Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-22, 14:33   #4711
frida110
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
wiesz co to jakies popaprane tam maja zasady chyba - to jest wrecz niemozliwe co piszesz, moze ja oszukali? no nie wiem
przeciez logiczne jest to, ze zasilek na wychowawczym bierze sie dlatego, ze sie jest na wychowaeczym i nie dostaje sie kasy, normalnie u nas jest tak, ze dochody kobiety sa jako utracone gdyz jest ona na tym bezplatnym wychowawczym - po to jest ten zasilek, w jakim celu ktos mialby go brac jesli mialby dochody??? na urlopie wychowawczym sie ich nie ma i to jest podstawa do zasilku
Svinecko zgadzam się z Tobą w pełni. Dla mnie tak samo było to oczywiste, że przecież matka w danym roku idzie na wychowawczy i w danym roku przecież nie zarabia. Ale cóż panie w Mopsie "swoje" wiedziały i były nie do przegadania. Najważniejsze, że to wszystko już za moją siostrą, a przed nią "walka" o przedszkole.

A propos' przedszkola. W przedszkolu do jednej grupy jest tylko jedno wolne miejsce, bo do niej przechodzą dzieci z obecnego żłobka i pozostaje 30 wolnych miejsc (2 grupy po 15 dzieci). A gdzie reszta????? W miejscowości gdzie mieszkamy na 25 tyś. mieszkańców są tylko 2 przedszkola i jedna ochronka u sióstr zakonnych (ale tam sa dzieci tylko z rodzin wielodzietnych)- kiedyś było 5 przedszkoli i dwa osobne żłobki. A teraz to "walka o ogień" z tymi przedszkolami.
Mam nadzieję, że zanim Agatka pódzie do przedszkola to będzie ich trochę więcej.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 14:34   #4712
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
może Svinecka, albo Skierka ... musisz rozpoznać po szczegółach
Już wiem...to skierka

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 14:37   #4713
Wojtusia
Zakorzenienie

KarolinaK dzięki

PS. masz świetny kolor włosów, pasuje ci

Pps. wyslalam zaproszenie do p4v i Unholy reszty narazie nie poznaję ale zaraz moze dojde kto jest kto

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2009-04-22 o 14:43
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 14:40   #4714
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
KarolinaK dzięki

PS. masz świetny kolor włosów, pasuje ci

Pps. wyslalam zaproszenie do pw4 i Unholy reszty narazie nie poznaję ale zaraz moze dojde kto jest kto
Wysłałam Ci ściąge

Dzięki za komplement
Stary 2009-04-22, 14:45   #4715
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny ale z Was fajne laseczki Pooglądałam sobie foteczki, teraz juz wiem kto jest kto (chyba )

Idę zjeść trochę zupy, dzisiaj pomidorowa z makaronem. Drugiego nie robie bo mi sie nie chce Jutro cos wymyslę dobrego.
Mam wielką ochotę na coś słodkiego

Aha zapomniałam napisać, że dzisiaj wzrosło mi cisnienie 140/90 albo to przez pogodę (mama i babcia też mają wysokie) albo to nieszczęsne zatrucie mi sie zaczyna
Muszę na dniach zrobic badanie moczy i zobaczyć czy białka nie mam.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-22, 14:47   #4716
eleeri
Zakorzenienie

Pojadłam i wróciłam
z psem nie idę bo za gorąco i dużo psów teraz wyszło na spacer

Cytat:
eleeri bitki ze schabu?? ja zawsze z wolowiny robie, ostatnio mialam mmmmmmniaaam pyszne, takie mieciutkie, ze sie rozwalaly jak sie tylko widelcem dotknelo mniaaaammm

a rosolek to bym zjadla
mimo, ze wlasnie niedawno wciagnelam kapusniaczek z mlodej kapusty
dlatego pisałam, że "tzw bitki"
za wołowym nie przepadam, a i wieprzowe szybciej sie robi i bardzo lubię do tego brązowy ryż

ale zrobie jutro, bo w lodówce znalazłam piersi z kurczaka i z nich zrobiłam kotleciki

zapraszam na rosołek

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Powysyłam wam zaraz zaproszenia na NK, nie ma co u mnie oglądać ale jak wszyscy to wszyscy żeby nie było że odludek jezdem
a ja będę odludek i będę Was podglądać z ukrycia
zresztą na NK mam chyba tylko 4 zdjęcia

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Ja jestem w pracy ubezpieczona w dwóch ubezpieczalniach. W PZU - składka 42 zł - za urodzenie dziecka 1400 zł i w CU - składka 46 zł i za urodzenie dziecka 1000 zł. PZU ma u mnie w pracy lepszą ofertę, ale musiało w czymś przebić CU więc ubezpieczyłam się w dwóch, a po urodzeniu dziecka zrezygnuję z jednego.

Co do zasiłku wychowawczego i zaświadczeń z Urzędu Skarbowego za poprzedni rok to już całkowita porażka. Moja siostra przed porodem w miarę dobrze zarabiała, jej facet też. (Nie były to jakieś kosmiczne sumy, ale siostra miała na rękę około 1900 zł i jej tż podobnie). Pech chciał, że tuż przed urodzeniem córeczki szwagier miał wypadek w pracy (paskudne złamanie ręki, którego leczenie razem z rehabilitacją trwało dobrze ponad rok), pracę w wyniku tego stracił. Siostra chciała iść na wychowawczy i bardzo liczyła na to 400 zł, bo było im ciężko. Szwagier nie pracował już dobre pół roku, pieniądze były potrzebne zarówno na leczenie jego ręki jak i na małą dzidzię. No i siostrze nie przyznali zasiłku wychowawczego (czy jak to się nazywa) bo nie obchodziło nikogo, że ona w tym czasie ma bardzo złą sytuację finansową i żyją tylko z jakiegoś zasiłku chorobowego jej tż, tylko to, że na zaświadczeniu z US było wykazane, że w tamtym roku dobrze zarabiała i przekroczyła magiczne 504 zł. Paranoja. Dzięki pomocy rodziców jakoś udało im się przetrwac te trudne dni i teraz jest wszystko ok.

Idę jeść barszcz, który zrobił mąż.
No to u mnie gorzej - świnie

Nie wiem jakie są kryteria przyznawania zasiłku na wychowawczym bo niestety i tak nie idę

choć bardzo bym chciała to pensji małża nie wyżyjemy a ja po powrocie straciłabym stanowisko na które pracowałam latami, o ile przyjęliby mnie z powrotem

Zdolnego masz małża

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Mój Tż to coś ostatnio szaleje...właśnie napisał że mam odpoczywać, on będzie o 15.30 i zabiera nas na obiad Co się z nim ostatnio dzieje?
Ty się nie zastanawiaj, Ty się ciesz i korzystaj

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Tak, najtańszy-przynajmniej u mnie.
Siora mi poleciła.Ona to chyba conajmniej 2pralki dziennie wstawia, ale jak wczoraj widziałam jak synek z labradorkiem kula się po podwórku, udaję pieska, grzebie w czarnym piachu itp, to już mnie to nie dziwi
Ładnie pachnie ten proszek-delikatnie.
O ile pamiętam to proszek też mam

reasumując to mam całą półkę środków do prania a prym wiodą te nieszczęsne płatki

Cytat:
no i pada
jade po malego
a u mnie prawie 30 stopni w cieniu.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 14:48   #4717
Wojtusia
Zakorzenienie

Juz z pomocą Karolinak poradziłam sobie i porozsyłałam zaproszenia
Muszę przyznać, że inaczej sobie was wyobrażałam ale zaskoczenie na plus oczywiscie
Stary 2009-04-22, 14:55   #4718
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
a ja będę odludek i będę Was podglądać z ukrycia
zresztą na NK mam chyba tylko 4 zdjęcia
O nie nie Tak to być nie może nie ma podglądania trzeba sie ujawnić

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
reasumując to mam całą półkę środków do prania a prym wiodą te nieszczęsne płatki
Swoją droga to dobrze, że nam o tych płatkach napisałaś napewno ich nie kupie, jeszcze mi sie pralka popsuje A przyznam, że ta glutowata konsystencja nie wyglądała dobrze. I nie wiem czy te rzeczy ci sie wogóle wyprały
Jednak najlepszy jest proszek

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-22, 14:56   #4719
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Juz z pomocą Karolinak poradziłam sobie i porozsyłałam zaproszenia
Muszę przyznać, że inaczej sobie was wyobrażałam ale zaskoczenie na plus oczywiscie
no nieeee - kolejna sliczna dziewczyna
normalnie na naszym watku same modelki sa takich pieknych mamus to ja dawno nie widzialam
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 14:59   #4720
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Właśnie ułamałam kawałek zęba na kamyczkach orzechowych

Svinecka chyba Twój pech zębowy jest zaraźliwy

idę dzwonić do dentysty
oj biedna

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mówicie o zasiłku rodzinnym? to jest zupełnie cos innego niż becikowe?
becikowe nie zależy od dochodów? trzeba złożyć jakieś podanie, zeby dostac becikowe czy po zarejestrowaniu dziecka trzeba tylko czekać na wezwanie?

jak ja się nie łapię w sprawach pieniędzy...
ja pisalam o kasie jaka mozna dostac z PZU.....a becikowego jest 1000zł

Cytat:
w PZU jest ponad 1000
zalezy jaka placisz skladke

Cytat:
wrzucam moj brzus 28 tydzien
oooo super

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość

Ja jestem w pracy ubezpieczona w dwóch ubezpieczalniach. W PZU - składka 42 zł - za urodzenie dziecka 1400 zł i w CU - składka 46 zł i za urodzenie dziecka 1000 zł. PZU ma u mnie w pracy lepszą ofertę, ale musiało w czymś przebić CU więc ubezpieczyłam się w dwóch, a po urodzeniu dziecka zrezygnuję z jednego.
hmmm dziwne ja place 52 zł i moge dostac 700zł- tylko ze ja place 30zł a reszta pracodawca.....
moze ty piszesz ze placisz 42zł a reszta twoj zaklad pracy- 1000zł mozna dostac przy skladce 76zł

Cytat:
Ej, a jak wy sie znalazlyscie na NK, cos mnie chyba ominęło...
mnie chyba tez

ja wrocilam przed chwila, udalo nam sie zalatwic ta sprawe w PZU
tż opalacil sobie 2 skladki z gory za maj i czerwiec, potem przejdzie na grupowe w nowej pracy i dostaniemy na dziecko kase i ja i tż
becikowe bedzie.......i jeszcze z Zusu cos daja tez nie....

lece na dwor-na sloneczko

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

aaa i spotkalam te kolzenke co blizniaki urodzila przed swietami- byla z nimi na spacerku.......boze jakie slodziutkie dzieciaczki!!!! takie malusie!!!
jakos nie moge sobie wyobrazic ze za niedlugo tez bede takie tulic w ramionach

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 15:01   #4721
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
O nie nie Tak to być nie może nie ma podglądania trzeba sie ujawnić

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Swoją droga to dobrze, że nam o tych płatkach napisałaś napewno ich nie kupie, jeszcze mi sie pralka popsuje A przyznam, że ta glutowata konsystencja nie wyglądała dobrze. I nie wiem czy te rzeczy ci sie wogóle wyprały
Jednak najlepszy jest proszek
Wstydam się

ciuszki się chyba wyprały bo piana była jak się prało, wczoraj

spadam bo małż właśnie wrócił

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 15:10   #4722
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
wrzucam moj brzus 28 tydzien
Zapomniałam napisać, bardzo ładny brzuszek Typowo ciążowy ale zgrabniutki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-22, 15:11   #4723
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
no nieeee - kolejna sliczna dziewczyna
normalnie na naszym watku same modelki sa takich pieknych mamus to ja dawno nie widzialam

Dziękuje , a ty tez jestes sliczna
Tez jestem w szoku ze wszystkie mamusie takie ladniutkie

Czekoladka, podaj na priv swoje namiary na NK.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2009-04-22 o 15:12
Stary 2009-04-22, 15:11   #4724
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziekuje Wam bardzo
wiem jest ogromny i kto mnie przebije w tym tygodniu co ja?? nikt!

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Dziękuje , a ty tez jestes sliczna
Tez jestem w szoku ze wszystkie mamusie takie ladniutkie
dzieki
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 15:14   #4725
UnholyOne
Ola-Unhola

Wróciłam, załatwiłam i mam nadzieję, że teraz będzie ok

Svinecka bardzo fajny, pokaźny brzucholek

Ale mamy wątek, cały w laskach nie z tej ziemi. Piękne Mamusie z nas będą
Rozszyfrowywanie troszkę mi zajęło, ale już jest wszystko wiadomo

Idę zajrzec do zamrażarki, bo coś trzeba zrobic na drugie danko. A fasolówka się już kończy
Stary 2009-04-22, 15:14   #4726
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje Wam bardzo
wiem jest ogromny i kto mnie przebije w tym tygodniu co ja?? nikt!
Ja Cie przebiłam bo mój był jeszcze większy
Tak sobie myslę, że wogołe mam największy brzuch na tym wątku 108 cm w pasie na wysokości pepka

Dziewczyny czy oglądacie teraz horrory? Uwielbiam takie filmy ale teraz w ciaży nie wiem czy oglądać. Mam nowy horror " Nieproszeni goście" i nie wiem czy oglądać Ja tam sie nie boje takich filmów ale może Kuba sie przestraszy

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-22, 15:18   #4727
skierka1981
BAN stały

widzę cass, że ty mnie zaprosiłaś tylko jeszcze od kogoś dostałam zaproszenie i muszę dojść któraś ty dzięki

a ja do męża dzwoniłam wyspali się po nocnej pracy i teraz zwiedzają okolice za Gdańskiem. a wieczorem o 20 zaczynają robotę i potem od razu wracaja to będą w domu jakoś rano, a potem weekend wolny (tzn zlot, ale razem tyle czasu pobędziemy )

i zadzwoniła do gminy żeby dopytać o te świadczenia różne. i tak, do becikowego trzeba ksero dowodów + akt urodzenia bobo i to jest u nas 1000. co do rodzinnego to dochody z 2007 zaświadczenie z us i też ksero dowodu z tym że o rodzinne można się już starać w miejscu zamieszkania tylko oni wydadzą zaświadczenie, że u nich nie pobieram. i te rodzinne to 48 na m-c + jednorazowo 1000zł. więc można wyciągnąć 2000. cieszę się bo z dochodami za 2007 rok jeszcze się załapiemy

już doszłam która to która, cass i wojtusia dzięki. poza tym w kompleksy wpadnę przez was. laski że ho ho. a moje zdjęcia to ślubne jeszcze a wtedy ważyłam ok 55 kg, a po ślubie i do ciąży przybyło mi się jeszcze z 10, więc....a teraz dodatkowe 10, ło matko...

my z melką w pasie też 108

co do horrorów to ja też lubię, ale z dystansem podchodzę i jakbym jakiś miała to bym obejrzała z chęcią. już do kina to się boję głównie za wzgl na efekty dźwiękowe.ale w domu...a jak cass obejrzysz ten film ( z tego co kojarzę to w kinach jest??) to napisz czy wart oglądania

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-04-22 o 15:26
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 15:22   #4728
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Tak sobie myslę, że wogołe mam największy brzuch na tym wątku 108 cm w pasie na wysokości pepka

Dziewczyny czy oglądacie teraz horrory? Uwielbiam takie filmy ale teraz w ciaży nie wiem czy oglądać. Mam nowy horror " Nieproszeni goście" i nie wiem czy oglądać Ja tam sie nie boje takich filmów ale może Kuba sie przestraszy

Ja nie lubię horrorów, a jakbym lubiła to bym raczej nie oglądała.
Po co stresów małemu dostarczac. Tak mi się wydaje

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
widzę cass, że ty mnie zaprosiłaś tylko jeszcze od kogoś dostałam zaproszenie i muszę dojść któraś ty dzięki

a ja do męża dzwoniłam wyspali się po nocnej pracy i teraz zwiedzają okolice za Gdańskiem. a wieczorem o 20 zaczynają robotę i potem od razu wracaja to będą w domu jakoś rano, a potem weekend wolny (tzn zlot, ale razem tyle czasu pobędziemy )

i zadzwoniła do gminy żeby dopytać o te świadczenia różne. i tak, do becikowego trzeba ksero dowodów + akt urodzenia bobo i to jest u nas 1000. co do rodzinnego to dochody z 2007 zaświadczenie z us i też ksero dowodu z tym że o rodzinne można się już starać w miejscu zamieszkania tylko oni wydadzą zaświadczenie, że u nich nie pobieram. i te rodzinne to 48 na m-c + jednorazowo 1000zł. więc można wyciągnąć 2000. cieszę się bo z dochodami za 2007 rok jeszcze się załapiemy

No to dobrze, że na drugi tysiaczek się załapiecie.
Czyli jeszcze się załapiesz na okres zasiłkowy 2008/2009 (do 31 października) jeżeli chcą dochody za 2007
Stary 2009-04-22, 15:30   #4729
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Wysłałam Ci ściąge
ja też chce

Cytat:
Pojadłam i wróciłam
z psem nie idę bo za gorąco i dużo psów teraz wyszło na spacer

choć bardzo bym chciała to pensji małża nie wyżyjemy a ja po powrocie straciłabym stanowisko na które pracowałam latami, o ile przyjęliby mnie z powrotem
ja jak sie wybieram z kejterkiem to zazwyczaj wieczorkiem.W lecie inna pora nie jest brana pod uwagę, najwyżej szybkie siku i do domu, a wieczorem, w ciągu całego roku biorę pod uwagę telegazete
Podczas :na wspolnej, 39,5, dr.House, tańca z gwiazdami, super kina itp, nie ma żadnego pieska
Tż mi nie wierzył, w tą zależność i kilka razy poszliśmy o innej porze i się przekonał ze to nie przypadek.

To bardzo smutne co piszesz... , z poworotem do pracy, a chęcia bycia z maleństwem, dlatego ja chcę walczyć o wszelkie zasiłi z waszą pomoca bo widzę ze obcykane jestescie.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
zalezy jaka placisz skladke
hmmm dziwne ja place 52 zł i moge dostac 700zł- tylko ze ja place 30zł a reszta pracodawca.....
moze ty piszesz ze placisz 42zł a reszta twoj zaklad pracy- 1000zł mozna dostac przy skladce 76zł
do tego dochodzą jeszcze indywidualnie wynegocjowane warunki między pracodawacą a zakładem ubezpieczeniowym, ilość pracowników itp

Cytat:
miałysmy równo

Ale dziś się obijam, długo spałam, niby obiad zrobiony, pościele wyprane i rozwieszone, a mam wrazenie jakbym tu cały dzien przesiedziała i nic mi się nie chcę, choć plan był może na łazienkę, może na odkurzenie...ehhh ale leń ze mnie...
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 15:34   #4730
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ja nie lubię horrorów, a jakbym lubiła to bym raczej nie oglądała.
Po co stresów małemu dostarczac. Tak mi się wydaje

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

No to dobrze, że na drugi tysiaczek się załapiecie.
Czyli jeszcze się załapiesz na okres zasiłkowy 2008/2009 (do 31 października) jeżeli chcą dochody za 2007

no jakoś tak, nie znam się na tych przepisach nigdy się o nic nie starałam. czyli jak piszesz że do końca października tzn że wtedy będę musiała dostarczyć zaświadczenie o dochodach już za 2008?? to mi już te 48 zł odleci bo chyba będzie za wysoki dochód ( ale najważniejszy ten 1000)
Stary 2009-04-22, 15:36   #4731
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
my z melką w pasie też 108
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
miałysmy równo
Dziewczyny pokazcie Te brzuszki bo jakoś nie moge uwierzyć, że macie takie wielkie jak i ja

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-22, 15:42   #4732
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
no jakoś tak, nie znam się na tych przepisach nigdy się o nic nie starałam. czyli jak piszesz że do końca października tzn że wtedy będę musiała dostarczyć zaświadczenie o dochodach już za 2008?? to mi już te 48 zł odleci bo chyba będzie za wysoki dochód ( ale najważniejszy ten 1000)
Sa tzw okresy zasiłkowe (od wrzesnia do października) I na taki czas (1 rok) przyznaje się zasiłek rodzinny
Teraz trwa 2008/2009 (do 31.10) i Jeżeli złozysz teraz te wymagane dokumenty( dochody 2007) (im szybciej tym lepiej), to dostaniesz zasiłek rodzinny 48 zł co miesiąc - do końca października. Jak urodzi się Amelka, to idziesz złozyc akt urodzenia itp i wtedy dostajesz dodatek do rodzinnego 1000 zł.
W październiku będziesz musiała złożyc nowe dokumenty o zasiłek rodzinny (48 zł) na nowy okres 2009/2010, ale juz za dochody z 2008 roku - a z tego co piszesz przekroczycie 504 zł i nie będzie Wam przysługiwał.

Oprócz tego dostanecie 1000 zł za urodzenie Amelki, które przysługuje wszystkim bez względu na dochody.

Trochę namąciłam, ale myślę, że jest w miarę klarowne
Stary 2009-04-22, 15:44   #4733
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Dziewczyny pokazcie Te brzuszki bo jakoś nie moge uwierzyć, że macie takie wielkie jak i ja

mówisz - masz tylko marnie mi to wyszło bo sama sobie i telefonem

Zdjęcia-0021.jpg

Zdjęcia-0022.jpg
Stary 2009-04-22, 15:45   #4734
Wojtusia
Zakorzenienie

To ja za chwile wstawie swój brzuszek
Stary 2009-04-22, 15:47   #4735
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Sa tzw okresy zasiłkowe (od wrzesnia do października) I na taki czas (1 rok) przyznaje się zasiłek rodzinny
Teraz trwa 2008/2009 (do 31.10) i Jeżeli złozysz teraz te wymagane dokumenty( dochody 2007) (im szybciej tym lepiej), to dostaniesz zasiłek rodzinny 48 zł co miesiąc - do końca października. Jak urodzi się Amelka, to idziesz złozyc akt urodzenia itp i wtedy dostajesz dodatek do rodzinnego 1000 zł.
W październiku będziesz musiała złożyc nowe dokumenty o zasiłek rodzinny (48 zł) na nowy okres 2009/2010, ale juz za dochody z 2008 roku - a z tego co piszesz przekroczycie 504 zł i nie będzie Wam przysługiwał.

Oprócz tego dostanecie 1000 zł za urodzenie Amelki, które przysługuje wszystkim bez względu na dochody.

Trochę namąciłam, ale myślę, że jest w miarę klarowne

dzięki, tylko teraz nie mogę złożyć o rodzinne bo dochód tylka wtedy na 2 podzielić trzeba a jak na 2 to mi wyjdzie powyżej 504 zł. to złoże w lipcu i najwyżej te 48 zł dostanę do października - dobre i to
Stary 2009-04-22, 15:49   #4736
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
mówisz - masz tylko marnie mi to wyszło bo sama sobie i telefonem
Ej nie masz wcale tekiego dużego Ja mam wiekszy a tez mam 108 cm

A brzuszek śliczny

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-22, 15:54   #4737
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Ej nie masz wcale tekiego dużego Ja mam wiekszy a tez mam 108 cm

A brzuszek śliczny

dzięki no jest te 108, ale się tym nie przejmuję najważniejsze że Amelka ma miejsce i jej tam dorze - mam nadzieję
Stary 2009-04-22, 16:00   #4738
Wojtusia
Zakorzenienie

Zdjecie bylo robione tydzien przed swietami- 90 w pasie to byl chyba 25 tydzien
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuszek.jpg (21,1 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2009-04-22 o 16:05
Stary 2009-04-22, 16:10   #4739
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
kiedy ja taki miałam....mmmm nie pamiętam...

temat zasiłkowy mnie przeraża, ta papierologia itp, ale będzie trzeba się za to zabrać.
Podziwiam was za znajomość prawa, ja sie tym nigdy nie interesowałam bo nie było takiej potrzeby, a teraz czuję ze mnie to przerasta
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 16:37   #4740
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Ładniusi i zgrabniusi Mama ładna to i brzuszek ładny

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości