Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-23, 08:54   #4831
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
u mnie dokładnie tak samo ... i jeszcze czasem tak wypnie tyłek ze mam taką twardą górkę z prawej strony brzucha
Mój Mały też lubi czasem co nieco wypiąć , wtedy delikatnie klepię brzuch w tym miejscu i za chwilę się przesuwa .

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cześć, ja już na nogach

coś ostatnio spać nie mogę, nabawiłam sie jakiegoś kataru i zatyka mi w nocy moje nosowe przewody wentylacyjne

raz jedna dziurka, raz druga. Dzisiaj wstałam koło 3, poszłam spać chyba po godzinie jak mi się odetkało i nad ranem powtórka z rozrywki
(...)
u mnie tak samo niby nie leje a jakoś tak dziwnie, pewnie padać zaraz będzie

i 14 stopni jest, może temperatura się jeszcze rozkręci

lecę coś przegryźć bo mnie ssie i z psiurem na spacerek
A ja dzisiaj spałam jak zabita i wstałam tylko raz! siku . Współczuję kataru i nie dziwię się, że ciężko z nim spać .
U mnie za oknem bezchmurnie i słonecznie .

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a ja od niepamietnych czasow podmywam sie normalnym mydlem w kostce i tez nie mam zadnych infekcji

jakos te wszystkie zele do kapieli i higieny intymnej mam wrazenie, ze nigdy nie sa splukane do konca
A to akurat jest niesamowite, bo te mydła są zasadowe, a żele kwaśne - takie jak środowisko pochwy i okolic intymnych.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 08:55   #4832
frida110
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Dzień dobry Dzisiaj znów trochę późno, ale jestem już po śniadanku,porannych zakupkach i odwiedzinach w spółdzielni

Ja Agatkę czuję po prawej stronie

Za oknem niefajna pogoda. Szaro, leje i w dodaktu jest zimno. Dzisiaj idziemy z tż na ściągnięcie szwów z nogi i zobaczymy co powie lekarz.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 08:56   #4833
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wiesz ja zawsze sciagam sluchawke prysznica i dokladnie wyplukuje tam woda
ale co myslisz, ze ja sie nie splukuje? hehe
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A to akurat jest niesamowite, bo te mydła są zasadowe, a żele kwaśne - takie jak środowisko pochwy i okolic intymnych.
ja nie wiem jakie one sa ale tak mi po prostu pasuje i tyle
jakos nie czuje sie domyta po tych specyfikach, nie wiem czemu, tak mam po prostu
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 09:00   #4834
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

to znalazłam na babyonline:

Pod wpływem hormonów zmienia się pH pochwy, która staje się teraz bardziej podatna na infekcje grzybicze i bakteryjne. Ich powikłaniem może być przedwczesne pęknięcie pęcherza płodowego oraz przedwczesny poród. Ryzyko jest większe w przypadku niewłaściwej higieny intymnej. Nie tylko brak higieny jest groźny ale i jej nadmiar - częste używanie detergentów może bowiem zaburzać naturalną florę bakteryjną pochwy i sromu i w efekcie również prowadzić do rozwoju choroby. W ciąży absolutnie zabronione jest przeprowadzanie irygacji pochwy i wszelkie nie skonsultowane z lekarzem zabiegi.

Jak się podmywać?
Najlepiej podmywać się dwa razy dziennie używanym dotychczas łagodnym płyn do higieny intymnej. Zrezygnuj z detergentów, które mogą wpływać na zmianę flory bakteryjnej krocza i pochwy. To nieprawda, że w ciąży nie wolno się kąpać! Kąpiel działa teraz bardzo relaksująco! Dbaj jednak o to, by nie była to gorąca kąpiel, która podniesie temperaturę Twojego ciała, bo to może być potencjalnie niebezpieczne dla przebiegu ciąży. By do tego nie doszło, lepiej nie rozgrzewać w wannie brzucha i nie siedzieć w wodzie dłużej niż 10-15 minut.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
ale co myslisz, ze ja sie nie splukuje? hehe
no tak nawet nie pomyslalam.......napisala m tylko jak ja to robie.......bo jak sluchawka nie wyplucze, tylko stoje pod prysznicem to tez mam wrazenie ze ten zel jest nie wyplukany....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 09:05   #4835
magi77
Wtajemniczenie

witamy

Cytat:
to ja mam chyba jakas zła liste z danymi!!
tez mam to samo ubezpieczenie co ty i place 52zł za skladke......
juz sama nie wiem ile dostane
Ja mam ubezpieczenie grupowe w PZU i też płacę 52zł i jak się orientuję to płacą 800zł.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Umowa z PZU jest indywidualna dla każdego zakładu pracy. Poczytałam trochę. My np nie mamy żadnej karencji (taka promocja dla mojego banku ) Czyli jeżeli teraz się zgłaszam do ubezpieczenia i zaczynam dopiero płacic składki, to nie ważne kiedy urodzę wypłacają pieniądze za urodzenie dziecka.
Nie wiedziałam, że to indywidualna sprawa każdego zakładu. U nas jest okres półrocznej (chyba) karencji. Dzięki za wyjaśnienie.

Cytat:
wlasnie patrzylam na stronke PEPCO i znalazlam ze jest w moim pobliskim miescie
bede musiala tam zajrzec
U mnie Pepco niet, nad czym ubolewam...

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Niestety, cisnienie nadal 140/90

Zjadłam u mamy fasolkę po bretońsku i teraz mnie zołądek zaczyna boleć ciażkostrawne to było ale pyszne. Teraz będę cierpieć
Rzeczywiście masz podwyższone ciśnienie, ale nie tak bardzo. Może w ciąży to taki Twój urok, ale wiadomo - lepiej to sprawdzić

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a ja tak nie mam znaczy tak intensywnie jak wy opisujecie
leniwca mam czy co?
czuję ją itp, ale bez większych akcji
powinnam sie martwić?
Ja też mam leniwca

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
ja też uciekam do łóżeczka, tzn, my z Amelką - bez męża do jutra, ale rano będzie ( ja wstane a on pójdzie spać)
dobranoc

ale oczywiście pierwsze co jutro zrobię to wstawię wodę na kawkę i odpalę komputer żeby wejść na wizaz
Ja też tak zaczynam dzionek - kawka i wizaż

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 09:07   #4836
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
witamy

Ja mam ubezpieczenie grupowe w PZU i też płacę 52zł i jak się orientuję to płacą 800zł.

to moze bede miec tak samo jak ty
wiesz mi to w sumie obojetne jaka sume dostane- wazne ze wogole cos daja

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-23, 09:14   #4837
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja nie jestem ubezpieczona w PZU
ale moze na rodzinne sie zalapie i ten 1000 dodatkowy
jesli sie uporam z alimentami

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

ale nuda chyba sie zdrzemne
Stary 2009-04-23, 09:15   #4838
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dzisiaj znów trochę późno, ale jestem już po śniadanku,porannych zakupkach i odwiedzinach w spółdzielni

Za oknem niefajna pogoda. Szaro, leje i w dodaktu jest zimno. Dzisiaj idziemy z tż na ściągnięcie szwów z nogi i zobaczymy co powie lekarz.
Nie marnujesz czasu . Mam nadzieję, że z nogą TŻ-a będzie wszystko w porządku

Cytat:
ja nie wiem jakie one sa ale tak mi po prostu pasuje i tyle
jakos nie czuje sie domyta po tych specyfikach, nie wiem czemu, tak mam po prostu
A ja mam odwrotnie, nie umiem już umyć się mydłem w kostce, nawet rąk, bo w twardej wodzie (taką mamy) zostawia osad i właśnie wtedy czuję, że się nie umyłam .

Cytat:
Ja też tak zaczynam dzionek - kawka i wizaż
A śniadanko?

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-23, 09:19   #4839
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość

To trzymamy za pomyślne wiadomości.

Cytat:
to moze bede miec tak samo jak ty
wiesz mi to w sumie obojetne jaka sume dostane- wazne ze wogole cos daja
Ja też się cieszę, że coś dostanę

Cytat:
a ja nie jestem ubezpieczona w PZU
ale moze na rodzinne sie zalapie i ten 1000 dodatkowy
jesli sie uporam z alimentami
Oby, będę trzymać kciukasy, bo każdy grosik się liczy.
Fajnie, że znależliście wózek i najważniejsze - podoba się TŻ-owi , a zakupki jak zwykle fajowe.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Nie marnujesz czasu . Mam nadzieję, że z nogą TŻ-a będzie wszystko w porządku

A ja mam odwrotnie, nie umiem już umyć się mydłem w kostce, nawet rąk, bo w twardej wodzie (taką mamy) zostawia osad i właśnie wtedy czuję, że się nie umyłam .

A śniadanko?
Zapomniałam dodać, że przed kawką jest mieszanka, o której kiedyś pisałam, żeby łatwiej się wykupkać

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-04-23, 09:19   #4840
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Oby, będę trzymać kciukasy, bo każdy grosik się liczy.
Fajnie, że znależliście wózek i najważniejsze - podoba się TŻ-owi , a zakupki jak zwykle fajowe.
dzieki
no z tym wozkiem to wlasnie nie wiem, jak zobaczylam moj kolor na zywo to sie ponownie zakochalam bo jest tak zywy i piekny, ze masakra, a wozek jest najzgrabniejszy jaki widzialam
ale ten koszyk :/ nie wiem co z nim zrobic
TZ jest napalony na ten wozek
Stary 2009-04-23, 09:21   #4841
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki
no z tym wozkiem to wlasnie nie wiem, jak zobaczylam moj kolor na zywo to sie ponownie zakochalam bo jest tak zywy i piekny, ze masakra, a wozek jest najzgrabniejszy jaki widzialam
ale ten koszyk :/ nie wiem co z nim zrobic
TZ jest napalony na ten wozek
Widziała ten wózeczek i rzeczywiście koszyk jest nie wielki, ale nie wiem czy to aż taki duży minus. Jak myślisz po doświadczeniach z pierwym synkiem, no i wózkiem ?

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-04-23, 09:27   #4842
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mamuski ktore kupijecie ciszki w pepco....powiedzcie czy te ubranka sa dobrej jakosci??
bo znajoma powiedziala mi ze owszem sa tanie , ale po paru praniach sa jak szmaty

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-23, 09:30   #4843
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Widziała ten wózeczek i rzeczywiście koszyk jest nie wielki, ale nie wiem czy to aż taki duży minus. Jak myślisz po doświadczeniach z pierwym synkiem, no i wózkiem ?
no wlasnie po swoim doswiadczeniu wiem, ze koszyk sie przydaje - wiesz jak ide teraz z malym na spacer bez wozka to biore do reki np kurtke i w siatce mam kupione picie, chrupki itp....a jak pchasz wozek to juz raczej nie masz jak trzymac innych rzeczy i wpychasz wszystko do koszyka, czyli np kurtke, picie, pieluche, kocyk do przykrycia, pokrowiec.......zawsze sie cos znajdzie co trzeba tam wlozyc zeby nie nosic w rekach - a tym bardziej jak bede musiala isc z wozkiem zrobic zakupy na obiad

w sumie jest w zestawie ten plecak co sie wiesza na raczce - no ale nie wiem

i jak Ci sie podobal na zywo? a jaki kolor widzialas? ja widzialam juz wszystkie na zywo i zielony jest cudo, a po nim jest niebieski tez ladny ale ja mam wstret
Stary 2009-04-23, 09:30   #4844
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam dodać, że przed kawką jest mieszanka, o której kiedyś pisałam, żeby łatwiej się wykupkać
Jako śniadanko, tak? To dobrze

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-23, 09:31   #4845
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
mamuski ktore kupijecie ciszki w pepco....powiedzcie czy te ubranka sa dobrej jakosci??
bo znajoma powiedziala mi ze owszem sa tanie , ale po paru praniach sa jak szmaty
nie wiem, nie pralam jeszcze - ale material jest jak kazdy inny wiec co moze sie z nim stac

poza tym ile razy to wypierzesz? zalozysz 2-3 razy maluchowi i wyrosnie
Stary 2009-04-23, 09:38   #4846
zioła
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wczoraj zasnąć nie mogłam, poczułam pierwsze kopniaki. Synuś wyraźnie się rozbestwił i nie dawał nam spać. Brykał i przyłożył tatusiowi w ucho Wiem, że jestem daleko w tyle za Wami, ale co tam... pochwalić się musiałam
Wczoraj znowu mieliśmy dzień bieganiny. Pojechaliśmy do outletu i kupiliśmy pierwsze bodziaki dla maluszka, ja sobie staniki i jakieś inne rzeczy
Mąż był wściekły, bo głównie pojechaliśmy po rzeczy i buty dla niego, a on sobie nic nie znalazł. Jest jednak zachwycony ciuszkami dla syna, głównie dlatego że są w kolorystyce, którą on toleruje.
Nawet sam znalazł bodziaka z ślimaczkami, z czego był baardzo dumny.
Dziś po pracy pędzimy do hurtowni po roślinki, bo robimy rodzicom etapami -tzn. raczej w weakendy- ogród Nie mogę się doczekać, chociaż pewnie też wrócimy ok dziewiątej i będę wycieńczona

Cytat:

ja tez uslyszalam to 1 raz.........ale wczoraj wieczorem przegladalam stronki dla kobiet w ciazy i wszedzie pisza ze w ciazy nalezy dbac o higiene bardziej niz przed......zeby uzywac łagodnych zeli do higieny intymnej lub szare mydlo"Bialy jelen".....
wszelkie inne detergenty i mydla zabijaja flore bakteryjna pochwy
ja uzywam tego samego zelu co zawsze i jak dotad zadnej infekcji ani zapalenia nie mam- a lekarz bada mnie co 3 tygodnie!! na nastepnej wizycie zapytam o to i dam wam znac.....
Czekoladko, ja usłyszałam coś takiego od mojego lekarza na jednej z pierwszych wizyt.

Edytowane przez zioła
Czas edycji: 2009-04-23 o 09:39
zioła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 09:39   #4847
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie po swoim doswiadczeniu wiem, ze koszyk sie przydaje - wiesz jak ide teraz z malym na spacer bez wozka to biore do reki np kurtke i w siatce mam kupione picie, chrupki itp....a jak pchasz wozek to juz raczej nie masz jak trzymac innych rzeczy i wpychasz wszystko do koszyka, czyli np kurtke, picie, pieluche, kocyk do przykrycia, pokrowiec.......zawsze sie cos znajdzie co trzeba tam wlozyc zeby nie nosic w rekach - a tym bardziej jak bede musiala isc z wozkiem zrobic zakupy na obiad

w sumie jest w zestawie ten plecak co sie wiesza na raczce - no ale nie wiem

i jak Ci sie podobal na zywo? a jaki kolor widzialas? ja widzialam juz wszystkie na zywo i zielony jest cudo, a po nim jest niebieski tez ladny ale ja mam wstret
Wózek bardzo ładny, taki mały i zgrabny, a przedewszystkim leciutki. Ja widziałam niebieski, a raczej taki lekko w turkusik wpadał. Mi też niebieskie wózki nie za bardzo leżą... Zielony ładny, ale tylko na zdjęciu widziałam. A wolałabyś na kołach piankowych czy te tylne pompowane?

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-04-23, 09:40   #4848
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witaj ziola
gratuluje pierwszych kopniakow i zakupow
co tak rzadko do nas zagladasz?
Stary 2009-04-23, 09:41   #4849
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Jako śniadanko, tak? To dobrze
Tak, takie lekkie, jak ja to mówię, przedśniadanie. Śniadanie właściwe to później

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-04-23, 09:45   #4850
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Wózek bardzo ładny, taki mały i zgrabny, a przedewszystkim leciutki. Ja widziałam niebieski, a raczej taki lekko w turkusik wpadał. Mi też niebieskie wózki nie za bardzo leżą... Zielony ładny, ale tylko na zdjęciu widziałam. A wolałabyś na kołach piankowych czy te tylne pompowane?
no wlasnie ten niebieski ma ladny odcien ale ja niebieskiemu mowie stanowcze nie
w ogole teraz mam takie zboczenie, ze synek bedzie caly zielony

a ten zielony vector jest po prostu boski - w ogole na zdjeciach nie widac jaki ma rzeczywiscie kolor, ta gora jest laczona taki ladny zielony z takim jasniejszym zielonym ale zywym na maksa, tego na zdjeciach nie widac, a dol nie jest szary tylko taki ciemny brudny zielony tez - no kolor jest powalajacy, zaden wozek nie ma takiego zywego koloru

a kupic chce oczywiscie na pompowanych - i do tej wersji jest ten plecaczek
Stary 2009-04-23, 09:49   #4851
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj zasnąć nie mogłam, poczułam pierwsze kopniaki. Synuś wyraźnie się rozbestwił i nie dawał nam spać. Brykał i przyłożył tatusiowi w ucho Wiem, że jestem daleko w tyle za Wami, ale co tam... pochwalić się musiałam
Wczoraj znowu mieliśmy dzień bieganiny. Pojechaliśmy do outletu i kupiliśmy pierwsze bodziaki dla maluszka, ja sobie staniki i jakieś inne rzeczy
Mąż był wściekły, bo głównie pojechaliśmy po rzeczy i buty dla niego, a on sobie nic nie znalazł. Jest jednak zachwycony ciuszkami dla syna, głównie dlatego że są w kolorystyce, którą on toleruje.
Nawet sam znalazł bodziaka z ślimaczkami, z czego był baardzo dumny.
Dziś po pracy pędzimy do hurtowni po roślinki, bo robimy rodzicom etapami -tzn. raczej w weakendy- ogród Nie mogę się doczekać, chociaż pewnie też wrócimy ok dziewiątej i będę wycieńczona

Czekoladko, ja usłyszałam coś takiego od mojego lekarza na jednej z pierwszych wizyt.
zioła, co to znaczy "daleko za nami"? Przecież kopniaczki to bardzo ważne wydarzenie, takie piękne , gratuluję .
Jak będziesz miała chwilkę, to pokaż Wasze zakupy .

Cytat:
Tak, takie lekkie, jak ja to mówię, przedśniadanie. Śniadanie właściwe to później
To dobrze, śniadanie trzeba jeść, żeby dzidziuś miał energię od rana i mamusia też .

A nasz Kuba wczoraj wieczorem, jak już położyłam się spać, dał taki popis tańców brzuszkowych, że ho ho , normalnie byłam w szoku, bo jeszcze tak mocno nie brykała, Rybka moja kochana .

Syla, babo jedna, no odezwij się

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-04-23 o 09:50
Stary 2009-04-23, 09:49   #4852
zioła
Zakorzenienie

Cytat:
witaj ziola
gratuluje pierwszych kopniakow i zakupow
co tak rzadko do nas zagladasz?
Dzięki Zaglądam często, tzn. zawsze i tylko rano, bo później w pracy i po pracy nie mam czasu na komputer
Cytat:
A wiesz co dziś zrobiłam? Zjadłam śniadanko przed wyjściem do pracy, i właśnie wchrupałam wszystko co miałam naszykowane na drugie śniadanie i napady głodu w pracy Czyli kanapki, jogurt, banan...no i co ja teraz zrobię do godz. piętnastej ?

Powinnam mieć aparat od wczoraj w torbie, jak wyszperam i pomniejszę, to wkleję zdjęcia ciuszków maluszka
Stary 2009-04-23, 09:50   #4853
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez uslyszalam to 1 raz.........ale wczoraj wieczorem przegladalam stronki dla kobiet w ciazy i wszedzie pisza ze w ciazy nalezy dbac o higiene bardziej niz przed......zeby uzywac łagodnych zeli do higieny intymnej lub szare mydlo"Bialy jelen".....
wszelkie inne detergenty i mydla zabijaja flore bakteryjna pochwy
ja uzywam tego samego zelu co zawsze i jak dotad zadnej infekcji ani zapalenia nie mam- a lekarz bada mnie co 3 tygodnie!! na nastepnej wizycie zapytam o to i dam wam znac.....
Ja uzywam płynu do higieny intymnej z Ziaji i nie narzekam, a uzywam go odkąd pamiętam

żadnych zapaleń w sumie to nie miałam tylko czasami załapałam sie na grzybka
teraz też nie zamierzam zmieniać na inny

zresztą działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie oraz kojąco na zaczerwienienia i otarcia

Cytat:
U mnie Pepco niet, nad czym ubolewam...

Ja też mam leniwca
u mnie też nie ma

mój też oszczędnie dozuje kopniaki
choć wczoraj wieczorem dostał jakiegoś "pałera" i nie mogłam zasnąć tak się tłukł a akurat wczoraj byłam bardzo zmęczona.

Połozyłam rękę małża na swoim brzuchu z nadzieją że sie uspokoi i po raz pierwszy tak mocno skopał tatusia, że małż był w szoku

nie mógł sie nadziwić, że On tak mocno wierzga bo Młody zawsze siedział jak mysz pod miotłą jak tylko małż przykładał rękę, no i wczoraj się mu w końcu dostało

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 09:52   #4854
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no wlasnie syla nas podglada a tez sie wstreciuch nie odzywa

ja napad glodu mialam wczoraj - jadlam i jadlam wszystko co bylo pod reka, pozniej az spac nie moglam

yhh chyba jednak sie nie zdrzemne, bo jade do fryzjera (do kolezanki) zeby mi glowe umyla i wyprostowala bo nie mam mocy i napisala mi, ze mam byc o 11 :/
Stary 2009-04-23, 09:58   #4855
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie ten niebieski ma ladny odcien ale ja niebieskiemu mowie stanowcze nie
w ogole teraz mam takie zboczenie, ze synek bedzie caly zielony

a ten zielony vector jest po prostu boski - w ogole na zdjeciach nie widac jaki ma rzeczywiscie kolor, ta gora jest laczona taki ladny zielony z takim jasniejszym zielonym ale zywym na maksa, tego na zdjeciach nie widac, a dol nie jest szary tylko taki ciemny brudny zielony tez - no kolor jest powalajacy, zaden wozek nie ma takiego zywego koloru

a kupic chce oczywiscie na pompowanych - i do tej wersji jest ten plecaczek
Widzę, że zakochałaś się w nim Oblukała ten plecaczek przed chwilą, spory się wydaje

Cytat:
zioła, co to znaczy "daleko za nami"? Przecież kopniaczki to bardzo ważne wydarzenie, takie piękne , gratuluję .
Jak będziesz miała chwilkę, to pokaż Wasze zakupy .

To dobrze, śniadanie trzeba jeść, żeby dzidziuś miał energię od rana i mamusia też .

A nasz Kuba wczoraj wieczorem, jak już położyłam się spać, dał taki popis tańców brzuszkowych, że ho ho , normalnie byłam w szoku, bo jeszcze tak mocno nie brykała, Rybka moja kochana .

Syla, babo jedna, no odezwij się
Uwielbiam takie popisy tańców Sama radość.

Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
Dzięki Zaglądam często, tzn. zawsze i tylko rano, bo później w pracy i po pracy nie mam czasu na komputer

A wiesz co dziś zrobiłam? Zjadłam śniadanko przed wyjściem do pracy, i właśnie wchrupałam wszystko co miałam naszykowane na drugie śniadanie i napady głodu w pracy Czyli kanapki, jogurt, banan...no i co ja teraz zrobię do godz. piętnastej ?

Powinnam mieć aparat od wczoraj w torbie, jak wyszperam i pomniejszę, to wkleję zdjęcia ciuszków maluszka
Hmmm, to może wyskocz i coś dokup do jedzonka, bo trudno tak do piętnastej będzie wytrzymać.

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Ja uzywam płynu do higieny intymnej z Ziaji i nie narzekam, a uzywam go odkąd pamiętam

żadnych zapaleń w sumie to nie miałam tylko czasami załapałam sie na grzybka
teraz też nie zamierzam zmieniać na inny

zresztą działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie oraz kojąco na zaczerwienienia i otarcia

u mnie też nie ma

mój też oszczędnie dozuje kopniaki
choć wczoraj wieczorem dostał jakiegoś "pałera" i nie mogłam zasnąć tak się tłukł a akurat wczoraj byłam bardzo zmęczona.

Połozyłam rękę małża na swoim brzuchu z nadzieją że sie uspokoi i po raz pierwszy tak mocno skopał tatusia, że małż był w szoku

nie mógł sie nadziwić, że On tak mocno wierzga bo Młody zawsze siedział jak mysz pod miotłą jak tylko małż przykładał rękę, no i wczoraj się mu w końcu dostało
U mnie jest tak, że jak małż przykłada rękę do brzuszka, to synek spokojny, respekt czuje do tatusia Tylko tatuś smutny.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-04-23, 10:05   #4856
eleeri
Zakorzenienie

Nie chce mi się prasować

nie chcem ale muszem

nie wypiorę dzisiaj nic bo zaraz pewnie będzie lało, a miałam juz pomysł na te podłe płatki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 10:05   #4857
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Widzę, że zakochałaś się w nim Oblukała ten plecaczek przed chwilą, spory się wydaje
nom
plecaczek jest sredni - w srodku jest jeszcze mata do przewijania, tak sobie mysle, ze zmiesci sie tam butelka, pieluszka, husteczki.....a do kosza kocyk
hehe
kurtke zawsze mozna jakos na wozku polozyc
aha jescze w pokrowcu do gondoli jest spora kieszen na zamek
i daja tez folie przeciwdeszczowa do kompletu
same plusy.....tylko ten koszyk
Stary 2009-04-23, 10:09   #4858
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cześć mamusie
Ja juz nawet po sniadanku, jakoś zprawnie mi dzisiaj poszło
Nawt sie wyspałam mimo, że 3 razy w nocy wstawałam do toalety. chyba juz mówj organizm sie przyzwyczaił.

Cytat:
kurcze wlasnie sobie siedze i czuje nagle, ze mam mokro na koszuli, patrze a tu plama na wysokosci piersi - pierwsza siara, poszlo
Ale masz fajnie ja tez chce mieć juz siarę

Cytat:
a ja od niepamietnych czasow podmywam sie normalnym mydlem w kostce i tez nie mam zadnych infekcji

jakos te wszystkie zele do kapieli i higieny intymnej mam wrazenie, ze nigdy nie sa splukane do konca
Kiedys jak zabrakło mi płynu umyłam fredkę zwykłym mydłem...jakie ja katusze w nocy przechodziłam, szczypało mnie, piekło, swędziało
Poprostu od takiego mydła zmienia sie pH w pochwie i nietrudno o infekcję. Teraz mam zapas płynów a najbardziej polecam Lactacyd

Cytat:
Rzeczywiście masz podwyższone ciśnienie, ale nie tak bardzo. Może w ciąży to taki Twój urok, ale wiadomo - lepiej to sprawdzić
No niestety to nie jest u mnie naturalne bo zawsze miałam 120/80.
Dzisiaj mama w pracy więc dopiero wieczorem zmierze ciśnienie.

Cytat:
Ubranka wydaja sie dobrej jakości nie wiem jak to bedzie po praniu ale wydaje mi sie, że maluch szybko wyrosnie z nich i nie zdarzą sie zeszmacić

Czekoladko pytałaś kiedyś czy te ceny ubranek to takie tanie na codzień czy w promocji.
Otórz to co kupiłam ostatnio, czapeczka, body i bluzeczka to normalne ceny ubranek.
Są naprawdę bardzo tanie.

Dzisiaj niestety nie wybieram sie na zakupy bo TŻ ma robotę i nie da rady sie wyrwać.
Jutro z rana pojedziemy na badania a potem na zakupki.
Mam juz listę co jeszcze potrzeba więc mam nadzieję, że wszystko pójdzie sprawnie.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 10:11   #4859
zioła
Zakorzenienie

Pajacyk zielo y ju z Wam pokazywalam Szlafrok dostalam od mamy i wyszedl pod kolor koszulek maluszka

A tutaj ciuszki dla przyszlej mamy :
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1776
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bod.jpg (51,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bodzia.jpg (30,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bodzia 2.jpg (22,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szlaf.jpg (27,7 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez zioła
Czas edycji: 2009-04-23 o 10:14
zioła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 10:13   #4860
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

fajne ciuszki a slimaczki boskie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości