|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Mógłbym pomóc BEZ REKLAMY
Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu przeglądam to forum z racji wykonywanego zawodu Nazywam się ......SBI (nie mogę podać bo będzie to reklama ) Jestem DJ na śląsku i to wystarczy. NIGDY nie podam swoich namiarów aby nie robić reklamy (troszkę nie skromnie powiem że dodatkowej nie potrzebuję) gdyż jestem tutaj przez sporo Wizażystek polecany (Dziękuję). Gram wesela od ok 13 lat....uf sporo, a zalogowałem się tutaj bo to najfajniejsze forum jakie czytałem i chciałbym wam troszeczkę pomóc. W moim profilu nie ma danych o mnie, nie będę wysyłał na priva, nie będę podawał na forum ja NAPRAWDĘ mam wam dużo do zaoferowania ze swojej wiedzy odnośnie planowanego wesela. Od ok roku przeglądam to forum (szukając też opini o sobie
Z poważaniem .....SBI ![]() Będę odpowiadał w miarę na bierząco (jeśli będzie na co odpowiadać) |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mógłbym pomóc BEZ REKLAMY
skoro chcesz pomóc to ja mam takie pytanie... może jest głupie ale ciągle mnie nurtuje...co takiego może zaoferowac dj czego nie zaoferuje zespół? tzn np jak zabawia gości itp. z góry dzieki za odp
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
O miło mi...
A co do pytania to powiem tak dobry Prezenter (dj wodzirej) zrobi świetne wesele (huczne , takie ze będą nogi boleć ) ale dobry zespół zrobi.....to samo. Tylko to działa w dwie strony Poza zawodowcami są jeszcze Ogólnie i w jednym i w drugim przypadku jest tak że musi być dobra osoba do prowadzenia bo wesele to nie tylko puszczanie czy granie muzyki ps. Kazde wesele jest inne ale podobne do kilku schematów (nowoczesne, biesiadne, super taneczne itp) ale każde trzeba poprowadzić z klasą!!! Jest jeszcze jadna ważna rzecz która trzeba zrozumieć REPERTUAR USTALAJĄ GOŚCIE NA WESELU!!! Edytowane przez SBi Czas edycji: 2009-04-20 o 22:55 |
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
Witaj. To ja mam techniczne pytanie. Mam na moim weselu zespół. Ale pojawił się w rodzinach taki pomysł, żeby może zespół w trakcie robienia przerw (wiadomo, człowiek nie wielbłąd, itp...) puszczał jakąś muzykę ale nie do końca taką w tle tylko tak żeby co bardziej zabawowi goście nie musieli schodzić z parkietu "na jednego"... Czy wypada coś takiego zaproponować zespołowi?
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak chcesz radę to nie każ grać bez przerwy tylko uprzedź żeby robili je z głową a nie jak im się dyskietka kończy(sporo zespołów gra z dyskietek z podkładami -półplayback) Jest też coś również waznego Pamiętaj ze czasami babcie ciotki kuzynki itp nie widzialy się ze sobą 1,2,5,10 lat i musza porozmawiać |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Moderator
|
Cytat:
nie zapraszaliśmy ciotek tzw piata woda po kisielu. Ale z racji tego, że towarzystwo będzie różne (babcie, ciocie ale też dużo znajomych którzy, co tu dużo mówić tańczyć mogą do rana) to chcielibyśmy żeby robili przerw jak najmniej... Pogadać zawsze można w końcu sali, a zresztą, nie gra się już przecież aż tak glośno, żeby nie można było słyszeć rozmówcy, co? Ale masz rację, że najlepiej jak się bawi większość na raz
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Pamiętaj że jak Para młoda nie tańczy to wesele też raczej siedzi więc ...
|
|
|
#8 |
|
Moderator
|
hyyyh u mnie to raczej ciężko będzie, bo pan młody z tańcem to tak nie teges... jest wiadomo, cudownym facetem, ale niestety mówiąc delikatnie mało utalentowanym tanecznie... :/ No ale liczę że może chociaż ten raz nie będę się przejmowała... A końcu nie każdy urodził się Kochankiem czy Maserakiem
Ma inne zalety. Na pierwszy utwór wybraliśmy sobie Kancelarię, bo do tego można się tylko bujać leciutko, więc nie bedzie wtopy z żadnymi krokami...
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Świetna piosenka, tak szczerze to grałem ja jakieś 3-4 lata temu zanim zaśpiewał ją Karolak ale sprawdza się dzisiaj jeszcze bardziej
![]() Ja preferuję że I taniec trwa max 1,5 min zakonczone brawami i może gorzko ![]() Mozna tez po jakims czasie poprosić gości żeby pomogli (oczywiscie prowadzący)
Edytowane przez SBi Czas edycji: 2009-04-21 o 00:17 Powód: tak mi się przypomniało :) |
|
|
|
|
#10 |
|
Moderator
|
no własnie mi się trochę bardziej podoba ta lekko rockowa wersja Karolaka
bo oryginał to bym się bała że usnę na parkiecie trochę ale zobaczymy jak nam to zespół zagra
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
SBi, a co polecasz na pierwszy taniec? Nie chodzi mi tylko o to, która piosenka jest najpopularniejsza, ale też taka, która się sprawdza przy tańczeniu no i fajnie brzmi. Zastanawiałam się też nad Kancelarią, ale nie wiem, czy to nie jest oklepane;/ Masz może jakieś inne typy? Zastanawiałam się też nad SADE By Your Side, ale ona jest chyba za wolna i za flegmatyczna, ale śliczna za to
![]() Ponoć jak ktoś nie umie tańczyć, to im wolniejsza piosenka tym lepiej... |
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dołączam sie do pytania, tez chętnie dowiem sie co grasz na pierwszy taniec, ja nie moge nic dla nas znależć, interwesują nas polskie piosenki takie do tanca ( 2 na 1 ) nie koniecznie do "bujania się" Może w odpowiedzi znajde jakąs propozycje która mnie zaintereuje
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Witam jeśli chodzi o piosenki na 1 taniec to "zazwyczaj" (zawsze ) staram się żeby wybrała je młoda para. W wiekszości przypadków sa to utwory wolne. I nie ma jednej piosenki granej częściej niż inna, bo prawie zawsze gram coś innego. Kiedyś grałem 1 taniec który utkwił mi w pamięci bo wyszło świetnie Był to RAY CHARLES- I cant stop love you POLECAM!!!!! Jeśli chodzi o kancelarie albo karolaka to gram je na 2-3 weselach w sezonie a więc nie oklepane (oklepane to było pare lat temu Uprowadzenie Agaty-Wielka miłość
)A i jeszcze częściej niż inne gram Paola Dla ciebie
Edytowane przez SBi Czas edycji: 2009-04-21 o 10:53 |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem że pierwszą piosenke wybiera zazwyczaj Młoda Para, chodziło mi raczej o jakies ciekawe propozycje z doświadczenia które grałeś.
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2009-04-21 o 10:57 |
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Grane piosenki wypiszę teraz z notesu z ustaleniami z młodymi Kindla- z kimś takim jak ty wet wet wet -love is all alrand (jakoś tak) Krawczyk Marsz mendelsona Kancelaria ![]() Bajor- Niebezpieczna miłość Ghost- orchiestra i najlepsze .........BOYS- NIECH ŻYJE WOLNOŚĆ to taniec bardziej dla "jaj" ale już takie też grałem i fajnie śmiesznie wychodzi
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Młodzi dowiadują sie o wyborze dopiero na parkiecie
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Niestety bywa, mam tylko nadzieję że moje przykłady chodź prawdziwe to pojedyncze.
Jeśli bedziesz miala problem z piosenka zawsze wypytuje młodych o ich gusta muzyczne i wtedy cos szukamy. Może byc nawet metal bo przecież sa ballady
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie masz pomysły na wejście MP lub też na podziękowanie dla rodziców? Nie chcemy się bujać w rytm "Cudownych..."
Pomyslałam, by zorganizować znajomych, z "Fire show" (pokaz z ogniami), ale jak to zgrać z wręczeniem kwiatów, tortem.. Nie wiem... Może masz jakieś nietuzinkowe propozycje zabaw oczepinowych, zamiast oklepanej karety
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-04-21 o 11:19 |
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) interseuje nas polska piosenka w ciut szybszym tempie. Juz sama niewiem czy ja jestem aż tak wybredna, że naprawde nic nie moge znaleźć.... :rol leyes: Jak juz znajde piosenke z ciekawą i intersującą melodia to tekst nie nadaje sie an pierwszy taniec.
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2009-04-21 o 11:25 |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odwieczny problem co jak nie Sipińska ![]() Jest parę piosenek mówiących o tym samym, ale żadnej nie znają Rodzice. Musicie pamiętać ze to im dziękujecie i ta chwila ma byc dla nich. Nie za bardzo wiem jak połączyć SHOW z momentem podziękowań (bo nawet jak rodzice są harlejowcami) to (mi się wydaję) dziękuję chcieli by usłyszeć jako ..dziękuję. A jeśli chodzi o muzykę to może to być ich ulubiona piosenka albo wykonawca. I pamiętajcie NIE zawsze trzeba tańczyć z nimi w kółku ![]() a SHOW ognia można zrobić przy ...PŁONĄCYM TORCIE
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
myszko to nie Ty jesteś wybredna, po prostu większość propozycji jest nudna i oklepana, a wybranie tej odpowiedniej jest naprawdę trudne, sami będziemy mieli z tym problem.
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wejdź sobie na merlin.pl i tam poszukaj bo tam mozna też w większości przypadków posłuchać kawałka piosenki
|
|
|
|
#23 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#24 |
|
Moderator
|
kurde tak was czytam i nie chcę być "oklepana" i standardowa...
![]() ja chętnie bym potańczyła bo to uwielbiam, ale jak już wcześniej pisałam, TŻ w tym kontekście talentu nie ma, i wiem co mówię - zwykłe 2 na 1 to dla niego czarna magia :/ dlatego niestety "bujawka" musi być, choć ja osobiście wolałabym coś innego. Tak sobie myślę czyby mu niespodzianki nie zrobić i nie poprosić zespołu o TŻta ukochane DM z piosenką "Somebody"... Tylko nie wiem czy to dobra taka niespodzianka na pierwszy taniec? jak sądzicie?
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Mi nie chodzi o wybór piosenki na podziękowanie, bo znam wiele ładniejszych, już nawet disco-polowe "Dla rodziców Byłoby lepsze od Sipińskiej, chodziło mi o jakieś inne sposoby pdoziękować, niż wyjście na srodek, tańczenie w kółku i wręczenie kwiatów. Myślałam, że moze masz jakieś inne propozycje. Cóż mój dj ma na to sposoby, jakis wybierzemy, lub wymyślimy coś innego,a fire-show nie da sie zrobić z tortem, bo fire-show robi się na zewnątrz
Jakoś to zgram Wpadł mi własnie pomysł, jak to rozegrać ![]() - wyjedzie tort, krojenie, jedzenie - potem podziękujemy Rodzicom kwiatami i zaprosimy na pokaz - po wszystkim dopiero zabawy oczepinowe ![]() A jak organizujesz wejście swoim parom? kasiaj85 ja bym nie robiła takiej neispodzianki na pierwszy taniec, możesz ją zamówić, jako niespodziankę dla męża, ale nie na pierwszy taniec, a skoro Tż ma 2 lewe nogi (mój pewnie też), to potrenujcie razem, nawet w domu
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-04-21 o 12:00 |
|
|
|
|
#26 |
|
na drugie mam Irena
|
tak zajrzałam z ciekawości
gdybym miała brać ślub jeszcze raz zdecydowałabym się na piosenkę Jedwab - Róże Europy - uwielbiam ją
|
|
#27 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A nie wiem jakie Somebody bo jest paru wykonawców. A jeśli chodzi o odpowiedź tobie "chilanes" to powiem tak Jeśli decydujesz sie na Podziekowanie rodzicom to musisz to zrobic tak zeby poczuli ze im dziękujesz. Ja po prostu twierdzę że skoro ty chcesz im podziękować to wiesz jak chcesz to zrobić bo to czujesz. Nie można traktować tego jak zwyczaju bo zwyczaj to coś co "musi" być a ja mysle że podziekować to trzeba chcieć a nie ze musi... jeśli chodzi o ognie to super sprawa i nawet na zewnątrz to będzie coś. A jak ty widzisz wejscie bo u mnie to jest tak że rest wita chlebem i solą (czasami wódką) w drzwiach, potem mendelson i wchodzi młoda para (albo młody ją wnosi) jest szampan sto lat toast i najczęściej sprzątanie rozbitych kieliszków. No a potem albo zyczenia albo obiad (jak życzenia były w Kościele lub w USC) Czasami restauracje albo Hotele robia szampana i tłuczenie przed wejsciem ale wtedy sie nie da tego poprowadzic i odbywa się to poprostu (technicznie się nie da) A jeśli chodzi o niespodzianke na 1 taniec to też nie polecam bo jak bys sie czula jak by on w niespodziance zamówił ci piosenkektórej nie umiesz albo nie da się zatańczyc (np hm ..hip hop) a jemu by sie to wydawalo fajnym smiesznym pomyslem
Edytowane przez SBi Czas edycji: 2009-04-21 o 12:09 |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Moderator
|
Cytat:
więc nie wiem z jednej strony czy to byłaby jakakolwiek różnica... Ale z drugiej może lepiej jak wszystko jest stabilne... Kochana, ja nie umiem, już nie mam siły i cierpliwości. Wyobraź sobie tłumaczyć jak się tańczy 2 na 1... Ale mój TŻ to niestety nie czuje rytmu, nie wiem co by z nim trzeba zrobić...Zauważyłam, że on nawet ma problemy z klaskaniem do rytmu (np na meczu)...Więc to chyba jest jakiś głębszy problem. On tańczyć lubi, nie powiem, tylko najczęściej wygląda to tak jakby słyszał "swoją" odrębną muzykę w głowie, coś jak Ally McBeal nijak się to ma do tego co aktualnie leci. Kocham go z calego serca, ale boję się na samą myśl, że mam z nim "przetańczyć całą noc" ...SBi - tyle że to Somebody jak już wyżej pisałam dynamikę ma w zasadzie identyczną a jednak Depeche Mode to Jego ukochany, ulubiony i czczony zespół!
Edytowane przez kasiaj85 Czas edycji: 2009-04-21 o 12:11 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
fajnie się czyta twoje posty Kasiaj85 .
Mam pytanie czy macie prezentera czy zespól bo coś co sobie wybierzesz moze okazac sie w innym wykonaniu ....trochę inne A jesli chodzi o Jedwab to tzw jednostronna piosenka ale świetna i też ja parę razy grałem . Tylko evela po nicku twierdzę ze jestesmy w zblizonym wieku a nie koniecznie ktos o 10-12lat młodszy musi podzielać nasz entuzjazm do wersju Róże Europy ![]() ![]()
Edytowane przez SBi Czas edycji: 2009-04-21 o 12:18 |
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeju, ja musze zacząć treningi z moim, bo przestępuje tylko z nogi, na nogę ![]() SBi - nie zrozumiemy się z tymi podziękwoaniami ![]() ja chcę podziękowć, ale można to np zrobić zapawnie (np zrobić im "Pasowanie na Teściów" i odczytać ułożony zabawny"Regulamin"), zrobić prezentację, potem wręczyć kwiaty i tyle, nie tańczyc w kółku rycząc przy tym ![]() A na wejście, prócz tradycji, czyli powitania chlebem i solą, picia wódki i tłuczenia kielichów, chodziło mi o wejście na salę: - wejście przy fanfarach lub melodii z "Gwiezdnych wojen" z prezentacją PM - albo zapowiadanie świadków, Rodziców, a na końcu PM - albo wykupiny Panny Młodej - pasowanie na Głowę rodziny (dla Pana Młodego) dopiero potem toast, i obiad... Hmm reasumując widzę, że u mnie jest wielu pomysłowych Dj
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.

Lush & China Glaze lover!

nie zapraszaliśmy ciotek tzw piata woda po kisielu. Ale z racji tego, że towarzystwo będzie różne (babcie, ciocie ale też dużo znajomych którzy, co tu dużo mówić tańczyć mogą do rana) to chcielibyśmy żeby robili przerw jak najmniej... Pogadać zawsze można w końcu sali, a zresztą, nie gra się już przecież aż tak glośno, żeby nie można było słyszeć rozmówcy, co? Ale masz rację, że najlepiej jak się bawi większość na raz
bo oryginał to bym się bała że usnę na parkiecie trochę 

A Młodzi dowiadują sie o wyborze dopiero na parkiecie