|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część II
Dziewczyny używające kwas hialuronowy, trzymacie go w lodówce?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
skacze bryka i wiruje ...
|
#3333 |
Zadomowienie
|
Nie
![]() OT Ja mam z BU, on ma chyba ma konserwant; z kolei ten z mazideł, albo samokręcony z proszku bez konserwantu chyba trzeba trzymać w lodówce W końcu znalazłam sposób na róże z EDM (dotychczas mi znikały - przy normalnej ilości albo jak dawałam więcej-to miałam nienaturalne rumieńce) pędzel odpowiedni, mam Stippling Brush z coastal i to jest cudo do różu, szczerze polecam
#3334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pędzel to osławiony Duo Fiber ![]() dziś na szybko maznęłam się Perfectem w charakterze pudru i na to na całą twarz dałam Natural lucent - fajny efekt, takiej zdrowej skóry z delikatnym glow ale bez drobinek, podoba mi się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Raczkowanie
|
Doszło do mnie zamówienie z 13.04
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Rozeznanie
|
Ja chciałam dodać od siebie, że doszłam w ramach eksperymentów, że korektor BISQUE wymieszany z korektorem INTENSIVE FAIR cudnie kryje moje cienie pod oczami. Sunlight niestety nie sprostał temu zadaniu. Mieszam w proporcji pół na pół
![]()
#3337 |
Zakorzenienie
|
Ja mam kwas hialurownowy z Mazideł, i owszem trzymam go w lodówce - zresztą tak też jest napisane na etykiecie.
![]() Przyszła do mnie paczuszka. ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba za mocno spsikałam pędzel (flat top ![]() Jutro do tego na spokojnie zasiądę. ![]() PS. Dziewczyny, wychodzi na to, że FAWN będzie dla mnie kolorem odpowiednim. Myślę jeszcze nad zakupem pełnowymiarowego różu. Z reguły raczej tego typu kosmetykow nie używam, więc jestem w tej kwestii zielona. Mój odcień to FAWN, z racji kwaszenia unikam wystawiania buzi na słońce, mam włosy blond, i zielone oczy. Szukam delikatnego, dyskretnego różu. Co polecacie?
#3338 |
Raczkowanie
|
Yaminishi, dziś jeszcze raz przyjrzałam się Fawnowi i Fairly Summer. Podtrzymuje to, co mówiłam wczoraj - Fairly Summer jest ciemniejszy od Fawn i dużo bardziej neutralny, na mnie wygląda nawet troszkę pomarańczowo
![]() ![]() Może pastereczka lub jakiś inny ekspert pomoże Ci lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() porównałam przed chwilą Fawn i Fairly Summer (Int.) w świetle dziennym i różnica jest ogromna ![]() Fawn to jasna żółć, a Fairly Summer jest ciemniejszy (o 1-2 tony) i bardziej wchodzi w pomarańcz, niż żółć ![]() zrobiłabym fotkę, ale aparat padł ![]() a kwas hialuronowy z BU trzymam w lodówce ![]() Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-04-21 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Zadomowienie
|
Ozanna, Sunprince bardzo Wam dziękuje za szczegółowy opis i fatygę
![]() Z waszych opisów wynika, że Fairly Summer na pewno będzie dla mnie za ciemny i zbyt brzoskwiniowy.
#3341 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://img117.imageshack.us/my.php?image=dscn8926.jpg oto kawałek mego lica ![]() generalnie chodzi też o te zaczerwienione lekko policzki i nos przczytałam opinie którejs z Was, że korektor zielony jednak odznacza sie pod podkładem i dlatego chyba z niego zrezygnowałam bardzo was prosze o pomoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Wtajemniczenie
|
yaminishi, metoda: zakup podczas promocji i płacenie później zadziałała czy anulował się kod? Bo ciekawa jestm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Raczkowanie
|
Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część II
Wklejam zdjęcie moich skarbów. Później zrobię lepsze (to robiła siostra). Są na nim te gratisowe cienie
![]() Rozi dopiero teraz przeczytałam twoją wiadomość, chyba ci czytam w myślach i wcześniej wkleiłam ![]() Edytowane przez rozwielitka Czas edycji: 2009-04-21 o 16:57 Powód: podwojny post |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawe czy te świąteczne cienie różnią się od bożonarodzeniowych. Znalazłam sleigh ride zachomikowany, porównam przynajmniej szarości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Organizatorka
|
KS222
golden light buff light neutral beige light medium (wg mnie ten ![]() orektor multi intensiv roz mocny dosc wzielas, ale jest super i na usta sie nadaje ![]() + mietowy trzeba dawac z umiarem, najlepiej omiatac pedzlem jak pudrem, nie pamietam kto, ale ktos w trikach mieszal mint z primerem i na buzie siup- super sposob Własnie dostałam przesylkę: w samplach jest POŁOWA proszku, w duzych tez z 10% brakuje..... no cóż..... heh.... w mini 2,5g na pudelku.... i tez nie caly... doarmowe cienie sa inne niz w kolekcji zimowej- tamte byly perlowe teraz zielony jest matowy w kolorze świerku srebrzystego szary jest jasno szary jak popiół fioletowy jest matowy z dotknieciem perly kolor czysty fiolet, po nalozeniu jasny wzielam ten zestaw brazow i dwa jasne zaskakująco ładne, pierwszy wanilia z brzoskwinią drugi jak kawa inka ze zlotem ![]() pozniej reszta testow Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2009-04-21 o 17:54 Powód: + |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, proszę o pomoc w doborze koloru
![]() Dotychczas wydawało mi się, że Fawn jest dla mnie dobry, nałożony delikatnie i w małych ilościach na twarz wygląda ok... ale nie wiem czy jestem obiektywna. Na wszystkich trzech zdjęciach są te same kolorki w forule intensive: Fawn, Linen i Fairly light neutral( za ciemny zdecydowanie). Może macie jakiś pomysł? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Konto usunięte
|
Linen
![]() Fawn za jasny, FLN za ciemny Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-04-21 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1198066 6]Linen
![]() Fawn za jasny, FLN za ciemny[/QUOTE] tylko, że linen nałożony na całą buzie odznacza się od szyi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
skacze bryka i wiruje ...
|
Linen jasnością jest ok, ale chyba powinnaś mieć trochę różu w podkładzie. Może Perfect albo Multitasking?
#3351 |
Zakorzenienie
|
Pati23 moge prosic o zdjecie ze zblizeniem cieni?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Organizatorka
|
lukrecja a mialas najjasniejsze z bezy? mysle ze cos by moglo byc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Konto usunięte
|
Sunkissed Fair?
![]() On jest ze 2-3 tony ciemniejszy od Linen. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Zadomowienie
|
To już uzależnienie - leci do mnie paletka i wlaśnie zamówiłam kolejne 2 cienie i sample, jakbym faktycznie zużywała to w takich ilościach.
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Raczkowanie
|
Lukrecja222, Sandy Fair może byc już za jasny... może Perfect lub Ivory?
trzeba było wcześniej krzyczec, dorzucilabym Ci do paczki ten Ivory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Organizatorka
|
tak Sunprince , cofam beż sunkissed- zacmilo mnie, za ciemny
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Raczkowanie
|
Zdjęcia zrobione z lampą inaczej wogóle nie wychodzą przy moim świetle. Ale się nakombinowałam, żeby zmniejszyć rozmiar pliku. Dopiero teraz zauważyłam, że nie mam zainstalowanego mojego ulubionego programu-zmniejszacza
![]() Zapomniałam dopisać, że u mnie sample są wypełnione po brzegi proszkiem i duże opakowania też (to tak a propos wcześniejszych wypowiedzi). Pozatym strasznie mi się podoba w dużych opakowaniach ta przekręcana połówka zapobiegająca wysypywaniu. A martwiłam się, że będzie problem z zabieraniem proszku do pracy. Edytowane przez pati23 Czas edycji: 2009-04-21 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ivory sobie zamówie, uwielbiam zamawiać próbki ![]() Pastereczko, to w co w takim razie celować mniej więcej? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.