|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
BAN stały
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
czesc dziewuszki spalam sobie ponad dwie godziny z piesiem u boku wstalam zjadalam rybke z warzywami bo od mieska mnie odrzuca i patrze co u was
witam nowa staraczke i zyczy tobie i calej reszcie szybkiego zafasolkowania |
|
|
|
#2432 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja zostałam w nocy ciocią
![]() mojego męża siostra urodziła nie mogę spać teraz przez to
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2433 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie załamujesz nas , jestesmy tutaj po to żeby Cie wysłuchać i pomóc , nie możemy się załamywać bo uda nam się Cytat:
trzymam kciuki za bete, napewno rosnie jak na drożdzach ![]() ......................... ....... a ja wstałam , wypiłam kawkę , teraz posprzątam domek i biorę się za szorowanie autka ...a pózniej przyjaciółka ma przyjechać na kawke miłego dnia Edytowane przez ula 87 Czas edycji: 2009-04-21 o 08:19 |
||
|
|
|
#2434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
_________________________ ________________________ Dziewczyny proszę trzymajcie dzisiaj kciuki od ok. 18:30 do 19:30 - mam wizyte u reumatologa i modlę się, żeby powiedział mi że możemy się starać. Wiem, że pewnie nie będę mogła jeszcze, ale nadzieja umiera ostatnia Trzymajcie kciuki
|
|
|
#2435 |
|
Zadomowienie
|
Patka trzymam
jedn ą ręką będe szorować autko a drugą mam zaciśniętą będzie dobrze...musi być dobrzedawno Memki u nas nie było... Memka odezwij się!!!
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 Edytowane przez ula 87 Czas edycji: 2009-04-21 o 08:34 |
|
|
|
#2436 |
|
Rozeznanie
|
Wybaczcie, ze wieczorkiem już mnie nei było, ale starałam sie skupić na czymś żeby o bólu zapomnieć. Dziś jest juz lepiej, ale wiem z doświadczenia, ze musze byc przygotowana, bo moze sie powtórzyc z wczoraj. Dzwoniłam jednak do lekarza - moge wziąc ibuprom max jesli ból bedzie nie do zniesienia. W takich przypadkach jest to dopuszczalne i nie powinno zaszkodzic dziecku. Oczywiście ketonal nie wchodzi w grę i tak jak juz pisałam nie biorę go juz od ok 6 miesięcy
Wiecie co, tak sobie podczytywałam wczoraj i dziś jeszcze ksiażkę "W oczekiwaniu na dziecko" i tak sie zastanawiam... Niektóre kobiety mają wszystkie objawy ciązy, inne część a jeszcze inne wogóle... Ale czy zmiany piersi nie dotyczą wszystkich?? Zawsze tak myslałam, a tu niespodzianka - nie wszystkich... zyli nawet jak u mnie nie ma tak dużych zmian to jednak moze rzeczywiście sie udało Tak wiem, powinnam przestać o tym myslec i spokojnie poczekac do maja... Ale ja jestem jakos tak dziwnie nastawiona na tak... Moja mama twierdzi, że kobieta zawsze czuje jak jest w ciąży... No cóż ja za bardzo chcę byc w ciąży, zeby odczytac te subtelne sygnały chyba :P Pozatym czy przy leczeniu duphastonem nie bede odczywała jakiś objawów... Musze jeszcze raz przeczytać tą ulotkę :P No to sie rozpisałam, a Wy biedne bedziecie to czytać :P Pozdrawiam i miłego dzinka zyczę Odezwę sie jak bede w pracy, chyba ze bedzie nawał roboty bo delegacja ma nas dziec zaszczycić swoja obenoscią:P I przesyłam dobre fluidki
|
|
|
|
#2437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za betę
|
|
#2438 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry kochane
![]() pieeekne sloneczko dzisiaj mamy za oknem... moze temperatura nie powala, ale energia sloneczna napawa optymizmem wlasnie umylam sobie glowke i tak do Was na sec wpadlam... Trzymam mocno palce za aliisanke - beta bedzie dokladnie taka jaka ma byc! i za PatkaM84... i nie wolno nie wolno tak mowic... 'wiem, ze pewnie nie bede mogla jeszcze...' musisz cala soba przedstawiac pozytywne nastawienie dobre przyciaga dobre i sila podswiadomosci jest niezmierzona. nie wolno bac sie pragnac mimo, ze sie mozna rozczarowac, ale lepiej byc niepoprawnym optymista niz karcic siebie, ze chce, ale wiem, ze i tak bedzie do d***moze to glupia zabrzmi, ale ja wierze, ze kazdy ma swojego aniolka stroza z ktorym moze sobie pogadac i go poprosic o wsparcie:P ja tak robie
Edytowane przez sarrita Czas edycji: 2009-04-21 o 09:00 |
|
|
|
#2439 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Sarrita i achaia - witajcie dziewczynki. Trzymam za Was kciuki, żebyście szybko musiały nadganiać wątki mamuś zimowych PatkaM84 musi być dobrze i będę myślami z Tobą i wiem jak to jest żyć w próżni i nadzieją na starania. Koona ostatnio rozmawiałam z teściową o problemach jakie mamy z miom ciałem i komplikacjami z zajściem, a ona mi powiedziała, że ma bliską zanomą, której wycieli cały jeden jajnik i część drugiego. Straciła nadzieje na bycie mamą i co...? Z tego strzępka jajnika powstał jej syn, który teraz sam został tatą Aliisanka Gratki ciotka! ! ! Jak będziesz znać wynik bety to dawaj od razu! Dzisiaj po pracy mamy iść poszukać dla mnie jakiejś sukienki, bo mamy 2 wesela i komunię, a ja kompletnie nie mam się w co ubrać ![]() Mąż ma być moim doradcą, no zobaczymy jak nam pójdzie. Jeśli nic nie wybierzemy to moja mama się zaoferowała, że mi pomoże i przyjedzie w sobotę. No a ja mam szkołę a poza tym nasze wizje się nieco różnią i może iskrzyć buziaki |
|
|
|
#2440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Koona, głowka do góry! niedrożny jajowód można udrożnić, a Ty musisz wierzyć, zawsze mieć nadzieję, nigdy się nie poddawać- ale pożalić się jak zwasze mozna
Cytat:
Cytat:
a ja chcę wiedzieć , choć nie lubię różwego ani niebieskiego i ciuszki kupuję kremowe lub oliwkowe. chcę wcześniej przygotować pokoik też w miarę uniwersalny - ale i tak chce wiedzieć wcześniej nie ze względu na pokoik czy ciuszki- po prostu czysta ciekawość...noszę cię pod sercem kochanie, jesteś tak blisko a tak daleko...chcę wiedzieć kim jesteś, zobaczyć twoją twarzyczkę wreszcie, dotknąć twojej rączki... to te uczucia kierują mną gdy myślę , że chcę znać płeć.
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, chodzi o to, że ja już wyniki mam zrobione a nie wiem co z nich wyszło bo nie mogę znaleźć odpowiedzi na necie i dlatego nie wiem co będzie... Chciałabym już się starać, a z drugiej strony mam swiadomość że lekarz może jeszcze nie pozwolić... Bo albo następne badania, albo leki i wszystko moze się przesunąć o kilka miesięcy... A ja bym chciała już... Ciężko mi z tą myślą że nie wiem co jest...
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2443 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaciskam i nie puszczam do 20 ![]() Cytat:
![]() z tymi objawami to jest różnie. Szukanie objawów w naszej sytuacji mysle ze nie ma sensu. Bo jesli bedziemy sie doszukiwac a później sie okaze ze nic z tego to naprawde bardziej boli i bardziej sie przezywa. Natomiast jesli @ nie przydzie to bedzie sie miec miłą niespodzianke ![]() Z tego co pamietam jak ja byłam w ciazy to piersi zaczeły mnie bolec dopiero w 2 miesiącu. Natomiast to co bardzo odczułam to uciążliwy ból pęcherza i to juz w pierwszym miesiacu oraz ciagłe gonienie do kibelka nawet 2 razy w nocy. Po za tym podobne objawy jak na @. Także teraz jak bede w ciazy to tez moge powiedziec ze to czuje, bo ja co miesiac czuje jakbym była w ciąży, także kiedyś jak sie uda to tez bede tak czuc Cytat:
Teraz to i tak sie zmieniło. W naszym regionie tak kiedys było ze do chrztu chłopcom dawano różowe dodatki, a dziewczynką niebieskie ![]() Podobno w każdym regionie Polski było inaczej z tymi kolorami.
|
|
#2444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem myślę, że wolałabym aby mi się to poronienie nigdy nie przydarzyło, a czasem myśle, że takie wydarzenia dają nową perspektywę , uczą inaczej patrzeć na zycie i inne sprawy. paradoks , ale wiele mnie to nauczyło... Cytat:
dla mnie również najważniejsze jest zdrowie dziecka, dlatego wszystko mi jedno czy będzie to chłopczyk czy dziewczynka, ale jeśli będzie szansa wiedzieć to chcę wiedzieć, a jeśli dzidzia całą ciąże będzie się zasłaniać to też ok, poczekamy...
|
|
|
#2445 |
|
Wtajemniczenie
|
no dziś to aktywne jesteśmy
![]() urodził się chłopczyk, 4300, na imię ma Iwo i jest śliczny ![]() no to idę po wyniki bety....
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na pewno będzie ok, wracaj szybciutko
|
|
|
#2447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Iwo to bardzo ciekawe imię, mój mąż upiera się, że jak kiedyś będziemy mieć syna to na pewno będzie właśnie Iwo. Zobaczymy ![]() Pyziulka nie mogłam złożyć Ci życzeń w niedzielę, bo byłam na poprawinach, więc dziś spełnienia wszelkich marzeń życzę!!! PatkaM84 byle do wieczora, będzie dobrze, wszystkie trzymamy kciuki Ja właśnie męczę się z przygotowaniami do jutrzejszych badań ;( Przeczyszczanie to wstrętna' robota'... |
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aliisanka, trzymam kciuki za betę!!! Patka, dokładnie też tak myślę... mam chwilę, że żałuję, że mnie to akurat spotkało, ale z drugiej strony zmieniło to też wiele w moim myśleniu, wydobyło mnie z naiwnego i życzeniowego myślenia o ciąży i dziecku, dzięki poronieniu dowiedziałam siędużo w o własnym ciele bo zaczęłam czytać, mierzyć temperaturę. teraz znajome i przyjaciółki dzwonią do mnie po porady i ja sama dostałam lekcję od życia, przykrą i bolesną , ale mądrą... i również paradoksalnie to właśnie to przykre zdarzenie zbliżyło mnie i męża do siebie bardziej niż ślub czy cokolwiek innego, wspólnie przez to przeszliśmy, dziś jesteśmy tak blisko że nawet w dniu ślubu nie byliśmy aż tak blisko- jesteśmy nie tylko żoną i mężem, parą kochanków, ale też parą przyjaciół, którzy wspólnie się śmieją, marza, płaczą, martwią, którzy mają dla siebie pełnię zrozumienia i wsparcia i mogą na siebie zawsze liczyć. myślę, że to przełamało jakąś kolejną barierę między nami, może to byłą bariera wstydu sama nie wiem czego...są chwile których nigdy nie zapomnę i za które jestem wdzięczna mojemu mężowi.. kiedy zabrał mnie pod prysznic , bo byłam za słaba by wstać , a krwawiłam okropnie po poronieniu , kiedy nienawidziałam mojego ciała a mąż umył je z czułością, kiedy był przy mnie w czasie usg po poronieniu, i w poczekalni pełnej ciężarnych kobiet , gdy gryzłam palce by nie płakać ... to wszystko mi się zdarzyło - ale wiem, że zdarzyło się NAM i MY razem z tego wyszliśmy silniejsi jak nasza miłość. PAtka rety ale się rozpisałam............... .........
|
|
|
#2449 |
|
Raczkowanie
|
Nika1980... zatkalo mnie.
To co napisalas po prostu jest niesamowite, az lezka mi sie w oku kreci. Zycze wszystkim takiej milosci, nie koniecznie zbudowanej na takich dowiadczeniach.
|
#2450 |
|
Zadomowienie
|
Aliiska trzymam za betę!!!!!!!!!!!!!
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty jesteś tutaj nowa, przepraszam, ale ja odwiedzam ten wątek z sentymentu , więc czasem nie wszystko do czytam. Witam gorąco
|
|
|
#2452 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Nika1980 ja tez wierze, ze nie trzeba az takich zdarzen.
My z TZ tez mielismy duze problemy - kilka razy prowadzilismy powazne rozmowy o rozstaniu - ale pewien ciag zdarzen uswiadomil nam, ze obydwoje pracujemy na wspolne szczescie. on majac 36 lat nie byl gotowy na dziecko a mi sie to w glowie nie miescilo. ile ja lez wylalam bo wydawalo mi sie, ze nie jestem dosc dobra, zeby chcial je miec ze mna. bardzo sie roznimy - ja temperamentna, zodiakalny strzelec, szybko podejmuje decyzje - on stonowany, zodiakalny rak, dlugo dojrzewa do pewnych krokow ale jak widac po poltora roku nauczylismy sie ze soba zyc... doskonale sie teraz uzupelniamy i nie wyobrazam sobie inaczej---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- a zmieniajac temat... macie juz wybrane imionka dla swoich malutkich sloneczek? ja odkad mialam 14 moze15 lat chcialam miec coreczke o imieniu Vanessa... zdania co do tego imienia sa bardzo podzielone - niektorzy mowia, ze widzieli gdzies jakis zaklad fryzjerski / solarium pod taka nazwa... inni, ze imie jest zbyt wyszukane jak na realia polskie - a ja na to mowie, ze u mnie na osiedlu co drugi pies (suka) nazywa sie Sara Dla chlopca wybralismy imie Nataniel... Ahhh oby te fasoleczki jak najszybciej do nas przychodzily, kielkowaly i zdrowo rosly
|
#2453 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale oczywiście sa dwa główne i tak nazwę soje dzieci niezaleznie od tego co mówia inni - wazne że mi mi jeszcze-nie-mężowi się podoba
|
|
|
|
|
#2454 |
|
Wtajemniczenie
|
beta urosła
jutro znów robię żeby zobaczyć czy przyrost jest prawidłowy
|
|
|
#2455 |
|
Raczkowanie
|
aliisanka
wiedzialam, ze bedzie super ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Pyziulka nie ma mowy, nie poddam sie... bedzie mala Vanesska
|
#2456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sarrita każdy związek przechodzi przez jakieś kryzysy, cała rzecz nie w tym , aby tych kryzysów nie było, ale w tym a by umieć z nich wyjść zwycięsko Imionka? chłopczyk Nikolas albo Nataniel ( ewentualnie holenderskie Natanael) dziewczynka Lena, Maja, być może Sophie- mąż Holender stąd takie wybory... Cytat:
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Super!!!
|
|
#2459 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...mam nadzieję że będzie mi dane to kiedy ś doświadczyc Nika a może pokażesz nam brzuszek może nas zaczaruje ![]() Cytat:
Cytat:
...idę znów szorować autko
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#2460 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!nie odzywalam sie kilka dni ale czytalam Was
jakos nie mam natchnienia na pisanie a poza tym wlatuje tu tylko na chwile bo ciagle mam cos do robienia!Witam wszystkie nowe staraczki-im nas wiecej tym lepiej a u mnie bez zmian-dzis 18 dc -przytulanka srednio co dwa dni-nie wiem tylko czy w ogole byla owulka gdyż mierze temp(choc mialaam tego nie robic) i ciagle jest ta sama 36,6-no dzis byla 36,8 wiec zobaczymy jaka bedzie jutro-jajniki czuje-odzywaja sie co chwile raz jeden raz drugi-nie robie sobie nadzieji w tym cyklu-juz jestem psychicznie nastawiona na wizyte u ginki 18 maja i juz Wam powiem szczerze ze nie moge sie doczekac-chce aby w koncu zajela sie nami i poslala na jakies badania bo kurcze mam dosc czekania-12 cykli-to jest jakas masakra po prostu!Życze Wam miłego dzionka PS.a wiecie moze co z Celką??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

ja nie wiem czy mi si,ę kiedykolwiek uda 

i ja sama dostałam lekcję od życia, przykrą i bolesną , ale mądrą...
Sarrita każdy związek przechodzi przez jakieś kryzysy, cała rzecz nie w tym , aby tych kryzysów nie było, ale w tym a by umieć z nich wyjść zwycięsko