mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-23, 10:52   #4291
katarzinka
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Dzwoniłam kilka razy, ale nie odbiera...może już pracuje...
zapisałam się do niego na dziś na 20, wszystko się wyjaśni i proszę o mocne kciuki
zaciśnięte!!!!

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ano właśnie bym zapomniała - już wrzucam

A i powiem Wam, że ten fatty jest boski - można przewrócić na bok i całkiem się na nim położyć (od tyłka w górę) - ale dla mnie super rozwiązanie, bo przynajmniej alternatywa dla łóżka, które czasem mi się nudzi
ładne wdzianka
i najważniejsze, ze się w nich dobrze czujesz , ja akurat nie trawie różowego, ale na zdjęciu się prezenci fajnie
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 10:56   #4292
klaudiaaa86
Zadomowienie

Miss hot fajne ciuszki, mi sie podoba najbardziej ta czarna Roz do mnie jakos nie pasuje, ale mam pare ubran tez w tym kolorze... Ja mam wiekszosc ze wzorkami jakies, malo jednokolorowych

Kurde, przed ciaza uzywalam Antidrala i bylam b. zadowolona, stosowalam tak 2 razy w tyg (a dodam ze to srodek przeciwko poceniu sie) a teraz sobie kupilam i nie potrafie go uzywac. Szczypie mnie wszystko tak ze nie mozna wytrzymac, zapuscilam CUDNE wlochy bo nie mozna na ogolona skore ale to nic nie daje, w nocy sie budzilam zeby to zmyc i teraz kurde nie wiem dlaczego, nie wyobrazam sobie lata bez tego srodka Macie jakies inne spoosby? Tymbardziej ze wydaje mi sie ze wiecej sie poce teraz w ciazy

co do puffy to Tz zawsze taka chcial, zeby mogl siasc przed Tv z browarkiem ,chipsami i sie w niej wylegiwac

a co do dresow to jeszcze mam pytanie, bo jednak jedna pare skroce- czy np za miesiac albo dwa jak bede miala gumke pod brzuchem to nie bedzie mnie cisnelo jak teraz w jeansach? albo na srodku brzucha czy nacisk tez nie bedzie jakis niewygodny?? Pytam doswiadczonych MAMusiek albo Tych ktore juz maja pokazne brzuchole i nosza na i pod pepkiem

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 11:01   #4293
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Kurde, przed ciaza uzywalam Antidrala i bylam b. zadowolona, stosowalam tak 2 razy w tyg (a dodam ze to srodek przeciwko poceniu sie) a teraz sobie kupilam i nie potrafie go uzywac. Szczypie mnie wszystko tak ze nie mozna wytrzymac, zapuscilam CUDNE wlochy bo nie mozna na ogolona skore ale to nic nie daje, w nocy sie budzilam zeby to zmyc i teraz kurde nie wiem dlaczego, nie wyobrazam sobie lata bez tego srodka Macie jakies inne spoosby? Tymbardziej ze wydaje mi sie ze wiecej sie poce teraz w ciazy
A tego środka mozna używać w ciąży? Sama go używałam w lecie raz na jakiś czas (wystarczyła jedna aplikacja na noc i 3 tygodnie spokoju), no i się zmartwiłam, że w czasie ciąży będę musiała go odstawić.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 11:03   #4294
Tequillla
Zadomowienie

miss hot fajne wdzianka, mnie się najbardziej podoba to w kwiaty
Stary 2009-04-23, 11:11   #4295
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
A tego środka mozna używać w ciąży? Sama go używałam w lecie raz na jakiś czas (wystarczyła jedna aplikacja na noc i 3 tygodnie spokoju), no i się zmartwiłam, że w czasie ciąży będę musiała go odstawić.
Dla mnie też jest to złoty kosmetyk - szczególnie na lato
Pogoglowałam i znalazłam http://www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,48,245,7248
http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...w-ciazy-21310/
więc raczej można - spytam się jeszcze mojej ginki na wizycie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 11:21   #4296
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Dla mnie też jest to złoty kosmetyk - szczególnie na lato
Pogoglowałam i znalazłam http://www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,48,245,7248
http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...w-ciazy-21310/
więc raczej można - spytam się jeszcze mojej ginki na wizycie
Też poszukałam informacji w necie. Najlepsze, że jest też ulotka Antidrala i na niej napisano, że "zapytaj lekarza lub farmaceuty". Jak znam życie, pani w aptece odpowie, że musze spytać ginekologa. A mogę to zrobić dopiero za 3 tygodnie. Może jak się stosuje go sporadycznie, to faktycznie nie zaszkodzi dziecku?
Stary 2009-04-23, 11:21   #4297
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochane, moja beta to 13749
w poniedziałek wynosiła 9741 ..
napisałam o tym lekarzowi bo prosił
on mi odpisał
"wskazane usg"
myślicie że coś jest nie tak?
Myślę tak jak dziewczyny, że to zwykłe usg dla potwierdzenia ciąży, takie które każda z nas miała.

Cytat:
Dzwoniłam kilka razy, ale nie odbiera...może już pracuje...
zapisałam się do niego na dziś na 20, wszystko się wyjaśni i proszę o mocne kciuki
ja już zaciskam, a o 20 będę szczególnie mocno o Tobie myśleć i się nie denerwuj.

Cytat:
Jak tydzień temu byłam ważona u gina, a był to 15 tc, ważyłam 66 kg, czyli od początku ciąży przybyło mi gdzieś z 2 kg. Jak siębusze brzuch wygląda jak zwykle - oponka, a dopiero wieczorem mnie wydyma Mało wyglądam na ciążę
No właśnie ja myślałam, że u mnie od razu będzie widać, bo zawsze miałam płaski brzuszek (przeważnie ważyłam 52-54 kg) i teraz widzę, że jest taki "inny" i nawet jeśli niektórzy twierdzą, że wygląda tylko jak "po przejedzeniu" to i tak go dumnie prezentuję i podkreślam

Cytat:
Ano właśnie bym zapomniała - już wrzucam
Fajne te bluzeczki i ta w kwiatki o wiele lepiej wygląda na Tobie niż na zdjęciu z allegro

Cytat:
Mam takie same wątpliwości jak Malin, zawsze używałam Etiaxil i w ciąży boję się go używać - jednak jest mocny a przecież wnika pod skórę a nei pytałam jeszcze w aptece czy nie szkodzi w ciąży, poza tym to pieczenie u Ciebie może być spowodowane właśnie tym, że w ciąży skóra jest wrażliwsza.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 11:24   #4298
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Też poszukałam informacji w necie. Najlepsze, że jest też ulotka Antidrala i na niej napisano, że "zapytaj lekarza lub farmaceuty". Jak znam życie, pani w aptece odpowie, że musze spytać ginekologa. A mogę to zrobić dopiero za 3 tygodnie. Może jak się stosuje go sporadycznie, to faktycznie nie zaszkodzi dziecku?
No to ja wcześniej, bo 5 maja

Stary 2009-04-23, 11:25   #4299
zartownis
Zadomowienie

Dzisiaj bedzie smierc niewiniatek, zamorduje TZ-a, nie zaplacil za TV i za neta za dwa miesiace .Jestem lzejsza o 320eu. Niech on tylko wroci

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
zmieniłam , wyprowadziliśmy się z rotterdamu teraz mam innego huisarts, ale jeszcze z nim bogu dzięki nie miałam doczynienia uufff...

nadal nie mam pojęcia na jakiejs zasadzie zatem cię tam przyjmą, nawet dzwoniłam do mojej teściowej, która jest pielęgniarką i pracuje w szpitalu i pytałam męża i oboje byli troszkę zdziwieni. teściowa powiedziała, że jak lekarz nie będzie zajęty to pewnie przyjmie, ale może się zdarzyć, że w dniu wizyty bez verwijsbrief odeślą.

ja tego nie rozumiem. wiem tylko jak działa tutaj system stąd moje zdziwienie.
Nika czy ty czasem nie szukasz dziury w calym
Jesli TZ dzwonil i nas umowil to jakim sposobem lekarz moze nie miec czasu. TZ mowil, ze nie jedziemy ze wskazniem od ginka, i ze jedziemy z Belgii, wiec babka wiedziala, a jednak nas umowila.
Jesli zmienilas lekarza pierszego kontaktu to czemu do niego nie poszlas? Nie rozumiem. Jesli by mi robili takie trudnosci to bym pewnie juz dawno odwiedzila ubezpieczalnie, tym bardziej , ze jak pisalas placisz 100eu miesiecznie!!! Ja place u siebie tylko 25eu rocznie.
Przyznaj sie do ilu ginkow i szpitali dzwonilas? Bo cos mi sie wydaje, ze nawet nie probowalas?

Cytat:
Cześć
Wrzucam obiecane fotki Okruszka - są trochę niewyraźne, bo mam problem z ustawieniem aparatu
Ale sliczne zdjecia, ja mam ginka za dwa tyg mam nadzieje, ze bedzie USG

Cytat:
'a my tu kurcze mamy tylko holenderskie książeczki, ale ściągne jakieś wierzyki z sieci, mąż będzie czytał po polsku to się Okruszek uśmieje...
Tak, wiem cos o tym jak TZ czyta po polsku to sie posikac mozna to samo z moim wujem

Cytat:
Ja mialam jakis inny srodek (pewnie opakowanie jeszcze gdzies lezy), ale on swedzil, tzn na ogolona skore. A w zasadzie tych srodkow nie uzywa sie po goleniu, trzeba za dwa dni odczekac. Tylko, ze ja go yzywalam jakos ze dwa razy w miesiacu.

a co do dresow to jeszcze mam pytanie, bo jednak jedna pare skroce- czy np za miesiac albo dwa jak bede miala gumke pod brzuchem to nie bedzie mnie cisnelo jak teraz w jeansach? albo na srodku brzucha czy nacisk tez nie bedzie jakis niewygodny?? Pytam doswiadczonych MAMusiek albo Tych ktore juz maja pokazne brzuchole i nosza na i pod pepkiem
Ja mysle, ze kazde spodnie ktore teraz nosisz beda za miesiac, dwa nie wygodne, bo brzuszek Ci sie powiekszy. Moje bojowki ktore kupilam calkiem niedawno juz zaczynaja mi obciskac brzuszek.

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-04-23 o 11:31
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 11:26   #4300
katarzinka
Wtajemniczenie

ja niestety nie jestem w temacie jeśli chodzi o środki które omawiacie - więc nie pomogę, ale jak dacie wskazówki co i jak to zrobie notatki i w razie potrzeby skorzystam, bo nie ma jak rady wizazanek

a za dwa tygodnie USG połówkowe - to bedzie już 21tc, ale to leci
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 11:27   #4301
klaudiaaa86
Zadomowienie

Ja pytalam w aptece, tak sie zlozylo ze farmaceutka byla w zaawansowanej ciazy, zapytala jakiejs szefowej i stwierdzily ze mozna... a ja nie chce byc w lecie GRUBA a na dodatek SPOCONA łakomy kąsek no nie Ale czemu teraz to tak piecze

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
Stary 2009-04-23, 11:30   #4302
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Mnie zawsze swędzi skóra po użyciu Antidrala, ale nie zaraz, tylko po jakimś czasie - budzę się w nocy, bo czuję, jakby ktoś mi igły wbijał pod pachami. Ale to mija i potem jest bosko
Stary 2009-04-23, 11:34   #4303
klaudiaaa86
Zadomowienie

Swedzenie jest znosne ale pieczenie?? Ja mialam zarost tygodniowy specjalnie zostawiony i nic, a pachy cale czerwone... juz posmarowalam przed polnoca jak juz zasypialam na fotelu ale zapomnij, w nocy i tak spac nie szlo zapuszcze znow i sprobuje

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
Stary 2009-04-23, 11:40   #4304
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Swedzenie jest znosne ale pieczenie?? Ja mialam zarost tygodniowy specjalnie zostawiony i nic, a pachy cale czerwone... juz posmarowalam przed polnoca jak juz zasypialam na fotelu ale zapomnij, w nocy i tak spac nie szlo zapuszcze znow i sprobuje
A na co dzień jakiego dezodorantu używasz? Bo ja sięgam po delikatne typu Dove czy nivea pearl lub z Oriflame taki różowy z jedwabiem. Skóra jest wtedy delikatna i niepodrażniona, a w ciąży podobno strasznie się uwrażliwia.
Stary 2009-04-23, 11:41   #4305
Orzeszek.1
Zadomowienie

O to i ja będę miała zaraz USG połówkowe, mam wizytę 9 maja, czyli będę akurat w 20 tc, a USG mam na każdej wizycie. W tą sobotę idę robić badania, w poniedziałek wyniki, ciekawe czy wsio ok. Powiem Wam, że przy drugiej ciąży bardziej się stracham o wyniki badań niż przy pierwszej - a powinno być raczej odwrotnie )

Dziś piękna u nas pogoda, słoneczko świeci, a my relaksujemy się na balkonie (wszystkie 4: ja, bobo, Gabi i pies - saamee baby hihi), po obiadku spacerek

A co do dresików, ostatnio kupiłam sobie jedną parę na allegro, bo wszystkie dresy jakie mam zatrzymują mi się pod brzuchem i straznie uwierają, dlatego kupiłam sobie ciążowe z pasem na brzuszek, dziś ma przyjść przesyłka.

I jeszcze coś nt antyperspirantów - wcześniej używałam nivea pearl, ale strasznie wysuszał mi skórę, ale jak zastosowałam nivea dry to wszystko powróciło do normy (a chyba raczej powinno być odwrotnie, bo nivea dry jest ponoć bardziej agresywny).

Edytowane przez Orzeszek.1
Czas edycji: 2009-04-23 o 11:46
Orzeszek.1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 11:46   #4306
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Ja też poluję na ciuchy na Allegro. W sklepach z ciuszkami ciążowymi nic ciekawego nie ma, a ceny koszmarne. Najbardziej potrzebna mi jest jakaś spódnica na lato, a przy okazji jakieś tuniczki.

Czy któraś już kupiła nowe M jak mama? Bo ja rano nie miałam czasu zajrzeć do kiosku, czy już przyszła gazeta.
Stary 2009-04-23, 11:48   #4307
klaudiaaa86
Zadomowienie

Malin, ja mam Dove jasny braz i Nivea , w kulce mam Fa i Nivee tez

Orzeszek pewnie sie doczekac nie mozesz

Ja mam wizyte 6 maja zwykle uSg a 28 maja polowkowe i usg lepsze

a ja dzis od rana siedzialam w szafie i przymierzalam kazda bluzke, spodnie i spodnice pokolei.. i o dziwo nie wiele sie nie nadawalo. jeszcze luzu kapeczke mam wiec na lato powinnam miec dosc ubran

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek

Edytowane przez klaudiaaa86
Czas edycji: 2009-04-23 o 11:49
Stary 2009-04-23, 11:50   #4308
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Apropo aukcji - któraś z Was pisała o jeansach kupionych na allegro i jakoś nie mogę ich teraz znaleźć
Pomocy

Edit Czy to te http://www.allegro.pl/item613983300_...nem_roz_m.html ?

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-04-23 o 11:52
Stary 2009-04-23, 11:52   #4309
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
To moze sie uczulilas na ten srodek?
sprobuj jakis inny
Stary 2009-04-23, 11:53   #4310
Orzeszek.1
Zadomowienie

Allegro to świetne miejsce by kupić super ciuszki po okazjonalnej cenie, a przy okazji jak się już znudzą można je sprzedać Ja właśnie tak robię, bo mam od groma ciuchów w których nie chodzę i tak wymieniam sobie co jakiś czas zawartość szafy )
Stary 2009-04-23, 11:58   #4311
klaudiaaa86
Zadomowienie

Miss hot -
http://www.allegro.pl/item610951538_...ka_gratis.html
ja mam te,dzis zawoze skrocic... na mnie troszke wisza, mam chude nozki a one sa dosc szerokie w udach, nawet rozm S ale material przyjemny, w sam raz na lato

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
Stary 2009-04-23, 12:00   #4312
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Apropo aukcji - któraś z Was pisała o jeansach kupionych na allegro i jakoś nie mogę ich teraz znaleźć
Pomocy

Edit Czy to te http://www.allegro.pl/item613983300_...nem_roz_m.html ?
To są właśnie moje. Polecam sprzedawcę
Stary 2009-04-23, 12:01   #4313
Nika1980
Zakorzenienie

jestem szybka , byłam już w urzędzie, wszystko załatwione dziecinnie proste, teraz pędzę pokarmić Okruszka, czas na lunch mniam

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość

Nika czy ty czasem nie szukasz dziury w calym
Jesli TZ dzwonil i nas umowil to jakim sposobem lekarz moze nie miec czasu. TZ mowil, ze nie jedziemy ze wskazniem od ginka, i ze jedziemy z Belgii, wiec babka wiedziala, a jednak nas umowila.
Jesli zmienilas lekarza pierszego kontaktu to czemu do niego nie poszlas? Nie rozumiem. Jesli by mi robili takie trudnosci to bym pewnie juz dawno odwiedzila ubezpieczalnie, tym bardziej , ze jak pisalas placisz 100eu miesiecznie!!! Ja place u siebie tylko 25eu rocznie.
Przyznaj sie do ilu ginkow i szpitali dzwonilas? Bo cos mi sie wydaje, ze nawet nie probowalas?

Tak, wiem cos o tym jak TZ czyta po polsku to sie posikac mozna to samo z moim wujem
no może i masz rację , w końcu ja tu tylko mieszkam i zmagam się z tym systemem dwa lata.

110 eu to podstawowe i jedno z najtańszych ubezpieczeń w Holandii( możesz płacić 10-15 eu taniej , bo ja mam dentyste wliczonego)

nie poszłam do nowego lekarza, gdyż byłam w Polsce i tam się przebadałam i póki co nie ma potrzeby.

a dopytuję się, gdyż słyszę coś takiego pierwszy raz. koniec tematu.

mój mąż bardzo ładnie już czyta po polsku, uczy się polskiego co wieczór , więc aż tak źle nie będzie. jestem z niego bardzo dumna.

lunch!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 12:02   #4314
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Miss hot -
http://www.allegro.pl/item610951538_...ka_gratis.html
ja mam te,dzis zawoze skrocic... na mnie troszke wisza, mam chude nozki a one sa dosc szerokie w udach, nawet rozm S ale material przyjemny, w sam raz na lato
A z tej aukcji to chyba skusiłabym się na białe - akurat na lato.
Stary 2009-04-23, 12:31   #4315
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
z tego co wiem to najbardziej szkodliwy jest pył azbestowy, natomiast sam azbest jak i wyroby azbestowe nie są szkodliwe dla zdrowia.

przecież dziecko w 13 tyg. już jest zdolne do odczuwania emocji matki i chociaż by dlatego dobrze jest wziąć się w garść! nie chciałabym mieć smutnego dzidziusia...
Dokładnie, ze względu na dzidzie wolę wstać, trochę się poruszać, iść na spacer i zobaczyć jak wszystko kwitnie. Nie wyobrażam sobie ciągłego leżenia w łóżku i spoglądania na sufit...

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
A z tej aukcji to chyba skusiłabym się na białe - akurat na lato.
Mnie też białe przypasiły ale póki co nie kupuje bo do lata jeszcze trochę.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
O to i ja będę miała zaraz USG połówkowe, mam wizytę 9 maja, czyli będę akurat w 20 tc, a USG mam na każdej wizycie. W tą sobotę idę robić badania, w poniedziałek wyniki, ciekawe czy wsio ok. Powiem Wam, że przy drugiej ciąży bardziej się stracham o wyniki badań niż przy pierwszej - a powinno być raczej odwrotnie )

Dziś piękna u nas pogoda, słoneczko świeci, a my relaksujemy się na balkonie (wszystkie 4: ja, bobo, Gabi i pies - saamee baby hihi), po obiadku spacerek

A co do dresików, ostatnio kupiłam sobie jedną parę na allegro, bo wszystkie dresy jakie mam zatrzymują mi się pod brzuchem i straznie uwierają, dlatego kupiłam sobie ciążowe z pasem na brzuszek, dziś ma przyjść przesyłka.

I jeszcze coś nt antyperspirantów - wcześniej używałam nivea pearl, ale strasznie wysuszał mi skórę, ale jak zastosowałam nivea dry to wszystko powróciło do normy (a chyba raczej powinno być odwrotnie, bo nivea dry jest ponoć bardziej agresywny).
Ja mam wizytę na 30 akurat w 20 tc. Też mam USG na każdej wizycie, więc lekarz nie umawiał mnie specjalnie na połówkowe.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Malin, ja mam Dove jasny braz i Nivea , w kulce mam Fa i Nivee tez

Orzeszek pewnie sie doczekac nie mozesz

Ja mam wizyte 6 maja zwykle uSg a 28 maja polowkowe i usg lepsze

a ja dzis od rana siedzialam w szafie i przymierzalam kazda bluzke, spodnie i spodnice pokolei.. i o dziwo nie wiele sie nie nadawalo. jeszcze luzu kapeczke mam wiec na lato powinnam miec dosc ubran
Ja robiłam drugi przegląd szafy i letnie rzeczy wywiozłam do siostry-niech sobie w nich połazi Mnie niewiele ubrań zostało, ale tak to jest jak się rzeczy przylegające nosi...
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 12:37   #4316
Nika1980
Zakorzenienie

już wiem czego mi brakuje w ciąży... jajko na miękko bym zjadła.. a nie można, heh

u nas dziś zimno , więc w ogródku nie posiedzę, ale za to może co nie co popracuję , w sobotę mam zajęcia ze studentami i testy zaliczeniowe ale przez to usg nie mogę się na niczym skupić hihi

ja już kupiłam białe spodenki są suuuper wygodne , mam takie białe i grafitowe.

te z allegro też mi się podobają. może potem zamówię, ale póki co mam swoje i dostanęciuszki siostry, więc może mi starczy. za to spódnica mi się marzy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wittebroek.jpg (90,0 KB, 31 załadowań)

Stary 2009-04-23, 12:40   #4317
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

dziewczynki lekarz mi w końcu odpisał tak:
"wzrost powinien być 1,6 do 2 x. Jest mniej, dlatego trzeba sprawdzić"
o 20 mam wizyte
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 12:44   #4318
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
o 20 mam wizyte

kochana , znaczy, że dobry lekarz i chce wszystko posprawdzać. myslę dziś o Tobie cały dzień i cały czas jestem bardzo optymistyczna. i ty sięnie martw , Słonko!

mój okruszek w 7 tyg był za mały prawie o cały tydzień... też mi położna poweidziała , zę usg trzeba powtórzyć, przez 2 i pół tyg zamartwiałam się a okruszek...róśł - najwidoczniej szybko rósł, bo nadrobił.

dzieci rosną jak im się chce...

trzymam dziś mocno kciuki za ciebie, kochana, spróbuj troszkę się zrelaksować

Stary 2009-04-23, 12:48   #4319
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
już wiem czego mi brakuje w ciąży... jajko na miękko bym zjadła.. a nie można, heh

u nas dziś zimno , więc w ogródku nie posiedzę, ale za to może co nie co popracuję , w sobotę mam zajęcia ze studentami i testy zaliczeniowe ale przez to usg nie mogę się na niczym skupić hihi

ja już kupiłam białe spodenki są suuuper wygodne , mam takie białe i grafitowe.

te z allegro też mi się podobają. może potem zamówię, ale póki co mam swoje i dostanęciuszki siostry, więc może mi starczy. za to spódnica mi się marzy
Bardzo fajne spodnie. Ja niestety będę musiała polować bo ta znajoma od której miałam ciuchy wypożyczyć ma siostrę też w ciąży... Co do azbestu wiem, że jest szkodliwy, ale zastanawiam się jak to jest w przypadku ciąży. Z tego co wiem to pył osadza się w płucach ale nigdy nie słyszałam o przenikaniu do innych części ciała.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
o 20 mam wizyte
Wszystko świadczy o tym, że dobrego masz lekarza. Myśl pozytywnie!!!
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 12:50   #4320
zartownis
Zadomowienie

Wygralam batalie z lazienka , znowu blyszczy kupilam nowy srodek do lazienek i naprawde dziala

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ostatnio jak byłam na wizycie u ginki dostałam znowu badanie na krew i mocz ale nic poza tym Mam je zrobić przed następną wizytą czyli to będzie mój 21 tydzień. Zastanawia mnie czy teraz nie powinnam zrobić też badań na tą glukozę i chyba właśnie tak mniej więcej w połowie ciązy powtarza się badanie na toxo i cytomegalię
Wlasnie nie wiem jak to jest z toxo? Bo mo ginek mowil, ze jak ktos jest odporny to juz drugi raz nie zachoruje. Lekarz pierwszego kontaktu mimo odpornosci kazal mi uwazac na to co jem. Co lekarz to inaczej. Postaram sie dzis dodzwonic do lekarza i poprosic o badanie krwi i moczu.

Cytat:
o 20 mam wizyte
Trzymam za wizyte-musi byc dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości