mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-21, 16:42   #4111
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Nika, a Ty się na ząbki skarżysz czy tak profilaktycznie chcesz iść?
moja poprzednia dentystka mi prawie wszystko zrobiła , ale ja mam niestety bardzo słabe ząbki i czasem dają niespecyficzne objawy, więc potrzebuję żeby mi ktoś często obejrzał. a szczególnie teraz jeśli chodzi o dziąsła itp.

w jednym ząbku mam lekarstwo łagodzące założone- ząb był zaleczony dziurka maleńka ale nadal bolał czasami tylko gdy przygryzłam i tylko w jednym miejscu, dentystka zrobiła fotkę ząb czysty zdrowy a dalej czasem zaboli, najprawdopodobniej nerw jest bardzo blisko wypełnienia, stąd lekartwo łagodzące, ale chcę zobaczyć czy już trzeba je wyjąć czy nie?

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość

Tequilllko, czuję się dobrze, jestem tylko śpiąca, wiecznie zmęczona, i mam zaparcia
choć dziś kawa, zdziałała cuda
ja mam podobnie, ale ja na kawę3 miechy patrzeć nie mogłam teraz już mogę patrzeć, wąchać, pić

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość

Wszelkie kłucia czy to w podbrzuszu czy po bokach są nie grożne. Tak mi przynajmniej powiedziała moja ginka. To po prostu macica się rozciąga. Tak więc Nika nie masz sie czym martwić tym bardziej że ph masz super co wyklucza infekcję.

Faktycznie wygląda jak nowy!

No i sluchalam wczoraj bicia serduszka mojego Maleństwa.
A wogóle to muszę się Wam przyznać że już od dwóch dni czuję ruchy. Tzn nawet nie żadne bąbelki czy rybki tylko już takie pojedyńcze kopniaczki. Jak wczoraj szykowałam się na wizytę i malowałam się przed lustrem w łazience to takiego kopa dostałam że aż tusz mi się rozmazał Na początku myślałam że mam w brzuchu jakieś tiki nerwowe ale ginka mnie wczoraj uświadomiła że to na pewno dzidzia
Margolciu dziękuję

bardzo się ciesze, że tak Ci wizyta poszła i że dzidzia kopie! pozytywnie zazdrosszczę i nie mogę się doczekać kopniaczków...

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość

A mnie zaczęło boleć podbrzusze i leżę plackiem od 2 godzin
leż jak placek i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Dziewczynki Kochane ja też wpadłam sie przywiatać po sąsiedzku, bo oficjalnie jestem obok na listopadowo grudniowym.... ale tam sie coś dopiero powoli rozkręca... U Was jest faktycznie milusio.
Fajne bluzki dziś oglądacie i o wózkach juz co nieco poczytałam
Powiedzcie szczerze, czy Wasz wątek na poczatku też tak sie niemrawo rozkręcał???

Racja atmosferka jest super i ja tez zazdroszczę. Jestem teraz taka wizażową sierotą... Na "Probować ...." sie dziewczyny mało odzywają, na zimowych mamusiach tez cisza... dokad ja pójde sierotka
Madziwnia może Ty dołaczysz to jakos te zimowe mamusie razem rozkręcimy, co? Trzymam kciuki.

Aliisanko, nieeee nie zostawiaj mnie tam
Myślałam że Ty też tam bedziesz ze starej gwardii...

Aliisanko, moze jeszcze cos z tego wątku będzie... hm? och, smutno mi, co to sie porobiło, to ja też chce być u Was, ale jak my tu będziemy wyglądały takie mamusie grudniowe... na pewno laseczki jeszcze do nas dołączą i tez bedziemy miały fajny wątek...
halo ja się codziennie na próbowac odzywam, w końcu to mój ulubiony wątek , ale widzę, że wiosna wykurzyła wszystkich, a nasz mamusiowy wątek jest jak dobra kafejka ze słonecznym tarasem, która przyciaga wszystkich zapraszamy na ice tea i cappucino !

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o herbatkę to proponuję spróbować rooibos bo nie zawiera teiny zawiera natomiast wit. C, wapń, cynk, miedź, żelazo, mangan, fluor i sód i jest na prawdę super w smaku.
Nika wózio bardzo ładny, kolorek przepiękny, gondola też z takich które lubię, tylko ja nie przepadam za trójkołowcami. No i chyba nie przekonam się nigdy by kupić coś używanego. Chociaż widać po zdjęciach że wózek jest zadbany, ale mam jakieś opory wewnętrzne.
dokładnie herbata zwykła wcale nie zdrowsza od kawy - zawiera teinę....
a dlaczego nigdy nie używany?

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Heh...a ja myslalam, ze juz jakas dziwna jestem i tylko ja mam takie dziwne odczucie co do "Grudniowego" watku...bo faktycznie jakos tam...chlodno poki co... Moze dlatego tak mi sie wydaje, bo jestem przyzwyczajona do wspanialej atmosfery na "Probowac.." ? Ale tak do was zagladam czasami i tak u was milusio i cieplutko...
Zreszta rozmawialam z moim ginem ostatnio i poniewaz bede miala cc, to cc robi sie dwa tygodnie przed terminem wiec sam porod przesunie mi sie na pazdziernik i musze przyznac, ze bylabym mega mega szczesliwa, gdybym mogla przeniesc sie do Was dziewczynki...Przyjmiecie mnie moze?
o proszę, witaj Kareninko będziesz miała cc w październiku? no to należysz do nas hahaha

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
cześć Mamuśki i witam Świerze Mamuśki

już po wizycie i znów się czuję jak w ciąży
Z Maleństwem wszystko dobrze
Cisnienie mam tylko niskie 95/60 (a byłam po kawie) no i muszę je mierzyć 3 razy dziennie.

Będąc w przychodni skorzystałam i poszłam do dentysty ponad 2 godziny czekałam ale to nic z tym ile musi czekać Nika
Wyhodowałam dwie dziurki.
Dentystka założyła pląby ale martwi mnie, że wygląda to tak jakby mi ktoś na zębach korektorem maznął... na siódemce to jeszcze ujdzie ale w czwórce wygląda to masakrycznie!!! licze na to, że to jakieś czarodziejskie pląby i z czasem się dopasują na naturalnego oddcienia...łudzę się?
a czemu musisz mierzyć? czy niskie ciśnienie jest niebezpieczne? pytam bo ja mam takie jak Ty...

yyyyy, najwidoczniej nie dobrał ci dobrze koloru plomby...nie słyszałam, żeby kolor plomby siędopasowywał do naturalnego...czasem ciemnieją z czasem od osadu i generalnie ze "starości"...nie wiem..

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
W Polsce też teraz jest nie zaciekawie ja ostatnio czekałam ponad 3 miesiące do dentysty teraz też muszę wcześniej zadzwonić by umówić się na czerwiec/lipiec.
ale w Polsce jak ci się śpieszy zawsze możesz zapłacić i iść prywatnie, a tu nie. dzwoniłam dziś do trzech dentystów...i nawet jedna miłą pani asystentka mi poweidziała, żebym jechała do swojej byłej dentystki w den haag...3 i pół godziny pociągiem!!!!!!!! masakra! jutro będę dalej dzwonić...

wróciłam ze spacerku i czas się brać za obiadek...

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 16:43   #4112
aniago25
Zadomowienie

Nika piękny wózek
Miss.hot bluzeczki super ja dzisiaj dostałam całe pudło ubrań ciążowych od siostry, nawet nie wiem czy zdaże we wszystkim chodzić tyle tego sie nazbierało ale ciesze sie bo nic nie muszę kupować
Miss.hot możesz dopisać do mnie Ania lat 26 imiona dla dzieci Wiktor/ Julia

Ja się zastanawiam co wy tyle naskrobałyście dzisiaj a tu nowe mamusie mamy, które serdecznie witam, u nas jest atmosfera bardzo fajna a ja dzisiaj odpoczełam u babci na wsi, ale ciplutko było
Stary 2009-04-21, 16:45   #4113
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

konspiracjo, kochana widziałaś, tam zatoczył się taki krąg, i tylko wciąż we trzy osoby są mega aktywne, jakoś tak nieswojo się tam czuję
co tam grudzień listopad, czy wrzesień październik, ważne że rok 2009
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 16:52   #4114
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Nika piękny wózek
Miss.hot bluzeczki super ja dzisiaj dostałam całe pudło ubrań ciążowych od siostry, nawet nie wiem czy zdaże we wszystkim chodzić tyle tego sie nazbierało ale ciesze sie bo nic nie muszę kupować
Miss.hot możesz dopisać do mnie Ania lat 26 imiona dla dzieci Wiktor/ Julia
Już dopisuję

Cytat:
konspiracjo, kochana widziałaś, tam zatoczył się taki krąg, i tylko wciąż we trzy osoby są mega aktywne, jakoś tak nieswojo się tam czuję
No racja - ważne, że 2009

Dziewczyny z wątku list-gru jesli chcecie być na liście to dajcie dokładniejsze dane o sobie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 16:53   #4115
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Nika piękny wózek
dzięki kochana

na mnie też czekają ciuszki ciążowe siostry

Cytat:
no dokładnie, w kupie raźniej

dobra ja już na dziś zmykam, czas się na dobre zająć obiadkiem, dziś łosoś, mniam

Stary 2009-04-21, 16:56   #4116
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
alisanko ja na próbowac nie udzielałam sie przez 6 miesiecy odkąd straciłam ciaze.. zaczełam ponownie bo sie ponownie staram wiec dlaczego mam byc nieaktywna... niektóre dziewczyny nie maja siły juz czasami sie wypowiadac , niektóre straciły nadzieje a moje prawie wszystkie kolezanki staraczki i to zwłaszcza weteranki konspiracja karenina juz uciekły bo maja fasoleczki.. a skoro ja nie mam to sie udzielam i dobrze że 3 sa aktywne bo bym została sama z weteranek i kto by się cieszył ze mna jakbym wstawiła zdjecie dwóch kreseczek...
Mi tez jest przykro nie powiem bo czasami naprawde zywej duszy tam nie ma....
I chyba logiczne jest ze ty juz masz swoje szczęście pod serduszkiem to ten watek mamusiowy jest "dla ciebie" i czujesz sie tu lepiej... ale dlaczego ja nie moge poczuc sie dobrze tam.. skoro niedługo bede robiła testa moze w przyszłym tygodniu po długich miesiacach wyczekiwan po stracie jedengo aniołka!!!
nie myslałam że aż tak mnie twoja wypowiedz ruszy ale łzy mi pleciały.. bo co ? my nie mozemy byc aktywne nawet we 3??
nie rozumiem... nawet SOBIE NIE WYOBRAZASZ jak bardzo wolałabym byc tu z toba.. nawet sobie nie wyobrazasz.... a juz wogle to od marca powinnam byc na rozpakowanym mamusiowym

I wiem jedno jak zajde w ciaze kiedys.. to na pewno dziewczyn nie opuszcze z próbowac moze nie bede mega aktywna ale wiem jak bardzo wsparcie i obecnosc bliskich staraczek jets wazna

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 17:04   #4117
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
ja jeździłam zawsze do chłapowa pod władysławowem- super mała wmieścinka ale urocza i śliczne wybrzeże..

o a to dobre wieści

od przybytku głowa nie boli no sny czasem bywają baaardzo dziwne!

No porobiłam fotki jestem już nieźle obcykana z tym wózkiem, zresztą wszystko działa na tak zwany "click" więc jest prosto i szybko. W komplecie oprócz gondoli, spacerówki i maxi cosi dostaliśmy też kombinezon quinny do wózka ( chyba jest prawie nieużywany...) popmkę do kółek, siatkę na komary, tzw moskitierę, osłonkę na deszczi osłonkę od słońca na maxi cosi...przednie kółko się nie obraca, co w ogłoszeniu stanowiło niekorzyść wóżka, ale za to ma inną opcję ma soecjalny przycisk dzięki któremu kółko przy obracaniu pochyla się, mozna więc wózek prowadzić jedną ręką dosłownie. rączkę mozna podwyższyć lub obniżyć ( super bo ja mała, a mój mąż wielki ) , ma hamulce z przodu i z tyłu oraz mały dzowneczek, spacerówka ma kilka kieszonek oraz siedzonko w psacerówce mozna rozłożyć prawie do pozycji leżacej a wiadomo, że to ważne, bo dzieci czasem zasypiają na spacerku.

wybaczcie że ja tak o tym wózku , ale jestem zakochana i zachwycona...jak wy kupicie wózki to też będziecie tak miały poza tym może którejś z was podsunę pomysł na jakąś ważną opcję , którą chce mieć w wózku
Zdecydowanie super!!! Tylko nie moje ubarwienie bo ja uwielbiam żywe kolory. Dokładnie takich samych funkcji oczekuje od swojego wózka.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Nika, bardzo ładny wózek. Normalnie nówka. Rozbawił mnie dzwonek jak do roweru A jak duża jest gondola?
Co do klucia w podbrzuszu - radzę brać magnez. Pomaga. Ja póki co łykam zwykły magnez, bo miałam w domu, a do sierpnia ma termin ważności. Ale jak się skończy, wracam do Asparginu.

miss.hot gratuluję premiery listy Kilka dziewczyn będzie można jednak z niej zdjąć, bo są na tym drugim wątku.
A Asparagin można w ciąży brać? Też coś kupić muszę i właśnie nad nim się zastanawiam.
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 17:05   #4118
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:

a czemu musisz mierzyć? czy niskie ciśnienie jest niebezpieczne? pytam bo ja mam takie jak Ty...

Powiedział, że to nie ma znaczenia ani wpływu na ciąże, więc się nie martw. Wyjaśnił, że najlepiej mieć wszystko pod kontrolą.

Cytat:
yyyyy, najwidoczniej nie dobrał ci dobrze koloru plomby...nie słyszałam, żeby kolor plomby siędopasowywał do naturalnego...czasem ciemnieją z czasem od osadu i generalnie ze "starości"...nie wiem..
no to tym mnie nie pocieszyłaś widocznie jakiś partacz mi się trafił jak za 4 miesiące pójdę na kontrolę, to poproszę o poprawkę. chyba, że do tego czasu mi ściemnieje...eh

a wiecie co sprawiło, że się na usg poryczałam...rączka Maleństwa...dokładnie ją widziałam, ah i te paluszki ...
ale zdjęcia nie mam...znów miał coś nie tak ze sprzętem.
chyba niedługo wybiorę się prywatnie na 4d, będzie piękna pamiątka orientujecie się dziewczyny jakie są ceny?
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 17:09   #4119
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
alisanko ja na próbowac nie udzielałam sie przez 6 miesiecy odkąd straciłam ciaze.. zaczełam ponownie bo sie ponownie staram wiec dlaczego mam byc nieaktywna... niektóre dziewczyny nie maja siły juz czasami sie wypowiadac , niektóre straciły nadzieje a moje prawie wszystkie kolezanki staraczki i to zwłaszcza weteranki konspiracja karenina juz uciekły bo maja fasoleczki.. a skoro ja nie mam to sie udzielam i dobrze że 3 sa aktywne bo bym została sama z weteranek i kto by się cieszył ze mna jakbym wstawiła zdjecie dwóch kreseczek...
Mi tez jest przykro nie powiem bo czasami naprawde zywej duszy tam nie ma....
I chyba logiczne jest ze ty juz masz swoje szczęście pod serduszkiem to ten watek mamusiowy jest "dla ciebie" i czujesz sie tu lepiej... ale dlaczego ja nie moge poczuc sie dobrze tam.. skoro niedługo bede robiła testa moze w przyszłym tygodniu po długich miesiacach wyczekiwan po stracie jedengo aniołka!!!
nie myslałam że aż tak mnie twoja wypowiedz ruszy ale łzy mi pleciały.. bo co ? my nie mozemy byc aktywne nawet we 3??
nie rozumiem... nawet SOBIE NIE WYOBRAZASZ jak bardzo wolałabym byc tu z toba.. nawet sobie nie wyobrazasz.... a juz wogle to od marca powinnam byc na rozpakowanym mamusiowym

I wiem jedno jak zajde w ciaze kiedys.. to na pewno dziewczyn nie opuszcze z próbowac moze nie bede mega aktywna ale wiem jak bardzo wsparcie i obecnosc bliskich staraczek jets wazna

kochanie, ale ja zrozumiałam, że Aliisanka mówiła wątku mamuś list=- grud a nie o próbowac...

ja jestem często na próbować do skutku...ten wątek jest mi bardzo bliski i też mimo że jestem w ciąży nadal tam się wypowiadam ... najpierw martwiłam się, że może będę ranić uczucia dziewczyn swoją ciążą, ale nikt mi nic takiego nie zarzucił...więc zostałam

nie smuć się kochanie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie super!!! Tylko nie moje ubarwienie bo ja uwielbiam żywe kolory. Dokładnie takich samych funkcji oczekuje od swojego wózka.
cieszę się, że się podoba kolor to oczywiście kwestia upodobań, ja marzyłam akurat o tym kolorku

Sorejna, przepraszam, nie chciałam cię dołować, może ci ściemnieją a jak ni to go poproś żeby coś z tym zrobił.
w cenach w Polsce za 4d usg się nie orientuję...

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-04-21 o 17:11
Stary 2009-04-21, 17:11   #4120
Foka29
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

A Asparagin można w ciąży brać? Też coś kupić muszę i właśnie nad nim się zastanawiam.
Można, można.
Ja już od wielu lat biorę Aspargin Forte, do tego piję wodę wysokozmineralizowaną, bo jak tylko przestanę to zaraz straszne skurcze mnie łapią.
Dawkę w ciąży biorę taką samą jak przed: jedną forte wieczorem (odpowiada 2 zwykłym).
Chyba jakoś słabo magnezik przyswajam.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 17:12   #4121
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
co do wózeczka to ja tez juz mam Implast Volant 3, tez kupilismy używany od znajomej

dzisiaj sie dowiedziałam że położna z którą miałam rodzic życzy sobie za poród 1000 zł plus do tego sala 600 zł, chyba zrezygnujemy, bo to jednak sporo 1600 zł, a w tym szpitalu co wcześniej rodziłam płaciłam tylko za sale 400 zł

a kreski jeszcze nie mam a tu już prawie 20 tydzień

wkleje wam mój brzusio
Ło jej, to mi wygląda jak ceny prosto ze szpitala św Zofii. Kosmos!!! Ja pozostaję wierna Szpitalowi Bródnowskiemu - tanio i blisko domu. Och, już nie mogę się doczekać aż dzidzi w końcu będzie z nami.

Cytat:
ja też muszę w końcu iść na kontrolę do dentysty
miałam iść właśnie w kwietniu, na co półroczną kontrolę, choć mam nadzieję że ząbki mam zdrowe, i nie polecą mi przez ciążę pójdę jak upewnię się u gina, że wszystko ok
A tak, konieczna jest wizyta u dentysty, bo zdrowe ząbki w ciąży to podstawa.

Cieszę się że zaglądają tu grudnióweczki. Kochane, zaglądajcie tu częściej, atmosfera jest niebiańska! Jak pamiętam, tak było od samego początku, co nie znaczy że Wasz wątek się nie rozkręci.

Och, wiosna u nas pełną gębą, jest cieplutko, słońce świeci, obie z Gabi zaszalałyśmy na spacerze i tak łaziłyśmy cos około 4 godzin - przez wyjazd w góry wprawiłyśmy się w dłuugaśnym spacerowaniu hihihi

Na początku maja wyjeżdżam w swoje strony rodzinne by troszkę odpocząć od miasta i będę miała okazję przygotować stary wózek dla drugiego potomka
Stary 2009-04-21, 17:13   #4122
madziwnia
Zakorzenienie

To fajnie jak nie o próbowac... bo az mi sie przykro zrobiło...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-04-21, 17:22   #4123
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
U mnie guma na piersiach odpada... przymierzałam podobną w zeszłym tygodniu i mało nie padłam ze śmiechu w przymierzalni... guma optycznie biust powiększyła-Pamela musiała by się schować-i ogólnie wyglądałam jak bym tropik od namiotu na siebie założyła. Aczkolwiek krój mi się podoba Ta ze wstążką też super!

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
co do wózeczka to ja tez juz mam Implast Volant 3, tez kupilismy używany od znajomej

dzisiaj sie dowiedziałam że położna z którą miałam rodzic życzy sobie za poród 1000 zł plus do tego sala 600 zł, chyba zrezygnujemy, bo to jednak sporo 1600 zł, a w tym szpitalu co wcześniej rodziłam płaciłam tylko za sale 400 zł

a kreski jeszcze nie mam a tu już prawie 20 tydzień

wkleje wam mój brzusio
No to faktycznie sporo sobie woła...

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
o jak super! to zyczę żeby dzidzia się dobrze ułożyła i się ujawniła

o cholera....to faktycznie...a ten vulcano to najlżejszy jaki znalazłaś...bo to jest jednak nadal 13 kg....a jest taka możliwość, że zostawicie ramę na dole a wypniecie gondolę i tylko z gondolą na górę? bo to też jakieś rozwiązanie...?

jejku teraz sobie uzmysłowiłam, że to może być taki kłopot, ale ja o tym wogóle nie myślałam, bo nie było potrzeby , Bogu dzięki...

pozazdrościłam zakupów i wklejam swoje ciuszki są głównie Esprit , C&A i Nopples. nie wyprasowane bo po praniu głownie są zrobione z elastycznego materiału albo lnu i w większości wiązane z tyłu ( uwielbiam taki krój...za ściągaczem też lubię ale jednak bardziej lubię wiązane bo można regulować jak ścisło się je zawiąże)
Ja właśnie mam taki zamiar, że stelaż będzie na dole zostawał i mąż będzie go wnosił.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Taa... Będziemy mamuśki-strongwomenki

czerwoniutki jak ferrari
Też zaczyna za mną czerwony łazić

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Pinky , myślę, że zamiast się martwić , powinnaś być spokojna, bo najwidoczniej Twój lekarz mysli o wszystkim . Opowiadałaś nam kiedyś o tym, jakie masz kłopoty ze zdrowiem, może po prostu lekarz chce wszystko sprawdzić i mieć pewność jakie jest podłoże tych kłopotów...może ci nie powiedział, żebyś się właśnie nie martwiła i nie wyciągała pochopnych wniosków? sama nie wiem. póki co mysl pozytywnie kochana i nie martw się

Kaludia, a myslałaś o maxi cosi? o takim wóżku w który można maxi cosi wpiąć? to jest dużo poręczniejsze- bezpieczne w aucie, i dużo łatwiej wnieść na górę , bo dość lekkie ( przynajmniej moje )
przynajmniej przez jakiś czas jest to rozwiązanie dlatego kupujemy wózek z wpinanym fotelikiem
Stary 2009-04-21, 17:28   #4124
Orzeszek.1
Zadomowienie

Ach pochwalę Wam się co wczoraj usłyszałam od swojej 2letniej córy przed snem. Przytuliła się do mnie pogłaskała po twarzy i powiedziała: MAMUSIU, JESTEŚ KOCHANA. Oj jak się wzruszyłam. Niespodziewałam się takiego tekstu To wielka radość usłyszeć coś takiego od swojego dziecka.
Stary 2009-04-21, 17:53   #4125
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
ja też muszę w końcu iść na kontrolę do dentysty
miałam iść właśnie w kwietniu, na co półroczną kontrolę, choć mam nadzieję że ząbki mam zdrowe, i nie polecą mi przez ciążę pójdę jak upewnię się u gina, że wszystko ok

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Tequilllko, czuję się dobrze, jestem tylko śpiąca, wiecznie zmęczona, i mam zaparcia
choć dziś kawa, zdziałała cuda
Ja też powinnam wybrać się na kontrolę... nic co prawda się nie dzieje ale dentystom nie jestem, więc mogę sobie gdybać, że nic... tylko co zrobić jak ja szczoteczki do ust włożyć nie mogę... niechby mi tylko języka spróbowała dotknąć to już ja bym jej pokazała (a raczej mój żołądek) jak to jest jak się z ciężarną zadziera...
Ps. Witam na wątku

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Czyli czujesz się tak, jakbyś była w ciąży A ja ciągle nie mogę patrzeć na kawę. Kiedyś uwielbiałam jej zapach, a teraz mnie odrzuca i to wcale nie mija...
U mnie kawo wstręt na całe szczęście minął

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez aaaaniusia Pokaż wiadomość
Mylse ze nie masz sie czym martwic, oczywiscie jesli bedzie Cie to niepokoic to porozmawiaj o tym z ginem. U mojej siostry tez tak bylo, prawie przez całą ciaze dziecko miałą duza glowkę, ae urodzilo sie z normalną.

Kurcze cos mi klawiatura sie psuje i "l" nie chce wchodzic, i gdy juz napisze tekst to musze uzupelniac o tą literke.
Hehe jak tam z P

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
cześć Mamuśki i witam Świerze Mamuśki

już po wizycie i znów się czuję jak w ciąży
Z Maleństwem wszystko dobrze CLR 7 cm w końcu założył mi kartę ciąży (nie wiem czemu tak długo zwlekał?) dał skierowanie na dalsze badanie krwi m.in.: morfologię, glukozę, mocz i WR (co to?) no i zwolnienie do końca maja...
Cisnienie mam tylko niskie 95/60 (a byłam po kawie) no i muszę je mierzyć 3 razy dziennie.

Będąc w przychodni skorzystałam i poszłam do dentysty ponad 2 godziny czekałam ale to nic z tym ile musi czekać Nika
Wyhodowałam dwie dziurki.
Dentystka założyła pląby ale martwi mnie, że wygląda to tak jakby mi ktoś na zębach korektorem maznął... na siódemce to jeszcze ujdzie ale w czwórce wygląda to masakrycznie!!! licze na to, że to jakieś czarodziejskie pląby i z czasem się dopasują na naturalnego oddcienia...łudzę się?

Co do kreseczki - to jeszcze nie mam ale wczoraj po kąpieli zauważyłam jak na rękach wyskoczyły mi mega niebiekie żyły no i piersi ku mojej uciesze ładnie się zaokrągliły

zartownis cieszę się, że kapustka się udała, ja dziś robię goloneczkę w piwie i warzywami do tego kluseczki ziemniczane i zasmażana kapustka (ale to już z garmażerki)
Jakąś złotą patelnie za te codzienne obiadki powinnam dostać

Mis.hot podaje dane
Joaśka 28 lat, termin 23 listopad, imiona Witold lub Kalina - to wstępny wybór, wszystko się jeszcze może zmienić może w drugim imieniu "L" zamienimy na "R" ?
Ja to powinnam dostać złotą patelnią

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Powiedział, że to nie ma znaczenia ani wpływu na ciąże, więc się nie martw. Wyjaśnił, że najlepiej mieć wszystko pod kontrolą.

no to tym mnie nie pocieszyłaś widocznie jakiś partacz mi się trafił jak za 4 miesiące pójdę na kontrolę, to poproszę o poprawkę. chyba, że do tego czasu mi ściemnieje...eh

a wiecie co sprawiło, że się na usg poryczałam...rączka Maleństwa...dokładnie ją widziałam, ah i te paluszki ...
ale zdjęcia nie mam...znów miał coś nie tak ze sprzętem.
chyba niedługo wybiorę się prywatnie na 4d, będzie piękna pamiątka orientujecie się dziewczyny jakie są ceny?
W mojej mieścinie znalazłam w tylko w prywatnej klinice. I dla ciężarnych to koszt ok. 250-300 zł. Akurat mam tam zniżkę z pracy ale nie wiem czy obejmuje USG, więc muszę tam zadzwonić. Słyszałam też niestety opinie, że zdarza się, że sprzęt nie działa i mają w zwyczaju robić zwykłe USG a płacić każą za 4D...
Stary 2009-04-21, 18:11   #4126
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
jestem młodszą przyszłą mamusią, ale znalazlam imprezę (organizuje się moja koleżanka), która moża zaintereswać niektóre z Was, szczególnie, jeżeli jesteście z Wa-w lub oklolic
poniżej link z informcją o imprezie:
http://www.baby-shower.pl/AKTUALNOSC...a-on-line.html
impreza jest krótka, ciekawa, bezpłatna a uczestniczki dostaną fajne upominki od organizatorów))
pozdrawiam i życzę dużo uśmiechu do samego rozwiązania a potem jeszcze więcej)))

cześć dziewczyny ja z majówek 2009

mam pytanko - czy któraś z Was wybiera się tam?
Ja z chęcią bym pojechała ale najlepiej z którąś z dziewczyn (jedną lub kilka z wizażu) spotkałabym się w Wawie i razem byśmy pojechały..... na moim wątku niestety nie ma dziewczyn z Warszawy jeśli któraś chętna to proszę o info na PW
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 18:43   #4127
zartownis
Zadomowienie

Witam nowe mamusie

Cytat:
a kto mówi, że ja chcę aby dziecko było artystą- chcę by było szczęśliwe- samo wybierze co chce robić, ale z całą pewnością chciałabym aby kochało muzykę i ksiązki tak jak my i potrafiło z nich czerpać pozytywne wibracje
Jak to samo wybierze Ja juz maluchowi cala przyszlosc zaplanowalam z TZ-em

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
ja też mam już kreskę od 2 tygodni chyba i też mi ją mąż zauważył
A ja jak nie mialam tak nie mam, ale wyczytalam, ze u nie wszystkich dziewczyn sie pojawia, wiec mam nadzieje, ze sie juz nie pojawi

Cytat:
nasze są pompowane i mamy pompkę w komplecie w Holandii jak się jedzie nawet do lasu i nad jezioro na spacer to wszędzie chodniki..ciężko znaleźć dziki zakątek więc nawet wózkiem niedostosowanym do wypadów za miasto da się bez problemu radę.
Oj nie prawda w zeszla sobote bylismy w Hollandii, (kilka stron wczesniej wrzucilam zdjecia), i bylo bardzo dziko , bez zadnych utwardzanych drog. U nas tez nie zawsze drogi sa utwardzone, na szczescie

Cytat:
Tequilllko, ja na szczęście nadal uwielbiam kawę, ciśnienie mam niskie więc mogę pić spokojnie
jutro idę zbadać bete, czy dobrze rośnie, a w przyszłym tyg, do ginekologa, po jakieś dobre wieści
Ja tez uwielbiam kawe,ale wlasnie zastanawiam sie jak to jest z magnezem, czy pijac kawe nie trzeba go dodatkowo lykac
Cytat:
zartownis cieszę się, że kapustka się udała, ja dziś robię goloneczkę w piwie i warzywami do tego kluseczki ziemniczane i zasmażana kapustka (ale to już z garmażerki)
Jakąś złotą patelnie za te codzienne obiadki powinnam dostać
Za golonka nie przepadam, ale nadal bede uwaznie czytac co gotujesz na obiad, moze jeszcze jakis przepisik wyciagne od Ciebie

Cytat:
Też zaczyna za mną czerwony łazić
U nas nigdy czerwonych nie widzialam , ciekawe czemu. Wszyscy jezdza czarnymi lub granatowymi, zadnych innych kolorkow. Wiec jak sobie kupie kolorowy(o ile sa takie w sklepach) to bede sie rzucac w oczy

Lece zjesc pomidoroweczke i chyba zrobie ciasto z owocami
Zajrze tu pewnie dopiero jutro

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-04-21 o 18:47
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 19:54   #4128
Nika1980
Zakorzenienie

mąż musi popracować więc wpadam wyjątkowo wieczorowo się przywitać a potem lecę poćwiczyć

Cytat:

Ja właśnie mam taki zamiar, że stelaż będzie na dole zostawał i mąż będzie go wnosił.
przynajmniej przez jakiś czas jest to rozwiązanie dlatego kupujemy wózek z wpinanym fotelikiem
dokładnie w takiej sytuacji to są dobre rozwiązania

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Ach pochwalę Wam się co wczoraj usłyszałam od swojej 2letniej córy przed snem. Przytuliła się do mnie pogłaskała po twarzy i powiedziała: MAMUSIU, JESTEŚ KOCHANA. Oj jak się wzruszyłam. Niespodziewałam się takiego tekstu To wielka radość usłyszeć coś takiego od swojego dziecka.
oo rety... ale masz cudowną córeczkę... serce się ściska jak się słyszy takie teksty..
musze przyznać, że nie tylko od włąsnych dzieci...kiedy pracowałam jako niania mojej małej Elli też zdarzyło mi się słyszeć takie rzeczy...kochamy się bardzo i nadal dzownimy do siebie, albo jej mama wysyła mi jej rysunki dla mnie z podpisem "I love you" ...w sobotę jadę ją odwiedzić

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Oj nie prawda w zeszla sobote bylismy w Hollandii, (kilka stron wczesniej wrzucilam zdjecia), i bylo bardzo dziko , bez zadnych utwardzanych drog. U nas tez nie zawsze drogi sa utwardzone, na szczescie

Ja tez uwielbiam kawe,ale wlasnie zastanawiam sie jak to jest z magnezem, czy pijac kawe nie trzeba go dodatkowo lykac
hm, nie powiedziałam że nigdzie tych dzikich terenów nie ma ( sama w wielkanocną niedzielę była w Appelscha- jezioro i stary las, też dziki) mówię, że bardzo rzadko się zdarza i trudno znaleźć takie dzikie miejsca, Holandia to bardzo mały kraj więc prawie całkiem "shumanizowany"

co do kawy to zależy ile jej wypijasz...jak filiżankę czy dwie dziennie to bez przesady, ale jak więcej to nie wiem...

Stary 2009-04-21, 20:30   #4129
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
mąż musi popracować więc wpadam wyjątkowo wieczorowo się przywitać a potem lecę poćwiczyć

dokładnie w takiej sytuacji to są dobre rozwiązania

oo rety... ale masz cudowną córeczkę... serce się ściska jak się słyszy takie teksty..
musze przyznać, że nie tylko od włąsnych dzieci...kiedy pracowałam jako niania mojej małej Elli też zdarzyło mi się słyszeć takie rzeczy...kochamy się bardzo i nadal dzownimy do siebie, albo jej mama wysyła mi jej rysunki dla mnie z podpisem "I love you" ...w sobotę jadę ją odwiedzić

hm, nie powiedziałam że nigdzie tych dzikich terenów nie ma ( sama w wielkanocną niedzielę była w Appelscha- jezioro i stary las, też dziki) mówię, że bardzo rzadko się zdarza i trudno znaleźć takie dzikie miejsca, Holandia to bardzo mały kraj więc prawie całkiem "shumanizowany"

co do kawy to zależy ile jej wypijasz...jak filiżankę czy dwie dziennie to bez przesady, ale jak więcej to nie wiem...
Mnie ostatnio takie miłe słowa spotkały od chrześnicy. Co prawda nie słyszałam na żywo tylko siostra opowiadała jak młoda gadała sobie do siebie od nosem, że nigdy swojej chrzestnej nie zapomni Trochę jakbym jedną nogą w grobie stała, ale i tak miło... No i zawsze jak do niej przyjeżdżam to mnie obejmuje i do standardowego cześć Marta dodała cześć dzidziuś

Edytowane przez 19martusia86
Czas edycji: 2009-04-21 o 20:33
Stary 2009-04-21, 20:56   #4130
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Madzwiniu! no pewnie że ja mówiłam o wątku "mamusie listopadowo-grudniowe
a nie o "próbować do skutku" i nie o "planujemy zajść.."
..Iskierką malutką..

Stary 2009-04-21, 21:07   #4131
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
uff

aha, czekając na wizytę u dentysty-sadysty rozpracowałam gazetkę "Będę mamą" polecam
Też ją kupiłam. Ale zdecydowanie wolę M jak mama.

Cytat:
Można. Ja go brałam w zeszłym roku, gdy wykryto u mnie arytmię. W dodatku latem zawsze mam problemy ze skurczami nóg. Jak w niedzielę obudziłam się z lekkim skurczem prawej łydki zrozumiałam, że faktycznie brakuje mi magnezu i potasu i stąd też te bóle podbrzusza.

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość

A my wróciliśmy ze spacerku po naszych włościach - przyszła działka budowlana. Ależ skowronki śpiewały A teraz obiecane fotki lokatora mojego brzucha

fot. 1 - 7 tc
fot. 2 - 11 tc
fot. 3 i 4 - 15 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP1025.jpg (35,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP1022.jpg (38,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP1026.jpg (41,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP1028.jpg (30,3 KB, 52 załadowań)
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 21:28   #4132
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Madzwiniu! no pewnie że ja mówiłam o wątku "mamusie listopadowo-grudniowe
a nie o "próbować do skutku" i nie o "planujemy zajść.."
No cóz bo ja taka wybuchowa i odrazu wszystko do siebie biore... bardzo emocjonalna ze mnie osóbka.. az mi głupio.. troszke

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-04-21, 21:40   #4133
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

madzwiniu, nic się nie stało
malinko, piękne ujecie to ostatnie zdjęcie
ślicznie rośnie
..Iskierką malutką..

Stary 2009-04-21, 21:42   #4134
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
A teraz obiecane fotki lokatora mojego brzucha

fot. 1 - 7 tc
fot. 2 - 11 tc
fot. 3 i 4 - 15 tc
Wow - fantastyczne zdjęcia
No i jak Twój lokator rośnie ślicznie

Stary 2009-04-21, 21:45   #4135
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
a co i jak ćwiczysz, jeśli można wiedzieć?
dzisiaj siostra pytała czy już ćwiczę mięśnie kegla. niby najprostsze a trudno się zabrać chyba już czas ... choć ja zawsze do ćwiczeń słomiany zapała miałam - 3 dni i już po ćwiczeniach od dawna mam ciężarki w domu, za każdym razem jak zaczyna się wiosna obiecuję sobie, że będę je podnosić choćby 5 razy dziennie by potem w lato mieć na co stanik nałożyć mam nadzieję, że w tym roku będę świecić melonami bez tych ćwiczeń

Cytat:
Cytat:
ja od czarnej kawy muszę zacząć dzień, bo inaczej umieram na ból głowy. przed ciążą piłam 2 razy dziennie z 2-3 łyżek rozpuszczalnej. wiem mocne ale takie najbardziej uwielbiam. teraz oprócz feminatalu nic innego nie łykam, może powinnam? myślałam o żelazie i magnezie.

Cytat:
Jak to samo wybierze Ja juz maluchowi cala przyszlosc zaplanowalam z TZ-em
mi to rodzice na silę wciskali a to zajęcia w teatrze, jakieś śpiewy, tańce nawet do plastyka chodziłam i co...? obecnie uważam się za niezrozumiałą przez ludzi sierotkę życiową...
więc zobaczymy jak to będzie z naszym dzieckiem, ale uważam, że warto zaszczepiać zainteresowania, rozwijać talenty ale z umiarem i nie na siłę.

Cytat:
A ja jak nie mialam tak nie mam, ale wyczytalam, ze u nie wszystkich dziewczyn sie pojawia, wiec mam nadzieje, ze sie juz nie pojawi
a wiecie co mnie najbardziej przeraża? wystające pępki...trochę się tego boję, tym bardziej, że mi położna mamy zrobiła takiego ślimaka, fuj

Cytat:
Za golonka nie przepadam, ale nadal bede uwaznie czytac co gotujesz na obiad, moze jeszcze jakis przepisik wyciagne od Ciebie
może i Ty rzucisz jakimś pomysłem, bo mi już powoli ich brak
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 22:33   #4136
aniago25
Zadomowienie

malin30 przepiekne zdjęcia maleństwa, szkoda że ja nie mam mój lekarz nie robi ale w połowie ciąży pójdę na usg do innego lekarza więc może bede miała zdjęcia, dziewczyny jakie witaminy pijecie? bo ja dzisiaj kupiłam Prenatal classic, i nie wiem czy to wystarczy

uciekam spać bo jutro rano do labolatorium na badania jadę i znowu to kłucie .
Stary 2009-04-22, 06:53   #4137
klaudiaaa86
Zadomowienie

Malin30 kurde ale te 2 ostatnie zdjecia swietne ! a to czwarte to juz wogole super !! Powiedz to mialas 2d 3d czy jakie?? Moj lekarz robi tylko te zwykle i tez dopiero na polowkowym moze dostane takie...

Swoja droga- jak ten maluch ma tam malutko miejsca, a nozki jak scisniete - celowo pewnie do zdjecia schowal .. nie wiem jak to nazwac bo nie pamietam czy znasz plec ale zdjecie 1 klasa!

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 08:31   #4138
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cześć dziewczyny

My dziś idziemy na USG genetyczne
Siedzę i czekam magicznej godziny 17:45

Aniago za bezbolesne kłucie
Klaudia - z tego co wiem Malinka nie chce znać płci

Stary 2009-04-22, 08:40   #4139
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Też ją kupiłam. Ale zdecydowanie wolę M jak mama.

Można. Ja go brałam w zeszłym roku, gdy wykryto u mnie arytmię. W dodatku latem zawsze mam problemy ze skurczami nóg. Jak w niedzielę obudziłam się z lekkim skurczem prawej łydki zrozumiałam, że faktycznie brakuje mi magnezu i potasu i stąd też te bóle podbrzusza.

A my wróciliśmy ze spacerku po naszych włościach - przyszła działka budowlana. Ależ skowronki śpiewały A teraz obiecane fotki lokatora mojego brzucha

fot. 1 - 7 tc
fot. 2 - 11 tc
fot. 3 i 4 - 15 tc
aż pokazałam mężowi piękne fotki
Cytat:
a co i jak ćwiczysz, jeśli można wiedzieć?
dzisiaj siostra pytała czy już ćwiczę mięśnie kegla. niby najprostsze a trudno się zabrać chyba już czas ... choć ja zawsze do ćwiczeń słomiany zapała miałam - 3 dni i już po ćwiczeniach od dawna mam ciężarki w domu, za każdym razem jak zaczyna się wiosna obiecuję sobie, że będę je podnosić choćby 5 razy dziennie by potem w lato mieć na co stanik nałożyć mam nadzieję, że w tym roku będę świecić melonami bez tych ćwiczeń

ja od czarnej kawy muszę zacząć dzień, bo inaczej umieram na ból głowy. przed ciążą piłam 2 razy dziennie z 2-3 łyżek rozpuszczalnej. wiem mocne ale takie najbardziej uwielbiam. teraz oprócz feminatalu nic innego nie łykam, może powinnam? myślałam o żelazie i magnezie.

mi to rodzice na silę wciskali a to zajęcia w teatrze, jakieś śpiewy, tańce nawet do plastyka chodziłam i co...? obecnie uważam się za niezrozumiałą przez ludzi sierotkę życiową...
więc zobaczymy jak to będzie z naszym dzieckiem, ale uważam, że warto zaszczepiać zainteresowania, rozwijać talenty ale z umiarem i nie na siłę.

a wiecie co mnie najbardziej przeraża? wystające pępki...trochę się tego boję, tym bardziej, że mi położna mamy zrobiła takiego ślimaka, fuj

może i Ty rzucisz jakimś pomysłem, bo mi już powoli ich brak
jakbym czytała o sobie normalnie aż znienawidzilam niektóre rzeczy przez nich

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 08:43   #4140
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
malinko, piękne ujecie to ostatnie zdjęcie
ślicznie rośnie
Noo.... Mnie powaliło na kolana, jak zobaczyłam nosek i kolanka i stópki... eh...

Cytat:
malin30 przepiekne zdjęcia maleństwa, szkoda że ja nie mam mój lekarz nie robi ale w połowie ciąży pójdę na usg do innego lekarza więc może bede miała zdjęcia, dziewczyny jakie witaminy pijecie? bo ja dzisiaj kupiłam Prenatal classic, i nie wiem czy to wystarczy

uciekam spać bo jutro rano do labolatorium na badania jadę i znowu to kłucie .
Ja biorę nadal co 3 dzień zwykły falvit dla kobiet.

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Malin30 kurde ale te 2 ostatnie zdjecia swietne ! a to czwarte to juz wogole super !! Powiedz to mialas 2d 3d czy jakie?? Moj lekarz robi tylko te zwykle i tez dopiero na polowkowym moze dostane takie...
Ja już sama nie wiem, jak to się nazywa. Mąż mówi, że przy USG nie może być czegoś takiego jak 4D, bo czwartym wymiarem jest czas, więc to było 3D. Nie wiedziałam, że gin zrobi mi podczas badania takie zdjęcie dziecka, bo zaczął od zwyklego USG i mierzenia główki.

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Swoja droga- jak ten maluch ma tam malutko miejsca, a nozki jak scisniete - celowo pewnie do zdjecia schowal .. nie wiem jak to nazwac bo nie pamietam czy znasz plec ale zdjecie 1 klasa!
I bardzo dobrze, że ścisnięte, bo nie chcemy znać płci. Jak tylko zobaczyłam, co ginek mi pokazuje na ekranie, to zaraz mu powiedziałam, żeby nic nie mówił

Cytat:
Cześć dziewczyny

My dziś idziemy na USG genetyczne
Siedzę i czekam magicznej godziny 17:45
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości