|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
moja poprzednia dentystka mi prawie wszystko zrobiła , ale ja mam niestety bardzo słabe ząbki i czasem dają niespecyficzne objawy, więc potrzebuję żeby mi ktoś często obejrzał. a szczególnie teraz jeśli chodzi o dziąsła itp.
w jednym ząbku mam lekarstwo łagodzące założone- ząb był zaleczony dziurka maleńka ale nadal bolał czasami tylko gdy przygryzłam i tylko w jednym miejscu, dentystka zrobiła fotkę ząb czysty zdrowy a dalej czasem zaboli, najprawdopodobniej nerw jest bardzo blisko wypełnienia, stąd lekartwo łagodzące, ale chcę zobaczyć czy już trzeba je wyjąć czy nie? Cytat:
teraz już mogę patrzeć, wąchać, pić Cytat:
bardzo się ciesze, że tak Ci wizyta poszła i że dzidzia kopie! pozytywnie zazdrosszczę i nie mogę się doczekać kopniaczków... leż jak placek i odpoczywaj Cytat:
zapraszamy na ice tea i cappucino ! ![]() Cytat:
a dlaczego nigdy nie używany? Cytat:
![]() Cytat:
yyyyy, najwidoczniej nie dobrał ci dobrze koloru plomby...nie słyszałam, żeby kolor plomby siędopasowywał do naturalnego...czasem ciemnieją z czasem od osadu i generalnie ze "starości"...nie wiem.. ![]() Cytat:
wróciłam ze spacerku i czas się brać za obiadek...
|
|
|
#4112 |
|
Zadomowienie
|
Nika piękny wózek
Miss.hot bluzeczki super ja dzisiaj dostałam całe pudło ubrań ciążowych od siostry, nawet nie wiem czy zdaże we wszystkim chodzić tyle tego sie nazbierało ale ciesze sie bo nic nie muszę kupować Miss.hot możesz dopisać do mnie Ania lat 26 imiona dla dzieci Wiktor/ Julia Ja się zastanawiam co wy tyle naskrobałyście dzisiaj a tu nowe mamusie mamy, które serdecznie witam, u nas jest atmosfera bardzo fajna a ja dzisiaj odpoczełam u babci na wsi, ale ciplutko było
|
#4113 |
|
Wtajemniczenie
|
konspiracjo, kochana widziałaś, tam zatoczył się taki krąg, i tylko wciąż we trzy osoby są mega aktywne, jakoś tak nieswojo się tam czuję
![]() co tam grudzień listopad, czy wrzesień październik, ważne że rok 2009
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny z wątku list-gru jesli chcecie być na liście to dajcie dokładniejsze dane o sobie
|
|
#4115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mnie też czekają ciuszki ciążowe siostry Cytat:
dobra ja już na dziś zmykam, czas się na dobre zająć obiadkiem, dziś łosoś, mniam
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez jest przykro nie powiem bo czasami naprawde zywej duszy tam nie ma.... I chyba logiczne jest ze ty juz masz swoje szczęście pod serduszkiem to ten watek mamusiowy jest "dla ciebie" i czujesz sie tu lepiej... ale dlaczego ja nie moge poczuc sie dobrze tam.. skoro niedługo bede robiła testa moze w przyszłym tygodniu po długich miesiacach wyczekiwan po stracie jedengo aniołka!!! ![]() nie myslałam że aż tak mnie twoja wypowiedz ruszy ale łzy mi pleciały.. bo co ? my nie mozemy byc aktywne nawet we 3?? nie rozumiem... nawet SOBIE NIE WYOBRAZASZ jak bardzo wolałabym byc tu z toba.. nawet sobie nie wyobrazasz.... a juz wogle to od marca powinnam byc na rozpakowanym mamusiowym ![]() I wiem jedno jak zajde w ciaze kiedys.. to na pewno dziewczyn nie opuszcze z próbowac moze nie bede mega aktywna ale wiem jak bardzo wsparcie i obecnosc bliskich staraczek jets wazna
|
|
|
#4117 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4118 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedział, że to nie ma znaczenia ani wpływu na ciąże, więc się nie martw. Wyjaśnił, że najlepiej mieć wszystko pod kontrolą. Cytat:
a wiecie co sprawiło, że się na usg poryczałam...rączka Maleństwa...dokładnie ją widziałam, ah i te paluszki ... ale zdjęcia nie mam...znów miał coś nie tak ze sprzętem. chyba niedługo wybiorę się prywatnie na 4d, będzie piękna pamiątka orientujecie się dziewczyny jakie są ceny?
|
||
|
|
|
#4119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochanie, ale ja zrozumiałam, że Aliisanka mówiła wątku mamuś list=- grud a nie o próbowac... ja jestem często na próbować do skutku...ten wątek jest mi bardzo bliski i też mimo że jestem w ciąży nadal tam się wypowiadam ... najpierw martwiłam się, że może będę ranić uczucia dziewczyn swoją ciążą, ale nikt mi nic takiego nie zarzucił...więc zostałam ![]() nie smuć się kochanie Cytat:
![]() Sorejna, przepraszam, nie chciałam cię dołować, może ci ściemnieją a jak ni to go poproś żeby coś z tym zrobił. w cenach w Polsce za 4d usg się nie orientuję...
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-21 o 17:11 |
||
|
|
|
#4120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już od wielu lat biorę Aspargin Forte, do tego piję wodę wysokozmineralizowaną, bo jak tylko przestanę to zaraz straszne skurcze mnie łapią. Dawkę w ciąży biorę taką samą jak przed: jedną forte wieczorem (odpowiada 2 zwykłym). Chyba jakoś słabo magnezik przyswajam.
|
|
|
|
|
#4121 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cieszę się że zaglądają tu grudnióweczki. Kochane, zaglądajcie tu częściej, atmosfera jest niebiańska! Jak pamiętam, tak było od samego początku, co nie znaczy że Wasz wątek się nie rozkręci. Och, wiosna u nas pełną gębą, jest cieplutko, słońce świeci, obie z Gabi zaszalałyśmy na spacerze i tak łaziłyśmy cos około 4 godzin - przez wyjazd w góry wprawiłyśmy się w dłuugaśnym spacerowaniu hihihi Na początku maja wyjeżdżam w swoje strony rodzinne by troszkę odpocząć od miasta i będę miała okazję przygotować stary wózek dla drugiego potomka
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
To fajnie jak nie o próbowac... bo az mi sie przykro zrobiło...
|
|
#4123 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta ze wstążką też super!---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Też zaczyna za mną czerwony łazić ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4124 |
|
Zadomowienie
|
Ach pochwalę Wam się co wczoraj usłyszałam od swojej 2letniej córy przed snem. Przytuliła się do mnie pogłaskała po twarzy i powiedziała: MAMUSIU, JESTEŚ KOCHANA. Oj jak się wzruszyłam. Niespodziewałam się takiego tekstu
To wielka radość usłyszeć coś takiego od swojego dziecka.
|
#4125 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ps. Witam na wątku ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cześć dziewczyny ja z majówek 2009 mam pytanko - czy któraś z Was wybiera się tam? Ja z chęcią bym pojechała ale najlepiej z którąś z dziewczyn (jedną lub kilka z wizażu) spotkałabym się w Wawie i razem byśmy pojechały..... na moim wątku niestety nie ma dziewczyn z Warszawy jeśli któraś chętna to proszę o info na PW |
|
|
|
|
#4127 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
Cytat:
Ja juz maluchowi cala przyszlosc zaplanowalam z TZ-emA ja jak nie mialam tak nie mam, ale wyczytalam, ze u nie wszystkich dziewczyn sie pojawia, wiec mam nadzieje, ze sie juz nie pojawi ![]() Cytat:
, bez zadnych utwardzanych drogCytat:
![]() Cytat:
![]() U nas nigdy czerwonych nie widzialam . Wszyscy jezdza czarnymi lub granatowymi, zadnych innych kolorkow . Wiec jak sobie kupie kolorowy(o ile sa takie w sklepach ) to bede sie rzucac w oczy![]() Lece zjesc pomidoroweczke i chyba zrobie ciasto z owocami Zajrze tu pewnie dopiero jutro Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-04-21 o 18:47 |
||||
|
|
|
#4128 | |||
|
Zakorzenienie
|
mąż musi popracować więc wpadam wyjątkowo wieczorowo się przywitać a potem lecę poćwiczyć
![]() Cytat:
Cytat:
oo rety... ale masz cudowną córeczkę... serce się ściska jak się słyszy takie teksty..musze przyznać, że nie tylko od włąsnych dzieci...kiedy pracowałam jako niania mojej małej Elli też zdarzyło mi się słyszeć takie rzeczy...kochamy się bardzo i nadal dzownimy do siebie, albo jej mama wysyła mi jej rysunki dla mnie z podpisem "I love you" ...w sobotę jadę ją odwiedzić ![]() Cytat:
co do kawy to zależy ile jej wypijasz...jak filiżankę czy dwie dziennie to bez przesady, ale jak więcej to nie wiem...
|
|
|
#4129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę jakbym jedną nogą w grobie stała, ale i tak miło... No i zawsze jak do niej przyjeżdżam to mnie obejmuje i do standardowego cześć Marta dodała cześć dzidziuś
Edytowane przez 19martusia86 Czas edycji: 2009-04-21 o 20:33 |
|
|
|
|
#4130 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzwiniu! no pewnie że ja mówiłam o wątku "mamusie listopadowo-grudniowe a nie o "próbować do skutku" i nie o "planujemy zajść.." ![]() ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A my wróciliśmy ze spacerku po naszych włościach - przyszła działka budowlana. Ależ skowronki śpiewały A teraz obiecane fotki lokatora mojego brzucha![]() fot. 1 - 7 tc fot. 2 - 11 tc fot. 3 i 4 - 15 tc
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az mi głupio.. troszke
|
|
|
#4133 |
|
Wtajemniczenie
|
madzwiniu, nic się nie stało
![]() malinko, piękne ujecie to ostatnie zdjęcie ślicznie rośnie
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak Twój lokator rośnie ślicznie
|
|
#4135 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj siostra pytała czy już ćwiczę mięśnie kegla. niby najprostsze a trudno się zabrać chyba już czas ... choć ja zawsze do ćwiczeń słomiany zapała miałam - 3 dni i już po ćwiczeniach od dawna mam ciężarki w domu, za każdym razem jak zaczyna się wiosna obiecuję sobie, że będę je podnosić choćby 5 razy dziennie by potem w lato mieć na co stanik nałożyć ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() więc zobaczymy jak to będzie z naszym dzieckiem, ale uważam, że warto zaszczepiać zainteresowania, rozwijać talenty ale z umiarem i nie na siłę. Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4136 |
|
Zadomowienie
|
malin30 przepiekne zdjęcia maleństwa, szkoda że ja nie mam mój lekarz nie robi ale w połowie ciąży pójdę na usg do innego lekarza więc może bede miała zdjęcia, dziewczyny jakie witaminy pijecie? bo ja dzisiaj kupiłam Prenatal classic, i nie wiem czy to wystarczy
uciekam spać bo jutro rano do labolatorium na badania jadę i znowu to kłucie .
|
#4137 |
|
Zadomowienie
|
Malin30 kurde ale te 2 ostatnie zdjecia swietne !
Swoja droga- jak ten maluch ma tam malutko miejsca, a nozki jak scisniete - celowo pewnie do zdjecia schowal .. nie wiem jak to nazwac bo nie pamietam czy znasz plec ale zdjecie 1 klasa!
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() My dziś idziemy na USG genetyczne Siedzę i czekam magicznej godziny 17:45 ![]() Aniago za bezbolesne kłucie Klaudia - z tego co wiem Malinka nie chce znać płci
|
#4139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne fotki Cytat:
normalnie aż znienawidzilam niektóre rzeczy przez nich
|
|
#4140 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Noo.... Mnie powaliło na kolana, jak zobaczyłam nosek i kolanka i stópki... eh...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

teraz już mogę patrzeć, wąchać, pić
Na początku myślałam że mam w brzuchu jakieś tiki nerwowe ale ginka mnie wczoraj uświadomiła że to na pewno dzidzia

ale to nic z tym ile musi czekać Nika 
ale ciesze sie bo nic nie muszę kupować 

Together forever
za bezbolesne kłucie