|
|
#4231 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
Cytat:
To Ci daje raczej 38G, co powinno znacząco zwiększyć możliwości ![]() Samo Bravissimo wypluło 5 stron głównie ślicznych staniczków w 38G. To samo Brastop - między 38G a GG jest ponad 20 dodatkowych modeli różnicy ![]() Panache Scarlet to dość dobry stanik, ale niezbyt ładny i nie wiem, jak reagujesz na szerokie panache'owe fiszbiny. Może dobrze, może źle. Tak czy inaczej, jak mieszkasz w UK, to masz tam na miejscu sporo wyprzedaży i różnych takich. Dziewczyny z UK zwykle kupują taniej niż my. Między 38G, a noszonym wcześniej 38DD masz 4 rozmiary różnicy, zatem powinnaś mieć gdzie zmieścić to, co wypchnęłaś na zewnątrz Tylko pamiętaj, żeby mierząc nachylić się do przodu i wygarnąć sobie wszystko spod pach
Edytowane przez Maith Czas edycji: 2009-04-20 o 17:19 |
|
|
|
|
#4232 |
|
Raczkowanie
|
znalazłam na stronie mileny nowe cudo
http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=427 Co powiecie? może już ktoś coś wie o tym modelu. I tak się zastanawiam czy wziąć... No i czy 65F ( takie jak mam flamenco i silvestrine) czy może 65G już . A tabela wymiarów do mnie żadna się nie stosuje, bo nic się nigdy nie zgadza. A może źle się mierzę... |
|
|
|
#4233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;11959947]to generalnie jest dosyć częsty problem ... dziewczyny radzą sobie nosząć płatek kosmetyczny pod mostkiem przez jakiś czas i potem niby się dopasowuje , ale sama nigdy czegoś takiego nie miałam
[/quote]Płatek kosmetyczny nosiłam już w pierwszy dzień, ale nie dośc że nic nie dało to jeszcze bardziej chyba cisnęło ...
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie pomogło, mimo, że mi wczoraj stanik próbował miażdżyć mostek, a płatek kosmetyczny nie pomógł za bardzo.
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-04-20 o 22:28 |
|
|
|
|
#4236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak jest z Mileną? bo na ich stronie wychodzi mi 70E, a na brafitterze 65G (polskie)
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Milenie niektóre modele są megaściśliwcami i wtedy nie warto porywać się na malutki obwód. no a 65G w przeliczeniu to by pasowało 70E
|
|
#4238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uff ale się rozpisałam, ale czekam wciąż na te opinie o nowej milenie Dawno nic nie kupiłam...
|
|
|
|
|
#4239 |
|
Wtajemniczenie
|
a ma ktoś ten?
http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=401 jest taki śliczny...
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nie do codziennego noszenia.
|
|
#4241 |
|
Wtajemniczenie
|
tak oglądam na tej milenie.. MATKO, tak wyfotoszopowanych modelek to chyba nawet w pismach dla panów nie ma
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Antii, ja miękkiego stanika żadnego nie posiadam... wszystkie mam raczej push-up (albo mocno usztywniane), nie lubię miękkich, nie cierpię... oczywiście wszystkie dede, wszystkie pozwężane w obwodach (70,75,80 nawet jedno się trafiło), wszystkie za małe, no i właśnie chcę kupić jakiś porządny (jak mnie będzie stać), patrzę na milenę bo podoba mi się ich wzornictwo i ceny, dlatego pytam czy fajnie się nosi... o i ten mi się podoba...tylko jest z miękkim... http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=365 i ten - strasznie! http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=377
Kaja aktualizacja 13 maja - Nie taki modry, czyli za co kocham Budapeszt Edytowane przez Adriana Lecouvreur Czas edycji: 2009-04-20 o 22:54 |
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak Ci pasuje to oczywiście możesz nosić. Ja po latach push upow już chyba takiego bym nie kupiła, mam obrzydzenie.
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
Ponawiam pytanie. Czy któraś z was mogłaby coś więcej powiedzieć o Ruby Pink Brigette
http://www.dopasowana.pl/product-pol...Ruby-Pink.html Adriana Lecouvreur - nie wiem jaki rozmiar powinnaś nosić ale polecam w bydgoszczy nowy sklep z bielizną na ul. Dworcowej. Mają tylko polskie firmy, ale mierzyłam dużo ściśliwych bardzo fajnych staników. No i miski duże.... warto zobaczyć. Co do mieny to ja jestem bardzo niezadowolona, ale to pewnie rzecz gustu. Miałam pecha, a tak strasznie podobał mi sie flamenco. |
|
|
|
#4244 |
|
Wtajemniczenie
|
na dworcowej? a w którym miejscu dokładnie?
ja według różowej strony mam 30G, polskie 65G, według Mileny 70H. Musiałabym tę milenę pomierzyć, tylko nie wiem czy w bydg są szanse...
|
#4245 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiesz, ja tez ubolewałam, że w moim rozmiarze były same miękkie,a jak je ponosiłam chwile to teraz nawet nie chce patrzeć na inne inutil moze zadzwoń do sklepu i zapytaj o ten stanik. Z tego co pamietam, dziewczyny zawsze pisały ze panie są bardzo pomocne. Ja niestety nie miałam nic rubby pink.
64/88 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=335375 "Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?" Edytowane przez MadameBovary Czas edycji: 2009-04-21 o 08:33 |
||
|
|
|
#4246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może tu znajdziesz jakieś info Cytat:
|
|
#4247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten sklep jest hmm, jak idziesz w stronę gdańskiej z dworca po lewej stronie. Najpierw na rogu jest taki sklep z Esotiq potem jakiś salon kosmetyczny i zaraz ten sklepik. Naprawdę fajna obsługa. Pani przynosiła mi chyba z 12 staników do przymiarki. Nie mają 65, ale mierzyłam 70-tki i niektóre były tak ścisłe że nie dałam rady zapiąć. Może coś dla siebie znajdziesz. Cytat:
Cytat:
A jeśli chodzi o flamenco, to racja że trzeba spróbować, bo jest naprawdę śliczne. |
|||
|
|
|
#4248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to pójdę i pojęczę o Milenę, może będę tą kolejną osobą, która sprawi, że zamówią a przy okazji trochę pomierzę...kupię w przypływie gotówki
|
|
#4249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
widziałam ten stanik Mileny i to jest po prostu usztywniany stanik z wyjmowanymi wkładkami
|
|
#4250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie ja nosiłam takie z wkładkami przez całe życie + źle dobrany stanik = piersi rozjechane, na plecach. Ale ciężko chyba określić czy te moje "kochane" wkładki bardzo się do tego przyczyniły. Chociaż sądzę, że tak.
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Już mam odgiętą, ręcznie się nie dało bo zbyt porządny stanik, tata na imadle zrobił i nadal gniecie, mniej ale jednak. Teraz to już chyba muszę jakoś rozchodzic. Zastanawiam się czy można po prostu uciąc kawalek fiszbiny ...
|
#4253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko violet mileny jest tylko w malutkim rozmiarze a jest taki śliczny...a ten grafik obsessive przesadził z wyszczuplaniem kończyn natomiast u mileny modelki mają zaskakująco gładką skórę i zero okrągłości tam, gdzie nie trzeba.... ;]
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mierzyłaś miekkie stanik w odpowiednim rozmiarze? ![]() O matko nie zauważyłam tego gorsetu w milenie:O Jest prześliczny. Tylko czemu nie ma mojego rozmairu:| Może będą wkrótce. EH.
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-04-21 o 11:52 |
|
|
|
|
#4255 |
|
Wtajemniczenie
|
rozmiar może i był odpowiedni ale były obrzydliwe i byle jak uszyte... a poza tym jak byłam mała a w związku z tym miałam mniej troszkę (bo już w 5 podstawówki byłam okazem w szkole... ;] ), nosiłam miękkie bo mama kupowała, i mam uraz...
![]() tak, jak mówię - przy okazji przymierzę jakąś milenkę czy coś angielskiego w odpowiednim rozmiarze i porządne, wtedy zobaczę jeszcze - ale ja po prostu lubię mieć sztywny stanik... no albo sukienkę czy bluzkę gorsetową i wtedy bez stanika - aaach to moja ulubiona opcja...
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chce portię kromowa
i w ogole chce jakiś nowy. piersi mi chyba urosly tak mi sie wyadje xD
|
|
|
|
#4258 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupiłam sobie ostatnio nowy biustonosz !
Powiedzcie mi czy dobrze leży ? Edytowane przez Nusiunia Czas edycji: 2009-04-21 o 15:16 |
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4260 |
|
Raczkowanie
|
Nie, ale znam kogoś, kto go zamówił i może sie wypowie
![]() Myślę, że jest różnica miedzy takimi praktycznie płaskimi wkładkami a np. wbudowanymi żelowymi, ale i tak najwżniejsze, że np. w tym staniku Mileny można je poprostu wyjąć i ma się zwykły usztywniany biustonosz.
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

wiesz, ja tez ubolewałam, że w moim rozmiarze były same miękkie,a jak je ponosiłam chwile to teraz nawet nie chce patrzeć na inne
to pójdę i pojęczę o Milenę, może będę tą kolejną osobą, która sprawi, że zamówią