|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
Edytowane przez Lenka1000 Czas edycji: 2009-04-22 o 06:21 |
|
|
|
|
#2522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i super,że dzidzia sie rozwija ![]() Cytat:
ja dokładnie wiem co czujesz sama przez to przeczochiłam i przez jakis czas na pewno będzie ci cięzko,ale dasz radę kochana. a ja dziś się obudziłam wczesniej,bo pęcherz zabolał,a przytulanek nie było,a tu 2 godzinna jazda autobusem nie wiem jak wytrzymam i jak dam rade na zajęciach
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coraz mnie wierzę że teraz mogę być w ciąży.Nawet piersi mnie nie bolą. Chyba pójdę zrobić te badania na hormony. ....... Ale dziś w pracy bedę mieć sajgon. Wczoraj wieczorem coś nie moszło i kierownik sie wkurzył na maksa...Nie widziałam go aż tak przeklinającego..Przyjech ał pracownik i sprawdził że to nie jego wina bo w systemie wszystko ok.Więc... już wiem że znajdą kozła ofiarnego.. Musiałam sobie valeriany wziaśc bo nie wyrobię ze stresu! No zmykam do pracy ...trzymać kciuki by mnie nie zjedli!
|
|
#2524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie dzis 19dc-owulka w sumie nie wiem czy byla bo temp podwyzszyla mi sie tylko o 2 kreski-ehh co tam-kolejny nieudany miesiac i tyle-juz jestem przyzwyczajona Kurcze jakie to życie jest niesprawiedliwe-albo nie daje wcale nam fasolek a jak da to niektórym od razu zabiera-nie powinno tak być
|
|
|
|
|
#2525 |
|
Rozeznanie
|
ankamb i Celka - bardzo mi przykro...
Wczoraj znów czułam się fatalnie - tym razem potworny ból głowy, zawroty głowy i mdłości... Sprawdziłam ulotkę duphaston - niby tam są jako efekty uboczne mdłości. Dziś od rana znów mnie mdli - jest oki tylko jak rzuję chleb lub popijam wodę... Oby te efekty ustapiły bo zwariuję w pracy. Do tego od ciagłego picia wody co chwilę do toalety chodze... Pozdrawiam wszystkie i przesyłam fluidki
|
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
witam środowo
i zostawiam pozdrawiamy serdecznie
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty też?!
|
|
#2528 |
|
Wtajemniczenie
|
ankamb
przykro mi bardzo, masz oparcie w mężu dzięki Bogu, i dlatego nie możesz się poddać, dla Niego musisz walczyć teraz, bo Jemu też pewnie nie jest łatwo..dwie złe wiadomości w jeden dzień mieliśmy mam nadzieję że teraz Nas czekają same dobre, że wredna @ nie przyjdzie, a testy będą wychodzić pozytywnie...mam nadzieję że dobry Bóg, w tym pomoże a Celka i Ankamb dojdą do Siebie, uspokoją się,i jak tylko zaczną starania, to "wpadną jak śliwki w kompot" ....
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2529 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2530 |
|
Rozeznanie
|
Celka i ankamb - nie wiem co wam napisać, bo nie znajduję słów. Po prostu jest mi przykro. Jestem za głupia, żeby móc pojąć pewne rzeczy. Nie rozumiem
bądzcie silne, ale pozwólcie sobie na łzy mnie to zawsze trochę pomaga, oczyszcza.Patka - dobrze, że u Ciebie jest dobrze, bo za dużo jest ostatnio złych wieści. Tak więc Patka jedź z tym koksem! Dra - Kochana uważaj z tym pęcherzem. Ja pare ładnych lat temu zlekceważyłam sobie trochę kłopoty z nim i skonczyło się na odkłębuszkowym zapaleniu nerek. Nie polecam nikomu. Analiza moczu była tak straszna, że laborantki zrobiły wielkie oczy ze zdumienia, że można tak mieć a ja miałam ![]() Zachowawczo proponuję Furagin i Urosept oraz herbatę żurawinową. No i możesz też pić piwo, które filtruje nerki. A najlepiej idz do lekarza po antybiotyk. Ja brałam chyba Pallin. A tak wogóle to zdrowiej! |
|
|
|
#2531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
_________________________ ________________________ ojej dziewczyny aż mi się łezki zakręciły w oczach Jesteście kochane Wiecie jak mi się micha cieszy?? A jak mój mąż się ucieszył?? On aż nie mógł uwierzyć Ja mu tak smęciłam, że pewnie jakieś tabletki dostanę, leki i na kilka miesięcy jeszcze będzie szlaban a tu takie miłe zaskoczenie Ale dobrze, że się tak nastawiałam, bo lepiej się miło zaskoczyć niż niemile rozczarować _________________________ _________________________ _________________________ ____________________ Opowiem wam coś z dzisiejszej nocy. Nie wiem co mi się śniło dokładnie, kojarzę tylko że szukałam po półkach jakieś tabletki. I nagle słyszę głos R. taki przestaszony "co ty robisz!" - okazało się, że ja przez sen wstałam, stanełam na łóżku, podniosłam ręce do góry tak jakbym szukała czegoś na górnej półce - no szukałam tych tabletek i stałam tak nad R. Jak on się obudził, to się tak wystraszył, mówi że wyglądało to jakbym była podwieszona do sufitu i machałam rękoma. i jeszcze moje włosy tak zwisały koło twarzy... Normalnie tak śmiać mi się z tego chce, że się nie mogę powstrzymać no i ja się normalnie położyłam i zasnełam ![]() Ale, co tutaj jest najlepsze - nie wiem jak ja to zrobiłam, ale dobrze, że R. się obudził bo jakbym wyrżneła do tyłu to bym wpadła na szafę z lustrem, ale w ogóle spaść z łóżka to niebezpiecznie. Nie wiem jak ja to zrobiłam. Ale wiecie jak R. się obudził?? Usłyszał głosy kilku dzieci jak mówiły chórem: "musisz się obudzić". Dziwne to wszystko... że podczas snu wstałam i stałam na łóżku, no i te głosy... Mówił, że normalnie słyszał głosy kilku dzieci jak mówiły "musisz się obudzić" Nigdy tak nie miałam, żeby lunatykować w nocy - bo to już praktycznie chyba pod lunatykowanie można podciągnąć?? Kurcze, teraz strach zasnąć...
Dominiś - 20.05.2012 Edytowane przez PatkaM84 Czas edycji: 2009-04-22 o 10:50 |
||
|
|
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem po kolejnej becie
jutro odbieram wyniki, choć sprawdzę już chyba dziś czy są ![]() zjadłam własnie pożywne śniadanie, owsiankę z bananem...a teraz pójdę coś posprzątać ![]() trzymam mocno kciuki za Was kochane, musi być dobrze! dość tych złych informacji..i łez...
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troche sie boje czy nie bede miala jakis komplikacji po tym wszystkim... Ide na kontrole we wtorek, moze sie czegos dowiem. |
|
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Patka...są tylko dwa wytłumaczenia..albo to były głosy waszych dwóch aniołków , które chciały ochronić mamusię, albo głosy waszych przyszłych dzieci...
![]() ale historia niezwykła...ktoś nad Tobą czuwa, Patka... Aliisanko, Ty nasz dobry duszku Celko
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-22 o 11:38 |
|
|
|
#2535 |
|
Raczkowanie
|
PatkaM84 i nikt mi nie powie, ze swiat duchowy nie istnieje.
Jak to czytalam to az mnie ciarki przeszly po calym kregoslupie. Biorac pod uwage dzien wczorajszy ja mialam 3 zle wiadomosci - bo jeszcze moj kolega z pracy stracil coreczke:/[*][*][*] trzy swiatelka dla malych anioleczkow... widocznie nie byly gotowe, zeby przyjsc na ziemie. A wracajac jeszcze do tematu ciazy biochemicznej to ja mialam dokladnie tak samo - dwie kreseczki... druga taka troche slabsza (ale byla!) i siostra mojego TZ przekonywala mnie, ze nawet jak jest blada to jest to oznaka fasoleczki. Tak sie nastawilam, ze jak przyszla @ spedzilam wieczor na placzu w poduszke. I ktoras z Was tu wlasnie wczesniej napisala - nie ufac 'sikaczon' (bardzo mi sie spodobalo to okreslenie ). Ja nie bede juz taka naiwna.
|
#2536 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam skarbeńki
Cytat:
ale głaszcze od wszsytkich Cytat:
brać przykład z Alisanki, zresztą z Niki też Celka i Ankamb trzymam za Was mocno kciuki, pozbieracie się a potem raz dwa i będziecie mamusiami Patka masz chody na górze po prostu
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W gruncie rzeczy Twój test miał rację: byłaś w ciąży, test wykrył zawartość hormonu ciążowego ( blade kreseczki mają też dziewczyny , których ciąże dalej przebiegają dobrze, po prostu najpierw hormonu nie jest za dużo) do zapłodnienia doszło i byłaś w ciąży jednak ciąża się " nie przyjęła" i nastąpiło bardzo wczesne poronienie... Ciąża biochemiczna – stwierdzeniem tym posługujemy się w przypadku, kiedy próba ciążowa wypada dodatnio i bardzo wcześnie dochodzi do poronienia, co uniemożliwia rozpoznanie istnienia ciąży badaniem ginekologicznym lub badaniem USG. ja też przeszłam wczesne poronienie. wiem, że byłam w ciąży , czułam to od samego początku kilka dni przed terminem @ . czasem natura ( Bóg? ) decyduje inaczej....
|
|
|
#2538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla aniołka Twojego kolegi [*]... Ja na teście przy drugiej ciąży też miałam bladą kreseczkę to był piątek. Poniedziałek beta 80, środa beta 20 a w piątek zaczęło się krwawienie... Normalnie straszne to jest, że teraz z każdej strony się słyszy ile to osób straciło ciążę...
|
|
|
#2539 |
|
Rozeznanie
|
A propo testów. Czytałam wczoraj ze sa testy (sikacze) które wykrywają ciążę na kilka dni przed spodziewana miesiaczką czyli taka 7 - 10 dniowa. jak wiemy hcg w pierwszym tygodniu to powyzej 10 a w drugim do 100 więc w zasadzie takie testy powinny zadziałać. czy któras z was je robiła? Wiem ze bezpieczniej iśc na betę, ale czy nie bedą na mnie dziwnie patrzeć że jeszcze nie ma terminu spodziewanej @ a ja już na test... Powiecie ze nie warto, ale dolegliwosci jakie mam ostatnio sa tak inne od tego co było zawsze ze zaczynam sie zastanawiać... Wyjasnienia sa dwa - albo ciąża albo urojenie, a jesli to to drugie to wcale mi nie pomoże w zajściu w ciąze i powinnam sie tym zainteresowac... Ponawiam więc pytanie - czy testy "sikacze" ultraczułe" rzeczywiście wykryją tak wczesna ciąże??
|
|
|
|
#2540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a cierpliwość jak już bedziesz miała fasolke to przydatna sprawa, wiec już ją cwicz
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Pyziulka ja bym sobie przed datą przyjścia @ dała na luz. Psychika takie płata figle, że wszystko sobie można wmówić na ciążę. Poczekaj spokojnie do daty @, jak nie przyjdzie to wtedy zrób test, albo następnego dnia na betę.
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2543 |
|
Rozeznanie
|
Eh, ja wiem że trzeba być cierpliwym... I w sumie do poniedziałku nie jest tak daleko (w niedziele powinna przyjśc @ ) ale juz sama nie wiem.... czuje ze "coś" sie dzieje io nie potrafie powiedziec co dokładnie. "Coś" mi nie pasuje... Męczą mnie te dziwne dolegliwości a niepotrafienie dojśc do przyczyny mnie irytuje... :P No nic, pewnie macie rację że trzeba poczekać
martwi mnie trochę reakcja mojego jeszcze-nie-męża - on twierdzi ze to na pewno ciąża, a jak dzis poprosiłam o śledzie (mam je w dzisiejszym menu) to zapytał sie czy czekoladę do tego - żartowniś :P Boję sie ze im dłuzej bedzie ta niepwność to on gorzej przezyje ewentualne niepowodzenie...
|
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Pyziulka ja cię rozumiem...zawsze jednak lepiej poczekać do terminu miesiączki...choć wiadomo, że nie raz się człowiek gotuje od tych rozmyslań i podejrzeń..
dlatego ja nie wytrzymałam i zrobiłam test dwa dni wcześniej. a potem 10 dni po pierwszym teście.
|
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
celka, ankamb trzymajcie się dzielnie... i [*][*] dla Waszych aniołków...Patka super wieści i oczywiście A nocna historia niesamowita....Aliisanka żeby beta pięknie rosła ![]() Pyziulka ja myślę podobnie jak dziewczyny - wstrzymałabym się z testem przynajmniej do terminu @. Wszystkie jesteśmy nastawione teraz na czekanie i często zauważamy różne objawy nawet jak ich nie ma, a poza tym te wczesnociążowe są mało specyficzne i mogą znaczyć wszystko. A nakręcanie się nic dobrego nie przynosi... Ale oczywiście trzeba wierzyć i mieć nadzieję - dla Ciebie też żeby wredna @ nie przylazła ![]() Ja siedzę w pracy, mam klientów ale właśnie coś tam wypełniają, więc mogłam wpaść do Was na chwilkę Dzień dziś jakiś średni, może dlatego, że się przeziębiłam i katar mnie męczy...
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Pyziulka ja Ci powiem tak: teraz i tak jest moim zdaniem jeszcze za wcześnie i na test i na betę. Jak tak Cię skręca to jak nie wytrzymasz zrób sobie w piątek albo w sobotę test. Ale - żeby nie było zdziwienia jak wyjdzie 1 kreska. Zajmij czymś myśli, nie myśl o tym. Ja bym tak czy siak poczekała. I proszę nie nastawiaj się na ciążę i mężą też uprzedź żeby nie było potem smutku, że @ jednak przylazła... Czego oczywiście Ci nie życzę, niech zoła nie przychodzi
![]() Mam nadzieję że coś z mojej zagmatfanej wypowiedzi jest zrozumiałe ![]() ja siedzę w pracy a strasznie mi się nie chce byle do 21
|
|
#2547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobaczysz ,a lepiej miec dowód "niekłamany" w ręku niż się nakręcać, a potem rozczarowacmój mąż tez za mną chodził i pytał "robimy ten test" bo on i tak wie swoje, ale przeczekalismy do dnia @ i wtedy zobaczysz - czeka Was piękna chwila, ale nie nakręcaj się , proszeeee no i trzymam kciuki zeby nie przylazła @ no i na tą okoliczność specjalnie dla Ciebie
|
|
|
#2548 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze-nie-męża uprzedziłam i w zasadzie cały czas go stopuje No poczekam poczekam, wiem ze macie racje dzieki za ta konstruktywną krytyke i przytrzymanie przy ziemii. dziękuję tez za kciuki Oczywiscie powiem wam jak juz cokolwiek bede wiedziała Co do myślenia o czymś innym - trudno mi o czyms innym myslec bo co chwile mnie mdli i ledwo w pracy siedze a do 20 daleko :/---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
dziekuje bardzo zabieram i chowam głęboko do kieszonki przy brzuszku coby lepiej działało :P
|
||
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra siedzieć tak do wieczora nie?U mnie jeszcze deszcz zaczał padać...
|
|
|
#2550 |
|
Rozeznanie
|
ja pracuję od 12 do 20 codziennie (no od pon do pt) i już sie przyzwyczaiłam
rano wstaje o 6:30 ( no ostatnie 2 dni później bo jakos nie mogę :P ) a chodze spac ok 23 - 24 (no ostatnio ok 22). rano staram sie pouczyć trochę bo egzamion w niedziele i prace porobic bo musze oddac a po pracy starams ie tylko relaksowac nad drutami ![]() ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

To byla ciaza pozamaciczna (najprawdopodobniej). Szczescie w nieszczesciu- uniknelam operacji.

jednak nadal jestem na zwolnieniu (ciąża zagrożona) dzisiejsza wizyta podniosła mnie na duchu, dała trochę pozytywnej energii, bo ostatnio coś mało jej było...

i zostawiam
Ty też?! 

jutro odbieram wyniki, choć sprawdzę już chyba dziś czy są