|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
Mieszkam obecnie u teściów w miejscowości pod toruniem...tak z 50 km dalej a przeprowadzamy się do domku- bliźniaka w tej samej miejscowości (Cały parter nasz! ) A piętro szwagra i szwagierki. w Toruniu mieszkałam za ta przed ślubem..tak mają mieszkanie moi rodzice. I np. Do Kompletnego remontu mieszkanie 45 m2 z 2pokojami kosztuje 180 tys. Musisz się dobrze porozglądać! A może kupisz mieszkanie też w miejscowości pod torunium?
|
|
#2642 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie było mnie chwilkę, ale już nadrobiłam zaległości Ja w tym cyklu oprócz metforminu zajęłam się mierzeniem temp. i ogólnie obserwuję swój organizm. Zobaczymy czy te obserwacje mi pomogą. Przyznam szczerze, że dotychczas jeszcze nie robiłam "takich" rzeczy, więc krążę trochę poomacku .... No ale.... Dziś jest 7dc ... Staram się nie myśleć zbytnio o tym czy w końcu owulka będzie czy też nie, ale ciężko tak .... Przytulanki dzisiaj już były, żeby na wszelki wypadek nie przeoczyć Niestety w ten weekend mam zjazd więc kolejne przytulanki dopiero w niedzielę, no chyba że mój mężuś nabierze ochoty jeszcze jutro rano |
|
|
|
#2643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
49 m2 - 3 pokoje mieszkanie odświezone 180tyś Juz sie rozgladalismy i takie własnie chcemy na osiedlu tysiąclecia wzglednie koniuchy lub mokre Te okolice uwielbiam i wiem ze tu mieszkania nie sa drogie Kredyt dostaniemy na ok 200 tyś wiec no problem Ale nas interesuje tylko Toruń. Mój jeszcze-nie-mąz jest z okolic Chełmna i w sumie mielibyśmy tam mozliwość zamieszkania, ale wolimy Toruń - tu jest praca i moja rodzina
|
|
|
|
|
#2644 |
|
Rozeznanie
|
Celka i Ankamb bardzo mi przykro... w tej chwili przesyłam Wam moc pozytywnej energii .....
Patka bardzo się cieszę, że możesz zacząć staranka!!! Życzę, bu już pierwszy cykl zakończył się sukcesem ![]() U mnie dziś 7 dc ... Biorę leki, mierzę temperaturę i staram się nie myśleć za dużo o tym czy tym razem będzie owulacja czy nie .... Chociaż strasznie to trudne ... Dziś rano przytulanki już były, ale niestety w ten weekend mam zjazd i na kolejne poczekać trzeba będzie do niedzieli ... Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skoro macie już upatrzone mieszkanko to ekstra ! Dobra okazja 3 pokoje za 180 tys.
|
|
#2646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro bedzie 26dc i tak sobie pomyslałam ze chyba zrobię ten test... Choc wiem ze za wczesnie, ale ja jakoś czuję potrzebę i po prostu MUSZE i juz... jak wyjdzie negatywny to sie nie załamię i pewnie i tak powtórze za jakis czas ale zrobie... Tak sobie myslę czy jesli miesiaczka bedzie ale skapa to warto robić test ponownie po?? Bo przeciez są dziewczyny które miesiaczkuja i do 6 miesiaca... tak wiem to zadko spotykane i po co sobie robic nadzieje, ale tak sie pytam co Wy o tym myslicie... |
|
|
|
|
#2647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#2648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie nic nie jest proste wiem :P Nie mam przy sobie kasy - tylko kartę, ale mam nadzieję że bede mogłą test kupic w aptece Eh jeszcze min 2h w pracy :/ |
|
|
|
|
#2649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#2650 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ten co mele gębą jest świetny zazdroszcze Ci wakacji, mnie by się przydał chociaż 3 dniowy wypad żeby się odstresować i zapomnieć , ale jak narazie to jest niemożliwe puki firma nie jest rozkręcona trzeba poczekać i ją rozkręcać Cytat:
z początku się bałam badań , teraz też trzoszkę strachu jest ale jednak cieszę się bo moze szybciej uda nam się pod okiem ginki Sweet wiem ze to trudn ale staraj się nie myśleć Cytat:
Memka Pyziulka trzymam kciuki za test, ale pamiętaj że może być za wcześnie chyba ciśnienie spada bo mnie zaczeła głowa boleć
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#2651 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny ja nie wiemco sie ze mna dzieje. Nie świrowałam tak nawet wtedy gdy zamiast miesiaczki miałam jednodniowe plamienie!! na bete poszłam wtedy dla swietego spokoju bo wiedziałam ze to nie ciążą... A teraz... teraz świruje i nie moge sie pozbierac... Przeciez to juz 8 cykl, przeciez juz się nauczyłam że trzeba cierpliwie, przeciez wiem ze to moze byc za wczesnie.... A mimo to... Masakra... Znów mi jest niedobrze... |
|
|
|
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
Ja wreszcie odpoczywam w domku, dziś pracowałam od 8 do 18, jutro to samo... Mam nadzieję, że ten wredny katar wreszcie da mi spokój, dzis nie było za ciekawie...
Patka super filmiki, na pewno mieliście cudowne wakacje ![]() Dra nie każdy psycholog narzuca swoje zdanie innym Wiem po sobie ![]() Pyziulka doskonale rozumiem Twoją niecierpliwość. Nie masz łatwo... Ale tak jak pisały dziewczyny, co Ci da test już teraz, jeśli jest jeszcze za wcześnie? Ja bym poczekała do niedzieli czy poniedziałku, zawsze to parę dni, a przed wizytą u reumatologa... Oczywiście trzymam mocno za 2 kreski ![]() Miłego wieczorku dziewczynki!!! |
|
|
|
#2653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja teraz zaczełam 7 cykl staranek , u mni czym dłużej tym gorzej to znoszę , nawet mój mąż już daje oznaki smutku , jak @ przyszła to razem płakaliśmy bardzo mnie zabolało że płakał z mojego powodu
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ja bym poczekała
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze! Pyziulka, jak masz sie tak stresowac i doprowadzac sibie sama do szalu to rob ten test- a moze intuicja cie tym razem nie zawodzi...? u mnie intuicja nie zawiodla... POWODZENIA!
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-23 o 20:34 |
|
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz niby dlugo sie staramy,ale przed 2 nieraz przychodzi myslenie i swirowanie,ja tez tak mialam,ja to wszytskie objawy mialam i co nic,w koncu w glowe sobie wbilam,ze tak nie moze byc musze wrzucic na luz i tak zrobilam no pewnie nie każdy,ja poraz pierwszy mialam stycznośc z psychologami na tym kursie i akurat oni narzucają,ale wiadomo nie każdy taki jest sam... dziewczyny jak chcecie być na liście to: 1.trzeba być aktywnym na watku 2.i pisac na pw jakies zmiany,bo czasem nie doczytam czegoś
|
|
#2657 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki nie było mnie dwa dni a tu tyyyyyllllle do nadrobienia.
Ankamb trudno co kolwiek napisac w takiej sytuacji. Strasznie przykro.----------------------------------------------------------------------- bylam na uczelni, ale tak jak myslalam nie jest za ciekawie. Dwa miesiace do obrony a p...... promotor kazał mi od poczatku prace dyplomową tworzyc. Jestem wkurzona. JAk bym przez te pol roku nic nie robila to moglabym sie z tym pogodzic, a ja zrobiłam tysiace projektow i siedziałam całymi dniami nad tym. Wszystko po to zeby obronic sie jeszcze w czerwcu, a tu d......troszke sie podłamałam bo nie wyobrazam sobie zrobienia pracy w 1,5 miesiaca ![]()
|
#2658 |
|
Raczkowanie
|
jak fajnie różyczko że pamiętasz o mnie
|
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
mi dni płodne wypadają w weekend majowy także mam nadzieję że wolny czas będzie sprzyjał przyjemnościom
|
|
|
|
#2660 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzis 27dc. Prosze o trzymanie kciuków
Testów jak planowałam w najblizszym czasie nie robie. Dopiero za jakis tyd. lub dwa jesli bedzie potrzeba. Mam nadzieje ze wytrwam.W weekend majowy wypada nasza rocznica slubu. Moze jakis prezencik nam los sprawi
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2009-04-23 o 21:07 |
|
|
|
#2661 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2662 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
ledwo nadążam z czytaniem co tu mówić o włączaniu się w dyskusje. Ale Dra woła żeby się odzywać to pisze ![]() Patka - to musiały być cudowne wakacje zazdroszczę, wielbłądy rewelka![]() Pyziulka - trzymam kciuki za test może rozważ bete?Gooha - nie dziwię się że jestes zdenerwowana skoro cała praca idzie na marne!! ale czemu taka decyzja?? przecież pewnie ja czytał i akceptował poszczególne rozdziały a teraz mu się odwidziało?? ja bym z nim jeszcze pogadała może zmieni zdanie?U mnie wciąż przeziębienie trzyma a tu niebawem czas rozpocząć staranka.. do tego nie wiem tak naprawdę ile dni bedzie miał mój cykl bo nigdy nie mialam regularnych a od kiedy zdiagnozowali mi PCO byłam na antykach Pozdrawiam
|
#2663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
włączaj sie w rozmowy,a wiekszośc to sie ukrywa
|
|
#2664 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale chociaż nie znam wyników badań bo ich jeszcze nie miałam to przeczuwam ze po mojej stronie leży wina Cytat:
![]() : kciuki:
||
|
|
|
#2665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mu mowie ze juz malo czasu na zmiany to on do mnie zebym sobie odpoczela bo moze zeczywiscie za duzo juz nad tym siedze. a jak tu mozna odpoczac jak obrona na karku a ja nie mam nic. Nie wiem co mam robic. Nie chce narazie myslec o tym juz nawet nie mam sily sie denerwowac.......... bylby to juz miec za soba bo juz mam dosc tych studiow....
|
|
#2666 |
|
Rozeznanie
|
Eh, ja wiem ze dziewczyny macie rację... Ja mam cykle 28-29 dni a jutro jest 26dc... Zobaczymy czy wytrzymam te kilka dni - test kupiłam jakby co :P
Pewnie myslicie że wariatka ze mnie, ale ja mam tak pierwszy raz... I tu nie chodzi o to ze ja bym bardzo chciala zeby już... Bardziej o to, że wszyscy dookoła mi mówią że chyba w ciąży jestem, nawet moja mama... Minie mi i wróce do was juz normalna :P Do tej pory zawsze "wrzucałam" na luz... Moze to takie przełomowe... :P Dobranoc dziewczynki i dziekuję za wszysko!!! ![]() ![]()
|
|
|
|
#2667 |
|
Wtajemniczenie
|
przybyłam z dobrymi wieściami
dzidziuś ma się dobrze akcja serduszka jest sama widziałam ma całe 3 mm ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze ale Ci zzdroszcze, ale to jest pozytywna zazdrość
|
|
|
|
#2669 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Dawno mnie tutaj nie było i chyba nie uda mi się już nadrobić w czytaniu Dra każe się odzywać to robię to ![]() Ja od poniedziałku byłam w szpitalu na badaniach i miałam robioną hysteroskopie i na szczęście wszystko o.k !!! ale mam jeszcze wrócić w sobotę na badania bo chcą mi je zrobić w 10 d.c a we wtorek mam się zgłosić do lekarza i w tedy podejmie decyzję o dalszym leczeniu a ostatnio coś wspominał o mocniejszej stymulacji zastrzykami Słyszałam,że te zastrzyki są cholernie drogie Jeszcze do wtorku jestem w Polsce a w środę lecę do mężusia robić dzidziusia Pozdrawiam Was wszystkie bardzo i myślę o Was cały czas i mocno 3mam ![]() ![]() ![]() Dobranoc |
|
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a ja obmyslałam plan ide do gina na nfz wyciągać od niego,aby mi dał na wszystkie badania hormonów i nie wyjde do póki mi nie da,a kasy nie mam teraz za bardzo,wiec trzeba jakos se radzić... ja na dziś uciekam do jutra dobranoc
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

Tez już sie nie moge doczekac bo powiem szczerze ze to "ptrzejściowe" zaczyna mnie denerwować :/
) A piętro szwagra i szwagierki. 

więc kolejne przytulanki dopiero w niedzielę, no chyba że mój mężuś nabierze ochoty jeszcze jutro rano 

za 2 kreski
trudno co kolwiek napisac w takiej sytuacji. Strasznie przykro.