mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-21, 12:12   #4051
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

O! Jak wyglądają żywo? I jakie są w dotyku?
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 12:13   #4052
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Nikus... wózio swietny tylko jakby miał 4 kółka na bank bym sie na taki zdecydowała...

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze!!! Taka super atmosfera u Was.. piekne mamusie Wszystkie piekni tatusiowie.. hihi obejrzałam wszystkie fotki... chwalcie sie chwalcie uwielbiam zdjecia ogladać!!! mam nadzieję że kiedys na moim watku tez bedzie tak fajnie... kiedys...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 12:17   #4053
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Ja generalnie TV nie oglądam. W przelocie jakieś wiadomości jak mąż akurat ogląda, ale jak jego nie ma to telewizora nie włączam.
Pojawiła mi się słynna ciemna kreska na brzuchu. Nawet nie zwróciłam uwagi tylko małż mi powiedział, że na brzuchu brudna jestem...
ja też mam już kreskę od 2 tygodni chyba i też mi ją mąż zauważył
Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
ja jeździłam zawsze do chłapowa pod władysławowem- super mała wmieścinka ale urocza i śliczne wybrzeże..

o a to dobre wieści

od przybytku głowa nie boli no sny czasem bywają baaardzo dziwne!

No porobiłam fotki jestem już nieźle obcykana z tym wózkiem, zresztą wszystko działa na tak zwany "click" więc jest prosto i szybko. W komplecie oprócz gondoli, spacerówki i maxi cosi dostaliśmy też kombinezon quinny do wózka ( chyba jest prawie nieużywany...) popmkę do kółek, siatkę na komary, tzw moskitierę, osłonkę na deszczi osłonkę od słońca na maxi cosi...przednie kółko się nie obraca, co w ogłoszeniu stanowiło niekorzyść wóżka, ale za to ma inną opcję ma soecjalny przycisk dzięki któremu kółko przy obracaniu pochyla się, mozna więc wózek prowadzić jedną ręką dosłownie. rączkę mozna podwyższyć lub obniżyć ( super bo ja mała, a mój mąż wielki ) , ma hamulce z przodu i z tyłu oraz mały dzowneczek, spacerówka ma kilka kieszonek oraz siedzonko w psacerówce mozna rozłożyć prawie do pozycji leżacej a wiadomo, że to ważne, bo dzieci czasem zasypiają na spacerku.

wybaczcie że ja tak o tym wózku , ale jestem zakochana i zachwycona...jak wy kupicie wózki to też będziecie tak miały poza tym może którejś z was podsunę pomysł na jakąś ważną opcję , którą chce mieć w wózku
śliczny ten wózek

a ja od paru dni mogłam tylko Was czytać ale nie mogłam nic napisać bo mnie wywalało
dziś miałam badania krwi i moczu i jakieś markery nowotworowe AFP i nie wiem po co

Edytowane przez sweetpinky
Czas edycji: 2009-04-21 o 12:19
sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 12:17   #4054
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez doda22 Pokaż wiadomość
a ja to gdzie jesetm na tej liscie ????? 14.09.2009 imienia jeszcze niewiem.Ale Ostatnio sie dowiedzialam ze to bedzie dziewczynka !!!!!
[/left]
Spokojnie, zaraz uzupełnię

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
O! Jak wyglądają żywo? I jakie są w dotyku?
Najfajniejsza jest ta czarna z wstążeczką - zamówiłam dwie - jedną M, drugą XL - różnią się właściwie tylko długością, bo i tak mają tasiemkę do zawiązania po biustem I ta ze ściągaczami różową mam - super leży Tunika w kwaity też ok - tym bardziej, że jakoś u mnie nie mogłam nic znaleźć takiego podobnego i jeszcze w takiej cenie
Potem może zrobię fotki na sobie to wrzucę

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 12:17   #4055
zartownis
Zadomowienie

Wrocila, nawet parking mialam, za darmo, bo jakis facet wlasnie odjezdzal i dal mi swoj bilet z parkometru (tak to po polsku) jeszcze ponad na godzine parkowania.
Chcialam kupic jakis spodnie, ale wybor kiepski, po drugie zaczynam sie wlasnie zastanawiac czy troche nie przesadzam, bo mam juz 4 pary w ktore jeszcze wchodze, a za miesiac juz pewnie nie wejde, wiec moze wtedy kupic
Poogladalam wozki na ulicy i jak na razie nie mam swojego faworyta, wiem, ze na pewno na 4kolkach i napewno na pompowanych (wycieczki poza miasto). No i zeby latwo sie skladal do auta
Widze, ze Nika Ty juz kupilas, bardzo ladny
Ja rozgladalam sie za lozeczkami, ale tutaj bardzo czesto albo czarne albo szare i bez wyjmowanych szebelkow . Moze wyciagne TZ do IKEI, bo tam chyb byly jakies kolorowe i z IKEI beda wyjmowane szczebelki, bo tam przeciez wszystko w czesciach sprzedaja.
Ps zjadlam loda z owocami i mi sie zimno zrobilo, ide posiedziec w ogrodku na sloneczku.
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 12:40   #4056
Nika1980
Zakorzenienie

Malinko

gondola długość 80 cm ( materacyk w środku 73 cm) szerokość 35 cm

nie mam pojęcia ile waży ale na stronie piszą, że 15,6 kg- nie mam pojęcia czy to dużo czy mało, bo jak się wózek prowadzi to ja wogóle nie odczuwam, że on coś waży. wnosić go nigdzie nie muszę, bo mieskzamy w domku.
mam nadzieje, że pomogłam.

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Nikus... wózio swietny tylko jakby miał 4 kółka na bank bym sie na taki zdecydowała...

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze!!! Taka super atmosfera u Was.. piekne mamusie Wszystkie piekni tatusiowie.. hihi obejrzałam wszystkie fotki... chwalcie sie chwalcie uwielbiam zdjecia ogladać!!! mam nadzieję że kiedys na moim watku tez bedzie tak fajnie... kiedys...
no 4 kólka stanowczo gorzej się prowadziły. poza tym tutaj już większość mam na 3 kółkach raczej, rzadko widuję w mieście 4 kołowy wózek.

kochana może nie kiedyś, może niedługo ...

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość

śliczny ten wózek

a ja od paru dni mogłam tylko Was czytać ale nie mogłam nic napisać bo mnie wywalało
dziś miałam badania krwi i moczu i jakieś markery nowotworowe AFP i nie wiem po co
to trzymam kciuki, żebyś miała piekne wyniki!

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Poogladalam wozki na ulicy i jak na razie nie mam swojego faworyta, wiem, ze na pewno na 4kolkach i napewno na pompowanych (wycieczki poza miasto). No i zeby latwo sie skladal do auta
Widze, ze Nika Ty juz kupilas, bardzo ladny
Ja rozgladalam sie za lozeczkami, ale tutaj bardzo czesto albo czarne albo szare i bez wyjmowanych szebelkow . Moze wyciagne TZ do IKEI, bo tam chyb byly jakies kolorowe i z IKEI beda wyjmowane szczebelki, bo tam przeciez wszystko w czesciach sprzedaja.
Ps zjadlam loda z owocami i mi sie zimno zrobilo, ide posiedziec w ogrodku na sloneczku.
nasze są pompowane i mamy pompkę w komplecie w Holandii jak się jedzie nawet do lasu i nad jezioro na spacer to wszędzie chodniki..ciężko znaleźć dziki zakątek więc nawet wózkiem niedostosowanym do wypadów za miasto da się bez problemu radę.

Miss Hot ciuszki fajne, ja nie mogę kupować na odległośc, lubię podotykać i przymierzyć

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 12:56   #4057
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
no właśnie? Pierwszy raz słyszę, żeby lekarz przy ciąży zlecał takie badanie.

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Najfajniejsza jest ta czarna z wstążeczką - zamówiłam dwie - jedną M, drugą XL - różnią się właściwie tylko długością, bo i tak mają tasiemkę do zawiązania po biustem I ta ze ściągaczami różową mam - super leży Tunika w kwaity też ok - tym bardziej, że jakoś u mnie nie mogłam nic znaleźć takiego podobnego i jeszcze w takiej cenie
Potem może zrobię fotki na sobie to wrzucę
To poczekam Ja podobną ze ściągaczem w biuście kupiłam ostatnio w H&M, tylko z innymi rękawami. Uważam, że jest to najlepszy krój bluzki/tuniki/sukienki na ciążę. Świetnie leży w biuście, ładnie układa się na dużym brzuszku, a jednocześnie nie wygląda się jak balon

Cytat:
Malinko

nie mam pojęcia ile waży ale na stronie piszą, że 15,6 kg- nie mam pojęcia czy to dużo czy mało, bo jak się wózek prowadzi to ja wogóle nie odczuwam, że on coś waży. wnosić go nigdzie nie muszę, bo mieskzamy w domku.
Już za samą wagę u mnie odpada
Stary 2009-04-21, 12:59   #4058
Nika1980
Zakorzenienie

Malinko, a Ty musisz ten wózek gdzieś wnosić? mieszkacie w bloku?
bo jak tak to faktycznie, lepiej coś lżejszego. u mnie całe szczęście waga nie gra roli, zresztą przy moich gabarytach wszystko jest ciężkie...

Stary 2009-04-21, 13:02   #4059
aaaaniusia
Raczkowanie

Cytat:
aaaaniusia, Asia, 26l. ......... 12/13.09.2009 Kacper/Wiktoria

Nie Asia a Ania, ale to juz wczesniej był błąd, jak poprawisz bede wdzieczna
Cytat:
z ta kreska to u mnie dziwna sprawa, ostatnio mi blaknie. Pamietam jak rok temu odwiedziła mnie siostra w zaawansowanej ciazy i pokazuje jaka juz ma ciemna ta kreske, na co ja podniosłam koszulke i siostra zrobiła wielkie oczy, bo choc w ciazy nie byłam to moja kreska była duzo ciemniejsza, ale ja ją mam chyba od zawsze. Natomiast musze stwierdzic ze w ciazy brzuch zrobił mi sie strasznie owłosiony.
No a brzucho mam ciagle mały. W niedziele bylismy w gosciach to na poczatku inni stwierdzili ze nic sie nie zmieniłam i nic nie widac. dopiero gdy usiadłam to powiedzieli ze jednak widac.
Jutro mam wizyte i prawdopodobnie bede miała usg polowkowe Miałam miec dopiero na nastepnej wizycie, ale w weekend rozmawiałam z lekarzem i jak sie dowiedział, ze czuje ruchy to stwierdził ze juz teraz zrobi polowkowe. A maz mnie wczoraj zaskoczył, bo wczesniej nie pozwalał mi kupowac ciuszków, a tu mi mowi ze cieszy sie ze bedzie teraz usg bo jak sie upewnimy co do płci to juz bedziemy mogli zaczac kupowac ubranka, bo on sie doczekac nie moze. A ja jeszcze w garderobie i w komodzie miejsca nie zrobiłam, bo wydawało mi sie to takie odległe. a nawet przed swietami, w szufladzie przeznaczonej dla dzidzi poukładałam swoje rzeczy, które na ciaze są w sam raz
Co do snow o dzieciach to mi sie ostatnio sniło ze musielismy zaadoptowac moja chrzesniaczke, a potem sie okazało ze to czworaczki i sie zastanawiałam jak ja pojde z nimi i z psem jednoczesnie na spacer. A dzis mi sie sniło ze miałam dwójke dzieci, takich troszke wiekszych. No ale cała noc prawie nie spałam bo trzymałam reke na brzuchu wczuwajac sie w kopniaki (a myslałam ze w nocy malec spi). Dopiero nad ranem oprzytomniałam i poszłam spac.

no a dzis na obiad w koncu zrobie gofry, miały byc na deser, ale nic nie mogłam wymyslic, na co maz stwierdził ze mogo byc gofry. mnaim
aaaaniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 13:03   #4060
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Malinko, a Ty musisz ten wózek gdzieś wnosić? mieszkacie w bloku?
bo jak tak to faktycznie, lepiej coś lżejszego. u mnie całe szczęście waga nie gra roli, zresztą przy moich gabarytach wszystko jest ciężkie...
Ano 4 piętro bez windy Mam nadzieję, że ten Bebetto Vulcano okaże się super wózkiem, bo waży 13 kg z pompowanymi kołami (jest na aluminiowym stelażu)
Stary 2009-04-21, 13:06   #4061
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
j

od przybytku głowa nie boli no sny czasem bywają baaardzo dziwne!

No porobiłam fotki jestem już nieźle obcykana z tym wózkiem, zresztą wszystko działa na tak zwany "click" więc jest prosto i szybko. W komplecie oprócz gondoli, spacerówki i maxi cosi dostaliśmy też kombinezon quinny do wózka ( chyba jest prawie nieużywany...) popmkę do kółek, siatkę na komary, tzw moskitierę, osłonkę na deszczi osłonkę od słońca na maxi cosi...przednie kółko się nie obraca, co w ogłoszeniu stanowiło niekorzyść wóżka, ale za to ma inną opcję ma soecjalny przycisk dzięki któremu kółko przy obracaniu pochyla się, mozna więc wózek prowadzić jedną ręką dosłownie. rączkę mozna podwyższyć lub obniżyć ( super bo ja mała, a mój mąż wielki ) , ma hamulce z przodu i z tyłu oraz mały dzowneczek, spacerówka ma kilka kieszonek oraz siedzonko w psacerówce mozna rozłożyć prawie do pozycji leżacej a wiadomo, że to ważne, bo dzieci czasem zasypiają na spacerku.

wybaczcie że ja tak o tym wózku , ale jestem zakochana i zachwycona...jak wy kupicie wózki to też będziecie tak miały poza tym może którejś z was podsunę pomysł na jakąś ważną opcję , którą chce mieć w wózku
od takiego przybytku to chyba jednak boli
fajny ten Twój wózek

Cytat:
ładne ładne

Cytat:
Malinko

ja to tak jak Malin muszę mieć lekki - raz wnoszenie do mieszkania, dwa komunikacja miejska bardzo nieprzyjazna mamom z wózkami ;/
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 13:11   #4062
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

co do wózeczka to ja tez juz mam Implast Volant 3, tez kupilismy używany od znajomej

dzisiaj sie dowiedziałam że położna z którą miałam rodzic życzy sobie za poród 1000 zł plus do tego sala 600 zł, chyba zrezygnujemy, bo to jednak sporo 1600 zł, a w tym szpitalu co wcześniej rodziłam płaciłam tylko za sale 400 zł

a kreski jeszcze nie mam a tu już prawie 20 tydzień

wkleje wam mój brzusio
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06006.jpg (148,7 KB, 37 załadowań)
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 13:14   #4063
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Ja kreskę na brzuszku mam od samego początku ciąży, tylko bladziutką i nadal taka jest.
Stary 2009-04-21, 13:15   #4064
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaaniusia Pokaż wiadomość
Jutro mam wizyte i prawdopodobnie bede miała usg polowkowe Miałam miec dopiero na nastepnej wizycie, ale w weekend rozmawiałam z lekarzem i jak sie dowiedział, ze czuje ruchy to stwierdził ze juz teraz zrobi polowkowe. A maz mnie wczoraj zaskoczył, bo wczesniej nie pozwalał mi kupowac ciuszków, a tu mi mowi ze cieszy sie ze bedzie teraz usg bo jak sie upewnimy co do płci to juz bedziemy mogli zaczac kupowac ubranka, bo on sie doczekac nie moze. A ja jeszcze w garderobie i w komodzie miejsca nie zrobiłam, bo wydawało mi sie to takie odległe. a nawet przed swietami, w szufladzie przeznaczonej dla dzidzi poukładałam swoje rzeczy, które na ciaze są w sam raz
o jak super! to zyczę żeby dzidzia się dobrze ułożyła i się ujawniła

Cytat:
Ano 4 piętro bez windy Mam nadzieję, że ten Bebetto Vulcano okaże się super wózkiem, bo waży 13 kg z pompowanymi kołami (jest na aluminiowym stelażu)
o cholera....to faktycznie...a ten vulcano to najlżejszy jaki znalazłaś...bo to jest jednak nadal 13 kg....a jest taka możliwość, że zostawicie ramę na dole a wypniecie gondolę i tylko z gondolą na górę? bo to też jakieś rozwiązanie...?

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
od takiego przybytku to chyba jednak boli
fajny ten Twój wózek

ładne ładne

ja to tak jak Malin muszę mieć lekki - raz wnoszenie do mieszkania, dwa komunikacja miejska bardzo nieprzyjazna mamom z wózkami ;/
jejku teraz sobie uzmysłowiłam, że to może być taki kłopot, ale ja o tym wogóle nie myślałam, bo nie było potrzeby , Bogu dzięki...

pozazdrościłam zakupów i wklejam swoje ciuszki są głównie Esprit , C&A i Nopples. nie wyprasowane bo po praniu głownie są zrobione z elastycznego materiału albo lnu i w większości wiązane z tyłu ( uwielbiam taki krój...za ściągaczem też lubię ale jednak bardziej lubię wiązane bo można regulować jak ścisło się je zawiąże)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciuszki 001.jpg (134,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciuszki 003.jpg (121,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciuszki 004.jpg (142,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciuszki 005.jpg (136,8 KB, 9 załadowań)

Stary 2009-04-21, 13:17   #4065
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Malinko

no 4 kólka stanowczo gorzej się prowadziły. poza tym tutaj już większość mam na 3 kółkach raczej, rzadko widuję w mieście 4 kołowy wózek.

kochana może nie kiedyś, może niedługo ...

to trzymam kciuki, żebyś miała piekne wyniki!

nasze są pompowane i mamy pompkę w komplecie w Holandii jak się jedzie nawet do lasu i nad jezioro na spacer to wszędzie chodniki..ciężko znaleźć dziki zakątek więc nawet wózkiem niedostosowanym do wypadów za miasto da się bez problemu radę.

Miss Hot ciuszki fajne, ja nie mogę kupować na odległośc, lubię podotykać i przymierzyć
dzięki
Cytat:
no właśnie? Pierwszy raz słyszę, żeby lekarz przy ciąży zlecał takie badanie.

To poczekam Ja podobną ze ściągaczem w biuście kupiłam ostatnio w H&M, tylko z innymi rękawami. Uważam, że jest to najlepszy krój bluzki/tuniki/sukienki na ciążę. Świetnie leży w biuście, ładnie układa się na dużym brzuszku, a jednocześnie nie wygląda się jak balon

Już za samą wagę u mnie odpada
kurde zmarwił mnie jedynie tymi badaniami

Stary 2009-04-21, 13:20   #4066
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:

jejku teraz sobie uzmysłowiłam, że to może być taki kłopot, ale ja o tym wogóle nie myślałam, bo nie było potrzeby , Bogu dzięki...

pozazdrościłam zakupów i wklejam swoje ciuszki są głównie Esprit , C&A i Nopples. nie wyprasowane bo po praniu głownie są zrobione z elastycznego materiału albo lnu i w większości wiązane z tyłu ( uwielbiam taki krój...za ściągaczem też lubię ale jednak bardziej lubię wiązane bo można regulować jak ścisło się je zawiąże)
tez ładne ciuszki
a kłopoty z wózkami jakoś przezwyciężymy , co nie Malin???

Cytat:
dzięki

nie martw się bedzie dobrze wszsytko zobaczysz
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 13:24   #4067
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
o cholera....to faktycznie...a ten vulcano to najlżejszy jaki znalazłaś...bo to jest jednak nadal 13 kg....a jest taka możliwość, że zostawicie ramę na dole a wypniecie gondolę i tylko z gondolą na górę? bo to też jakieś rozwiązanie...?

Może są i lżejsze, ale dwukrotnie droższe, a ten jest w naprawdę rozsądnej cenie. Tak, można odpiąć gondolę i przenieść ją osobno.

Bardzo ładne ciuszki

Cytat:
dzięki

A nie powiedział Ci, po co?
Stary 2009-04-21, 13:30   #4068
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Może są i lżejsze, ale dwukrotnie droższe, a ten jest w naprawdę rozsądnej cenie. Tak, można odpiąć gondolę i przenieść ją osobno.

Bardzo ładne ciuszki
no skoro można odpiąc gondolę i ramę zostawić na dole to super. Rozumiem, ja też nie miałam ochoty wywalać nie wiem ile kasy na wózek. w takim razie życzę żebyście kupili ten wymarzony, czerwony prawda?

Stary 2009-04-21, 13:33   #4069
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
tez ładne ciuszki
Taa... Będziemy mamuśki-strongwomenki

Cytat:
no skoro można odpiąc gondolę i ramę zostawić na dole to super. Rozumiem, ja też nie miałam ochoty wywalać nie wiem ile kasy na wózek. w takim razie życzę żebyście kupili ten wymarzony, czerwony prawda?
czerwoniutki jak ferrari
Stary 2009-04-21, 13:34   #4070
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
tez ładne ciuszki

nie martw się bedzie dobrze wszsytko zobaczysz
mam nadzieję
Cytat:

Bardzo ładne ciuszki

A nie powiedział Ci, po co?
no właśnie nie, gdybym nie spojrzała na kartę którą wypełniał bym nawet nie wiedziała, pozaznaczał morfologię, mocz i te markery AFP i tyle.

Stary 2009-04-21, 13:41   #4071
klaudiaaa86
Zadomowienie

Malin30 ja tez mieszkam na 4 pietrze bez windy, waze poki co 50kg i mam 160 wzrostu.. jestem mala i chuda i nie ma mowy zebym dala rade wyniesc wozek.. Dlatego tak jak napisano wyzej, kola beda zostawaly w bagazniku samochodu (ktory jest moj i tak stoi pod blokiem bo Tz jezdzi swoim) a gore bede jakos tachała na 4p do piwnicy nie ma co dawac czy pod schody bo sie zakurzy, ja sie tez obawiam wychodzenia pod gore pod koniec ciazy buuu.. a jeszcze wyczytalam ze po porodzie nalezy unikac wysokich schodow jakis czas... to chyba beda mnie dziwgiem wwozic na gore przez balkon

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 13:42   #4072
Nika1980
Zakorzenienie

Pinky , myślę, że zamiast się martwić , powinnaś być spokojna, bo najwidoczniej Twój lekarz mysli o wszystkim . Opowiadałaś nam kiedyś o tym, jakie masz kłopoty ze zdrowiem, może po prostu lekarz chce wszystko sprawdzić i mieć pewność jakie jest podłoże tych kłopotów...może ci nie powiedział, żebyś się właśnie nie martwiła i nie wyciągała pochopnych wniosków? sama nie wiem. póki co mysl pozytywnie kochana i nie martw się

Kaludia, a myslałaś o maxi cosi? o takim wóżku w który można maxi cosi wpiąć? to jest dużo poręczniejsze- bezpieczne w aucie, i dużo łatwiej wnieść na górę , bo dość lekkie ( przynajmniej moje )

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-04-21 o 13:44
Stary 2009-04-21, 13:46   #4073
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
mam nadzieję

no właśnie nie, gdybym nie spojrzała na kartę którą wypełniał bym nawet nie wiedziała, pozaznaczał morfologię, mocz i te markery AFP i tyle.
Może zrobił to machinalnie? Zapomniał, że jesteś w ciąży? Wydawałoby się, że coś takiego jest przy 3 w cytologii.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Malin30 ja tez mieszkam na 4 pietrze bez windy, waze poki co 50kg i mam 160 wzrostu.. jestem mala i chuda i nie ma mowy zebym dala rade wyniesc wozek.. Dlatego tak jak napisano wyzej, kola beda zostawaly w bagazniku samochodu (ktory jest moj i tak stoi pod blokiem bo Tz jezdzi swoim) a gore bede jakos tachała na 4p do piwnicy nie ma co dawac czy pod schody bo sie zakurzy, ja sie tez obawiam wychodzenia pod gore pod koniec ciazy buuu.. a jeszcze wyczytalam ze po porodzie nalezy unikac wysokich schodow jakis czas... to chyba beda mnie dziwgiem wwozic na gore przez balkon
To masz dobrze, bo ja będę zdana na siebie, gdy mąż będzie w pracy, a ja będę chciała wyjść z dzieckiem na spacer. Kiedyś mieliśmy w piwnicy wózkownię. Teraz tam jest chyba suszarnia czy jakiś magazynek. nie wiem - muszę popytać sąsiadów.

Co do schodów, to pierwszy raz słyszę, żeby ich unikać po porodzie. Ja tam nie mam zamiaru być niewolnikiem 4 piętra.
Stary 2009-04-21, 13:47   #4074
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Pinky , myślę, że zamiast się martwić , powinnaś być spokojna, bo najwidoczniej Twój lekarz mysli o wszystkim . Opowiadałaś nam kiedyś o tym, jakie masz kłopoty ze zdrowiem, może po prostu lekarz chce wszystko sprawdzić i mieć pewność jakie jest podłoże tych kłopotów...może ci nie powiedział, żebyś się właśnie nie martwiła i nie wyciągała pochopnych wniosków? sama nie wiem. póki co mysl pozytywnie kochana i nie martw się

Kaludia, a myslałaś o maxi cosi? o takim wóżku w który można maxi cosi wpiąć? to jest dużo poręczniejsze- bezpieczne w aucie, i dużo łatwiej wnieść na górę , bo dość lekkie ( przynajmniej moje )
nie wiem, być może, mam być u niego pod koniec 30 kwietnia bo wtedy kończy mi się zwolnienie to zobaczę co i jak.
Cytat:
Może zrobił to machinalnie? Zapomniał, że jesteś w ciąży? Wydawałoby się, że coś takiego jest przy 3 w cytologii.
nie zapomniał bo jeszcze się upewniał w którym tygodniu jestem.

Stary 2009-04-21, 13:48   #4075
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Sweetpinky, nie zamartwiaj się. Będzie dobrze Trzymam kciuki!
Stary 2009-04-21, 13:58   #4076
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

ale Wy tutaj macie fajnie..
na wątku listopadowo-grudniowym nie jest tak miło, wciąż chyba 3 osoby tam przebywają i rozmawiają między sobą (nie ubliżając tam nikomu oczywiście)
więc ja chyba mimo grudniowego terminu, dołączę się do Was, o ile pozwolicie
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 14:00   #4077
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Sweetpinky, nie zamartwiaj się. Będzie dobrze Trzymam kciuki!
dzięki
Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
na wątku listopadowo-grudniowym nie jest tak miło, wciąż chyba 3 osoby tam przebywają i rozmawiają między sobą (nie ubliżając tam nikomu oczywiście)
hej Allisanka nie pogratulowałam Ci więc teraz to zrobię Moje Gratki
bo wiesz my wogóle fajne jesteśmy

Stary 2009-04-21, 14:05   #4078
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
A zaglądaj! W końcu sporo nas tutaj z tego samego wątku, co Ty
A atmosfera jest faktycznie miła. Żyjemy naszymi radościami i smutkami, od wizyty do wizyty u gina itd.
Stary 2009-04-21, 14:10   #4079
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
heeeeeeeeej to zostań z nami , my jesteśmy "starsze ciążą" to ci poradzimy i a ty nam będziesz przypominać jak to było fajnie, jak byłysmy na początku naszych ciąż obopólna korzyść jak widzisz jeszcze raz gratuluję pięknej bety...

uciekam na spacerek, muszę sięzrelaksować, bo mnie tak dentysta wkurzył, że szok... w tym kraju nic nie działa jak trzeba, próbuję się tu do dentysty zapisać, wszędzie trzeba czekać ponad 3 tyg na wizytę, a czasem plus 2 tyg na zapisanie....a tu nie map rywatnych gabinetów..a w Den Haag miałam taką fajną panią dentystką, Polkę...wszystko mi robiła, zawsze mnie gdzieś wcisnęła...shit...czasem mi się chce do Polski...zmykam..zajrzę jak wrócę

Stary 2009-04-21, 14:11   #4080
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Malinko, ja tutaj jednak nie będę zaglądać..
ja tutaj będę regularnie siedzieć z Wami! powiem więcej, poproszę o wpisanie mnie na listę
nie chcę tam być, bo tam tak nie swojo na tym listopadowo-grudniowym
ja jestem tutejsza, i już
i wiem że mnie przyjmiecie, bo Wy kochane jesteście
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości