tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-22, 15:31   #1531
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez littleblackwitch Pokaż wiadomość

gratuluję mojego gustu
normalnie juz Cie lubie kobieto:h ahaha:
Stary 2009-04-22, 18:29   #1532
agata2905
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anastazja1990 Pokaż wiadomość

jaki sposób znalazłaś na twarz??? może coś podpowiesz
oprócz pilingu średnio 3 razy wtygodniu (lub więcej) to polecam bardzo najnowszy krem z Avonu to jest seria Solutions, takie kremy 2w1 i ten mój się nazywa,,Moc Nawilżenia". W jednym opakowaniu jest krem na dzień i krem na noc (2razy po 40ml). Kremy naprawde nawilżają i na twarzy już mi nie zostaje taka jakby ,,skorupka" wysuszonej skóry, tylko mam ładnie gładką buźke
a do ciała polecam (też z avonu) Skin So Soft Perłowe serum do ciała. Nawilża bardziej niż oliwka a nie klei się

Biore dziś (o 23) 3 placebo i póki co na okres się nie zanosi :/ oprócz zwiększonego apetytu na słodycze żadnych objawów :/
agata2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 18:53   #1533
agata2905
Raczkowanie

Dot.: YAZ - gdzie i za ile

w Chorzowie w Aptece na Złotym Rogu są za 40zł. tańszych nie znalazłam :/
Stary 2009-04-22, 19:07   #1534
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

Cytat:
Napisane przez agata2905 Pokaż wiadomość
w Chorzowie w Aptece na Złotym Rogu są za 40zł. tańszych nie znalazłam :/
a nie jezdzisz nigdy do Katowic koło"zaby"?? na Stawowej, tam sa tansze 37.99 dałam
Stary 2009-04-22, 20:10   #1535
noemi_ak
Przyczajenie

Bardzo proszę o pomoc bardziej doświadczone osoby.
To moje pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych. Wczoraj przyjęłam ostatnią tabletkę z hormonem. Czy to normalne, że już dzisiaj pokazał się okres? Zazwyczaj przyjmowałam tabletki o godzin. 19. Dziś o 16 już wystąpiło krwawienie Czy to możliwe, że któraś tabletka się nie wchłonęła? Przy przed ostatniej piłam alkohol, więc może ta? Jest szansa, że jestem w ciąży? Stosunek odbył się 4 dni temu;/
Biorę yaz. Bardzo proszę o pomoc
noemi_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 21:30   #1536
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez noemi_ak Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o pomoc bardziej doświadczone osoby.
To moje pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych. Wczoraj przyjęłam ostatnią tabletkę z hormonem. Czy to normalne, że już dzisiaj pokazał się okres? Zazwyczaj przyjmowałam tabletki o godzin. 19. Dziś o 16 już wystąpiło krwawienie Czy to możliwe, że któraś tabletka się nie wchłonęła? Przy przed ostatniej piłam alkohol, więc może ta? Jest szansa, że jestem w ciąży? Stosunek odbył się 4 dni temu;/
Biorę yaz. Bardzo proszę o pomoc
Jeśli brałaś tabletki regularnie,obyło się bez żadnych ekscesów typu wymioty, biegunka to ciąży byc nie powinno.
Może po prostu organizm już się domagał krwawienia i pojawiło się już przy 1.placebo.
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 21:47   #1537
kika9090
Przyczajenie

Question Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Hej dziewczyny

Jestem nowa i mam takie pytanko Wczesniej bralam yasminelle teraz gin przepisal mi YAZ . Chciałam się dowiedziec czy któras z Was nie orientuje się jaki to ma wpływ na soczewki kontaktowe ?? Bo je nosze . Przeczytałam w encyklopedii leków , że stosowanie YAZ może zmieniać tolerancję na szkła kontaktowe ... I nie wiem co mam robić ..
kika9090 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-22, 21:57   #1538
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kika9090 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Jestem nowa i mam takie pytanko Wczesniej bralam yasminelle teraz gin przepisal mi YAZ . Chciałam się dowiedziec czy któras z Was nie orientuje się jaki to ma wpływ na soczewki kontaktowe ?? Bo je nosze . Przeczytałam w encyklopedii leków , że stosowanie YAZ może zmieniać tolerancję na szkła kontaktowe ... I nie wiem co mam robić ..
Podobno mogą wysuszac oko, więc zmniejsza się komfort. Nie ma tego w ulotce wymienionego skutku ubocznego. To indywidualna sprawa.

Ja noszę soczewki i ostatnio miałam problemy z oczami. Nie mogłam tak długo nosic soczewek, tylko kilka godzin, bo odczuwałam dyskomfort. Ale to też troche przez zmęczenie oczu. Przejrzyj wątek pare stron wstecz.
Stary 2009-04-22, 22:00   #1539
noemi_ak
Przyczajenie

czyli powinnam spokojnie te 4 ndi odpocząć od hormonów i bez zmian zacząć kolejny blister? Bardzo się boję :/
Stary 2009-04-22, 23:05   #1540
agata2905
Raczkowanie

Cytat:
czyli powinnam spokojnie te 4 ndi odpocząć od hormonów i bez zmian zacząć kolejny blister? Bardzo się boję :/
Jeśli brałaś regularnie tabletki to myślę,że spokojnie możesz brać te 4 placebo i potem zacząć nowe opakowanie. Ja po pierwszym opakowaniu dostałam okres przed wzięciem 23 aktywnej tabletki więc naprawde nie masz się co martwić
Nie bój się!
pozdrawiam serdecznie
Stary 2009-04-22, 23:08   #1541
_nietoperek_
Raczkowanie

GG do _nietoperek_

Cytat:
Tak, weź 4 nieaktywne tabletki i zacznij nowe opakowanie. I bez paniki jeśli nie pominęłaś żadnej tabletki nie ma powodu do obaw.
_nietoperek_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-22, 23:47   #1542
noemi_ak
Przyczajenie

Dziękuję bardzo. Dodałyście mi otuchy
Stary 2009-04-23, 07:25   #1543
olka0207
Przyczajenie

Cześć
Jestem na 21 tabletce z 1 blistra i jak dotąd mogę podzielić się następującymi obserwacjami:

1) Plamień nie mam i nie miałam, a już 3 tygodnie biorę tabletki
2) Wydaje mi się,że nie przytyłam ani nie zwiększył mi się apetyt (choć do niejadków nie należałam nigdy )
3) Czuję się na ogół dobrze jeśli chodzi o nastrój i samopoczucie

Są też oczywiście minimalne skutki uboczne:

1) Mam bardzo nabrzmiałe piersi,które bolą przy najmniejszym dotyku
2) Z większą częstotliwością nasilają mi się wzdęcia (brzuch twardy jak kamień,boli przy lekkich uciskach)
3) Czasem mnie trochę mdli (ciąża to raczej nie jest bo dla bezpieczeństwa przy współżyciu z moim facetem używamy póki co dodatkowo prezerwatyw) i jakby brakowało mi powietrza.

Ogólnie nie narzekam ale myślę,że to raczej normalne skutki uboczne opisane zresztą w ulotce. Ciekawa jestem czy dostanę okres po zażyciu ostatniej aktywnej tabletki - mój organizm chyba już się go domaga bo ostatnio bóle brzucha się nasiliły

Mogę powiedzieć,że póki co jestem zadowolona z tabletek :p
olka0207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 10:21   #1544
FaberCastell
Raczkowanie

a ja mam takie pytanie czy bez problemu lekarz pierwszego kontaktu przepisał wam Yaz, gdy mieliście problem z dostaniem się do swojego ginekologa??
FaberCastell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 11:06   #1545
platymeris
Przyczajenie

czesc Dziewczyny,
mam takie pytanie:
biorę Yaz czwarty dzień (pierwsze opakowanie) i jakby 'zatrzymał' mi się okres. Normalnie mam zawsze 6 dni. czy zdarzają się takie rzeczy?
W ciąży na pewno nie jestem

aha! i pierwszą tabletkę wzięłam pierwszego dnia menstruacji.

dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi
platymeris jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-23, 11:12   #1546
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez platymeris Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny,
mam takie pytanie:
biorę Yaz czwarty dzień (pierwsze opakowanie) i jakby 'zatrzymał' mi się okres. Normalnie mam zawsze 6 dni. czy zdarzają się takie rzeczy?
W ciąży na pewno nie jestem

aha! i pierwszą tabletkę wzięłam pierwszego dnia menstruacji.

dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi
Może to właśnie było skrócenie okresu przez tabletki. Tabletki anty regulują cykl, może Twój się właśnie wyregulował

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 16:03   #1547
ciekawaSwiata
Przyczajenie

Juz myslam ze YAz nie zwiekszyl mi apetytu. A to chyba tylko dlatego ze sztywno tzrymalam sie rozpisanej diety. I nie wiem czy jem od soboty jak slon, doslownie wszystko co popadnie czy po prostu z racji ze zauwazylam efekty diety i spoczelam na laurach.
Musze poszuakc jakies nowej, zmienic nawyki i mysle ze powinno byc dobrze. Tylko te plamienia nieszczesne.
Co do cery jak wspomnialam kilka postow powyzej to sie nie pogorszyla. Na co dzien mam cere mieszane z zaskornikami na nosie. Zna ktos dobry sposob na ich zwalczenie??????
Rzeczywiscie wyskoczyl mi jeden wielki pryszcz na policzku co myslalam ze przyslania mi normalnie pole widzenie. Ale rozszerzone pory na czole(skura mieszana) widocznie sie zmiejszyly, Troche jakby mneij bylo naczyek wokol dziurek przy nosie.
A czy pojawily Wam sie przy dotychczasowym trybie zycia lub diecie jakies objawy cellulitu lub roztepy???
Mam pytanko jeszcze jedno czy mozecie polecic jakis dobry preparat na zmniejszenie laknienia????? ja pochlaniam teraz wszystko, raz kanapka, zaraz czekolada i z powroten bulka z szynka itp. Masakra

Jednak bardziej zwale na swoje lakomstwo niz na YAZ tylko i wylacznie
ciekawaSwiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 19:29   #1548
redjelly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciekawaSwiata Pokaż wiadomość
Juz myslam ze YAz nie zwiekszyl mi apetytu. A to chyba tylko dlatego ze sztywno tzrymalam sie rozpisanej diety. I nie wiem czy jem od soboty jak slon, doslownie wszystko co popadnie czy po prostu z racji ze zauwazylam efekty diety i spoczelam na laurach.
Musze poszuakc jakies nowej, zmienic nawyki i mysle ze powinno byc dobrze. Tylko te plamienia nieszczesne.
Co do cery jak wspomnialam kilka postow powyzej to sie nie pogorszyla. Na co dzien mam cere mieszane z zaskornikami na nosie. Zna ktos dobry sposob na ich zwalczenie??????
Rzeczywiscie wyskoczyl mi jeden wielki pryszcz na policzku co myslalam ze przyslania mi normalnie pole widzenie. Ale rozszerzone pory na czole(skura mieszana) widocznie sie zmiejszyly, Troche jakby mneij bylo naczyek wokol dziurek przy nosie.
A czy pojawily Wam sie przy dotychczasowym trybie zycia lub diecie jakies objawy cellulitu lub roztepy???
Mam pytanko jeszcze jedno czy mozecie polecic jakis dobry preparat na zmniejszenie laknienia????? ja pochlaniam teraz wszystko, raz kanapka, zaraz czekolada i z powroten bulka z szynka itp. Masakra

Jednak bardziej zwale na swoje lakomstwo niz na YAZ tylko i wylacznie
Dobry preparat na zmniejszenie laknienia to Linea.A ja stracilam apetyt.Chyba to po Yaz.Dzis wzielam pierwsza tabletke placebo z pierwszego opakowania i czekam na okres.....i jakos nie czuje zeby mial zamiar nadejsc.
Dzis bylam pierwszy raz na solarium od czasu kiedy biore tabletki ,mam nadzieje ze obedzie sie bez zadnych niespodzianek typu plamy i przebarwienia

Edytowane przez redjelly
Czas edycji: 2009-04-23 o 19:31
redjelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 19:44   #1549
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

Cytat:
Napisane przez redjelly Pokaż wiadomość
Dobry preparat na zmniejszenie laknienia to Linea.A ja stracilam apetyt.Chyba to po Yaz.Dzis wzielam pierwsza tabletke placebo z pierwszego opakowania i czekam na okres.....i jakos nie czuje zeby mial zamiar nadejsc.
Dzis bylam pierwszy raz na solarium od czasu kiedy biore tabletki ,mam nadzieje ze obedzie sie bez zadnych niespodzianek typu plamy i przebarwienia
byłam 4 razy w solarium (koncze 3 opakowanie YAZ), narazie nic sie nie dzieje, a na apetyt i schudniecie biore olimp therm II
Stary 2009-04-23, 20:24   #1550
_nietoperek_
Raczkowanie

GG do _nietoperek_

Cytat:
Napisane przez kasiaso Pokaż wiadomość
byłam 4 razy w solarium (koncze 3 opakowanie YAZ), narazie nic sie nie dzieje, a na apetyt i schudniecie biore olimp therm II
Ja też mam od jakiegoś czasu straszny apetyt i pochłaniam wszystko jak odkurzacz ale nie utyłam nawet grama a przydaloby sie tak z 3/4 kg yhh może się jeszcze ruszy w górę.
_nietoperek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 20:49   #1551
Darysiaczek
Raczkowanie

GG do Darysiaczek Wyślij wiadomość przez MSN do Darysiaczek Wyślij wiadomość przez Yahoo do Darysiaczek

jestem na 10tabletce z 2blistra skutków ubocznych brak albo ja ich nie zauważam.. okres dostałam na 3 placebo zaraz po stosunku z moim kochanym diabołkiem i trwal okolo 4dni normalnie według mnie
liblido wzroslo na maxa czuje sie nie wyżyta xD może to tez dlatego że mój miś jest w innym mieście niż ja i nie możemy zaspokoić swoich fantazji odrazu ale generalnie jest jeden za***isty plus tych cudownych pigulek wreszcie moge z czystym sumieniem powiedziec ze SZCZYTUJE czasem smiejemy sie ze tylko mnie dotknie a ja juz mam tzw "szał cipki"xD a twarz poprawila sie nie mam juz tylu zaskornikow i jest duzo duzo lepiej
Darysiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 21:23   #1552
Amani
Zakorzenienie

A mnie dzisiaj czyści niemiłosiernie tabletka na 100% się nie wchłonęła, nie wiem kiedy zażyję kolejną... chyba będę musiała poświęcić jeden blister by był awaryjny

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 21:36   #1553
agata2905
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiaso Pokaż wiadomość
a nie jezdzisz nigdy do Katowic koło"zaby"?? na Stawowej, tam sa tansze 37.99 dałam
chwilowo mam jeszcze odpis do tej jednej apteki, ale możliwe że zaczne kupować w Katowicach. Dziękuje za informacje!
Stary 2009-04-23, 21:42   #1554
agata2905
Raczkowanie

Biorę dziś 4 palcebo (2 opakowania) i dostałam okres <jupi> Niestety jest dość obfity i co gorsze zwijam się z bólu przez cały dzień (wcześniej gdy brałam Yasmin a później yasminelle mój organizm przyswajał je bardzo szybko i bez skutków ubocznych, a tym bardziej bólu brzucha) Niestety Yaz mi nie służy :/ Wezme jeszcze 3 opakowanie i możliwe, że zmienie na Yasminelle.

pozdrawiam serdecznie
Stary 2009-04-24, 10:35   #1555
ciekawaSwiata
Przyczajenie

hej! Mam pytanie co zrobic jesli okres pojawi sie przed wzieciem tabletek placebo? Po prostu kontynuowac jak gdyby nic, tak? Czy sa jakies inne zasady???? Pyatm czysto teoretycznie. Mam nadzieje ze u mnie wszystko przebiegnie prawidlowo czyt. regularnie.

Aha czy jest mozliwosc ze w trakcie placebo okresu nie bedzie i pojawi sie ono dopiero w trakcie barania rozowych tabletek kolejnego blistra???? Tez nalezy kontynuowac normalnie, tak?
Pozdarwiam. Milego dnia

Edytowane przez ciekawaSwiata
Czas edycji: 2009-04-24 o 10:38
ciekawaSwiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 10:41   #1556
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agata2905 Pokaż wiadomość
Biorę dziś 4 palcebo (2 opakowania) i dostałam okres <jupi> Niestety jest dość obfity i co gorsze zwijam się z bólu przez cały dzień (wcześniej gdy brałam Yasmin a później yasminelle mój organizm przyswajał je bardzo szybko i bez skutków ubocznych, a tym bardziej bólu brzucha) Niestety Yaz mi nie służy :/ Wezme jeszcze 3 opakowanie i możliwe, że zmienie na Yasminelle.

pozdrawiam serdecznie
A przy pierwszym opakowaniu krwawienie też było takie bolesne?

Cytat:
Napisane przez ciekawaSwiata Pokaż wiadomość
hej! Mam pytanie co zrobic jesli okres pojawi sie przed wzieciem tabletek placebo? Po prostu kontynuowac jak gdyby nic, tak? Czy sa jakies inne zasady???? Pyatm czysto teoretycznie. Mam nadzieje ze u mnie wszystko przebiegnie prawidlowo czyt. regularnie.

Aha czy jest mozliwosc ze w trakcie placebo okresu nie bedzie i pojawi sie ono dopiero w trakcie barania rozowych tabletek kolejnego blistra????
Pozdarwiam. Milego dnia
Tak, bierzesz dalej normalnie według schematu.
Może też sie zdarzyc, że krwawienie nie pojawi sie na placebo, a dopiero na różowych. Poczytaj o tym w tym wątku i w ulotce.
Pozdrawiam
Stary 2009-04-24, 12:30   #1557
Amani
Zakorzenienie

Niech mnie ktoś okrzyczy, jeśli postępuję źle :
Wczorajsza tabletka (koniec trzeciego rzędu) mi się nie wchłonęła na pewno (w dodatku od rana boli mnie głowa) i upłynęło więcej niż 12 godzin, więc zgodnie z zaleceniami ulotki przechodzę od razu do białych tabletek i potem zaczynam nowy blister. 4 niewykorzystane tabletki z aktualnego opakowania będę miała jako awaryjne Aha, stosuję dodatkowe zabezpieczenie.

EDIT:
Dziewczyny! To, co dzisiaj się ze mną dzieje, to jest masakra... Powinni chyba mnie samą zamknąć w pokoju bez klamek i najlepiej uśpić, żebym sama siebie nie wykończyła... Aż mi wstyd o tym pisać, ale nie mam pojęcia ile razy dzisiaj płakałam. Dosłownie co 10 min, jak małe dziecko. Nie jest to normalne i jest gorzej niż zawsze przed okresem, więc to na pewno wina hormonów (a raczej ich braku z powodu niewchłoniętej tabletki...). Zwariuję

-26kg

Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2009-04-24 o 16:33
Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 18:49   #1558
electric blue
Zadomowienie

ja dziś wzięłam drugą placebo mojego pierwszego opakowania. okresu póki co ani widać ani słychać. Mam nadzieję, że się pojawi
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 18:57   #1559
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

u mnie pojawia siw na 1 rozowej z kolejnego opakowania
Stary 2009-04-24, 21:36   #1560
Rosaline
Zadomowienie

a ja wzięłam dziś 4. placebo trzeciego opakowania i w końcu się pojawił bo już się niecierpliwiłam...

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości