czasami mam taka ochote na mojego tż....ale jakos sie boje....
a dziadek to caly dziadek- zawsze lubial kobiety

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bardzo dziękuję za kciuki, bardzo . Pomogły , na czczo mam 83, a po 2 godzinach 108 . Ale mi ulżyło . Ciekawa jestem tylko, czemu tamten wynik był taki wysoki?

super ze masz dobra gluzkoze!!!! widocznie wtedy ten wynik jakis przeklamany byl......

Cytat:

Niezły Twój Dziadek...i ma nową dziewczynę Szkoda Babci, bo wiadomo jak wrócili do siebie (zamieszkali razem) to pewnie myślała że jakoś to będzie a tu taka niespodzianka...jednak uważam że Twoja Mama dobrze robi, w końcu ma dwoje Rodziców...i to od niej zależy czy chce się spotykać ze swoim ojcem czy nie...

znaczy wiesz oni zyli pod jednym dachem , ale obok siebie......ja osobiscie uwazam ze dziadek ma prawo ulozyc sobie zycie po swojemu, skoro i tak z babcia nie sa razem........szkoda mi tylko babci bo jest chora-nie moze chodzic i jeszcze mieszkanie musi zmienic bo na 4 pietrze mieszka.....
a moja mama dobrze mowi, tez bym tak postapila na jej miejscu!!!

Witam we wtorkowy poranek
Fridzia ja znowu z zielona herbatka.......a na sniadanko zjadlam mleko z platkami ciniminis!!
czekamy na goscia co nam ma wode przysjc robic-rurki pociagnac ,ale jakos go nie ma......moze jutro bedzie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 08:23   #4386
mirika
Rozeznanie

cześć
ja już jestem w pracy i popijam sobie herbatkę

p4w, powodzenia na wizytach

Miramej, czyli już nie musisz się martwić super

mirika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 08:26   #4387
Miramej
Zakorzenienie

Cześć Mamusie i Brzuszki

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
No widzisz, że wszystko OK
Może się kobitki w labolatorium pomyliły a czy to ważne grunt, że teraz wyniki wyszły w porządku

Co do kółek to mi się podobają jak są mniejsze z przodu, ale nie o tyle mniejsze od tylnych
Masz rację, ważne, że ten jest dobry .
Z tymi kółkami mam podobnie, jak nie ma dużej różnicy, to OK, ale jak jest taka to jakiś taki nieproporcjonalny mi się wydaje

Cytat:
Nie zastanawiaj się za dużo...najważniejsze że wyniki wyszły super
(...)
A My właśnie wróciłyśmy do domu...byłyśmy w urzędzie skarbowym, na działeczce u Rodziców...a później jeszcze w domu u Rodziców...oj odpoczęłam sobie dzisiaj...i Moja Mama skończyła kolejny komplet dla Zuzi na drutach...i się w nim zakochałam...już powiedziałam Mamie że zamawiam taki komplet aż Mała nie skończy 18 lat...co wyrośnie z jednego to już zamawiam większy Niestety nie wzięłam aparatu (na tel zrobiłam zdjecie ale nie wygląda tak fajnie), więc zdjęć nie zrobię...następnym razem pokaze Wam bo jest naprawdę ekstra
. Czekam z niecierpliwością na zdjęcie tego kompletu, bo pamiętam, że tamten pierwszy był cudny .

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Ja się dołączę z kawą .

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
super ze masz dobra gluzkoze!!!! widocznie wtedy ten wynik jakis przeklamany byl......
Dziękuję

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 08:33   #4388
magi77
Wtajemniczenie

Witam wtorkowo

Frida gratuluję Agatki Super, że kruszynka dobrze się rozwija.

Svinecko zakupy jak zwykle super. Niestety krem do depilacji działa tak samo na mnie jak na Ciebie czyli do

Miramejku nasze kciuki czynią cuda Super, że glukoza w normie

UnholyOne niech Barti wraca szybko do zdrówka I co podjeliście ostateczną decyzję co do kołyski?

Karolinak, jak nie paczka to szewc

Ja wczoraj trochę porządków z gratami zrobiłam, ale jeszcze mi sporo zostało. Musimy kupić duże pudła do szafy i wszystko w nie popakować. Poza tym pomału obmyślam dekoracje do pokoju Maćka i przeglądam namiętnie Allegro, już prawie wszystko wymyśliłam Zastanawialiśmy się też nad łóżeczkiem i pościelą i chyba wybraliśmy. Teraz zostało już tylko zamówić

Kciuki za dzisiejsze wizyty zaciśnięte

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 08:40   #4389
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam z rana
kurcze nie wiem co sie dzieje z moim malym, zaczal sie moczyc w nocy, dzis mu sie juz zdarzylo trzeci raz nie wiem czy ma przeziebiony pecherz bo siusial przed spaniem i nie pil nic na noc, czy to z emocji, bo ostatnio zaczal dzwonic jego cudowny ekheem tatus i moze przezywa
nie wiem, chyba musze z nim pojsc do lekarza

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
i w tym cały jest ambaras, żeby dwoje chciało na raz
będzie dobrze - nie martw się
dzieki
Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Dobry wieczor wszystkim Brzuchatkom i Brzuszkom. Wlasnie wrocilam z pracy i zmykam odpoczac bo jutro znow startuja na 9.
Gratuluje udanych wizyt i pozytywnych wynikow.
Spokojnej nocy,
Pozdrawiam.
a Ty nie za duzo pracujesz mamuska?
Cytat:
kurcze kakaooooooooo - lece robic
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 08:51   #4390
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość
Miramej, czyli już nie musisz się martwić super

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Witam wtorkowo
(...)
Miramejku nasze kciuki czynią cuda Super, że glukoza w normie
(...)
Ja wczoraj trochę porządków z gratami zrobiłam, ale jeszcze mi sporo zostało. Musimy kupić duże pudła do szafy i wszystko w nie popakować. Poza tym pomału obmyślam dekoracje do pokoju Maćka i przeglądam namiętnie Allegro, już prawie wszystko wymyśliłam Zastanawialiśmy się też nad łóżeczkiem i pościelą i chyba wybraliśmy. Teraz zostało już tylko zamówić

Kciuki za dzisiejsze wizyty zaciśnięte
Z tymi kciukami to sama prawda , dziękuję .
Super, że prace idą do przodu, no i że jest plan - to najważniejsze, teraz tylko realizować

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 08:52   #4391
Ania0104
Zakorzenienie

dzien dobry

Cos mnie mój małż olewa ... pojechał wczoraj w delegację - zadzwoniłam do niego przed 10, bo miałam sprawę ... a potem cisza! Nawet smsa wieczorem nie napisał
Dopiero przed chwilą zadzwonił, bo mu napisałam o której mam po niego przyjechać
Cytat:
EDIT: muszę się pozytywnie nastawić, bo jutro mam dzień lekarski - po pracy ortodonta, a potem gin - nie cierpię tego
za wizyty!!!
Cytat:
pozycja hmmm łyżeczki się nazywa czy jakoś, nie wiem, nie stosuję ale w neciku znajdziesz instrukcję tego magicznego "kwiatu lotosu",
dla mnie to pozycja na tzw. leniuszka, ale mi nie odpowiada z ciążą i bez.
W wózku co WrednaAfrodyta wstawiła koszyk mnie rozbroił.Głęboka komuna.Przepraszam.Reszta średnia.Nie mój typ.
tez mi nie pasuje ten koszyk ... przypomina mi mój wózek

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 08:52   #4392
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Witam Mamusie w piekny poranek.
Ja ze szklanka wody mineralnej i kanapeczkami zaczynam dzien, a juz za chwile do pracy.
Zycze milegodnia i powodzenia we wszystkich planach.
Pozdrawiam

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 09:02   #4393
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
super :) gratuluje Agatki :):)

wychowawczy zawsze jest bezplatny, a te 400zl to zasilek z tytulu bycia na wychowawczym ;) to tak na marginesie

trzymam :kciuki:

a ja mialam Wam pokazac ostatnie zdobycze z pepco ale przez ten wstretny wizaz nie moglam, cos dla Marcelka i narzutka dla mamusi :)
A ja nie pisałam, ze jest płatny.
Megi b pisała, że była w Mops-ie i ja do tego nawiązałam. Także samo z siebie wynika, że te pieniądze dostaje sie z Opieki Społecznej w formie zasiłku.

Cytat:
ja przyznaję się szczerzę że używam ile mogę, i będę do czasu aż lekarz nie wspomni, że czas zawiesić te zabawy.Sprawia mi to wiele przyjemności :o

czy to jeszcze aktualne? dopiero teraz zajrzałam, ale może na kolację
http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6324

próbowałaś migdały ?
zawsze to naturalny sposób, niż łykanie tabletki.Mi pomagały i pomagaja.

extra :D
Agatka-ładne imię :ehem:

504 na członka rodziny czyli z nowonarodzonym.Dobrze rozumiem?

zaciskam na maxa :)

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

jeszcze chciałam dodać czekoladce, o ile nie pomyliłam, że jurnego ma dziadka :D

a wątek orgazmowy został zamknięty napewno z powodu głupich teorii kobiet/a mam wrażenie że dzieci :D
Może w 2005 takie zacofanie jeszcze było :noniewiem:

A, no i poprzetestowaniu wozów Laurowych, mutsy zostaję, ale już nie ze skrętną osią, a z 4 kółkami, pompowanymi :)
Tak po "doliczeniu" nowego potomka :)

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bardzo dziękuję za kciuki, bardzo :cmok:. Pomogły :ehem:, na czczo mam 83, a po 2 godzinach 108 :jupi: :jupi: :jupi:. Ale mi ulżyło :). Ciekawa jestem tylko, czemu tamten wynik był taki wysoki? :confused:

Svinecka fajne ciuszki :ehem:.
Kasia wstawisz linka do tego wózka?

Dla mnie standardowo - za małe kółka z przodu :D.

Super, że wieści dobre. Ale wiadomo było, że tak będzie :D

Cytat:
a nie mówiłam ? taki z ciebie cukrzyk jak... :D I ze mnie taki sam.
To powód do radości rzecz jasna.

Wózio taki-model-http://dino.sklep.pl/nowy/mutsy-4-rider-podwgond-pompowane-kola-promocja-kolor-cerise-p-3574.html?zenid=c1be61a33 318506f49aefba4f33df073
Kolorek podoba mi się taki jak na tej aukcji http://allegro.pl/item614052845_muts...otelikiem.html

Svinecko- ja czasem nie rozumiem facetów. Najpierw wyznają teorię, że oni tzw.potrzebowscy, dużo, wciąż i naokrągło bo o niczym innym nie myślą, nie potrafią się skupić a tak nagle potrafią żyć w celibacie :noniewiem: Chyba, że sam sobie radzi :>
Tez mi sie baaaardzo podobają 4rider, tylko ta gondola, gdyby była chociaż trochę głębsza.

Cytat:
a jakie są zalecane pozycje :rolleyes:
my też układamy się tak jak nam wygodnie - niestety odpadają póki co pozy, w których jestem bardziej aktywna - jak na słoniczkę przystało najlepiej mi jak się zbytnio nie męczę :D

a mi by mogło zostać trochę ciążowego ciałka...

kochana - jak się po porodzie na Ciebie rzuci to się nie opędzisz :D

mi też tylko poduszka została :cry:

EDIT: muszę się pozytywnie nastawić, bo jutro mam dzień lekarski - po pracy ortodonta, a potem gin - nie cierpię tego :baba:
Trzymam za dzisiejsze wizyty :kciuki:

Cytat:
Witam wtorkowo :cmok:

Frida gratuluję Agatki :jupi: Super, że kruszynka dobrze się rozwija.

Svinecko zakupy jak zwykle super. Niestety krem do depilacji działa tak samo na mnie jak na Ciebie czyli do :upa:

Miramejku nasze kciuki czynią cuda :D Super, że glukoza w normie :jupi:

UnholyOne niech Barti wraca szybko do zdrówka :ehem: I co podjeliście ostateczną decyzję co do kołyski?

Karolinak, jak nie paczka to szewc :kwasny:

Ja wczoraj trochę porządków z gratami zrobiłam, ale jeszcze mi sporo zostało. Musimy kupić duże pudła do szafy i wszystko w nie popakować. Poza tym pomału obmyślam dekoracje do pokoju Maćka i przeglądam namiętnie Allegro, już prawie wszystko wymyśliłam :D Zastanawialiśmy się też nad łóżeczkiem i pościelą i chyba wybraliśmy. Teraz zostało już tylko zamówić :rolleyes:

Kciuki za dzisiejsze wizyty zaciśnięte :kciuki:
Wybraliśmy kosz - ze względu na wielkośc. Na pewno posłuży dłużej :ehem:

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzien dobry :cmok:

Cos mnie mój małż olewa :> ... pojechał wczoraj w delegację - zadzwoniłam do niego przed 10, bo miałam sprawę ... a potem cisza! Nawet smsa wieczorem nie napisał :(
Dopiero przed chwilą zadzwonił, bo mu napisałam o której mam po niego przyjechać :rolleyes:

:kciuki: :kciuki: za wizyty!!! :ehem:

tez mi nie pasuje ten koszyk ... przypomina mi mój wózek :o
Nie dobry Małz :bacik:

Dzieńdoberek Dziewczyny :)
Ja własnie dostałam kataru. Mój Małż się rozkłada i kicha, prycha jak stary dziad ;) Nie może iśc na zwolnienie, bo następny tydzien ma wolny (wyjeżdżamy). Bartuś też pociąga nosem, także jestem pod ostrzałem :( Mam nadzieję, że uda mi się uniknąc poważniejszego choróbska.

Idę na herbatkę,a może kakao :rolleyes:

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-04-21 o 09:03
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 09:04   #4394
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja juz nie wiem jaki wozek kupic
Stary 2009-04-21, 09:09   #4395
zioła
Zakorzenienie

Witam raniutko
Podczytuję Was często, ale wróciłam do pracy i znowu nie mam weny na pisanie. Po powrocie z pracy zwykle albo jesteśmy oboje z mężem zabiegani - a nie ukrywam lubię gdy coś się dzieje , albo mamy gości, albo on okupuje mi komputer

Wczoraj jednak mieliśmy wizytę,więc parę słówek napiszę
Jak zwykle było bosko. Maluszek ślicznie się rozwija. Wyszliśmy z mężem wzruszeni i prawie spłakani ze szczęścia
Coraz bardziej lubię mojego lekarza (nie chciałabym zapeszać przed porodem,ale chyba dobrze trafiłam ). Po prostu widać,że praca ta sprawia mu przyjemność. Autentycznie śmiał się z nami, kiedy oglądał maleństwo i relacjonował, co robiło z niedowierzaniem A maleństwo nasze słodziutkie najpierw wyciągnęło języczek, potem nałożyło nóżkę na nóżkę i zaczęło ssać kciuka No i w końcu, lekarz i mój mąż widzieli - jak to okreslili "pisiorka"Ja tam nic nie widziałam - tylko mała wypustka jakaś... No ale synuś chyba jednak będzie.

Za dwa tygodnie jestem umówiona z lekarzem w szpitalu na dokładniejsze badanie - 3d.
Nasz plan działania - to zmiana leków i poprawa wyników badań. Zalecono mi nie masowanie brzuszka, podobno moja struktura skóry jest ok, rozstępy mi nie grożą a wcieranie i masowanie i tak w moim wypadku na nic by się nie zdało, a może wręcz zaszkodzić...zobaczymy.
A poza tym, wszystko w porządku Synuś na razie usadził się "pośladkowo".

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/item596251593_...ys_gratis.html a co myslicie o takim? taki trochę retro
Wiem, że dziewczyny kręciły nosem na ten koszyk, ale mi akurat on się najbardziej podoba Budka - może nie koniecznie. Ja najchętniej chciałabym wózek, taki prrrraaaawdziwy retro

Cytat:
Wróciłam od gin. No i wiem co we mnie siedzi Dziewczynka Będzie miała na imię Agatka Waży 775 g. Nie ma już ułożenia pośladkowego jak było na poprzedniej wizycie. Jest teraz skierowana głową w dół. Termin porodu wg usg dalej zbliżony do terminu wg OM. Różnią się tylko jednym dniem. Obwód klatki piersiowej to 20 cm, a długoć kości udowej 4 i pół cm.

Dziękuję za trzymanie kciuków
Gratuluję córeczki

Cytat:
witam z rana
kurcze nie wiem co sie dzieje z moim malym, zaczal sie moczyc w nocy, dzis mu sie juz zdarzylo trzeci raz nie wiem czy ma przeziebiony pecherz bo siusial przed spaniem i nie pil nic na noc, czy to z emocji, bo ostatnio zaczal dzwonic jego cudowny ekheem tatus i moze przezywa
Poczekaj może troszkę, może to samo przejdzie, a to faktycznie nadmiar emocji. W ostateczności porada psychologa nie zaszkodzi. Gdyby miał przeziębiony pęcherz, pewnie by go bolało, piekło.

Edytowane przez zioła
Czas edycji: 2009-04-21 o 09:14
zioła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 09:13   #4396
Ania0104
Zakorzenienie

wiecie co ... tak sobie myśle ... że chyba wezmę sie za porządne zakupy!
Wpadłam dzisaij do mamuś marcowo-kwietniowych i troche sie przestraszyłam - strasznie dużo mam urodziło swoje maleństwa np w 34 tygodniu i powiem szczerze że mnie to przeraziło

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-21, 09:15   #4397
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
Witam raniutko
Podczytuję Was często, ale wróciłam do pracy i znowu nie mam weny na pisanie. Po powrocie z pracy zwykle albo jesteśmy oboje z mężem zabiegani - a nie ukrywam lubię gdy coś się dzieje , albo mamy gości, albo on okupuje mi komputer

Jak zwykle było bosko. Maluszek ślicznie się rozwija. Wyszliśmy z mężem wzruszeni i prawie spłakani ze szczęścia
Coraz bardziej lubię mojego lekarza (nie chciałabym zapeszać przed porodem,ale chyba dobrze trafiłam ). Po prostu widać,że praca ta sprawia mu przyjemność. Autentycznie śmiał się z nami, kiedy oglądał maleństwo i relacjonował, co robiło z niedowierzaniem A maleństwo nasze słodziutkie najpierw wyciągnęło języczek, potem nałożyło nóżkę na nóżkę i zaczęło ssać kciuka No i w końcu, lekarz i mój mąż widzieli - jak to okreslili "pisiorka"Ja tam nic nie widziałam - tylko mała wypustka jakaś... No ale synuś chyba jednak będzie.

Za dwa tygodnie jestem umówiona z lekarzem w szpitalu na dokładniejsze badanie - 3d.
Nasz plan działania - to zmiana leków i poprawa wyników badań

Wiem, że dziewczyny kręciły nosem na ten koszyk, ale mi akurat on się najbardziej podoba Budka - może nie koniecznie. Ja najchętniej chciałabym wózek, taki prrrraaaawdziwy retro

Gratuluję córeczki

Poczekaj może troszkę, może to samo przejdzie, a to faktycznie nadmiar emocji. W ostateczności porada psychologa nie zaszkodzi. Gdyby miał przeziębiony pęcherz, pewnie by go bolało, piekło.
witaj
super, ze u Ciebie wszystko ok i gratuluje synusia

te wozki calkiem retro sa ciekawe ale ceny sa masakryczne

co do mojego malego - zobacze jeszcze kilka dni moze przejdzie, moze rzeczywiscie to nadmiar emocji, nie wiem
ale moze tez byc przeziebiony pecherz, wiem po sobie, ze nie musi bolec ale czesto sie siusia a maly ostatnio na podworku czesto siedzi z dzieciakami na trawie czy na ziemi jak sie bawia i moze od tego
Stary 2009-04-21, 09:34   #4398
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
32 sztuki mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś
marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ------------------------------ t.p. 08.07.09 - Bianka
ainka11111 (???, ?? l, ...) --------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------------------------------ t.p. 12.07.09 - Amelka
Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel
Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina
arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - ??? lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ???
magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 22.07.09 - Maciek
bibi23 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ???
katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 24.07.09 - Filip
majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek
chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka
mariolasl (Mariola, 34l, UK) --------------------------------------- t.p. 26.07.09 - Antonio
mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ----------------------------------- t.p. 27.07.09 - Nataniel
Wojtusia (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 27.07.09 - Oliwia
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Emilia
nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-21, 09:34   #4399
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
25 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika
frida110 (Aśka, ?? l, ...) ---------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - Agatka
Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ???
elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja lub Filip
Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------------------- t.p. 04.08.09 - Liliana / Maja lub Leo / Max
czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ???
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ???
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ???
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ???
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka
lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria lub Alex
viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel
Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - ???
IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ???
zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ???
WrednaAfrodyta (???, 21l, Warszawa/Ostrołęka) -------- t.p. 25.08.09 - Tomuś
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Antonina
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------------------------- t.p. 28.08.09 - Dawid
aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon

Kto w nas mieszka ??? Chłopcy 27 : 18 Dziewczynki

-------------------------------------------------------------------------------
Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]

Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-21, 09:57   #4400
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
witam z rana

to pewnie emocje!! ja mam brata , ktory sikal do lozka do 13 roku zycia....mama jezdzila z nim po lekarzach, i w koncu neurolog stwierdzil ze brat mial silne emocje i bardzo mocny sen i nie mogl sie obudzic....
ale pamietam jak zawsze plakal po kazdej nocy kiedy budzil sie w mokrym lozku- zwyczajnie bylo mu wstyd i nie umial nic poradzic na to...potem jakos samo przeszlo- zaczal wstawac w nocy

Cytat:
Witam raniutko

.
super ze maulesz zdrowy
a polozenie napewno jeszcze zmieni

Cytat:
Wpadłam dzisaij do mamuś marcowo-kwietniowych i troche sie przestraszyłam - strasznie dużo mam urodziło swoje maleństwa np w 34 tygodniu i powiem szczerze że mnie to przeraziło
wlasnie mnie tez to przeraża........tym bardziej ze jeszcze nic nie mam

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 10:13   #4401
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
witam z rana

dzieki

a Ty nie za duzo pracujesz mamuska?

kurcze kakaooooooooo - lece robic
Może to tylko kłopoty z pęcherzem albo po prostu zdarzyło się. Miejmy nadzieję, że już się nie powtórzy

Cytat:
Witam raniutko

Nasz plan działania - to zmiana leków i poprawa wyników badań. Zalecono mi nie masowanie brzuszka, podobno moja struktura skóry jest ok, rozstępy mi nie grożą a wcieranie i masowanie i tak w moim wypadku na nic by się nie zdało, a może wręcz zaszkodzić...zobaczymy.

Gratuluję córeczki

Gratuluję zdrowego synusia

Unholy zdrówka dla całej rodzinki

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Mam pytanko, od którego m-ca życia dzidzia może korzystaC z krzesełka, a od którego z maty edukacyjnej?

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-04-21, 10:16   #4402
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
to pewnie emocje!! ja mam brata , ktory sikal do lozka do 13 roku zycia....mama jezdzila z nim po lekarzach, i w koncu neurolog stwierdzil ze brat mial silne emocje i bardzo mocny sen i nie mogl sie obudzic....
ale pamietam jak zawsze plakal po kazdej nocy kiedy budzil sie w mokrym lozku- zwyczajnie bylo mu wstyd i nie umial nic poradzic na to...potem jakos samo przeszlo- zaczal wstawac w nocy
ale mu sie to wczesniej nie zdarzalo, odkad wyrosl z pieluch to normalnie spi a jak chce mu sie siku to wstaje w nocy
a teraz nie wiem co sie stalo, albo emocje albo pecherz przeziebiony, ale nie placze jak sie zesika tylko budzi mnie zebym go przebrala i mowi, ze nie wie dlaczego sie zesikal
Cytat:
Może to tylko kłopoty z pęcherzem albo po prostu zdarzyło się. Miejmy nadzieję, że już się nie powtórzy
tylko to juz trzeci raz sie zdarzylo

cos slaba dzisiaj frekwencja

a co sie dzieje z aha9? juz dawno sie nie odzywala, termin jej sie zmienil na czerwiec - moze przeniosla sie do mamus czerwcowych? ale nic nie powiedziala?

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Mam pytanko, od którego m-ca życia dzidzia może korzystaC z krzesełka, a od którego z maty edukacyjnej?
z maty to chyba od poczatku bo na macie sie lezy przeciez
a o krzeselko Ci chodzi taki lezaczek? ja nie pamietam dokladnie ale maly moj urodzil sie 18listopada a na zdjeciach ze swiat bozego narodzenia jest juz w lezaczku
Stary 2009-04-21, 10:26   #4403
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
ale mu sie to wczesniej nie zdarzalo, odkad wyrosl z pieluch to normalnie spi a jak chce mu sie siku to wstaje w nocy
a teraz nie wiem co sie stalo, albo emocje albo pecherz przeziebiony, ale nie placze jak sie zesika tylko budzi mnie zebym go przebrala i mowi, ze nie wie dlaczego sie zesikal

tylko to juz trzeci raz sie zdarzylo

cos slaba dzisiaj frekwencja

a co sie dzieje z aha9? juz dawno sie nie odzywala, termin jej sie zmienil na czerwiec - moze przeniosla sie do mamus czerwcowych? ale nic nie powiedziala?

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

z maty to chyba od poczatku bo na macie sie lezy przeciez
a o krzeselko Ci chodzi taki lezaczek? ja nie pamietam dokladnie ale maly moj urodzil sie 18listopada a na zdjeciach ze swiat bozego narodzenia jest juz w lezaczku

Dzięki A chodziło mi o leżaczek, bo w krzesełu to chyba tylko siedzące dziecko.

A z małym, jak mu się jeszcze przydarzy, to rzeczywiście warto przejść się do lekarza .

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-04-21, 10:47   #4404
musicman
Zadomowienie

hej Mamusie !

widzę że humorki dopisują. A ja wreszcie w domu i mam czas chwilę odsapnąc.

Miramei - ja też miałam pierwszy wynik cukru za wysoki a potem po szczegółowych badaniach w normie, czy Tobie kazano mimo to stosować dietę cukrzycową? Mnie tak więc nie jem słodyczy, ale ciężko mi z tym i tak się zastanawiam czy taka dieta jest w ogóle potrzebna. Oczywiście na własną rękę nie będę kombinować, tylko spytam lekarza na najbliższej wizycie.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 10:53   #4405
UnholyOne
Ola-Unhola

Svinecko, a tak się zapytam. Mały nie ma owsików?
To może dziwne, ale dzieci zaczynają się moczyc własnie przy owsikach. Oczywiście jest jeszcze dużo innych objawów i wydaje mi się to mało prawdopodobne u Twojego Eryka. Bardziej brałabym pod uwage to co napisałaś. Jednak warto to sprawdzic.
Stary 2009-04-21, 10:59   #4406
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Svinecko, a tak się zapytam. Mały nie ma owsików?
To może dziwne, ale dzieci zaczynają się moczyc własnie przy owsikach. Oczywiście jest jeszcze dużo innych objawów i wydaje mi się to mało prawdopodobne u Twojego Eryka. Bardziej brałabym pod uwage to co napisałaś. Jednak warto to sprawdzic.
hmm nie wiem a jakie sa jeszcze objawy?

ale stawiam na pecherz i emocje - tym bardziej, ze maly jest troche podziebiony, ma lekki kaszel i katar - zreszta ciagle jak chodzi do przedszkola
Stary 2009-04-21, 11:04   #4407
katarzynka00
Zakorzenienie

ładnie sie wczoraj jeszcze rozpisałyście cisza, cisza az nagle kilka was się znalazło

Cytat:
witam z rana
dla ciebie błahy powód, że tatuś dzwoni dla niego może być najistotniejszą sprawą.
Elegancko jest bez niego, a cały świat się burzy w momencie gdy pojawia się na horyzoncie.

Moja siostra ma 11lat,ostatnio z powodu operacji mamy i stresem jaki z tym przezywała, jej pobytem w szpitalu itp...również zdarzyło jej się to samo (pare razy).
Myślałyśmy, że może na basenie się przeziębiła, ale mama wróciła do domu i więcej się tak nie stało.
Dzieci niestety w różny sposób odreagowują

Cytat:
a ja juz nie wiem jaki wozek kupic
ejjj No titi to już był pewniak przecież.
Moja mama powiedziała, że cosik nam dorzuci do Mutsy, więc lżej mi się zrobiło

Pomimo, że i tak zalezy mi na używanym-ze względu na cenę,to będę się z niego cieszyła jak z nowego.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 11:07   #4408
mirika
Rozeznanie

Cytat:
Ania, nie strasz

Cytat:
gratuluję zdrowiutkiego synka

UnholyOne, to dużo zdrówka życzę i nie dawaj się tym wirusom

mirika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 11:10   #4409
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
ładnie sie wczoraj jeszcze rozpisałyście cisza, cisza az nagle kilka was się znalazło

dla ciebie błahy powód, że tatuś dzwoni dla niego może być najistotniejszą sprawą.
Elegancko jest bez niego, a cały świat się burzy w momencie gdy pojawia się na horyzoncie.

Moja siostra ma 11lat,ostatnio z powodu operacji mamy i stresem jaki z tym przezywała, jej pobytem w szpitalu itp...również zdarzyło jej się to samo (pare razy).
Myślałyśmy, że może na basenie się przeziębiła, ale mama wróciła do domu i więcej się tak nie stało.
Dzieci niestety w różny sposób odreagowują

ejjj No titi to już był pewniak przecież.
Moja mama powiedziała, że cosik nam dorzuci do Mutsy, więc lżej mi się zrobiło

Pomimo, że i tak zalezy mi na używanym-ze względu na cenę,to będę się z niego cieszyła jak z nowego.
no wlasnie dlatego biore to pod uwage - bo tatus rok sie nie odzywa, wszystko jest ok a potem dzwoni jak gdyby nigdy nic i miesza malemu w glowie a on wszystko przezywa, nie wiem zobacze jak dalej bedzie, jesli bedzie sie powtarzac to napewno pojde z nim do lekarza

no titi byl niby pewniak dopoki nie zaczelam jezdzic po hurtowniach i stwierdzilam, ze te wozki wszystkie na zywo wygladaja inaczej i w wielu wychodz ich wady dopiero na zywo jak sie przyjrzysz
a titi nie moge zobaczyc, chociaz ludzie mi pisali o nich dobrze, ja juz sama nie wiem
strasznie podoba mi sie ten espiro vector ale ten kosz jest tak maly, ze tam sie prawie nic nie da wsadzic
no i spodobal mi sie teraz tez ten firstwheels ale tez nie moge go zobaczyc na zywo

yhh
Stary 2009-04-21, 11:19   #4410
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
hmm nie wiem a jakie sa jeszcze objawy?

ale stawiam na pecherz i emocje - tym bardziej, ze maly jest troche podziebiony, ma lekki kaszel i katar - zreszta ciagle jak chodzi do przedszkola
  • nie ma apetytu
  • w nocy drapie się, źle śpi
  • nie może usiedzieć w jednym miejscu,
  • obgryza paznokcie, zgrzyta zębami
  • jest blade, ma podkrążone oczy
  • skarży się na bóle głowy lub brzucha
  • no i to moczenie
Też mi się wydaje, ze to emocje. dzieci tak reagują, pamietam jak ja miałam stres związany z pójściem do pierwszej klasy to kilka razy mi się zdarzyło.

Dzięki Dziewczynki za życzonka zdrówka
Mam nadzieję, że jakos damy radę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości