|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Nikus... wózio swietny tylko jakby miał 4 kółka na bank bym sie na taki zdecydowała...
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze!!! Taka super atmosfera u Was.. piekne mamusie Wszystkie piekni tatusiowie.. hihi obejrzałam wszystkie fotki... chwalcie sie chwalcie uwielbiam zdjecia ogladać!!! mam nadzieję że kiedys na moim watku tez bedzie tak fajnie... kiedys...
|
|
#4053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja od paru dni mogłam tylko Was czytać ale nie mogłam nic napisać bo mnie wywalało ![]() dziś miałam badania krwi i moczu i jakieś markery nowotworowe AFP i nie wiem po co
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2009-04-21 o 12:19 |
||
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najfajniejsza jest ta czarna z wstążeczką - zamówiłam dwie - jedną M, drugą XL - różnią się właściwie tylko długością, bo i tak mają tasiemkę do zawiązania po biustem Potem może zrobię fotki na sobie to wrzucę
|
|
#4055 |
|
Zadomowienie
|
Wrocila, nawet parking mialam, za darmo, bo jakis facet wlasnie odjezdzal i dal mi swoj bilet z parkometru (tak to po polsku
) jeszcze ponad na godzine parkowania .Chcialam kupic jakis spodnie, ale wybor kiepski, po drugie zaczynam sie wlasnie zastanawiac czy troche nie przesadzam, bo mam juz 4 pary w ktore jeszcze wchodze, a za miesiac juz pewnie nie wejde, wiec moze wtedy kupic ![]() Poogladalam wozki na ulicy i jak na razie nie mam swojego faworyta, wiem, ze na pewno na 4kolkach i napewno na pompowanych (wycieczki poza miasto ). No i zeby latwo sie skladal do auta![]() Widze, ze Nika Ty juz kupilas, bardzo ladny Ja rozgladalam sie za lozeczkami, ale tutaj bardzo czesto albo czarne albo szare i bez wyjmowanych szebelkow . Moze wyciagne TZ do IKEI, bo tam chyb byly jakies kolorowe i z IKEI beda wyjmowane szczebelki .Ps zjadlam loda z owocami i mi sie zimno zrobilo |
|
|
|
#4056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Malinko
gondola długość 80 cm ( materacyk w środku 73 cm) szerokość 35 cm nie mam pojęcia ile waży ale na stronie piszą, że 15,6 kg- nie mam pojęcia czy to dużo czy mało, bo jak się wózek prowadzi to ja wogóle nie odczuwam, że on coś waży. wnosić go nigdzie nie muszę, bo mieskzamy w domku. mam nadzieje, że pomogłam. Cytat:
kochana Cytat:
Cytat:
Miss Hot ciuszki fajne, ja nie mogę kupować na odległośc, lubię podotykać i przymierzyć
|
|
|
#4057 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie? Pierwszy raz słyszę, żeby lekarz przy ciąży zlecał takie badanie.Cytat:
Ja podobną ze ściągaczem w biuście kupiłam ostatnio w H&M, tylko z innymi rękawami. Uważam, że jest to najlepszy krój bluzki/tuniki/sukienki na ciążę. Świetnie leży w biuście, ładnie układa się na dużym brzuszku, a jednocześnie nie wygląda się jak balon![]() Cytat:
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko, a Ty musisz ten wózek gdzieś wnosić? mieszkacie w bloku?
bo jak tak to faktycznie, lepiej coś lżejszego. u mnie całe szczęście waga nie gra roli, zresztą przy moich gabarytach wszystko jest ciężkie...
|
|
#4059 |
|
Raczkowanie
|
Nie Asia a Ania, ale to juz wczesniej był błąd, jak poprawisz bede wdzieczna ![]() z ta kreska to u mnie dziwna sprawa, ostatnio mi blaknie. Pamietam jak rok temu odwiedziła mnie siostra w zaawansowanej ciazy i pokazuje jaka juz ma ciemna ta kreske, na co ja podniosłam koszulke i siostra zrobiła wielkie oczy, bo choc w ciazy nie byłam to moja kreska była duzo ciemniejsza, ale ja ją mam chyba od zawsze. Natomiast musze stwierdzic ze w ciazy brzuch zrobił mi sie strasznie owłosiony. No a brzucho mam ciagle mały. W niedziele bylismy w gosciach to na poczatku inni stwierdzili ze nic sie nie zmieniłam i nic nie widac. dopiero gdy usiadłam to powiedzieli ze jednak widac. Jutro mam wizyte i prawdopodobnie bede miała usg polowkowe ![]() Co do snow o dzieciach to mi sie ostatnio sniło ze musielismy zaadoptowac moja chrzesniaczke, a potem sie okazało ze to czworaczki i sie zastanawiałam jak ja pojde z nimi i z psem jednoczesnie na spacer. A dzis mi sie sniło ze miałam dwójke dzieci, takich troszke wiekszych. No ale cała noc prawie nie spałam bo trzymałam reke na brzuchu wczuwajac sie w kopniaki (a myslałam ze w nocy malec spi). Dopiero nad ranem oprzytomniałam i poszłam spac. no a dzis na obiad w koncu zrobie gofry, miały byc na deser, ale nic nie mogłam wymyslic, na co maz stwierdził ze mogo byc gofry. mnaim |
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że ten Bebetto Vulcano okaże się super wózkiem, bo waży 13 kg z pompowanymi kołami (jest na aluminiowym stelażu)
|
|
#4061 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajny ten Twój wózek Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4062 |
|
Rozeznanie
|
co do wózeczka to ja tez juz mam Implast Volant 3, tez kupilismy używany od znajomej
dzisiaj sie dowiedziałam że położna z którą miałam rodzic życzy sobie za poród 1000 zł plus do tego sala 600 zł, chyba zrezygnujemy, bo to jednak sporo 1600 zł, a w tym szpitalu co wcześniej rodziłam płaciłam tylko za sale 400 zł a kreski jeszcze nie mam a tu już prawie 20 tydzień wkleje wam mój brzusio
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kreskę na brzuszku mam od samego początku ciąży, tylko bladziutką i nadal taka jest.
|
#4064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pozazdrościłam zakupów i wklejam swoje ciuszki są głównie Esprit , C&A i Nopples. nie wyprasowane bo po praniu głownie są zrobione z elastycznego materiału albo lnu i w większości wiązane z tyłu ( uwielbiam taki krój...za ściągaczem też lubię ale jednak bardziej lubię wiązane bo można regulować jak ścisło się je zawiąże)
|
|
|
#4065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a kłopoty z wózkami jakoś przezwyciężymy , co nie Malin??? nie martw się bedzie dobrze wszsytko zobaczysz
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładne ciuszki ![]() A nie powiedział Ci, po co?
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie nie, gdybym nie spojrzała na kartę którą wypełniał bym nawet nie wiedziała, pozaznaczał morfologię, mocz i te markery AFP i tyle.
|
|
#4071 |
|
Zadomowienie
|
Malin30 ja tez mieszkam na 4 pietrze bez windy, waze poki co 50kg i mam 160 wzrostu.. jestem mala i chuda i nie ma mowy zebym dala rade wyniesc wozek.. Dlatego tak jak napisano wyzej, kola beda zostawaly w bagazniku samochodu (ktory jest moj i tak stoi pod blokiem bo Tz jezdzi swoim) a gore bede jakos tachała na 4p
do piwnicy nie ma co dawac czy pod schody bo sie zakurzy, ja sie tez obawiam wychodzenia pod gore pod koniec ciazy buuu.. a jeszcze wyczytalam ze po porodzie nalezy unikac wysokich schodow jakis czas... to chyba beda mnie dziwgiem wwozic na gore przez balkon
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Pinky , myślę, że zamiast się martwić , powinnaś być spokojna, bo najwidoczniej Twój lekarz mysli o wszystkim . Opowiadałaś nam kiedyś o tym, jakie masz kłopoty ze zdrowiem, może po prostu lekarz chce wszystko sprawdzić i mieć pewność jakie jest podłoże tych kłopotów...może ci nie powiedział, żebyś się właśnie nie martwiła i nie wyciągała pochopnych wniosków? sama nie wiem. póki co mysl pozytywnie kochana i nie martw się
Kaludia, a myslałaś o maxi cosi? o takim wóżku w który można maxi cosi wpiąć? to jest dużo poręczniejsze- bezpieczne w aucie, i dużo łatwiej wnieść na górę , bo dość lekkie ( przynajmniej moje )
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-21 o 13:44 |
|
|
|
#4073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Co do schodów, to pierwszy raz słyszę, żeby ich unikać po porodzie. Ja tam nie mam zamiaru być niewolnikiem 4 piętra.
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zapomniał bo jeszcze się upewniał w którym tygodniu jestem.
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Sweetpinky, nie zamartwiaj się. Będzie dobrze
Trzymam kciuki!
|
#4076 |
|
Wtajemniczenie
|
ale Wy tutaj macie fajnie..
na wątku listopadowo-grudniowym nie jest tak miło, wciąż chyba 3 osoby tam przebywają i rozmawiają między sobą (nie ubliżając tam nikomu oczywiście) ![]() więc ja chyba mimo grudniowego terminu, dołączę się do Was, o ile pozwolicie
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
Cytat:
bo wiesz my wogóle fajne jesteśmy ![]() ![]()
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A atmosfera jest faktycznie miła. Żyjemy naszymi radościami i smutkami, od wizyty do wizyty u gina itd.
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze raz gratuluję pięknej bety...uciekam na spacerek, muszę sięzrelaksować, bo mnie tak dentysta wkurzył, że szok... w tym kraju nic nie działa jak trzeba, próbuję się tu do dentysty zapisać, wszędzie trzeba czekać ponad 3 tyg na wizytę, a czasem plus 2 tyg na zapisanie....a tu nie map rywatnych gabinetów..a w Den Haag miałam taką fajną panią dentystką, Polkę...wszystko mi robiła, zawsze mnie gdzieś wcisnęła...shit...czasem mi się chce do Polski...zmykam..zajrzę jak wrócę
|
|
|
#4080 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinko, ja tutaj jednak nie będę zaglądać..
ja tutaj będę regularnie siedzieć z Wami! powiem więcej, poproszę o wpisanie mnie na listę nie chcę tam być, bo tam tak nie swojo na tym listopadowo-grudniowym ![]() ja jestem tutejsza, i już ![]() i wiem że mnie przyjmiecie, bo Wy kochane jesteście
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.

jak ja Wam zazdroszcze!!! Taka super atmosfera u Was.. piekne mamusie Wszystkie piekni tatusiowie.. hihi obejrzałam wszystkie fotki... chwalcie sie chwalcie uwielbiam zdjecia ogladać!!! mam nadzieję że kiedys na moim watku tez bedzie tak fajnie... kiedys...
no sny czasem bywają baaardzo dziwne!
.
. Moze wyciagne TZ do IKEI, bo tam chyb byly jakies kolorowe i z IKEI beda wyjmowane szczebelki
Ja podobną ze ściągaczem w biuście kupiłam ostatnio w H&M, tylko z innymi rękawami. Uważam, że jest to najlepszy krój bluzki/tuniki/sukienki na ciążę. Świetnie leży w biuście, ładnie układa się na dużym brzuszku, a jednocześnie nie wygląda się jak balon

Together forever