|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
Cytat:
ja dopiero pierwszy rozdział kończę ale mam w czwartek konsultacje z promotorem i mam nadzieję że będą bardzo owocne i spowodują u mnie znaczene przyspieszenie w pisaniu
|
|
|
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
ja to sie nawet za to zabrac nie moge :/
|
|
|
|
|
#1773 |
|
Zadomowienie
|
Jak dobrze, że nie jestem sama
Też mam sie bronić w czerwcu, a mam tylko 15 stron pracy Badania robię właśnie, mam 27 ankiet już wypełnionych, no i postawione problemy i hipotezy i to wszystko Mam ok 50 pozycji xero, a zabrać się za to nic kompletnie. Przeraża mnie moje własne lenistwo. Ratunku
|
|
#1774 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam dopiero 40 stron
obrona w lipcu Jestem przerażona Ale tak mi się nie chce aaaaaaaaaaaaaaaaaa
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak dla mnie to 40 stron to dużo, sama planuję mieć ok 60 wszystkiego (takie są u nas optymalne rozmiary pracy przyjmowane przez promotorów
|
|
|
|
|
|
#1776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1777 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1778 |
|
Raczkowanie
|
To ja się mogę pochwalić
Mam już 45 stron oddanych promotorowi, czyli 4 rozdziały, z których nie czytał tylko ostatniego, a resztę oddałam już z moimi poprawkami po jego uwagach. Muszę jeszcze dokończyć projekt i go opisać, napisać 2-3 strony wstępu i gotowe Nic tylko czekać na koniec czerwca i zdać po drodze ten jeden egzamin, który mnie czeka.
|
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdraszam :P |
|
|
|
|
|
#1780 |
|
w krainie snu i marzeń
|
ja dzisiaj siadłam do pisania po przerwie światecznej. mam 70 stron. taki optymalny rozmiar to 100-120. kończę powoli 3 rozdział i zostaje mi jeszcze ostatni czwarty. termin koniec maja - oddanie pracy takiej na tip-top. nie wiem czy mi sie uda. a jeszcze 30 pytań ogólnych ze studiów.... ehhh W piątek mam seminarium i zobaczymy. na razie oddałam 2 rozdziały bez większych zastrzeżeń. jestem dobrej mysli - na razie...
:confus ed:
|
|
|
|
|
#1781 |
|
Przyczajenie
|
Hej .Jak super ,że znalazłam to forum. NIE JESTEM SAMA.W lipcu bronie prace licencjacką a mam napisane ok 20 stron pierwszego rozdziału kilkanaście drugiego troche o metodologii.Mam problem z wstępem.Pozdrawiam badrzo serdecznie.
|
|
|
|
|
#1782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też planuję mieć tak max 70 stron, mam na razie 30, brakuje mi jeszcze z 10 stron teorii no a reszt to będą wnioski z badań ankieta tabelki. Mam nadziję, że to wystaczy bo nie lubię lać wody, a i temat mam prosty.
|
|
|
|
#1783 |
|
Wtajemniczenie
|
I od mojego wpisu na poprzedniej stronie cos u mnie w koncu ruszylo....Ale dopiero w tym tygodniu
Mam jakies 30 stron, z czego w dwa ostatnie dni napsialam 9 Ale to dlatego, ze w koncu mam wszystkie materialy i nie ma latania co chwile gdzies po cos... Jak usiade to pisze, ale jak sie oderwe to marne szanse ze predko wroce do pisania.... U nas przeiwdywana wielkosc pracy to 60 stron ze wszystkim, wiec biorac pod uwage ze wstep pewnie z 2, zakonczenie 1, bibliografia itp z 4-5 to zostalo mi okolo 20 stron ... cos za dobrze hiihihhi.... choc pewnie wyjdzie wiecej... no max 70, na wiecej sie nie porywam...Pozdrawiam wszystkie piszace i te ciagle sie mobilizujace!! Damy jakos rade przeciez....
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam u promotora i już mam wizję na całość pracy. Teraz tylko wena i można pisać (oby jak najszybciej )
|
|
|
|
|
|
#1785 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też przydałby się kop w d...
![]() Natomiast męczą mnie dwie sprawy:
|
|
|
|
|
#1787 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
jeśli chodzi o ten przypis - to piszesz po prostu: "zobacz więcej w Y. Iksiński.... " lub "szerzej na ten temat w Y. Iksiński" bądź "porównaj z..." . Dużo jest takich zwrotów mam nadzieję, że pomogłam...??
|
|
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę mieć 70-80. A mam 6!!!... Tragedia, kiedy ja się za to wezmę? Ślub ważniejszy i wszystko inne a praca mgr. na szarym końcu...
Myślicie, że 6 stron na koniec kwietnia to już jest całkowicie beznadziejna sytuacja?
|
|
#1789 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W którymś podręczniku znalazłam zwrot „vide”, ale nie wiem jakie dokładnie jest jego znaczenie ![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
|
#1790 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny podnosicie mnie na duchu
dochodze do wniosku, ze nie jest u mnie tak zle damy rade!!!! |
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(chociaż ja jakbym miała ślub we wakacje to bym stanęła na rzęsach żeby sie bronić przed ślubem )Mnie się zdaje ze tak naprawdę to jest kwestia porządnego siedzenia przez jakieś 3-4 tygodnie (jeśli temat nie jest dramatycznie trudny ) więc dasz radę, wierzę w Ciebie |
|
|
|
|
|
#1792 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam 50 stron, a powinnam mieć 80-100. Jutro spotkanie z promotorką, strach co mi powie, wiem co powinnam jeszcze napisać, ale mi się nie chce, a jeszcze tylko 1,5 miesiąca. Boję się, że się nie uda
|
|
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sama już powoli kończę- teraz kosmetyka i jeszcze podsumowanie.
Mam nadzieje, że do końca kwietnia będę mieć z głowy. Potem tylko nauka na egzamin magisterski, który ma być ok. 10 czerwca no i na masakryczną sesję na drugiej uczelni. Najwięcej czasu zeszło mi na obliczenia,wnioski,wykres y bo wszystko rozbijało się o matematykę wysokich lotów, z którą nie miałam wcześniej styczności. U mnie na roku wiele osób nie ma jeszcze nic napisane i specjalnie się tym nie przejmują, ale z drugiej strony mają typowo odtwórcze prace (na podstawie badań, które ktoś już kiedyś zrobił, omówił itd) i tylko samą teorię więc myślę, że szybko można to napisać. A sama mam na razie 54 strony, początkowo mówione było, że ma być mniej bo to typowe obliczenia itd.
|
|
#1794 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
pisanie pracy
|
|
|
|
|
|
#1795 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choc w sumie ja uwazam, ze jesli sie czlowiek sprezy to moze w miare szybko to napisac .. U mnie np. jest masa pracy z docieraniem do materialow, bo niestety ale musze przejrzec od groma artykułow, bo moja praca polega na ich podsumowaniu. Natomisat pisanie samo w sobie zajmuje mi wzglednie malo czasu... Np. wczesniej 17 stron w 5 dni, a teraz 20 tez w 5.. te pierwsze sens mialy, te drugie jeszcze nie wiem- okaze sie...Przypomina to sprint hehe, ale gdy czas goni trzeba sie zmobilizowac i wierzyc, ze sie uda...pisac pisac i jeszcze raz pisac......Nic innego nam nie pozostało![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
Co do drugiego to tez wlasnie zastosowalam , napsialam "szerzej na ten temat w:"okaze sie czy dobrze... w kazdym badz razie podobny przyklad podawala nam promotorka, nie wiem tylko czy tak to dokladnie brzmialo
Edytowane przez PomylonaKsiezniczka Czas edycji: 2009-04-20 o 20:17 |
||
|
|
|
|
#1796 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1797 |
|
Raczkowanie
|
Przeszukałam forum i pomyslałam, że tu otrzymam słowa otuchy
![]()
|
|
|
|
|
#1798 |
|
Rozeznanie
|
Witam piszacych swoje pracki dyplomowe
![]() Mam juz (albo dopiero) napisanych 23 strony - 4 punkty glowne, teraz bede zaczynac 5 - ostatnio juz jesli chodzi o przeglad literaturowy. Potem od 6 punktu bede jechac z opracowaniem badan, to mi sie narobi wiecej stron przez tabelki i wykresy- duzo tego bedzie. Ale mysle ze cala praca to bedzie ok 70 stron + spis tresci, literatura, normy. Idzie mi na razie jak po grudzie, czuje sie jakbym "rodzila" te 23 strony, ktore juz mam ![]() Zamierzam skonczyc do 15 maja, dostarczyc promotorowi, naniesc poprawki i bronic sie w czerwcu. ps. pisze prace o biokatalizie kwasów tłuszczowych
|
|
#1799 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też się wydaje że pisanie pracy nie zajmuje aż tak wiele czasu by ją pisać rok czy dwa. Nie mówię oczywiście o jakiejś skomplikowanej pracy z kosmicznymi badaniami itd, ale typowiej pracy mgr "na zaliczenie"
. Jak przyciśnie to się siada i pisze .Ja mam fajnego promotora, zreszta znanego i cenionego profesora, i też zawsze mi pisze że moje wypociny są OK (każdemu tak pisze i chyba każdy sie u niego obroni). Napiszę nowe 2-3 strony i mu posyłam mailem (nawet na seminarium nie trzeba chodzić, ale zawsze jest do dyspozycji ) ale wiem że i tak tego nie czyta . No bo niby jak, skoro np. posyłam mu prace (moje słynne nieruszane od miesiąca 30 str![]() Ale licze na to że przed oddaniem nie będzie robił problemów i chyba sie nie przelicze
|
|
|
#1800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak chcialas wczesnie sie bronic czy juz u was obrony sie zaczely? Trzymam mocno kciuki i zycze powodzonka, Boze tez mnie to czeka za 1,5 miesiaca a moja praca w dzungli na wlasne zyczenie![]() :kci uki:![]() napisz jutro jak bylo
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.

ale mam w czwartek konsultacje z promotorem i mam nadzieję że będą bardzo owocne i spowodują u mnie znaczene przyspieszenie w pisaniu

Badania robię właśnie, mam 27 ankiet już wypełnionych, no i postawione problemy i hipotezy i to wszystko
obrona w lipcu

bo jak dla mnie to 40 stron to dużo, sama planuję mieć ok 60 wszystkiego