mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-23, 14:28   #4351
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Mnie też białe przypasiły ale póki co nie kupuje bo do lata jeszcze trochę
Jak jeszcze trochę? To już prawie maj, a na południu macie cieplej niż na północy. Ja już latam w tych cieńszych spodniach.

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
dziewczynki lekarz mi w końcu odpisał tak:
"wzrost powinien być 1,6 do 2 x. Jest mniej, dlatego trzeba sprawdzić"
o 20 mam wizyte
Będzie dobrze. Nie martw się na zapas. Nie wszystkie dzieci rosną w rytmie książkowym.

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
a ja ciuszki kupiłam w całkowicie normalnych sklepach - teraz są w modzie sukienki odcinane pod biustem czy tuniki i są po pierwsze ładne, po drugie ze dwa razy tańsze niż w sklepach ciążowych (a tam byłam dwa razy i takich koszmarków to dawno nie widziałam) a jesli poszuka się na wyprzedazach (a teraz większość sklepów ma takowy dział) to kupi się jeszcze taniej np moja sukienka odcinana pod biustem z krótkim rękawkiem za kolana cena 39.90 w kaphal (nie wiem jak to się pisze) a dlatego, że wyprzedażowa i takie zakupy lubię
Ja też szukam ciuszków na wyprzedażach, ale to tylko sukienki i tuniki, a spodni i spódnic już na siebie nie znajdę, więc latam po lumpeksach - tam też ciężko i szperam na Allegro.

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
cholerka czyli ja jestem jedyną bidotą co się dalej męczy z cerą... a to już w sobotę mamy dokłądnie 16 tyg, 4 miesiące i zaczynamy piąty...heh..
Nie jesteś. Ja też nie mam idealnej. Nigdy nie miałam. Będę się musiała wybrać kiedyś do dermatologa, bo nie wiem, co to jest - ani tzw. pajączki, ani trądzik różowaty
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 14:30   #4352
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
To jest jednak jakieś zaświadczenie? Nie chodziło Ci o zwolnienie, prawda?
Ja też dostałam zaświadczenie od lekarza, że jestem w ciąży i to zaniosłam do kadr - chodzi chyba o to, że wtedy jesteś chroniona i przysługują Ci pewne prawa, więc pracodawca powinien o tym wiedzieć, no i u mnie można wtedy wychodzić na wszelkie badania bez problemu.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 14:35   #4353
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Shine ja bym na twoim miejscu sie nie denerwowała, bo mi w moczu też wyszły bakterie bardzo liczne i mi nic lekarz nie powiedział, a pH mam 6,5. Nie martw się na zapas
No to podobnie jak u mnie, lekarz powiedział, że nie ma się czym przejmować. Zresztą mnie wyszły złe przez własną głupotę-dlaczego nikt mi nie powiedział , że nie łapie się pierwszego moczu tylko środkowy ?

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Jak jeszcze trochę? To już prawie maj, a na południu macie cieplej niż na północy. Ja już latam w tych cieńszych spodniach.

Będzie dobrze. Nie martw się na zapas. Nie wszystkie dzieci rosną w rytmie książkowym.

Ja też szukam ciuszków na wyprzedażach, ale to tylko sukienki i tuniki, a spodni i spódnic już na siebie nie znajdę, więc latam po lumpeksach - tam też ciężko i szperam na Allegro.

Nie jesteś. Ja też nie mam idealnej. Nigdy nie miałam. Będę się musiała wybrać kiedyś do dermatologa, bo nie wiem, co to jest - ani tzw. pajączki, ani trądzik różowaty
Fakt, u nas cieplej, ale jedne cieńsze mam, więc poczekam na zakup drugich jak się trochę rozrosnę pluję sobie w brodę bo uświadomiłam sobie, że wywaliłam fajne płócienne spodnie na gumce, ale ja głupia jestem...
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 14:38   #4354
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Fakt, u nas cieplej, ale jedne cieńsze mam, więc poczekam na zakup drugich jak się trochę rozrosnę pluję sobie w brodę bo uświadomiłam sobie, że wywaliłam fajne płócienne spodnie na gumce, ale ja głupia jestem...
no, faktycznie głupota

Ja nie muszę się martwić, że się rozrosnę i nie zmieszczę się w spodnie teraz kupione. Jest w nich jeszczeeee dużo luzuu
Stary 2009-04-23, 14:43   #4355
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaaaniusia Pokaż wiadomość
Wytrzymasz te 3 tygodni, pewnie szybko zleca. Ja wczoraj sie zmartwiłam gdy sobie pomyslałam ze teraz to usg, a potem dopiero pod koniec ciazy. No ale jak sie urodzi to bede jew widziec codziennie

Co do badan to ja przed wczorajsza wizyta miałam robiona morfologie i mocz. Wczoraj dostałam skierowanie tylko na ta glukoze 50. O toksoplazmozie wczesniej pamietałam ze w polowie, ale na wizycie wyleciało mi z glowy, jak w sobote bede u lekarza to sie zapytam czy teraz nie trzeba jej powtórzyc. A ta glukoza mnie przeraza, moze gdyby nie trzebabyło isc na czczo to bym sie nie bała, a tak bez meza na to badanie nie jade, bo sie boje ze zemdleje gdzies po drodze. Mysle ze skierowanie na glukoze dostaniesz jak bedziesz w 21 t.c. własnie po badaniu polowkowym.
Ja też po tym połówkowym usg będę czekać wieczność na kolejne no ale skoro lekarz twierdzi że nie ma sensu robić usg co i rusz to pewnie ma rację....
Musze zapytać ginki o to badanie na toxo i glukozę na następnej wizycie...

[quote=Orzeszek.1;12003410]
Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość

Mieliśmy mieszkać w Bukowinie Tatrzańskiej, ale babeczka miała remont w domu, więc pojechaliśmy do Zakopanego i dobrze zrobiliśmy. Znaleźliśmy fajną kwaterkę
http://www.izakopane.pl/bialydomek/
Wszędzie blisko i 40 zł/os za nocleg (Gabi nam nie policzył ) ), a w Bukowinie miało być 35 zł, tak więc niewielka różnica. Mieliśmy pokój z tarasem w którego rozciągał się fajny widok (w załączniku widok z tarasu), w ogóle na tej ulicy są kwatery z przepięknymi widokami na Tatry. Gospodarz domu przesympatyczny
Fajny widoczek i do Krupówek rzeczywiście bliziutko Muszę z mężem to przedyskutować.... Dzieki Orzeszku za namiary

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ano właśnie bym zapomniała - już wrzucam

A i powiem Wam, że ten fatty jest boski - można przewrócić na bok i całkiem się na nim położyć (od tyłka w górę) - ale dla mnie super rozwiązanie, bo przynajmniej alternatywa dla łóżka, które czasem mi się nudzi
Mi się bardzo podoba ta w kwiaty i różowa Ja tam nie mam nic przeciwko takim żywym kolorom.

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Kurde, przed ciaza uzywalam Antidrala i bylam b. zadowolona, stosowalam tak 2 razy w tyg (a dodam ze to srodek przeciwko poceniu sie) a teraz sobie kupilam i nie potrafie go uzywac. Szczypie mnie wszystko tak ze nie mozna wytrzymac, zapuscilam CUDNE wlochy bo nie mozna na ogolona skore ale to nic nie daje, w nocy sie budzilam zeby to zmyc i teraz kurde nie wiem dlaczego, nie wyobrazam sobie lata bez tego srodka Macie jakies inne spoosby? Tymbardziej ze wydaje mi sie ze wiecej sie poce teraz w ciazy
Klaudiaaa a może teraz w ciąży twoja skóra stała się bardziej wrażliwa? Ja mam problem z balsamami i oliwkami do ciała. Dosłownie od wszystkiego przerazliwie swędzi mnie skóra. Cała półka w łazience róznych specyfików i wszystkie odpadają. Ostatnio kupiłam najzwyklejsza oliwke bambino. Niestety ona też mnie uczula....Już nie mam siły .....

Cytat:
Ja też poluję na ciuchy na Allegro. W sklepach z ciuszkami ciążowymi nic ciekawego nie ma, a ceny koszmarne. Najbardziej potrzebna mi jest jakaś spódnica na lato, a przy okazji jakieś tuniczki.

Czy któraś już kupiła nowe M jak mama? Bo ja rano nie miałam czasu zajrzeć do kiosku, czy już przyszła gazeta.
Ja kupiłam Dzisiaj rano jak poszłam na spacerek kupiłam po drodze. Już połowa przeczytana. Jak zwykle wiele ciekawych artykułów no i płytka z cwiczniami jeszcze jej nie ogladałam ale wieczorkiem na pewno to zrobię i może wkoncu od jutra zaczne cwiczyc

Cytat:

ja kurcze Martusia naprawdę nie wiem o tym azbeście nic , poza tym co mi się o uszka obiło...
ale tak na zdrowy rozum to to, co ty wdychasz idzie też do dziecka, prawda? sama nie wiem, może z tym azbestem jest inaczej. trzeba by lekarza zapytać...

kochana, jedz na zdrówko ja też tak mam ostatnio, że jak tylko odstawię talerz po jedzeniu to już myślę , co by tu jeszcze zjeść..

ja już żyję sobotą... cały tydzień mam taki kompletne problemy z koncentracją...teraz też siedzę i gapię się w notatki na kompie i mam jakąś pustkę w głowie...
dziecko ze mnie inteligencję wysysa i urodę chyba też ( i tak jej niewiele było....) bo nadal mam kłopoty z cerą...
To już tylko dwa dnizleci raz dwa....

A ja już po spacerku. Zaraz biorę się za obiadek
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 14:50   #4356
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam Dzisiaj rano jak poszłam na spacerek kupiłam po drodze. Już połowa przeczytana. Jak zwykle wiele ciekawych artykułów no i płytka z cwiczniami jeszcze jej nie ogladałam ale wieczorkiem na pewno to zrobię i może wkoncu od jutra zaczne cwiczyc
Wyrwałam się z pracy do kiosku, a tu jak na złość dziś jest zamknięty Mam nadzieję, że w drodze powrotnej do domku natknę się na ten egzemplarz z płytą. A w jakiej jest cenie?
Stary 2009-04-23, 14:55   #4357
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
ja niestety też wyglądam okropnie

Dziewczyny nie wiem co się ze mną dzieje, wczoraj tak mnie bolał brzuch, że dostałam biegunki i wymioty z bólu w dodatku mój ciśnieniomierz od wczoraj wykrywa u mnie arytmię serca dziś też boli mnie brzuch i wogóle całą noc przez to nie spałam co się dzieje
o dobrze wiedzieć, że ktoś jeszcze ma kłopoty z cerą...

Pinky, nie mam pojęcia co to może być..nie przytrułaś się czymś? a może leć do lekarza... albo zadzwoń i zapytaj co się dzieje. biegunka + wymioty= odwodnienie, a to niebezpieczne...no i ta arytmia...
dzowń do lekarza pinky, na wszelki wyapdek.

Cytat:
Nika no wreszcie pokazalaś swoj brzuszek - piękny
dziękujemy ja i mój brzuch....aż sięz awstydziliśmy...

Cytat:

ja też latam w cieńszych, są wygodne i lekkie. tylko dziś było zimno. a tak to już maj prawie..

o czyli nie jestem sama ...no u mnie też to jest takie właśnie "niewiadomoco".... ale wygląda nieładnie...

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
J

To już tylko dwa dnizleci raz dwa....
ja ćwiczę z moją książeczką szkoda , że u nas nie ma "M jak mama" ja kupuję"Wij", "Zwanger" - czyta ktoś?

no mam nadzieje, że zleci...

dziewczyny je zarzuciłam pracę umysłową bo i tak mi nie szło i...ogarniam domek...na to mam zawsze energię

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 14:59   #4358
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
wyrwałam się z pracy do kiosku, a tu jak na złość dziś jest zamknięty mam nadzieję, że w drodze powrotnej do domku natknę się na ten egzemplarz z płytą. A w jakiej jest cenie?
4,99
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 15:07   #4359
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Wyrwałam się z pracy do kiosku, a tu jak na złość dziś jest zamknięty Mam nadzieję, że w drodze powrotnej do domku natknę się na ten egzemplarz z płytą. A w jakiej jest cenie?
Mnie właśnie mąż przyniósł, trochę się zlatał bo nigdzie nie było, ale mam

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:

Pinky, nie mam pojęcia co to może być..nie przytrułaś się czymś? a może leć do lekarza... albo zadzwoń i zapytaj co się dzieje. biegunka + wymioty= odwodnienie, a to niebezpieczne...no i ta arytmia...

ja też latam w cieńszych, są wygodne i lekkie. tylko dziś było zimno. a tak to już maj prawie..

o czyli nie jestem sama ...no u mnie też to jest takie właśnie "niewiadomoco".... ale wygląda nieładnie...

ja ćwiczę z moją książeczką szkoda , że u nas nie ma "M jak mama" ja kupuję"Wij", "Zwanger" - czyta ktoś?

dziewczyny je zarzuciłam pracę umysłową bo i tak mi nie szło i...ogarniam domek...na to mam zawsze energię
To zupełnie odwrotnie niż ja-jak tylko słyszę słowo sprzątanie to w momencie opadam z sił
Stary 2009-04-23, 15:09   #4360
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
no a leukocyty, tez mialas wiecej? no bo bakterie moga byc jak sie zle probke zrobi, ale jak jest wiecej leukocytow to znaczy ze cos jest w moczu bo one chca zwalczyc te bakterie
Ja poprzednio miałam za dużo leukocytów, ale podobno źle pobrałam próbkę, po powtórzyłam badanie i już było oki..
Cytat:
Wij? To o takich bezkręgowcach podobnych do stonogi?

Skoro tak się chwalicie ubrankami, to ja Wam pokażę sukienkę, którą w piatek kupiłam... idę po aparat.
Stary 2009-04-23, 15:13   #4361
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

doczekałam się mdłości małe bo małe ale są
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 15:30   #4362
Nika1980
Zakorzenienie

pije ktoś ze mną popołudniową kawusię z mlekiem?

Cytat:

To zupełnie odwrotnie niż ja-jak tylko słyszę słowo sprzątanie to w momencie opadam z sił
a ja lubię ogarniać domek ( bez przesady oczywiście) może ldatego, że mam nowy domek i jeszcze w szystko mi się wydaje takie ładne a jak zmyje na dole drewnianą podłogę pledgem i tak slicznie lśni to aż wzroku nie mogę oderwać.
ja chyba też lubie sam proces sprzątania: jak wszystko wraca do porządku.
jak mam doła, albo mętlik w głowie to sprzątam: i mam wrażenie że w głowie też mi się sprząta...

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

Wij? To o takich bezkręgowcach podobnych do stonogi?

Skoro tak się chwalicie ubrankami, to ja Wam pokażę sukienkę, którą w piatek kupiłam... idę po aparat.
wij znaczy po holendersku "my"

dawaj tą kieckę

Cytat:
doczekałam się mdłości małe bo małe ale są
no kochana, najwyraźniej wszystko jest w porządku...no i nie ciesz się za bardzo tymi mdłościami..po 3 miesiącach będziesz ich miała dość

Stary 2009-04-23, 15:34   #4363
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
pije ktoś ze mną popołudniową kawusię z mlekiem?

a ja lubię ogarniać domek ( bez przesady oczywiście) może ldatego, że mam nowy domek i jeszcze w szystko mi się wydaje takie ładne a jak zmyje na dole drewnianą podłogę pledgem i tak slicznie lśni to aż wzroku nie mogę oderwać.
ja chyba też lubie sam proces sprzątania: jak wszystko wraca do porządku.
jak mam doła, albo mętlik w głowie to sprzątam: i mam wrażenie że w głowie też mi się sprząta...

wij znaczy po holendersku "my"

dawaj tą kieckę

no kochana, najwyraźniej wszystko jest w porządku...no i nie ciesz się za bardzo tymi mdłościami..po 3 miesiącach będziesz ich miała dość
Jak mam problem, albo jestem zła też sprzątam, podobnie jak miałam okres (mąż zawsze z domu zwiewał jak miałam pierwszy dzień) to było wielkie sprzątanie.
Stary 2009-04-23, 15:36   #4364
Shine01
Raczkowanie

ja truje sie zupka w proszku ;] pamietam jak sie ceiszylam z pierwszych mdlosci ;p radosc szybko przechodzi ;p
a jesli chodzi o mocz to wydaje mi sie ze pobralam srodkowy
nie mam ochoty dzis na nic (zdolowana badaniami, do tego chlopak mnie dzis dobil) ale zastanawiam sie czy nie isc poszukac gazetki, bo potem moze jej nie byc jak z plyta to sie mamuski na nia rzuca
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 15:59   #4365
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mam problem, albo jestem zła też sprzątam, podobnie jak miałam okres (mąż zawsze z domu zwiewał jak miałam pierwszy dzień) to było wielkie sprzątanie.

Cytat:
ja truje sie zupka w proszku ;] pamietam jak sie ceiszylam z pierwszych mdlosci ;p radosc szybko przechodzi
bardzo szybko przechodzi hihihi...kurcze cieszę się, że już nie mam mdłości, moje zycie nabrało innego wymiaru

wypiłam kawusię , trzeba sięza coś konstruktywnego zabrać

Stary 2009-04-23, 16:01   #4366
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Nika no wreszcie pokazalaś swoj brzuszek - piękny
Miss Hot makoaron z boczuniem wydrukowałam, zrobię może jutro albo w sobote. Ja za boczuniem nie przepadam co prawda, ale moj mąż -tak. Makaron za to w każdej postaci, wiec spróbuję tego na pewno.

To jest jednak jakieś zaświadczenie? Nie chodziło Ci o zwolnienie, prawda?
A dzwoniłaś do swojego lekarza?
tak jest zaświadzcenie o ciąży i nie chodzi o zwolnienie
Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Ja też dostałam zaświadczenie od lekarza, że jestem w ciąży i to zaniosłam do kadr - chodzi chyba o to, że wtedy jesteś chroniona i przysługują Ci pewne prawa, więc pracodawca powinien o tym wiedzieć, no i u mnie można wtedy wychodzić na wszelkie badania bez problemu.
dokładnie, precious_81 wszsytko wyjaśniła co chciałam napisać
Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Ciężko tak coś radzić, może to zatrucie albo grypa żołądkowa, a masz gorączkę, coś Ci jeszcze dolega? Może zadzwoń do gina albo idź do internisty.
nie mam gorączki, dziś też jest OK, nie mam biegunki ani wymiotów tylko ten ciągnący brzuch
Cytat:

nie zatrułam się niczym bo to było jednorazowe, tylko ten brzuch od czasu do czasu dziś boli, bo wczoraj było okropnie.
Mam leżeć i odpoczywać, zobaczymy czy przejdzie

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 16:01   #4367
Tequillla
Zadomowienie

proszę, moje powiększające się kształty w rozciągliwej kiecce Hmm, nie mam wprawy w używaniu aparatu z samowyzwalaczem i wyszło krzywo, więcej stołu niż mnie, ale brzusio widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7505.jpg (151,9 KB, 43 załadowań)
Stary 2009-04-23, 16:14   #4368
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość

nie zatrułam się niczym bo to było jednorazowe, tylko ten brzuch od czasu do czasu dziś boli, bo wczoraj było okropnie.
Mam leżeć i odpoczywać, zobaczymy czy przejdzie
kochana, to leż, odpoczywaj, relaksuj się, może jutro będziesz się czuła już całkiem dobrze

Cytat:
proszę, moje powiększające się kształty w rozciągliwej kiecce Hmm, nie mam wprawy w używaniu aparatu z samowyzwalaczem i wyszło krzywo, więcej stołu niż mnie, ale brzusio widać
ooooooooooo fajna kiecka....a jaki śliczny brzuszek Tequillko...: love: ma tam dzidzia przyjemnie i przytulnie

piję jogurt a potem idę z konewką w krzaczki podlewać kwiatki w mini-ogródeczku

Stary 2009-04-23, 16:20   #4369
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
ooooooooooo fajna kiecka....a jaki śliczny brzuszek Tequillko...: love: ma tam dzidzia przyjemnie i przytulnie

piję jogurt a potem idę z konewką w krzaczki podlewać kwiatki w mini-ogródeczku
dziękuję
ja też ide podlewać kwiatki, ale na parapecie..
Stary 2009-04-23, 16:20   #4370
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Tequillko, piękny brzuszek! z powodu mojej figury, brzuszka mało co będzie widać przez dłuuugi czas
..Iskierką malutką..

Stary 2009-04-23, 16:22   #4371
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
ja też ide podlewać kwiatki, ale na parapecie..
te na parapecie też muszę podlać... heh
ale najpierw yoghurt.... bleeeeee już mi obrzydł....ale czego się nie robi dla tego maleństwa...

Cytat:
Tequillko, piękny brzuszek! z powodu mojej figury, brzuszka mało co będzie widać przez dłuuugi czas
Aliisanko nigdy nic nie wiadomo.... ale na pewno w ciąży będziesz wyglądać pieknie!

Stary 2009-04-23, 16:23   #4372
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
nadrabiam watek, ale zasuwacie! witam mame z grudnia

odebralam wczoraj wyniki badania moczu i mi wyszlo cos takiego ;(
ph 5,5 (miesiac temu bylo ph7)
Leukocyty 12-15 wpw
Bakterie liczne ;(

w necie wyczytalam ze to swiadczy o jakiejs infekcj bakteryjnej ;( ktos wie cos wiecej na ten temat? wizyta u gina we wtorek, ale chyba padne do tego czasu, jak przeczytalam wyniki to sie poplakalam ;(
Och shine, nie masz się czym przejmować, jak powiedziały dziewczyny, jak trzeba będzie to ginek przepisze Ci leki i zdążysz się wyleczyć przed porodem, RELAX!
Opowiem Ci moją historię z pierwszej ciąży- po badaniu czystości pochwy wyszło że mam gronkowca, gdy zadzwoniłam do ginka, ten odrzekł że on tego nie będzie mi leczył i nie trzeba się tym stresować. Ochhh, jak ja się wściekłam!!! JAK TO NIE BĘDZIE LECZYŁ????? Poszłam do innego - ten przepisał mi antybiotyk. Po jakimś czasie powtórzyłam badanie i...????? WYSZŁO TYM RAZEM ŻE MAM BAKTERIE COLI (a to była końcówka ciąży), Chryste!!! Totalny stres! Poszłam do swojego lekarza prowadzącego (tego, który nie chciał mi leczyć gronkowca) i oto co usłyszałam: ALEŻ CZYM SIĘ PANI PRZEJMUJE!!! W OGÓLE NIEPOTRZEBNIE PANI BRAŁA ANTYBIOTYK, PONIEWAŻ TO ŻE TERAZ PANI NIE WYKRYTO GRONKOWCA, NIE ZNACZY ŻE JEST PANI WYLECZONA, CZY TEŻ ŻE W OGÓLE PANI NA NIEGO CHOROWAŁA - W LABORATORIUM WYSTARCZY DROBNE ZANIECZYSZCZENIE I JUŻ WYCHODZI BŁĘDNY WYNIK. Miałam tylko przed porodem w szpitalu pokazać wyniki badań, żeby mojemu dziecku po porodzie zaaplikowali lek. I tak też się stało Ja nie mam ani gronkowca ani bakterii coli, a mała po porodzie dostała lek

Co do cery, to w końcu poprawiła mi się, ale namęczyłam się troszkę żeby doprowadzić się do normalnego stanu Przede wszystkim koniec makijarzem, a przynajmniej fluidem, duużooo powietrza i clean&clear do mycia twarzy. Pomogło..jak narazie ))

Edytowane przez Orzeszek.1
Czas edycji: 2009-04-23 o 16:27
Orzeszek.1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 16:26   #4373
Nika1980
Zakorzenienie

Orzeszek ale cyrk
czyli może powinnam się cieszyć , że tu nie robią tych badań moczu , bo tylko by był z tym stres...
będęsobie tylko pH kontrolować w domku paskami i tyle... większego wyboru nie mam hehe

Stary 2009-04-23, 16:36   #4374
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Miss Hot makoaron z boczuniem wydrukowałam, zrobię może jutro albo w sobote. Ja za boczuniem nie przepadam co prawda, ale moj mąż -tak. Makaron za to w każdej postaci, wiec spróbuję tego na pewno.
Wydaje mi się, że można to pokombinować z jakimś innym rodzajem mięsa - może szynka

Aliisanka - u mnie też dopiero od niedawna widać brzuszek ciążowy, a sporo jeszcze wylewa się sadełka No ale doczekamy się i my

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 17:43   #4375
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

myślicie że mogę już dziś zabrać męża do gabinetu, czy za wcześnie?
..Iskierką malutką..

Stary 2009-04-23, 17:52   #4376
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
No jasne!!!!!! To będzie dla niego ciekawe doświadczenie
Stary 2009-04-23, 17:55   #4377
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli tylko mąż chce to czemu nie. Mój zdecydował się dopiero w 17 tc a i tak wszedł tylko na badanie USG
Stary 2009-04-23, 17:57   #4378
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Aliisanko różne dziewczyny tutaj mają zdanie na ten temat, ja Ci powiem moje.

mój mążbył ze mną od samiutkiego początku i według mnie dlaczego go nie zabrać?? ma w tym interesie 50 % udziałów.
przechodzenie wspólnie przez blaski i cienie ciąży naprawdę zbliża.
wiem, że wiele dziewczyn ma opory ze względu na usg dopochwowe- mój mąż był ze mną w czasie takiego usg - i to nie ciążowego a po poronieniu- najpierw też poprosiłam aby wyszedł, ale bardzo chciał zostać- i wiesz co...? jestem mu wdzięczna, za trzymanie mnie za rękę , za ciepły uśmiechw tak krępującej i stresującej chwili.
jak go potem zapytałam czy go to nie krępowało to odparł: no przecież to lekarz..nie chcę żebyś przez to przechodziła sama..
bosszzz...ja ja go kocham
na pewno będziesz cała w nerwach przed i w czasie tego usg ( choć nie musisz kochanie) daj mu szansę cię wesprzeć i patrzeć jak tydzień po tygodniu rośnie jego dziecko...

z twoich postów czytam zawsze , że masz czułego i kochanego męża. jeśli chce iść to czemu nie???

moje zdanie. zdecyduj sama

Stary 2009-04-23, 18:04   #4379
aniago25
Zadomowienie

Tequilla ale masz fajny brzuszek a sukienka bardzo ładna
Miss.hot tak mi narobiłaś smaka na ten makaron że jadę do Leclerka na zakupy po składniki i będzie jutro obiadek i może uda mi sie gazetke kupić
Stary 2009-04-23, 18:30   #4380
beata 76
Raczkowanie

witam dziewczynki u nas juz lepiej badania wyszly dobrze ,ospe przechodzilam a co polpascca to mam b duzo przeciwcial nawet jak bym miala to dzidzi nic nie grozi.co do badan to robilam w pl badanie na toxo i wyszlo mi z jestem odporna a w niemczech miesiac temu wyszlo ze nie jestem odporna,dobre nie?w pl zaplacilam 48zl w niemczech place 48euro chcialam zaoszczedzic to se polepszylam.
beata 76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości