|
|
#871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Króliczek Miniaturka IV
Kasiu - wszystkiego naj naj, niech zwierzaczki się zdrowo chowają pod twoimi skrzydłami
![]() Zdrowia dla ciebie i twoich bliskich |
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
zdjecie rodzinne z niedzielnej wyzerki. kawalera wiecej zdjec bo Chmurka dostała spida i ciezko ja było sfotografowac
![]() Balbina ma nowa kuwete i ładnie sie w nia załatwia
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-12-31 o 14:36 |
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
wow ale fajowe
super wyszlo
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo dziewczyny
![]() Ismenka, cudowne to zdjęcie, chyba sobie na tapetę wstawię
|
|
|
|
#875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja byłam dziś i weta na szczepieniu wszystko oki mam Migotke hihi tak jak myślałam mam też dowód ze migotka czuje sie przy mnie bezpiecznie bo gdy lekarz ja badal to zaraz po zbadaniu uciekla do mnie i lapkami zaczela sie wspinac na mnie
|
|
#876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko trzeba uwazac na ciaze urojone bo moga doprowadzic do raka narzadów rodnych królicy jaka szczepionka szczepiłas Migotke?
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-04-21 o 21:27 |
||
|
|
|
#877 |
|
Wtajemniczenie
|
to co robic w takim wypadku ?
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
sterylizacja, ja swoją Chmurkę wysterylizowałam.
Musisz mieć bardzo dobrego weterynarza który przeprowadza zabiegi sterylizacji u królików.
|
|
#879 |
|
Wtajemniczenie
|
a jaki jest odpowiedni wiek na taki zabieg?
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
''Samice mogą być sterylizowane, kiedy tylko osiągną dojrzałość płciowa czyli po ok. 4 miesiącu życia. Weterynarze wolą czasami poczekać do ok. 6 miesiąca, gdyż wykonywanie operacji na młodych królikach jest bardziej ryzykowne. Samce dojrzałość płciową osiągają ok. 3,5 miesiąca życia, ale zazwyczaj czeka się do 5 miesiąca.''
cytat z uszatej zabieg kosztuje ok 150 zł, na pewno jest ryzykowny bo to operacja na otwartym brzuchu królicy.
|
|
#881 |
|
Rozeznanie
|
Pierwsze zdjęcie Bubka nowym aparatem. Oczka są w lepszym stanie, troszke też ubyło mu na wadze, a dziwne, bo do jedzenia rwie sie pierwszy
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze, że z oczkami lepiej, czyli juz z górki jest
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
No Bubek musi wyzdrowiec, dobrze, ze je
![]() Ravissante jak pisalas o Migotce, to Stefan mi stanal przed oczami, ze tez tak samo mi sie wspinal i tulil, a byl tak spokojny, ze na rekach go bylo mozna nosic, nie wyrywal sie w ogole, tak mi go brak , najgorzej ze wiosna, zieleni tyle, a go nie ma tu z nami.Ismenkusia zdjecie sliczne, a ile mieli smakolyków do jedzenia
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
Ciapula też zawsze mi wskakuje na ręce - ale nie sądzę, że to jest wyraz jakiejs szczególnej sympatii, po prostu chce się ukryć.
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Balbina tez dostała
![]() ostatnio byłam w lasku i przyniosłam kicakom gałazki leszczyny z listkami, liscie poziomek, mlecz, pedy malin. Polecam lasy tam sporo jest tego dobra. czy wasze króliki jedza pokrzywe? wiem , ze suszoną mozna kupić. ona jest sprzedwana razem z tymi wiszącymi nasionkami czy tylko same liscie.
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Ismenkusia na obiad sie do Ciebie bym wybrala, gdybys blizej mieszkala
![]() co do pokrzywy, to ja tylko suszona dawalam, a w lesie bylismy w sobote, to lis byl niedaleko, a ja juz te slynna pume normalnie widzialam ![]() Maksia jakby mi porwala, to nie wiem co bym zrobila, siostra mi opowiadala przypadek, ze komus yorka wielki ptak porwal, przeciez to straszne . A Ciapula akurak jak chce sie u Ciebie ukryc, to chyba dobrze, bo ma zaufanie, tylko ciekawe przed kim sie chce ukryc
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2009-04-22 o 13:01 |
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wpłaciłam w poniedziałek pieniadze za kojec i do dziś jeszcze nie przysłali potwierdzenia wpłaty dziś mi się sniło, ze ten kojec przyszedł paczką ale taki strasznie mały był w sumie to on ma ok 60 cm to nie bedzie zbyt wysoki. to nic jak ten bedzie za mały to sie nowy kupi połasiłam się tylko na ta siatke zakrywająca ten wybiegKukis ile twoja zagroda ma wysokosci ?
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie kupowalas ten kojec?
I nie martw sie jak wplacalas na poczcie, to dopiero dzis , jutro beda mieli u siebie, bo tak idzie 3 dni okolo.
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/...metalowy/32928
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#891 |
|
Zadomowienie
|
Przed weterynarzem
Ja mówie, że u weta mi wskakuje, w domu nigdy, nie lubi byc na rekach.Ismenka, moja ma 60cm, ale lepsza jest 80. Sluchajcie, teraz juz bez zartów, Ciapula ma chyba poczatki ropnia
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
ojej, a co sie dzieje?
|
|
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
http://forum.kroliki.net/topics22/5447.htm#71647
![]() Teraz ciagle szczęka zebami Ale bezgłośnie - po prostu jej się cały pysiak trzęsie
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
i znowu cos, napisz predko co u weterynarza, jak tylko wrócisz
![]() trzymam kciuki za Ciapulke
|
|
|
#895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#896 |
|
Zadomowienie
|
Uf, pani wykluczyła ropień. Te guzki to stan zapalny skóry. Biedaczka dostała antybiotyk w mięsień. Już normalnie je.
Musze jeszcze cos postanowic w sprawie tych zebów, bo ewidentnie to jej przeszkadza - jak je to nie zjada szybko jak zawsze tylko to tak 'miele' w tyj pysiaku... Jutro pogadam o tym z wetką. Dzięki za kciuki |
|
|
|
#897 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie martw sie ,moze jeszcze dojdzie po co sie martwic na zapas ![]() kukis co do ukrycia to Migotka mogla wskoczyc do transportera ale wolala podbiec do mnie wiec mi sie milo zrobilo ze czuje sie przy mnie bezpieczna kochana jest
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kawaler już jest Chmurki- papiery podpisane ![]() zaksiegowałi moje pieniadze na koncie
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-04-23 o 08:27 |
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
no to super kukis, nasze kciuki sie na pewno przydaly
![]() A jak w ogole Ciapula, troche zlagodniala, czy dalej diabelek? No widzisz Ismenkusiu wszytsko bedzie git , jak wyslą to idzie 2 dni, czyli jkaby dzis to masz na poniedzialek, ja zawsze prosze o GLS, bo ich lubie .A w ogole chcilam sie zapytac, bo kiedys tu pisalysmy skad te nasze nicki i tak mnie ciekawi Twoj
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szybka przesyłke raczej nie licze, bo mnie powiadomili w mailu, ze teraz maja problemy logistyczne. Najważniejsze, ze moje pieniadzory do nich wpłyneły i gdzies sie po drosze nie zgubiły. Teraz niech sobie przesyłka powoli idzie, ma czas- dwa tygodnie bo wczoraj zaszczepiłam Kawalera oraz Chmurke na pomór i beda kiblowac przez ten czas w domu ![]() dla panstwa królikowskich zrobiłam wille kartonowa bede im ten domek rozbudowywac jak dostane nowe pudła.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

super wyszlo 

, najgorzej ze wiosna, zieleni tyle, a go nie ma tu z nami.